Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, agresszív (55 db)

A kutyám agresszív Mit tegyek?

A kutyánk csak a családtagokat nem bántja. Mások nem tudják megsimogatni és ez nekem nagyon rosszul esik. Mikor megyünk sétálni akkor 2 méterre el kell kerülnünk az embereket, nehogy megharapja. Ezért is van megkötve.mit tegyek? Kutyaiskola nincs csak nagyon messze és a kutya nem bírja az utazást és nem akarom stresszelni. Kutyaszakért?k kérlek segítsetek!

Legjobb válasz: Szerintem nincs szocializálva és domináns. Nem szabadna megkötni, elsõsorban arra kéne figyelni, hogy minél nagyobb mozgástere legyen, és le tudja vezetni a fölös energiáit. Sokat kéne mozgatni, hogy fáradtabb legyen és ezáltal higgadjon. Másrészt pedig tényleg kutyasuli a megoldás. Nem tudjuk, és nem látjuk, hogy mit csinál olyankor, mikor agresszív, nem látjuk a testbeszédét, ami sokat elárul. Lehet azért agresszív, mert bizonytalan, és ezzel kompenzálja a szorongását, hogy erõsnek tûnjön, de az is lehet, hogy azt gondolja, õ a falkavezér, és túlságosan domináns, ami agresszióba torkollik. Ha domináns, azt elõször neked kell lerendezni vele, és utána a többiekkel, mert már lesz befolyásod felette. El kell menni kutyasuliba, ott segítenek, értenek hozzá, és megoldják a problémát. Innen aligha tudunk neked segíteni...

Szerintem nincs szocializálva és domináns. Nem szabadna megkötni, elsõsorban arra kéne figyelni, hogy minél nagyobb mozgástere legyen, és le tudja vezetni a fölös energiáit. Sokat kéne mozgatni, hogy fáradtabb legyen és ezáltal higgadjon. Másrészt pedig tényleg kutyasuli a megoldás. Nem tudjuk, és nem látjuk, hogy mit csinál olyankor, mikor agresszív, nem látjuk a testbeszédét, ami sokat elárul. Lehet azért agresszív, mert bizonytalan, és ezzel kompenzálja a szorongását, hogy erõsnek tûnjön, de az is lehet, hogy azt gondolja, õ a falkavezér, és túlságosan domináns, ami agresszióba torkollik. Ha domináns, azt elõször neked kell lerendezni vele, és utána a többiekkel, mert már lesz befolyásod felette. El kell menni kutyasuliba, ott segítenek, értenek hozzá, és megoldják a problémát. Innen aligha tudunk neked segíteni...
A kutya akkor sem támadhat emberre vezényszó nélkül! Ezért kell egy kutyaiskolába vinni, ahol meg kell tanítani neki ki a falkavezér! A kutya valószínûleg ezt nem tudja... valamit elrontotottál nevelés közben! A második válaszoló pedig hatalmas hülyeséget írt... minden kutyát meg lehet menteni...a legutolsó dolog az altatás...
Nekem is ilyen volt a kutyám, szétharapta az arcom és 15 öltéssel kellett összevarrni.. szóval szerintem inkább vidd el a kutyaiskolába, ha tényleg nincs olyan messze... lehet kapni olyan készítményeket amivel könnyebben lehet utaztatni a kutyát. Sétáltatáshoz pedig adj rá szájkosarat!
Kutyát megkötve tartva nem lehet nevelni. Nagyon sok foglalkozás és türelem kell hozzá. Valami oka biztosan van az agresszivitásnak. Az én kutyusom esetében az volt, hogy többször harci kutyák elé dobták hergelõkutyának, ezért meg kellett tanulnia megvédeni magát. Hozzám került, s kb. 1, 5 évbe telt, míg sikerült elnyernem a bizalmát. Most találtam egy szuper játékszert, kifejezetten agresszív kutyáknak fejlesztették ki: boomer ball vagy boomer labda a neve, nagyon jól lefoglalja a kutyát, levezeti a feszültséget és nyugodtabb, nyitottabb lesz, így a(z otthoni) tanulás is jobban megy.
Milyen fajta?
Szerintem azert valt agresszive mert nincs egy kis udvara es meg van kotve, setaltatasnal a szajkosarat ajanlom kosz h segithettem
mindenképpen az a baj, hogy õ a falkavezér, azt érzi, neki kell téged, a családod és területet megvédeni, ahol laktok és õ lakik. nem szabad megkötni. olvasd el ezt: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
Kedves " Lõdd le!! " te hülye vagy?? Neked hogy esne ha csinálsz valami hülyeséget és lelõnének?? Szájkosár kell. És szállító doboz is. Vagy csak hívj fel egy kutya oktatót akik ki is jönnek.
pont azzal van a baj hogy meg van kötve...ezáltal agresszívvá válik a kutya azért kutya hogy ne barátkozzon idegenekkel. ha azt akarod hogy simogassák akkor tarts macskát. Az jobb lenne ha minden idegenhez odamenne és mindenkit beengedne? nemhiszem, hogy örülnél neki.
Lõdd le! Ez a legegyszerûbb. A végén megsérül egy gyerek oszt' mehetsz a dutyiba.
A kérdező hozzászólása: keverék a fajtája

Mit tegyek, hogy agresszív és gonosz legyek azokkal akik bántottak? Mit tegyek, hogy tartsanak/féljenek tőlem?

Legjobb válasz: ez nem megoldás. inkább beszélj velük. de agresszív meg gonosz nem tudsz lenni, ezt nem lehet tanulni. vagy jön magától vagy nem. ha tanulod, úgysem leszel hiteles, és nem fognak tõled félni...

ez nem megoldás. inkább beszélj velük. de agresszív meg gonosz nem tudsz lenni, ezt nem lehet tanulni. vagy jön magától vagy nem. ha tanulod, úgysem leszel hiteles, és nem fognak tõled félni...
Igyal meg egy felest, es ontsd le benzinnel oket. Meggyujtani nem kotelezo, de hasznos.
Ha már ezt kérdezed soha nem leszel agresszív vagy gonosz, gondolom nem ilyen nevelést kaptál a szüleidtõl. Megbocsátani tudni kell, te inkább ilyen tipus vagy. Nem fognak tõled félni mert te JÓ ember vagy.
Az nem jóemberség, hogy ha bántják, akkor nem reagál rá. Én is jó embernek tartom magam, azokkal szemben akiket szeretek. De akik bántanak azokat nem szeretem és az isten irgalmazzon nekik, mert én nem fogok. A lényeg, hogy azonnal meg kell torolni minden atrocitást, nem szabad halogatni.
Hasonlóképpen érzek én is. Ajánlom neked a Breaking Bad címû sorozatot, ami arról szól, hogy egy hétköznapi JÓ emberbõl hogyan válik egy velejéig ROSSZ, gonosz ember. Sokat lehet belõle "tanulni".

Otthagytam a páromat 3év után! Agresszív állat volt, mindent elkövetett ellenem! Nem tud beletörődni és próbál bosszút állni ahogy tud! Mit tegyek?

Miután otthagytam megismerte egy barátn?met!Eleinte azt hajtotta h csúnya neki nem tetszik,most viszont h végleg látja h nem megyek vissza hozzá ráhajtott a barátn?mre!Bn?met persze nem érdekli és lerázza nekem elmond mindent,viszont idegesít hogy az exem ?t hívogatja bulizni hívja mindig keresi!!Miért csinálja??????

Legjobb válasz: Nem biztos az, hogy ezzel pont bosszút akar állni, lehet szimplán tényleg csak tetszik neki, ezt senki nem tudhatja. Viszont ha tényleg annyira agresszív és borzalmas kapcsolat volt, a barátnõdben pedig bízol annyira, hogy tudod, hogy az exek számára tabuk, akkor nagyívben sz*rd le mit powerkodik a volt barátod.

Nem biztos az, hogy ezzel pont bosszút akar állni, lehet szimplán tényleg csak tetszik neki, ezt senki nem tudhatja. Viszont ha tényleg annyira agresszív és borzalmas kapcsolat volt, a barátnõdben pedig bízol annyira, hogy tudod, hogy az exek számára tabuk, akkor nagyívben sz*rd le mit powerkodik a volt barátod.
és 3 év kellett, hogy rájöjj "ggresszív állat" volt a barátod ?:)
A kérdező hozzászólása: sajnos igen....:(
Nem tudom miért csinálja, mert nem ismerem a srácot.Vagy tényleg tetszik neki a barátnõd, vagy igyekszik téged féltékennyé tenni, hogy visszamenj hozzá.Szerintem ne foglalkozz vele, ha eldurvul a helyzet, mind a ketten (te és a barátnõd is) cseréljétek le a számotokat, pár száz forintért lehet már új SIM kártyát venni.
Ennyi? Már azt hittem, téged üldöz.

25 éves lány vagyok. A párom sokszor agresszív velem, mert nem szeretkezek annyiszor vele, mint ahogy ő szeretné. Nagyon szeretjük egymást, de ez mindig közénk állt. Mit tegyek, hogy jobban kívánjam?

Legjobb válasz: En voltam ilyen kapcsolatban es magamban kerestem en is a hibat. Miutan szakitottunk es megismertem mast, visszatert a szexualis erdeklodesem es ugyanazzal a partnerrel meg mindig nem mult el...pedig eltelt mar par ev. Rajottem az ex minnel jobban nyomult en annal jobban ellenalltam pedig jo volt vele! De nem akartam vele lenni. A volegenyem sosem agressziv. Jol erti hogyan kell velem beszelni, hogy a dolgok jol menjenek. Erre igazabol nincs orvossag es a baratod is meggondolhatna, hogyan viselkedik veled. Minnel jobban zsarol, te annal szarabbul fogod magad erezni es menekulsz elole. Ha igy banik veled, akkor magat sokkal jobban szereti es nem lesz jobb. Ha idot adna es nem nyomulna valoszinu jobban kedved lenne az egeszhez. Ez a nagyon szeretjuk egymast mert ez csak egy dolog (bocsanat a romantikus lelku olvasoktol) ettol meg nem oldodik meg a szex kerdes. Csak turelemmel oldodna meg ha teged jobban szeretne sajat maganal.

En voltam ilyen kapcsolatban es magamban kerestem en is a hibat. Miutan szakitottunk es megismertem mast, visszatert a szexualis erdeklodesem es ugyanazzal a partnerrel meg mindig nem mult el...pedig eltelt mar par ev. Rajottem az ex minnel jobban nyomult en annal jobban ellenalltam pedig jo volt vele! De nem akartam vele lenni. A volegenyem sosem agressziv. Jol erti hogyan kell velem beszelni, hogy a dolgok jol menjenek. Erre igazabol nincs orvossag es a baratod is meggondolhatna, hogyan viselkedik veled. Minnel jobban zsarol, te annal szarabbul fogod magad erezni es menekulsz elole. Ha igy banik veled, akkor magat sokkal jobban szereti es nem lesz jobb. Ha idot adna es nem nyomulna valoszinu jobban kedved lenne az egeszhez. Ez a nagyon szeretjuk egymast mert ez csak egy dolog (bocsanat a romantikus lelku olvasoktol) ettol meg nem oldodik meg a szex kerdes. Csak turelemmel oldodna meg ha teged jobban szeretne sajat maganal.
Az önmegtartóztatás sem segít? :) Nem elég szexi a barátod? ;) Sok játék van, pl. már nagyon közel vagytok egymáshoz, gyertyafény, nem sok ruha, jó hangulat.. de nem érhettek egymáshoz. Találjatok ki vmit. Esetleg simogasson fehérnemûben téged, csikizzen szinte, csókolgassa a nyakad (egyébként ez az a pont, amitõl SZERINTEM MINDEN nõ odavan) , és így tuti sikerüüülni fog!!
Amúgy ha tényleg nem javul semmit, érdemes megkérdezni egy dokit. Most mit árthat? Legfeljebb segít. Biztos neki is rengeteg betege volt már, sok ilyen típusú problémát kezelt már, ez is biztos... Sok sikert!
Hagyd magad kínozni :) Csókolozzatok pl. sokkal szenvedélyesebben.. hevesebben, és izgatóbban. Emellett még ugye kínozhat nagyon sok féle képpen, mondd meg neki, hogy adjon bele mindent a dologba, apait-anyait! Szóval romantika, erotika, figyelem, szenvedély.. Minden. Ha így se lesz több kedved, akkor vmi nincs rendben :S Minden egészséges nõ kívánja a szexet, nekem nincs orgazmusom már jó ideje, de a szex mégis jó. Muszáj, hogy te is élvezd, és akard! Minden belsõ probléma kihat a szexre is!
Szerintem ebben a kapcsolatban nem veled van a baj. Sokkal inkább a pároddal. Az agresszió és az átélt sérelmek hatására természetes hogy nem tudod naponta 3szor kívánni õt. Egy kapcsolatban a rugdosás és a fojtogatás nem megengedett. Abban a percben el kellett volna hagyni, mikor elõször bántott. Tudom, hogy nem könnyû mert ez már nálad "társfüggõség" amikor már elfogdod õt annak ellenére is hogy bántott. Ezt a kapcsolatot vagy meg kellene alapjaiban változtatni, vagy szakítani. Ne hagyd, hogy bántson, akkor sem ha szeret.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez aranyos volt, mármint az, hogy gondolkozol azon, hogy hogy lehet ezt a problémát megoldani. Nemrég találtam rá erre az oldalra és regisztráltam és szerintem nagyon rendes emberek vannak itt! Nézegetem én is a kérdéseket és próbálok rájuk választ adni, segíteni. Igazatok van, minden "agyban" dõl el, ha a szeretet meg van és a hûség, akkor valahogy meg lehet oldani a problémát.Akkor lenne gáz, ha nem is szeretnénk egymást. Sokszor kitaláljuk egymás gondolatait, szokott nekem reggelit csinálni amit ágyba hoz, virágot kapok tõle, majdnem minden nap megmasszíroz (még munka után is) és látod, valami mégsem oké. Tényleg tud valamit a párom, ez tény, ezért nem engedem el... :) Jó, hogy van kivel beszélgetnem errõl, sokat segítetek nekem. Köszönöm!
Jézusom, hát ez azért durva.. És az is érdekes és talán tiszteletreméltó, hogy te is így is õt választod. Sokat tudhat ez a pasi, én nem mernék mellette maradni :S Amúgy nem is tudom, ez a probléma egy kicsit tipikus. Mármint ami beugrik.. az a bizonyos "már megint.. ". Igen, amúgy szerintem valóban agyban kell változni, és eljutni odáig, hogy akard. Nehéz ügy. Végül is magadat csak te ismered annyira, hogy .. meggyõzd magad arrról.. amirõl meg kell. Ha a bizalom meg van, és a szerelem is, akkor már csak tényleg taktikák kérdése. Habár nem tudom, lehet, hogy én nem vagyok még annyira tapasztalt és érett ehhez mint a második hozzászoló... Mindenesetre gondolkozok ezen, mert mostmár csak azért is, nehéz probléma, és aggaszt hogyan lehetne megoldani.
A kérdező hozzászólása: Kedves második hozzászóló! Tudod, az igazság az, hogy én nem szeretnék mást párt magamnak, csak õt, mindenféle téren passzolunk egymáshoz, tökjól megvagyunk, de amint a szexre kerül a sor, vagy ha csak úgy néz rám, akkor én teljesen leblokkolok és az fut végig az agyamon, hogy "jaj már megint" meg hogy "most mivel fogom elvenni a kedvét". Õ nem érzi magát férfinak mellettem, de én sem érzem magam nõnek mellette. Próbáltam "agyban" változni és úgy hozzáállni, hogy -de õ szeret és csak engem kíván-, ment is egy pár alkalommal a dolog, de aztán már túl unalmasnak találtam a gyakori (napi 3) szeretkezést és ugyanott tartottunk mint eddig. Azt tudni kell, hogy õt megcsalta az elõzõ 2 barátnõje elég csúnyán, aztán ismert meg engem és 3 évembe telt, hogy megbízzon bennem, oktalanul bánt velem nagyon durván, folytogatott meg rugdosott, aztán meg ott sírt a vállamon, hogy ne haragudjak, õ nem akart bántani. Szóval szerintem nem ok nélkül nem kívánom, sõt, ezt el is mondtam neki, hogy ez nagyban befolyásolta a szexuális életünket, de azt mondta, hogy ez rég volt, felejtsük el.Meg már 2 éve lassan, hogy hozzám se ért egy ujjal sem, mert azt mondta, hogy meg akar változni, mert szeret.Gondolom észrevette, hogy a legnagyobb kincs neki az, hogy hûséges vagyok hozzá.De tudnék még mesélni.Gondolom akkor neked is kijutott a "jóból"...
En vagyok a masodik hozzaszolo. Nem gondolom, hogy a doki segithet. Ha nem nyomulna, ha hagyna lelegezni ha elfogadna, hogy te sem vagy egy kefegep es igenyeid neked is vannak csak eppen masfele jelleguek, sokkal jobb lenne. Az exem is engem okolt. Teljesen elhittem, hogy bennem van a baj egeszen addig amig mas nem jott az eletembe... Miert van az, hogy massal most is jo evek utan de az ex pokolla tette az eletemet a koveteleseivel? Nem tudom. Nincs ra magyarazat.
A kérdező hozzászólása: Értem.Beszéltem már vele többször, hogy ne nyomuljon ennyire, mert nekem ez túl sok, de azt mondja, hogy Õ NEM EGY GÉP, nem lehet csak úgy leállítani valakit, meg hát sérti is az önérzetét, hogy olyan sokszor visszautasítom.Próbáltam már azt is, hogy engedtem, hogy rám másszon, de hiába gyengéd, valahogy mégsem indulok be tõle.Mindig azt mondja, hogy velem van a baj, meg hogy menjek el orvoshoz, õ elkísér, nem akar elhagyni mert szeret, de õ is csak férfi és ezt melyik pasi viselné el már 5 éve?Na mindegy, majd lesz valahogy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Igen, az igaz, hogy lelki problémák is vannak a háttérben. Egyébként a párom tök normális(ha megkap engem), símogat és masszíroz szex közben, szóval nagyon gyengéd és figyelmes, csak velem van valami baj.Egyszerûen nagyon nehezen tudok "beindulni".De aztán már jó minden.
Az ember sajat maganak sokszor konnyebben megbocsajt. Az nem normalis, hogy folytogat meg rugdos!!! Engem egyszer probalt megutni reszegen ...persze masnap jozanul eskudozott...en csak annyit mondtam neki, hogy csak egyszer ut meg es egy telefont fogok megengedni az eletben nem fog megutni megegy not megha mely deliriumban lesz is. Egyebkent o megcsalt engem es a szamomra keseru elvalas idejen ismerkedtem meg valaki massal.- a Volegenyemmel. Megertelek, hogy ragaszkodsz hozza. De igy akarsz elni? Orokos terrorban? Mert sajnos- ezt a sajat boromon tapasztaltam meg - csak rosszabb lesz.

Mit tegyek, ha a kutyám agresszív más kutyákkal szembe?

Van egy 3éves beagle kan kutyám,amely más kutyákkal pórázon,házon kívül agresszív,és így nem merem közel engedni! Van mellette egy keverék szukánk is,de az agressziója már a szuka el?tt is jelen volt! A szomszéd kutyájával jól kijön. Jól viselkedik,ha az ? területén van új kutya,de pórázon... Suliban is így van,de ha közel engedem egy id? után megnyugszik,de nem tudom minden kutyához odaengedni,mivel van amelyik odakapna neki! Pórázon ha kutyát lát meg?rül és nem tudom leállítani! Segítsetek!

Legjobb válasz: Pórázon mindig nagyobb a feszültség, mint anélkül. Arra figyelj nagyon, hogy ne engedd belefeszülni a pórázba, próbáld lazán tartani a pórázt ilyen helyzetekben, kifordulni a szituból, és laza pórázon visszamenni. Miért agresszív? Fél, vagy domináns? Póráz nélküli suli nincs a környéketeken?

Pórázon mindig nagyobb a feszültség, mint anélkül. Arra figyelj nagyon, hogy ne engedd belefeszülni a pórázba, próbáld lazán tartani a pórázt ilyen helyzetekben, kifordulni a szituból, és laza pórázon visszamenni. Miért agresszív? Fél, vagy domináns? Póráz nélküli suli nincs a környéketeken?
Beagelenél egyeltalán ne magnormális jellem az egresszivitás más kutyákka lszemben XD Sõt ez eléggé jellemzõ a fajtára...kérdezz csak meg más bigli tartókat.Erõs szocializáció kell neki.Legjobb a kutya iskola és erõs kéz. Ha csak pórázon csinálja z még a jobbik eset, ha jön egy másik kutya próbált elterelni a figyelmét játékkal vagy juti falattal.Majd mikor odaért a másik kutya és úgy látod nyugoidt a tied akkor engedd oda.
Egy falkában vadászatra kitenyésztett fajtánál szerinted normális hogy nekimegy más kutyáknak? Ne írj már ökörségeket. Régen azt a kutyát, amelyik dominálni próbált a falkában, simán lelõtte a vadász. Az más kérdés, hogy elkezdték szaporítani õket, és emiatt elkezdtek megjelenni a rossz idegrendszerrel rendelkezõ egyedek.
Elhiszem, hogy olyan beagle-ket ismersz. Én viszont olyanokat, akik a beagle találkozón vannak (20-50 beagle) és az égvilágon semmi verekedés nincs. Ez a normális.
Huh, beagle-nél nagyon nagyon abnormális az agresszív jellem. Keressetek fel egy kutyakiképzõt, aki megnézni mit hogyan csináltok vele, hogy telik egy napja, stb, mert ha ennek nem idegrendszeri oka van, akkor nevelési probléma.
Egyébként két beagle-m van és rendszeresen járunk beagle találkozóra.(www.beagle-club.hu) Arra reagálva hogy kérdezzek meg más beagle tartót.
Menj ki a zutcára és nézd meg a többi beaglit...pont azért mert nem falkában vannak idegesek.... Nem írok ökörségeket..rengeteget ismerek és szinte mindegyik kötekszik....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Tenyésztõtõl vettük, bár nem kértünk hozzá törzskönyvet, de a szülei is díjnyertesek! Az a helyzet, hogy próbálkoztam a játékkal és a jutalomfalattal egyaránt! Járunk suliba is, de lehet, hogy én vagyok a probléma! Ugyanis a múltkor az oktató le tudta állítani, csak az a gond, hogy én is nagyon begõzölök, hogy nem hallgat rám, mivel nagyon sokat foglalkozok vele, és minden másban engedelmeskedik! Már 2suliban is voltunk és kiképzõket is megkérdeztem! Azt mondták, hogy ez nem fog eltûnni, csak leállítani tudom! Az, hogy domináns e? Hát nem tudom, mert ha odaengedem, nincs gond, de amint a másik rámorog vagy elhúzom, máris felé kap! Minden nap sétálunk és biciklizünk, erdõkbe járunk, de a kerítés mögötti kutyákkal már nem foglalkozik, ezt már elértem!
A kérdező hozzászólása: Számos könyvet elolvastam, és tudom, hogy mit kellene tennem, de pl félek nagyobb kutyákhoz odaengedni, mivel kicsi korában egy roti és egy golden is megkarapta és egy német juhász "játékból" bekapta folyton a fejét! A másik, hogy jutalomfalatért mindent megtesz, és pórázon is a suliban és séta közben(ezt kivéve), de ha egyik sincs nálam, akkor nem mindig hallgat! Azt tudja, h ha nyitva van a kapu, nem mehet ki meg hasonlóak, de ha hívom, nem mindig jön! Ezért is járunk az erdõbe és dolgozunk az ügyön!:)

Elveszettnek érzem magam, és furcsán agresszív vagyok mostanában. (többi lent! ) Mit tegyek?

Barátommal másfél éve vagyunk együtt. El?ször akkor ütött meg amikor az ex barátn?jét szidtam. Sírt és letérdelt el?ttem így megbocsájtottam, azt hittem egyszeri eset lesz. Tévedtem... Többször megpofozott azóta, fel lökött, belém rúgott vagy ilyesmi. Tudom, hogy nem vagyok normális hogy mindezt elnéztem neki, de kíméljetek kérlek az ilyen hozzászólásoktól, mert nem segítenek rajtam. Pár hete túl lépte a határt. Féltékenykedtem (általában ez dühíti fel annyira hogy megüssön), és nekem jött ököllel, a bordámat ütötte és közben azt kiabálta hogy "Eltöröm az összes csontodat!" Nem kaptam leveg?t, észhez kapott hogy túl l?tt a célon és felemelt közben nyugtatgatott hogy mindjárt jobb lesz... Sikerült leveg?t kapnom de csak kicsiket és lehajolni sem bírtam. Másnap elmentem az orvoshoz és kiderült hogy megzúzódott a bordám elég er?teljesen, 4-6 hét lesz mire meggyógyul. Nem tudok mozogni, még az ágyban is rossz megfordulni és nagyon er?s fájdalomcsillapítót szedek rá. Ennek ellenére még mindig beszélek vele mert els? kapcsolatom, családtagnak érzem és egyszer?en nem bírom ott hagyni, pedig belül magamban már nem vagyok szerelmes, s?t... Nem tudom mit csináljak, mit mondjak, rettegek hogy megint megtörténik, halál félelmem volt amikor nem kaptam vagy 2 percig leveg?t, azt hittem akkor végem. De az egyedüllétt?l is rettegek és természetfeletti módon köt?dök hozzá, nagyon aranyos is tud lenni, és ezt ? is tudja és ilyenkor mindig kijátssza nálam ezt az aduászt, mert igazából látom rajta hogy ? is fél t?le hogy elhagyom (nagyon köt?d? típus). Kérlek legyetek kedvesek és ne oltogassatok, van elég bajom így is és nem azért írtam ide hogy még itt is én legyek a sz*r... El?re is köszönöm! 19L

Legjobb válasz: Te nem kérdést tettél fel, igazából a mit tegyek nem kérdés..hagyd el, de ha nem hagyod, simán megérdemled h összeverjenek....magadnak köszönd h nem lépsz ki ebbõl a dologból, akkor vállald..majd vki megköszöni a májad, meg veséd, mert léped az tuti szétpukkan..mert szétüti...

Te nem kérdést tettél fel, igazából a mit tegyek nem kérdés..hagyd el, de ha nem hagyod, simán megérdemled h összeverjenek....magadnak köszönd h nem lépsz ki ebbõl a dologból, akkor vállald..majd vki megköszöni a májad, meg veséd, mert léped az tuti szétpukkan..mert szétüti...
Én elhagynám :$ Nem tudok rá mit mondani.... Vagy jelentsed fel erõszakért...
:) Költöz el oda ahol nem talál meg.. szökj meg...
önvédelembõl kinyírnám...de nem vagy a helyembe.. lehet lepontozni, de segítsetek élni egy nõt verõ csávónak:P
Egy lelki beteg roncs vagy, aki annyira éhes a szeretetre, hogy még azt is hagyja, hogy [email protected]á alázzák, és szétverjék.Ne haragudj, de Te egy iszonyatosan gyenge és gyáva nõ vagy.Egy erõs és bátor nõ azonnal megszakítana minden kapcsolatot egy ilyen alakkal, akkor is, ha egy darabig majd' beledöglene a szerelembe.
maradj vele, a hajad még nem tépte ki, a lábad se törte el, arccsontod se. szerintem igazán jó ember
Nem ijesztgetni akarlak, de voltam együtt olyan lánnyal, akivel kb. ugyanez volt a helyzet, csak még fiatalabb (15-16 éves) korában. 3-4 év alatt sem bírta kiheverni, rendkívül kedves, aranyos és szeretnivaló lány, de ha bekattant, nagyon érzéketlen és kegyetlen tudott lenni velem (nem fizikailag, de volt, hogy nekem jött). Kb. mondhatni rajtam verte le azt, amit az exétõl kapott. Szóval hagyd ott ezt a marhát minél hamarabb, ha nem akarod, hogy a következõ kapcsolatodra is rámenjen a baromsága. Az ilyen jellegû erõszak jobban eltárolódik az ember tudatalattijában, mint hinnéd. Ja és most vagy fiatal, ne hagyd elvenni a legszebb éveidet egy ilyen kreténnek, utólag tuti bánni fogod.
Szoval azert nem hagyod el, mert utana zaklatna? Ezek szerint eleted vegeig vele maradsz? Akkor mi a kerdes? Es a batorsag nem azt jelenti, hogy visszautsz-e neki. Hanem, hogy kepes vagy-e a kezedbe venni a sorsodat es TE MAGAD iranyitani vegre. Ami azzal kezdodik, hogy elmondod a szuleidnek, akik meg fognak vedeni! Segits magadon, Isten is megsegit!
A kérdező hozzászólása: #14-es köszönöm a válaszodat, teljesen ráéreztél a dologra. igazad van. én is ezt hallgatom állandóan pedig nem tartom magam csúnyának.. és tudom hogy mások sem. meg sokan szeretnek, imádok beszélgetni meg meghallgatni másokat és ezért elég sok barátom van.
Rengeteg ilyen kapcsolat van, ahol a "férfi" folyton szarozza a nõt, meg, hogy senkinek nem kellene, õ is csak szánalomból van vele stb. És ezért a nõ tûr is, mert elhiszi, és fél, hogy ha elengedi ezt a birkát, akkor soha többé nem lesz senkije. Ez fõleg az elsõ (komolyabb) kapcsolatoknál fordul elõ, ahol a nõnek nincsenek korábbi tapasztalatai azzal kapcsolatban, hogy más férfiak is vonzónak találják. Dobd ki minél elõbb, az ilyennek röhögve hajtanék át a nyakán, még vissza is tolatnék párszor, hogy biztos legyen... 23/F
A kérdező hozzászólása: nehogy azt hidd hogy nem ütöttem vissza. az elsõ alkalmon kívül minden egyes pofonra visszakézbõl kapott egyet. annyira azért nem vagyok gyáva! rajtam kívül egyetlen barátnõje volt és miután kihajította zaklatta két évig azt a riherongyot is. és velem is ugyan ezt tenné megmondta.. vissza nyalja magát és beszélek vele, úgy mint rég mert ha nem tenném sosem lenne nyugtom tõle. szerintem pszichopata. mondtam már neki párszor hogy menjen el orvoshoz mert egy mozzanata sem normális..
mindketten hibásak vagytok. 1; te mi francnak féltékenykedsz? veled van, vagy mással? 2; egy nõt semmi körülmények közt nem üt meg egy normális ember. pláne nem így ahogy õ tette, még akkor se, ha rendõs, aki eléggé frusztrált mostanában. ha ebben a kapcsolatban maradsz, akkor nem várhatsz nagyon mást, mint amit eddig kaptál. nem fog megváltozni, még, akkor se, ha te nem féltékenykedsz. mert már tudja, hogy hiába ver, aláz meg, te akkor is mellette maradsz. szóval, ha normális vagy, akkor hagyod, ha nem, akkor méghülyébbre fog verni
#8 te egy igazi szemétláda vagy....! Én megmondanám apámnak.... ez már elég durva :( ha így folytatod akkor megöl :$
A kérdező hozzászólása: jajj, azt kihagytam hogy emiatt én is agresszív vagyok mostanság és mindenen hirtelen bepöccenek, senkivel sem vagyok már olyan kedves mint régen.. Szerintetek ettõl lehet komoly lelki problémám, vagy megváltoztathat ez a dolog mint embert?
A kérdező hozzászólása: Igazatok van valamilyen szinten de ha az én helyzetemben lennétek akkor nem nevetnétek a poénjaitokon :(
A kérdező hozzászólása: Szüleimnek sem akarom elmondani, apukám kitaposná a belét is abban biztos vagyok. Nem mintha nem érdemelné meg már... Nézi ahogy sírok és csak tovább mondja h milyen undorító ember vagyok. ÉN.. könyörgöm.
A kérdező hozzászólása: zsákutcában vagyok, feljelentést tegyek? kisváros, õ rendõr... semmi nem lenne belõle.
Szerintem, hagyd ott.Lehet akármilyen kedves, az nem kompenzálja azt, hogy mekkora p*cs, amiért ver téged. A barátodhoz hasonló emberek megérdemelnék, hogy összeverjék és lepisálják õket.Aki nõt ver az nem férfi, hanem egy gyáva féreg, aki nem képes férfiakkal kezdeni és az elfojtott dühét a gyengébbeken vezeti le.

Szörnyen agresszív a kutyám, mit tegyek vele?

Egy kaukázusi juhász kutyáról van szó. Kicsit mesélek róla, hogy értsétek a dolgok súlyosságát :S 5 éves,ereje teljében lévő szuka. Házban él, nagyon jó körülmények között, de kertes ház és sétálni is gyakran viszem például erdőbe vagy mezőkre (mivel máshol, ahol emberek vannak már nem biztonságos), hogy levezesse a fölös energiáit. A családra semleges, nem hagyja magát simogatni, elmegy és ha piszkálják morog, de senkit sem bántott még az itthoniak közül. Ha valaki megérkezik, iszonyatos ugatásba kezd, de egy kis szaglászás után faképnél hagyja a házban lakókat. Kizárólagosan az én kutyám,szóval senkire nem hallgat, nem is veszi figyelembe a többieket. Örzővédő hajlamai azonban odáig fajultak, hogy az elmúlt 2 évben 4 betörőt kapott el, ami ebben a legmegdöbbentőbb, hogy ebből egy a szomszédba tört be éppen!! Két embert halálra marcangolt és életveszélyes sérülésekkel szállították őket kórházba, egy ember (aki a szomszédba tört be) annyira megijedt a kerítésen átugró kutyától, hogy elfutott és csak páróra múlva talált rá a rendőrség. A negyedik ember pedig sokkos állapotba ment kórházba. A rendőrség oltási papírokat meg mintákat kért, hogy nem veszett e a kutya és mivel biztonsági kamera is bizonyította, hogy az ember jött be, nekünk ebből semmilyen problémánk nem lett. A legszörnyűbb a második betörésnél volt, ugyanis az éjjel közepén a kutyám fölpattant és az első emeleti ablakot azzal a lendülettel ki is törte és úgy támadt az emberre.. Semmilyen előjelet nem adott, nem ugatott.. Feküdt. Azonnal kirohantam, szüleim hívták a rendőrséget és a mentőket, megpróbáltam leállítani a kutyát, de nem, nem bántott,tulajdonképpen figyelmen kívül hagyott és már a torkát szorítottam, észre sem vett, a földre tepert. A rendőrség hívta az állatorvost és nyugtatólövedéket kellett belelőni,mert azt mondták, ilyen állapotba a saját gazdájára is veszélyes,igazuk volt! Bár egyszer sem állt szándékába harapni, a betonba nyomott és a 90kilós kutya testsúlyát alig ha bírtam el így 56 kilósat. Eltört a csuklóm. A sétáltatás is életveszélyes, ha emberközelben van, mert mindenki mellett elmegy, aki közvetlen, de valaki legyint egyet van hangosabban szól, egyből nekitámad és végigránt az utcán, előfordult, hogy három kis kereszteződésig húzott én pedig csak sikoltani és ordítani tudtam. A 14. kerületi rendőrség már úgy jár ki hozzánk, hogy már megint betörtek?? Korábban rá is kérdeztek,hogy nem e adnám oda természetesen pénzért örzővédőnek vagy kiképeztetni. Kizártnak tartom, hogy tudnák fegyelmezni, így ezokból is nemet mondtam, na meg mert az én kutyám és szeretem! Viszont tisztába vagyok vele, hogy csak én tehetek a viselkedése ellen, mert másra nem hallgat.. Kutyasuli nem vált be. A barátaim se tudnak bejönni anélkül, hogy ne kapná meg őket, még ha én kísérem is be őket, akik gyakran járnak esetleg azokat semlegesnek tekinti,de ez így akkor sem állapot! Kérlek segítsetek, akinek voltak hasonló problémái a kutyájával és valami bevált!! 24/L

Legjobb válasz: Te magad írtad, hogy nem hallgat senkire a kutyád csak rád. Vagyis te tetted ilyenné. Egy kutya sem születik gyilkosnak... El kéne gondolkoznod, hogy mit csináltál, vagy mit nem csináltál. Az alapján, hogy nem tudod pórázon sétáltatni, mert elrángat, azt hiszi, hogy õ a fõnök, egyáltalán nem tisztel. Ezen kéne változtatni, de ehhez te kevés vagy. Ha ennyire nem tudsz egy kutyát irányítani, akkor egyedül ezt már nem fogod tudni megoldani.

Nálad hagyni életveszély. Nekem is olyan érzésem van, hogy nagyon jó poénnak tartod a helyzetet. Azt mondod csak rád hallgat. Tudod, mi az hogy egy kutya hallgat a gazdára? Az hogy a támadás elsõ szóra leállítható, és akit a gazda be akar engedni, azt a kutya szó nélkül elfogadja. Te egy hihetetlen lúzer vagy, ha így el tudtál cseszni egy kutyát. Keress neki egy kiképzõt vagy egy telephelyet, mert biztos, hogy tragédia fog történni.
Te magad írtad, hogy nem hallgat senkire a kutyád csak rád. Vagyis te tetted ilyenné. Egy kutya sem születik gyilkosnak... El kéne gondolkoznod, hogy mit csináltál, vagy mit nem csináltál. Az alapján, hogy nem tudod pórázon sétáltatni, mert elrángat, azt hiszi, hogy õ a fõnök, egyáltalán nem tisztel. Ezen kéne változtatni, de ehhez te kevés vagy. Ha ennyire nem tudsz egy kutyát irányítani, akkor egyedül ezt már nem fogod tudni megoldani.
Itt nem segítenek egy TV sorozatban látott ötletek, ez sokkal komolyabb probléma annál, minthogy bepisil a kutya vagy egy csivava harap. Hiába mondod, hogy hallgat rád a kutya, mert ez nem így van. Ha te irányítanál, akkor a kutya nem akarna minden helyzetben bevédeni, a tulajdonának tekint, ezért nem enged a közeledbe senkit, ezért véd mániákusan. Ha a Cerberosban sem tudtak segíteni, akkor én nem sok esélyt látok a javulásra. A helyzet egyre csak rosszabb lesz, legközelebb mi van, ha rátámad az egyik családtagodra? Vagy esetleg rád, ha rájön az öt perc. Ez szerintem már túl van a nevelhetõség határain, ha sajnálnád elaltatni, akkor keress neki egy telephelyet, amit õrizhet vagy valami leinformálható, keménykezû gazdát, nálad semmiképp ne maradjon, mert belátható idõn belül a hírekben fogtok szerepelni.
"Két embert halálra marcangolt" ezt a te írásodból idéztem. Akkor most meghaltak, vagy csak megsérültek??
egyébként ugyan azt írtad le, amit én csak más szavakkal :) persze nekem sem a két szép szememért sétálnak így a kutyáim, én is megdolgoztam azért, hogy falkavezérként tekintsenek rám. és mivel pitbullokról beszélünk, nem 2-3 kilós tollpihékrõl van szó. na ná, hogy engem is eltudna rántani, ha hagynám. de megtanulták hogy hogyan sétálunk és azóta nem rángatnak és nem támadnak senkire rá az utcán (meg sehol sem)
te véletlenül 24 éves helyett nem 14 vagy? csak mert a megfogalmazásod.... én is "picike" vagyok, 47 kilós, tehát még nálad is kevesebb. és én is nõ vagyok. nem mellesleg miért kellene hogy bárki is higyjen neked ezek után. elõször azt hazudtad hogy a cerbiben visszaadták, majd mostanra kiderült hogy vállalják csak x pénzért amit meg te nem akarsz/tudsz kifizetni. magad is azt vallod hogy nem vagy képes parancsolni a kutyának, mert "picike" vagy ami nem mellesleg nem mérvadó, szerinted itt ki tud segíteni rajtad? álljunk le onlájn webcamos képzést tartani? két lehetõség van csak. vagy összegyûjtöd a pénzt és elmész egy jó suliba hogy rendbe tegyék a kapcsolatotokat, vagy odaadod hozzáértõ embernek. ennyi. nem mellesleg fel nem tudom fogni hogy akkor amikor elloptad nem volt "picike"?
Itt aztán jön a kamu sorabn. Elõször is ha valaki ilyen eset miatt bekerûl a hiradóba, azt nem fogja elfelejteni. Pontosan tudni fogja mikor történt az eset, melyík adón ment. Ezt sajnos saját tapasztalatból mondom, bár nállunk nem kutyatámadás történt. Ráadásúl gondolom a rendõrség is vizsgálatot indított, amirõl a kérdezõ kellet hogy papírokat kapjon. Ha máshol nem azért ott van dátum hogy mikor is tõrtént az eset. Gyanítom továbbá hogy mivel ez nem egyszer történt meg a kutyát elvitték volna megfigyelésre, esetleg megvizsgáljá hogy milyen szintem jelent veszélyt a környezetére. Hatósági állatorvosi vizsgálat. Bár ez csak feltételezés részemrõl. Az másik mennyire hihetõ már hogy a kérdezõ "gyenge nõ" létére a nyolcadik kerûleti cigányteleprõl kutyát lop? Szerintem esélytelen. A harmadik hogy sem a cerbi, sem a népligeti nem válalja max horor összegért, ez hazugság a javából. Tuti hogy segítenek ilyen esetben, mert tudják mekkora lehet a baj. Bizonyos esetekben, pl nagyon súlyos helyzetben ingyen is vállaják a kutya rehabot, esetleg ha bentlakós a kutya az élelmezésért kérnek pénzt. Az már csak hab a tortán hogy a kérdezõ tuti nem 24 esetleg csak 14 éves!
Kamu az egész. A kérdezõ fogalmazása pedig kb. 12 éves színvonal. 90kg-os kau pedig nincs. Fõleg nem szukában. Jó lesz az 45-50kg-nak.
Ha ez valós probléma, akkor szerintem minimum Cesar Milan-t hozasd ide Amerikából...
A kérdezõ egyik válaszával üti a másikat. Egyszer elküldték a cerberitõl aztán fogadták volna csak nem akar fizetni érte. Egyszer nem bántott soha senkit aztán megkapta a barátait és eltört a keze. Csupa hazugság az egész. Ha igaz egyáltalán akkor akkor csak is te tehetsz!!!! Egy nulla vagy a kutya szemében és a mi szemünkben is amiért hagytad idáig fajulni a dolgokat! Megint egy hozzá nem értõ kezébe került egy kemény kezet igénylõ kutya!!nem tisztel téged csak megtûr.ellenkezõ esetben azonnal visszahívható lenne ha már annyi trükköt megtanìtottál neki!!!
utolsó elõttinek szántam.
ebben nem teljesen értek veled egyet utolsó. az én pitem lazán elhúzza a bõven 90 kilós anyosomat. gondolom egy kau még ennél is könnyebben megteszi ha akarja. itt a tekintélyen esett nem kevés csorba. amihez nem kell fizikai erõ hogy a kutyát visszatartsa. igaz nekem pitem van de röhögve ráncigálhatna engem is végig az utcán a 47 kilómmal. mégsem teszi. mert kemény melóval elértem hogy igenis vezéreként nézzen rám. puszta tekintély miatt le lehet tiltani ha ráfeszülne valamire anélkül hogy elrántson. ha annyira szereti a kedves kérdezõ akkor valahogy gyûjtse össze a pénzt hogy megtanítsák neki hogyan lehet vezetõje ennek a kutyának. ha sajnálja a pénzt/nincsen, akkor valóban az az egyetlen megoldás ha túlad rajta egy hozzáértõ gazdának. ugyanis így valóban életveszélyes a kutya és ami a legszomorúbb hogy akaratán kívül. hiszen õ csak jó vezérként a kedves gazdit próbálja megvédeni minentõl és mindenkitõl.
az egyik válaszolónak: én 20 éves lány vagyok, 2 pitbullom van. mindkettõt egyszerre szoktam sétáltatni, a pórázt akár a számban is vihetném és hidd el, megmaradna minden fogam... ha a kutya tudja hogy ki a falkavezér (a gazdi) akkor akár a kisujjaddal is sétáltathatod a kutyádat, az ott fog menni szépen melletted...
Nézd, ha ez igaz, akkor nem tudjuk megoldani itt. Az itteni válaszadók többsége, annak ellenére, hogy tapasztalt kutyás ilyet még nem élt át, mert mondjuk vizslákat tart már 30 éve. Nem véletlenül küldenek kiképzõhöz, hiszen a kutya életveszélyes lehet még ha nem is rád, de másokra tuti, mert nem bírod visszatartani. Amúgy a kaukázusi az ilyen. Én ismertem egyet, egyedül a gazdájára hallgatott, a gazdi fia pedig akár napestig nyúzhatta volna, és ennyi. A különbség annyi volt, hogy amikor a gazdája rákiabált, akkor visszavett magából a kutya és behívható volt. Ennek ellenére minden egyes embernek neki akart volna menni, szóval egyesével le kellett tiltani mindrõl és úgy mûködött a séta. A másik baj szerintem az, hogy a kutya nem hiszi már el neked. Lebuktál, tudja, hogy õ az erõsebb. Szerintem is túl kéne adnod a kutyán egy erõsebb kezû gazdinak. Én is csaj vagyok, veled 1 súlycsoportban és azt mondom, hogy ez a kutya már nem nõnek való. Kéne egy jó 90-100 kilós hozzáértõ pacák, akit nem tud tollpiheként pórázon rángatni maga után, mert téged simán végighúz az utcán, így meg aztán nem bírod megtanítani pórázon sétálni sem és ez még csak a legkisebb gond a kutyáddal.
nah ennyit errõl egy totál hazug pancser kérdezõ! hát én ne tudd meg hogy szidlak most magamban a gép elõtt! nem szégyelled magad??? kiderül hogy xart se értesz a kutyához! hazudsz hogy a cerbiben nem tudták megnevelni a tükörben meg nem is vállaták mert "ooooolyan komoly a baj" közbe meg sajnálod a pénzt hogy egy kis észt belédverjenek ha már annyira okos voltál hogy egy komoly kutyát ellopj magadnak! belegondoltál a hazugságaid következményeibe te nem normális? ha ezt mind elhiszik és rávesznek hogy altasd el a kutyát mert menthetetlen? te nemnormális felelõtlen zokni!
cikk, híradó, kisfilm, esszé, édesmindegy... elhiheted hogy nem arra vagyok kíváncsi hogy a lehet hogy nem is létezõ kutyád hogyan nem marcangolt halálra egy lehet hogy nem is létezõ betörõt... az alapján amiket összeírogattál, ne várd el, hogy higgyünk neked. ahhoz elõször linkelj videót a híradóról ;) ha itt össze-vissza dobálózol olyan szavakkal hogy "halálra marcangolt", "nem fogadta el a Cerberos", csak szegény fajtának az imidzsét rontod... ez a fajta NEM ROSSZ és nem is VADÁLLAT... írd be utube-ra, hogy kaukázusi és kb kismillió videót láthatsz róla... ilyen fajtából is lehet kezesbárányt csinálni de persze ahhoz érteni kell hozzá... Ja és a Cerberos ne fogadja el??? hát akkor szerinted õk miért kapják a fizetésüket, õk miért mûködnek mint Cerberos Kutyaiskola? egy kutya nevelése nem csak annyiból áll hogy hurrá nem hugyozik a szoba közepére és visszahozza a labdát...-.-"
A kérdező hozzászólása: amúgy most szídhattok, de tényleg nem volt dolgom még ilyen kutyával! soha nemvolt agresszív kutyám, Szasza az egyetlen! Pedig már kicsi koromban is voltak kutyáink, egyszerre több is! Asszem 2010es az interjú, férfit támadott, nem tudom meik adón adták, talán hir tv, rtl vagy tv2, nem tudom, mert õszinte leszek nem néztem meg! azt is kérdezték honan van, akkor kamuztam, azt hogy kaptam vagy vettem, nem tudom már.
A kérdező hozzászólása: Tényleg azt mondták! Most hát komolyan, honnan szedjek én heti 30-40 ezret csak arra, hogy a kutyát rendszeresen magánkiképzõhöz vitessem?? Nem azért döngölt a földbe, mert akart, hanem mert a nyakát szorítottam, oldalra esett és rámesett. Nem engem bántott, én csak belekeveredtem így a támadásába
Furcsa... A kérdezõ 7-8 éves volt, amikor meghalt a berni kutyájuk. Amit az öccse, tehát 7-8 évesnél is fiatalabb kisgyerek, meg tudott vadítani mert annyira bántotta! Ezenfelül egy 24 éves, értelmes NÕ, mióta áll le verekedni az öccsével? Én már azon sem lepõdnék meg, ha a kérdezõ 12 éves, rengeteg fantáziával megáldott fiú és egy tacskó kutyája van.
Végigolvastam az egészet, a válaszolók túlnyomó többségével egyet is értek! Nagyon kamu-gyanús a kérdés :D Ha tényleg igaz, azonnal keress JÓ kiképzõt, ebben az esetben szerintem pont, hogy a bentlakásos kiképzés lenne eredményes...tehát pont a kivétel erõsítené a szabályt, miszerint a gazdi oktassa a kutyát a kiképzõ utasításai alapján. Ebben az esetben arra lenne szükség, hogy a kutyát helyre tegye egy hozzáértõ, szigorú és erõs falkavezéri szereppel megáldott oktató, és ha vele már mûködik, akkor a gazdit oktassa tovább. De szerintem inkább teljesen új gazdát kellene keresni szerencsétlen kutyának!! Csodálom, hogy nem lett baj abból, hogy a hozzátok érkezõ barátokat a kutya megkapta néhányszor...ez nem egy vicces sztori, hogy a csivava vagy a yorkie megkapta anyuci barátnõjének a bokáját!!! Egy csõre töltött, halálos fegyver a kutyád!! Hogy hallgatna már rád??? SZARIK A FEJEDRE KÕKEMÉNYEN!!!
Ti elhiszitek ezt a maszlagot? :D Mert én egy szót sem. :)
Ez jó hirnek tûnik.
A kérdező hozzászólása: nem, nekem nem ment. találtam egy tenyésztõt, aki vad kaukat tenyészt, csak õrzõ védõ célra adja el õket. õ azt mondta, hogy vállalja, de csak ha én is megyek, mert elõször megijedne a kutya az új helytõl. pécsre utaztam a Szaszával egy tanyára és két hetet voltam ott, azidõ alatt alig fejlõdött, de a kutyákkal jó viszonyba került. már eljöttem onnan és a kutyámat ott hagytam. nagyon hiányzik, de azt mondta a tenyésztõ, hogy megfelelõ az itthoni környezet, mert nagy udvar van és jó helye lenne, ha normálisan viselkedne. kb 2-3 hónapot jósolt, hogy addigra teljesen helyre jön és képes lesz rendesen viselkedni, de ajánlott mellé mégegy kaut, hogy példát mutasson neki a másik, hogy nem kell agresszívnak lennie minden emberrel. azt mondta, hogy egyik kan kutyájával nagyon jól kijön és az egy rendes, idõsebb kutya, szóval ha úgy döntök elfogadom, akkor olcsóbban odaadja nekem.:)
Azóta mi újság a kuttyal? Sikerült megnevelni?
MÁRNEMAZÉRT DE TE ÍRTAD HOGY 2 EMBERT HALÁLRAMARCANGOLT
100 szónak is egy a vége: ne legyél önzõ, mert az nem vezet jóra ebben az esetben
én úgy gondolkoznék, ha hasonló helyzetben lennék, és nem tudnék megfizetni egy jó segítõt, hogy a kutya érdekeit nézném. Neki szerencséje volt mert te elhoztad a helyrõl, ahol szinte biztos halálra kínozták volna. Nagyon sok, rossz helyzetben lévõ kutya nem ilyen szerencsés. De te az õ útjának csak egy állomása vagy, nem a végcélja (jobb esetben). Annyira pedig ne légy gyerekes, hogy ezt nem veszed észre, és inkább magadnál tartod, ezzel is tovább kínozva õt.
"magához vett egy olyan kutyát amirõl fogalma sem volt milyen is valòjában" Szerintem ez is egyoldalúan negatív mondat, mivel akkor ismersz meg egy kutyát (jobb esetben megismered, és nem csak parancsolgatsz neki) ha hosszabb idõt vele töltesz vele élsz, és nagyon figyelsz rá. Persze, önismeret is nagyon szükséges egy fajta kiválasztásánál!! Én pl tudom magamról, egy nagytestû, határozott, nagy mozgásigényû állattal nem tudnék mit kezdeni, ezért olyan kutyát fogadtam örökbe, akivel az energiám nagyjából egy szinten van. Ha úgy érezném, hogy a kutyám "felettem áll" energetikailag, ott gond lenne, mert nem tudnám kezelni. Hiába szeretném õt nagyon, azzal csak rontanék mindkettõnk helyzetén. Remélem a kérdezõ megérti, mirõl beszéltünk itt, ki ki a maga módján, és nem lesz gyáva meghozni a helyes döntést.
CM ért a kutyákhoz, de soha nem ment még be igazi területõrzõ kutyához. Szóval ez a videó kevés lenne egy igazi vad kau ellen. Még ha szájkosár lenne is rajta, simán feldönt egy tagbaszakadt embert is, ennek a 160centis mexikóinak még a feldöntéssel és a szájkosárral történõ odaütéssel is komoly sérülést okozna.
Az eset ugyan az.magához vett egy olyan kutyát amirõl fogalma sem volt milyen is valòjában és egy kiszámìthatatlan veszélyes kutya lett belõle. nem hiszem hogy a kérdezõ bármit meg tudna csinálni a videóból, ezek a mòdszerek sem 80 kilós kutyához vannak, de a pasi az tényleg tud!!!
Most találtam ezt a videót, az itt látható helyzet nagyjából lefedi azt, amit a kérdezõ írt. (attól függetlenül, hogy igaz e a kérdés vagy kamu.) Nem akarok bíztatni senkit, hogy egyedül akarjon megoldani, hozzáértés nélkül, komoly problémákat egy agresszívan viselkedõ kutyával.
Hát, kaut bezárni az emeletre...... Annak a kutyának térre van szüksége. Munkára, amit úgy neveznek, õrzés. És sajnos nem is fiatal már a kutyád. Berögzõdött dolgai vannak. Naná, hogy nem akarja vállalni szinte senki sem.
" azért írom folyton, hogy nem veszélyes, mert rám nem az!" rád nem veszélyes, mindenki másra az, tehát ez egy veszélyes kutya. Nem tudom mit nem értesz ezen.. 24 évesen lehetne már annyi eszed, hogy tudod milyen következményekkel járhat ez az egész.. és arra még mindig nem reagáltál, hogy ha annyira szereted, akkor megoldod a problémát és nem hivatkozol pénzre, meg arra, hogy rád nem veszélyes.. Ha nincs pénz, keress neki valakit akinek van..
A kérdező hozzászólása: teljesen tuti, hogy 24 vagyok, nem 14... vannak papírjaim, egyszer vitték el megfigyelésre és támadásokat követõen egy hónapig heti egyszer jött ki az orvos és átvizsgálta, meg mégegyszer vett tõle nyál mintát. miután az ablakon kiugrott, csak sántított semmi komolyabb baja nem lett, de megröntgenezték. megvannak a paírok, azért nem érdekel a híradó, mert a felvételt sem akartam, nem véletlenül nem vállaltam az arcomat. a Cerbiék egyszer bevállalták, otthagytam, azt mondták, utána hívtak, hogy nem bírnak vele, csak ilyen magánkiképzõset vállalnak ilyen kutyával egy vagyonért.. k-rváranem esélytelen! nem megverekedtem a kutyámért! egyszerûen kifigyeltem mikor mennek el, bementem, kikötöttem a láncot, mert egy rúdra volt rárakva, és szaladtam a kutyával, hivogattam, az meg jött utánam. nem telep volt, hanem egy szegényes ház, de tényleg a szarabb környékrõl :S annó nem vállalták ingyen, bár most már sokan azt mondják, hogykésõ kutyaiskolához fordulni. írtam már két tenyésztõnek, akiket igy google-n találtam, de még senki sem válaszolt. A bernit irtam, hogy csak a kisgyerekre volt agresszív, de sosebántott senkit, öcsémet megkapta, mert tépte fejét, fülét farkát, de akkor tényleg megõrült, ha a kerítés elõtt ment el gyerek, azokat kiváltképp utálta. ha gyereket hoznak hozzánk, a Szandit fölzárjuk az emeletre. nem, a kapunál állókat vagy ha kint megy velük ismert, akkor nem támadja az ablakból.ha nem vagyok otthon anyám kaját dob be neki a szobámba, és ha bement rázárja az ajtót. szerintem nagyon okos, taplraesett kutya, mert a szomszédba még életébe nem ment át, a szomszédok sem érdeklik különösebben, akor honnan tudta, hogy nem a szomszéd pasas az, aki éjjel a kertben van???? én elismerem, hogy elcsesztem tényleg valamit, de azt hiszem ismét oda térek vissza, hogy a fajta.. hogy egy ennyire nagy, vad természetû kutyát még soha sem tartottam, talán a tapasztalat hiánya vezetett ide, nem tudom. mivel kaukázusi JUHÁSZ kutya volt, igy azt hittem, hogy hasonlítani fog a jelleme a német JUHÁSZ kutyáéhoz.. oké, tévedtem, ezt be kell ismerni! sosem méregettem a kutyát, de 80 kg volt neten irva általános súlynak ez a kutyus meg eléggé dagi is, ha nyírott a bundája, akkoris kövér, nem a szõre olyan nagy. 24 vagyk, még mindig, légyszi írja le még valaki, mert egy értelmes most a korommal szórakozik. öcsém 21, rosszgyerek volt mindig és van akikor leállok vele vitázni, olyankor a kanapéra lök és akkor kezdünk el verekedni, de hát nem komoly, nem tudom kinek van testvére, de akinek van az úgyis érti.. azért írom folyton, hogy nem veszélyes, mert rám nem az! attól eltekintve hogy nem hallgat rám, eszébe sem jutott bántani. igen elránt, igen húz maga után, de nem támad rám, akárhogy fogom le, vagy tépem a grabancát, hogy eresszen el valakit. azért nemértem, miért lett ennyire emberellnes, mert családban neveltük fel, mindenki szerette, játszott vele, de tényleg velem van a legtöbbet. annyira nyájas és kedves, mikor csak én vagyok vele, ezért mondom, hogy tényleg szeretem és ez nem az a fajta urvar végén kikötött kutya szeretet. én nem csak úgy játszhatok vele, hogy eldobok valamit és visszahoz, ledönthetem a lábáról, ha a takaró alá bújok, akkor verekszem vele és nem harap csak a mancsaival csapkod, egyáltalán nem durvul el.és mint egy példát irtam, hogy lábánál fogva húzhatom, egyszer megis tettem: a nappaliban elfektettem éshátsó lábainál fogva húztam és semmit sem csinált, még a farkát is csóválta. csak akkor látom feszültnek, agresszívnek és kiszámíthatatlannak, mikor nem kettesbe vagyok vele. így szerintem azt hogy rám nem veszélyes jogosan írom, kajáért igazából senkinek sem morog. anyám is elveszi elõle a tányért és nem azért morog, mert a kajáját vették el, hanem azért, mert hozzáér, ha a Szszához nemér, akkor nem érdekli, odébbmegy.
"egyébként elsõre mit tehettem volna? jobban megijedtem mint az ember!!! egyik kutyám sem tett ilyesmit még soha!" te nem tudod felfogni hogy a kutyád szemében egy pancser vagy? okés hogy nem tudtad kezelni a helyzetet, csakhogy ez nem a vezetõ ismérve. és itt máris fény derült arra hogy mennyire tudsz helytállni ebben a szerepben. ahogyan arra is hogy MIATTAD ILYEN A KUTYA! ahogyan azt már mások is megírták. te vagy a hibás. és addig amíg nem húzod el a fenekedet egy kutyasuliba a hazudozás helyett hidd el ez nem is fog változni. én már csak szerencsétlen kutyát sajnálom, de nagyon. még egy ártatlan kutya és egy érthetetlen pancser gazda!
Azért így már más a sztori...szóval õk vállalták, de te nem vitted...akkor ezt mondd, és ne azt, hogy nem foglalkoztak vele. A másik, írd már le, hogy melyik adón ment, meg kb mikor, hogy akkor ha te nem is, akkor mi megkeressük. ha pontos dátumot nem tudsz, akkor annyit próbálj meg, hogy melyik évben, és ha megy melyik hónapban. Azzal is segítenél, ha leírnád, az ember akit megtámadott milyen volt(férfi/nõ, középkorú/fiatal) meg bármit amivel lehet szûkíteni a kört. Mert így elég nagy a lista, és így eléggé kamu gyanús vagy nekem is.
nah húzzál már trollkodni máshova! nem igérnek semmit mert verték! hagyjad már magad! a cerbiben olyan antiszoc piteket rehabilitálnak akiket verkedtettek! tudod mit jelent az? és azt is tudod okoska hogyan "képezik" erre ki ezeket a kutyákat? és majd pont egy kautól tojnak be akinek nincsen egyéb baja csak megáldotta az élet egy totál pancser gazdával. szerintem te a pénzt sajnálod erre. ami valahol még rendben is volna, de ne olyan sulikat mocskolj hazugsággal amik nagyon is sokat letettek az asztalra! nem mellesleg tökéletesen írta az egyik válaszoló! örzõ védõben a kutya parancsra támad. tök mindegy mit össze hadonászik a fater lándzsával a kutya nem támad amíg az parancsba nem lett adva neki! (mesteribb szinten már a kutya is dönthet de ez más tészta, nem ide tartozik) és amint egyet szólsz azonnal ereszt! nem nyomigál téged a betonba!
A kérdező hozzászólása: Azért hoztam el, mert elõtte 2 németjuhászunk volt, egyik már meghalt a mostani kutyám elõtt, másik még élt, mikor idekerült a Szandi (ez a kaukázusi neve). Azok nagyon okosak voltak, mondom, hogy ez is ki van képezve trükkökre meg ilyesmi, mert értek hozzá, de a viselkedése hirtelen változott meg és napról napra bekattant.
Az szép! Akkor náluk is addig terjed a tudomány, amíg 3 kilós Fifike megmorogja Mari nénit:S Próbáld meg azt a fórumot, amit linkeltek, vagy esetleg keress egy tapasztalt házhoz is kimenõ oktatót.
A kérdező hozzászólása: Oda el sem kellett vinnem, hallottak róla, közölték, hogy nem vállalják..:(((
Nagyon szép dolog tõled, hogy próbáltad megmenteni a kutyát, de amint látod nem sikerült. Te magad írtad, hogy amikor elloptad még nem volt ilyen, vagyis te tetted ilyenné... Szerintem nem voltál elég következetes, már a legelejétõl kezdve. Ezt a kutya észrevette és ki is használta. Mennyi tapasztalatod volt ez elõtt a kutya elõtt?
Figyelj a Cerbirõl egyébként is megvan a véleményem, amit nem akartam itt hangoztatni, de nem csodálkozom, hogy nem jött nekik össze. Próbáld meg a Népszigeti kutyasulit, õk nagyon profik a kutyák rehabilitációjában.
A kérdező hozzászólása: A Cerbiben is otthagytam, fölhívtak, hogy nemtudom hányszor támad két kiképzõre is, magát védi, nem engem, mint irtam!
A kérdező hozzászólása: Volt már a tvben hír, én beszéltem is benne, de arcomat nem mutatták. Ott volt szó róla, hogy a 14 kerületben milyen kutya él, hogy így védi az otthonát, mikor kiugrott az emeletrõl, akkor volt a hírekben.
Ember nem veszed észre hogy a kutya azért meri ezt megcsinálni mert Õ a falkavezér? Ti csak amolyan alattvalói vagytok aki enni meg inni ad neki. Muszáj lesz elvinedd egy komolyabb kutyaiskolába ahol te NEM vagy ott. Mivel az neki új közeg lesz és senkit nem ismer ezért õ a ranglétra leagljára fog kerülni ezért egy kezes bárány lesz belõle. Így könnyen tudják majd tanítani és okosítani. Ja a séta és a kert nem elég egy ilyen kutyának. Õket le kell fárasztani agyilag is. Tehát egy óriási séta/futtatás, otthon játék és ezekután még tanítgatni kell utána etetés és alvás. De legelõször neked kéne határozottabbnak lenned. Ameddig csak sipákolsz, kiabálsz, könyörögsz neki ahogy az összes nõ szokott, addig NEM fog rád hallgatni a kutya.
Az elõttem szólók jókat írtak. Én is elgondolkodnék a kudarcomon a helyedben, mert ha valóban kiképzõk sem tudtak segíteni, akkor nem tudom, hogy van-e értelme. Én is szeretem, meg imádom a kutyáimat, de onnantól kezdve, hogy a családomat veszély fenyegeti, akkor õket helyezném elõbbre, hiába is imádom a kutyámat. Nem tudom, hogy mit szólnál ahhoz, hogy ha egyszer mész haza, és mondjuk a kutyád szétmarcangolja pl édesanyádat, és nem tudnának neki segíteni, mert a kutyát nem lehet róla leszedni. Ennek vagy az lesz a vége, hogy tényleg a TV-ben lesztek benne, az esti hírekben családi tragédia miatt, vagy amiatt, hogy egy megvadult kau megölt egy embert...Én ezzel nem játszanék, elaltatni én sem altatnám el, de keresnék egy olyan helyet neki, ahol jobb lenne, meg én is látogathatnám.
Kifogtál egy valódi kaut. Kertes házban élni és sétákkal sosem fogja levezetni az energiáit. Itt egy fórum. Vannak benne kedvencek és van, aki komolyabban is ért a kutyához. Próbáld meg ott. http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=18791
Elég komoly hogy két embert megölt! Nem tudom mit tegyél de az biztos hogy nagy és életveszélyes! Szerintem vigyétek állatorvoshoz hátha tud valami folyamatosan adagolható nyugtatót! Nagyon figyelj oda mert ha megöl valakit az utcán akkor nagy baj lesz belõle!Akár el is altathatják úgyhogy nagyon figyelj!
Olyankor mit csinálsz te, amikor pl bent morog valakire, aki bemegy a szobába?
Azért mert "egygazdás", még nem szabadna senkit megmorognia, vagy megkapnia a családtagok közül, és ugyanúgy a barátaidra, mert te a gazdájaként nem engeded. Hiába tud trükköket, ha nem vesz téged komolyan. Ha egyszer elszabadul, és valakit megsebesít, elaltatják, téged pedig beperelnek. Ehhez elég annyi, hogy kiszökjön, hogy egy barátodat megkapja, vagy az erdõben összetalálkozzatok valakivel... Ha szereted ezt a kutyát, inkább add oda valahova õrzõ-védõnek vagy add oda hosszabb idõre egy kiképzõhöz. Van egy olyan érzésem, hogy te mg titkon élvezed is, hogy te vagy a kutya gazdája, és csak téged szeret, másokat nem..
A kérdező hozzászólása: Nem írtam olyat, hogy megölt valakit! Túlélték, de életveszélyesen megsérültek és jópárhétig kórházban kellett maradniuk. A Cerbiben már voltunk:) Sajnos a kiképzõ jelenlététõl is morgott már a kutya és folytónyakörvvel kötöztette ki velem, mert nem tudtam megfogni, amikor rátámadt :S Nem biztos, hogy teljesen értitek:) Rám hallgat, ha a kiképzést vesszük, egyáltalán nem tartok tõle, ha rosszat csinál, pl bepisil rásózok a fenekére, de hát olyan nagy, hogy meg sem érzi... Tud trükköket és akár a lábánál fogva végigrángathatom a szobán, meg semmozdul:-) Rendkívül aranyos kutya, de egygazdás és senkit nem tûr meg. A házban senki nemérdekli, de ha anyám bemennek a szobámba, akkor morog és utánamegy, ha a kutya bent van, akkor felugrik, ugat és vicsorog. Ennél tovább sohasem szokott fajulni, mert általában mindenki kimegy. Victoria Stillwell módszereit próbálom, de alig-alig hatnak, csak ideig óráig...
Ez az egész elég kamu szagú. De ha mégsem, ezt a kutyát el kell altatni, mielõtt valakit ok nélkül megöl.
A kérdező hozzászólása: Nem kamu! Úristen csak mert nem azt írtam hogy "Fifike megharapta a szomszéd Mari nénit mit csináljak vele?", ettõl még igaz!! Elaltattatni nem akarom:( Túlzottan szeretem! Nem értem, miért lett egyik napról egy normális, csak rendesen házat örzõ kutyából egy vadállat, akkoriban a póstást se nagyon ugatta:( Egyre jobban próbáltam fegyelmezni, de már egy idõ után minden kicsúszott a kezembõl és nem tudom miért vett 360°os fordulatot. Azért ide írok, mert az átlagos emberek közt sokkal több esélyem van, hogy valaki ír, hogy neki is van hasonló problémás kutyája. Pláne szuka, így annál inkább nemértem, miért ilyen agresszív. Aki meg azt irta hogy én tettem ilyenné annak üzenem, hogy azt irtam nem agresszív, és nem azt, hogy nem félt az emberektõl!!
A kérdező hozzászólása: egyébként elsõre mit tehettem volna? jobban megijedtem mint az ember!!! egyik kutyám sem tett ilyesmit még soha!
A kérdező hozzászólása: nem cikk, hírekben volt, nézz vissza hiradót vagy nem tudom. de kit érdekel, mert ott nem mutatták, hogy hogy ölmegvalakit..-.-
A kérdező hozzászólása: Cerbiben annyit mondtak, hogy óránként valami 8-10 ezerért vállalják, de nem ígérnek semmit, tekintettel arra, hogy ezt a kutyát verték és nem ismerem milyen volt. Szóval hogy egy vad fajta... Ha valaki kitud fizetni ennyit az fizessen, de ennyi pénzem azért nekem sincsen! azzal meg ha 1-1 órára elviszem semmit sem érek!
akkor azt tisztázzuk le, ez már nem jópofa hogy csak téged szeret, téged véd. ahogy elõttem is írták, magát tekinti falkavezérnek és errõl CSAK TE TEHETSZ!!!!! képzeld, próbáltam utánakeresni a cikknek és nem dobott ki semmit ;) szóval még várom a linket a cikkedhez egy kutyát ha õrzõ-védõ feladatra nevelnek, akkor az vezényszóra hallgat. ha azt mondják neki hogy támad, abban a pillanatban támad, ha azt hogy ereszt, akkor ABBAN A PILLANATBAN elengedi az illetõt, legyen az szomszéd néni, vagy baltás gyilkos...
istenem de tudatlan vagy te kérdezõ! "Akkor az utcán egy férfi elsétált mellette, megsimította a hátát és mondta, hogy milyen szép, akkor nekiesett. Biztos megijesztette, " a kutya domináns lévén kifejezte nemtetszését hogy egy idegen kéretlenül behatolt a személyes terébe. nem mellesleg még meg is érintette. ez a kutyáknál marhára nem normális dolog. ha te lettél volna a vezetõje akkor türte volna de így nem tûrte. te pedig gondolom ahogy mindig, képtelen voltál a helyzetet kezelni, letiltani, így a kutya megtanulta jobb ha elõre támadólag viselkedik hogy senki se hatoljon kéretlenül a személyes terébe.
A kérdező hozzászólása: nem tudom, hogy hol van a hír, párévvel ezelõtti, de ha érdekel keress rá. Igen, széttépte õket, de oda irtam, hogy kórházba és nem hullaházba mentek!! A kutya agresszív minden idegennel és mindenkivel aki bepróbál jönni, de itthoniakat nem bántotta még soha, senkire nem támadt rá!! Morgott, ugatott az elõfordult, de egyszer sem támadt meg senkit! Igen értelmes és rendes VELEM, engem mint irtam, a támadásai során soha sem bántott, sem mikor megpróbáltam leszedni az emberrõl, sem az utcán, csak magával ránt! igen, sajnos odakellett irnom hogy CSAK magávalránt... Soha nem sétáltatgatom pórázon, ez addig volt, míg nemvolt baj vele. De három éve csak a mezõig viszem úgy vagy kocsiba teszem és kiviszem, az udvar egyébként hatalmas és nem unatkozik, öcsémmel egész jó viszonyba van, õt pl még soha sem morogta meg, vele majdnem mindennap játszik is. Szájkosárral csak egyszer próbáltam meg bevinni a városba, és mint irtam nem lett jó vége, mert azthittem ha nem tud harapni, nem is támadna senkire. TÉVEDTEM! Ahogy egyre többet írtok kezdem látni, hogy nem bennem, a kutyában vagy az emberekben van a hiba. Õszintén mondom sosem voltak kis kutyáim, csak nagytestûek és utána néztem a kau fajtájáról és vadnak irták le, de gazdától függ minden kutya, nem? Elvégre ha a pitbullt sem rugod föl napi 5x hanem simogatod és rendesen neveled, akkor az sem megy neked ok nélkül, nem??? Én nem tudom elhinni, hogy ilyen vad legyen egy kutyaFAJTA, a példánytól függetlenül :((
és mi lenne akkor, ha megpróbálnál egy neves tenyésztõvel kapcsolatot felvenni. Õk azért ennek a fajtának szentelik az életüket, biztos, hogy nekik is volt ilyen esetük. hátha tudnak okosat mondani. De akkor ne olyat keress, aki show vonalas, hanem olyat, aki valóban igazi kaut tenyészt
én se hiszem ezt el. ne haragudjatok de pl. egy kaukázusinak letörni a dominanciáját nem kis feladat de NEM LEHETETLEN. én nem hiszem el hogy a cerbiben visszaadták volna ezt a kutyát, miközben idegbajos, antiszoc piteket rehabilitálnak. és azok is tudnak ám ölni. ahogyan a népszigetet sem hiszem hogy ne vállalták volna be. azt igen, hogy nem csoportos foglalkozásra engedik, de hogy ne foglalkozzanak vele, KIZÁRT! meg nehogy már el kelljen hinnem hogy pont a cerbiben visszaadják a kutyát, mondván harapott. nem többre van szükség mint egy szájkosárra és egy pórázra amit fojtóként (ahogyan pl. cesar is szokta) fül mögé teszel a kaunak és kizárt hogy el tudjon húzni, mert ez minden kutyának annyira egy érzékeny pontja hogy lazán visszatartható, tök lényegtelen mekkora erõ van benne. és ezt a cerbiben is tökéletesen tudják. ahogyan nem mellesleg pl. korom gábor is. ennek a kaunak nincsen egyéb baja mint hogy azt hiszi õ a fõnök. én elhiszem hogy marha izgi abban az álomvilágban élni hogy a kutya csak akérdezõre hallgat, ezt hozzá nem értõ személynek talán be is tudja mesélni. de sajnos az a nagy harci helyzet hogy ez a kau xarik a kérdezõre is magasról, ugyanis nem balhézna lépten nyomon az utcán. és nem mellesleg ELSÕ SZÓRA AZONNAL BEFEJEZNÉ A BALHÉT HA ANNYIRA HALLGAT A KÉRDEZÕRE! nem mellesleg ebbõl is látszik hogy tekintély nemhogy nulla de aerõssen a béka segge alatt van. az nem tekintély ha nyugis jókedvében hajlandó nekünk lecsüccsenni a kutyánk. am meg nem tudom mióta hallgat a kérdezõre ha a kau még a családtagokra is morog. az én pitem egyetlen egyszer morgott rá a páromra, azt lerendeztem azóta még szusszanni se szusszan a páromra még akkor sem ha nyüstöli és neki meg nincsen kedve hozzá. hozzátenném továbbá hogy az enyém sem kedveli hogy idegenek csak úgy akármit csináljanak vele, nemhogy még babrálják is. mikor voltunk állatorvosnál egy alapos kivizsgáláson akkor a dkik nem voltak a szíve csücskei. egyszer lett elege mikor hátára akarták fektetni elkezdett elég durván morogni én annyit szóltam "na-na" abba is hagyta. pedig még a torkába is nyúlkáltak eléggé durván. szóval ezt a csakis rám hallgat mesét szerintem mellõzzük mert azt a tekintélyt amivel a kérdezõ rendelkezik le lehet húzni a klotyón úgy ahogy van. mert oké hogy nem akart megharapni egy falkatagot de azért az hogy a betonba nyomta a kérdezõt mert õ megpróbálta leállítani szerintem marhára nem arról tanúskodik hogy jaj de nagyon hallgatna a kérdezõre. szerintem hagyd abba a hazugságaidat és szépen fáradj el a cerbibe hogy segítsenek rajtad. én addig tuti nem hiszek neked amíg ezt szó szerint bizonyítani nem tudod, nem mellesleg azon agyalok hogy rájuk dobok egy üzit, vajon találkoztak e egy szuka kau-val amit nem rehabilitáltak és ha igen, miért? nem mellesleg ha a kutyám korházba juttatna egy betörõt már bocsánat de nemigen sajnálnám. örüljön hogy él. vegye intõ jelnek és húzzon el dolgozni.
Ismertem egy kau tenyésztõt. Neki voltak nagyon nagy és vad kutyái. Õ pl családhoz, udvari kedvencnek nem is adott el kutyát. Nem arra valók voltak, hogy pórázon, szájkosárral sétálgassanak a városban az emberek között. Biztosan van olyan ember, nem is egy, aki ért az ilyen fajtájú kutyákhoz.Talán sikerül neked is találni egyet.
Szerintem vagy kamu a kérdés, vagy ha nem kamu akkor veled is komoly gondok vannak. Egyik pillanatban azt írod, hogy két embert halálra marcangolt. Utána meg hogy egy szóval nem említetted, hogy megölt valakit. Utána hogy agresszív, utána kikéred magadnak, hogy a kutya értelmes és nem agresszív.
Mutatnál a kutyádról egy fényképet? Vagy esetleg linkelnéd a tévé híradós anyagnak a linkjét? köszi!
A kérdező hozzászólása: Mindig is félt azt tudom, a legelsõ támadása után lett ilyen.. Akkor az utcán egy férfi elsétált mellette, megsimította a hátát és mondta, hogy milyen szép, akkor nekiesett. Biztos megijesztette, de ezek után nem egybõl lett agresszív, azt hiszem egy hónap telt el, akkor borított ki, amit mûvelt már. De egy ilyen apróságtól nem bolondul meg egy kutya... Vagy létezik???
Pontosan azért változott meg 2 éves kora körül, mert akkor lett valóban felnõtt a kutya. Nem a kölyökkori élmények tették ilyenné , hanem egyszerûen olyan alomban született, ahol a kaukázusi még közelebb állt az eredeti fajtához, mint ma a legtöbb tenyésztõnél, akiknek birka módjára sétálgatnak a kutyái a kiállításon és a bíró nyugodtan turkál a szájukban, fognézés okán. Az ilyen kutyának nem elég az udvar, a lakásban heverészés, a séta pórázon. És nem is való neki. NEM CSALÁDI KUTYA!
igen, tudom hogy mit írtál. oké, akkor mondd meg te hogy mitõl lett ilyen. Ennyire vagyok "szakértõ" hogy tudjam, hogy nem magától lett egy kutya agresszív vadállat... valami kiváltotta nála ezt a problémát és ha te ezt nem vetted észre, hogy mi váltotta ki nála, vagy nem akadályoztad meg, akkor annak te vagy az oka!!!
Önerõbõl semmit. Nem azért, mert nem vagy képes rá, hanem mert túlságosan benne vagy a szituációban, úgy közelítesz a kutyádhoz, hogy tudod mire képes. Ez teljesen normális, a helyedben én se tudnék elvonatkoztatni a korábbi esetektõl, épp ezért bízd szakemberre...Sokan mondták, hogy a Cerberosz nagyon jól tudja kezelni az agresszív kutyákat, én csak hírbõl ismerem. Nekem is nagytestû kutyám volt, szerencsére embereket nem bántott, de a kutyákat , ha lett volna rá lehetõség, biztosan.

A törpe uszkárom nem egyszerű eset! Bizalmatlan, fél, agresszív, mit tegyek?

Van egy 10 éves kan törpe uszkár kutyusom, akit nagyon nagyon birok, de néha amit m?vel kiakaszt. El?ször is: 1 évesen került hozzánk, azel?tt egy 3 gyerekes családnál volt, ahol a 3 kölyök non-sop nyúzta. Stresszmentesebb otthont kerestek neki, így került hozzám. Nos, annak ellenére, hogy szobatiszta, ha egyedül hagyjuk akár rövidebb id?re is gyakran bepisil jelzésérték? fél deciket kb. Ezenfelül ugat, sír, nyüszít kitartóan, ha bátorkodunk egyedül hagyni. És ha ez nem volna elég nem lehet akármikor megsimogatni senkinek, csak ha ? úgy gondolja és oda megy hozzád farokcsóválva, hogy te most megsimogathatod, különben ha te akkor nyulsz hozzá amikor ? nem akarja akkor harap, bárkit-bármikor. Nehezen barátkozik másik kutyákkal, fél t?lük. Nagyon bizalmatlan, olvastam egy két gyakorlatról, hogy visszaszerezzem a bizalmát, de olyankor meg kéne érintenem, ami ha neki éppen nem tetszik akkor megharap. Ötlet? Tanács?

Legjobb válasz: Falkavezérségi problémákra utal, amit leírsz, az pedig, hogy nem tudjátok egyedül hagyni, szeparációs szorongás. A kutya szorong, stresszel, mivel õ a falkavezér, de nem tud megbirkózni a feladattal (ami érthetõ is). Mindenképp keressetek fel a problémákhoz értõ kiképzõt. Én is a Cerberost vagy egy tüköriskolát ajánlok! Itt szépen leírják a dolgokat, mit lehet tenni, de én mindenképp kiképzõ segítségét ajánlanám ezek mellé: http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t..

Falkavezérségi problémákra utal, amit leírsz, az pedig, hogy nem tudjátok egyedül hagyni, szeparációs szorongás. A kutya szorong, stresszel, mivel õ a falkavezér, de nem tud megbirkózni a feladattal (ami érthetõ is). Mindenképp keressetek fel a problémákhoz értõ kiképzõt. Én is a Cerberost vagy egy tüköriskolát ajánlok! Itt szépen leírják a dolgokat, mit lehet tenni, de én mindenképp kiképzõ segítségét ajánlanám ezek mellé: http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t..
tehát 9 éve megy ez a folyamat? Ezt csírájában el kellett volna fojtani. Ajánlom keressétek fel a cerberos kutyaiskolát, ezt így neten keresztül nem lehet orvosolni. Ha nem pestiek vagytok, akkor is mindenképp olyan kutyasulit válassz ahol házhoz jön az oktató. Elsõ alkalom a felmérés ingyenes.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Miért ilyen agresszív a kutyám más kutyákkal? És mit tegyek, hogy barátságosabb legyen?

4 éves, keverék kanról van szó, nincs ivartalanítva, de tervbe van véve.. Ha sétáltatom, és találkozunk más kutyákkal, először megszaglássza, aztán morog, meg támadni akar, de közben nyüszít is, mintha félne. A múltkor elengedtem, mert azt hittem, hogy nincs kutya a közelben, de egy férfi a német juhászát pont sétáltatta. A kutyám rohant oda, én meg utána, a férfi leültette a németjuhászt, meg sem mozdultak, a kutyám meg körbe-körbe szaladgált, és hátulról is támadta a másik kutyát.. alig tudtam megfogni, egyáltalán nem hallgatott rám, pedig itthon, meg amikor nincs kutya a közelben, mindig hallgat rám. kb. 2 hónapja volt egy egy hetes kóborlása, lehet hogy amiatt ilyen agresszív? Vagy azért, mert van a szomszédban 2 németjuhász és velük állandóan összeugat? Azok a kutyák nem normálisak, mivel nincs velük foglalkozva, de az enyém ne legyen ilyen:S Mit lehet csinálni? Egyszerűen akármilyen kutyával találkozunk megtámadja..:S Mindegy, hogy szuka, vagy kan. Sajnos anyagilag nem engedhetem meg magamnak a kutyaiskolát.

Legjobb válasz: A kutyaiskola lenne tényleg a tökéletes választás. De mivel azt írtad, hogy nincs rá pénzed így csak házi praktikákat tudok javasolni. Fogj egy mûanyag flakont és dobj bele néhány kavicsot. De ne sokat és ne is keveset (kb az üveg negyedéig). Majd ha rosszat csinál akkor dobd mellé és mondd neki hangosan, hogy nem. Ha így sem hagyja abba akkor dobd neki (de ne erõsen). - mivel ettõl a kutya megzavarodik és tudod irányítani. Mellesleg ajánlott egy ideig a fojtónyakörv is. (Nekem ezeket mondták a kutyasuliban)

A kutyaiskola lenne tényleg a tökéletes választás. De mivel azt írtad, hogy nincs rá pénzed így csak házi praktikákat tudok javasolni. Fogj egy mûanyag flakont és dobj bele néhány kavicsot. De ne sokat és ne is keveset (kb az üveg negyedéig). Majd ha rosszat csinál akkor dobd mellé és mondd neki hangosan, hogy nem. Ha így sem hagyja abba akkor dobd neki (de ne erõsen). - mivel ettõl a kutya megzavarodik és tudod irányítani. Mellesleg ajánlott egy ideig a fojtónyakörv is. (Nekem ezeket mondták a kutyasuliban)
nincsenek kutyás barátaid, akikel együtt sétálhatnátok? akkor lennének kutyabarátai és megszokná, hogy a kutya lehet barát is
Ha nincs meg a megfelelõ tudásod, tapasztalatod a probléma megoldására, az anyagiak pedig "nem engedik", akkor keress neki szeretõ, FELELÕSSÉGTELJES gazdát, és vegyél magadnak plüsskutyát, azt nem kell kutyaiskolába vinni, és nincsenek szükségletei, amit neked felelõsséged, kötelességed lenne elláss! Egy fórumon nem lehet megtanulni kutyázni, fõleg, hogy hozzád hasonló "szakértõk" szólnak bele sokszor... Természetesen tisztelet a kivételnek, a kutyás kollégáknak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igazából a barátom kutyájával szeretném, ha összebarátkozna, de sajnos támadja õt is. Pedig 2x nagyobb nála:S Ezt a flakonos dolgot kipróbálom, ez lehet tényleg beválna. 3.válaszoló: kezdõ kutyásként honnan kéne tudnom, hogy mit kezdjek a kutyámmal, amikor régen nem volt ilyen.. és igenis foglalkozok vele, normálisan nevelem, ez az egyetlen dolog, amire nem tudok megoldást, és ez sem régi probléma, hanem mostanában jött elõ. Régen normális volt a többi kutyával.. Egyébként meg azoknak pofázzál, akik verik az állatokat meg kidobják az utcára..
ajánlom a póráz két végén mûsort.
A kaviccsal teli üveget tényleg próbáld ki... nekem bevált. Pedig nekem egy 5 éves kuvaszom van :)

A párom agresszív lett. Mit tegyek? 19/l

4éve vagyunk együtt, múlt a hónapban költöztünk össze és nagyon agresszív lett azóta, többször is megütött és megrugott, szex közben is durvább, elõ játék teljesen elmarad, szószerint beráncigál ágyba. Ha pl meló után haza ér és nincs kész még kaja leüvölti fejem, ha felrovom ezeket neki akkor jobb esetbe pofon vág. Nagyon szeretem õt mert nem ilyen volt és nem tudom hogy kaphatnám vissza régi énjét : (

Legjobb válasz: Sehogy ez csak rosszabb lesz. Elõbb szabadulj meg tõle mint utóbb.Mert ebbõl rosszabbul is kijöhetsz ha nem idõben cselekszel ez ellen. Én a helyedben már most elhúznék jó messzire egy szó nélkül. Persze elõször megbeszélheted vele,hogy mitõl lett ilyen.

Sehogy ez csak rosszabb lesz. Elõbb szabadulj meg tõle mint utóbb.Mert ebbõl rosszabbul is kijöhetsz ha nem idõben cselekszel ez ellen. Én a helyedben már most elhúznék jó messzire egy szó nélkül. Persze elõször megbeszélheted vele, hogy mitõl lett ilyen.
Angyalom, ha Istent ismersz most szeded a cókmókod és loholsz haza anyudékhoz. Nem baj ha nem mész dolgozni sem. Megértik ott ezt majd, csak Menj el még ma tõle! Kérlek!!!
MENEKÜLJ de gyorsan!!!!!
szerintem az ilyen emberekben az a visszatartó erõ hogy annyira ragaszkodik a pasijához akármilyen kegyetlen barom és nincs kibe kapaszkodnia rajta kívül hogy próbál tûrni. régóta így megy ez és sokan kihasználják ezt a mai napig. de akinek van egy csöpp pesze az befejezi ezt a kapcsolatot mert ez nem az. és ez a késõbbiekben is csak szenvedés lesz a nõnek pedig lehetne boldog
ahogy mondták fuss! és fel is kéne jelentened. normális ember nem tesz ilyet. nincs mit szeretni ezen. valószínûleg eddig csak elvakult voltál, vagy megjátszotta magát...
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy azlenne legegyszerübb megoldás ha ott hagynám.. nagyban közbe játszik abba hogy nem hogyem el hogy félek hogy felkeres .. Apám azért nem veri szét mert nem ismerem.. õ azt se tudja hogy élek.. és nem szeretem ha ver csak normális életet szeretnék vele.. :/
Amíg nem tudod belátni hogy vele soha nem lesz már normális életed, addig semmi nem fog változni.
Na most jól figyelj ide! A szomszédomban élt egy ilyen házaspár. Ha éppen bekattant a fazon, megcsapkodta az asszonyt. Az az idióta p*csa meg még szült is neki 3 gyereket... Na már most kis történetünk ott marad abba, hogy a pasi a 3 gyerek szeme láttára akarta anyut a kádba fojtani... Szerencsére nem sikerült neki, kijöttek a rendõrök és lesittelték a "kedves férjet", távoltartási végzés stb stb...
Ja és az a legegegyszerûbb megoldás amit most csinálsz! Tûrsz és a homokba dugod a fejed, amihez tényleg erõ kéne az az hogy fogod magad és lelépsz, naná hogy keresni fog és zaklatni, de neked meg nemet kell mondanod!!! Érted?? Szerintem nem :(
Mondtam, hogy keresd fel az erõs férfi ismerõseidet, ha nem száll le rólad a szakítás után és verjék el, mint szódás a lovát.
A kérdező hozzászólása: De értem.. és igazatok van belátom.. tényleg nem jó ez így, elfogok tõle menni amint tudok és elfelejtem :/ köszönöm mindenkinek választ és segítséget, tényleg megkellett volna ezt rég tennem :s csak elvakitott rózsaszin köd, remélem igazatok lesz és jól döntöttem, köszi még1x (':
tudod anyámék több mint 30 éve házasok. van egy 35 éves nõvérem, az õ gyerekkorában volt még hogy apum többet piázott. egyetlen alkalom volt mikor hazajött részegen és egy veszekedés alkalmával meg akarta verni anyámat. tudod mit csinált anyum? megverte Õ! szétverte a papucsával. azóta sem volt több eset és én azt látom a mai napig hogy anyum hordja a nadrágot a családban. õ az irányítóbb jellem.szerencsére õk békében megvannak egymással a mai napig. de sok férfi próbálja terrorban tartani a párját. nem szabad hagyni mert csúnya életet von maga után. dönts jól kérdezõ és élj egy boldogabb életet - a párod nélkül!
Egyébként milyen válaszokra számítottál? Hogy jaj, hát beszéld meg vele, nem lesz több ilyen, stb..? Senki nem fog ilyet írni mert ez SOHA nem fog megváltozni!! Használd az eszedet végre és hagyd ott ezt a szemétládát!
Visszahúz a szíved... Tudod mit? Te HüLYE vagy. Vagy ismerd be, hogy mazichista, es azt szereted, ha vernek. De a szüleid mar tudjak akkor, ha apadnak van esze, odamegy es szetveri ezt a sz.rhazit teged meg hazavisz, ha magdtòl nincs ennyi eszed sem.
Ostoba paraszt ez az ember. Hagyd el és ha nem megy, kérd meg az erõs férfi ismerõseidet, hogy bírják távozásra.
Te hiába szereted ha õ nem szeret téged akit szeretünk azt nem bántjuk nem hallottad még ezt? Ne tûrj ez nem lesz jobb hidd el. Mi az, hogy beléd rúgott és meg is ütött már? Szerinted ez normális? Nem szeret téged. Sajnálom de minél elõbb tegyél ezellen ne hagyd magad ez csak rosszabb lesz. És tényleg ne szólj egy szót se csak pakolj össze és menj el egy szó nélkül. Ha jót akarsz magadnak persze.
nem beszélj meg vele semmit mert ha elkezdesz vele beszélgetni akkor egy újjabb sallerban lesz részed :)
Ez kérdés? Vedd már elõ a jobbik eszed, és lépj le ! Barmit is kepzelj, õnem szeret már téged és ezt a kapcsolatot nem lehet megmenteni.
A kérdező hozzászólása: Most szerdán vissza mentem anyuékhoz, felhívott, megigérte hogy nem lesz több ilyen és hogy sajnálja, meg hogy nagyon szeret és én vagyok neki legfontosabb, vissza jöttem és ment elõröl. Azóta próbáltam párszor szakítani és olyankor megint elmondta ezeket, és nem tudtam nem megbocsátani, hiába ilyen akkoris nagyon szeretem és szívem mindig visszahúz ide :( Barátnõimnek is hazudnom kell lila foltjaimról mert ha fülébe jut hogy elmondtam.. bele se merek gondolni :s
ha hülye vagy galambom meg is érdemled. jó családi életed lesz.... elmondták itt többen mit kéne tenned. ha máshogy döntesz, csak a saját butaságod de majd bánod hogy így alakítottad.
menekülj.
Ha így képzeled el a hátralévõ életed, maradj csak vele. Egyszer a nagy szerelemben majd úgy elver hogy ottmaradsz. Dehát mindent a szerelemért igaz?:) Istenem.... HOGY LEHET VALAKI ENNYIRE VAK?
neked ezek szerint az a fetish-ed h ha szereted ha vernek??? :D
Jól döntöttél mert ennél csakis jobb lehet!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!