Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, cicát szeretnék (11 db)

Mi tegyek, mivel enyhítsem a "nyomorát" az 1 éves, szobában tartott cicámnak, ha folyamatosan tüzel, de egyelőre nem szeretnék kiscicákat és az ivartalanítással is várnék?

Legjobb válasz: mindenki aki azt javasolta hogy kölyjei legyenek! attól még fog tüzeni, mert egyszer voltak kölykei!! különben is attól neki nem lesz jobb hogy voltak kiscicái! ugyan úgy fog tüzelni utána is! nagyon sok macska van a menhelyeken, utcán, állatkínzóknál, mért kell még több cicát a világra hozni?? rengeteg örökbefogadásra váró cica van, kölyök, is, semmi szükség még többre!!!! a kérdésre válaszolva az ivartalanítás a legjobb megoldás, de ha most volt mûtve várjatok egy kicsit, és utána azzonnal IVARTALANÍTÁS! ez egy rutin mûtétnek számít, másnap a cicád már teljesen jól lesz! és tovább is fog élni! nekünk is volt ivartalanított macskánk, 17 évig élt!!

mindenki aki azt javasolta hogy kölyjei legyenek! attól még fog tüzeni, mert egyszer voltak kölykei!! különben is attól neki nem lesz jobb hogy voltak kiscicái! ugyan úgy fog tüzelni utána is! nagyon sok macska van a menhelyeken, utcán, állatkínzóknál, mért kell még több cicát a világra hozni?? rengeteg örökbefogadásra váró cica van, kölyök, is, semmi szükség még többre!!!! a kérdésre válaszolva az ivartalanítás a legjobb megoldás, de ha most volt mûtve várjatok egy kicsit, és utána azzonnal IVARTALANÍTÁS! ez egy rutin mûtétnek számít, másnap a cicád már teljesen jól lesz! és tovább is fog élni! nekünk is volt ivartalanított macskánk, 17 évig élt!!
Nem kell várnod az ivartalanítással, éppen idõben van. A mûtét teljesen humánus, 1 nap alatt helyre jön a cicád, és többé nem szenved a tüzelés miatt!
Nem érdemes várni az ivartalanítással, mert addig folyamatosan tüzelni fog, amíg be nem pároztatjátok. Ezek a szerek, mint az injekció meg a tabletta(amit hetente kell adni neki) mind hormonális készítmények, nem ér annyit az egész, ameniyt "nyersz" esetleg a kölykökkel.
Nézd végig, a macskákkal is ez a helyzet: http://www.youtube.com/watch?v=WwJXYLpWTAc
ÚRISTEN!!!!!! HOGY JÖN EZ IDE???? Te állatkínzásról készült videót küldtél, a kérdezõ pedig a tüzelõ macska mûtétjérõl érdeklõdött, mert SZERETI a cicáját!!!!!! Teljesen felháborodtam!!!!!!
Csak 1x akarok kölyköket! Abból az alomból legyen a 6 ból 3 nõsény , azoknak is ha csak 1x akarnk majd , vagy sz.rják le hogy ellik vagy nem , és így tovább , és így tovább! 1 év alatt kb. 50 Macska fog születni mert te 1x akartál ! Gyökér !
Én voltam az, aki felháborodott a videó miatt! Én is az ivartalanítás mellett vagyok, az én cicám is ivartalanítva van, de nekem nem volt válasz ez a videó a kérdésre. Azért nem minden ember ilyen szadista szemétláda, mint a filmen láttuk, miért kell rögtön ilyen szörnyû dolgokra gondolni? Minden állatot nem lehet ivartalanítani, csak azért, hogy ilyen mocskok ne tegyenek kárt bennük! Erre nem ez a megoldás, hanem nagyon-nagyon szigorúan büntetni az ilyen "embereket"!!! De a kérdés nem erre a témakörre irányult. Csak ennyit akartam még hozzátenni.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, de te figyeltél mit írtam? Egyszer! Ismétlem egyszer szeretném, ha kölykei lennének. És nem tudom azt olvastad-e, hogy CSAK akkor, ha megfelelõ gazdikat találok nekik az ismerõseim között, csak olyan helyre adnám, ahol tudom, hogy jó a soruk. Azt hiszem kellõen felelõs gazdi vagyok, úgyhogy kikérem magamnak az elõzõekben írtakat és megköszönném, ha rám bíznád a döntést, nálam állatnak még rossz sora nem volt! Máskor légyszi megalapozott ismeretek alapján alkoss ilyen kemény véleményt!
Vidd el állatorvoshoz, van lehetõség, hogy injekciót kapjon, és ezt 3 havonta kell ismételni. Ha kiscicákat akarsz, nem adatsz neki többet, és visszaáll az eredeti helyzet. Van némi kockázata, az állatorvos majd tájékoztat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szóval ha a fogamzásgátlással egy idõre csökkenthetem a "tüneteket", megpróbálom, mert tényleg sajnálatraméltó így a viselkedése. Az ivartalanítással pedig csak azért szeretnék várni, mert õsszel volt egy nagy, feltárással járó mûtétje és még se õ, se én nem hevertük ki :( Plusz egy alkalmas idõben, ha helyet is találok nekik, szeretném, ha egyszer az életében lehetnének kiscicái.
Szia. Akár én is írhattam volna a kérdést, csak az én cicám 2, 5 éves.Idén tavasszal szeretnénk kölykeztetni, mi is kipróbáltunk mindent, amit lehetett, de miután 2008 szeptembere és novembere között 8 hétbõl 5-öt tüzelt, mert nem kapott "tüzelésgátlót"(gyógyszert), mert nem akartam szennyezni hormonokkal, kénytelenek voltunk adni neki, megkapta az elsõ 4 darabot, azóta nem kap, és nem is kürrög.Menj el az állatorvoshoz, és kérj tõle hormongyógyszert, õ majd elmondja, hogyan kell szednie.DE egyre figyelj, ezt hosszú távon nem alkalmazhatod, maximum 3 hónapig, mert méhdaganatot okozhat neki.Tehát két lehetõséged van: 1.Három hónap után vagy lekölykezteted, vagy miskároltatod. 2.Tûröd a kürrögését, de ezt szörnyû még nézni is. Üdv
utolsónál a pont... de szóta gondolom megvolt az ellés :-(

A cicám csak úgy bűzölög. A cicám nem szereti a vizet! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem csináld azt, hogy egy kis méretû lavórba engedsz langyos vizet, kb. negyedig. Leülsz a lavór mellé, és ha a cica odamegy, vagy beleszagol, vagy beledugja a lábát meg kell jutalmazni kis falatkákkal, simivel, stb. Így talán rájön nem is olyan borzalmas

Szerintem csináld azt, hogy egy kis méretû lavórba engedsz langyos vizet, kb. negyedig. Leülsz a lavór mellé, és ha a cica odamegy, vagy beleszagol, vagy beledugja a lábát meg kell jutalmazni kis falatkákkal, simivel, stb. Így talán rájön nem is olyan borzalmas
A cicát nem tudod úgy megvesztegetni mint a kutyát!Nekem 2 macsekom volt, az egyik rendesen elájult fürdetéskor, a másikat alig lehetett kihúzni a vízbõl, annyira élvezte.Nem is kínoztam a vizet nem szeretõt, száraz samponnal bedörgöltem és alaposan kikeféltem.Ezt nagyon szerette.Próbáld meg ezt te is, nem csak vízzel lehet tisztán tartani.
Ha van kádad és valami kapaszkodó féleséged benne, akkor ajánlom, hogy rakj a macskára egy erõs hámot és kösd ki úgy, hogy ne tudjon a hátadon kimászni, miközben fölé hajolva mosod (tapasztalat). Zuhanyrózsával gyorsan lelehet mosni, amikor meg samponozod akkor meg elzárni a vizet. Nagy cucc ha nyávog, nem hal bele, én is így csinálom, nekem bevált pedig az én macskám sicsen oda a vízért.
Zuhanyt általában jobban tûrik a cicák, mint a fürdõt. De csak nagyon ritkán szeretik meg. Arra mindenképp vigyázni kell, hogy a fejére, fõleg a szemébe ne menjen víz, azt nagyon fogja utálni. Egy állatorvostól lestem el egy fogást, ami nem fáj a macskának, bár ordít, mintha nyúznák, persze azért, mert nem tud szabadulni és megkarmolni se. A cica nyakbõrét kell megfogni, megemelni, s hozzáfogni az egyik hátsó lábát. Ebben a helyzetben nem tud bántani, szabadulni se, s neked is marad egy kezed arra, hogy fürdesd. Légy gyors és határozott, fürdés után pedig kényeztesd egy kicsit, hogy helyreálljon a világbéke.
Az én cicáim kijárósak, de bent laknak. A legkisebb szívesen mosakszik a mosdóban, vagyis játszva lemossa a tappancsait:) , de csak ennyi! Az elsõ cicámmal történt egy baleset, nos akkor megmosdattam! Azóta egyiket sem! Sokszor csodálkoznak is az emberek, hogy ennyi cirmi mellett semmit nem érezni a lakásban! Sose fürdetném meg õket, ha nem muszáj! Igaz is, mért fürdetitek õket? :o A kutyámat se szoktam gyakran fürdetni, megfürdik õ maga a kinti kádban nem egyszer! És hogy õszinte legyek, a fürdetés után még büdösebbnek érzem pl. a kutyát. Kimondottam kutyaszagú! Bár a cicák kijárnak piszkítani, bent is van a lakásban cicaalom, de azt állandóan cserélem, ha használják. Nem lehet büdös egy cica szerintem, ha tisztán van tartva mindene és nem beteg! Bár lehet, hogy egy perzsacicával nagyobb a gond a hosszú szõre miatt....erre nem gondoltam:o!

Mit tegyek, ha cicát szeretnék meglévő hörcsögeim mellé?

2 hörcsögöm van, jól záródó fémketrecben laknak mindketten. Szeretnék egy cicát, de félek, hogy a hörik nem lesznek bizonságban. Ha valakinek vannak ilyen tapasztalatai, sokat segítene!

Legjobb válasz: Szia!Nekem egy hörcsögöm volt Mazsola, amikor PaMacska hozzám került.Mazsi egy kalitkában ált és PaMacs idõnként megnézte, hogy mi az amikor mozgott, néha megpróbált benyúlni hozzá, de néhány rászólás és nevelés hatására teljesen megszokta, hogy Mazsit nem szabad bántani.Éjszakára persze PaMacs ki lett zárva a konyhából, hogy Mazsi is tudjon éjszaka bátran mászkálni a ketrecében, mert a ketrec a konyhában volt.Késõbb amikor Mazsi elpusztult PaMacson is észre lehetett venni a változást, mert csendes votl és szomorú.Én azt mondom nyugodtan vegyél magadhoz egy kiscicát, csak ügyelj arra hogy éjszaka a cica ne férhessen hozzájuk és tudjanak nyugodtan randalírozni a ketrecükben.Sok sikert kívánok neked!

Szia!Nekem egy hörcsögöm volt Mazsola, amikor PaMacska hozzám került.Mazsi egy kalitkában ált és PaMacs idõnként megnézte, hogy mi az amikor mozgott, néha megpróbált benyúlni hozzá, de néhány rászólás és nevelés hatására teljesen megszokta, hogy Mazsit nem szabad bántani.Éjszakára persze PaMacs ki lett zárva a konyhából, hogy Mazsi is tudjon éjszaka bátran mászkálni a ketrecében, mert a ketrec a konyhában volt.Késõbb amikor Mazsi elpusztult PaMacson is észre lehetett venni a változást, mert csendes votl és szomorú.Én azt mondom nyugodtan vegyél magadhoz egy kiscicát, csak ügyelj arra hogy éjszaka a cica ne férhessen hozzájuk és tudjanak nyugodtan randalírozni a ketrecükben.Sok sikert kívánok neked!
nekem van hörijeim most már csak egy /meghalt és nem a macska ette meg xP/ hát néha néha feljött és lerántotta a ketrecet de megenni nem ette meg õket szerintem csak játszani akar/t velük :)
nekem 1 patkány volt és 2 madaram (Sajnos már elpusztultak) De minden esetre ezekhez az állatokhoz haza hoztam még 2 macskát (mind a két macska 2 hónapos volt) Soha nem bántotta semelyik a patkány se a madarakat sõt az egyik macskám félt is a patkánytól.
Van egy macska egy kertesházba kiskorától kezdve szoktatták az állatokhoz és most annyi hogyha meglátja, hogy valamilyen állat ketrecbe van nem nyúl hozzá. A tyúkok az udvaron szabadon mászkálnak. Van két papagáj. Egy kutya és voltak tengerimalacok. Szerintem ha kiskorától kezdve szoktatod nem lesz gond!
Olyan helyen legyenek a hörcsögök (akár olyan helyiségben, ahol a cica nem mehet be) ahol a macska biztosan nem éri el õket. Összeszoktatásukat nem érdemes és nem is szükséges megpróbálni, hiszen a macska még kedves játékával is életveszélyes sebet ejthet a höriknek.
OLyan helyre tedd a höriket ahova a cica nem tud felugrani, ahol nem éri el. Ha nézi a hörcsögöket akkor még nincs semmi baj! Nyugodtan vegyél cicát!Nekem is voltak hörijeim meg 2 macskám is.....a hörcsögeim azért puztultak el mert megöregedtek...Azt írtad hogy jól záródóak a ketrecek..akkor szerintem nem lesz semmi baj!!!SZURKOLOK NEKED HOGY NE LEGYEN SEMMI BAJ!!!!!
Jól zárható hörcsögvár a titok nyitja. A cicák nagyon kreatívak tudnak lenni, ha egy kis játékról van szó, tehát én is azt javaslom, az elsõ idõben ne hagyd õket egyedül. Én is ismerek olyan cicát, aki egy egérrel és hörikkel él együtt, békességben.
Nálam szinte ugyanez volt a helyzet. Volt 2 egerem, jött hozzájuk elõször egy cica, majd mégegy. Tényleg csak arra kell figyelni, hogy ne férjen hozzá a cica a hörcsöghöz. Ha soha nem fér hozzá, egy idõ után "rágcsálószámba" sem veszi és éldegélnek egymás mellett szépen, mintha ez lenne a természetes :D
Vegyél a cica mellé egy kutyát.
Egy biztos. A legtöbb macska a hörcsögökkel nem "csak játszani" akar. Tapasztalat. A bátyám lánya két hörit hozott a házhoz, mindezt úgy, hogy nem vett nekik hörcsögvárat, csak egy nagy befõttesüvegben tartotta õket. Mindezt 3 macska mellett. Eredmény: A lehetõ legfifikásabb módszerekkel felnyitott befõttesüveg, naponta szétszaladó hörcsögök, majd végül egy-null a macskák javára, akik is a lassabb hörcsögöt szabály szerint kivégezték. (Éppen úgy "eljátszottak" vele, mint ahogy az egerekkel szoktak.) Megoldás: Macskabiztos hörcsögvár. Attól a naptól kezdve a höriket (ugyanis, mivel enyémek a macskák, fájdalomdíjként a kivégzett höri helyett vettem egy másikat) semmi atrocitás sem érte. Tanulság: A macska ragadozó állat. A természetben rágcsálókat, madarakat eszik. A hörcsög rágcsáló. A tanulság pedig ezen infók alapján bárki számára levonható. Széljegyzet: Igaz, volt olyan perzsám is, aki viszont olyannyira széplélek volt, hogy az anyum által üldözött háziegér szó szerint a cica hasa alatt bújt el. A cica nemhogy bántotta volna, hanem így elrejtette az egeret, akit a késõbbiekben sem volt hajlandó elfogyasztani. :) Az egér végül visszanyerte szabadságát az udvaron.


Szeretnék tanácsokat kérni hogy hogyan szoktathatnám kertesházból albérletbe a cicámat. Mit tegyek, hogy biztosan jól érezze magát? És mit ne tegyek? Esetleg tapasztalatok?

Legjobb válasz: Vegyél neki kaparófát, almot, játékokat de ezt gondolom te is tudod, meg sztem jobb ha ügyelsz rá h ne menjen ki a házból egy ideig, akkor jól megszokja a környezetet. Ennyit tudtam így hírtelen segíteni. Én csak kertesbõl kertesbe szoktattam át:D

Vegyél neki kaparófát, almot, játékokat de ezt gondolom te is tudod, meg sztem jobb ha ügyelsz rá h ne menjen ki a házból egy ideig, akkor jól megszokja a környezetet. Ennyit tudtam így hírtelen segíteni. Én csak kertesbõl kertesbe szoktattam át:D
ELeinte biztos ki akar majd menni. Elõször is mindig figyeljetek az ajtóra, mert szökni fog. Labdázz vele sokat h lemozoghassa magát, és legyen sok játéka, és mivel kinti cica volt sztem elengedhetetlen egy cica bútor, jó nagy. Készülj fel a károkra mert sokat fog ugrálni, és ahhoz sincs hozzá szokva h nem kaparhat amikor akar, sztem vágd le a körmét h ne tudjon kárt tenni semmiben. Továbbá: elõször nyilván nem fog tetszeni neki a dolog, de függ attól is mennyi idõs. HA nincs ivartalanítva, akkor AZONNAL mert ivaros macska lakásban elviselhetetlen, plusz az ivartalannak kevesebb a mozgásigénye általában- bár ez az enyémre pont nem igaz :D

Van egy cicám, ivartalanítva van, és nem eszik meg semmilyen ivartalanított macskáknak, , kitalált" kaját. Viszont a normál kajától hízik, és nem szeretném, ha meghízna, mivel hosszú életet szeretnék neki. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Én azt csinálnám, mint a kutyáknál. Ha nem eszi meg, akkor vedd el. Nem fog éhenhalni, rá fog jönni, hogy meg kell enni. Vagy keverd neki egy ideig, és utána térj rá rendesen.

Én azt csinálnám, mint a kutyáknál. Ha nem eszi meg, akkor vedd el. Nem fog éhenhalni, rá fog jönni, hogy meg kell enni. Vagy keverd neki egy ideig, és utána térj rá rendesen.
Nálam se ették soha az ivartalanított tápot..Nem is tukmáltam hisz a vadonba sincs 7+os kaja.. Mérd ki a napi adagot és csak annyit egyen a sima tápból, ha hízik akkor csökkenteni kell és nem fog hízni.
Elõzõ hozzászólóval teljesen egyetértek. Ne erõltesd az ivartalanított cicáknak való tápot. Ez csak egy reklámfogás. Adj neki kevesebbet abból, amit megeszik. A cicák nagyon válogatósak. Nem olyanok, mit a kutyák.
Így van, csökkentett adag a megoldás-de csak nagyon lassan csökkentsd az adagot!!! (Esetleg gabonamentes táp??? az kevesebb szénhidrát is!!)
mit jelent, hogy az õ érdekében?
A kérdező hozzászólása: Azt h rosszul érzem magam hogyha nem adhatom meg neki a maximumot. Kaja meg egyebek.
szerintem nem az tesz boldoggá egy cicát, hogy milyen jó tápot eszik. nálunk pl mindig anya egy csomó nyalánkságot ad a cicámnak, én csak tápot adok neki, mégis imád, együtt alszunk :) meg sokszor meglepõdök, hogy a virslit, sonkát rántott husit nem eszi meg, de különféle gusztustalanságokat (csirkebelsõség) meg imád. szerintem ne add el, hanem szeresd :)

A cicámat baleset érte. Baltával nyakon vágták és eltört az alsó felső állkapcsa. Az orvos szerint nem lehet műteni, de szeretnék rajta segíteni, mi tegyek?

Az orra is vérzett elég sokat, be is dugult neki, a száját nem tudja vagy akarja bezárni, valószínűleg ott vesz levegőt. Próbálok neki kamillás teát adni, de alig issza. Enni azt mondták pépeset adjak, erre szívesen hallgatnék bevált tippeket, olyanokat amiket lehet fecskendőből adni neki. Antibiotikumot és fájdalomcsillapítót kapott.

Legjobb válasz: Szegénykém! :( Nagyon sajnálom, és szurkolok neki!

Szegénykém! :( Nagyon sajnálom, és szurkolok neki!
Hát kezdetnek nyakon vágnám a baltával azt, aki a cicát nyakon vágta. Amikor az én cicám beteg volt, és fecskendõvel tudtuk csak etetni, anyukám levest fõzött jó sok csirkehússal, aztán azt turmixoltuk neki annyi lével, hogy még kényelmesen átmenjen a fecskendõn. Egyébként hamar rendbe fog jönni a cicád, barátnõm macskája kiugrott az ötödik emeletrõl, neki is az állkapcsa tört el, és egy hét alatt teljesen meggyógyult.
A kérdező hozzászólása: Csodamacsek õ, már enné a szilárdabb kajákat is, de szegénynek még nem forrt össze a csont. Mindenesetre nagyon jó étvágya van és aktívabb mint valaha, szóval számunkra már meg is gyógyult! :) Köszönöm a válaszokat!
szegénykém, nagyon sajnálom! Nagyon jó gazdija vagy neki hogy ennyire aggódsz érte és probálsz neki segíteni! Más ilyenkor még egyet bele szokott rúgni, nem hogy segítsen neki!!! nagyon vigyázz rá, biztos megfog gyógyulni!!!
Ha szerencséd van akkor felépül, igaz azért nem egy hét alatt, én egy olyan cicát fogadtam örökbe akit elütött egy autó, minden egyes csontja el volt törve, le volt szakadva neki az állkapcsa, alig tartotta valami, de az a kedves állatmentõ aki õt megmentette mindent megtett érte és felépült a cica, és boldog:) Hozzá teszem én is állatmentõ vagyok és láttam már csodákat, ennél súlyosabb helyzetbõl is épült már fel cica :) Fel fog épülni, de amúgy ilyen esetben egy síma "mezei" állatorvos nem jó, állatkórház a legjobb, ilyenkor, õk sokkal többet tudnak tenni egy állatért mert õk képzettebbek :)
A kérdező hozzászólása: Õ is kapott már pépes kaját, magától tudott enni szerencsére... :) Igaz nem sokat, de azért jó jel.
Az én cicám is balesetes volt, lezúgott a 6. emeletrõl. Neki is teljesen szétnyílt a szájpadlása, egybe nyílt az orrával, ezért szörcsögve vette a levegõt, ahogy járt a levegõ a szájpadlása meg az orra között. Még pár héttel a baleset után is a száján keresztül lélegzett, lógatta a nyelvét. Én a baleset után azonnal rohantam vele ügyeletre, ott adtak neki fájdalomcsillapítót, meg antibiotikumot, de csak másnap tudták összevarrni a pofiját. Magától sokáig nem akart enni, úgyhogy az állatorvosi rendelõ bolt részében vettem neki sérült, legyengült állatoknak való tápot, ami pépes, és fecskendõvel nyomattam belé. Persze így is lefogyott, de amikor újból tudott normálisan enni, akkor visszanyerte a régi formáját. Hál' istennek most már teljesen jól van.
A kérdező hozzászólása: Már dorombol és mellém telepedett most reggel is! :) :) Megfog gyógyulni, nagyon erõs cica. Köszönöm neked is utolsó!
Nem tudom mikor történt a baleset, de fájdalomcsillapítót kaphat folyamatosan.Nagyon sajnálom a cicát, de ha azt látod, hogy nm javul és fájdalmai vannak akkor engedd el. Vannak szuper orvosi tápok pl royal canin konzerv amit legyengûlt állatoknak ajánlanak, ez alutálcás és fecskendõvel felszívható.Magas a tápérték és tényleg jól adható fecsibõl, kérd az orvosodtól biztos van neki.
A kérdező hozzászólása: Ahogy vittük a kocsival kinézett az ablakon, illetve helyezkedik is, mozgatja a lábait, így reménykedem hogy nem. Az aggaszt a leginkább, hogy levegõt kap e rendesen, illetve hogy kitisztul e az orra, mert ráadásban még meg is van fázva. :( Köszönöm az eddig válaszokat!
A gerince nem sérült meg? Az állatok étel nélkül tovább bírják, mint folyadék nélkül.
A kérdező hozzászólása: Enni nem tud(egyelõre biztos nem) mert több foga is kitört.... :( Elõlrõl is a szemfoga. Inni fecskendõvel etettem. Enni majd csak holnap próbálok neki adni. Muszáj sajnos etetnem mert magától kizárt, hogy tudna...... Szegényt azért majdnem lefejezték......szerencse, hogy kis könnyû, nagyobb sérülést okozott neki a léc aminek csapódott a balta erejétõl... :(
A kérdező hozzászólása: Én is ebben reménykedem, olvasgattam most a kérdéseket és több ember volt akinek a 6.ról esett ki és élte túl. Viszont azért csak egy baltával verték nyakon...erõbõl. "Nem látta" az illetõ. Igaz fiatal, alig 1 éves, így erõs még, de féltem attól, hogy kiszárad mert nyitva a szája. Lehet be sem tudja zárni.....
Nekem anno bekerült a cicám egy autó alá. Az megállt, és amikor úgy gondolta, a cica már kiment, elindult. Borzasztó nagy koppanással az alvázhoz ütötte magát a maccs. Egy hétig a fürdõszobában lakott. Bedagadt az egész feje, folyt a véres könny a szemébõl.Amikor kicsit jobban volt, már kijött és adtam neki enni és bizony kijött az étel az orrán át. Szóval, el volt neki is törve az állkapcsa. Az ujjamról lenyalta kicsi adagokban a májkrémet, bébi ételt, stb. Nagyon gyorsan rendbe jött.Utána még élt 16 évet épen, egészségesen. Amíg nem eszik magától, ne erõltesd. Víz legyen mellette mindig friss. A cicáknak 9 életük van :) ) Meg fog gyógyulni! Nagyon életre valóak.
De jó, nagyon örülök neki! :) Ezeknek úgy látszik tényleg hét életük van... :) )

5 hónapos gyermekem 1 hónapja kap naponta egyszer pürét és tejpépet. Nagyon szereti ezeket az ételeket. Pár napja többször is inkább ilyet eszik, mert a cicit nem, de az ételt elfogadja. Mit tegyek?

Legjobb válasz: talán a tejpép még korai volt de még talán a gyümölcs is fõleg ha van tejed bõven ha már így alakult azért inkább elõbb mindig az anyatej, utána a kajcsi

talán a tejpép még korai volt de még talán a gyümölcs is fõleg ha van tejed bõven ha már így alakult azért inkább elõbb mindig az anyatej, utána a kajcsi
Te mikor kínálod rá a pürét? Ebédre? Elõtte vagy utána cici? Én anno úgy csináltam, mikor elkezdtem bevezetni a szilárd táplálékot (6 és fél hósan), hogy ebédre kínáltam rá - szigorúan cici után - szilárdabb ételt, pépet. Akkor is fõleg gyümölcsöt, vagy zöldséget. Azért kapott elõbb cicit, hogy jóllakjon, és utána jöhet a kóstolás. Minden étkezést szépen így ki lehet váltani. Lányom - most 15 hónapos - mindent eszik. Napi három cicizés maradt meg, de az is csak inkább "nyugicici" (reggeli és déli ébredés után) vagy ráhangolás a pihenésre (esti szopi fürdés után, lefekvés elõtt közvetlenül). Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt: http://www.lll.hu/ Nagyon segítõkészek, sok jó cikk és tanulmány van fenn. Ha kell tanácsadás is van. Sok sikert és jó egészséget.
Én ugyanigy jártam. Nem is akar cicilni. Minden mást szivesebben eszik kanállal minthogy szopjon. Szépen apad is el a tejem. Be sem akarja kapni. Én sem tudom sokszor mit adjak neki. Most 7 hónapos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! A munkám miatt kezdtem egy kicsivel hamarabb etetni, hogy itt lehessen hagyni pár órára, ha muszáj elmennem, mert üvegbõl nem igazán itta a tejet. Mindig cicivel kezdem, de ha éppen mást akar enni, akkor ordít visít és nem akar szopizni. Néhány próbálkozás után pedig feladom. Mai mérleg: 4 szopizás, 3szor kb. fél üvegnyi püré.

Cicát szeretnék, de a szüleim nem engedik. Mit tegyek?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Épp csak felfogni nem akarod...

Épp csak felfogni nem akarod...
Mivel azt nem mondhatom, hogy beszéld meg a szüleiddel, akkor ezt mondom: Törõdj bele, hogy nem lesz cicád. Ha azt mondják nem lehet cicád, és nem tudod õket lebeszélni, akkor nem lesz cicád... pont.
saját esetemet mondom el Este beállítottam vele megkértem anyámat hogy pár napig hagy maradjon mert nem találtunk neki új otthont. És már ennek lassan 10 éve hogy velünk van :)
A kérdező hozzászólása: A 2. válasz jó, de ezt már eljátszottam egszer egy teknõssel... És anya azt mondta, hogy ha cicával esetleg bemernék állítani elvinné menhelyre. -( Na azt meg nem akarom. Esetleg eldugni valahol? Vagy azt mondani, hogy találtam egy dobozt és nyávogást hallottam belõle, és ezért kinyitottam, és talámn úgy még erõssebb ha azut mondom hogy az egyik osztálytársam is ott volt. Az nem jó szerintetek?
Nyomatékosítom: NEM LESZ MACSKÁD!
A kérdező hozzászólása: Légyszíves ne Ordibálj. Elolvastam, megértettem, akkor a hordibálni szeretnél, akkor keress masik kérdést. Kösz.

Szeretnék egy új cicát, de. Mit tegyek?

Sajnos elég sok macskánkat elütötték itt. Anya nem szeretne benti macskát, mert ? úgy gondolja, hogy kint van a természetes él?helye. Mit tehetnék - hogy ha lenne egy új macska - a baleset elkerülése érdekében? Ti hogyan csináljátok? Segítsetek rajtam! Köszönöm: Merci

Legjobb válasz: Anyud nagyon rosszul gondolja ezek már nem vad macskák nagyon jól érik magukat bent maximum 2naponta 1x elviszed valahova pórázon sétálni de még az se szükséges épp ezért lehet panelba is macska.

Anyud nagyon rosszul gondolja ezek már nem vad macskák nagyon jól érik magukat bent maximum 2naponta 1x elviszed valahova pórázon sétálni de még az se szükséges épp ezért lehet panelba is macska.
Sztem is anyukád szemléletét kéne megváltoztatnod, mert így nem tudod kint tartani, ugyanis nem tudsz rá figyelni a nap 24 órájában, a baj meg bármikor bekövetkezhet(fõleg ezen a helyen).
Csodálkozol, hogy mindig elüti a macskátokat az autó, amikor te magad is egy Merci vagy?
vegyél lusta fajtát, mint pl garfield, az nem fog kimenni vagy pedig egy futógépet
1.válaszoló: kabbe! Amúgy szerintem azt csináld hogyha az út felé kezd menni, akkor valahogyan mutasd meg neki hogy nem szabad!
A kérdező hozzászólása: 1. válaszoló: Nagyon jó poén volt, csak az a baj hogy nem nevettem -.- A többi válaszolónak nagyon szépen köszönöm a NORMÁLIS gondolatokat! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!