Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, annyira félek (63 db)

Mit tegyek, annyira félek a teherbeeséstől, hogy nem merek szexelni?

Van évek óta egy párom,de az utóbbi 2 évben ha havonta 1 szer lefexünk sokat mondok.De mindig parázok még védekezés mellett is, nehogy gond legyen! ( gumi + spermicid krém) Félek hogy el fog hagyni előbb utóbb emiatt! Mit tegyek? 24/L

Legjobb válasz: kezeltesd magad.

kezeltesd magad.
Nyeld le, úgy nem leszel terhes :-P
el kellene menned pszichológushoz, ez nem normális, amit csinálsz, nagyon paranoiás vagy ?ilyen téren?. ^^ de legalább kielégítitek egymást máshogy?
az óvszer majdnem 100%-os védelem. ha nem bízol benne, szedj fogamzásgátlót. ha nem akarsz szedni, ne szexelj:P
1.Akkor ne szexelj Orálisan is ki lehet egymást elégíteni(egy ideig..aztán valaki majd besokall vagy nem). 2.Szedj fogamzásgátló tablettát, mert a spermicid krém az kevésbé véd... 3.Vagy csak óvszert használjatok, de tegyél fel egy pesszáriumot is.
Hát, ennyi szextõl ne lepõdj meg, ha elhagy, vagy férekefél. Szedj fogamzásgátlót is, így már aztán nem lesz okod félni. De megjegyzem, hogy mi a feleségemmel 6 hónapig csináltuk tervszerûen a szexet, direkt a legjobb babacsainálós idõpontokban, mire gyerek lett belõle, így már a sima gumi is teljesen megnyugtató kell legyen. Ne aggódj, nem jön az olyan könnyen össze.
nem kevés az a havi 1?
Szerintem ez a két módszer kellõen biztos, nincs okod a félelemre. Ha tényleg ennyire félsz, kérd a meg a párodat, hogy ne élvezzen el benned még óvszerben sem. Mi 4 éve így védekezünk és egyszer sem merült fel még a problémának a gyanúja sem.
Használjátok a hátsó bejáratot.
Nem szabad ennyire végletesnek lenni. (Nem lehet valaki azért öngyilkos, mert fél a haláltól.)
Komolyan, menj el pszichológushoz, mert ez magától nem hiszem , hogy el fog múlni.. menj el, hidd el jobb lesz ^^
Ne szexelj és ne is áltass egy pasit sem. Ha most találsz is egy barmot, aki elviseli ezt átmenetileg még jó is lehet, de 5-10 éven belül úgyis megutál, mert átkúrod az agyát folyamatosan.
fordulj orvoshoz mert ez nem normális pánikolás.
A kérdező hozzászólása: Igen orális szex az gyakrabban van szerencsére. :) tehát ki szoktam elégiteni, csak a behatolós részt szoktam tologatni általában, hogy majd legközelebb....most nem vagyok olyan élethelyzetben hogy szüljek, egy abortuszra meg képtelen lennék...és ez olyan szorongást okoz bennem, hogy mindig elképzelem hogy gumi és krém együttes használata mellett is baj lesz. Tudom tiszta hülye vagyok!! :S
De egyébként gumi mellett milyen gond lehet? Ha csak gumival történik behatolás? Persze kiszakadhat, lecsúszhat, stb., de ezekre az esetekre meg kell tartani esemény utánit otthon. Nem védekezési módszerre van szüksége a kedves kérdezõnek, hanem, hogy a fejében rakjon egy kis rendet és megértesse magával, hogy ez így elegendõ védekezés és nyugodtan lehet szexelni.
#4-es: azért ez egyénenként változik, ki hogy esik teherbe. Nálatok lehet, hogy 6 hónap volt, van aki meg attól képes, hogy az utcán jobban megnézik. Nálunk az elsõ gyerek az elsõ aktusra megvolt, amikor elhatároztuk, hogy legyen. A második nálunk is 6 hónap próbálkozás volt, a harmadik, meg félig véletlenül csúszott be. De egyébként 20 éve óvszerezek és óvszer mellett nem volt problémám még ilyen tekintetben.
Ennek nagyon örülök. Azért van olyan sok abortusz, mert attól, hogy védekezel, még becsúszhat a baba. De én azt mondom, hogy ha már elég felnõttnek érze magad a szexhez, érezd ahhoz is elég felnõttnek, hogy adott esetben megszüld. (és mielõtt kioktatnátok, 21 éves lány vagyok, és e szerint élem a szexuális életemet.) A holland módszer egyébként a gumi+fogamzásgátló kombináció, szerintem ez a legbiztonságosabb.
Már pedig ez a havi 1 nem valami biztató. Én is szoktam ilyesmitõl félni, de mi úgy oldjuk meg, hogy óvszerrel védekezünk, ráadásul mielõtt elmenne, ki is veszi. Így mind a ketten nyugodtak vagyunk, ráadásul ha kiszakadna a gumi, még annak ellenére is veszek be 72 órás tabit, ha nem belém élvez. Mondjuk ez 4 év alatt 2x fordult elõ, hogy be kellett vennem. Sajnos én nem tudok gyógyszert szedni, a legtöbbre allergiás vagyok (tesztelve, és sajnos borzalmas dolgokat éltem át miattuk), ráadásul a párom is az óvszerben bízik. Szerintem ahogy mi csináljuk, annyira minimális rá az esély, hogy szinte nincs is. :) Így nem kell félned.
A kérdező hozzászólása: hátsó bejárat...hehe :D na azt soha XD amúgy az agyammal tudom, hogy elég ez a védelem, csak valamiért félek...de megpróbálom legyõzni ezt.

Félek! Nem akarom elvesziteni! Mit tegyek? 3és fél éve vagyok együtt a barátommal, Félek hogy megun engem mert esetleg már nem vagyok annyira jó csaj mint mikor megtetszettem neki! Ugy érzem hogy mostanában én is eléggé el hanyagoltam magam!

Valami jót ötlet?????

Legjobb válasz: Miért hanyagolod el magad, mond csak meg? Ugyan úgy kéne foglalkozz magaddal mintha nem lenne párod, sõt még jobban hisz neki meg kell mutatni milyen gyönyörû is vagy, nem ?

Miért hanyagolod el magad, mond csak meg? Ugyan úgy kéne foglalkozz magaddal mintha nem lenne párod, sõt még jobban hisz neki meg kell mutatni milyen gyönyörû is vagy, nem ?
Ne parázz, jól nézel ki, csinos vagy, veled van 3, 5 éve, nem mással. ENm lehetsz mindig csilli-villi-fitti, ha szeret akkor kinyúlt pólóban, kócos hajjal, csipás szemmel is te vagy neki a No1! Nem kell ilyeneken gondolkodni emrt akkor bevonzod a rosszat! Önbizalom!!!
sajnoooos, nekem se nyitja ki :S de ne is parazz ezen, ha veled van, teged szeret.. minden más okes? honnan jött ez a feltételezés? :(
Hát én nagyon örülnék ha így nézne ki a barátnõm :D
Na sikerült megmáznem: ) Nyugodj meg.^^ Szép vagy és csinos: ) Esetleg menj el fodrászhoz ha gy érzed elhanyagoltad magad és mondjuk csináltass frizurát vagy ilyesmi.^^ Bár szerintem így is gyönyörû vagy nyugi.^^: )
Sajnos nem nyitja meg a képet.:S De ne görcsölj ezen.. ha úgy érzed elhanyagoltad magad akkor próbálj ellene tenni vmit.:) Meg a barátod azért szeret már 3, 5 éve amilyen vagy. És bízz benne.:) Attól, hogy egy csinos lány elmegy az utcán és megnézi attól Téged tart gyönyörûnek.: ) Hidd el Én is beleestem ebbe a hibába, de aztán barátom elmondta, hogy ne legyek féltékeny. Attól, hogy egy lánynak minden nap van másik ruhája meg cipõje meg minden (tapasztalatból mondom mert én egy csajra voltam féltékeny) attól Õ engem szeret és nem tetszik neki az a csaj mert belülrõl üresfejû. Hidd el ezen nem kell aggódni.^^
hát figyi, veled nincsen semmi baj. ha ez a kép az elhanyagolt állapotodban készült, akkor meg vágképp nincsen miért aggódnod. teljesen rendben vagy külsõre. megunni pedig nem azért fog, meg hirtelen ronda leszel, hanem másmiatt. ha attól félsz h megún, ne a külsõdet vedd alapul, hanem a programjaitokat, beszédtémáitokat, ilyesmiket.
Ha megun, akkor meg leszel unva, tökmindegy hogy nézel ki.
Szerintem ez rendbe van. Szerintem szép vagy, igaz ebbõl a képbõl test forma nem jön ki, de OK. Ne vesd el a sujkot, kis idõt azért csak próbálj meg szakítani.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/100203/f33ec27be0ca2399c713fd0b1.. Hát ugy érzem hogy nem áll jól a nadrág vagy ilyesmi és ezért van bennem a feszültség meg ha látok egy szép csinos csajt hogy rettegek hogy õ szebb meg jobban áll
Rakj már föl egy képet magadról. Kérlek. Mert szerintem nem vagy ronda, de nem ártana ha látnálak is.
A kérdező hozzászólása: Nincs annyira kedvem az a baj, korán kellek fáradt vagyok stb amugy nem élünk együtt
hehe, sikerult megnyitni, no paraa :) adhatnal tippeket a hajaddal kapcs.. h nõtt igy meg, ilyen szépre?

Mit tegyek? Nagyon félek, az előbb voltam pisilni, és barnás pirosas (inkább pirosas) dolog csepegett ki! nem darabos, és nem fáj a hasam, de akkor is vér! Hívtam a dokimat, aki csak annyit mondott, hogy feküdjek!

Most mi lesz? Ugye nem vetélek el???? mit csináljak??? 6+4 vagyok, és meg?rülök ha elmegy a bébim!!!!!

Legjobb válasz: Én nem értem, a dokid miért nem hívott be egy uh-ra! Nem akarlak elkeseríteni, de biztosat csak õ mondhat az uh alapján. A vér nem jelent túl jót. Szerintem kérj egy idõpontot és menj el még ma. Ha magánorvosod van és nem ad idõpontot, akkor menj a szakrendelõbe, ahová tartozol. Én akkor amúgy is elgondolkodnék, hogy orvost váltsak-e.

Én nem értem, a dokid miért nem hívott be egy uh-ra! Nem akarlak elkeseríteni, de biztosat csak õ mondhat az uh alapján. A vér nem jelent túl jót. Szerintem kérj egy idõpontot és menj el még ma. Ha magánorvosod van és nem ad idõpontot, akkor menj a szakrendelõbe, ahová tartozol. Én akkor amúgy is elgondolkodnék, hogy orvost váltsak-e.
területileg illetékes kórház nõgyógyászatára is bemehetsz.
Menj be a kórházba, mert ez igy nincs rendben - az orvosodat meg sürgösen cseréld le, ez egy felelötlen szemét.
Remélem nem lesz baj de feltétlen, feltétlen sürgõsen menjél orvoshoz ahogy az elõzõ válaszoló írta.Szorítok neked.
Szerintem is szakrendelés, uh-val. Nem muszáj várni a fogadott dokidra. Ha az sztk-ba idõpontos rendelés van, mond meg, hogy vérzel. Kicsit túlozzál nyugodtan, csak érd el, hogy még ma megnézzen valaki. Vagy akárhova is mehetsz, ahol nem idõpontos rendelés van, csak menj, mert jön a hétvége és végig fogod idegeskedni. Lehet, hogy kapsz majd valamilyen kúpot esetleg, de a fekvést is mindenképpen old meg. Ja: barátnõm is vérezgetett és van egy 22 hós babája...szóval nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, de kímélõ üzemmód!!
Elõször is, próbáld ne stresszelni magad! Azzal egészen biztosan ártasz mindkettõtöknek, ha most belelovallod magad, hogy baj van. Nincs baj. Akkor lenne baj, ha görcsölnél is, és komolyan véreznél. Vegyél nagy levegõt, és gyõzd le a félelmedet. Arra gondolj, hogy minden rendben lesz. Ha a dokid a fekvést javasolta, az azt jelenti, hogy minden téren nyugalomra van szükséged. Ha rágörcsölsz, azzal nehezíted a dolgot... Tudom, könnyen beszélek, de hidd el, nekem 8 hónaposan volt olyan, hogy majdnem elindult kifelé a prücsök, és addig nyugtatgattam magamat is, meg õt is, hogy abbamaradtak a fájások! Bízz magadban! Az a picike nem jön onnan olyan könnyen ki! Sok mindentõl lehet az a barnás dolog, ne gondolj egybõl a legrosszabbra! Fel a fejjel! :)
Szerintem is menj el valamilyen rendelésre, ahol megnéznek azonnal UH-val! Lásson orvos!
Szia! Nekem most volt nem rég vérzés 26 hetes vagyok. Fekvéssel tényleg elmúlt. Halgass rá. Nagyobb vérzésekkel is maradt meg baba. Nem fázhattál fel? Tuti hogy hüvelybõl jön? Ha óvatosan felnyúlsz azt csak akkor tudod megmondani.Nekem felfázás is volt az elején. Legelözör mentem a wc-re és barnás volt. Másodszor mentem és a vizeletemben vér volt. akkor 10 hetes voltam. Ha csak úgy nyugszol meg akkor meg nõgyógyász egybõl. Nem feltétlen a sajátod. Bármelyik kórház jó. Ha megmondod hogy terhes vagy és vérezgetsz akkor nem küldenek sehova !!!
Nekem több vérzésem is volt a 13. hétig. Szerencsére nem volt baj. Én is aggódtam, mert 2 babát már elveszítettem. Menj el korházba, ott megnéznek és megnyugszol. Mi volt, h éjfélkor indultunk korházba. Jobb félni mint megijedni!
Ugye megírod, h mire jutottál a khzban?Mert feltétlenül menj be, amint tudsz!
Ez itt a lényeg! Csak orvos tudja megmondani, hogy baj van vagy nincs. De ha nem mész el gyorsan, akkor még ha jelenleg nincs is gond, késõbb lehet. Félre ne érts nem ijesztgetni akarlak, de sürgõsen meg kell nézetni magad. Az tök jó, hogy vannak olyan kismamik, akiknek vérzés ellenére sem lett semmi baja a babájuknak, de az általánosság azt mutatja, hogy a vérzés egy terhesség alatt nem jelent jót, mindenképp orvosnak kell látni.
Menj a dokihoz amint tudsz! Én sajnos júliusban elvetéltem, most 5 hetes terhes vagyok..... Nagyon félek most is... ha egy csepp barnás véres valamit észrevennék, azonnal rohannék az ügyeletre! Remélem minden rendben lesz , nagyon nagyon szorítok! Írj majd meg légyszíves, hogy mi van veletek!!!!!
A kérdező hozzászólása: most itt zokogok a munkahelylemen és nem tudom mit tegyek! :((((((
szia.Én is ebbe a helyzetbe voltam a hatodik hétenés én egybõl a korházba mentem, nem foglalkoztam amukámmal hanem táppénzre vetettem magam a háziorvosal.Nem kell hogy megtudják a munkaheeden hoy miért vagy "beteg".Én másfél hétig feküdtem a korházba és hála ég hogy abbamaradt a vérzés.Legfontosabb a pihenés és azt othon nemtudod 100%-ra teljesíteni.Kitartás, eggyütt érzek veled.19 hetes kismama.
Nekem is volt vérzésem 6 hetesen.Kiderült hogy vérömleny okozta ami a baba mellett volt.Én egybõl rohantam dokihoz.azt mondta hogyha késõbb megyek elvetéltem volna.Egybõl kaptam magzatmegtartó gyógyszert.Szerintem menj minél hamarabb dokihoz!!!!
a cékla nem szinezi a vizeletet.
Görcsölsz is? Nem lehet hogy céklát ettél és az szinezte el a vizeleted?
A kérdező hozzászólása: senki nem tudja a munkahelyemen, így nem tudom mivel kérhetném el magamat. remélem igazatok lesz és nem lesz baj, de nagyon félek! köszönöm mindenkinek!
Elsõ vagyok. Írtad, hogy dolgozol. Nem tudod elkérni magad, hogy pihenj? Bár gondolnám, hogy a munkahelyen még nem tudják. Menj wc-re sûrûn, nézegesd mi a helyzet! Drukkolok!
Ha megmondod hogy terhes vagy mindenhol foglalkoznak veled. Sehonnan nem küldenek el terhes anyát. Írd meg hogy mi lett. Szorítok a legjobbért.
A kérdező hozzászólása: köszönöm lányok, igyekszem, de most nagyon megrémültem...nem kívánom senkinek ezt az érzést! majd bemegyek az ügyeletre, mert szakrendelés csak délelõtt volt. mondjuk az ügyelet is csak másik városban van, mert nem pesti vagyok, de remélem ott majd foglalkoznak velem!
A kérdező hozzászólása: magándokim van. azt mondta, nem tehet semmit, ha darabos lenne, akkor menjek be. ennyi. meg h majd hétfõn menjek hozzá és megnéz. köszi. én nem tudom ilyen félvállról venni a gyerekem életét!! :( az sztkban nincs rendelés ma.
szia voltál már azóta orvosnál?Mindenképp meg kéne, hogy nézzenek ultrahangon.Az elején én is véreztem egy kicsit, feküdnöm kellett kb. 1 hónapot+szednem kellett terhességmegtartó gyógyszert is"UTROGESTAN".

Mit hogyan tegyek? Annyira félek

Be kellene mutatkoznom a szerelmem családjánál, hogy többet tudjunk együttleni,de nekem ez lenne az els? alkalom hogy szül?knél kell bemutatkoznom :/ pontosabban egy anyukának és egy nagyapa,nagymama. Segítenétek hogy mit tegyek ahoz,hogy jó benyomást keltsek és szimpatikus legyek.Köszönés, mit hoyg, esetleg ajándék stb. nagyon fontos lenne.Légyszikomolyan válaszoljatok. (elnézést a helyesírási hibákért és félregépelésekért)

Legjobb válasz: szerintem vigyél neki egy bonbont mármint az anyujának, de ha nem az sem gond, végülis te lány vagy. csak mosolyogj sokat légy értelmes és figyelj oda amirõl beszélnek hogy tudj értelmesen reagálni is, süssön az intelligencia és akkor nyert ügyed van:)

szerintem vigyél neki egy bonbont mármint az anyujának, de ha nem az sem gond, végülis te lány vagy. csak mosolyogj sokat légy értelmes és figyelj oda amirõl beszélnek hogy tudj értelmesen reagálni is, süssön az intelligencia és akkor nyert ügyed van:)
Te köszönj elsõként :) Beszéld meg a barátnõddel, vagy csak figyelj rá, ha nem mutat be mutatkozz be Te magad. Ne izgulj, 14 évesen nem fogják elvárni tõled, hogy tökéletesen tegyél mindent. :)
A kérdező hozzászólása: azt tudom hogy hoyg illik köszönni, de pl megvárjama míg õk köszönnek ? vagy én elsõnek ? ésén mutatkozak be? vagy majd bnõm mutasson be ? bocásnat a sok idiótaságért de nagyon félek :(
Jó napot, jó estét. ez jó mindenkinek. ne törekedj a tegezésre. ha felajánlják csak akkor, de akkor is tudd hogy te vagy a gyerek ök a felnöttek.
14 éves fiúként anyukájának és nagymamájának csókolommal, akár nagyapjának is, bár én inkább a jó napot/estét kíánok-nál maradnék férfinak köszönésnél.
A kérdező hozzászólása: és esetleg valami tipp hogy hogy köszönjek...mit illik mi nem hoasnlók ? szeretném ha tökéletes lenne, és úgygondolnák hogy melletem télleg jó dolga lesz a lányuknak
A bonbon virág páros tényleg jó :) Ne izgulj, légy önmagad, de légy figyelmes! hajrá :)
A kérdező hozzászólása: Ezer bocásnat...fiú vagyok sajnálom hoyg ez lemaradt14/f ha így jobb
nekem nem derült ki hogy lány vagy-e , ha fiu vagy akkor vigyél egy kis csokor virágot anyukának és egy szálat a lányának. Ha lány vagy akkor egy kis bonbon jó ötlet. Aztán ahogy elöttem ´riták figyelj hoyg értelemesen tudj reagálni.
a helyedben: én köszönnék elõre, és az üdvözlésnél a KÍVÁNOK! sem maradna el, szerintem ez kell az udvariassághoz. az idõsebbnek kell, hogy kezet nyújtson felém, így megvárom ezt a pillanatot, és várok egy kicsit, hogy õ mondja elõször a nevét. egy szál virág anyunak a bemutatkozás után, (hogy köszönöm a meghívást/vendéglátást vagy bármit:-))a nagyiéknak egy doboz csoki. és ne parázz, tuti nem lesznek ellenségesek! :-) 14/L
Nem muszáj berúgni, én sem rúgtam még be soha. Igaz, nem is megyek ivós partira.
"Sajnos ez a korszellem." Egyszer egy nõi magazin online cikkében taglalták, hogy mennyire cuki a pároddal egymás mellett hányni a WC-be. Ez nem vicc, komoly. Amúgy 100%-osan egyetértek az elõzõ válaszolóval, nincs is mit hozzáfûzni, osztom és vallom az elveit. (Kezecskéztem is a hsz-át.)
Sajnos ez a korszellem. Vedelj, mint egy állat, élj a mának, cseszd szét magad, amennyire tudod, hogy a buli utáni nap majd a földrõl kelljen összekaparni. Tudom, hogy a többség ezt képviseli, de mindig vannak, akik nem gyávák, akik nem olvadnak bele a tömegbe, hanem igenis kiállnak az igazukért, és az elveik mellett. Nagyon jól tudom, mirõl beszélsz, én egyetemre járok, ott még durvább a helyzet, még az egyébként patinánsnak tartott karokon meg különösen (pl. jog, orvosi). Itt különösen sok az alkoholista bunkó. Rendelkezésedre áll a lehetõség, mégpedig az, hogy nem vagy kiszolgáltatva mások hülyeségének, és azt teheted, amit akarsz. Szabadon eldöntheted, iszol-e vagy sem. A társaság rohadtul nagy húzóerõ sajnos, ezt én is nagyon jól tudom, tapasztalom is, de én például egyáltalán nem iszom alkoholt. Miért? Nagyon egyszerû, azért, mert nem szeretem. Néha ünnepeken szoktam inni egy pohár jó minõségû bort vagy szilveszterkor ugye egy pohár pezsgõt, esetleg néha egy kis citromos sört (kb. félévente 1-2 alkalommal), de egyébként nem járok bulikba, és így például az egyetemi csoporttársaim többségével sem jó a kapcsolatom, hülyének néznek, mert én nem olvadok be közéjük. De hála Istennek, hogy ha nincs is sok barátom, de azok viszont olyan barátok, akikre bátran számíthatok mindenben. És velük nem csak arról lehet beszélgetni, hogy a tegnapi buliban ki mennyi piát vedelt és mennyire vágta szét magát, hanem értelmes, normális témákról. Nem tudom, hogy neked milyen a jelenlegi társaságod, akik buliba csábítanak, de szerintem ha nem akarsz, akkor ne menj, hanem állj ki az elveid mellett. Senki nem mondta, hogy ez könnyû dolog, de százszorosan megéri, mert így megszabadulsz egyúttal azoktól az emberektõl, akik csak addig a "barátaid", amíg buli van és pia van. Egyébként még elég fiatal vagy, bár az átlagéletkor ezen a téren sajnos évrõl évre csökken. Legyen egyéniséged, és állj ki magadért. Ha kell, mondj nemet. A többiek meg hadd menjenek, hadd üssék szét magukat. Biztos vagyok benne, hogy vannak a környezetedben olyan emberkék is, akik nem a bulizás rabságában élnek. Ha mégis úgy döntesz, hogy elmész bulizni, ott is vállald fel bátran, hogy nem iszol. Vagy ha nagyon ki vagy szolgáltatva a körülötted levõ társaságnak és nem vagy elég bátor, hogy felvállald az elveidet, végsõ esetben azt is mondhatod, hogy gyógyszert kell szednek, és emiatt ugye nem ihatsz alkoholt, csak mittudomén kólát. Ez is egy út. De a legjobb az lenne, ha kiállnál magadért. Ehhez kívánok kitartást és elég bátorságot! És remélem, pár hasznos dolgot is találsz ebben a kisregényben. Legjobbakat!
Van még egy ember a társaságban, aki hasonlóan áll hozzá? Ketten már simán lehet jó egy este, akkor is, ha körülöttetek mindenki más részeg. Tapasztalat :)
k.lau13 egyetértek veled, hogy gáz 13 évesen inni, azt nem mondom , hogy én nem próbáltam ki akkor..de ez most más téma az , hogy 25 évesen nem lesz ideje megbánni , az viszont hülyeség, max akkor lesz igaz, ha mindennap bedob egy üveg vodkát, de azt is aro-st.
jó, bocs, amit az elõbbi válaszról mondtam, azt visszavonom!! Bocsi, az igaz.... De engem ez teljesen sokkolt, hogy velem egykorú írta ki ezt a kérdést, valahogy nagyon... már bocs.
Mi a fene!? hány évesek a barátaid egyáltalán!? komolyan 13 éves vagy??? hát, õszintén, semmit... én is ennyi vagyok, és egy-két haverom nekem is SAJNOS iszik, és engem is megpróbáltak már leitatni, de ilyenkor nem az a lényeg, hogy ki röhögnek-e, vagy nem... Tudod, az ember akkor tér észhez, amikor 12 éves korában sokkoló látványként ott áll elõtte a két legjobb barátja(szintén 12 éves, ez tavaly ilyenkor volt) és fújja a képébe a cigifüstöt... Hát nem tudom, az elõzõ válasznak csak az elsõ két sorát olvastam el, mert tovább nem bírtam... NE CSINÁLD!! ugye tudod, hogy ha késõbb így folytatod, " 25 éves korodra már megbánni se marad idõd, mert halott leszel?" ezt mondta nekem egyszer valaki, amikor hasonló kérdéssel mentem oda hozzá... és tulajdonképpen igaza van.... csak egy kicsit gondolj bele, megéri neked egyszer bulizni egy marha jót, hogy aztán az egész életed elcseszd vele?? hát én nem hiszem... :/ különben is, nálunk azt a lányt, aki 13 évesen iszik, mindenki "k*rvázza", szval ez nem ciki... ennyi idõsen biztos nem... tudom milyen érzés lehet, mert én is így voltam, kérdezgették(a két legjobb barátom!) hogy kérek-e cigit, én mondtam, hogy "dehogyis, hülyék vagytok ti!?" erre kiröhögtek... ugyanezt eljátszották pálinkával, stb. De olyat is csináltak, hogy azt mondták a meggyborra, h üdítõ, és megittam... Azért durva, mik vannak mostanába, 13 évesek részegen rohangálnak, a másodikos gyerekeknek érintõképernyõs telefonjuk van, ilyenek. a legegyszerûbb, ha tudod, hogy talán most kiröhögnek és lenéznek, de idõsebb korodban, mondjuk 30 évesen az akkori barátaid már pont azért fognak lenézni, hogy te már ennyi idõsen ittál. Hülyeség... Igazad van, és megint SAJNOS nagyon kevesen vannak olyanok, mint te, de az a normális... Egyszerûen ne menj el a buliba, és még vmi: "nem iszok annyit, hogy berugjak?", hát ne csak annyit ne igyál, hanem semennyit!! különben késõbb hallgathatod, hogy idõsebb fiúk-lányok jól leszólnak érte, és ez még a legkevesebb... már bocs a kifejezésért, de NE LEGYÉL HÜLYE!! ez egyáltalán nem éri meg... Bocs de én így gondolom, azért remélem, hallgatsz rám... remélem... :// nah, remélem segítettem... :) )
Miért kell berúgni?Nem attól buli a buli, hogy mindenki mata részeg, könyörgöm.Egy 13 éves meg minek akar inni?
Én úgy csináltam mikor nem akaram inni, hogy pl a vodka narancsban max pár csepp vodka volt, mert befogtam az üveg száját(elfordultam, hogy ne lássák, mikor töltök), így alig ment a pohárba. a narancs meg úgyis elnyomja a vodka szagát. Így nem csesztettek, hogy nem iszok, aztán, mikor már mindenki részeg volt, jót röhögtem rajtuk. 21/l
Röhögj azon, hogy a többiek már a földön fetrengenek xD Amúgy nem kell annyit inni, hogy halálrészeg legyél. Csak szédülésig:D De mindkét esetben másnap szétmegy a fejed:)
BeecsKe igen, tudom, most hogy így mondod, az tényleg hülyeség, csak vannak barátaim(13 évesek) akik viszont tényleg nagyon gyakran isznak õket is ezzel próbáljuk lebeszélni(ketten vagyunk normálisak), ami vagy bejön, vagy nem. mert hát, hogy õszinte legyek, ha valamikor csak egy kis esélyed is van rá, hogy meghalsz(majd jópár év múlva) vagy valami, és egyszer megtetted, nem haltál meg és nem történt semmi, utána legközelebb kétszer is meggondolod, hogy megcsinálod-e, vagy nem, és hát õszintén, azt reméltem, talán frászt kap és eszébe se jut hogy igyon bármit is. és mellesleg feltûnt már, hogyha valaki ezt egyszer elkezdi, utána nagyon nehezen hagyja abba, 13 éves alkoholistákkal vagyok körülvéve! és nem túloztam... szóval, én csak ezt akartam. és bocs, hogy most meg itt magyarázkodok, de hát na... ha egyszer nem sikerült elsõre normálisan leírnom amit akarok, akkor csak kijavítom :)

Van egy lány, aki tanév eleje óta tetszik. Okos, kedves és szép. Az van, hogy nem merem elmondani neki hogy tetszik, mert attól félek, hogy a barátságunknak annyi. (mert mindennap beszélgetünk, meg tudja hogy számíthat rám bármiben. Mit tegyek?

14 éves srác vagyok, 4-5 -ös tanuló,feketésbarna hajú, kék szemû, szemüveges, de nem a stréber kategóriából. Nem a legszebb, de mégis nem az az "átlagos".

Legjobb válasz: Itasd le, dugd meg. Tudtommal ma az a divat 14-16 evesek koreben. Na de komolyan. Mi bajod lenne abbol, ha elmondod neki hogy tetszik? Ha o nem igy lat teged, egy kicsit feszelyezni fogja a helyzet, de kicsit buszke is lesz, mert lenyegeben ez egy bok. Viszont ha te is tetszel neki, akkor van egy jo esely ra, hogy lesz belole valami. Amugy, senkit sem erdekel hogy hogy nezel ki, mennyire vagy jo tanulo, milyen zenet szeretsz, stb. A lenyeg hogy a szemelyiseged bejojjon a lanynak (mivel hosszabb ideje ismeritek egymast. Buliban felszedni persze kicsit mas, ott nem a szemelyiseg a lenyeg), a testi dolgokat hagyjuk az elejen. De ha szerinted ez tul konkret, probald ovatosan jelezni fele. Hivd el ide-oda, romantikusabb jellegu helyekre, ahol kettesben lehettek, kozelebb (felejtsd el a mozit, egy meghitt kavehaz, stb., sokkal jobb tud lenni, es tobbet tud rad figyelni!), es esetlegesen tudsz kozeledni is fele, apro erintesekkel, hozzabujni (nem UGY, hanem csak ovatosan hozzasimulni, atkarolni), stb.

Itasd le, dugd meg. Tudtommal ma az a divat 14-16 evesek koreben. Na de komolyan. Mi bajod lenne abbol, ha elmondod neki hogy tetszik? Ha o nem igy lat teged, egy kicsit feszelyezni fogja a helyzet, de kicsit buszke is lesz, mert lenyegeben ez egy bok. Viszont ha te is tetszel neki, akkor van egy jo esely ra, hogy lesz belole valami. Amugy, senkit sem erdekel hogy hogy nezel ki, mennyire vagy jo tanulo, milyen zenet szeretsz, stb. A lenyeg hogy a szemelyiseged bejojjon a lanynak (mivel hosszabb ideje ismeritek egymast. Buliban felszedni persze kicsit mas, ott nem a szemelyiseg a lenyeg), a testi dolgokat hagyjuk az elejen. De ha szerinted ez tul konkret, probald ovatosan jelezni fele. Hivd el ide-oda, romantikusabb jellegu helyekre, ahol kettesben lehettek, kozelebb (felejtsd el a mozit, egy meghitt kavehaz, stb., sokkal jobb tud lenni, es tobbet tud rad figyelni!), es esetlegesen tudsz kozeledni is fele, apro erintesekkel, hozzabujni (nem UGY, hanem csak ovatosan hozzasimulni, atkarolni), stb.
Így van, én is azt javaslom, hogy lépj. Ebbõl így mi hasznod van? Csak a saját idõd húzod!
lépned kell. légy tökös fiam! az meg hogy hányas tanuló vagy... pont leszarja mindneki, max a szülõket érdekli. majd az egyetem után mire viszed, az számít!
Az hogy ezzel elkúrod a barátsságotokat mindig benne van :D Ha neked megér annyit, akkor változtass a hozzáállásodon és mostantól õgy bánj vele mint egy csajjal akivel össze akarsz jönni , nem úgy mint 1 baráttal. Fizikai kontakt például de hosszú a "lista". Valahol el kell kezdeni :)
Jaja vezesd rá a dolgokra. Szép apránként. Aztán mehet a plántálás :DDD

Annyira üres vagyok! Valami hiányzik, aminek lenni kéne de mégsincs! Magányos vagyok! A páromra nem számíthatok! Õ nem ért meg! Vagy nem fogja fel mi zajlik bennem! Már nem bírom! Lassan megőrülök! Senkim sincs! Mit tegyek?

A szüleimmel soha nem voltam beszélget?s viszonyba!Barátaim nincsenek!Akik voltak azok nem voltak igaz barátok!Nincs kivel beszélgetnem,nincs kivel megosztanom a gondjaimat!Ez már lassan felemészt!:-S Alvás problémáim is vannak és még sorolhatnám! Egy pár bíztató szó jól esne!Vagy már nem tudom mit?l lennék jobban!Szar helyzetbe vagyok!Nem rég költöztem el otthonról a párommal de sajna itt sem jobb a helyzet!Vele sem és más ügyben sem!Nem tör?dik velem!Pedig szükségem lenne rá!Ezt ? is tudja mert sokx mondtam neki,de tesz rá nagy ívben!

Legjobb válasz: Úgy látszik, nem õ a megfelelõ pár a számodra. Nem akarlak rábeszélni, hogy add fel máris, egy kapcsolatot fel kell építeni, és folyamatosan ápolni. Próbáld konkrétan megfogalmazni, mik azok a momentumok, amin szeretnéd, ha változtatna, de ne szemrehányás formájában. A lelki egyensúlyodért te magad is tehetsz. Például keress valamilyen testedzési formát, a fitnesznek annyiféle, ágazata van, biztos találsz neked tetszõt. Ezzel több legyet üthetsz egy csapásra. Javítaná a közérzeted, formálná az alakod, társaságban lennél, közvetve a párkapcsolatodra is hathat jótékonyan.

Úgy látszik, nem õ a megfelelõ pár a számodra. Nem akarlak rábeszélni, hogy add fel máris, egy kapcsolatot fel kell építeni, és folyamatosan ápolni. Próbáld konkrétan megfogalmazni, mik azok a momentumok, amin szeretnéd, ha változtatna, de ne szemrehányás formájában. A lelki egyensúlyodért te magad is tehetsz. Például keress valamilyen testedzési formát, a fitnesznek annyiféle, ágazata van, biztos találsz neked tetszõt. Ezzel több legyet üthetsz egy csapásra. Javítaná a közérzeted, formálná az alakod, társaságban lennél, közvetve a párkapcsolatodra is hathat jótékonyan.
Remélem, kopik már a futócipõd talpa!
A kérdező hozzászólása: *magas
A kérdező hozzászólása: :) Jajj de aranyos vagy!:) Köszi a sok jó tanácsot!Amúgy mikor neki kezdtem otthon futni úgy csináltam hogy elõször 5perc, majd 10perc, 20perc és növelni akartam napról napra de feladtam!:-( Mellette még tornáztam is hasra és popsira!Azt is úgy hogy növeltem a napi gyakorlatok számát!De aztán azt is , , meguntam"!Ma neki látok ismét tornázni, aztán lehet futni is elmegyek!(Csak félek hogy mit gondolnak!Tudom hülye felfogás!Városban lakom amihez nem vagyok szokva!)Na de majd nem megyek messzire majd futok a tömb körül!(Amúgy kb 56kg vagyok és kb 163cm magad!) Ja és 20/L
A kérdező hozzászólása: Futni...már én is gondoltam rá, csak kevés a kitartás!Otthon is neki kezdtem fogyás és sportolás céljából, de abba maradt!:( Nem vagyok kitartó!(fájtak a lábaim, mert nincsenek kinyújtva az izmaim!Azt se tudom mikor mozogtam rendszeresen!)
A kérdező hozzászólása: Nem csak az a baj hogy nincs munkám!Az is közte van, mert ahogy írtad hasztalannak érzem magam!És még ezt tudja is velem a drága párom!Annak ellenére hogy én fõzök, mosok, takarítok rá!...Mennék én tanfolyamra, de drága!Ami viszont érdekelne, az nincs ingyenes!+ várom 3helyrõl hogy szóljanak munka miatt!Már régóta depis vagyok, de most érzem igazán!Olyan mitnha nem lenne kiút ebbõl az életbõl!Szó szerint senkim sincs!(Én is elég messze költöztem!) Nem bírom már így ezt a kapcsolatot sem!Megteszek mindent a semmiért!:-S
ja, képzelj oda egy kérdõjelet is. Tehát kérdezni akarom, hogy van-e esélyed munkahelyre vagy tanfolyamra?
Valami hasonlót éreztem én is munkanélküliként, pedig aztán nekem nagyon is jó a kapcsolatom a párommal. Aztán ahogy lett munkám szinte varázsütésre rendbe jöttek az érzéseim. Már hasznosnak éreztem magam, lettek barátaim, ismerõseim, és gyorsabban teltek a napok is. (nekem azért nem voltak akkor barátaim, mert több száz kilométerre költöztem a szülõvárosomtól) Esélyed sincs munkahelyre vagy valami tanfolyamra (pl. munkaügyi központon keresztül ingyenesen, ha nincs pénzed fizetõsre) Bármi jó ami minimálisan is érdekel, és akkor újra emberek között lennél, és jobban éreznéd magad, nem lennél egyedül.
A kérdező hozzászólása: Ezt a kapcsolatot nem lehet felépíteni mert nem hagyja!:-S (Lassan 3éve együtt!) Nem érti meg hogy nekem fontos hogy megkapjam a figyeelmet, tiszteletet, szeretetet!Õ elvan a kis gond nélküli világában, és ez a lényeg!:-S Mennék én szívesen mondjuk úszni vagy ilyesmi, de a pénztárcánk nem engedi!Jelenleg nincs munkahelyem, az õ fizetésébõl élünk!Nagyon kivagyok!Tehetelen!És nagyon magányos!!!Semmi nem jön össze!Már semmi élet nincs bennem!
A kérdező hozzászólása: :) Még nem igazán!Elkezdtem pszihológushoz járni!:( Muszály volt!Októbertõl pedig lesz munkám úgyhogy a futás mellõzve!Helyette napi 40perc(oda-vissza) séta lesz míg kiérek a melóba!:) Köszönöm hogy válaszoltál, azt hittem miután írtam mennyi idõs vagyok már nem veszel komolyan!

2 eves kislanyom allandoan keson alszik el, este 1 ora korul. Probaltam, hogy delutan ne hagyjam annyit aludni, vagy reggel hamarabb koltsem, fel, de semmi eredmenye. Mit tanacsoltok, mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem a te gyerekeid kérdezte, bocs, hanem, hogy mit tegyen... Tudja õ is, hogy akkor kellene aludni... Anyuka, próbáld meg a kicsilányt fürdés után közös meseolvasásra szoktatni, ami már csak kislámpával történjen, legyen nagyon csend olyankor és a mese végén maradj ott vele, simogasd, míg el nem alszik. Feltétlenül suttogj hozzá és ne hagyd, hogy ettõl eltérítsen. (pl ha szomjas...készíts be innivalót, aztán gyorsan bújjon vissza) Kérd õt, hogy hunyja le a kisszemét, mert már hallod az álommanókat, akik kedvesen õrzik egész éjjel az álmainkat, nekik mindig el kell mesélni, hogy mi történt aznap velünk...kérd õt, hogy õ is meséljen nekik... persze magában és csak akkor, ha a mesére nem aludt el. Nagyon fontos, ha nem is alszik még, de ne beszélgessetek, hanem csend legyen, mondd, hogy most te is mesélsz a manóknak, közben simogasd. El fog aludni. Nagyon türelmesnek kell lenned most és segítened neki, és hipp hopp nagyon hamar õ is kilenckor már aludni fog :) sok szerencsét, várom a fejleményeket!

Nem a te gyerekeid kérdezte, bocs, hanem, hogy mit tegyen... Tudja õ is, hogy akkor kellene aludni... Anyuka, próbáld meg a kicsilányt fürdés után közös meseolvasásra szoktatni, ami már csak kislámpával történjen, legyen nagyon csend olyankor és a mese végén maradj ott vele, simogasd, míg el nem alszik. Feltétlenül suttogj hozzá és ne hagyd, hogy ettõl eltérítsen. (pl ha szomjas...készíts be innivalót, aztán gyorsan bújjon vissza) Kérd õt, hogy hunyja le a kisszemét, mert már hallod az álommanókat, akik kedvesen õrzik egész éjjel az álmainkat, nekik mindig el kell mesélni, hogy mi történt aznap velünk...kérd õt, hogy õ is meséljen nekik... persze magában és csak akkor, ha a mesére nem aludt el. Nagyon fontos, ha nem is alszik még, de ne beszélgessetek, hanem csend legyen, mondd, hogy most te is mesélsz a manóknak, közben simogasd. El fog aludni. Nagyon türelmesnek kell lenned most és segítened neki, és hipp hopp nagyon hamar õ is kilenckor már aludni fog :) sok szerencsét, várom a fejleményeket!
ok, várom :) nagyon sok türelmet kívánok és jó éjszakát nektek :)
Szia! Éjjel 1 kor alszik el??? Reggel mikor kel, délután mikor szoktad lefektetni és mennyit alszik? Nekem a középsõ gyermekem 2 éves, de õ legkésõbb 9kor már alszik, meg a másik két gyermekem is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom a tanacsodat, meg ma ki is probalom! Leirom majd, milyen eredmennyel.
na mizujs?
A kérdező hozzászólása: Meg probaltam igy elaltatni, nem nagyon ment. Annyi haladas van, hogy most mar ejfelkor alszik. Remelem idovel elalszik hamarabb.Mindenkepp meg folytatom, hogy este meseljek.
oh, sajnálom, szorítok!
A kérdező hozzászólása: Koszonom.

Az öt es fel eves kisfiam naponta csokit akar enni, raadasul a napi fel liter kakaojat is megissza. Mar annyi mindent kiprobaltam, hogy leszoktassam erröl, de mar teljesen tanacstalan vagyok. Mit tegyek?

Mar sokszor elmagyaraztam neki, es termeszetesen meg is erti, hogy nem tesz jot sem a foganak, sem a hasanak, a kakija is sokszor kemeny, es faj neki amikor kinyomja, es megis napi szinten kivanja a csokit. En mar tenyleg kiprobaltam csomo mindent. Vettem csokis müzlit, hogy akkor azt egye, remelve hogy vitamin is megtalalhato a müzliben, na meg szamtalan mas fajta "izt" is vegig kostoltattam mar vele, hatha valamelyikre rakap, de hiaba. Persze mar otthon sem tartok csokit, de ekkor a gyerek csokira kezdte el elcserelgetni a dolgait az oviban... Ez vicces, meg lelemenyes tudom, de egyben azt is jelenti, hogy hiaba tiltom, es ellenzem, megszerzi akkor is maganak. De miert van ra ekkora szüksege??? Amugy egy kiegyensulyozott, okos fiucska. :)

Legjobb válasz: ne vegyél, ha nincs otthon nem tud enni, a kakaót meg lassan vond meg, egyre kevesebbett tegyél a tejbe, úgy hogy ne nagyon tûnjön fel neki, a végén a híg tej is jó lesz. bocsi, hogy ezt írom, de heti két gyümievés az nagyon kevés, ennél ln több rostot javasolnék, igaz, abban már nem vagyok ennyire "okos", hogy ezt hogyan beszéld meg a fiatal emberrel, szerintem a példa is nagyon fontos, lásson Titeket minél többet "jó" kaját enni, a csoki meg ne is legyen a spájz része!

ne vegyél, ha nincs otthon nem tud enni, a kakaót meg lassan vond meg, egyre kevesebbett tegyél a tejbe, úgy hogy ne nagyon tûnjön fel neki, a végén a híg tej is jó lesz. bocsi, hogy ezt írom, de heti két gyümievés az nagyon kevés, ennél ln több rostot javasolnék, igaz, abban már nem vagyok ennyire "okos", hogy ezt hogyan beszéld meg a fiatal emberrel, szerintem a példa is nagyon fontos, lásson Titeket minél többet "jó" kaját enni, a csoki meg ne is legyen a spájz része!
A 17:15 válaszoló vagyok, szerintem semmiképpen ne használj drasztikus módszert, mint amit itt ajánlottak. Azzal csak feszültté, idegessé teszed a gyerkõcöt.Amint írtam szépen lassan fokozatosan szoktasd le az édességrõl. sok türelem kell hozzá!Szerintem sikerülni fog.
Szia! Azért írok, mert a lányom kb 1, 5 éves volt, amikor ekcémája, meg ételallergiája (mindez megspékelve valami vírussal) olyan szintre jutott, hogy megvonták tõlünk az alapvetõ élelmiszereket. Lásd: tej és mindenféle tejszármazék, paradicsom, citrusfélék, hal, szója, mogyoró, mák, dió, marhahús. Na, akkor most mit is adjak a gyerkõcnek, pláne úgy, hogy 20 hónapos korától bölcsibe fog járni, és az édességek, csokik nem lesznek kikerülhetõek. Elmentem egy bio-boltba, hátha találok ott dolgokat. A kakaó helyett találtam az ún. karob-ot, ami azért jobb a kakónál, mert nem tartalmazza a kakaó éléntkítõ anyagát. Ebbõl a karobból, aztán található krém is (hasonló a nutellához). Próbáld meg néhány esetben a kakaót esetleg a karobbal helyettesíteni, hátha bejön. Vagy sima csoki helyett fehér csokit adni...(Vagy a kakója helyett maci - azaz cikória- kávét mézzel.) Ha megkostólja a gyerkõc a lekvárokat (persze most házi lekvárra gondolok, amiknek közük van a gyümölcshöz is), akkor próbálja ki azokat. A szilvalekvár áldásos hashajtó hatásáról nem is szólva... A lényeg, hogy 1 évig tartott a diétánk (nekem is tartani kellett, mert szoptattam õt) és átvészelhetõ volt. Jut eszembe, esetleg - ha szereti - süssél muffint, amiben csoki/kakaó van, hátha kielégíti egy-egy csokiigényét, és tejjel uzsonnának sem rossz. (Ami még fontos lehet, ne hagyd unatkozni, mert akkor hajlamosak nassolni. Próbáld úgy alakítani a dolgokat, hogy akkor kapjon csokit, ha azért tett valamit. Inkább jutalmazás legyen, mint megszokás.Nehéz lesz, de nem szabad hagyni, hgy õ irányítson titeket/téged. Akár be is vezethetitek, hogy minden csoki/nasi után azonnal fogmosás. Az oviban meg szólni kell a dadusoknak, hgy csak akkor kapjon õ is csokit, ha a többiek is.) Sok sikert és kitartást! Üdv!
Szerintem adhatsz neki mindennap csokit, de csak nagyon nagyon keveset. Alld meg, hogy nem adsz neki, csak egy kicsi szeletet, darabot. Kapott, nem cirkuszolhat mar! Gyumolcsot, zoldseget eszik amugy? De tudod, amig mindig megkapja toletek, nem fogod tudni leszoktatni rola!
Szerintem egyszerûen azért nem tud "leszokini"róla, mert függõ.A csoki tele van taurinnal, ami függõséget okoz.Én csak tudom!Volt egy idõszaka az életemnek, hogy folyamatosan csokit ettem, és hihetetlen függõség alakult ki(még szerencse, hogy vékony testalkatú vagyok).Ha nem volt otthon, akkor még éjjel is képes voltam elmenni venni. Én szépen fokozatosan hagytam abba, Szerintem próbáld meg napról-napra csökkenteni az "adagját", hátha így sikerül.
Az enyém csak 3 lesz, de ha látja a relámban már õrjöng hogy "Kéjem!". Õ is kakaóval kezdi a napot és reggeli helyett is Kinder csokit enne. Nálunk kezd változni a helyzet mert már gyümölcsöt is hajlandó enni de leleményesnek kell lennem hogy el tudjam terelni a figyelmét a "tokiról".
A kérdező hozzászólása: Gyümölcsöket egeszen jol eszik, ha nem is napi szinten, ahogy en azt szeretnem, de hetente ketszer azert raveheto. :) A zöldsegekkel mar nincs ilyen "joban", sajna csak immel -ammal eszi meg oket. Nagyon ritkan. Fozelekeket ki sem akarja probalni, azt mondja a szaguk alapjan nem akarja megkostolni. Szerintem mar az összes fajtat ele tettem, felesleges volt. Nagyon remelem ez valtozni fog. Ja, amugy voltam vele fogorvosnal is, (gondoltam, hogy majd a fogorvostol tartani fog, ha esetleg talal egy lukas fogat... de a doki bacsi nagyon meg volt elegedve, hogy milyen szepek a fogai, sot, azt is mondta neki, hogy "latom, egeszsegesen taplalkozol. " Szoval ez sem jött be. :(
Es akkor mit eszik a gyerkoc, mar bocsi. 2-szer 1 heten gyumolcsot enni egesz jo?????? Nalunk oszinten mondom kg szam fogy a gyumolcs, es a nyers sargarepa, karalabe is. Nagyon de nagyon szigoru legyel, 1-2 napig ne adjal neki csokit, semmi baja nem lesz, nem baj ha uvolt, szoktasd ra a normalis etelre! Jol lakik a csokival, es persze hogy nem eszik fozeleket. Tudod mikor fog mindent megenni? Ha olyan ehes lesz, hogy konyorog hogy adjal neki enni.

Az egyik mellemben fele annyi tej van, mint a másikban, mit tegyek?

Láthatóan, érezhetően is kevesebb tej termelődik az egyik mellemben, de a mérés is ezt bizonyítja. Két mellből szoptatok, a szoptatás után nem marad tej egyikben sem (pótlást is kell adnom) Szeretném növelni a tej mennyiségét, de nem tudom hogyan tehetném. Járt valaki hasonló cipőben?????

Legjobb válasz: Én csak azt tudom mondani, hogy kezdd azzal amelyikben kevesebb van, így több fog termelõdni. Valószínûleg hasonlóan jártál mint én, hogy az egyiken többet volt, tovább evett belõle, így az többet termel, míg a másik már nem ürült ki, és ezért abban nincs annyi tej. Én úgy jártam, hogy az egyik mellemet nem fogadta el a kislányom, és meg egy idõ után meguntam a fejést, így abban szinte el is apadt, csak pár csepp maradt. Kisebb is lett :(

Én csak azt tudom mondani, hogy kezdd azzal amelyikben kevesebb van, így több fog termelõdni. Valószínûleg hasonlóan jártál mint én, hogy az egyiken többet volt, tovább evett belõle, így az többet termel, míg a másik már nem ürült ki, és ezért abban nincs annyi tej. Én úgy jártam, hogy az egyik mellemet nem fogadta el a kislányom, és meg egy idõ után meguntam a fejést, így abban szinte el is apadt, csak pár csepp maradt. Kisebb is lett :(
Ugyanígy voltam mint te. Nekem nem feleannyi volt az egyikben, hanem még annál is kevesebb. Mindig megpróbáltam elõször abból szoptatni, de egy idõ után nem kellett neki az a cici. Szerintem nehezebben is jött belõle. Utána nem kínlódtam, szoptattam a másikból amíg azt elfogadta.:(
Nekem kb. harmad, de van hogy negyed annyi van csak a balban mint a jobban. (Azért tudom ennyire pontosan, mert reggel sokszor fejnem kell, mivel a melleim elõbb kezdenek feszülni, csomósodni, mint ahogy a fiam ébred, így ilyenkor lefejem mindkettõt.) Én nem csinálok belõle gondot, amíg összességében elég a tej addig nekem mindegy, hogy melyikben mennyi van. Próbáltam egyébként én is, hogy a balból többször szoptatom, de így sem lett több benne (se a másikban kevesebb), ez van...
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat. 2. valaszolo! Meddig tudtal igy szoptatni??

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!