Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, a szülés után (32 db)

Mit tegyünk, ha szülés után nem segítenek a csecsemősök?

Nagyon sok olyan topicot olvasok, ahol azt írják nem igazán van idejük a csecsem?söknek a kismamákra, babákra.

Legjobb válasz: bababarát kórházban szültem, ahol a babák a mamákkal vannak egész nap, mégsem segítettek a csecsemõsök, pedig ugye ez akkor nem idõ kérdése....nem nagyon voltak a babákkal leterhelve. egymást tanítgattuk ott, kismamák.

Ne aggódj, azt a kis idõt kibírod valahogy, otthon a védõnõd, családod meg segíteni fog. Én nem pénzt adtam nekik, hanem össze szorítotam a fogam és nem mentem hozzájuk. Egyszer jöttek be, hogy vigyem ki méretni szoptatás után 8ez már második gyereknél volt), kiballagtam megkérdeztem mi van, ha nem? Nem engednek haza, van valami elõírás erre? Mondták nem dehogy csak megnyugtatás, mondtam nem. Én el sem köszöntem tõlük. De kérdezz nyugodtan, mi aggaszt szívesen válaszolok és itt mások is szerintem.
bababarát kórházban szültem, ahol a babák a mamákkal vannak egész nap, mégsem segítettek a csecsemõsök, pedig ugye ez akkor nem idõ kérdése....nem nagyon voltak a babákkal leterhelve. egymást tanítgattuk ott, kismamák.
Februárban szültem, a csecsemõsök felénk se jöttek. Másnap bementem hozzájuk(láttam h üldögélnek és beszélgetnek), és elmondtam h segítség kell, öltöztetéshez, köldökápoláshoz, tisztába-tevéshez, szoptatáshoz. Megbeszélték kihez tartozom, és normálisan, türelmesen megmutattak, elmondtak mindent. A nõvérke másnap is visszajött megkérdezni, h boldogulok-e? Még a szoptatásnál is segített, próbált... Volt aki panaszkodott rájuk. Én is örültem volna, h kérdezés nélkül mindent elmondanak amikor visszahozzák a babámat. Az hogy mennyi/mire van idejük munkaidõben jobb nem firtatni, mert sztem fejek hullanának.
Én Pécsen élek de ilyenrõl még nem is hallottam. A Megyeiben szültem de ott olyan nem volt hogy legalább fél óránként valaki ránk ne nézett volna. A szoptatásnál addig segítettek mig magától nem ment.Megkérdezték hogy aznap fürdött-e már a baba és ha nem akkor mondák, hogy menjünk és õk fürdettek. Ha éjjel aludni akartunk megkérdezték elvigyék-e a babát? Ha igen akkor 3 óránként jöttek és hozták etetni majd ha végeztünk vitték vissza a csecsemõszobába. Szóval nekem csak pozitív élményeim vannak, semmi kifogásom nem volt.
adsz neki pénzt és segít. sajnos ez van.
Amikor behozzák a babát, gyorsan kérdezz meg mindent, amit szeretnél. pl. hogy kell köldököt ápolni, pelenkázni, angol pólyázni, stb... Én sajna nem tettem meg ezt, és utána ott álltam, nem tudtam rá feladni a pólyát.:) )) Meg bármikor bemehetsz a csecsemõsökhöz, mindig kell ott lennie vkinek (ahol a kisbabák vannak, meg ahol fürdetnek), és kötelességük segíteni. Azt ne várd, hogy sokat fognak foglalkozni veled, mert sok a dolguk, meg ha nem rendeset fogsz ki, lehet, hogy bunkózni is fog, de ne érdekeljen. Addig ne menj el, amíg nem segít ha nem tudsz valamit. Én vittem be magammal pár doboz bonbont és a rendesebbeknek adtam hálám jeléül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, esetleg a kismama nem tud elõre felkészülni ezekre a dolgokra? megtanulni elõre, mit hogyan kell tenni? Bevallom félek a kórháztól, mert múltkor bementünk elég erõs fájdalmakkal és nem vizsgált meg az orvos, azt mondta a dokim bennt van várjam meg, 2, 5 órát vártam, és felhívtam a dokim, aki közölte a kórház területén sincsen, és ez eléggé elkeserített.Bizalmatlan vagyok azóta nagyon.
A kérdező hozzászólása: Bennem nagyon rossz élmény maradt, hogy hagytak ülni görcsölve 2, 5 órát, meg sem vizsgáltak, sõt letagadták, hogy a dokim nincsen benn, és mi lett volna, ha tényleg baj történik???és nem segítenek, mert a dokim épp szabin van! Én igazából arra lennék kíváncsi, hogy nem- e tudom megtanulni a dolgokat, hogy ne kelljen a csecsemõsöket zargatni, én nehezen viselem, ha valaki lekezelõ.
Nem tudom melyik városban laksz, Fehérváron a következõ volt a metódus, ilyen esetben becsöngettünk a szülõszobán, hogy beindult a szülés, behívtak, orvosi vizsgálat, kikérdezés, NST- és ha valóban beindult vagy baj van, akkor hívták az orvost. de mi rá kérdeztünk konkrétan, mert minket is beültettek egy szülõszobába, hogy na most mi van. és mondták, hogy jön már az orvosom.
Nekem úgy tûnik akkor szerencsém volt, mert nagyon sokat segítettek. A Kútvölgyi kórházban szültem császárral és messzemenõen a legjobb csecsemõsök dolgoznak ott. Rengeteg helyen olvastam is topikokban fórumokban hogy mindenki elégedett volt velük. Bababarát kórház, jól összeszokott csapattal. Nem tudom megvan e még a szülészetük, mert úgy halottam be akarják zárni :( Ha szülésznõt fogadsz, õt megkérheted hogy utána is segítsen megmutatni a dolgokat. Vagy a védõnõt is felhivhatod szerintem õ is el tud látni tanácsokkal. Legalábbis nekem úgy volt, mert úgye a terhesség alatt is kellett hozzá járnom és összeszoktunk. Hál istennek õ is mindig és mindenben segítõkész a mai napig, bármikor hivhatom ha gondom akad. Felkésziteni nem tudom mennyire tudnálak. Végülis tisztába tenni gondolom tisztába tudod, bár amikor üvölt és rugkapál, akkor kicsit nehézkesebb, fõleg hogy olyan pici még, de sikerülni fog biztosan. Mindig úgy kell tartani az újszülöttet, hogy a feje tartva legyen, ezt általában ahogyan a kezeddel alányúlsz az ujjaid segítségével könnyedén meg tudod tartani, vagy a karodon tartani, esetleg ha hasfájós akkor pocival lefelé. Fürdetni valószinûleg a csecsemõsök fogják. Õk pikk pakk aláteszik egy mosogatószerû csap alá és megfürdetik, aztán fel is öltöztetik. Ezzel szerintem nem lesz gond. A köldökre kell nagyon odafigyelni! Minden tisztába tevéskor óvatosan a csonkot körbe kell törölni alkoholos fültisztítóval, majd beszórni sebhintõporral. Ezt szerintem kérd meg azért valamelyik csecsemõst hogy legalább egyszer mutassák meg hogy kell. De igazából ettõl sem kell félni, mert nem fáj nekik, maximum hidegnek érezhetik. Nekem a szoptatással volt gondom, ugyanis nem akart szopizni a kisfiam. Cumisüvegbõl elfogadta a tejemet, de a cici egyszerûen tabu volt nála. Ebben segítettek nekem nagyon sokat, hozták cicre tették, próbálgatták, kaptam bimbóvédõt, abból szivott is, de simán cicire csak egy nõvérke tudta tenni nekem, és még itthon is csak bimbóvédõvel volt hajlandó szopizni egy darabig, de aztán összeszoktunk :) most már 2 éves és még mindig szopizik. Nagyjából az elsõ szembeütközõ problémákat elmondtam, remélem tudtam segíteni egy kicsit pár tanáccsal, vagy ötlettel, hogy nálunk hogyan volt. De mondom ha szülésznõt fogadsz, õ biztos segíteni fog utána is. Ha pedig nem (én sem fogadtam) akkor nyugodtan kérdezzél, õk erre fel vannak készülve, rengeteg anyukával találkoznak naponta, nem lesz nekik újdonság egy egy 100x hallott kérdés. Ha pedig mufurcok, akkor még mindig lesz ott egy pár tapasztalt többgyerekes anyuka aki tud segíteni. ne félj, és ne izgulj emiatt. Minden meg fog oldódni magától. Bocsi ha hosszúra sikeredett .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sokat segítettek. Én is a Bajcsyban szülök majd, de a múltkori rossz tapasztalat után elgondolkodtam.Te kinél szülsz?
Elõzõ vagyok, augusztusban szültem dr. Kubicsek Tamásnál, de nem volt a fogadott orvosom. Nagyon elégedett voltam vele. Ki az orvosod? Egyébként a csapat jó, nagyon rendesek voltak a dokik, szülésznõk, mikor én szültem.
Remélem tudok segíteni. Nézd ezt találtam egyszer a neten, mert nekem is megfordúlt a fejemben mi van ha nem tudom. http://onlineakademia.hu/course.php?id=12 Szuper ez az oldal fenn van ingyen egy csomó videó, már többször megnéztem, és szerintem érthetõ módon mindent elmagyaráznak . Írd meg , hogy tetszik :-)

Félek, hogy mi lesz a szülés után . Tanácstalan vagyok . Mit tegyek?

16 éves vagyok és kisbabát várok . hol úgy érzem nagyon jó lesz , hol úgy érzem nem fog menni . nemtudom mit tegyek . mindenképp megszeretném tartani , mert az abortuszt elítélem és nem lenne szívem örökbe adni a kicsit . de nagyon félek , hogy mi lesz most . kérlek segitsetek :(

Legjobb válasz: Bátor vagy, sajnálom, hogy ezek az élmények nem 10 év múlva fognak téged érni, akkor biztos, hogy sokkal boldogabb lennél. EGy kisbaba nagy feladat, nagy kihivás és borzasztó nagy öröm is. Szóval nagyon jó is lesz, de egyben nagyon nehéz is. Én 16évesen biztos, hogy nem bírtam volna elképzelni magamat egy kisbabával, kb 30évesen jött el az érzés, hogy babát szeretnék. Ha nálad így alakult, próbálj meg lelkileg is felkészülni az anyaságra, hiszen félig még te is gyerek vagy, olvass ilyen témájú könyveket, és foglalkozz sokat a baba/gyerektémával. Sajnos vége a bulizásnak, a gondtalan életnek, mert erre a kisbabára már örök életben neked kell vigyázni. Remélem lesz segítséged, szüleid, vagy a kicsi apukája, esetleg barátok/barátnõk. SOk sikert kivánok, és sok örömet, és tényleg nagyon bátor vagy!

Bátor vagy, sajnálom, hogy ezek az élmények nem 10 év múlva fognak téged érni, akkor biztos, hogy sokkal boldogabb lennél. EGy kisbaba nagy feladat, nagy kihivás és borzasztó nagy öröm is. Szóval nagyon jó is lesz, de egyben nagyon nehéz is. Én 16évesen biztos, hogy nem bírtam volna elképzelni magamat egy kisbabával, kb 30évesen jött el az érzés, hogy babát szeretnék. Ha nálad így alakult, próbálj meg lelkileg is felkészülni az anyaságra, hiszen félig még te is gyerek vagy, olvass ilyen témájú könyveket, és foglalkozz sokat a baba/gyerektémával. Sajnos vége a bulizásnak, a gondtalan életnek, mert erre a kisbabára már örök életben neked kell vigyázni. Remélem lesz segítséged, szüleid, vagy a kicsi apukája, esetleg barátok/barátnõk. SOk sikert kivánok, és sok örömet, és tényleg nagyon bátor vagy!
Hát nem hinném, hogy az apuka mellette állna. Gondolom két kis tapasztalatlan gyerek és belõlük lesznek a "szülõk"... Apuka majd sírva szalad ki a világból, hogy "anyuci ne haragudj nemtudtam hogy gumit kell húzni a p.öcsömre"
Osztom az elõttem lévõ véleményét. Tudod belõled lesznek az olyanok, akik majd 18 évesen lelépnek és a mamára, meg papára hagyják a babót..Ügyes vagy, bár a szüleid is nagyon azok úgy látom... Persze akinek nem inge, ne vegye magára. Sok sikert a továbbiakban és nézd meg hol fogsz tartani 10 év múlva... Leértékelhettek, a véleményem akkor sem fog változni.
dr csernus vs simek kitty-asszem ennyi eleg is a temahoz
Ne idegeskedjél ezen, senki ne úgy születik hogy egybõl tud mindent.Hiába vagy fiatal, Te is mindenre rá fogsz jönni... Szerintem tök jó az is, ha belegondolsz amikor 18 lesz a gyerkõcöd, te 34 leszel... :) Én 23 évesen szültem, az se számít késõinek, de nem érzem úgy hogy rosszul döntöttem volna.Nekünk is becsúszott baba volt én is sokat dilemmáztam rajta, hogy vajon jól döntök-e, de így 2, 5 év elteltével azt mondom ez volt életem legjobb döntése és nagyon örülök hogy õ van nekem... :) Persze fenekestül felfordul az életed, de attól még nem kell teljesen lemondani a szórakozásról sem, csak más fontossági sorrend áll fel és mostantól a gyereked az elsõ! Amúgy apukával mi a helyzet?Õ melletted áll?
Neked semmit nem kell tenni, tulajdonképpen szüleid güriznek hogy a gyerekük gyerekét is eltartsák mert neked nincs lelked (ha esetleg van férjed, jövedelmed, munkád, házad vagy akármi ami külön van, végzettséged akkor bocs)... Dõlj hátra aztán élvezd ha már ilyen felelõtlen voltál
Szerintem ez a kérdés minden kismamában felmerül.Mi lesz utána, fogom-e majd szeretni, jó anyja leszek-e .De hidd el, ha már igy döntöttél az jónak számit.És ha belegondolok, én is ezt tenném a helyedben.A szüleidnek elmondtad már?Segítenek?
Még gyerek vagy és ezek a válaszaidból is látszanak. Azért, mert valaki ezt elítéli, az már "szar" alak? Gondolkozz el picit. Még rengeteg és tényleg nagyon sok pofont kapsz még az élettõl és majd rájössz, hogy nem lesz melletted mindig mindenki. Tudod elég baj, hogy így fogod fel az egészet. Az meg mégnagyobb, hogy felelõtlenül szexeltek. Sohasem értettem a "gyerekeket", hogy miért szexelnek, ha azzal a fogalommal nincsenek tisztában, hogy védekezés. A sulit sem fejezed be???? Milyen felelõtlen anya lesz belõled, fõleg, hogy most is az voltál, voltatok. Vagy azt gondoltad, hogy csak a pasiknak kell a védekezésrõl gondoskodni? Tudod abban a korban, amikor még a mamád szült, akkor elfogadható volt a 16-18 éves korban való szülés... De már más világ van.Tovább kötelezõ a tanuls, tele van stresszel, rohanással a világ, a pénzrõl meg ne is beszéljünk. Tudod te, hogy mennyibe fog kerülni a szülésed? Persze leszarod, mert anyudék állják. 10 év múlva, 20 év múlva még mindig anyudék nyakán fogsz élni, persze biztos szívesen látnak, de neked ez az életcélod? Mert egy gyereknek anyagi háttér kell. Én már 16 évesen minden hétvégén dolgoztam, a nyarakról nem is beszélve, plusz a tanulásról, 4-es, 5-ös tanuló voltam. 16 éves korom óta 1 Ft-ot nem kértem a szüleimtõl, a saját cuccaimat a suliba én vettem meg...Tanultam, most vagyok 22 éves, bejelentett munkám volt, így a tb-m is megvan oldva.Neked hogy lesz tb-d? mert az is havonta 5000 Ft... Gondolkoztál te ezen? Vagy csak annyira szerelmes vagy, hogy úgy gondoltad, hogy ezzel megtartod a barátod? Tönkreteszed az õ életét is... Ezen gondolkoztál??? Persze, most még jajj dejó, mert nemrég még barbiztál és ugy gondolod dejó móka lesz...De erre azért térjünk vissza 5-10 év múlva... Nagyon megfogod ezt bánni. Sok fiatal csak egy picit gondolkozna, akkor nem lenne ennyi gyerek, akinek rossz élete van. Albérletben akarod felnevelni a gyerekedet? havi 60-100000 Ft és akkor mi marad a gyerekednek? Szerinted mindene meglesz? Az életed innentõl teljesen felfordul... nem lesznek pasizások, bulizások-.Szerinted ennek az a lényege, hogy nem iszol, nem cigizel, nem jársz bulizni? Most azt gondolod, hogy érett vagy??? Milyen hozzáállás ez?? Most még szerelmes vagy... De mi lesz 4 év múlva?? 16 évesen volt 3 évig tartó kapcsolatom, azt gondolodtam, majd vele élem le az életem...És hol van már szerinted õ??? Egy 14 évesen kezdõdött kapcsolatra nem lehet alapozni...Lakva ismeri meg az ember a másikat... Majd ha összeköltöztök és a barátod minden este bulizni jár, te meg egyedül a gyerekkel. Majd akkor rájössz. Támogatnak...ugyanmár...
A felelõsség nem annyibõl áll hogy ezeket a felsorolt dolgokat nem csinálod! Azon kívül tudod mi már egy kicsit többet megéltünk és tudjuk hogy az ember változik! És hiába mondod hogy nem, néha a stréber, antialkoholista kislányból lesz a legnagyobb ribi! És ezt nem lehet megjósolni! Úgyhogy ne légy ilyen biztos. Éretlenséged az is mutatja hogy nem fogadod el azt a véleményt amelyik nem ért veled egyet. De így meg semmi értelme kérdezni... Leírhatja mindenki hogy jaaa peersze, csodás életed lesz, a legjobb döntés, de attól még nem biztos hogy úgy lesz.

Mit tegyek hogy szülés után ne legyen löttyedt a pocakom?

Legjobb válasz: szerintem semmit nem tudsz tenni. Évek múlva lehet , hogy visszahúzódik vagy valami, de ahogy itt olvasgatok, krémek torna nem válik be, inkább a plasztikai sebész. Viszont vannak testépítõ hölgy ismerõseim, akik már szültek, az õ hasuk nem löttyedt meg, igaz, teherbeesés elõtt sem volt a hasukon egy miligramm zsír sem. Próbáld a hideg meleg váltott zuhanyt, vagy koffeines krémeket, ezek állítólag javítanak, de el nem tüntetik a löttyedt hasat.

szerintem semmit nem tudsz tenni. Évek múlva lehet , hogy visszahúzódik vagy valami, de ahogy itt olvasgatok, krémek torna nem válik be, inkább a plasztikai sebész. Viszont vannak testépítõ hölgy ismerõseim, akik már szültek, az õ hasuk nem löttyedt meg, igaz, teherbeesés elõtt sem volt a hasukon egy miligramm zsír sem. Próbáld a hideg meleg váltott zuhanyt, vagy koffeines krémeket, ezek állítólag javítanak, de el nem tüntetik a löttyedt hasat.
Szülés utáni haskötõ? Hasizomtorna amint lehetséges? Talán ezek segitenek, de nem tudom biztosan.
Nekem anyu úgy csinálta h kente vmi olajjal pl babaolajjal a hasát és csipkedte..sztem az hatásos..próbáld ki, nincs veszíteni valód:)
A kérdező hozzászólása: A babaolaj okés, de csipkedte? az meg mire yo? meg tudnád kérdezni?
az egyik pilates-oktató úgy hirdeti magát, hogy "két gyerek után is lehet kockás a hasad"... A pilates nagyon jó, egyszer, ha ráveszem magam, hogy rendszeresen csináljam, megírom, hogy kockás lett-e :) Mert most nagyon nem az.

Mit tegyek, ha a szülés után kiderül, hogy nem teljesen egészséges a kisbaba?

Legjobb válasz: a kerdezo ugy tette fel a kerdest hogy a szules utan derul ki,nem elotte nem maskor.ha meg terhesseg ideje alatt derul ki en elvetetnem mert anyagilag erzelmileg nagyon megterhelo es az o elete sem lenne a legszebb,mig mas gyerekek szaladgalnak fiatalon pasiznak csajoznak ot mindenki sajnava nezne,ha szules utan derulne ki nem dobnam el magamtol mert ha 9 honapig bennem elt az en verem es barmilyen legyen is akkor is az anyja vagy,nem az o hibaja ha beteg.ha szules utan derulne ki tehat vallalnam a felelossegte erte es szeretetben felnevelnem mintha nem is lenne beteg.ha viszont meg idoben lenne pl a muvi ab idejere esne akkor megkimelnem ot is es magamat is egy nagyon nehez elettol.

a kerdezo ugy tette fel a kerdest hogy a szules utan derul ki, nem elotte nem maskor.ha meg terhesseg ideje alatt derul ki en elvetetnem mert anyagilag erzelmileg nagyon megterhelo es az o elete sem lenne a legszebb, mig mas gyerekek szaladgalnak fiatalon pasiznak csajoznak ot mindenki sajnava nezne, ha szules utan derulne ki nem dobnam el magamtol mert ha 9 honapig bennem elt az en verem es barmilyen legyen is akkor is az anyja vagy, nem az o hibaja ha beteg.ha szules utan derulne ki tehat vallalnam a felelossegte erte es szeretetben felnevelnem mintha nem is lenne beteg.ha viszont meg idoben lenne pl a muvi ab idejere esne akkor megkimelnem ot is es magamat is egy nagyon nehez elettol.
az elöttem lévö hozzá szolonak, tegyük fel dawn koros gyereket vánál akkor is válalnád?és mi lesz ha te nem leszel ki fogja gondját viselni?nem hiába vannak afp szürések...nyitot gerincel is válalnád, mikor tudnád lehet hogy meghal születés után?szerintem azért letünk, leszünk szülök hogy helyesen döntsünk, persze a te gyereked de ha megkérdeznéd mit szeretne, élni nyomorékül vagy nem, szerinted mit választana?tudom mien nehéz ilyen gyerekkel és felnötekkel foglalkozom, sok azt se tudja hogy a világon van...mindenki maga dönt, de nem tudom ha nem érdekelnek az eredmények akkor minek mész el a szûrésre?8hónapos fiucska anyukája
Az elsõ válaszadónak üzenem, hogy ne legyen ennyire szigorú! A kérdezõ lehet nem terhes, terhes, vagy éppen nem egészséges a kisbabája. Egyszerûen félhet is, hogy mi lenne ha baj lenne. Lehet olyan fiatal, hogy nem méri fel még az anyaság erejét. Én a kérdezõnek csak annyit mondanék, részletezze kérdését, miért kérdi.
Ezt most te sem kérdezed komolyan, ugye??? Mit gondolsz, ha beteg, falhoz kell csapni, vagy intézetbe adni?Nem, te vagy az anyja, és neked nevelned kell akkor is, ha beteg.Van egy nyitottgerinces kislány nem messze tõlünk, és teljesértékû életet él, csak tolószékben.Oviba jár stb.Igen, kicsit nehezebb lesz onnét mint addig volt... De nem dobhatod el magadtól csak mert beteg!
Bennem ez fel sem merül. Sõt, így 13 hetes terhesen az afp vizsgálat sem érdekel, mert akármi is van odabennt, az az én gyerekem és szeretem, bármi is legyen vele. Tisztában vagyok vele, hogy nehéz lenne, megterhelõ, de attól õ az enyém és nem adnám semmiért. De persze ezt mindenki maga dönti el, biztos van orvos, segészszolgálat, aki segít, és tanácsot ad. Ha úgy érzi jobbnak, örökbe adhatja. Én úgy is szeretném, hisz az enyém, és attól még lehet "teljes" élete, hogy beteg.
Szerintem ezt mindenki maga dönti el-akár így, akár úgy dönt egy anyuka mindenképpen el kell fogadni, és tiszteletben kell tartani. Mert mindkét döntéshez erõ kell-mindkét döntés egy életen át fog kísérni. Aki azt mondja ilyenre nem is gondol-szerintem nem mond igazat- mindenkinek megfordul a fejében, hogy mi lesz ha... Nekem vam már egy 8 éves fiam - amikor vele terhes voltam nem volt kérdés, ha beteg ha egészséges megtartom (igaz, nem mertült fel a betegség-szerencsére) Most ismét babát várok-az orvosom rámijesztett, nem fejlõdik rendesen (várom az afp eredményét-ami még téves is lehet, hiszen mindenki tudja, abszolút nem megbízható). Nekem "sûrûn" eszembe jut, mi van ha betegen születik. Már nem merem olyan kategórikusan kijelenteni -mint a fiam nál- hogy felnevelem. Beszéltünk errõl párommal is mi van ha beteg a babánk, szerinte ilyenre még csak ne is gondoljak...nincs baj, persze én sem temetek élve-és "tudom" tényleg nincs baj. De azt is tudom-ha így adódna-, nem lennék képes rá (szerinte igen, mert erõs vagyok), nem lennék képes a családomat, a fiamat feláldozni. Legalábbis most így érzek. De ki tudja, ha a kezemben tartanék egy beteg babát-mert attól még az enyém...
A kérdező hozzászólása: Amikor a kérdést feltettem, még nem is sejtettem, hogy a genetikai vizsgálat eredménye szívfejlõdési rendellenességet +down szindrómát igazol. dec. 13.án mûtöttek. Ha megszültem volna, talán 1 napig vagy csak 1 pecig élt volna.

9. hetes kismami vagyok. Ha orvost szeretnék fogadni, mit gondoltok mikor tegyem ezt meg, már a "legelején" vagy várja a 16. -18. hétig. És ha fel is fogadom illik neki mindjárt "hálálkodni" vagy elég a szülés után?

Legjobb válasz: Az orvos fogadást, hogy gondoltad? Mert szerintem ha már most akarsz fogadni, akkor a magánrendelésére kell járni és ott ugye fizetni kell. Én havonta járok magánba a dokimhoz, 6000Ft a vizsgálat, de nagyon türelmes és nyugodtan lehet tõle bármit kérdezni, nem ráz le és nem bunkózik. Plusz van uh is nála és csak a kötelezõ vizsgálatokra kell a kórházhoz mennem. Elõre "hálálkodni" semmiképp sem célszerû, csak a szülés után aszerint, hogy mennyire voltál az orvosoddal elégedett!

Az orvos fogadást, hogy gondoltad? Mert szerintem ha már most akarsz fogadni, akkor a magánrendelésére kell járni és ott ugye fizetni kell. Én havonta járok magánba a dokimhoz, 6000Ft a vizsgálat, de nagyon türelmes és nyugodtan lehet tõle bármit kérdezni, nem ráz le és nem bunkózik. Plusz van uh is nála és csak a kötelezõ vizsgálatokra kell a kórházhoz mennem. Elõre "hálálkodni" semmiképp sem célszerû, csak a szülés után aszerint, hogy mennyire voltál az orvosoddal elégedett!
Szerintem jobb ha minnél elöbb eldöntöd, hogy kinél akarsz majd szûlni, mert aztán menetközben ismered meg az orvosod mentalitását, hozzállását és ha valami miatt mégsem bíznád rá magatokat akkor még tudsz váltani, én így jártam és a 24. héten váltottam orvost, mert akihez elötte jártam még a nevemet sem tudta megjegyezni. És megkell, hogy mondjam nagyon jól tettem, hogy váltottam, úgyhogy minnél elöbb fogadj dokit ha tehetd.
Szerintem még kicsit korai "megfogadni" az orvost. Én végig egy dokihoz jártam, de kb. csak a 30. héten mondtam, hogy szeretnék nála szülni. Így is lett, a szülésig nem fogadott el pénzt, apró ajándékokat vittünk neki, bon-bon, bor, házipálinka, ezeknek szemmel láthatóan örült, de a pénzt csak a szülés után varratszedéskor adtam oda amikor már jöttünk haza a kórházból. Második babámat várom, de nem is volt kérdés, hogy kinél szülök, egybõl õt hívtam és a nevemen szólított ismét, nagyon rendes doki. Boldog babavárást!
Szerintem érdemes minél elõbb. Nekem pl. nagy mázlim volt, mert a dokinál, akit felkértem, én voltam az utolsó kismama, akit fogadott, annyian szerettek volna nála szülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. A doki az nem kérdés, nagyon régóta van orvosom, akihez magánrendelésre járok, ha valami gondom van. Szerintem nagyon jó orvos. Csak azt nem tudtam eldönteni, hogy mikor mondjam neki azt, hogy legyen az orvosom. Vagy ilyenkor ez egyértelmû? Õ állapította meg a terhességemet is és hozzá fogok menni jövõ héten ultrahangra is.
Szerintem is jobb minél elõbb. Én tavaly jártam úgy hogy halogattam hogy van még idõ arra , aztán 10 hetesen kórházba kerültem és szó szerint a kutya sem foglalkozott velem, mivel nem volt dokim. Aztán a folyosón sikerült megbeszélnem az orvossal akit szerettem volna megfogadni. Utána minden nap megnézett. Nyugodtan beszéld meg vele már most hogy szeretnéd, ha õ gondozna a terhesség alatt és nála szeretnél szülni. Ha magánrendelésre mész azt fizetni kell, külön nem kell "hálálkodni" majd a szülés után.

9 héttel a szülés után szeretkeztünk először újra a férjemmel, de rettenetesen fájt, nem is sikerült teljesen behatolnia. Aggódom, mit tegyek, hogy jobb legyen?

Legjobb válasz: Én is császáros voltam, 1 éves a kisfiam és MÁR nekem sem fáj, DE!!!! szülés után hónapokig azt hittük, h szûz vagyok még :) Amúgy ez is a hormonok "játéka", függetlenül attól, h ki hogyan szül. Nálunk is a síkosító volt a jó megoldás.

Én is császáros voltam, 1 éves a kisfiam és MÁR nekem sem fáj, DE!!!! szülés után hónapokig azt hittük, h szûz vagyok még :) Amúgy ez is a hormonok "játéka", függetlenül attól, h ki hogyan szül. Nálunk is a síkosító volt a jó megoldás.
Szia! próbálkozzatok még óvatosan.Ha késõbb is rossz lesz akkor fordulj orvoshoz.Nekem is ez volt a baj, a párom nem tudom teljesen behatolni.Az orvos mondta, hogy túl szûkre lettem össze varrva. Most majd írhatják mások, hogy ez milyen jó. De nekem mûteni kellet.
Nem csak a természetes szülés átka.Nekem császárom volt és most hogy eltelt majdnem fél év mindig fáj néha, de nem olyan vészes MÁR...!!!
Mi sikosítót használtunk.Nekem kb 6-7 hónapig fájt.A babánk most lesz egy éves.Kb egy hónapja nem használunk síkosítót.Sok mindent nem lehet kezdeni vele.A párodnak egy darabig nagyon finoman kell csinálnia.Kell idõ a regenerálódáshoz.
A legjobb gyógyszer a türelem, mi a férjemmel szülés után 4 hónappal tudtunk szeretkezni, elõtte egy rémálom volt, hiába volt gyengéd nekem fájt, tiszta görcs voltam, 4 hónap telet el mire tudtam élvezni az együttlétet. Sok türelemre és gyengédségre van szükséged és nem lesz semmi gond. 12 hós kislány anyucija:)
érdekes, nekem is csáaszárom volt(sajnos), de a 6hetes kontroll után már alig vártam és nagyon jó volt az együttlét.
nekem se fájt császár után 6 héttel.
természetes szülés átka ugye.
Nekem meg hüvelyi szülés után 6 héttel nem fájt. Egyébként jellemzõen hormonális és nem szeri oka van. A síkosító, amit fent ajánlottak, az segíthet a hüvelyszárazságon (ez normális szülés után, emiatt lehet kellemetlen császár után is) lehet csak ez a baj. ÉS türelem, sok gyengédség, hosszabb elõjáték a párod részérõl.
szia. igen, sajnos szülés után sokunknak az " elsõ" együttlétek tudnak negatív meglepit okozni.én is azt hittem, hogy sosem leszek a régi.aztán pár hónap alatt rendbejöttem valamennyire, de "gyakrolni" kellett.:-)))
én is császárral szültem és nekem is fájt! Hónapok teltek el amíg elmondhattam, hogy nekem is jó volt. Én is annyira szûknek éreztem, de én arra fogtam, hogy a terhességem alatt sem lehettünk együtt méhlepény probléma miatt és hát akárhogy is számolom a kihagyás majdnem egy év volt!
Lányok, de jó olvasni, hogy nem vagyok ezzel egyedül.. Amatõr kérdés: sikosítót hol vásárol az ember, és milyet érdemes?
Én a Dm-ben vettem, Durexet (piros), nekünk tökéletes :)

Mit tegyek, hogy a szülés után a férjem sexuális vágyát felkeltsem?

Már eltelt 2 hónap és semmi, hiába közeledek, nagyon passzív. Sokat szenvedtem a baba születésekor, de a végén császár lett, de már teljesen rendbe jöttem. Ölelget puszilgat, de nem mer hozzám nyúlni. Szerintem fél, de beszélni sem akar róla. Hiába próbálkoztam el?hozni, hogy mi miatt van ez, mindig kerüli a válaszadást:(

Legjobb válasz: Szia Beszéljél vele mond el neki hogy mennyire jól érzed magad és mennyire kívánod õt stb szépen öntsd ki a lelked neki aztán hagyjad had gondolkozzon vagy próbálkozhatsz azzal hogy felveszel valami szexit beolajozod õt és olyan kívánatosan végig masszírozod megpróbálod így felizgatni aztán hátha... más nem nagyon jut eszembe Nálunk apás szülés volt és a végén megjegyeztem a dokinak hogy szûkebbre varrjon nah páromnak felcsillant a szeme egybõl és onnantól egyszerûen nem bír magával én is 2 hónapja szültem de valahogy nem kívánom az egészet õ meg áh le kellene kötözni mert szinte folyamatos merevedése van és szinte menekülnöm kell elõle.

Szia Beszéljél vele mond el neki hogy mennyire jól érzed magad és mennyire kívánod õt stb szépen öntsd ki a lelked neki aztán hagyjad had gondolkozzon vagy próbálkozhatsz azzal hogy felveszel valami szexit beolajozod õt és olyan kívánatosan végig masszírozod megpróbálod így felizgatni aztán hátha... más nem nagyon jut eszembe Nálunk apás szülés volt és a végén megjegyeztem a dokinak hogy szûkebbre varrjon nah páromnak felcsillant a szeme egybõl és onnantól egyszerûen nem bír magával én is 2 hónapja szültem de valahogy nem kívánom az egészet õ meg áh le kellene kötözni mert szinte folyamatos merevedése van és szinte menekülnöm kell elõle.

Anyósomat nem érdekli, hogy unokája lesz. Igaz 2 éve nem beszéltünk egymással, de azt gondoltam, ha megtudja, hogy babát várunk, legalább felhív, de eddig nem sikerült neki. Ezek után ha esetleg megjelenik a kórházban a szülés után mit tegyek?

28 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Társak vagyunk ilyen témában :) Az én anyósomat se érdekeltem soha nagyon. Viszont ahogy megszültem másnap már ott volt nálam a kórházba. Kis meglepetésemre. Azóta jól kijövünk. Miket nem tesz egy baba?? :() Most is ott van a párom ameg a fiam maminál.

Társak vagyunk ilyen témában :) Az én anyósomat se érdekeltem soha nagyon. Viszont ahogy megszültem másnap már ott volt nálam a kórházba. Kis meglepetésemre. Azóta jól kijövünk. Miket nem tesz egy baba?? :() Most is ott van a párom ameg a fiam maminál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Én még az életben nem találkoztam az anyósommal, de nem is akarok! Nagyon csúnyán bánt a párommal, nem is engedném a kisfiam közelébe.
Nekem az anyósom sokat segít, de az anyám meg még csak nem is érdeklõdik a kicsi után mert nem szereti a páromat.Valószínûleg nem lesz kiváncsi a kicsire ha megszületik, nektek még mindig jobb hogy az anyósotok ilyen.
Csatlakozom. :) 22 hetesek vagyunk, de terhesen még nem is látott. Mikor közöltük vele, hogy nagymama lesz, annyit nyögött ki unott fejjel, "de jó". De azóta egy telefont nem eresztett meg, hogy is van a kicsi. Anyumék meg állandóan jönnek, érdeklõdnek hogy vagyunk, ajándékokkal halmozzák el a babót, anyósom meg egy r.hadt telefon felemelésre sem képes. :S
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nem akarok vele törödni, csak sajnálom a férjemet is aki jár hozzájuk és látja, hogy a másik unoka a szent, õ mindent megkap(babakocsi stb...) a miénk pedig megemlítve sincs.És nem értem, hogy a férjem, hogy tud ehhez jó arcot vágni, és továbbra is járni hozzájuk, én nem lennék rá képes.
Sziasztok! Sajnálom, hogy így vagytok az anyósotokkal. Sajnos onnan ismerem, hogy milyen ez, hogy anyukámmal is ilyen volt az övé. De azért, hogy valaki valami jót is írjon, az én párom szülei már nagyon várják a babát. Már most is mindig õk visznek el a kórházba vizsgálatra, az anyósom hacsak teheti fõz nekünk valamit. Már mondta, hogy hagyott szabadságot, hogy majd tudjon nekem segíteni, ha már anyukám vagy a párom nem tud velem lenni. Állandóan a babaholmikat nézegeti, szóval nagyon várja az unokáját és nekem is igyekszik segíteni, de azért arra is vigyáz, nehogy sok legyen.
Szia!Én se vagyok másként az anyósommal.Neki ez az elsõ unokája de már akkor sem repesett az örömtõl mikor bejelentettük neki, hogy nagymama lesz.Mióta meg megszületett csak romlott a helyzet.Nem is látogat minket, soha nem hív fel, hogy megkérdezze mi van a picivel.Ja és szinte nem is kapott semmit tõle.Fáj nekem ez a dolog, de nem tudok mit tenni.Én soha nem bántottam õt semmivel.
Azért ennek csak volt valami elõzménye. Miért nem beszéltek már két éve? Lehet, hogy ezt a problémát korábban kellett volna orvosolni. Gondolom, hogy fáj, de biztos volt valami két éve. Talán a férjeddel kéne tárgyalnod errõl, ha õ látogatja az anyukáját, akkor talán tudna vele beszélni, megkérdezhetné, hogy mi a gondja veled, és mit lehetne tenni, hogy jobb legyen a viszonyotok.
A kérdező hozzászólása: Hosszú lenne leírni az elõzményt, de ebben a dologban nem is én vagyok a fontos, hanem a babám.Aki szerintem nem ártott neki.Nem értem hogyan lehet ennyire közömbös.

Mit tegyek a hajhullás ellen? (szülés után) Nagyon el vagyok keseredve.

Lassan 4 hónapos kislányom van. Kb. 1 hónapja kezdődött nálam a hajhullás, de egyre durvább. Én már úgy látom, hogy a homlokomnál elkezdtem kopaszodni. Ti szedtetek valamit ellene, vagy legyek türelmes? Csak az utóbbi nehezen megy, mert a gyönyörű dús, göndör hajam már sehol sincs. Nagyon el vagyok keseredve.

Legjobb válasz: Nekem is a gyerekek 3 hónapos korában kezdett el hullani. Hacsak nem virítanak kopasz foltok a fejeden, akkor ne aggódj. A terhesség alatt valószínû alig hullott a hajad a hormonok miatt, és most ez a felesleg hullik ki. Egyébként terhesvitamint szoktak javasolni. Én nem szedtem, egy idõ után abbamaradt a hajhullás magától is.

Nekem is a gyerekek 3 hónapos korában kezdett el hullani. Hacsak nem virítanak kopasz foltok a fejeden, akkor ne aggódj. A terhesség alatt valószínû alig hullott a hajad a hormonok miatt, és most ez a felesleg hullik ki. Egyébként terhesvitamint szoktak javasolni. Én nem szedtem, egy idõ után abbamaradt a hajhullás magától is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, ez megnyugtatott. Foltok nincsenek, így reménykedem. :D
Nekem is hullott a hajam szülés után, mert erõsen vashiányos lettem. Ez vérvételbõl kiderül, és ha adnak rá megfelelõ szert, a hajhullás is elmúlik. Ettõl függetlenül lehet kapni pl. a DM-bven is, de gyógyszertárakban is a Vargha féle készítményeket, már a sampon is mulasztja a haj hullását, de a Vargha féle egyéb készítmények meg is állítják teljesen, és elõsegítik a haj újbóli növekedését (ha a hajhagymák nem pusztultak el). Ha beírod a Google-be, hogy Vargha - hajhullás, akkor fel tudsz menni a honlapjára, és ott láthatod a készítményeket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Azóta szerencsére újra egészséges a hajam. A szülés után most már egy évvel vagyok és újra ragyog a hajam. :) Biztos csak a hormonok okozták a gondot.

Mit tegyek, ha a szülés után a hasam nagy maradt és lóg?

Mit tegyek 4 honapos a kislanyom csaszarral szultem csak 6 het utan kotottem le magam ket hetig semmi valtozas a hasam nagyon nagy maradt es log mit tegyek?

Legjobb válasz: Még nem állt teljesen vissza az eredeti állapot,úgyhogy ne idegeskedj! Ajánlani tudom a tornát,az izmok erõsitése nagyon hatásos és látványos módszer!

Még nem állt teljesen vissza az eredeti állapot, úgyhogy ne idegeskedj! Ajánlani tudom a tornát, az izmok erõsitése nagyon hatásos és látványos módszer!
Ne aggodj nekem 1 év kellett hogy helyre álljon a szervezetem a szülés után.Csakkor kezdet vissza húzodni a hasam is.
figyelj oda h mit eszel, probalj mozogni, ne eroltesd azert tul magad baba mellett nehez, az en fiam 7 honapos, es nyugi mert legkevesebb 1 ev kell hogy a kotoszovetek helyre jojjenek.sajnos valoszinuleg sosem lesz olyan mit elotte de azert egesz pofas meg lehet:DDDD
Vegyetek meg Kristof Andrea INTIMTORNA c. konyvet. Nem terhessegspecifikus, de egyebbkent mindenre jooooo! Tele van sok jo tanaccsal!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!