Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, a kutyám ne (65 db)

Mit tegyek a kutyámmal, hogy ne szökjön? Illetve hogy neveljem meg!?

A kutyám simán átugorja a kerítést, és átsurran a két lábad között, így kiszökik. Mit tegyek-e két baj ellen?

Legjobb válasz: Keress neki gazdát.

Keress neki gazdát.
Akkor itt van még egy jó játék: kutyaiskola. Hétvégén rászánsz egy napot, és akkor kicsit megnevelõdik, szocializálódik a kutyád.
A kérdező hozzászólása: Ja és a családba nekem jön vissza csak (90%ba) szökés után ha hívom!
A kérdező hozzászólása: Igen és ezt mind (korom ellenére csak 150 cm) csináljam meg (egy megint csak kb 1m es kutyával) olyan helyen, ahol a kóbor kutyák száma 3fõ/cm3(és a konfliktus esélye 98%)! (A LÉNYEG HOGY ELRÁNT A FENÉBE AKKORA HOZZÁM KÉPEST :D)
Van egy eszméletlen jó játék, úgy hívják, hogy FELELÕS ÁLLATTARTÁS. Úgy játsszuk, hogy reggel felkelsz egy órával korábban, és kiviszed egy órára a blökit, eközben játszol vele, futtatod, labdáztok. Aztán hazaérsz mondjuk háromkor az iskolából, négyig összeszeded magad, kajálsz, akármi, és ÚJRA kimész a kutyával, ezúttal hosszabb idõre, heti két-három alkalommal elsétálsz/buszozol/vonatozol/repülsz egy olyan helyre, ahol találkozhat a fajtársaival és játszhat, hétvégékre szervezel nagyobb sétákat, kirándulásokat, sétákat, mindeközben megismered a saját kutyádat és kielégíted az igényeit, így szökni sem fog.
A kérdező hozzászólása: Jó nem csak én foglalkozom vele, amikor én nem érek rá, a család másik tagja foglalkozik vele! Ja és mit csináljak, milyen játékot játszak vele? Ha egyszerûen ezt szereti, és ez teszi boldoggá??? Nem fogok pénzt költeni drága silány puccos sz*rokra, mert neki ez is só! De ha tudsz valami jó játékot mond meg nyugodtan ne csak pofázz!
Az, hogy "szünetben", meg "néha" foglalkozol vele, az SEMMI. Kutyának MINDEN NAPOS mozgatásra, játékra, tanításra, feladatokra van szüksége!
Nekünk szökõs volt az elõzõ kutyánk és azért mert vadászkutya volt. Közel az erdõ és neki minden vágya vadászni, kóborolni. Nem hallgatott makacs kutyus volt. A mostani pár füttyre már szalad mint az állat:) Ha unatkozik elmegy... Meg fajtától függ. Pl. a Mudink az egy juhászkutya és nekünk egyszer sem szökött még el.. (3kutyus van)
Képzeld van a facebookon egy happy pets nevû jàték. Na ott dobàld a kutyàknak a fát ha szerinted ennyibõl áll a kutyatartás!
A kérdező hozzászólása: FOGLALKOZOM VELE! Szünetekben, szoktam vele játszani, meg néha máskor is. Eldobom neki a fát, õ visszahozza! Amugy sétálni azért nem viszem, mert sok a környéken a kóborkutya!
Mi a francnak van kutyád, ha félsz tõle és nem is foglalkozol vele??? Keress szerencsétlennek egy új gazdát!
Modjuk vigyed rendszeresen sétálni.A kutyának kevés a kert egy életen keresztül, nem is mindegyik hajlandó eltûrni.Azért harap, mert így érteti meg, mit szeretne.Gondolom voltak sikeres akciói.Kezdeményezz vele te játékot.Ha harapással próbál rávenni valamire, hagyd ott vagy zavard el, de úgy, hogy eszébe ne jusson visszamenni.
Gazdikeresés és többet ne tatrs kutyát!
Tökéletesen leírtad, hogy nektek nem való kutya.
en a helyedben rakeresnek arra az interneten, hogy: engedelmessegi tanfolyam
A kérdező hozzászólása: Na ez már egy jobb ötlet :) köszi.
szegény kutyus mi lett vele? rohanj vele a dokihoz... esetleg nem tudsz valami kocsit szerezni?
Hát olyannal ami nem ázik át nem tudod. Szerintem adj rá vastagabb zoknit.
A kérdező hozzászólása: nem tudok sajnos a párom dolgozik nem tud minket elvinni, de bekötöztem most neki gézlappal meg egy zacskódarabot ráragasztottam a gézlapra és bekötöztem gézzel szerintem át nem fog ázni, de még ha át is ázna nem megy bele annyi kosz és sár mintha nem lenne rajta semmi! eddig toklász gyanús volt, de most észrevettem egy kisebb vágást az egyik ujjának a párnácskáján (nem tudom pontosan hogy írjam) úgyhogy lehet belelépett valamibe, de már megyünk is az orvoshoz remélem jól meggyógyítja :) köszönöm a gyors válaszokat!
drukkolunk a kutyusnak de csak ha nekem is szorítasz a suliba...
A kérdező hozzászólása: köszi aranyos vagy, remélem neked is úgy fog elsülni mint nekünk! :) hát a házi kötésem lejött már 5 perc után, de szerencsére kiderült, hogy megégette az egyik "párnáját" és most válik le, de alatta már gyógyul úgyhogy le fog esni és rendbe jön :) köszönöm a válaszokat :*
Ilyen esetben zoknit kell a lábára húzni, és ha kell, egy zacskót is a séta idejére. Persze ha hagyod rohangálni, akkor ez leeshet, de alapvetõen nem rossz dolog, és látszik, ha már kedz szétjönni, szóval meg lehet elõzni, hogy csupa sár legyen a seb.
azért elviszed a dokihoz, vagy már voltatok?
A kérdező hozzászólása: voltunk persze, elvittem mert féltem hogy toklász, meg nagyon nyalogatta és sántikált úgyhogy minél elõbb akartam, hát sajnos így is 2 napig kellett szegénynek sántikálnia, de szerencsénkre nem toklász! :)

FONTOS! Mit tegyek hogy kutyaim ne utaljak a gyerekeket?

3 kutyam kozul 2 mar egy eve nagyon nem birja a gyerekeket,ahogy jon hozzank egy gyerek,nekirohannak ugatva,es ilyenkor persze a 3-ik is beletarsul.Mindez azert egy eve all fent,mert kb akkoriban volt az hogy a szomszed gyerekeket azzal szorakoztak,hogy mikor az udvaron voltak a kutyaim (kinti-benti kutyak)kovekkel dobaltak oket es bottal ilyesztettek.Persze en ilyenkor mikor meglattam,raszoltam a gyerekekre,...es ez lett a vege,olyan ellenszenvet valtottak ki emiatt a kutyaimbol,hogy ha latjak hogy ''kisember'',az ellenseg.Probaltam mar,hogy ha rokon gyerek jott hozzank,hogy a jelenletemben adjon nekik finom falatokat,de nem valtoztatott semmit,csak mindig arra a napra.Mi is fogunk idovel gyereket vallalni,de azt remelem mar maskepp szokjak meg,ahogy felcseperedik,...viszont attol meg szeretnem megoldani ezt a helyzetet hogy ne tekintsek ellensegnek a gyerekeket,es 1 evvel ezelott meg egyutt jatszottak a kereztfiammal,most meg ot is ellensegnek tekintik.Legyszi segitsetek,mit csinaljak hogy elmuljon beloluk???

Legjobb válasz: Hát ezt a problémát akár szakember segítségével mindenképp meg kell oldani mielõtt saját gyereked lesz, mert akkor komoly gondok lehetnek. Szerintem próbálj meg egy kutyaiskolában tanácsot kérni.

Hát ezt a problémát akár szakember segítségével mindenképp meg kell oldani mielõtt saját gyereked lesz, mert akkor komoly gondok lehetnek. Szerintem próbálj meg egy kutyaiskolában tanácsot kérni.
Hát ez egy kicsit összetettebb probléma annál, mint hogy itt le lehetne írni, illetve ha le is lehetne, kockázatos nekiesned szaktudás nélkül, mert ha elcseszed, megharapnak egy gyereket, és leshetsz. Kérd szakember segítségét mindenképpen.
A kérdező hozzászólása: Mar egy ideje nem dobaltak a kutyakat, csak siman eljonnek elottunk, amit persze nagy ugatassal kisernek a kutyaim, ezek utan.A nyugodtabbik kutya kistermetu, o amugy nagyon gyerekbarat, a masik ketto nagyobb termetu, egyikuk egy nemetjuhasz keverek, a masik egy oreg kutya, akivel konnyebben megy az ilyesmi, mert sokmindenrol nagyon konnyen leszokott mar.A gond inkabb a nemetjuhasz keverekkel lenne, mert o nagyon bizalmatlan lett a gyerekekkel, tart toluk, latszik hogy fel toluk, aztan hirtelen tamad, nem keszul harapni, csak ugy tamad.De mindenkepp megprobalom ezt amit irtal, bizom benne hogy sikerul, ...ha nem, akkor tenyleg muszaly lesz szakemberhez fordulnom.
A probléma megoldásához a legdominánsabb kutyádat kell kezelésbe venni, az NJ keveréket. Õ a felbujtó, és egyben a legbizalmatlanabb a korábbi tapasztalatok miatt. Nem lesz egy könnyû eset, mert már magában eldöntötte ki az ellenség és általánosított is.


adventix állat gyógyszertárban megtalálod:)
Van egy szer, azt hiszem Federol sebolaj a neve. Én ilyet használtam régebben a kutyám fülére, mert ellepték a legyek.
Hello! Nekünk is ez volt a kutyánkkal neki már mindkét fülén volt seb véres is volt. Mi IRIX-el fújtuk be. Azthiszem h alkoholos de nem biztos. Kicsit mintha csípte volna, de ha mindennap min.1x befújtuk de lehet h 2x is és elmúlt. Hát remélem tudtam segíteni. :)
Szia! Tapasztalatok szerint a Matador-ral kell lekenni. Utánna enyhülni fognak a tünetek. A seb pedig eltûnik.

Mit tegyek a kutyám fülére, hogy a legyek ne szállják?

Minden nyáron ez van, hogy szegénynek "eszik a fülét" a legyek, és mindig tiszta véres volt neki. Próbáltunk már minden praktikát, a sós disznózsírtól kezdve mindent, az sem rossz rá, de azzal is naponta 3x kell bekenni. Hallottam már valamilyen csepprõl vagy nem tudom mirõl, ami állítólag jó rá...annak mi a neve?

Legjobb válasz: Amit az elõzõ linkelt, ahhoz én is hozzászóltam. Bejött a teafaolaj. Az állatorvos az Advantixot ajánlotta. Kb 2 hete van rajta, 1-2 légy van rajta ritkán, de a fülét nem csípik, teljesen begyógyult.

Amit az elõzõ linkelt, ahhoz én is hozzászóltam. Bejött a teafaolaj. Az állatorvos az Advantixot ajánlotta. Kb 2 hete van rajta, 1-2 légy van rajta ritkán, de a fülét nem csípik, teljesen begyógyult.
Nekünk az állatorvos Federol sebolajat adott: [link]
A kérdező hozzászólása: A Federol az nem használt nekünk, és az Advantixxal milyen gyakran kell kenni? Akkor azt veszek neki.
Egy hónapig jó a doki szerint.
A kérdező hozzászólása: Egyszer bekenem és utána addig hat?
Igen. A füle tövénél kezded, és a tarkóján kened végig. A fülét ne kend be.
A kérdező hozzászólása: Rendben, és miért ne kenjem be a fülét?
Hát ezt passzolom. Ezt mondta a doki, én meg betartom az utasítást. A lényeg, hogy mûködik. (Amúgy egy vágott fülû cane corso.)
A kérdező hozzászólása: Vettem neki Advantixot, és az utasítás szerint kb 1 hete kentem be, de azóta tegnap megint megjelent rajta 1-2 légy. Miért? A papírjára pedig az van írva, hogy 1 hónapig tartja távol õket.

Mit tegyek, hogy a kutyám ne sz*rjon a kapuba és ne vizeljen a bejáratom elé?

Állandóan a fal sarkát vizelik le a kutyáim illetve össze vissza fossa a kapubejáratot.Van valami spray vagy valami ami elterelné az illatokat amit érez és ne oda ürítsen?

Legjobb válasz: Jézusom, elsõ... A kutya jelöl, egész konkrétan a területe határát. Úgy kéne viselkedni, hogy rájöjjön, nincs saját területe, nem falkavezér, így nincs mit körbejelölnie a sajátjaként, ettõl nagy valószínûséggel megoldódna a probléma, ha mégsem, normális kutya-gazda kapcsolatban ez már abszolút tiltható viselkedés.

Jézusom, elsõ... A kutya jelöl, egész konkrétan a területe határát. Úgy kéne viselkedni, hogy rájöjjön, nincs saját területe, nem falkavezér, így nincs mit körbejelölnie a sajátjaként, ettõl nagy valószínûséggel megoldódna a probléma, ha mégsem, normális kutya-gazda kapcsolatban ez már abszolút tiltható viselkedés.
amikor látód menj oda rúgd jól s*gbe, ordíts rá a nevét bármi ezek segítik az idomitását sajátunknál ez bevált azóta a szomszéd kapujába sz*rik
Elsõ vagyok most mér 0% Fogadnék bárkivel hogy ennél nincs jobb megoldás, ha nem te vagy a falkavezér a kutyád számára rád is támadhat ezt ne feled a mi kutyák úgye 2-3évesen került hozzánk kezdetben nyüszitet félt mindentöl aztán 1-2 évre rá ha kajája melet voltál min3-4m ren nekedtámadt úgatót Nekem nagyon elegem lett belöle ordibáltam rá néha vertem is azóta csendben van nincs vele gond csak rám halgat a családban már említettem miért.
Elsõ vagyok most mér 0% Fogadnék bárkivel hogy ennél nincs jobb megoldás, ha nem te vagy a falkavezér a kutyád számára rád is támadhat ezt ne feled a mi kutyák úgye 2-3évesen került hozzánk kezdetben nyüszitet félt mindentöl aztán 1-2 évre rá ha kajája melet voltál min3-4m ren nekedtámadt úgatót Nekem nagyon elegem lett belöle ordibáltam rá néha vertem is azóta csendben van nincs vele gond csak rám halgat a családban már említettem miért. 19F
vidd el sétálni, és akkor talán nem otthon üríti ki a hólyagját meg nem a kertbe kakil.. aztán ha kakilt szépen felszeded egy zacsiba és kidobod..
1-es, az nem nevelés, hanem megfélemlítés, amit csinálsz! Kérdezõ: sétáltasd naponta 1-2 alkalommal, így az utcán pisil...kakit meg felszeded és kidobod a kukába :)

Mit tegyek, hogy éjszakánként ne tépjen szét dolgokat a kutyám?

Van egy 7 éves és egy 1.5 éves német juhászom. A kicsi szokott éjszakánként randalírozni. Nem mindig,havonta 1 alkalommal, de ha pl. front jön, akkor neki szét kell tépni valamit: egy kint hagyott cip?t vagy párnát. Van, hogy a rózsa nem szimpatikus neki és le kell rágni a virágját. A barkafa folyton kötegszik vele.

Legjobb válasz: "rossz kutya...":) Nah szal komolyan. Meg kell nevelni. Egy másfél éves kutyát még meg lehet. Igazából rajta kellene kapnotok egy ilyen csíny közben és akkor lepirítani. Tanulna belõle lehet.

"rossz kutya...":) Nah szal komolyan. Meg kell nevelni. Egy másfél éves kutyát még meg lehet. Igazából rajta kellene kapnotok egy ilyen csíny közben és akkor lepirítani. Tanulna belõle lehet.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy van annyi esze, hogy ne akkor csinálja a dolgokat, mikor mi is látjuk. Ha nem vagyunk itthon, vagy mikor alszunk. Amikor meg mi is észre vesszük, akkor meg már késõ. Kedves 2. Azt írtam, hogy minden nap megyünk sétálni. Egyébként nemcsak úgy írtam, hogy frontérzékeny. Megérzi az esõt és akkor olyan, mint egy hiperaktív kisgyerek. Hisztizik mindenért.
este vidd el egy sétára lehet hogy csak túlteng benne az energia
A kérdező hozzászólása: Egyszer kaptam rajta, akkor kikapott. Elfelejtettük bezárni a bejárati ajtót kulccsal. Õk meg megtanulták kinyitni. A drágám bejött, kihordta az összes cipõmet és tönkre is tette. Azzal bukott le, hogy az utolsó párnál nem tudott kimenni, mert belülrõl nem tudja kinyitni és elkezdett ugatni.
ismerõs, egy rokona velünk él :) neki a konyhaasztalon felejtett ujságok az õsellenségei, ezért néha megmutatja ki az úr, és cafatokra tépi õket. viszont csak akkor, ha valamiért otthon hagyjuk? esetleg megkezdi a lambériát . de csak havi 1× !!?? talán a farkasvér ??? telihold , meg ilyenek ? mint a rossz gyerek , aki bosszút áll mert nem kapott nyalókát ??? és még a kutya nem bosszúálló :) :)
a kutyára utólag is lehet tudtommal hatni. Mint a pisilésnél, hogy ha rossz helyre pisil a házban, akkor oda kell nyomni az orrát és úgy lecseszni. Itt is prbáljátok meg, h a papírcetlikehz nyomjátok a fejét, h azt lássa és közben lepirítani, akkor talán összeköti a tépkdést azzal, h akkor lecseszést kap cserébe.
A kérdező hozzászólása: A lábtörlõ rágásánál mindig kap a fejére. (Már nem is szögletes a lábtörlõnk. De a kis sunyi mihelyst látja, hogy valaki nyúl a lábtörlõért önkéntes számûzetésbe vonul a pincébe. Mikor kap, akkor meg még nagyobb a vágya, hogy az adott dolgot jól megrendszabályozza. Ezért nem tudom mit tegyek. Amit tudok, már kipróbáltam: 1. le van fárasztva 2. van napi programja 3. büntetés van, ha rosszat csinál Valami más van még valakinél?
A kérdező hozzászólása: Nem lakásban van tartva, hanem kertben. Szerintem egy nagytestû kutya megbolondul lakásban. Már próbáltam, hogy kizárjuk a falkából, de ez mindig nála ellenkezõ képen csapódott le. Volt, hogy "börtönbe küldtük, mert olyan rosszat csinált, de nem vált be. Könyvek pedig vannak a háztartásban, amik kutyanevelésrõl szólnak, de erre vonatkozólag nincs tanács. Ha ezen az oldalon találtam volna hasonló kérdést ezt fel sem tettem volna, de nem lökött ki semmit.

Mit tegyek, hogy a kutyám ne kaparjon a kerdben?

Kettő tacsim van.Az időssebb fiú, ő kb:fél éves koráig elásta a csontot és ezért kapart.Erről úgy szokott le, hogy csak annyi kaját kapott amennyit megevett és így nem volt amit eláshatott.A lány kutyám most már kettő éves és első perctől kezdve amióta hozzánk került hatalmas gödröket ás.Nála az előbbi módszer nem vált be.Mit tegyek?Ha levágom a karmokat az segít?

Legjobb válasz: Mennyire fárasztod le a kutyáidat? Mert a legtöbb esetben azért kaparnak a kutyák, mert unatkoznak, így vezetik le a felesleges energiájukat. Arról nem is beszélve, hogy a tacskó kotorék eb, szóval az, hogy ne kaparjon, szerintem kicsit nagy elvárás. De mindenképpen azzal kezdeném a helyedben a dolgot, hogy reggel mielõtt elmegyek otthonról egy agyilag fárasztó játék (ha ügyes vagy 20-30 perc alatt le tudod fárasztani) és utána elvileg aludni akar majd csak. Ha teljesen le vannak kötve az energiái, akkor viszont a fajtájából adódóan "végzi a dolgát".

Mennyire fárasztod le a kutyáidat? Mert a legtöbb esetben azért kaparnak a kutyák, mert unatkoznak, így vezetik le a felesleges energiájukat. Arról nem is beszélve, hogy a tacskó kotorék eb, szóval az, hogy ne kaparjon, szerintem kicsit nagy elvárás. De mindenképpen azzal kezdeném a helyedben a dolgot, hogy reggel mielõtt elmegyek otthonról egy agyilag fárasztó játék (ha ügyes vagy 20-30 perc alatt le tudod fárasztani) és utána elvileg aludni akar majd csak. Ha teljesen le vannak kötve az energiái, akkor viszont a fajtájából adódóan "végzi a dolgát".
Hááát próbálkozhatsz egy kissé macerás és nem túl kellemes módszerrel: Ha a kertben végzik a "nagydolgukat" akkor szedd össze a kakit egy vödörbe önts hozzá vizet és keverj belõle híg löttyöt ebbõl önts minden gödörbe mielõtt visszatemeted... (állítólag utána ott már nem kaparnak többet.)

Mit tegyek, hogy a kutyám ne pakolja ki a tálból az ételt?

Kiveszi és a t?le 20-30 cm-re lév? sz?nyegen eszi meg, még az apró tápot is.

Legjobb válasz: mi kutyáink is ilyenek, rakd ki az ételét a konyhába, és a konyhaajtóra (helyette) fel lehet rakni ilyen 10-120 cm-s rács-szerûséget, ami egyszerûen kinyitható. Amíg eszik, ne engedd ki a konyhából. Jobb ötletem sajnos nekem sincs.

mi kutyáink is ilyenek, rakd ki az ételét a konyhába, és a konyhaajtóra (helyette) fel lehet rakni ilyen 10-120 cm-s rács-szerûséget, ami egyszerûen kinyitható. Amíg eszik, ne engedd ki a konyhából. Jobb ötletem sajnos nekem sincs.
100-120 cm-s :) bocsi
próbálj neki egy kis boxot csinálni, ami két oldalról zárt pl. szekrények közé tedd be a tálját. hátha úgy nem veszi ki
A kérdező hozzászólása: Ok! Köszi, bár nem viszi ki a konyhából, ott vannak a táljai, de ott mindent szétpakol:D Azért köszönöm a hosszá szólást!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi.
szia! az én kutyám is ilyen.sok kutya csinálja ezt.az enyém a konyhában eszik, ha összemocskol valamit akkor feltakarítom a csempén.
A kérdező hozzászólása: Szóval muszáj lesz ezzel megbarátkoznom!:D Gondoltam! Köszi!:D
Az enyém is ilyen :) Szerencsére csak a csonttal, a táppal nem. Próbálkoztam, hogy felveszem a szõnyeget, de talált másikat. Marad a porszívó.

Mit tegyek hogy reggel ne keltsen fel a kutya 6-7kor?

ugyanis már szoba tiszta, reggel 8.óráig is kibirta. Este későn vigyem le?,vagy verjem meg ha felkelt? ti hogyan oldjátok meg, bevan csukva az ajtó csak azt kapirgálja.

Legjobb válasz: Téged is megvertek anyádék kiskorodban, amikor reggel felkeltetted õket ?? -.-" Csóri kutya, annyira fáj neked levinni egy pisi-kakira, és utána visszaaludni? Én 5-6 órakor levittem õket utána meg szunyáltunk tovább. Te sosem szoktál felkelni éjjel pisilni? Attól még, hogy szobatiszta nem gép, hogy 20h- 8h-ig kibírja minden alkalommal.

Téged is megvertek anyádék kiskorodban, amikor reggel felkeltetted õket ?? -.-" Csóri kutya, annyira fáj neked levinni egy pisi-kakira, és utána visszaaludni? Én 5-6 órakor levittem õket utána meg szunyáltunk tovább. Te sosem szoktál felkelni éjjel pisilni? Attól még, hogy szobatiszta nem gép, hogy 20h- 8h-ig kibírja minden alkalommal.
Az enyém volt, hogy hajnali 3kor ébresztett... felkeltem, kiengedtem megvártam még elvégzi a dolgát és jöttünk vissza és aludtunk... miért kéne ezért elverni? az jbb lenne ha nem szólna és reggel egy nagy tócsára vagy kupacra ébrednél?-.-
Bakker, képes lennél megvenni azért, mert pisilnie kell? Ó, milyen ember vagy te? :( Vidd le este 10-11 körül még egy pisire. És józan paraszti ésszel gondold át, hogy Neked mi az elsõ, amikor felkelsz. Nem mész el pisilni? A kutyának is ugyanolyan szükségletei vannak, és bizony az is elõ fog fordulni, hogy az éjszaka kellõs közepén kell majd lemenni vele, mert mondjuk hascsikarást kap. Aki kutyát tart, az ne legyen lusta.
Én nem kívánnám, hogy 8 óránál többet kibírjon pisilés nélkül. Szerintem úgy kell kutyát tartani, hogy az a kutyának és a gazdinak is jó legyen. Ha ez nem így van, akkor el kell rajta gondolkodni, hogy mi a teendõ. Szóval vidd le éjfélkor és akkor 8-ig alhatsz. De akkor következetesen így, minden nap.
Szuper, akkor csak 10 vagy 11 órát kell kibírnia.
ha 10kor akarod levinni, akkor 6-7 körül már vidd le, kutyák nem alszanak tovább, akkor fel szoktak kelni hajnalban és ha érzi szükségét nehogymár megverd hogy figyelmeztet téged, jobb lenne ha odacsinálna?? Miénk is elalszik akár délig is, de le van víve fél7kor mindennap utána feljön és alszik velem ameddig én sõõt ..:) ) aztán 1-2 óra körül megint lemegyünk utána késõ délután aztán este:) De a délutáni sétánk ilyen jó idõbe folyamatos 1 óra fárasztás, pihenés nélkül pedig csak egy 5kg-s kutyáról van szó :) nehogy lecseszd vagy ne adj isten megverd mert ilyen értelmes!!
ki kell fárasztani sztem este. az én macskám is ha egeész nap aliszk, aztán hajnalban kel. halefárad akkor 9-ig simán elalszik, eszébe se jut, h éhes vagy szomjas
vidd le késõbb... én a kutyámmal alszok, õ nem ébreszt fel csak ha már látja hogy felkeltem magamtól (pl megnézem telefonon mennyi az idõ) most is még az ágyban van, pedig most 20kor vittem le utoljára... volt amikor 10kor vittem le utoljára nah olyankor õ is 9-10ig hagyott...
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! este 9-10körül fogom levinni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!