Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, a számlára (29 db)

Mit tegyek most? örököltem pénzt amit már fel is vehetnék de. Egy számlán ketten vagyunk és mind a kétfélnek meg kell jelenni hogy a pénzt felvehessem, másik fél hisztizik nemjelenik meg! Bakban''okosak''dolgoznak nemtud hasznos választ adni.

Legjobb válasz: dehogynem tud hasznos valaszt adni: amig a masik fel nem jelenik meg, egy fillert nem fogsz latni, pont azert, mert a szamla kettotok neven van. forditott helyzetben te mit szolnal, ha a kozos szamlahoz a masik fel siman hozzaferne a te tudtod es beleegyezesed nelkul...?

dehogynem tud hasznos valaszt adni: amig a masik fel nem jelenik meg, egy fillert nem fogsz latni, pont azert, mert a szamla kettotok neven van. forditott helyzetben te mit szolnal, ha a kozos szamlahoz a masik fel siman hozzaferne a te tudtod es beleegyezesed nelkul...?
Bíróságon kell keresetet beadni jognyilatkozat pótlása iránt.
A kérdező hozzászólása: kedves elsõ válaszoló!értem én, hogy te is mit irsz!NEM a tudta nélkül akarom felveni részemet!Hátráltat hogy én ne tudjam felvenni!ilyenkor mivan?
ilyenkor az van, hogy szerzel ugyvedet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Szüleim UPC tv szolgáltatását kikapcsolták mert 2 hónapja nem fizettek számlát. Mit csinájanak fizessék be a 2 kiküldött számlát? Mit tegyenek hogy vissza kapcsolják a tv szolgáltatást?

Válaszaitokat elöre is köszönöm

Legjobb válasz: ha még nem vitték el a cuccokat pl dekóder akkor fizetsd be a számlát és a befizetési nyilatkozat példányát küldd el nekik postán. a párom is így járt a digivel de visszakapcsolták. remélem tudtam segíteni

ha még nem vitték el a cuccokat pl dekóder akkor fizetsd be a számlát és a befizetési nyilatkozat példányát küldd el nekik postán. a párom is így járt a digivel de visszakapcsolták. remélem tudtam segíteni

Nem fizettem be a telefonszámlát ezért letiltotta és érvénytelenné tette a simet és küldte a levelet hohy rátett még kötbért is. Ha én kifizetem a számlát és veszek magamnak másik simkártyát a kötbért követelheti? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Aláírtál egy szerzõdést, amit hiába, hogy nem olvastál el, még érvényes és vonatkozik rád. Ha kifizeted a számlákat (egy miatt ugyanis nem tiltanak SIM-et), akkor ugyanazt is használhatod tovább. A hûségidõ végéig köteles vagy kifizetni a számlákat (ha használod a telefont ha nem!) különben kötbér...

Aláírtál egy szerzõdést, amit hiába, hogy nem olvastál el, még érvényes és vonatkozik rád. Ha kifizeted a számlákat (egy miatt ugyanis nem tiltanak SIM-et), akkor ugyanazt is használhatod tovább. A hûségidõ végéig köteles vagy kifizetni a számlákat (ha használod a telefont ha nem!) különben kötbér...
A kérdező hozzászólása: Már a törleszõ rég lejárt.Akciós telefonról van szó igy is?


Mit tegyek ha elveszett a garancia a számlával együtt?

a media markt-ben vettök karácsony elõtt egy toshiba notebook-ot, ls most kiírta hogy driver not less or equal. nem tudom mit csináljak, ezért bevinném vissza az üzletbe, viszont nincsen garancia, számla se :/ olyan nincs hogy bemondjuk ott az adatokat, és a rendszerben ot bennevan náluk hogy mi télleg ezt vettük??

Legjobb válasz: Én úgy tudom sajnos hogy itthon számla és/vagy garancialevél nélkül nem állnak veled szóba.

Én úgy tudom sajnos hogy itthon számla és/vagy garancialevél nélkül nem állnak veled szóba.
#1 jól írja. Túrjátok csak elõ a számláta és a hozzá tartozó papírokat. Egyébként a hiba nem biztos, hogy garanciáztatást igényel, nézesd meg elõtte egy szakemberrel!

Kiállítottam a számlát, nem fizettek ki. Mit tegyek?

"adózásilag" is érdekel... módfelett nem fizetném ki utána az áfá-t.. nincs is miből.

Legjobb válasz: Sajnos az ÁFÁ-t ki kell fizetni, ha nem tudod, akkor megpróbálják behajtani. A számlával kapcsolatban fizetési meghagyást kell kiállítatni.

Sajnos az ÁFÁ-t ki kell fizetni, ha nem tudod, akkor megpróbálják behajtani. A számlával kapcsolatban fizetési meghagyást kell kiállítatni.
Fizetési felszólítás, majd felszámolási értesítés. Ez hatásosabb. De a fizetési meghagyás és az inkasszó is jó módszer. Az ÁFA-t meg kell fizetned.
Az hogy téged nem fizettek ki nem befolyásolja az áfa megfizetését, ha kiszámláztad akkor ki kell fizetni. Welcome on board!

OTP-s számlámra tettem fel pénzt, hogy online tudjak utalni egy szlovák számlára. Rámentem a deviza utalásra, de azt írja hogy csak HUF-ban utalhatok, de nekem szigorúan €-t kell, mit tegyek?

Legjobb válasz: Nyitnod kell egy devizaszámlát. Aminek van külön havidíja, plusz marha drága az utalás és a forint euróba váltása is a banknál.

Nyitnod kell egy devizaszámlát. Aminek van külön havidíja, plusz marha drága az utalás és a forint euróba váltása is a banknál.
Nyilván neked forint számlád van, amirõl csak forintban tudsz utalni. Ha feltétlen euróban akarsz utalni, nyitnod kell egy devizaszámlát. (Egyébként lehet, hogy ha a fogadó bankszámla eurószámla, akkor automatikusan átkonvertálja euróra az utalásodat.)
Komolyan nem értem, hogy miért tart valaki számlát az OTP-nél? Hogy lehet a legnagyobb bank a legtöbb ügyféllel? Az elsõ dolgom lenne ilyen banki rendszer mellett más banknál új számlát nyitni ahol forint számláról is tudok eurót utalni, ha akarok. Vannak még nagyobb bankok akiknek elég fiókja és automatája van.
Megszokás :) Nekem is ott van az egész családom (testvér, szülõk, nagyszülõk), hiába nyüstölöm õket évet óta, hogy váltsanak néha, menjenek egy olcsóbbhoz. De hát sok lenne vele a papírmunka (szólni kéne mindenkinek kb. 1-2 helyre, hogy új számlára utalják a jövedelmét...)
Hát csak szerelõ. Se számla, se garanciapapír.
A garanciát csak kizárólag a garanciajeggyel tudod érvényesíteni! Ha ezt elveszítetted, akkor annak annyi...

Mit tegyek, ha egy szolgáltatói számlán nagyobb összeg szerepel a vártnál?

Konténert rendeltem a helyi önkormányzattól lomtalanításhoz. A konténer 4 m3-es volt, tipikus padlástakarításról lévén szó, javarészt üres üvegek, m?anyag kannák, régi fotelek, sz?nyeg, lámpabúrák, papírdobozok, gyerekjátékok és hasonló lomok kerültek bele. A számla összege 4 tonna hulladékról szól, ami szerintem enyhén szólva is túlzás. A mérlegelésnél ugyan nem lehettem ott, s a mérlegjegyet sem volt módomban megtekinteni, azért a józan ész azt mondja, hogy ezek súlya belefér kb. 1 tonnába.

Legjobb válasz: "Vagy mi az az anyag, amibõl 1 m3 1 tonna (pl. sitt, kavics)?" Leginkább a vízé. Sóderbõl kb 1,8-2 tonna egy köbméter így számolj.

"Vagy mi az az anyag, amibõl 1 m3 1 tonna (pl. sitt, kavics)?" Leginkább a vízé. Sóderbõl kb 1, 8-2 tonna egy köbméter így számolj.
Ha 4 m3-es konténert rendeltél, annak annyi a szabvány súlya, tudomásom szernint nem mérik, mindegy mi van benne, ennyit számolnak....
A kérdező hozzászólása: Kérdezõ: Természetesen kértem elõzetesen árajánlatot, mely szerint a konténer szállításáért számítanak fel egy bizonyos összeget, plusz a hulladék elhelyezéséért tonnánként. Ebbõl tudtam kiszámolni, hogy 4 tonnányi hulladék elhelyezését számlázták ki, mert a számlán csak "1 db konténer szállítása és ürítése" szerepel.
Én is rendeltem konténert, 4m3-est, amit 4 tonnásnak számolnak, de ez különben fel sem merült... Kérdezz rá, ha úgy gondolod, becsaptak, elõre tudtam az 1 konténer oda-visszaszállítás ürítés mennyi lesz. Mérésrõl szó se volt...
A kérdező hozzászólása: Hát éppen itt a probléma, hogy a reklamációmra azt felelték, hogy nincs tévedés, 4 tonna (ami ellentmond a józan észnek). Ezután kértem tõlük a mérlegjegy másolatát, ezt 2 hete várom. A számla fizetési határideje idõközben lejárt, ezért attól tartva, hogy sok kamatot számítanak fel, átutaltam a számla egy részét (2 tonnát) azzal a feltétellel, hogy kompenzáljuk az összeget, ha kiderül a valós súly. A kérdés az, hogy esetemben érdemes-e ügyvédet fogadni, pert indítani? Van-e esély arra, hogy bebizonyítsam az igazamat, ha konkrét bizonyíték nem áll rendelkezésemre? Egyáltalán nekem kell bizonyítani, vagy a cégnek a számlázás helyességét, illetve hibáját? Nagyon nem szeretném, hogy a valós súly többszörösét fizettessék ki velem, nem lenne jó baleknak lenni. :-((


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!