Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, annyira félek az oktatótól, (1 db)

Mit tegyek, ha annyira félek az oktatótól, hogy nem merek szinte semmit sem tenni? Hogyan érjem el, hogy ne féljek tőle és nyugodt legyek vezetés közben?

Forgalmi vezetési oktatás legels? órája volt és nagyon sokat bénáztem... félek az oktatómtól sztem... most is lelettem szídva h amit csinálok az egy nagy Nulla...

Legjobb válasz: NÁLunk lehetett oktatót cserélni, te is megteheted szerintem.

NÁLunk lehetett oktatót cserélni, te is megteheted szerintem.
Válthatsz oktatót, sõt iskolát is! Vannak nagyon kedves, nem ordibáló oktatók, keress másikat! Addig akár fel is függesztheted az óráidat, hogy ne fizess potyára. Kérdezd meg az ismerõseidet, kinél tanultak, ki volt szimpatikus, aztán beszélj is az oktatókkal és ahhoz menj át, aki szimpi! Õ meg fogja tudni mondani, hogy kell elintézned, hogy átkerülj hozzá.
Ahhoz hogy jól megtanulj vezetni az kell, hogy nyugodt körülmények legyenek az órán, épp elég a forgalomra, táblákra, stb. figyelni, ha az oktató is stesszel, az nem segít, hidd el. Én is kifogtam egy ordibálóst (volt hogy szabályosan üvöltött), minden órára gyomorgörccsel mentem, de két óra elteltével oktatót váltottam. A második egy kedves mosolygós ember volt, akihez szerettem járni órára. Azt kell mondjam, hogy megérte, nem tudtam volna az elsõvel végigcsinálni. tehát nyugodtan válts, jogod van hozzá, és ha már annyi pénzt kifizetsz ajogsiért, mert manapság nagyon drága, kapj olyan szolgáltatást ami Neked is jó.
Na nehogy már azt mondd, csak úgy lehet megtanulni normálisan vezetni, ha az oktató ordibál, ha vmit rosszul csináltál. Ez baromság! Érdekes, hogy én is több, mint 10 éve vezetek balesetmentesen, pedig egy totál nyugodt oktatóm volt (aki bár nem a nembajaranyoskám dumával jött, de nem is gerjesztette a feszültséget kiabálással). Az meg, hogy jogos volt...jogos ordibálni egy másik emberrel, ha valamint nem úgy csinál, ahogy elképzeli? Nem hinném.
Természetes ha bénázol elsõ órán, az lenne megdöbbentõ ha kiválóan csinálnád a dolgokat. Nem szabad azt mondani egy tanulónak, hogy egy nagy nulla, így csak a kedvét veszi el a vezetéstõl. Tanácsolom, hogy válts oktatót, ez a rosszabbik fajtából való. Ha félsz az oktatótól nem a vezetésre fogsz figyelni, így megint csak kiabálás lesz, de jogosítványod soha. Én is oktatót váltottam, én azért mert szart rám. Elfeküdt a székben, nem figyelt rám. Nála 2x meg is buktam forgalmin. Az új oktatóval sokkal jobban vezettem, és "elsõre" átmentem. Szóval, az oktatótól sok függ...
Hello szija... Én nem értek veletek egyet... én 17 évesen tettem le a dolgot az én oktatóm is kiabált amikor bénáztam igy tudsz megtanulni odafigyelni szerintem rendesen... meg nemkéne ien nyuszinek lenni emlitetted hogy az elsõ óra volt.. mivagytefürtös kurÿa Már bocsi... de ez a helyzet én 2 éve vezetek és semmi balesetem nemvolt... ha meg beszari vagy nem is ajánlom h vezess mert ha egy olyan helyzeted lesz amikor stresszes lesz a dolog vagy megiedsz akkor nem is tudod majd korigálni... de igy hogy félsz az oktatótol komolyanmondom hányévesvagy? mitõl félsz? tanit... istenem mien buta gyáva emberek vannak a földön... várom a válaszod pici mellesleg 19 vagyok. nah hello
Jah és elfelejtettem közölni h én is béna voltam elsõ órán és egyébként egyetlen egyszer buktam meg forgalomból az is a buÿi vizsgabiztos hibája volt azért buktatott meg mert átmentem 2x a sárgán.. pedig ez alap nah mind1... mellesleg sok sikert és hiddel jólfog esni amikor megdicsér majd... sokkal jobban megtanulsz igy vezetni hiddel nekem..
A kérdező hozzászólása: köszönöm a kommenteket:) :) :) minden vizsgán sikeresen ámentem anélkül h le kellett volna akárkit is fizetni... de az oktatómtól még mindig frászt kapok... egy érzelmileg labuilis ember vagyok... a trágár szavakat kérem mellõzni...
A válasz írója 49%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: 2008-12-28 05:25 ...úristen... ez már a "no komment" kategória....Máuniká Kedves Kérdezõ azóta ugye már rendben minden?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha nem adunk elsőbbséget a gyalogosnak, akkor minek a zebra?

Azt tapasztalom magam körül, hogy autóstársaim többsége egyáltalán nem biztosít elsőbbséget a kijelölt gyalogátkelőnél. Ugyanúgy hajtanak át, mint bárhol másutt.
Ismerős autósokkal ha beszélek erről, olyanokat mondanak, hogy mert sietek, mert még nem lépet le az útra, mert belém jönnének hátulról, stb.
Ebből főleg az az érdekes, ami a lelépésről szól. Ugyanis, ha a gyalogos már az úttesten tartózkodik, amikor odaérek, akkor már engednem kell.

7

Ha megyek autóval egy útkereszteződés, zebra vagy, körforgalom felé, mi a helyes sorrend?

Leveszem a gázról a lábam, kuplungot nyomok, aztán féket?

9

Körforgalomban meg lehet állni, hogy elengedjük a gyalogost aki a zebránál vár?

Nagyjából ismerem a KRESZ-t, mielőtt biciklire ültem áttanulmányoztam a nagy könyvet, de arra ami a minap esett meg velem (kérdés), nem tudtam mi vonatkozik.
Majdnem beleszálltam egy kocsiba, én voltam a f.., hogy nem figyeltem erre, vagy ő, h emiatt megállt?

6

Jogosítványra való orvosi alkalmasságin mennyire kell "jól" látni?

Milyen messziről kell nézni a táblát?Hány dioptriától kell kötelezően szemüveg a vezetéshez?

3

Mi a jó abban, a motorosoknak, hogy városban menjenek 100zat? Nem rizikós az?

Én nem motorozok, de ismerek pár embert, aki igen. És akinek sportmotorja van, az meg szokta huzatni városban is.
Szoktam hallani, hogy mesélik, hogy a Kerepesin mentek 11 zel.
Meg más utcákban 80-90el.

Mi a jó abban?
Nem veszélyes motorral ilyen helyeken ilyen gyorsan menni?
Mert a motor kicsi, és sokan észre se veszik, hogy jönnek...
Nem parás ilyen helyeken, ahol kifordulhat bármi figyelmetlen barom az ember elé, és akkor fékezzen le a motoros satura?

5

Balra kanyarodáskor, ha meg kell várnom a szembejövőt, melyik a jobb? Guruluk, és többet kormányzok, vagy megállok?

Szóval mikor kanyarodnék be balra, és jönnek szembe, néha ha messziről látom, hogy jönnek szembe, akkor engedem gurulni a kocsit, még a kereszteződésen túl is 1 kicsit, éás akkor jobban kell kormányoznom balra(többet) hogy betudjak kanyarodni.
Szóval mondjuk nem 90 fokban kanyarodok be, hanem 110 v akárhány, a lényeg az, hogy kicsit vissza fele kell fordítanom a kocsit.
Vagy van amikor megállok várok, és pont a kereszteződésben kanyarodok be, olyan 90 fokban.

Melyik a jó? Most álljak meg, és kényelmesen(kevesebbet kormányzok) kanyarodjak, vagy hagyjam kicsit "túlgurulni" a kocsit a kereszteződésen, és kormányozzak többet, de nem kell megállnom?
Mert, azt mondják, ha teljesen megállok, sokkal több üzemanyag mozgásba hozni azt a 1,5-2 tonnás autót mintha nagyon lassan is, de gurulna.

5

Kamionozni indulok milyen GPS-t vegyek?

4

Kamionok? Mért nem tartják be a kamionok aszt a rendeletet ami rájuk is vonatkozik? Miért nincs rendőr aki meg merné büntetni őket? Ha egy hídon ki van téve a Pl: 12t 24t?

5

Magyarországon nehéz vezetni az amerikai autókat?

Szélesebbek, meg hosszabbak, mint a magyar autók.
Gondolom egy teherautósnak, vagy kamionosnak ez még élvezetes is, de aki nem tud ilyen széles-hosszú járművet vezetni, csak a magyar kissebb autókhoz van szokva, annak nehéz?
Pont a múltkor gondoltam rá, mikor mentem egy mélygarázsban, és elvolt választva két sáv oszlopokkal, és kanyarodni kellett.
És azon töprengtem, hogy azt egy Dodge Rammal hogy venném be...

6

Amiből vizsgáznak B-jogsinál KRESZből az csak egy töredék része?

Mert sokszor olvasom itt a kérdéseket, és belinkelnek KRESZ jogszabályokat, és nem is tanultam annak idején ilyenről.
Pedig 2 éve vizsgáztam hibátlanra.
Az akkori KRESZ oktató könyvet 4x olvastam el, az órákon mindig ott voltam.
De sokszor olyan jogszabályt linkelnek, amiről nem is hallottam, tanultam.
Pedig az is vonatkozik személyautóra.
Miért? Az csak egy kis töredéke, a fontosabb szabályok, amiket megtanítanak velünk?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!