Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, a szülés (73 db)

Mit tegyek? A szülés miatt meghíztam, és már nem kellek a páromnak.

Januárban született egy kisfiunk, és 20 kilót felszedtem. A párom hozzám sem nyúl, ma az is kiderült, hogy azért, mert nem tetszik neki, hogy meghíztam. Borzasztóan kiborultam, hiszen az ? gyermekét hordtam a szívem alatt. Mérgemben azt mondtam, hogy mostmár nem is akarok lefogyni, meg hogy keressen magának egy vékony szeret?t. Nagyon fáj, hiszen én ugyanaz az ember maradtam, igaz súlyfelesleggel.... Ti ezt hogyan reagálnátok le?

Legjobb válasz: Nem tudom, miért kellett lepontozni, és leidiótázni, mikor én is csak azt írtam, amit a 20.33-as, csak kicsit másképpen. De mindegy! Értesd meg a pároddal, hogy Neked most nagyon nehéz, és tényleg fontos a szoptatás, és amiatt nem is szabad fogyózni (védõnõként csak tudom). Majd, ha már tudsz, és nem szoptatsz, elég erõd lesz hozzá, akkor kezdd el. Inkább õ is besegíthetne Neked, hogy ne légy annyira fáradt. És örülhetne, hogy sok anyával ellentétben, Te odafigyelsz rá, és próbálkozol nála.

Nem tudom, miért kellett lepontozni, és leidiótázni, mikor én is csak azt írtam, amit a 20.33-as, csak kicsit másképpen. De mindegy! Értesd meg a pároddal, hogy Neked most nagyon nehéz, és tényleg fontos a szoptatás, és amiatt nem is szabad fogyózni (védõnõként csak tudom). Majd, ha már tudsz, és nem szoptatsz, elég erõd lesz hozzá, akkor kezdd el. Inkább õ is besegíthetne Neked, hogy ne légy annyira fáradt. És örülhetne, hogy sok anyával ellentétben, Te odafigyelsz rá, és próbálkozol nála.
O menyi idiota!! Az utolsoval egyetertek. Jol mondtad a parodnak. Ne hagyd magad.Ha szeret szeressen igyis.
és ha neki lesz sörhasa? ...
Szerintem undorito dolog a párodtol, mondd meg neki hogy ez nagyon fáj neked, és te mindent megteszel annak érdekében hogy ujra a régi formádat hozzd de ehhez idö kell!Foglalkozz a gyerekkel és ne vele!Örüljön hogy megajándékoztad egy gyerekkel!
Én is felszedtem a szülés után, de a párom így is szeret!Tedd fel magadnak és persze neki azt a kérdést hogy szerelmes e még beléd!!Nem elég hogy szeret e, mert persze hogy szeret mert gyermeket szültél neki és vele élsz természetes hogy szeret mert ha nem akkor nem lenne melletted, , itt az a kérdés SZERELMES E beléd!!Lehet kihült már, mert ha szerelmesek vagyunk nem szeretünk ki pár kiló miatt!!!Sajnos én így látom!!!!Próbálj meg kicsit fogyózni, most én is rászedtem magam pár napja!!!Én is szeretnék kicsit jobban tetszeni a páromnak!!Ha gondolod írj hogy hogyan sikerült!!puszillak és a legjobbakat és jó egészséget nektek!!!!
Szia! Hát elég szomorú, hogy a párod, aki elvileg szeret Téged, így viselkedik. Ha szeret így is el kellene hogy fogadjon. Próbáljátok ezt megbeszélni, és ha gondolod, próbálj meg fogyózni egy kicsit.
Lefogynek es massal [email protected]
Kérdezõ ne haragudj amit írok, de én már elhagytalak volna bizony a gyereket felnevelem de kerestem volna egy vékony dekoratív nõt.Testépítéssel foglalkozok jó alakú férfi vagyok 24 éves sikeres vállalkozó, mielõtt jönne valaki, hogy te csak ezt csinálod. Az én csajom tõlem 14 évvel idõsebb 50kg és amikor született egy gyereke(nem az enyém a gyerek) akkor max 53kg volt, sportolni kell kajára figyelni ennyi, az örömapák így nézték, hogy karcsú vékony derekú nõ és SZÜLT nem hitték el amíg nem hozták a kisfiát. Tedd meg érte mert el fog hagyni ezt nekem hidd el. Fogadj el így is ezt annyira nem szeretem egy nõtõl hallani holott mi a p_csátokat is kinyaljuk szó szerint is.Ép testben ép lélek. Vagy elmegy a pasid. Bármi ami kell fizesd meg az árát.-Kiyosaki
Kedves utolsó, nem mindenki Rubint Réka. Örülj, hogy ilyen szerencsés a pàrod, örülj, hogy nem kapott terhességi cukrot, toxémiát, nem vizesedett, nem volt veszèlyeztetett terhes, nem kellett feküdnie... Bár nem tudom, hány deka volt a gyereke, mikor egy átlagos újszülött kb 3 és fèl kg, a magzatvíz súlya durván szintén ennyi, a lepénynek is van súlya, a mellek is megduzzadnak, ha számolsz egy kicsit, akkor én annyira nem dicsekednék azzal, hogy 3 kg volt a difi a normálhoz képest. Te meg nem szültél, úgyhogy ne oszd az észt, nem tudod, milyen idõszak ez.. (Rajtam is volt 20 kg plusz. 10 még terhesség elõtt jött fel, 10 meg terhesség alatt. Leadtam. De ehhez másfél év kellett. Ha valaki akkora [email protected], hogy nincs tekintettel arra, hogy a nõje szült, és kb 1 év, hogy visszaálljanak a dolgok, az a szememben nem igazi férfi...)
Kedves utolsó. Ez nem szerencse elhatározás kérdése, hogy igenis jó nõ akar maradni és egyre jobb akar lenni, nem hiába tudott megtartani engem.Sportolni kell, van, hogy este 11kor áll neki pluszban edzeni, ahogy én is, tegnap speciel 11kor mentem le edzeni 8 és fél óra meló és angolo óra után egy iszonyatos derék fájdalommal edzeni, de akkor is lementem és megcsináltam errõl van szó, mi nem vagyunk lusták tenni az alakunkért mind pénzben mind idõben mind sportban. Csak fel kell kelni a fotelbõl nem kifogásokat keresni, hogy miért nem hanem, hogy miért IGEN
Kedves utolsó, amikor egy kórházi ágyon fekszel hónapok óta veszélyeztetett terhesként, és azon imádkozol, hogy ne kelljen megszülnöd a gyereket, mielõtt kifejlõdik a tüdeje, és hetente látod gyászolni az aktuális szobatársadat, aki elveszítette a kisbabáját, akkor nem elhatározás kérdése a sport, amikor toxémiától vizesedsz annyira, hogy 2-3 nap alatt hízol 10 kilót, akkor hiába étkezel egészségesen. És hidd el, ilyen helyzetben változnak a prioritások is. Nem az érdekel többé, hogy 50 kg legyél, hanem az, hogy túléljétek. Nem jó nõ szeretnél lenne, hanem édesanya, aki nem veszíti el a kisbabáját. Kedves kérdezõ, nem ismerem a párodat, nem tudom megítélni, miért mondhatta ezt. Talán nem csak esztétikai a probléma, hanem a megváltozott élethelyzet is nyomasztja, hiszen az apaság sem könnyû feladat, ahhoz is fel kell nõni, abba is bele kell tanulni, csak rosszul sikert kommunikálnia. Persze az is lehet, hogy jelenleg tényleg nem talál vonzónak - megmondom õszintén, a szülés után, amikor még szoptattam, súlyfelesleggel én sem találtam magamat annak. Ugyanakkor azzal is tisztában voltam, hogy amint a sebek begyógyulnak, illetve abbahagyom a szoptatást, azonnal drasztikus lépéseket tehetek a testem eredeti állapotának normalizálásáért. Ezt meg is tettem, 37 évesen is ugyanúgy fel tudom venni a szalagavatómon viselt ruhámat, és nyilvánvalóan Te is meg tudod tenni majd, ahogy a körülmények változnak. Ami szerintem az igazi gond, hogy míg a test könnyebben regenerálódik, az érzelmi sérülések, amelyeket akarva-akaratlanul okoz a párod, sokkal nehezebben. Remélem, hogy lesz alkalmatok megbeszélni ezt az ügyet, és talán kiderül, hogy van-e más is a háttérben, vagy egyszerûen csak egy felszínes esztétikai értékítélet áldozata lettél. Beszéljetek róla, ártani nem árthat. Nagyon drukkolok Neked.
10:54 látom, hogy kb SEMMIT nem fogtál fel abból, amit írtam... Bár az elõzõ hozzászóló az elsõ részben kifejtette bõvebben, neked valszeg megint csak falrahányt borsó... És igenis szerencsés az a nõ, aki problémamentesen átvészeli a terhességet, ugyanis a terhességi cukor, a toxémia, a vizesedés, a bevérzés, a koraszülés, és folytathatnám NEM elhatározás kérdése, senki nem választja magának (mondom ezt úgy, hogy egyiket sem kellett átélnem). Minden elismerésem a párodnak, aki gondolom, futópadról ment szülni súlyzókkal a kezében (biztos rohadt egészségesen táplálkozott, hogy pár dekás gyereket sikerült szülnie), de a normális, ideális esetben akkor is a gyerek az elsõ. Erõsködj tovàbb nyugodtan...
Igen egészséges a gyereke.Kismama edzést és DIÉTÁT(megfelelõ táplálkozást) látom nem olvastál, multivitaminokat is érdemes szedni és akkor minden okés lenne.Szerintem meg IS-IS mindkettõ fontos. Te tudod, csak nehogy ellaposodjon a kapcsolatod.
A kérdező hozzászólása: 23:21! Gondolom Te is a népszerû "erõsebbik" nemet képviseled. Szégyeld magad, és kívánom, hogy soha ne kerülj ilyen helyzetbe. A válaszoddal magadat minõsítetted! A többieknek pedig köszönöm a válaszokat. Le fogok fogyni, de még csak 5 hónap telt el a szüléstõl. Nem hiszem, hogy olyan nagyon le lennék maradva. Világ életemben 50-52 kiló voltam.
foggyá le coca
A válaszom kezdj el diétázni és add le a felesleget! Ha lehet ésszel diétázz és ne a hülye sztárdiétákat csináld... Feleségem 3-om gyereknek adott életet és a legtöbb ami felesleg rajta maradt az 7kg volt a második szülés után. A 20kg plusz súly igencsak sok. Nemcsak a párodnak nem tatszik hanem valld be neked se. Az egészségügyi oldalát ugye nem kell ecsetelnem? Ráadásul mivel a túlsúly javarészt a rossz táplálkozásból ered a gyereked is ki lesz téve annak hogy túlsúlyosként élje le az életét. Sok zöldség és fehér húsok! Fogyni egyszerû dolog csak ésszel kell csinálni. Kérd a párod segítségét is a életmód váltáshoz és könnyebb lesz. 35/F
én pasi vagyok... elég nagy konfliktust teremtett köztetek ez ugylátom.... igazából igyis ugyis két dolgot tehetsz, megprobálsz lefogyni, vagy hagyod a dolgot.. de ha hagyod sztem elhagy... gondolom ha megkérdezném hogy mit reagálnál arra hogy ha a párod hízna el, azt felelnéd hogy szeretnéd tovább.. de ha õ olyannak szeretett, amilyen voltál, akk nemnagyon tudsz mit tenni.. ha vársz még valamit ettõl a kapcsolattól, probálj fogyni... vagy hagyd el.. (ugye nem kel ecsetelnem hogy egy kanos pasi mit tesz egy idõ után ha már elege van?) sajnálom hogy ez történt veletek. remélem megoldódik minden jót
Szerintem ha tényleg szeretne akkor igy is szert.Én is 25 kg-ot szedtem fel és azóta még tizet.Boldogok vagyunk igy is.Már nem számit csak a baba meg a boldog családi élet.Ha van lehetöséged küld el és biztos lesz olyan aki ducinak is imádni fog vagy esetleg ö is rájön hogy a boldogság a fontos nem a kilóóók.!!!
Nem úgy fognám fel, h akk most lefogyok, mert úgy úgyse fog menni, mert csak arra fogsz gondolni, h kaja-kaja, és nem tudod megállni h ne egyél...vagyis velem így volt...ne akarj fogyni, érezd így jól magad, legyél sokat a kisifaddal, és csak arra figyelj oda h mit eszel és mennyit, és lehetõleg estefele már ne nagyon, vagy esetleg müzlit...de olyan fitnesseset...sok sikert, és ne hagyd el magad!!
A kérdező hozzászólása: 20:33-as! Elbõgtem magam a válaszodon! KÖSZÖNÖM!
A kérdező hozzászólása: Sokáig szoptattam, így nem foglalkoztam a fogyókúrával. Nagyon fáj, rá sem bírok nézni. Hiszem erõmön felül próbálok megfelelni neki is, meg a babának is. Ráadásul a babóm most fogzik, így alig alszom. Még én gondoltam azt, (mivel kivételesen szépen elaludt délután) hogy meglepem, és kedveskedek neki, pedig kezem lábam összeakad olyan fáradt vagyok, erre ezt kapom. Persze, hogy szeretnék lefogyni, de számomra fontosabb az, hogy a baba mindent megkapjon, mint az, hogy fitt, frissen sminkelt cicababa legyek. Rosszul látom?
A kérdező hozzászólása: Ha minden ilyen egyszerû lenne, lenne már pár gyerekem....ettõl én egy kicsit erkölcsösebbnek tartom magam. :(
Na leírod végre hány deka volt szerencsétlen, ha anyuci súlya össz-vissz 3 kilóval gyarapodott? (nem tõled van, nem voltál ott, mégis milyen jól informált vagy...) olvasni még mindig nem tudsz...

Félek, hogy mi lesz a szülés után . Tanácstalan vagyok . Mit tegyek?

16 éves vagyok és kisbabát várok . hol úgy érzem nagyon jó lesz , hol úgy érzem nem fog menni . nemtudom mit tegyek . mindenképp megszeretném tartani , mert az abortuszt elítélem és nem lenne szívem örökbe adni a kicsit . de nagyon félek , hogy mi lesz most . kérlek segitsetek :(

Legjobb válasz: Bátor vagy, sajnálom, hogy ezek az élmények nem 10 év múlva fognak téged érni, akkor biztos, hogy sokkal boldogabb lennél. EGy kisbaba nagy feladat, nagy kihivás és borzasztó nagy öröm is. Szóval nagyon jó is lesz, de egyben nagyon nehéz is. Én 16évesen biztos, hogy nem bírtam volna elképzelni magamat egy kisbabával, kb 30évesen jött el az érzés, hogy babát szeretnék. Ha nálad így alakult, próbálj meg lelkileg is felkészülni az anyaságra, hiszen félig még te is gyerek vagy, olvass ilyen témájú könyveket, és foglalkozz sokat a baba/gyerektémával. Sajnos vége a bulizásnak, a gondtalan életnek, mert erre a kisbabára már örök életben neked kell vigyázni. Remélem lesz segítséged, szüleid, vagy a kicsi apukája, esetleg barátok/barátnõk. SOk sikert kivánok, és sok örömet, és tényleg nagyon bátor vagy!

Bátor vagy, sajnálom, hogy ezek az élmények nem 10 év múlva fognak téged érni, akkor biztos, hogy sokkal boldogabb lennél. EGy kisbaba nagy feladat, nagy kihivás és borzasztó nagy öröm is. Szóval nagyon jó is lesz, de egyben nagyon nehéz is. Én 16évesen biztos, hogy nem bírtam volna elképzelni magamat egy kisbabával, kb 30évesen jött el az érzés, hogy babát szeretnék. Ha nálad így alakult, próbálj meg lelkileg is felkészülni az anyaságra, hiszen félig még te is gyerek vagy, olvass ilyen témájú könyveket, és foglalkozz sokat a baba/gyerektémával. Sajnos vége a bulizásnak, a gondtalan életnek, mert erre a kisbabára már örök életben neked kell vigyázni. Remélem lesz segítséged, szüleid, vagy a kicsi apukája, esetleg barátok/barátnõk. SOk sikert kivánok, és sok örömet, és tényleg nagyon bátor vagy!
Hát nem hinném, hogy az apuka mellette állna. Gondolom két kis tapasztalatlan gyerek és belõlük lesznek a "szülõk"... Apuka majd sírva szalad ki a világból, hogy "anyuci ne haragudj nemtudtam hogy gumit kell húzni a p.öcsömre"
Osztom az elõttem lévõ véleményét. Tudod belõled lesznek az olyanok, akik majd 18 évesen lelépnek és a mamára, meg papára hagyják a babót..Ügyes vagy, bár a szüleid is nagyon azok úgy látom... Persze akinek nem inge, ne vegye magára. Sok sikert a továbbiakban és nézd meg hol fogsz tartani 10 év múlva... Leértékelhettek, a véleményem akkor sem fog változni.
dr csernus vs simek kitty-asszem ennyi eleg is a temahoz
Ne idegeskedjél ezen, senki ne úgy születik hogy egybõl tud mindent.Hiába vagy fiatal, Te is mindenre rá fogsz jönni... Szerintem tök jó az is, ha belegondolsz amikor 18 lesz a gyerkõcöd, te 34 leszel... :) Én 23 évesen szültem, az se számít késõinek, de nem érzem úgy hogy rosszul döntöttem volna.Nekünk is becsúszott baba volt én is sokat dilemmáztam rajta, hogy vajon jól döntök-e, de így 2, 5 év elteltével azt mondom ez volt életem legjobb döntése és nagyon örülök hogy õ van nekem... :) Persze fenekestül felfordul az életed, de attól még nem kell teljesen lemondani a szórakozásról sem, csak más fontossági sorrend áll fel és mostantól a gyereked az elsõ! Amúgy apukával mi a helyzet?Õ melletted áll?
Neked semmit nem kell tenni, tulajdonképpen szüleid güriznek hogy a gyerekük gyerekét is eltartsák mert neked nincs lelked (ha esetleg van férjed, jövedelmed, munkád, házad vagy akármi ami külön van, végzettséged akkor bocs)... Dõlj hátra aztán élvezd ha már ilyen felelõtlen voltál
Szerintem ez a kérdés minden kismamában felmerül.Mi lesz utána, fogom-e majd szeretni, jó anyja leszek-e .De hidd el, ha már igy döntöttél az jónak számit.És ha belegondolok, én is ezt tenném a helyedben.A szüleidnek elmondtad már?Segítenek?
Még gyerek vagy és ezek a válaszaidból is látszanak. Azért, mert valaki ezt elítéli, az már "szar" alak? Gondolkozz el picit. Még rengeteg és tényleg nagyon sok pofont kapsz még az élettõl és majd rájössz, hogy nem lesz melletted mindig mindenki. Tudod elég baj, hogy így fogod fel az egészet. Az meg mégnagyobb, hogy felelõtlenül szexeltek. Sohasem értettem a "gyerekeket", hogy miért szexelnek, ha azzal a fogalommal nincsenek tisztában, hogy védekezés. A sulit sem fejezed be???? Milyen felelõtlen anya lesz belõled, fõleg, hogy most is az voltál, voltatok. Vagy azt gondoltad, hogy csak a pasiknak kell a védekezésrõl gondoskodni? Tudod abban a korban, amikor még a mamád szült, akkor elfogadható volt a 16-18 éves korban való szülés... De már más világ van.Tovább kötelezõ a tanuls, tele van stresszel, rohanással a világ, a pénzrõl meg ne is beszéljünk. Tudod te, hogy mennyibe fog kerülni a szülésed? Persze leszarod, mert anyudék állják. 10 év múlva, 20 év múlva még mindig anyudék nyakán fogsz élni, persze biztos szívesen látnak, de neked ez az életcélod? Mert egy gyereknek anyagi háttér kell. Én már 16 évesen minden hétvégén dolgoztam, a nyarakról nem is beszélve, plusz a tanulásról, 4-es, 5-ös tanuló voltam. 16 éves korom óta 1 Ft-ot nem kértem a szüleimtõl, a saját cuccaimat a suliba én vettem meg...Tanultam, most vagyok 22 éves, bejelentett munkám volt, így a tb-m is megvan oldva.Neked hogy lesz tb-d? mert az is havonta 5000 Ft... Gondolkoztál te ezen? Vagy csak annyira szerelmes vagy, hogy úgy gondoltad, hogy ezzel megtartod a barátod? Tönkreteszed az õ életét is... Ezen gondolkoztál??? Persze, most még jajj dejó, mert nemrég még barbiztál és ugy gondolod dejó móka lesz...De erre azért térjünk vissza 5-10 év múlva... Nagyon megfogod ezt bánni. Sok fiatal csak egy picit gondolkozna, akkor nem lenne ennyi gyerek, akinek rossz élete van. Albérletben akarod felnevelni a gyerekedet? havi 60-100000 Ft és akkor mi marad a gyerekednek? Szerinted mindene meglesz? Az életed innentõl teljesen felfordul... nem lesznek pasizások, bulizások-.Szerinted ennek az a lényege, hogy nem iszol, nem cigizel, nem jársz bulizni? Most azt gondolod, hogy érett vagy??? Milyen hozzáállás ez?? Most még szerelmes vagy... De mi lesz 4 év múlva?? 16 évesen volt 3 évig tartó kapcsolatom, azt gondolodtam, majd vele élem le az életem...És hol van már szerinted õ??? Egy 14 évesen kezdõdött kapcsolatra nem lehet alapozni...Lakva ismeri meg az ember a másikat... Majd ha összeköltöztök és a barátod minden este bulizni jár, te meg egyedül a gyerekkel. Majd akkor rájössz. Támogatnak...ugyanmár...
A felelõsség nem annyibõl áll hogy ezeket a felsorolt dolgokat nem csinálod! Azon kívül tudod mi már egy kicsit többet megéltünk és tudjuk hogy az ember változik! És hiába mondod hogy nem, néha a stréber, antialkoholista kislányból lesz a legnagyobb ribi! És ezt nem lehet megjósolni! Úgyhogy ne légy ilyen biztos. Éretlenséged az is mutatja hogy nem fogadod el azt a véleményt amelyik nem ért veled egyet. De így meg semmi értelme kérdezni... Leírhatja mindenki hogy jaaa peersze, csodás életed lesz, a legjobb döntés, de attól még nem biztos hogy úgy lesz.

Mit tegyünk, ha szülés után nem segítenek a csecsemősök?

Nagyon sok olyan topicot olvasok, ahol azt írják nem igazán van idejük a csecsem?söknek a kismamákra, babákra.

Legjobb válasz: bababarát kórházban szültem, ahol a babák a mamákkal vannak egész nap, mégsem segítettek a csecsemõsök, pedig ugye ez akkor nem idõ kérdése....nem nagyon voltak a babákkal leterhelve. egymást tanítgattuk ott, kismamák.

Ne aggódj, azt a kis idõt kibírod valahogy, otthon a védõnõd, családod meg segíteni fog. Én nem pénzt adtam nekik, hanem össze szorítotam a fogam és nem mentem hozzájuk. Egyszer jöttek be, hogy vigyem ki méretni szoptatás után 8ez már második gyereknél volt), kiballagtam megkérdeztem mi van, ha nem? Nem engednek haza, van valami elõírás erre? Mondták nem dehogy csak megnyugtatás, mondtam nem. Én el sem köszöntem tõlük. De kérdezz nyugodtan, mi aggaszt szívesen válaszolok és itt mások is szerintem.
bababarát kórházban szültem, ahol a babák a mamákkal vannak egész nap, mégsem segítettek a csecsemõsök, pedig ugye ez akkor nem idõ kérdése....nem nagyon voltak a babákkal leterhelve. egymást tanítgattuk ott, kismamák.
Februárban szültem, a csecsemõsök felénk se jöttek. Másnap bementem hozzájuk(láttam h üldögélnek és beszélgetnek), és elmondtam h segítség kell, öltöztetéshez, köldökápoláshoz, tisztába-tevéshez, szoptatáshoz. Megbeszélték kihez tartozom, és normálisan, türelmesen megmutattak, elmondtak mindent. A nõvérke másnap is visszajött megkérdezni, h boldogulok-e? Még a szoptatásnál is segített, próbált... Volt aki panaszkodott rájuk. Én is örültem volna, h kérdezés nélkül mindent elmondanak amikor visszahozzák a babámat. Az hogy mennyi/mire van idejük munkaidõben jobb nem firtatni, mert sztem fejek hullanának.
Én Pécsen élek de ilyenrõl még nem is hallottam. A Megyeiben szültem de ott olyan nem volt hogy legalább fél óránként valaki ránk ne nézett volna. A szoptatásnál addig segítettek mig magától nem ment.Megkérdezték hogy aznap fürdött-e már a baba és ha nem akkor mondák, hogy menjünk és õk fürdettek. Ha éjjel aludni akartunk megkérdezték elvigyék-e a babát? Ha igen akkor 3 óránként jöttek és hozták etetni majd ha végeztünk vitték vissza a csecsemõszobába. Szóval nekem csak pozitív élményeim vannak, semmi kifogásom nem volt.
adsz neki pénzt és segít. sajnos ez van.
Amikor behozzák a babát, gyorsan kérdezz meg mindent, amit szeretnél. pl. hogy kell köldököt ápolni, pelenkázni, angol pólyázni, stb... Én sajna nem tettem meg ezt, és utána ott álltam, nem tudtam rá feladni a pólyát.:) )) Meg bármikor bemehetsz a csecsemõsökhöz, mindig kell ott lennie vkinek (ahol a kisbabák vannak, meg ahol fürdetnek), és kötelességük segíteni. Azt ne várd, hogy sokat fognak foglalkozni veled, mert sok a dolguk, meg ha nem rendeset fogsz ki, lehet, hogy bunkózni is fog, de ne érdekeljen. Addig ne menj el, amíg nem segít ha nem tudsz valamit. Én vittem be magammal pár doboz bonbont és a rendesebbeknek adtam hálám jeléül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, esetleg a kismama nem tud elõre felkészülni ezekre a dolgokra? megtanulni elõre, mit hogyan kell tenni? Bevallom félek a kórháztól, mert múltkor bementünk elég erõs fájdalmakkal és nem vizsgált meg az orvos, azt mondta a dokim bennt van várjam meg, 2, 5 órát vártam, és felhívtam a dokim, aki közölte a kórház területén sincsen, és ez eléggé elkeserített.Bizalmatlan vagyok azóta nagyon.
A kérdező hozzászólása: Bennem nagyon rossz élmény maradt, hogy hagytak ülni görcsölve 2, 5 órát, meg sem vizsgáltak, sõt letagadták, hogy a dokim nincsen benn, és mi lett volna, ha tényleg baj történik???és nem segítenek, mert a dokim épp szabin van! Én igazából arra lennék kíváncsi, hogy nem- e tudom megtanulni a dolgokat, hogy ne kelljen a csecsemõsöket zargatni, én nehezen viselem, ha valaki lekezelõ.
Nem tudom melyik városban laksz, Fehérváron a következõ volt a metódus, ilyen esetben becsöngettünk a szülõszobán, hogy beindult a szülés, behívtak, orvosi vizsgálat, kikérdezés, NST- és ha valóban beindult vagy baj van, akkor hívták az orvost. de mi rá kérdeztünk konkrétan, mert minket is beültettek egy szülõszobába, hogy na most mi van. és mondták, hogy jön már az orvosom.
Nekem úgy tûnik akkor szerencsém volt, mert nagyon sokat segítettek. A Kútvölgyi kórházban szültem császárral és messzemenõen a legjobb csecsemõsök dolgoznak ott. Rengeteg helyen olvastam is topikokban fórumokban hogy mindenki elégedett volt velük. Bababarát kórház, jól összeszokott csapattal. Nem tudom megvan e még a szülészetük, mert úgy halottam be akarják zárni :( Ha szülésznõt fogadsz, õt megkérheted hogy utána is segítsen megmutatni a dolgokat. Vagy a védõnõt is felhivhatod szerintem õ is el tud látni tanácsokkal. Legalábbis nekem úgy volt, mert úgye a terhesség alatt is kellett hozzá járnom és összeszoktunk. Hál istennek õ is mindig és mindenben segítõkész a mai napig, bármikor hivhatom ha gondom akad. Felkésziteni nem tudom mennyire tudnálak. Végülis tisztába tenni gondolom tisztába tudod, bár amikor üvölt és rugkapál, akkor kicsit nehézkesebb, fõleg hogy olyan pici még, de sikerülni fog biztosan. Mindig úgy kell tartani az újszülöttet, hogy a feje tartva legyen, ezt általában ahogyan a kezeddel alányúlsz az ujjaid segítségével könnyedén meg tudod tartani, vagy a karodon tartani, esetleg ha hasfájós akkor pocival lefelé. Fürdetni valószinûleg a csecsemõsök fogják. Õk pikk pakk aláteszik egy mosogatószerû csap alá és megfürdetik, aztán fel is öltöztetik. Ezzel szerintem nem lesz gond. A köldökre kell nagyon odafigyelni! Minden tisztába tevéskor óvatosan a csonkot körbe kell törölni alkoholos fültisztítóval, majd beszórni sebhintõporral. Ezt szerintem kérd meg azért valamelyik csecsemõst hogy legalább egyszer mutassák meg hogy kell. De igazából ettõl sem kell félni, mert nem fáj nekik, maximum hidegnek érezhetik. Nekem a szoptatással volt gondom, ugyanis nem akart szopizni a kisfiam. Cumisüvegbõl elfogadta a tejemet, de a cici egyszerûen tabu volt nála. Ebben segítettek nekem nagyon sokat, hozták cicre tették, próbálgatták, kaptam bimbóvédõt, abból szivott is, de simán cicire csak egy nõvérke tudta tenni nekem, és még itthon is csak bimbóvédõvel volt hajlandó szopizni egy darabig, de aztán összeszoktunk :) most már 2 éves és még mindig szopizik. Nagyjából az elsõ szembeütközõ problémákat elmondtam, remélem tudtam segíteni egy kicsit pár tanáccsal, vagy ötlettel, hogy nálunk hogyan volt. De mondom ha szülésznõt fogadsz, õ biztos segíteni fog utána is. Ha pedig nem (én sem fogadtam) akkor nyugodtan kérdezzél, õk erre fel vannak készülve, rengeteg anyukával találkoznak naponta, nem lesz nekik újdonság egy egy 100x hallott kérdés. Ha pedig mufurcok, akkor még mindig lesz ott egy pár tapasztalt többgyerekes anyuka aki tud segíteni. ne félj, és ne izgulj emiatt. Minden meg fog oldódni magától. Bocsi ha hosszúra sikeredett .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sokat segítettek. Én is a Bajcsyban szülök majd, de a múltkori rossz tapasztalat után elgondolkodtam.Te kinél szülsz?
Elõzõ vagyok, augusztusban szültem dr. Kubicsek Tamásnál, de nem volt a fogadott orvosom. Nagyon elégedett voltam vele. Ki az orvosod? Egyébként a csapat jó, nagyon rendesek voltak a dokik, szülésznõk, mikor én szültem.
Remélem tudok segíteni. Nézd ezt találtam egyszer a neten, mert nekem is megfordúlt a fejemben mi van ha nem tudom. http://onlineakademia.hu/course.php?id=12 Szuper ez az oldal fenn van ingyen egy csomó videó, már többször megnéztem, és szerintem érthetõ módon mindent elmagyaráznak . Írd meg , hogy tetszik :-)

Mit tegyek hogy szülés után ne legyen löttyedt a pocakom?

Legjobb válasz: szerintem semmit nem tudsz tenni. Évek múlva lehet , hogy visszahúzódik vagy valami, de ahogy itt olvasgatok, krémek torna nem válik be, inkább a plasztikai sebész. Viszont vannak testépítõ hölgy ismerõseim, akik már szültek, az õ hasuk nem löttyedt meg, igaz, teherbeesés elõtt sem volt a hasukon egy miligramm zsír sem. Próbáld a hideg meleg váltott zuhanyt, vagy koffeines krémeket, ezek állítólag javítanak, de el nem tüntetik a löttyedt hasat.

szerintem semmit nem tudsz tenni. Évek múlva lehet , hogy visszahúzódik vagy valami, de ahogy itt olvasgatok, krémek torna nem válik be, inkább a plasztikai sebész. Viszont vannak testépítõ hölgy ismerõseim, akik már szültek, az õ hasuk nem löttyedt meg, igaz, teherbeesés elõtt sem volt a hasukon egy miligramm zsír sem. Próbáld a hideg meleg váltott zuhanyt, vagy koffeines krémeket, ezek állítólag javítanak, de el nem tüntetik a löttyedt hasat.
Szülés utáni haskötõ? Hasizomtorna amint lehetséges? Talán ezek segitenek, de nem tudom biztosan.
Nekem anyu úgy csinálta h kente vmi olajjal pl babaolajjal a hasát és csipkedte..sztem az hatásos..próbáld ki, nincs veszíteni valód:)
A kérdező hozzászólása: A babaolaj okés, de csipkedte? az meg mire yo? meg tudnád kérdezni?
az egyik pilates-oktató úgy hirdeti magát, hogy "két gyerek után is lehet kockás a hasad"... A pilates nagyon jó, egyszer, ha ráveszem magam, hogy rendszeresen csináljam, megírom, hogy kockás lett-e :) Mert most nagyon nem az.

Mit tegyek a hajhullás ellen? (szülés után) Nagyon el vagyok keseredve.

Lassan 4 hónapos kislányom van. Kb. 1 hónapja kezdődött nálam a hajhullás, de egyre durvább. Én már úgy látom, hogy a homlokomnál elkezdtem kopaszodni. Ti szedtetek valamit ellene, vagy legyek türelmes? Csak az utóbbi nehezen megy, mert a gyönyörű dús, göndör hajam már sehol sincs. Nagyon el vagyok keseredve.

Legjobb válasz: Nekem is a gyerekek 3 hónapos korában kezdett el hullani. Hacsak nem virítanak kopasz foltok a fejeden, akkor ne aggódj. A terhesség alatt valószínû alig hullott a hajad a hormonok miatt, és most ez a felesleg hullik ki. Egyébként terhesvitamint szoktak javasolni. Én nem szedtem, egy idõ után abbamaradt a hajhullás magától is.

Nekem is a gyerekek 3 hónapos korában kezdett el hullani. Hacsak nem virítanak kopasz foltok a fejeden, akkor ne aggódj. A terhesség alatt valószínû alig hullott a hajad a hormonok miatt, és most ez a felesleg hullik ki. Egyébként terhesvitamint szoktak javasolni. Én nem szedtem, egy idõ után abbamaradt a hajhullás magától is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, ez megnyugtatott. Foltok nincsenek, így reménykedem. :D
Nekem is hullott a hajam szülés után, mert erõsen vashiányos lettem. Ez vérvételbõl kiderül, és ha adnak rá megfelelõ szert, a hajhullás is elmúlik. Ettõl függetlenül lehet kapni pl. a DM-bven is, de gyógyszertárakban is a Vargha féle készítményeket, már a sampon is mulasztja a haj hullását, de a Vargha féle egyéb készítmények meg is állítják teljesen, és elõsegítik a haj újbóli növekedését (ha a hajhagymák nem pusztultak el). Ha beírod a Google-be, hogy Vargha - hajhullás, akkor fel tudsz menni a honlapjára, és ott láthatod a készítményeket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Azóta szerencsére újra egészséges a hajam. A szülés után most már egy évvel vagyok és újra ragyog a hajam. :) Biztos csak a hormonok okozták a gondot.

Mire számíthatok, amennyiben a munkaszerződésem szülés előtt 2 hónappal lejár? Hogyan szűljem meg biztosítás nélkül a gyermekem? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Hát jogosult vagy a munkanélkülire?akkor arra kell menned!és ha volt 360 nap munkaviszonyod akkor pedig szülés elõtt 28 nappal eltudsz menni szülési szabira!ha viszont nem vagy jogosult a munkanélkülire akkor fizetned kell magad után a TB hogy szüléskor ne legyen gond!ez havi kb 4500 ft

Hát jogosult vagy a munkanélkülire?akkor arra kell menned!és ha volt 360 nap munkaviszonyod akkor pedig szülés elõtt 28 nappal eltudsz menni szülési szabira!ha viszont nem vagy jogosult a munkanélkülire akkor fizetned kell magad után a TB hogy szüléskor ne legyen gond!ez havi kb 4500 ft
A kérdező hozzászólása: állítólag az a 4500 ft az semmit nem ér, mert amennyiben nem vagyok táppénzen meg nincsen munkám, de befieztem a 4500- at akkor nem kaphatok tgyást
A havi 4500 annyit ér, hogy nem kell kifizetned magad után az orvosi ellátásokat, pl. szülés. És valóban, akkor nem fogsz kapni TGYÁS-t. De gondolom teherbeeséskor is tudtad, mikor jár le a szerzõdésed... Ha jár neked álláskeresési, akkor viszont tégy úgy, ahogy az elsõ javasolta és kapni fogod az ellátásokat.
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó válaszoló! Kissé cinikus kérdésedre a válaszom, tudtam meddig szól a szerzõdésem, ez alap, ha már van diplomám és egy pár nyelvvizsgám és tudok olvasni! Ugyanakkor, mivel helyettesítõ státusz az meg azt jelenti, hogy amikor a kolléga vissza akat jönni, akkor nekem el kell menni, te kitudod számolni, hogy akinek a helyére felvesznek mikor óhajt visszajönni dolgozni? Amennyiben igen, légyszi áruld el a titkod, én ezzel a tudással nem rendelkezem, és ma közölták a tényeket.
Ha helyettesitésre vettek fel, akkor tudtad, hogy bármikor visszajöhet a kollega és te ott maradsz hoppon. Szerencséd, hogy nem elõbb jött vissza, mert akkor még az álláskeresésivel se tudnád kihúzni a szülés elõtti 28. napig és tényleg nem kapnál semmit. Igy van esélyed a TGYÁS-ra és a GYED-re. Nem cinikus voltam, de nem értelek, ha tudtad, bármikor elküldhetnek...
Szia! Munkanélkülirõl el tudsz menni, járni fog a tgyás és a gyed is hacsak nem változott mostanában valami jogszabály. Én április óta vagyok gyeden és elõtte 1 évig munkanélküli voltam. Menj be az OEP-ba és ott elmondják hogyan kell intézni a papírokat, a határidõkre figyelj mert fontos a folytonosság, valamint az hogy mikor mit kell igényelni. Sok sikert!
Én ugyanígy voltam, júniusig volt munkaszerzõdésem, és augusztusban szültem. Nem kell semmi tb-t külön fizetni!! 1. Ha lejár a munkaszerzõdésed menj el munkanélkülire 2. Ha be vagy jelentkezve munkanélkülire jár a kórházi ellátás, és a tgyás, amit a mák-nál tudsz majd igényelni, ha megszületett a baba. 3. Ha lejár a tgyás újból be kell jelentkezned munkanélkülire(elég akár csak 1 napra), hogy legyen biztosítási jogviszonyod, és akkor tudod igényelni a gyedet. 4.Ha lejár a gyed el tudod dönteni, hogy igénybe veszed a fennmaradt munkanélküli járadékod(ez több, mint a gyes), vagy igényled a gyest. Ez most tuti így van, mivel én most csináltam végig ezt a macerát. Ha kérdésed van nyugodtan írj.
Igen, ugyanazt mondjuk mindannyian, HA JÁR az álláskeresési neki, akkor nincs gond. Ha nem jár, akkor van a gond...

Mit tegyek, ha az orvosom közölte szülés elött 3héttel, hogy el kell utaznia pont abban az időpontban? . Az, ha esetleg meginditjak a szülést hamarabb, az mivel jár? Kicsit kétségbe estem .

Legjobb válasz: Én emiatt nem indíttatnám be. Nem kell kétségbe esni, ajánljon szülésznõt és egy másik orvost, aki ott tud lenni.

Én emiatt nem indíttatnám be. Nem kell kétségbe esni, ajánljon szülésznõt és egy másik orvost, aki ott tud lenni.
Én azt tenném, hogy megmondom neki, hogy elõbb nem indíthat, de biztosítson maga helyett egy megbízható kollégát. Ennyi. Õ is csak ember, neki is közbe jöhet valami, ez eddig szerintem nem gáz, de akkor biztosítson helyettest.
Soha nem indíttatnám meg a szülésem azért, hogy az az orvos álljon mellettem, aki volt annyira gerinctelen, hogy 3 héttel szülés elõtt cserbenhagy. Szó sem lehetne róla! A gyerekem jólléte a legfontosabb, és nem az, hogy egy orvos mikor megy nyaralni a családjával! Ha nem indul meg a szülés magától, akkor nyilvánvaló, hogy még nem érett meg rá a gyerekem (hacsak nem extrém túlhordásról van szó, én nemet mondanék).
válassz másik orvost, hozzá meg ne menj többet!
egy fillért se adj neki! te pont azért fizetnél neki, hogy amikor szükséged van rá ugrik. hát ez nem fog megvalósulni. így eszedbe se jusson fizetni!
En meg ma vagyok 39+1. Azt beszeltuk meg, 40-ig beken hagy, ha nem indul magatol. 40+4-ig van a klinikan, Azt beszeltuk meg, h 40+1 es 40+4 kozott meg kene szulni valahogy. Vegulis ebbe beleegyeztem, mivel bent nem maradhat es azt tudom, h hajszalra kozepidoben fogant...
A kérdező hozzászólása: Szia. Mult vasarnap voltam bent ctgn, és meg is szültem..burkot repesztett a doki, mert kivoltam tagulva, de nem voltak rendszeres fájásaim. Minden rendben volt.. bar a dokival nem vagyok elégedett. Neked hogy alakult végül?
Szia! Hogy alakult vegul? Aterzem a szitut, mert 38 hetesen tudtam meg, veletlenul, h a dokim terminus utan 3 nappal elhagyja a korhazat, felmondott. Titkolta, meg akkor is nekem kellett rakerdeznem, kozben mar ket hete tagitassal piszkalta a mehszajamat, h meglegyen a bebi, mire elmegy. Amikor rakerdeztem, h igaz-e, h elmegy, fel volt haborodva, h ehhez nekem mi kozom van...
Nálunk hasonló volt a helyzet, csak nálam korrektebb volt a dokim. 4 héttel elõtte szólt, hogy sajnálja, de pont azon a hétvégén kezdi meg a szabadságát, amikorra ki vagyok írva. Egy kollégája külföldre költözött, így az addigi beosztások borultak, nem tehetett róla, csak így tudták megoldani. Mondta, szól bármelyik kollégájának, csak mondjam meg, kit szeretnék, ha õ nincs. Végül a kislányom megoldotta a helyzetet, másfél héttel a kiírt idõpont elõtt született, pont a dokim volt ügyeletben. :-) Ami szemétség, hogy indítani akarja a dokid, ez csak a pénzrõl szól, hogy biztos nála szüljél. Szerintem a babának és az anyának is a természetes szülésindulás a jó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat! Én is arra gondoltam, hogy mutasson be egy másik dokinak, aztán ha elindul a szülés mikor õ nincs itthon, akkor annál az orvosnál szülök.. csak alapjába véve felháborít, hogy ilyet megcsinál velem egy orvos, akinek nem kevés pénzt fizetek.. mivel ugye máshogy nem vállalja a szülést.. és erre azt kapom, hogy én és a gyerekem alkalmazkodjon az õ idõbeosztásához. :(
Szerintem itt nem neked kellene keresni orvost, hanem neki maga helyett, beszélje meg egy kollégájával, esetleg mutasson be neki egy 10 perces beszélgetés keretében. Így is simán lehet, hogy magától is elõbb elindul, vagy annyival késõbb, hogy már itthon lesz. Ha meg akkor jön a baba mikor épp nincs itt az orvosod, akkor levezeti a helyettese a szülést. Szerintem így lenne korrekt és ezt el is várhatod tõle, mert ha elõre szól, akkor lett volna idõd másik dokihoz átmenni.
Nekem a 6. Hóban jelentette be a dokim, hogy egyébként õ akkor nemfog tudni majd a szülésemhez jönni.Bár úgy tervezte hogy tud, de mégis inkább nem Ugyanis gyereke van, elkezdett rendelni, de még nemdöntötte el akkor hogy vállal e szüléseket...csak rendelne Na de ez még mindig jobb mint a 3 hét :-/ Lemondtam arról hogy dokit fogadjak..inkább szülésznõt kerestem.Férjem rokonságában volt is, így meg is oldottam
A kérdező hozzászólása: És másik orvost abban a kórházban válasszak ahol õ vezette volna a szülést? Ugyanis már minden megvan, hiszen nincs sok idõm hátra, hivatalosan sem. Egyszerûen tanácstalan vagyok. Elsõ babámat várom, és egyébként is millió aggodalom van bennem, de ezek után végképp fogalmam sincs, hogy mit tegyek. :(
A kérdező hozzászólása: Elméletileg a kiírt idõpontnál 4 nappal hamarabb indítaná meg körülbelül a szülést, de én is tartok tõle. Szeretnék nála szülni, ha már hozzá jártam a terhességem alatt végig, de most elég nagyot csalódtam benne, viszont új orvost keresni már nincs túl sok idõm illetve lehetõségem. Csak ilyenkor merül fel bennem a kérdés, hogy " Neki ennyire nem számít a betege illetve a nem kevés összeg, amit elkér a szülésért?" .. azt mondanom sem kell, hogy ezek után azon is elgondolkozok, hogy adjak e neki egyáltalán bármennyit is....
A kérdező hozzászólása: Szurkolok akkor nagyon! Hogy birod az utolsó napokat? :)

Mit tegyek, ha a szülés után kiderül, hogy nem teljesen egészséges a kisbaba?

Legjobb válasz: a kerdezo ugy tette fel a kerdest hogy a szules utan derul ki,nem elotte nem maskor.ha meg terhesseg ideje alatt derul ki en elvetetnem mert anyagilag erzelmileg nagyon megterhelo es az o elete sem lenne a legszebb,mig mas gyerekek szaladgalnak fiatalon pasiznak csajoznak ot mindenki sajnava nezne,ha szules utan derulne ki nem dobnam el magamtol mert ha 9 honapig bennem elt az en verem es barmilyen legyen is akkor is az anyja vagy,nem az o hibaja ha beteg.ha szules utan derulne ki tehat vallalnam a felelossegte erte es szeretetben felnevelnem mintha nem is lenne beteg.ha viszont meg idoben lenne pl a muvi ab idejere esne akkor megkimelnem ot is es magamat is egy nagyon nehez elettol.

a kerdezo ugy tette fel a kerdest hogy a szules utan derul ki, nem elotte nem maskor.ha meg terhesseg ideje alatt derul ki en elvetetnem mert anyagilag erzelmileg nagyon megterhelo es az o elete sem lenne a legszebb, mig mas gyerekek szaladgalnak fiatalon pasiznak csajoznak ot mindenki sajnava nezne, ha szules utan derulne ki nem dobnam el magamtol mert ha 9 honapig bennem elt az en verem es barmilyen legyen is akkor is az anyja vagy, nem az o hibaja ha beteg.ha szules utan derulne ki tehat vallalnam a felelossegte erte es szeretetben felnevelnem mintha nem is lenne beteg.ha viszont meg idoben lenne pl a muvi ab idejere esne akkor megkimelnem ot is es magamat is egy nagyon nehez elettol.
az elöttem lévö hozzá szolonak, tegyük fel dawn koros gyereket vánál akkor is válalnád?és mi lesz ha te nem leszel ki fogja gondját viselni?nem hiába vannak afp szürések...nyitot gerincel is válalnád, mikor tudnád lehet hogy meghal születés után?szerintem azért letünk, leszünk szülök hogy helyesen döntsünk, persze a te gyereked de ha megkérdeznéd mit szeretne, élni nyomorékül vagy nem, szerinted mit választana?tudom mien nehéz ilyen gyerekkel és felnötekkel foglalkozom, sok azt se tudja hogy a világon van...mindenki maga dönt, de nem tudom ha nem érdekelnek az eredmények akkor minek mész el a szûrésre?8hónapos fiucska anyukája
Az elsõ válaszadónak üzenem, hogy ne legyen ennyire szigorú! A kérdezõ lehet nem terhes, terhes, vagy éppen nem egészséges a kisbabája. Egyszerûen félhet is, hogy mi lenne ha baj lenne. Lehet olyan fiatal, hogy nem méri fel még az anyaság erejét. Én a kérdezõnek csak annyit mondanék, részletezze kérdését, miért kérdi.
Ezt most te sem kérdezed komolyan, ugye??? Mit gondolsz, ha beteg, falhoz kell csapni, vagy intézetbe adni?Nem, te vagy az anyja, és neked nevelned kell akkor is, ha beteg.Van egy nyitottgerinces kislány nem messze tõlünk, és teljesértékû életet él, csak tolószékben.Oviba jár stb.Igen, kicsit nehezebb lesz onnét mint addig volt... De nem dobhatod el magadtól csak mert beteg!
Bennem ez fel sem merül. Sõt, így 13 hetes terhesen az afp vizsgálat sem érdekel, mert akármi is van odabennt, az az én gyerekem és szeretem, bármi is legyen vele. Tisztában vagyok vele, hogy nehéz lenne, megterhelõ, de attól õ az enyém és nem adnám semmiért. De persze ezt mindenki maga dönti el, biztos van orvos, segészszolgálat, aki segít, és tanácsot ad. Ha úgy érzi jobbnak, örökbe adhatja. Én úgy is szeretném, hisz az enyém, és attól még lehet "teljes" élete, hogy beteg.
Szerintem ezt mindenki maga dönti el-akár így, akár úgy dönt egy anyuka mindenképpen el kell fogadni, és tiszteletben kell tartani. Mert mindkét döntéshez erõ kell-mindkét döntés egy életen át fog kísérni. Aki azt mondja ilyenre nem is gondol-szerintem nem mond igazat- mindenkinek megfordul a fejében, hogy mi lesz ha... Nekem vam már egy 8 éves fiam - amikor vele terhes voltam nem volt kérdés, ha beteg ha egészséges megtartom (igaz, nem mertült fel a betegség-szerencsére) Most ismét babát várok-az orvosom rámijesztett, nem fejlõdik rendesen (várom az afp eredményét-ami még téves is lehet, hiszen mindenki tudja, abszolút nem megbízható). Nekem "sûrûn" eszembe jut, mi van ha betegen születik. Már nem merem olyan kategórikusan kijelenteni -mint a fiam nál- hogy felnevelem. Beszéltünk errõl párommal is mi van ha beteg a babánk, szerinte ilyenre még csak ne is gondoljak...nincs baj, persze én sem temetek élve-és "tudom" tényleg nincs baj. De azt is tudom-ha így adódna-, nem lennék képes rá (szerinte igen, mert erõs vagyok), nem lennék képes a családomat, a fiamat feláldozni. Legalábbis most így érzek. De ki tudja, ha a kezemben tartanék egy beteg babát-mert attól még az enyém...
A kérdező hozzászólása: Amikor a kérdést feltettem, még nem is sejtettem, hogy a genetikai vizsgálat eredménye szívfejlõdési rendellenességet +down szindrómát igazol. dec. 13.án mûtöttek. Ha megszültem volna, talán 1 napig vagy csak 1 pecig élt volna.

A 40. hetben vagyok es azt mondta a no dokim hogy holnap menjek be a korhazba es meginditja a szulest es meg lesz a picurom. Mit tegyek?

de nem mondott semmi okot arra hogy miert kell megszuljem amikor o akarja,de szerintem es barkit kerdeztem nem ajaljak hogy menjek majd a gyerek mikor fel lesz keszulve es o magatol akar kijonni majd akkor menjek, de szerintem is. mit tegyek???

Legjobb válasz: sZia! en junius 5 re voltam kiirva es mondta a doki hogy junius 1 en menjek be a korhazba es meginditsa a szulest! ugyis tettem bementem meginditotta, masnapra megszultem! akkor inditsak be a szulest ha valami gaz van, amugy nem! pl nekem nagyon dagadt be a bokam, es en terhesegem alatt vegig szedtem vernyomas csokkentot, es amikor szultem ( kulfolon) nagyon paras volt az ido es feltek hogy az idotol felmegy a vernyomasom es ezert kellet meginditani a szulest!

sZia! en junius 5 re voltam kiirva es mondta a doki hogy junius 1 en menjek be a korhazba es meginditsa a szulest! ugyis tettem bementem meginditotta, masnapra megszultem! akkor inditsak be a szulest ha valami gaz van, amugy nem! pl nekem nagyon dagadt be a bokam, es en terhesegem alatt vegig szedtem vernyomas csokkentot, es amikor szultem ( kulfolon) nagyon paras volt az ido es feltek hogy az idotol felmegy a vernyomasom es ezert kellet meginditani a szulest!
Szia! Szerintem kérdezz ré az orvostól, hogy miért van erre szükség (nem értem miért nem tetted meg akkor, amikor etz közölte veled), hiszen jogod van tudni, miért kell a babát megszülnöd. Ha ez az orvos a magándokid, akkor nyugodtan bízz meg a véleményében. Hívd fel telefonon, attól biztos megnyugszol. Ne vedd magadra azt a kockázatot, hogy bajotok lesz!
Orvosa válogatja, hogy meddig engedi túlhordani a kicsit. Általában egy hét, van ahol 10 nap, de max 2 hét. És igen, van olyan doki, aki a betöltött 40 hét után mindjárt indít. BEzélj vele, hogy te még nem akarsz indításd, hagyjon neked még egy hetet. Addig kétnaponta NST, és ha ott nincs gond, és a magzatvízvizsgálaton, akkor elvileg semmi baj. De akkor sem lesz baj, ha megindítja, és meglesz a kicsid.
Gratulálok Neked, sok boldogságot a picikével és legyen hosszú, boldog élete!
elso valasziroja vagyok: menjel csak be a korhazba holnap ha azt mondta megkell inditani nem szorakozasbol mondta!! en sem kerdeztem meg rogton akkor mikor mondta hogy menjek be szulni hanem a korhazba kerdeztem ra hogy ez miert is kell hol ott meg tul hordani se hordtam tul! keszuljel holnapra! aztan konnyu szulest kivanok, most hogy egy hettel tovabb van bent a babad az mar tenyleg nem szamit, a doki meg csak erti a dolgat!
Szia. Ha elöregedett a placenta, akkor szerintem tényleg jobb, ha beindítja a szülést a doki. Te azt nem érzed, ha elöregedik, de õ látja uh-on, és ilyenkor már nem látja el rendesen a babát a méhlepény, ezért kell megindítani. Minden jót, könnyû szülést!
Magyarországon az érvényben lévõ jogszabályok szerint hivatalosan max. 2 héttel engedik túlhordani a babát, némelyik kórházban csupán 1 héttel. Nekem is megindították az elsõ babánál és én is teljesen jól voltam, leleteim rendben voltak, mégse bántam meg, mert szülés után derült ki, hogy a lepény már nagyon el volt öregedve, így a baba is veszített a súlyából az utolsó napokban.
A kérdező hozzászólása: na sziasztok hat akkor este mikor irtam akkor meg is jottek maguktol a fajasok es masnap 15 orara meg lett a kis kimberlynk. jol vagyunk mar itthol . koszonom a jo tanacsokat
A kérdező hozzászólása: koszi szepen hat megyek a korhazba reggel a hazi dokim is azt mondta hogy menjek be csak szepen ..koszonom a segitseget majd megirom hogy mi lett mikor haza jovunk. hat igen a doki emlitette hogy oregszik a placenta de nem gondoltam volna hogy ijen nagy gond az. es masnak nem oregszik csak nekem ???? mas miert mehet a korhazba mikor megjonnnek a fajasai mast miert nem rendelnek be .?????
Ha nincs semmi komoly oka annak hogy miért kell beindítani, én biztosan nem hagynám. Tényleg kérdezd meg a dokidat!
Én is így jártam, de nekem a flowmetria kimutatta, hogy elöregedett a méhlepény és meg kell indítani.Kérj Te is ilyen vizsgálatot, ha ott azt mondják, hogy indítani kell, akkor nincs mese.
A kérdező hozzászólása: koszonom, szepen a tanacsokat es a segitseget. minden jot nektek
A kérdező hozzászólása: jo de nekem nics semmi bajom. legalabb is nem mondott semmit semmi okot csak hogy lejar az ideje a placentanak de hat erzem hogy mocorgal rendesen. es a baratnoimnek nem kellett menni idonap elott jo ok mas orvosnal mas varosba voltak magan klinikan de az mindegy az egyik baratnomnek 2 hettel hamarabb jott a baba mint amikorra vartak es a masiknak 5 nappal kesobb de egyiknek se mondtak hogy akkor gyere meginditjuk a szulest. jaj nem tudom mit tegyek menjek a korhazba vagy sem es ha az en hibambol lesz valami a picurommal??????/
A kérdező hozzászólása: koszonom a jo kivansagokat.. csak most volt idom feljonni egy picit a netre. jol vagyunk csak nagyon keves tejem van igy hat kell adjak tejport is. sok puszi nektek

A 36. hétben vagyok, két éve császárral szültem és a nőgyógyász (az egyetlen aki császároz a városban) még egy hétig szabadségon van. Mit tegyek, ha beindul a szülés?

Nálunk (Románia) úgy tudom, els? császár után kötelez? módon császároznak.

Legjobb válasz: Nekem mondjuk 5 év telt el a két szülés között, nem tudom ez számít-e valamit. Az elsõ nekem is császáros szülés volt, de most a kisfiamat sikerült rendesen megszülnöm. Igaz, nekem nagyon rendes doktornõm volt, aki mindenben támogatott azért, hogy így legyen. Az elsõ, mért lett császár? És miért biztos most is, hogy az lesz? Én az elsõ szülésnél 2 napi vajúdás után sem tágultam, csak 1 ujjnyit, és most mégis sikerült! Fel a fejjel, lehet, hogy neked is sikerülni fog!

Nekem mondjuk 5 év telt el a két szülés között, nem tudom ez számít-e valamit. Az elsõ nekem is császáros szülés volt, de most a kisfiamat sikerült rendesen megszülnöm. Igaz, nekem nagyon rendes doktornõm volt, aki mindenben támogatott azért, hogy így legyen. Az elsõ, mért lett császár? És miért biztos most is, hogy az lesz? Én az elsõ szülésnél 2 napi vajúdás után sem tágultam, csak 1 ujjnyit, és most mégis sikerült! Fel a fejjel, lehet, hogy neked is sikerülni fog!
hát imádkozz.Én szülész vagyok de nem tudok mit mondani erre ami hasznos.reménykedni kell.
A kérdező hozzászólása: Mi történhet szülés közben? Mik ennek a veszélyei?
mam ár egy rutinmûtétnek számít.Persze ha olyan doki csinálja akinek a csuklójában van
A kérdező hozzászólása: Az elsõ pont azért lett császár amiért neked, két nap oxitocin után másfél ujjnyit tágultam, és a méhlepény már teljesen meg volt öregedve. A második meg azért lesz császár, mert az elsõ az volt. Miért, két év után nem veszélyes a természetes szülés?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!