Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, annyira félek az (21 db)

Mit tegyek? Nagyon félek, az előbb voltam pisilni, és barnás pirosas (inkább pirosas) dolog csepegett ki! nem darabos, és nem fáj a hasam, de akkor is vér! Hívtam a dokimat, aki csak annyit mondott, hogy feküdjek!

Most mi lesz? Ugye nem vetélek el???? mit csináljak??? 6+4 vagyok, és meg?rülök ha elmegy a bébim!!!!!

Legjobb válasz: Én nem értem, a dokid miért nem hívott be egy uh-ra! Nem akarlak elkeseríteni, de biztosat csak õ mondhat az uh alapján. A vér nem jelent túl jót. Szerintem kérj egy idõpontot és menj el még ma. Ha magánorvosod van és nem ad idõpontot, akkor menj a szakrendelõbe, ahová tartozol. Én akkor amúgy is elgondolkodnék, hogy orvost váltsak-e.

Én nem értem, a dokid miért nem hívott be egy uh-ra! Nem akarlak elkeseríteni, de biztosat csak õ mondhat az uh alapján. A vér nem jelent túl jót. Szerintem kérj egy idõpontot és menj el még ma. Ha magánorvosod van és nem ad idõpontot, akkor menj a szakrendelõbe, ahová tartozol. Én akkor amúgy is elgondolkodnék, hogy orvost váltsak-e.
területileg illetékes kórház nõgyógyászatára is bemehetsz.
Menj be a kórházba, mert ez igy nincs rendben - az orvosodat meg sürgösen cseréld le, ez egy felelötlen szemét.
Remélem nem lesz baj de feltétlen, feltétlen sürgõsen menjél orvoshoz ahogy az elõzõ válaszoló írta.Szorítok neked.
Szerintem is szakrendelés, uh-val. Nem muszáj várni a fogadott dokidra. Ha az sztk-ba idõpontos rendelés van, mond meg, hogy vérzel. Kicsit túlozzál nyugodtan, csak érd el, hogy még ma megnézzen valaki. Vagy akárhova is mehetsz, ahol nem idõpontos rendelés van, csak menj, mert jön a hétvége és végig fogod idegeskedni. Lehet, hogy kapsz majd valamilyen kúpot esetleg, de a fekvést is mindenképpen old meg. Ja: barátnõm is vérezgetett és van egy 22 hós babája...szóval nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, de kímélõ üzemmód!!
Elõször is, próbáld ne stresszelni magad! Azzal egészen biztosan ártasz mindkettõtöknek, ha most belelovallod magad, hogy baj van. Nincs baj. Akkor lenne baj, ha görcsölnél is, és komolyan véreznél. Vegyél nagy levegõt, és gyõzd le a félelmedet. Arra gondolj, hogy minden rendben lesz. Ha a dokid a fekvést javasolta, az azt jelenti, hogy minden téren nyugalomra van szükséged. Ha rágörcsölsz, azzal nehezíted a dolgot... Tudom, könnyen beszélek, de hidd el, nekem 8 hónaposan volt olyan, hogy majdnem elindult kifelé a prücsök, és addig nyugtatgattam magamat is, meg õt is, hogy abbamaradtak a fájások! Bízz magadban! Az a picike nem jön onnan olyan könnyen ki! Sok mindentõl lehet az a barnás dolog, ne gondolj egybõl a legrosszabbra! Fel a fejjel! :)
Szerintem is menj el valamilyen rendelésre, ahol megnéznek azonnal UH-val! Lásson orvos!
Szia! Nekem most volt nem rég vérzés 26 hetes vagyok. Fekvéssel tényleg elmúlt. Halgass rá. Nagyobb vérzésekkel is maradt meg baba. Nem fázhattál fel? Tuti hogy hüvelybõl jön? Ha óvatosan felnyúlsz azt csak akkor tudod megmondani.Nekem felfázás is volt az elején. Legelözör mentem a wc-re és barnás volt. Másodszor mentem és a vizeletemben vér volt. akkor 10 hetes voltam. Ha csak úgy nyugszol meg akkor meg nõgyógyász egybõl. Nem feltétlen a sajátod. Bármelyik kórház jó. Ha megmondod hogy terhes vagy és vérezgetsz akkor nem küldenek sehova !!!
Nekem több vérzésem is volt a 13. hétig. Szerencsére nem volt baj. Én is aggódtam, mert 2 babát már elveszítettem. Menj el korházba, ott megnéznek és megnyugszol. Mi volt, h éjfélkor indultunk korházba. Jobb félni mint megijedni!
Ugye megírod, h mire jutottál a khzban?Mert feltétlenül menj be, amint tudsz!
Ez itt a lényeg! Csak orvos tudja megmondani, hogy baj van vagy nincs. De ha nem mész el gyorsan, akkor még ha jelenleg nincs is gond, késõbb lehet. Félre ne érts nem ijesztgetni akarlak, de sürgõsen meg kell nézetni magad. Az tök jó, hogy vannak olyan kismamik, akiknek vérzés ellenére sem lett semmi baja a babájuknak, de az általánosság azt mutatja, hogy a vérzés egy terhesség alatt nem jelent jót, mindenképp orvosnak kell látni.
Menj a dokihoz amint tudsz! Én sajnos júliusban elvetéltem, most 5 hetes terhes vagyok..... Nagyon félek most is... ha egy csepp barnás véres valamit észrevennék, azonnal rohannék az ügyeletre! Remélem minden rendben lesz , nagyon nagyon szorítok! Írj majd meg légyszíves, hogy mi van veletek!!!!!
A kérdező hozzászólása: most itt zokogok a munkahelylemen és nem tudom mit tegyek! :((((((
szia.Én is ebbe a helyzetbe voltam a hatodik hétenés én egybõl a korházba mentem, nem foglalkoztam amukámmal hanem táppénzre vetettem magam a háziorvosal.Nem kell hogy megtudják a munkaheeden hoy miért vagy "beteg".Én másfél hétig feküdtem a korházba és hála ég hogy abbamaradt a vérzés.Legfontosabb a pihenés és azt othon nemtudod 100%-ra teljesíteni.Kitartás, eggyütt érzek veled.19 hetes kismama.
Nekem is volt vérzésem 6 hetesen.Kiderült hogy vérömleny okozta ami a baba mellett volt.Én egybõl rohantam dokihoz.azt mondta hogyha késõbb megyek elvetéltem volna.Egybõl kaptam magzatmegtartó gyógyszert.Szerintem menj minél hamarabb dokihoz!!!!
a cékla nem szinezi a vizeletet.
Görcsölsz is? Nem lehet hogy céklát ettél és az szinezte el a vizeleted?
A kérdező hozzászólása: senki nem tudja a munkahelyemen, így nem tudom mivel kérhetném el magamat. remélem igazatok lesz és nem lesz baj, de nagyon félek! köszönöm mindenkinek!
Elsõ vagyok. Írtad, hogy dolgozol. Nem tudod elkérni magad, hogy pihenj? Bár gondolnám, hogy a munkahelyen még nem tudják. Menj wc-re sûrûn, nézegesd mi a helyzet! Drukkolok!
Ha megmondod hogy terhes vagy mindenhol foglalkoznak veled. Sehonnan nem küldenek el terhes anyát. Írd meg hogy mi lett. Szorítok a legjobbért.
A kérdező hozzászólása: köszönöm lányok, igyekszem, de most nagyon megrémültem...nem kívánom senkinek ezt az érzést! majd bemegyek az ügyeletre, mert szakrendelés csak délelõtt volt. mondjuk az ügyelet is csak másik városban van, mert nem pesti vagyok, de remélem ott majd foglalkoznak velem!
A kérdező hozzászólása: magándokim van. azt mondta, nem tehet semmit, ha darabos lenne, akkor menjek be. ennyi. meg h majd hétfõn menjek hozzá és megnéz. köszi. én nem tudom ilyen félvállról venni a gyerekem életét!! :( az sztkban nincs rendelés ma.
szia voltál már azóta orvosnál?Mindenképp meg kéne, hogy nézzenek ultrahangon.Az elején én is véreztem egy kicsit, feküdnöm kellett kb. 1 hónapot+szednem kellett terhességmegtartó gyógyszert is"UTROGESTAN".

Annyira félek az érzelmektől hogy mindenkit elutasítok, még ha tetszik is. Mit tegyek?

sokat bántottak, kiábrándúltam, és nem merek senkivel sem kezdeni. viszont a környezetem is furcsálja a víselkedésemet. engem csak egy picit zavar, de nem merek belekezdeni semmibe se..

Legjobb válasz: Menj pszichológushoz!

Menj pszichológushoz!
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 27
Szorongás. Én is ilyen vagyok, csak én a fiú változat... (arra tippelek hogy lány vagy, de ha tévedtem, akkor elõre is bocsánat :) ) Tanács: Nem kell félni, csak óvatosnak kell lenni... Jól mérd fel az illetõt, ismerd meg, nézd meg hogy különbözõ szituációkra hogyan reagál, stb.... A lényeg: Menj biztosra!! Mert ha csak úgy "beleugrassz" valamibe, akkor könnyedén ráfázhatsz és késõbb még zártabb leszel. Ha megfontoltan döntesz, akkor nagyobb az esély a sikerre...és ha lesz sikerélményed (pl: egy jó szex, vagy kapcsolat, stb...) akkor könnyebb dolgod lesz késõbb (csökken a belsõ vívódás mértéke) :)
Vedd fel a harcot önmagaddal!

Mit tegyek, ha annyira félek az oktatótól, hogy nem merek szinte semmit sem tenni? Hogyan érjem el, hogy ne féljek tőle és nyugodt legyek vezetés közben?

Forgalmi vezetési oktatás legels? órája volt és nagyon sokat bénáztem... félek az oktatómtól sztem... most is lelettem szídva h amit csinálok az egy nagy Nulla...

Legjobb válasz: NÁLunk lehetett oktatót cserélni, te is megteheted szerintem.

NÁLunk lehetett oktatót cserélni, te is megteheted szerintem.
Válthatsz oktatót, sõt iskolát is! Vannak nagyon kedves, nem ordibáló oktatók, keress másikat! Addig akár fel is függesztheted az óráidat, hogy ne fizess potyára. Kérdezd meg az ismerõseidet, kinél tanultak, ki volt szimpatikus, aztán beszélj is az oktatókkal és ahhoz menj át, aki szimpi! Õ meg fogja tudni mondani, hogy kell elintézned, hogy átkerülj hozzá.
Ahhoz hogy jól megtanulj vezetni az kell, hogy nyugodt körülmények legyenek az órán, épp elég a forgalomra, táblákra, stb. figyelni, ha az oktató is stesszel, az nem segít, hidd el. Én is kifogtam egy ordibálóst (volt hogy szabályosan üvöltött), minden órára gyomorgörccsel mentem, de két óra elteltével oktatót váltottam. A második egy kedves mosolygós ember volt, akihez szerettem járni órára. Azt kell mondjam, hogy megérte, nem tudtam volna az elsõvel végigcsinálni. tehát nyugodtan válts, jogod van hozzá, és ha már annyi pénzt kifizetsz ajogsiért, mert manapság nagyon drága, kapj olyan szolgáltatást ami Neked is jó.
Na nehogy már azt mondd, csak úgy lehet megtanulni normálisan vezetni, ha az oktató ordibál, ha vmit rosszul csináltál. Ez baromság! Érdekes, hogy én is több, mint 10 éve vezetek balesetmentesen, pedig egy totál nyugodt oktatóm volt (aki bár nem a nembajaranyoskám dumával jött, de nem is gerjesztette a feszültséget kiabálással). Az meg, hogy jogos volt...jogos ordibálni egy másik emberrel, ha valamint nem úgy csinál, ahogy elképzeli? Nem hinném.
Természetes ha bénázol elsõ órán, az lenne megdöbbentõ ha kiválóan csinálnád a dolgokat. Nem szabad azt mondani egy tanulónak, hogy egy nagy nulla, így csak a kedvét veszi el a vezetéstõl. Tanácsolom, hogy válts oktatót, ez a rosszabbik fajtából való. Ha félsz az oktatótól nem a vezetésre fogsz figyelni, így megint csak kiabálás lesz, de jogosítványod soha. Én is oktatót váltottam, én azért mert szart rám. Elfeküdt a székben, nem figyelt rám. Nála 2x meg is buktam forgalmin. Az új oktatóval sokkal jobban vezettem, és "elsõre" átmentem. Szóval, az oktatótól sok függ...
Hello szija... Én nem értek veletek egyet... én 17 évesen tettem le a dolgot az én oktatóm is kiabált amikor bénáztam igy tudsz megtanulni odafigyelni szerintem rendesen... meg nemkéne ien nyuszinek lenni emlitetted hogy az elsõ óra volt.. mivagytefürtös kurÿa Már bocsi... de ez a helyzet én 2 éve vezetek és semmi balesetem nemvolt... ha meg beszari vagy nem is ajánlom h vezess mert ha egy olyan helyzeted lesz amikor stresszes lesz a dolog vagy megiedsz akkor nem is tudod majd korigálni... de igy hogy félsz az oktatótol komolyanmondom hányévesvagy? mitõl félsz? tanit... istenem mien buta gyáva emberek vannak a földön... várom a válaszod pici mellesleg 19 vagyok. nah hello
Jah és elfelejtettem közölni h én is béna voltam elsõ órán és egyébként egyetlen egyszer buktam meg forgalomból az is a buÿi vizsgabiztos hibája volt azért buktatott meg mert átmentem 2x a sárgán.. pedig ez alap nah mind1... mellesleg sok sikert és hiddel jólfog esni amikor megdicsér majd... sokkal jobban megtanulsz igy vezetni hiddel nekem..
A kérdező hozzászólása: köszönöm a kommenteket:) :) :) minden vizsgán sikeresen ámentem anélkül h le kellett volna akárkit is fizetni... de az oktatómtól még mindig frászt kapok... egy érzelmileg labuilis ember vagyok... a trágár szavakat kérem mellõzni...
A válasz írója 49%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: 2008-12-28 05:25 ...úristen... ez már a "no komment" kategória....Máuniká Kedves Kérdezõ azóta ugye már rendben minden?

Van egy lány, aki tanév eleje óta tetszik. Okos, kedves és szép. Az van, hogy nem merem elmondani neki hogy tetszik, mert attól félek, hogy a barátságunknak annyi. (mert mindennap beszélgetünk, meg tudja hogy számíthat rám bármiben. Mit tegyek?

14 éves srác vagyok, 4-5 -ös tanuló,feketésbarna hajú, kék szemû, szemüveges, de nem a stréber kategóriából. Nem a legszebb, de mégis nem az az "átlagos".

Legjobb válasz: Itasd le, dugd meg. Tudtommal ma az a divat 14-16 evesek koreben. Na de komolyan. Mi bajod lenne abbol, ha elmondod neki hogy tetszik? Ha o nem igy lat teged, egy kicsit feszelyezni fogja a helyzet, de kicsit buszke is lesz, mert lenyegeben ez egy bok. Viszont ha te is tetszel neki, akkor van egy jo esely ra, hogy lesz belole valami. Amugy, senkit sem erdekel hogy hogy nezel ki, mennyire vagy jo tanulo, milyen zenet szeretsz, stb. A lenyeg hogy a szemelyiseged bejojjon a lanynak (mivel hosszabb ideje ismeritek egymast. Buliban felszedni persze kicsit mas, ott nem a szemelyiseg a lenyeg), a testi dolgokat hagyjuk az elejen. De ha szerinted ez tul konkret, probald ovatosan jelezni fele. Hivd el ide-oda, romantikusabb jellegu helyekre, ahol kettesben lehettek, kozelebb (felejtsd el a mozit, egy meghitt kavehaz, stb., sokkal jobb tud lenni, es tobbet tud rad figyelni!), es esetlegesen tudsz kozeledni is fele, apro erintesekkel, hozzabujni (nem UGY, hanem csak ovatosan hozzasimulni, atkarolni), stb.

Itasd le, dugd meg. Tudtommal ma az a divat 14-16 evesek koreben. Na de komolyan. Mi bajod lenne abbol, ha elmondod neki hogy tetszik? Ha o nem igy lat teged, egy kicsit feszelyezni fogja a helyzet, de kicsit buszke is lesz, mert lenyegeben ez egy bok. Viszont ha te is tetszel neki, akkor van egy jo esely ra, hogy lesz belole valami. Amugy, senkit sem erdekel hogy hogy nezel ki, mennyire vagy jo tanulo, milyen zenet szeretsz, stb. A lenyeg hogy a szemelyiseged bejojjon a lanynak (mivel hosszabb ideje ismeritek egymast. Buliban felszedni persze kicsit mas, ott nem a szemelyiseg a lenyeg), a testi dolgokat hagyjuk az elejen. De ha szerinted ez tul konkret, probald ovatosan jelezni fele. Hivd el ide-oda, romantikusabb jellegu helyekre, ahol kettesben lehettek, kozelebb (felejtsd el a mozit, egy meghitt kavehaz, stb., sokkal jobb tud lenni, es tobbet tud rad figyelni!), es esetlegesen tudsz kozeledni is fele, apro erintesekkel, hozzabujni (nem UGY, hanem csak ovatosan hozzasimulni, atkarolni), stb.
Így van, én is azt javaslom, hogy lépj. Ebbõl így mi hasznod van? Csak a saját idõd húzod!
lépned kell. légy tökös fiam! az meg hogy hányas tanuló vagy... pont leszarja mindneki, max a szülõket érdekli. majd az egyetem után mire viszed, az számít!
Az hogy ezzel elkúrod a barátsságotokat mindig benne van :D Ha neked megér annyit, akkor változtass a hozzáállásodon és mostantól õgy bánj vele mint egy csajjal akivel össze akarsz jönni , nem úgy mint 1 baráttal. Fizikai kontakt például de hosszú a "lista". Valahol el kell kezdeni :)
Jaja vezesd rá a dolgokra. Szép apránként. Aztán mehet a plántálás :DDD

Az egyik mellemben fele annyi tej van, mint a másikban, mit tegyek?

Láthatóan, érezhetően is kevesebb tej termelődik az egyik mellemben, de a mérés is ezt bizonyítja. Két mellből szoptatok, a szoptatás után nem marad tej egyikben sem (pótlást is kell adnom) Szeretném növelni a tej mennyiségét, de nem tudom hogyan tehetném. Járt valaki hasonló cipőben?????

Legjobb válasz: Én csak azt tudom mondani, hogy kezdd azzal amelyikben kevesebb van, így több fog termelõdni. Valószínûleg hasonlóan jártál mint én, hogy az egyiken többet volt, tovább evett belõle, így az többet termel, míg a másik már nem ürült ki, és ezért abban nincs annyi tej. Én úgy jártam, hogy az egyik mellemet nem fogadta el a kislányom, és meg egy idõ után meguntam a fejést, így abban szinte el is apadt, csak pár csepp maradt. Kisebb is lett :(

Én csak azt tudom mondani, hogy kezdd azzal amelyikben kevesebb van, így több fog termelõdni. Valószínûleg hasonlóan jártál mint én, hogy az egyiken többet volt, tovább evett belõle, így az többet termel, míg a másik már nem ürült ki, és ezért abban nincs annyi tej. Én úgy jártam, hogy az egyik mellemet nem fogadta el a kislányom, és meg egy idõ után meguntam a fejést, így abban szinte el is apadt, csak pár csepp maradt. Kisebb is lett :(
Ugyanígy voltam mint te. Nekem nem feleannyi volt az egyikben, hanem még annál is kevesebb. Mindig megpróbáltam elõször abból szoptatni, de egy idõ után nem kellett neki az a cici. Szerintem nehezebben is jött belõle. Utána nem kínlódtam, szoptattam a másikból amíg azt elfogadta.:(
Nekem kb. harmad, de van hogy negyed annyi van csak a balban mint a jobban. (Azért tudom ennyire pontosan, mert reggel sokszor fejnem kell, mivel a melleim elõbb kezdenek feszülni, csomósodni, mint ahogy a fiam ébred, így ilyenkor lefejem mindkettõt.) Én nem csinálok belõle gondot, amíg összességében elég a tej addig nekem mindegy, hogy melyikben mennyi van. Próbáltam egyébként én is, hogy a balból többször szoptatom, de így sem lett több benne (se a másikban kevesebb), ez van...
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat. 2. valaszolo! Meddig tudtal igy szoptatni??

Az öt es fel eves kisfiam naponta csokit akar enni, raadasul a napi fel liter kakaojat is megissza. Mar annyi mindent kiprobaltam, hogy leszoktassam erröl, de mar teljesen tanacstalan vagyok. Mit tegyek?

Mar sokszor elmagyaraztam neki, es termeszetesen meg is erti, hogy nem tesz jot sem a foganak, sem a hasanak, a kakija is sokszor kemeny, es faj neki amikor kinyomja, es megis napi szinten kivanja a csokit. En mar tenyleg kiprobaltam csomo mindent. Vettem csokis müzlit, hogy akkor azt egye, remelve hogy vitamin is megtalalhato a müzliben, na meg szamtalan mas fajta "izt" is vegig kostoltattam mar vele, hatha valamelyikre rakap, de hiaba. Persze mar otthon sem tartok csokit, de ekkor a gyerek csokira kezdte el elcserelgetni a dolgait az oviban... Ez vicces, meg lelemenyes tudom, de egyben azt is jelenti, hogy hiaba tiltom, es ellenzem, megszerzi akkor is maganak. De miert van ra ekkora szüksege??? Amugy egy kiegyensulyozott, okos fiucska. :)

Legjobb válasz: ne vegyél, ha nincs otthon nem tud enni, a kakaót meg lassan vond meg, egyre kevesebbett tegyél a tejbe, úgy hogy ne nagyon tûnjön fel neki, a végén a híg tej is jó lesz. bocsi, hogy ezt írom, de heti két gyümievés az nagyon kevés, ennél ln több rostot javasolnék, igaz, abban már nem vagyok ennyire "okos", hogy ezt hogyan beszéld meg a fiatal emberrel, szerintem a példa is nagyon fontos, lásson Titeket minél többet "jó" kaját enni, a csoki meg ne is legyen a spájz része!

ne vegyél, ha nincs otthon nem tud enni, a kakaót meg lassan vond meg, egyre kevesebbett tegyél a tejbe, úgy hogy ne nagyon tûnjön fel neki, a végén a híg tej is jó lesz. bocsi, hogy ezt írom, de heti két gyümievés az nagyon kevés, ennél ln több rostot javasolnék, igaz, abban már nem vagyok ennyire "okos", hogy ezt hogyan beszéld meg a fiatal emberrel, szerintem a példa is nagyon fontos, lásson Titeket minél többet "jó" kaját enni, a csoki meg ne is legyen a spájz része!
A 17:15 válaszoló vagyok, szerintem semmiképpen ne használj drasztikus módszert, mint amit itt ajánlottak. Azzal csak feszültté, idegessé teszed a gyerkõcöt.Amint írtam szépen lassan fokozatosan szoktasd le az édességrõl. sok türelem kell hozzá!Szerintem sikerülni fog.
Szia! Azért írok, mert a lányom kb 1, 5 éves volt, amikor ekcémája, meg ételallergiája (mindez megspékelve valami vírussal) olyan szintre jutott, hogy megvonták tõlünk az alapvetõ élelmiszereket. Lásd: tej és mindenféle tejszármazék, paradicsom, citrusfélék, hal, szója, mogyoró, mák, dió, marhahús. Na, akkor most mit is adjak a gyerkõcnek, pláne úgy, hogy 20 hónapos korától bölcsibe fog járni, és az édességek, csokik nem lesznek kikerülhetõek. Elmentem egy bio-boltba, hátha találok ott dolgokat. A kakaó helyett találtam az ún. karob-ot, ami azért jobb a kakónál, mert nem tartalmazza a kakaó éléntkítõ anyagát. Ebbõl a karobból, aztán található krém is (hasonló a nutellához). Próbáld meg néhány esetben a kakaót esetleg a karobbal helyettesíteni, hátha bejön. Vagy sima csoki helyett fehér csokit adni...(Vagy a kakója helyett maci - azaz cikória- kávét mézzel.) Ha megkostólja a gyerkõc a lekvárokat (persze most házi lekvárra gondolok, amiknek közük van a gyümölcshöz is), akkor próbálja ki azokat. A szilvalekvár áldásos hashajtó hatásáról nem is szólva... A lényeg, hogy 1 évig tartott a diétánk (nekem is tartani kellett, mert szoptattam õt) és átvészelhetõ volt. Jut eszembe, esetleg - ha szereti - süssél muffint, amiben csoki/kakaó van, hátha kielégíti egy-egy csokiigényét, és tejjel uzsonnának sem rossz. (Ami még fontos lehet, ne hagyd unatkozni, mert akkor hajlamosak nassolni. Próbáld úgy alakítani a dolgokat, hogy akkor kapjon csokit, ha azért tett valamit. Inkább jutalmazás legyen, mint megszokás.Nehéz lesz, de nem szabad hagyni, hgy õ irányítson titeket/téged. Akár be is vezethetitek, hogy minden csoki/nasi után azonnal fogmosás. Az oviban meg szólni kell a dadusoknak, hgy csak akkor kapjon õ is csokit, ha a többiek is.) Sok sikert és kitartást! Üdv!
Szerintem adhatsz neki mindennap csokit, de csak nagyon nagyon keveset. Alld meg, hogy nem adsz neki, csak egy kicsi szeletet, darabot. Kapott, nem cirkuszolhat mar! Gyumolcsot, zoldseget eszik amugy? De tudod, amig mindig megkapja toletek, nem fogod tudni leszoktatni rola!
Szerintem egyszerûen azért nem tud "leszokini"róla, mert függõ.A csoki tele van taurinnal, ami függõséget okoz.Én csak tudom!Volt egy idõszaka az életemnek, hogy folyamatosan csokit ettem, és hihetetlen függõség alakult ki(még szerencse, hogy vékony testalkatú vagyok).Ha nem volt otthon, akkor még éjjel is képes voltam elmenni venni. Én szépen fokozatosan hagytam abba, Szerintem próbáld meg napról-napra csökkenteni az "adagját", hátha így sikerül.
Az enyém csak 3 lesz, de ha látja a relámban már õrjöng hogy "Kéjem!". Õ is kakaóval kezdi a napot és reggeli helyett is Kinder csokit enne. Nálunk kezd változni a helyzet mert már gyümölcsöt is hajlandó enni de leleményesnek kell lennem hogy el tudjam terelni a figyelmét a "tokiról".
A kérdező hozzászólása: Gyümölcsöket egeszen jol eszik, ha nem is napi szinten, ahogy en azt szeretnem, de hetente ketszer azert raveheto. :) A zöldsegekkel mar nincs ilyen "joban", sajna csak immel -ammal eszi meg oket. Nagyon ritkan. Fozelekeket ki sem akarja probalni, azt mondja a szaguk alapjan nem akarja megkostolni. Szerintem mar az összes fajtat ele tettem, felesleges volt. Nagyon remelem ez valtozni fog. Ja, amugy voltam vele fogorvosnal is, (gondoltam, hogy majd a fogorvostol tartani fog, ha esetleg talal egy lukas fogat... de a doki bacsi nagyon meg volt elegedve, hogy milyen szepek a fogai, sot, azt is mondta neki, hogy "latom, egeszsegesen taplalkozol. " Szoval ez sem jött be. :(
Es akkor mit eszik a gyerkoc, mar bocsi. 2-szer 1 heten gyumolcsot enni egesz jo?????? Nalunk oszinten mondom kg szam fogy a gyumolcs, es a nyers sargarepa, karalabe is. Nagyon de nagyon szigoru legyel, 1-2 napig ne adjal neki csokit, semmi baja nem lesz, nem baj ha uvolt, szoktasd ra a normalis etelre! Jol lakik a csokival, es persze hogy nem eszik fozeleket. Tudod mikor fog mindent megenni? Ha olyan ehes lesz, hogy konyorog hogy adjal neki enni.

Ket napja az egyik mellem nagyon faj alul oldalt es meleg is, tejcsi sem jonn annyi mint eddig, talan a fele. Mit tegyek, mi lehet ez?

Legjobb válasz: Nem csomós? Lehet, hogy mellgyulladás. Próbálj szopi elõtt meleg borogatást tenni rá utánna maszírozzad meg. A babót próbáld úgy szoptatni, hogy az álla legyen a fájdalmas rész felé. Ha eldugult a tejcsatorna azon a részen hamar helyrehozza a babó. Jó babázást!

Nem csomós? Lehet, hogy mellgyulladás. Próbálj szopi elõtt meleg borogatást tenni rá utánna maszírozzad meg. A babót próbáld úgy szoptatni, hogy az álla legyen a fájdalmas rész felé. Ha eldugult a tejcsatorna azon a részen hamar helyrehozza a babó. Jó babázást!
Szia! A szopi elõtt borogatsd a fájós részt jó meleg vizes törölközõvel, és ezt rajtatartva masszírozd meg azt a részt alaposan. A meleg víz és a masszírozás segít fellazítani az esetleges csomót vagy elzáródást, így a baba könnyebben tudja onnét is kiszívni a tejcit. Ha már végzett a szopival hideg (persze elviselhetõ hideg) borogatást tegyél rá, ez pedig az esetleges gyulladásnak tesz jót. Nekem ez jött be, amikor begyulladt a mellem. Talán Te még nem tartasz itt, hiszen az nagyon magas lázzal jár, de csináld ezt míg el nem múlik, a mellgyulladást, ha lehet, jobb megelõzni. Remélem sikerül.
Én már túl vagyok mellgyulladáson, és tejcsatorna-eltömõdésen. Mikor ezeket a tüneteket érzem, amit leírtál, már veszem is be az akkor felírt antibiotikumot. Curam Duo a neve. Másnapra semmi bajom, és akkor már nem is szedem tovább. Mellette fejek, szoptatok ezerrel. Sok sikert!
Küzd érte, semmi veszteni valód nincs, majd a lány eldönti, hogy mit is akar tõled.
Helyesbítek: küzdj. :)
Beszéljétek meg, és küzdjetek mindketten. De ne legyen sértõdés ha a lány a másikat választja.. vagy egyikõtöket sem.

Karatézom és annyira félek, hogy elvesztem a rugalmasságom, mert elkezdtem gyúrni. Mit tegyek mit tanácsoltok nyújtsak az edzések után? Ez nem befolyásolja az izmosodást?

Legjobb válasz: Nyújtás annak is kell aki nem karatézik mellette. Szóval a nyújtás elengedhetetlen. De ha karatézol is gyúrás mellett folyamatosan akkor nem kell félned attól hogy a gyúrás lelassít, vagy nem leszel elég rugalmas.

Nyújtás annak is kell aki nem karatézik mellette. Szóval a nyújtás elengedhetetlen. De ha karatézol is gyúrás mellett folyamatosan akkor nem kell félned attól hogy a gyúrás lelassít, vagy nem leszel elég rugalmas.
Én kungfuzom és gyúrok, már egy éve, egyáltalán semmi káros hatása a rugalmasságra.Nyújts minden gyúrás végén! Kevésbé lesz izomlázad, a fejlõdèst nem hátráltatja.
a nyujtás nagyon fontos az edzésben!úgy képzeld ez az izmokat mint egy lapos lufit, amit megtöltesz vízzel.tegyük fel h 10 liter víz fér bele.viszont ha beleteszem egy 5 literes kockába(ami az izmokat körülölelõ hártya, az inak és inszalagok összesége)akkor csak 5 liter tudok beletölteni.szóval a nem-nyújtás akadályozza a fejlõdésed az erõsportban és kötöttebbé tesz az önvédelmi edzésen.szóval mindenképpen nyújts!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek :)

Szerintetek az normális hogy egy lánynak a szülei annyira "féltik" őt hogy azt is megmondják hogy csak az ő korabeliekkel beszélgethet és barátkozhat? Mit tegyek hogy ne így fogják fel?

L/majdnem 18

Legjobb válasz: a te szüledi?(gondolom) hát basszus megtikltani nem tudják. ha hozzászolsz máshoz el leszel verve?? vagy mit tudnak tenni?

a te szüledi?(gondolom) hát basszus megtikltani nem tudják. ha hozzászolsz máshoz el leszel verve?? vagy mit tudnak tenni?
Egy 18 éves fiú mennyivel ártatlanabb, mint egy huszonéves?
A kérdező hozzászólása: Hát igen tudom hogy nagyon furcsák és õk még a régi múltban élnek és ez a féltés ez olyan hogy nem akkarják hogy egy idösebb fiuval összejöjek pedig mi amugy csak beszélgetünk és nem értik meg hogy a között van külömbség
Ki a korabeli? Csak a 18-19 eves? Szerintem nem normalis, mert a fiatal fiuk tobbsege abban a korban nagyon eretlen es epp, hogy egy par evvel idosebb mar normalisabban gondolkodna. Kor alapjan nem lehet megitelni, hogy ki milyen egyenileg, de egy 18 eves fiunak alt. nem celja egy komoly kapcsolat. Es ebben mi a feltes? Semmilyen racionalitas nincs benne. Az a legjobb, ha az embernek minden korcsoportbol vannak ismerosei, baratai. Ne haragudj, de a szuleid nagyon furcsak.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, most tudja hogy kivel beszélgetek és azt mondta hogy beszélni fog vele...el se merem képzelni milyen ciki lesz ez
de komolyan hogyhogy nem engedik?? én ezt nem értem. mit csinálnak ha megszeged a szabályt??
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, szerintem õk pont nem olyanok hogy leálljanak
semmit. ha mindjart 18 akkor várj egy cseppet, aztán azt csinal a lány amit akar. ennyi...
meg se halld ha megakarják tiltani. egyik füleden be másikon ki. ha látják h nemérdekel leállnak.
A kérdező hozzászólása: komolyan nem tudom mit csináljak...
Pedig lehet, hogy idosebb sokkal normalis parkapcsolat szempontjabol, mert egy 18 eves fiunak nem az lesz a celja, hogy eletre szolo kapcsolatot alakitson ki veled (biztos van par kivetel), ha pedig te egy komoly lany vagy, gondolom, hogy nem futo kalandot akarsz. Szoval a szuleid felfogasanak epp forditva kellene mukodnie...probalj meg beszelni veluk errol.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!