Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, a szoptatás (38 db)

Kisbabám 2, 5 hetes. Mit tegyek a szoptatással kapcsolatban?

Általában 70,80 ml-t eszik egy mellből. De néha többet enne, ami napközben megoldható 2 mellből, mert akkor még van tejem. De estére a kettőből jön össze 60 ml és nem elég neki. De addigra már kiürült mindkét mellem és már nagyon fájnak is. Nincs kisebesedve, de ég a bimbó meg a mellrész is. Ilyenkor tápszert adok, ami tudom nem helyes, de tényleg nem birom szoptatni. Meg eszik még 60ml tápszert és akkor is ordít, mint az őrült. A pocakja nem fáj, mert olyan nagyokat rottyant. Látszik rajta, hogy éhes, nagyokat cuppog, tömi a kezét a szájába. 120-140ml után még mindig enne. Ilyenkor vagy hagyom kicsit pittyeregni és egy idő után megnyugszik vagy kap még 20-30ml tápszert és utána rögtön bealszik. Mit tegyek :-(

Legjobb válasz: Az elõttem válaszoló jól írta, én is ezt tudom tanácsolni. Ami még pluszban eszembe jutott, hogy napközben is próbáld többet cicire tenni. Mennyit iszol (én kb. napi 4 liter ittam)? Eszel rendesen? Kipróbálhatod a különbözõ tejserkentõ készítményeket is, laktoherb tea, homeos bogyók. Figyeld a tested, hogy mit kívánsz, én hiszek benne, hogy nem véletlenek a jelzések, én régen hónapokig ellettem volna leves nélkül, mikor megszültem, meg mindennap húslevest kívántam! Próbálj rengeteget pihenni és ne idegeskedj! A stressz iszonyat hamar elapasztja a tejet! Kitartás, hidd el, még olyan pici a babád, idõ kell míg összeszoktok! :)

Az elõttem válaszoló jól írta, én is ezt tudom tanácsolni. Ami még pluszban eszembe jutott, hogy napközben is próbáld többet cicire tenni. Mennyit iszol (én kb. napi 4 liter ittam)? Eszel rendesen? Kipróbálhatod a különbözõ tejserkentõ készítményeket is, laktoherb tea, homeos bogyók. Figyeld a tested, hogy mit kívánsz, én hiszek benne, hogy nem véletlenek a jelzések, én régen hónapokig ellettem volna leves nélkül, mikor megszültem, meg mindennap húslevest kívántam! Próbálj rengeteget pihenni és ne idegeskedj! A stressz iszonyat hamar elapasztja a tejet! Kitartás, hidd el, még olyan pici a babád, idõ kell míg összeszoktok! :)
Ez nem engedékenység. Vannak helyzetek, amikor tényleg szükség lehet a tápszerre (HA a kevés tej a gond), ezt még a szakik is így gondolják. Ennyire elképzelhetetlen, hogy mi is tudunk ésszerûen gondolkodni? :) (És a korábbi jelek erre utaltak - bár az utóbbiak már akár hasfájásra is, valóban.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Este 50 ml-t tudtam kisajtolni a 2 mellembõl másfél óra alatt :-( Cuppogott, ordított. Elgyengültem, jött a tápszer. Utána is sírt, de már nemolyan erõsen. Félórát hüppögött, majd bealudt. Kezdek én is rájönni, hogy nem mindig a kaja miatt sír, ezért is mérem, hogy az adjon egy támpontot, mert egyszerûen nem tudom egész este a mellemen tartani. Sokszor napközben is ez van. Van hogy elég neki a 70-80 ml, de valamikor a kettõ együtt kell s úgy 140 is van. Hasfájás, valahogy nem tünik annak, oké persze nem tudhatom, de nem látom rajta a jeleket.
Ja, a másik, hogy anyatejjel nem igazán lehet túletetni a babát, ettõl ne félj! :) Az anyatej sokkal hamarabb emésztõdik mint a tápszer, ezért is van, hogy tápszeres babák mindig hamarabb kezdik átaludni az éjszakát, mint az anyatejesek. Az anyatej kb. 1 óra emésztõdik a babapocakban, de folyamatosan termelõdik a mellben! Míg az egyikbõl szoptatsz, a másik már termeli is az újabb adagot. A melled pedig szépen lassan hozzá fog edzõdni a szoptatáshoz, én is az elsõ héten sírva szoptattam, aztán szépen lassan egyre jobb lett... 27 hónap után hagytam abba!
*mindenképp TEDD cicire bocsi, elírtam...
Általában reggel többet szoktak enni, és este beérik kevesebbel is. Minden evést mérsz? Kg-onként megvan 150 ml szopi? Mert akkor fölösleges pótolni. Nekem 2 hónapos a babám, és van hogy õ sem eszik 60 g-nál többet este, mégis alszik utána rendesen. Reggel viszont eszik 170-180-at.
A kérdező hozzászólása: Tegyük fel, hogy van tejem estére. S mellre teszem, mert kéri és õ benyakal belõle 140ml-t, akkor s utána bealszik. Akkor túlette magát? Most reggel nem volt neki elég a 60ml, így áttettem a másikra, ahonnan szintén 60ml-t megevett majd bealudt, de általában reggel elég neki a 60-70ml. Akkor lehet nem is volt éhes?
Az én babám például akkor sír, ha nagyon álmos, és nehezen tudom megnyugtatni, de meg kell keresni a megfelelõ pózt neki és akkor jól érzi magát. Nem biztos, hogy éhes, csak mivel jól "megtömöd" a pociját, , elalszik. Én is nagyon álmos leszek, ha nagyon jóllakom. Meg mindenki. Nem erõltetném a tápszert, inkább tedd cicire sûrûn és fejjél. Pár nap után több tejed lesz, csak legyél türelmes!
A kérdező hozzászólása: De mit csináljak, amikor ordít és nem lehet megnyugtatni? Ringatom, ölelgettem. Ha laktató az esti tej, akkor miért nem elég neki a 60ml, ami napközben elég lenne. A melleim meg tényleg nagyon fájnak. Persze eszek iszok rendesen, a praktikákat is bevetettem. Tudom, hogy szoptatni kell, de annyira fáj utána. Amúgy igény szerint szoptatom, de napközbe akkor többet fogom, mert van amikor csak 4 óra múlva kér enni.
A kérdező hozzászólása: Egyébként muszáj volt tápszereni, fõleg az elején, mert vészesen fogyott. Már túl voltunk a 10 százalékon is. Úgy néz kis mostanra nyerte vissza születési súlyát (3hét). Próbálok minnél többször szoptatni és fejni, hogy estére is maradjon tejem. Egyébként, ha tényleg annyira fájna a hasa, akkor hogy tud bealudni evés után. Valami belülrõl azt súgja, hogy ez nem hasfájás.

Mit tegyek/tehetek szoptatás után a melleimmel?

Mit tehetek, hogy újra formásak legyenek? mit tehetek a striákkal/csíkokkal?

Legjobb válasz: Sport. Meg talán ha kenegeted fesesítõ testápolóval jobb lesz. Nekem bevált. De ugyanolyan mint volt sosem lesz.

Sport. Meg talán ha kenegeted fesesítõ testápolóval jobb lesz. Nekem bevált. De ugyanolyan mint volt sosem lesz.
Alapozd meg a tartását úszással vagy Kriston-melltornával. Én ezt fogom tenni.
Ja, a DM saját dekoltázs krémje nagyon látványosan feszesít.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
A striák ellen használhatsz reconstriát, formásabbá pedig úszással, tornával teheted. :)

Mit tegyek, ha szoptatas utan gyonyoruen elszundit a babam, fel ora mulva felebred es ordit orakon at?

Amit eszem, iszom, hany ora mulva kerül a tejembe es meddig van ott?9

Legjobb válasz: Mennyi idõs? Nem lehet, hogy nem szopizik eleget és éhes? Gyönyörûen szopizó babám 6 hónaposan elkezdte azt csinálni, amit leírtál, ráadásul éjszaka is, amit addig átaludt. 3 napig ment, mire rájöttünk, hogy éhes. Kevés lett a tej, mert bejött a képbe a kistesó.

Mennyi idõs? Nem lehet, hogy nem szopizik eleget és éhes? Gyönyörûen szopizó babám 6 hónaposan elkezdte azt csinálni, amit leírtál, ráadásul éjszaka is, amit addig átaludt. 3 napig ment, mire rájöttünk, hogy éhes. Kevés lett a tej, mert bejött a képbe a kistesó.
Amit te eszel, az kb. 10-12 óra múlva kerül a tejbe, én úgy tudom.
A kérdező hozzászólása: 3 hetes, nem éhes...orakhosszat alszik a hiszti utan...
szerintem pocakfájás lehet.Próbáljatok szopi után egy kicsit tornázni, vagy szopik elõtt adj neki Infacolt.Nekünk ez jött be.
nem lehet hogy büfi ragad bent ilyenkor?
Anyahiánya van, hiszen még csak 3 hetes. VEdd ölbe, dajkáld meg, szoptasd álomba újból, a szoptatás nem csak táplálék, ezen kívül pl. a megnyugtatás, altatás legegyszerûbb formája is. Ennyi idõsen még nem "hisztizik", az õsi ösztön is mûködik náluk. Ha egy ekkora babát õseink magára hagytak volna valahol, akkor a vadak hamarosan megeszik. Valamint a kicsik alvásciklusa nagyban különbözik a felnõttekétõl. Itt van egy viszonylag jól összeszedett cikk a babák alvási szokásairól : http://www.kismama.hu/baba/hogyan_alszik_miert_nem_alszik/21.. Az elsõ idõt túl kell élni, sokat fog változni a babád még az elsõ éve alatt is.

Mit tegyek, ha szoptatás közben (röviddel az első pár korty után) a kisbabám elkezd vonaglani, majd sírni?

Tejem van b?ven. Nem értem, mit csinálok rosszul. Szépen és jól kapja be a cicit, szív párat, aztán elkezdi tekergetni a fejét (ami persze nekem fáj), aztán elenged, vonaglik, csápol, és sír. Olykor a kakiinger miatt, de úgy tudom, ett?l még nem kéne ennyire szenvednie. A széklete normális, könnyen kijön. Miért csinálja ezt? Leveg?t is rendesen kap, és kényelmesen helyezkedünk el. Így nem lehet szoptatni. :"( Talán a tejem nem jön elég gyorsan? Mit tegyek, hogy mindkett?nknek jó legyen?

Legjobb válasz: Négy hetes, és nagyon ritka, ha szépen "lezajlik" egy szopi. :(

A kérdező hozzászólása: Négy hetes, és nagyon ritka, ha szépen "lezajlik" egy szopi. :(
Nekem is szokta csinálni ezt, rendszerint a büfi miatt van.Tedd vállra és simizd a vállát amíg büfizik és megnyugszik.Lehet az elõzõ kajánál maradt benn vmi ez nem vicc..8hetesek vagyunk
szia.néha nekem is ezt csinálja. én is szoktam böfiztetni közben, de nem mindig segít. tejcsi nekem is van, hisz ha a sírás miatt abba hagyja az folyik tovább. ezért ez engem is érdekelne
A kérdező hozzászólása: Próbáltam a büfit, de nem segített. Szopi után nagyokat böffent, szépen el is nyugszik (már amikor hajlandó szopizni). Szopi elõtt is büfiztetem, hátha jön valami, de semmi. Két-három korty után pedig megint csak nem jön még levegõ. Elképzelésem sincs már, mit tegyek.
Szia! Tudom, furcsán hangzik, de lehet hogy máris mozgolódnak a fogacskái, ez nem jelenti hogy ki is fognak most rögtön bújni, hanem egyszerûen érzékenyebb az ínye. Nekünk is voltak ilyen jeleneteink, sõt akkor is voltak amikor Apa késõbb ért haza.Aztán ahogy hazaért, volt szopizás is meg alvás is. Erre varrjatok gombot:-)))
A kérdező hozzászólása: Õ már alig másfél hetes kora óta ezt teszi. :(
Nálunk is volt ilyen. Néha túl gyorsan jött a tej, és mikor már nem ömlött annyira, szépen szopizott. Volt, hogy csak cumizni akart, és folyt a tej, õ meg nem kérte. Néha meg kakilni kellett neki, és megnyugtatásként cumizni akart, és szintén nem kérte a tejet. Ha beáll a kereslet-kínálat, és õ is ügyesebben szopizik majd, 5 perc alatt kiüríti a mellet, aztán jöhet a nyugtató cumizás. Addig türelem. Vedd fel, nyugtasd meg, aztán tedd újra mellre! Ja és a kaki nálunk is folyékony, mégis nehezen jön ki, mert összeszorítja a végbelét. 6 hós baba anyukája
Nekem idõrõl idõre ezt csinálta. Csak találgattam. hogy a hasa fáj-e vagy mi lehet a baj. aztán egyszer csak abbahagyta, majd egy idõ múlva mást talált ki. Most 4.5 hós és újjabban nem szeret az egyik cicibõl szopni. Kis trükkök kellenek. Kitartás, csak ne idegeskedj miatta. Ez sem tart örökké.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

18 napos kisfiamat szoptatom es szoptatas utan ugy eg a mellbimbom, mitol lehet, mit tegyek?

Legjobb válasz: Lehet kapni szilikon bimbóvédõt az illatszerboltokban... A mellednek hozzá kell edzõdnie a rendszeres szopizáshoz, ezért hasznos, ha krémezed (szoptatás után, aztán szoptatás elõtt ezt mosd le!) és masszírozod...

Lehet kapni szilikon bimbóvédõt az illatszerboltokban... A mellednek hozzá kell edzõdnie a rendszeres szopizáshoz, ezért hasznos, ha krémezed (szoptatás után, aztán szoptatás elõtt ezt mosd le!) és masszírozod...
Használj garmastán kenõcsöt, nagyon jó!
NE vegyél rögtön védõt!!! Krémezheted is, de egyszerûen anyatejet is tehetsz rá. Hagyd rászáradni és lehetõleg sokat levegõztesd. Ha megy, mászkálj otthon félmeztelenül. Idõvel tényleg meg fog eddzõdni a bõröd, addig pedig így fog gyógyulni.

Lelkiismeret furdalásom van emiatt a szoptatási rend miatt. Mit tegyek?

A kisfiam 3 hónapos elmúlt.Eddig sem volt túl sok tejem,de minden evést szopizással kezdtünk.Evett általában 10-20 millit.Lassan egy hete viszont csak este szopiztatom,akkor megeszi a 70-90-et.Viszont az az igazság,hogy sokkal kiegyensúlyozottabbnak érzem magam,mióta csak napi egyszer eszik cicib?l.Rossz anya vagyok,mert nem táplálom anyatejjel a babámat?Nem tudom mit tegyek.Szívem szerint elhagynám az esti szopit is.Úgy sincs tejem,akkor meg miért kínozzam magam és a babámat is?Szabadabbnak érzem magam,ha nem szoptatok.

Legjobb válasz: Szia.Egyátalán nem vgy rossz anya.A szoptatás is egy olyan dolog amiben mind kettõtöknek jól kell éreznie magát ha te jobban érzed magad a nélkül akkor tégy úgy.Én is nagyon szerettem volna szoptatni a kisfiam de miután a kórházban töltött pár nap alatt véresre lerágta mind a két bimbómat és a bimbóvédõt meg félbeharapta így hamar leszoktattam a cicirõl de üvegbõl odaadtam neki a tejet ugyan úgy.Add neki üvegbõl míg van.

Szia.Egyátalán nem vgy rossz anya.A szoptatás is egy olyan dolog amiben mind kettõtöknek jól kell éreznie magát ha te jobban érzed magad a nélkül akkor tégy úgy.Én is nagyon szerettem volna szoptatni a kisfiam de miután a kórházban töltött pár nap alatt véresre lerágta mind a két bimbómat és a bimbóvédõt meg félbeharapta így hamar leszoktattam a cicirõl de üvegbõl odaadtam neki a tejet ugyan úgy.Add neki üvegbõl míg van.
Biztos megköveztek, de én nem szeretek szoptatni...vagyis nem élvezem, de nem is utálom.Három hónapos a kicsi, de én mindent megteszek, hogy legyen tejem, és most hála istennek még van.Szeretném hat hónapos koráig mindenképp szoptatni, ha lehet, tovább is.A szoptatás nekem macera, a küzdelem a tejért szintén, de nem hagynám a abba, mert tudom, hogy a kicsinek ez a legjobb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a hasznos tanácsokat.Aranyosak vagytok.És ami a legjobban bánt az egészben, hogy anyukám erölteti, hogy szoptassak.A párom megért, mindenben támogat, bárhogy is döntök, de anyukám nem.És ettõl is ideges vagyok állandóan, hogy 25 éves vagyok, és mindig beleszól, hogy ezt ne csináld, azt ne csináld.sajnos még most nincsen rá esély, hogy elköltözzünk anyukámtól.Eddig se szerettem, ha megmondták, hogy nekem mi a jó.Azt csak én tudhatom, hogy nekem hogy jó, és mitõl érzem jól a bõrömben.A legfontosabb a kisfiam és a párom, de azt ki veszi figyelembe, hogy nekem mi a jó?
Szia! Szerintem ameddig van tejed azt add oda neki!Fontos a baba számára minden csepp anyatej! Nekem sem volt igazán tejem, de ameddig bírtam, szoptattam. Sok sikert!
Szerintem egyáltalán nem vagy rossz anya. Tudom én is, hogy nem egyszerû szoptatni. Az én fiam is a jövõ héten lesz 3 hónapos, de én szerencsésnek érzem magam, hogy "szoptatok". Azért tettem idézõ jelbe, mert gyakorlatilag fejem a tejet és üvegbõl kapja. Oka: 1 hónapja a gyerekorvos közölte, hogy nagyon sovány a fiam (hozzá tartozik hogy 2700g és 47 cm volt amikor a 35. héten megszületett). 2 hónaposan már 58 cm volt tehát 11cm-rel volt hosszabb és 3, 5 kg. Akkor kaptam utasításba, hogy "tömni kell a gyereket". Azóta nagyon figyelek, hogy minimum 120 g-ot megegyen, de ezt szopizással nem tudtuk kivitelezni. Lehet, hogy te is megpróbálhatnál nap közben fejni, a tejed is több lenne, de a manó anyatejet is kapna. Ha nem szeretnéd, akkor a te döntésed az is és senki nem ítélhet el ez miatt. Nagyon boldog babázást kívánok :)
Megértelek, ugyanakkor nem értelek. :) Nem vagy rossz anya ezért, mert így érzel, bár én imádom szoptatni a kisfiamat, azért írtam , hogy nem értelek. Én szoptatni is fogom, amíg tehetem. Neked viszont azt mondom, ha rossz érzéseket kelt benned, és a kisfiad sem igényli a cicizést, akkor szerintem hagyd. (bár az anyatej nagyon fontos egy kisbabának!!!) Inkább, minthogy a kicsi átvegye a negatív energiákat... Viszont, ha a babád szereti és igényli, akkor próbáld meg a szép oldaláról nézni, és folytatni. Olyan gyorsan nõnek a gyerekek. :) Soha nem lesz többé ilyen picike... És ne feledd az anyatej jótékony hatásait sem! Minden jót!
Nem önmagában a szoptatás tesz valakit jó anyává. Ha úgy érzed, hogy ez nyûg, kellemetlen és nem szívesen csinálod, akkor hagyd abba. Nemcsak az anyatej fontos, hanem az, hogy milyen érzéssel adod oda. Ha kínnal, akkor az egy olyan negatív energia, amit jobb lenne inkább kiiktatni. Ha átgondoltad, és így döntesz, akkor viszont ne hagyd, hogy lelkiismeret-furdalásod legyen, mert akkor ugyan ott vagy. De azért adj még pár napot magadnak, és gondold át még egyszer. Minden jót!

Kész kínlódás a szoptatás! Mit tegyek?

3 hetes a fiam, bimbóvéd?vel tudom csak szoptatni. Az a baj, hogy annyira gyengén szívja, hogy meg sem indul rendesen a tej, szinte cseppenként megy a szájába, hatot szív egyet nyel, úgy kell kipréselnem minden cseppet a cicib?l!

Legjobb válasz: Keress fel egy szoptatási tanácsadót, legkésõbb holnap mindenképp!!! Ez az egyetlen tényleg tuti tanács, amit adhatok!

Keress fel egy szoptatási tanácsadót, legkésõbb holnap mindenképp!!! Ez az egyetlen tényleg tuti tanács, amit adhatok!
Én is így voltam, és megmondom õszintén, én feladtam a sok sírás, éhezés után, és egy hónapos korától tápszerezem a babát. Azóta sokkal kipihentebb vagyok és a baba is nyugodt, vidám, kiegyensúlyozott. Nem csináltam belõle lelkiismereti kérdést. Nekem túl nagy szenvedés lett volna még mindenféle erõltetés, tanácsadó stb.
Szoptatási tanácsadó segít! Medelának van egy szoptanít nevû "készüléke", amivel állítólag könnyen meg lehet tanítani szopni a babát. Nézd meg hátha... http://www.medela.hu
Miért használsz védõt? Valószínûleg amiatt (sem) tud a pindúr elég erõsen és helyesen szopizni. Mivel még nagyon kicsi, rá kellene feküdni a védõ elhagyására, különben a tejed is elapadhat és a babád is leszokhat a szopiról..
http://www.ibclc.hu/elerhetoseg - itt találhatsz igazán jó szoptatási tanácsadót, illetve írhatsz nekik, hívhatod õket. Itt a fórumon sztem is Stefix tud leginkább segíteni, sztem írjál neki priviben. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy sokan próbáltok segíteni! Sajna a bimbóvédõ muszáj, mert a mellbimbó egyenlõ a nullával, gyakorlatilag tök lapos, ha nem használom a baba még úgysem tud vele mit kezdeni. Õ a második gyerkõc, az elsõvel ugyanez volt a helyzet, õ 3 hónaposan már nem is volt hajlandó szopizni, így fejtem neki. Tartok tõle, hogy most is ide jutunk! Azt meg nem mondhatnám, hogy gyengécske a lelkem, mert hatalmas. 4700 g-mal született, most 5150 g és van benn erõ bõven, csak ezzel a bimbóvédõvel kínlódunk. Ha nagyon éhes, nagyon erõsen tudja szívni, de akkor is alig jön és nem gyõzöm kipréselni a cicimbõl! :((
Én is hasonló helyzetben vagyok. Úgy szoptatok, hogy B-J-B, ha érzem a tejadóreflexet a másik mellben és látom, hogy csak nyammog, átteszem rögtön. 3 hetes a babám, de így van, hogy 150 grammot is kieszik belõlem (néha), de mindig jól lakik, hála Istennek. Én is bimbóvédõzök, még nem mertem elhagyni. Tényleg ennyit számít? A gyenge szívásra próbáld meg átverni, én a kisujjamat dugom olyankor a szájába, és arra mindig rákap, utána gyorsan be a mellet...
Az, hogy mekkora nem számít. Nekem is azt mondta a gyerekorvos, hogy egy ekkora gyerek nem lehet gyenge. 4, 3-cal született. Mégsem tudott szopni. Hidd el, hogy meg fog erõsödni. Szerintem nyugodtan fejj neki, ha úgy érzed, hogy nem evett eleget. Az a lényeg, hogy elõbb mindig tedd mellre, hogy ne hagyja el a cicit, meg ne cumisüvegbõl add neki, hanem pohárból. Én úgy csináltam, és 2 hónapos korától már szopott eleget magától, elõtte nyammogott csak. Nálunk az volt a baj, hogy óriási a mellbimbóm, és a gyerek fuldoklott tõle. Nekem is mondták a bimbóvédõt, de nem értem, hogy ez hogyan oldott volna meg bármit, attól nem lesz kisebb.

Mit tegyek, ha a szoptatás alatt egy görcs lett a mellemben és nem tudom sehogysem kimasszírozni? A borogatás sem használ!

Legjobb válasz: szia, Kínáld a bábak azt a cicit amelyiken a csomó van, (feltételezem hogy ez a cicid be is van keményedve és csomó a tejtermelõdés miatt került oda). Váltogasd a szoptatási pozitúrákat. Nekem speciel a hónajtartásból történõ szoptatás oldotta fel a keményedést és a csomókat. Ha csak egy csomód van és a cicid nem kemény, akkor lehet hogy más oka van a "csomónak" és javasolom az orvosod megkeresését. Remélem sikerült segíteni. Sok sikert és jó babázást kívánok.

szia, Kínáld a bábak azt a cicit amelyiken a csomó van, (feltételezem hogy ez a cicid be is van keményedve és csomó a tejtermelõdés miatt került oda). Váltogasd a szoptatási pozitúrákat. Nekem speciel a hónajtartásból történõ szoptatás oldotta fel a keményedést és a csomókat. Ha csak egy csomód van és a cicid nem kemény, akkor lehet hogy más oka van a "csomónak" és javasolom az orvosod megkeresését. Remélem sikerült segíteni. Sok sikert és jó babázást kívánok.
Nekem a forró zuhany segített!!! Egy órát álltam alatta, és addig masszíroztam, amíg kicsit oldódott, utána pedig jöhetett a mellszívó! Másnapra kutya bajom sem volt! Remélem neked is segít!!!

Mit tegyek, hogy visszatérjen szoptatás alatt a menstruációm?

Még most sem jött meg. 4,5 hónapja szültem. Sajnos nem komplikáció mentesen, a babucikánk jól van :). Nekem maradt vissza lepény darab, de nem volt lázam, normálisnak mondható gyermekágyvégi, nagyon halvány barna folyásom volt csak. Épp azon a héten készültem volna vissza a nőgyógyászhoz. Egyik reggel, az 5. héten őrült fájdalomra ébredtem, és csak görnyedten tudtam sétálni is. Megcsinálták az ultrahangot, utána a gyógykaparást. 2 fajta antibiotikum kúrát kaptam egyszerre, nem is szoptathattam 12 napig :( Konkrétan a doki azt mondta, hogy megmentik a méhem éppen. Csökkent is a tejem, hiába fejtem sűrűbben is, mint ahogy a baba szopizna. Ez december 5-én volt. Majd az új évet is ezzel kezdtem, akkor már zinnat-ot kaptam 5 napig, az alatt szopizhatott a baba, bár nem voltam nyugodt. Utána majd 2 hónapig nyugi volt. Harmadjára is visszatért az őrült fájdalom február végén, akkor az olcsóbbik ceroxim tablettát kaptam 10 napig, az alatt is szoptattam, bár már nagyon kevés tejem van. Lassan pótolnom kell szilárd étellel a kicsinek. Ma reggel megint.... :( Most elkezdtem a palástfű teát, és minden kúra közben intenzíven, valamint utána használtam hetente hüvelytablettát, ami jó bacis. Ultrahangon januárban mondták, hogy még elég vastag a méhfalam. Mit javasoltok? Nem akarom a szoptatást teljesen elhagyni... Mivel erősítsem meg a méhem? Úgy vette egyébként észre, hogy a nem létező ciklusom elején jönnek a panaszok...

Legjobb válasz: Esetleg próbáld ki az aviva tornát. A könyv azt írja, szoptatás alatt is meghozza menstruációt.

Esetleg próbáld ki az aviva tornát. A könyv azt írja, szoptatás alatt is meghozza menstruációt.
Aviva tornát javasolom én is.
van akinek egy évig sem jön meg szoptatás alatt, nem értem, miért szeretnéd, h megjöjjön. Nem az fogja megerõsíteni a méhnyálkahártyád. Még nagyon kevés idõ telt el szülés óta, légy türelemmel, és kezeltesd ki magad teljesen

Iszonyatosan fáj a szoptatás a jobb mellembõl, mit tegyek?

Kislányom egy éves múlt. Már csak reggel és este szopizik, illetve a nappali alvásánál. Nem sok tejem van, így is kap reggel meg este tápszert is, így váltott mellbõl szopik. Pár hete észrevettem, hogy érzékenyebb a jobb mellem, gyakran fájdalmas a szoptatás, pedig a lányom ugyanúgy szopik mind a kettõbõl. Mostanra már csillagokat látok ,sírok is, és el is kell vegyem, annyira fáj. A bimbómban érzem a fájdalmat. Nem piros, nem sebes, semmi külsõ nyom, lányom nem harap, nem szorít. A balból nem fáj egyáltalán. Amikor csak anyatejes volt a lányom, meg utána is, mindig a jobb mellemben volt több tej, nem tudom van-e köze a dologhoz. Mit tehetnék, mit csináljak, hogy ne legyen kínszenvedés a szoptatás? :(

Legjobb válasz: Rosszul írtam, nem váltott mellbõl, hanem egy szoptatás alkalmával mindkét mellembõl.

A kérdező hozzászólása: Rosszul írtam, nem váltott mellbõl, hanem egy szoptatás alkalmával mindkét mellembõl.
Valami megváltoztatta a szopóreflexét a kislánynak. Próbáld meg más pózban a jobb mellbõl való szoptatás. Pl. úgy, hogy te lefekszel az ágyra, úgy, hogy a jobb melled legyen alul. A kislány pedig fordítva feküdjön a cici elé. Remélem, érthetõen írtam! :-) Nálunk ez bevált, bár nekem más okból kellett így, de megoldódott a probléma.
Az én kisfiam most 2 éves, és még szopik, nekem is szoktak ilyen idõszakok lenni amikor fáj. Nekem vagy akkor van ilyen mielõtt megjön a menzeszem, vagy olyan is elõfordul (pl. most is), hogy elég hegyesek a szemfogai, és szúrja, vagy töri, vagy hogy is mondjam. Ránézésre nem látszik semmi, de amikor pl. zuhanyozok és felázik, akkor látszik egy ici pici sérülés rajta ott ahol fáj (kb. egy gombostû fejnyi, szóval pici apró). Általában alul és felül is van, de van, hogy csak az egyik oldalon. Nekem néhány nap után magától el szokott múlni, de volt, hogy bekentem Purelan mellbimbó kenõccsel. Olyankor én is csillagokat látok, de egy idõ után elmúlik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!