Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, a gyerekorvos (4 db)

A Gyerekorvos megkérdezte tőlem h verjük e a gyereket? Mit tegyek? Többi lent

Tegnap voltunk a doktornéninél és mikor levetköztettem a 8hónapos kislányomat megkérdeztem t?le h mi az a barna nagy folt ott a kis mellénél (hetek óta ott volt és gondoltam megkérdezem). Erre rámförmedt h "verik ezt a gyereket?". Totál lesokkolt, és mondtam h "dehogyis". Megvizsgálta (szerintem megnézte h a bordái el vannak e törve) és kijelentette h az anyajegy lesz valószín? és lehet h ahogy jött el is megy. Azóta nem térek magamhoz!!! Bocsánatot se kért h ilyet feltételezett!!! Mit tegyek? Váltanál dokit?

Legjobb válasz: Lehet,hogy úgymond "viccbõl" kérdezte. A mi gyerekorvosunk is olyan hogy nem veszi magát észre,hogy amiket mond/csinál esetleg bántó. Igen, én lehet hogy váltanék.elhiszem hogy látott már sok mindent,de nem kell megalázni másokat.

Lehet, hogy úgymond "viccbõl" kérdezte. A mi gyerekorvosunk is olyan hogy nem veszi magát észre, hogy amiket mond/csinál esetleg bántó. Igen, én lehet hogy váltanék.elhiszem hogy látott már sok mindent, de nem kell megalázni másokat.
pedig próbáld meg magad túl tenni rajta.Mosolyogj egyet és gondolj azokra a gyerekekre akiket rendszeresen vernek, milyen jó lenne ha ilyen dokijuk lenne.ha nincs mitõl tartanod, ne ess kétségbe.mivel megvizsgálta a gyereket és látta hogy nem veréstõl van a folt, igy biztos helyre is rakta magában, hogy igen nem verik a gyereket, egy bocs tényleg jol jött volna.Ne foglalkozz vele, nincs jelentõsége.
Biztos én is meglepõdtem volna a kérdésen, de.Én úgy gondolom hogy, a dokinak elsõsorban a gyerekem egészsége és jóléte a legfontosabb nem pedig az én lelkivilágom.Ha jó az orvos és mindig lehet hozzá fordulni akkor nem váltanék, ha meg rossz akkor miért jártok még mindig oda.Nem ismerem a körülményeket ezt csak te tudod megítélni, de ha a babámmal kedves és figyelmes akkor elnézném neki a "beszólást".
Nekem 2 hónapja nem hízik a kislányom. Többször voltunk vele dokinál, semmi eltérést nem talált, viszont sehová nem adott beutalót. Max. annyi volt, hogy felírt tápszert, meg kezdjem el hozzátáplálni. Aztán mikor már teljesen ki voltam akadva, hogy nem hízik továbbra sem és megint visszamentünk hozzá, akkor azt mondta, hogy biztos, hogy éheztetem a gyereket! Azt hittem dobok egy hátast! Na ekkor fogtam magam és elmenetem a kislányommal egy gyerekkórházba, ahol kiderült, hogy refluxos. S még várnak ránk vizsgálatok. Azt én értem, hogy egy dokinak gondolnia kell sokféle lehetõségre, de könyörgöm elõbb nem kellene inkább a gyereket kivizsgálni? Van egy-két furcsa doki.
Hát kiakadnék. De amúgy ennek vhogy egyre nagyobb jelentõséget tulajdonítanak a dokik, mert valamelyik nap én is vittem a lányomat és többször is rákérdeztek mik azok a foltok rajta ( a homlokán van egy nagy buci meg a lábaszárán két három folt) dehát 15 hónapos, esik kel egész nap önfejû segíteni sokszor nem enged, így aztán elõfordulnak balesetek. Nekem is elég rosszul esett pedig konkrétan nem is mondták ki hogy verem e a gyereket, mégis érzõdött hogy többször megkérdezi, hátha ellentmondásba keveredem... Normális, jól szituált család vagyunk, a gyerekek a mindeneink szóval rosszul esett a feltételezés, de ezért nem váltok. Ha konkrétan komolyan kérdezi hogy verem e, akkor átmennék máshoz valószínû (bár ahhoz 2 faluval arrébb kéne buszozni majdan a beteg gyerekekkel).
Szia Hát én nem is tudom mit mondjak. Mert egyrészrõl neki kell nézni azt is, hogy megfelelõek-e a körülmények, de ilyet nem illik rögtön a szülõ arcába vágni, pláne, hogy meg sem vizsgálta, csak ránézett. Ha jobban érzed magad tõle, válts dokit, szerintem én is azt tenném.
Tudod, én az ilyen szituációkban azt bánom a legeslegjobban, hogy én is úgy vagyok, mint te, vagyis ha mond vmi bántó dolgot az orvos (nem csak gyerekorvos), akkor totál ledöbbenek, lemerevedek, és nem tudom magam kivágni v visszapofázni neki.Sajnos ilyen vagyok, általában bennem van a tisztelet, hogy õ mégiscsak egy orvos, hogy mernék én vele rondán beszélni.Utólag nagyon hülyének érzem magam, és bánom hogy nem voltam talpraesettebb.Pár hete a nõgyógyásszal jártam így, na akkor megfogadtam, hogy többet nem viselek el ilyen megaláztatást egyetlen orvostól sem, csak azért mert õ orvos, lesz ami lesz, megkapja a magáét.Nagyon nagyon sokan elfelejtik, hogy az EMBER nem az orvosi diplománál kezdõdik..
Neked kell tudni, hogy mi történt a gyerekeddel. Egy nagy ütés, elesés vagy ki tudja mi után, ami így bekékül biztosan sírt ezerrel, nem tünt fel, nem rémlik semmi? Ha amúgy jó a doki, akkor ne válts, ha nem bízol benne, akkor válts. Ha tovább viszed, akkor a következõ doki fogja átkérni a gyerek kartonját ettõl az orvostól. Szerinted egy ilyen beszólás után nem ír oda pár szót a karton mellé? A szoszédunk is hasonlóan ki volt akadva a dokijára, hogy miket feltételez róla, majd hónapokkal késöbb kiderült, hogy mikor ideges, akkor veri a gyerekét. Nyilván ennél a dokinál is elõfordult már hasonló, ezért kérdezte. Viszont ha engem is meggyanusítgatnának, tuti örjöngenék.
A kérdező hozzászólása: Most kezdett el felállni, próbálgatja magát, és van némi esés is, de ez nem kék-lila folt, hanem olyan mintha lebarnult volna egy kis részen a többin meg nem. Én m igaz para-mami vagyok/voltam minden kis szarral rohantam vagy hívtam erre meg ilyet bekérdez.... Nem tudom túl tenni magam ezen!
Hát ez egy pigmentfolt, könnyû felismerni, szerintem is csak "poénból" mondta. Meg lehet hogy az utóbbi idõben elszaporodott gyermekbántalmazásos ügyek miatt rá kell kérdeznie. Ha azt venné észre, hogy el van törve valamije, és nem friss sérülés, tuti meg sem említi, hanem azonnal jelenti. Nekünk is volt hasonló, még újszülött volt a lányom, és az alkarjánál lett egy véraláfutás, el nem tudtuk képzelni mitõl, az orvos azt mondta hogy lehet, hogy túlságosan szorítom a kezét öltöztetésnél, és hogy ennyire nem kell félteni a babát. Meg voltam én is rökönyödve, mert kb úgy nyúltam mindíg a gyerekhez mint a hímes tojáshoz. Rá három napra kiderült mi okozta a foltot. A lányom szopizott az alkarján, és olyan erõvel tette, hogy kiszívta a kezét. Ez is csak véletlenül derült ki, mert készített magának egy másik foltot is , és éppen jött a védõnõ, így tettenértük :DD
Nekem is volt hasonló, bár nem ennyire durva, felhívtam az ortopédiát idõpontot kérni 3 hónapos volt a kislányom, erre a csaj aki adta az idõpontokat szinte leordibálta a fejem, hogy miért ilyen késõn hívom már 1 hónapos korában kellett volna vigyem, hogy én milyen anya vagyok elképesztõ hogy ennyire nem érdekel a gyerekem egészsége (hozzáteszem az orvosunk mondta hogy elég csak 3 hónaposan elmenni csípõszûrésre) hát én elsírtam magam, néha túl sokat megengednek maguknak és legtöbbször alaptalanul mert én is minden szir-szarért elvittem orvoshoz és akkor ilyet vágnak hozzám, elhiszem hogy téged is szíven ütött.
Az orvos a gyerek erdekeit nezi. Nincs vele semmi baj, hogy megkerdezte. Nem kell magadra venni. Az lenne a baj, ha egy gyereket bevisznek kekre-zoldre verve, es nem szolna semmit. Az olyan dokihoz tuti nem vinnem a gyerekem. Ha amugy jo orvos, felejsd el az egeszet. Vegul is nem vered a gyereked!?
Olyan vagyok én is, hogy ledöbbenek, de akkor persze nem jön ki semmi a torkomon, elnyelem magamban és rágódok a dolgon! Elhiszem, hogy szíven ütött, azért egy bocsánatot kérhetett volna, de lehet tényleg csak poénból mondta.Ha amúgy jó doki nem váltanék. Na az én 13 hónapos lányom is esik-bukik, mert állandóan siet, egyik nap a homlokát 3x ugyanott verte be, több, mint 1 hétig látszott a helye....ilyen korban elõfordulnak a foltok. De ha az orvos kérdezi, szerintetek aki ténylegesen veri a gyerekét, bevallja, na azt kétlem.....

Mit tegyek, ha a gyerekorvos nem figyel arra, amit mondok?

Péntek óta tápszert kap a babám, mert elkaptam egy hasmenéses-hányós vírust, ezért a körzeti orvos azt mondta, ne szoptassak amíg beteg vagyok, így egy nap alatt el is apadt a tejem. Azóta a babának hasmenése van. Nem tudom, hogy a tápszert?l-e, vagy ? is elkapta a vírust. A gyerekorvosnak hiába mondtam ma, csak megírta a tápszerreceptet és kész, meg engem cseszett le, hogy miért hallgattam a körzeti orvosra.

Legjobb válasz: Vdd el szerintem egy masik orvoshoz!!!Az lenne a legjobb ha ezek nem foglalkoznak veled te se torodj veluk menj el masik dokihoz Mielobbi gyogyulast!!!!

Vdd el szerintem egy masik orvoshoz!!!Az lenne a legjobb ha ezek nem foglalkoznak veled te se torodj veluk menj el masik dokihoz Mielobbi gyogyulast!!!!
Szerintem se foglalkozz vele, vidd el másik dokihoz. Nõvérem kisfiának fájt a füle, a doki szerint nem volt semmi baja. Elvitte egy magán gyerekorvoshoz, aki megállapította, hogy középfül gyulladása van a kissrácnak. Vissza kellett mennie a körzeti dokihoz valami beutalóért, vmi plussz vizsgálat miatt. A doki megkérdezte, minek az? Minek ment másik dokihoz? Letolta nõvérem. Azóta még az utcán sem köszön neki... Primitív.

Mellgyulladásom van vagy mi, fáj az egyik mellem, de tudok belőle szoptatni.38 fokos lázam van, fájnak az ízületeim és a fejem, olyasmi, mintha influenzás lennék. Mit tegyek? És milyen orvos segít ezen? A nőgyógyász vagy a gyerekorvos?

Legjobb válasz: A nõgyógyász segíthet, meg a háziorvos is állapítsa meg a bajod. Lehet hogy influenza és ráhúzódott a melledre, mivel lázas vagy..amíg nem mondja orvos, hogy mi ez nem állapíthatjuk meg..mi sem.. Influenza esetén viszont nem tesz jót a babának a szoptatás, meg akkor sem ha antibiotikumot kapsz..szóval mindenképp menj orvoshoz, ha lehet holnap!!Remélem hamar elmúlik.

A nõgyógyász segíthet, meg a háziorvos is állapítsa meg a bajod. Lehet hogy influenza és ráhúzódott a melledre, mivel lázas vagy..amíg nem mondja orvos, hogy mi ez nem állapíthatjuk meg..mi sem.. Influenza esetén viszont nem tesz jót a babának a szoptatás, meg akkor sem ha antibiotikumot kapsz..szóval mindenképp menj orvoshoz, ha lehet holnap!!Remélem hamar elmúlik.
Szoptass sokat, amilyen gyakran csak tudod, rakd a fájó melledre a gyereket.Próbálj meg fejni.Meleg zuhi alatt kicsit masszírozd a fájó területet, és utána szoptass.Ha ügyes vagy 1-2 nap alatt elmúlik.Ha nagyon belázasodnál, akkor mindenképpen fordulj orvoshoz.
Szia! A mellgyulladás esetén általában a meel külsõ részén göböket lehet tapintani.Ezeket szoptatás elött és közben masszírozd meg. Feltétlenül SZOPTASS!!! Ha szopi után is göbös vagy érzékeny, próbálj még fejni. Fejés után tegyél a fájdalmas területre Jeges borogatást- pl. kb 40 dkg-os fagyasztott zödséget vagy fél liter fagyasztott tejet pelenkába tekerve.1-2 nap alatt enyhül a fájdalom. Lázcsillapítót is vehetsz be. Elõfordul, hogy valami nyári vírus betegített meg, ami ilyen tünetekkel jár.Az ok eldöntésében segítaz orvos-nõgyógyász, felnõtt háziorvos-. Antibiotikum és láz esetén is lehet szoptatni.Kapott gyógyszereket szedd utasítás szerint. Figyelj az étkezésre és fokozott folyadékbevitelre. PIHENJ!!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm.
Szia! Nekem a gyerekorvos a mellgyulladásra a hideg disznózsírt javasolta. Éjszakára kell vele bekenni a gyulladt területet, és valamivel letakarni (én pl. 10x10-es gézlappal takartam le). Nekem reggelre levitte a lázamat és a vörös folt is eltûnt. Persze mellette kifejtem a cicibõl az összes tejet és szoptatás/fejés közben masszírozgattam körkörös mozdulatokkal a piros részt. Üdv.: egy kéthetes kisbaba anyukája
Ezeket olvasgasd el és ha nem kapsz választ a problémádra kérdezd õt te is! http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/?order=1&ite.. http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/?order=1&ite.. Én nem tettem hidegborogatást a fájó mellemre és mégis rendbejöttem, a helyedben vigyáznék vele. A korházban azt mondták nekem, csak hideg borogatást ne tegyek rá. Kitartást!!
A kérdező hozzászólása: Még egyszer köszönöm, nagyon sokat segítettetek. Azt nem tudja véletlenül valaki, mitõl alakulhatott ki egyik napról a másikra? Már két hónaposak vagyunk, eddig teljesen problémamentes volt a szopizás, és fogalmam sincs, hogy mi váltotta ki a gylladást, és hogy tudnám legközelebb elkerülni.
Szia nekem három hós volt a fiam amikor mellgyulladásom lett, dokihoz kellett õt vinnem és másfél órát vártunk mire bejutottunk végig a kezemben volt és olyan pózban volt csak hajlandó nyugton lenni hogy nyomta a mellem estére begyulladt és nekem is 38 fokos lázam lett egyik percrõl a másikra.
Egyszer nekem mozgó autóban kellett szoptatnom, és másnapra tiszta göbös lett a mellem. Szerencsére nem gyulladt, be csak fájt ha hozzáértem. Én váltogattam utána a szoptatási pózokat, hogy mindenhonnan ürüljön a tej.


20 hónapos a fiam, és esedékes lesz a kullancs elleni védő oltás, a gyerekorvos vonakodik beadni, mit tegyek?

Er?sködöm, hogy adja be neki, de ö vonakodik.. miért?

Legjobb válasz: 1 éves kor után adható. Az enyémek is utána kapták. Az egyik 13 hónaposan, a másik 18 hónaposan. Köteles beadni ha kéred. Én megkérdezném, hogyha nem adja a be, és a gyerek agyvelõgyulladást kap, akkor majd az intenzíven is õ fog mellette ülni? A hülye!

1 éves kor után adható. Az enyémek is utána kapták. Az egyik 13 hónaposan, a másik 18 hónaposan. Köteles beadni ha kéred. Én megkérdezném, hogyha nem adja a be, és a gyerek agyvelõgyulladást kap, akkor majd az intenzíven is õ fog mellette ülni? A hülye!
A kérdező hozzászólása: márciusba lesz 2éves azt már kibírom, hogy akkor kapja meg az oltást, ha ennyire 2 éves kór után akarja oda adni neki, de sok a kullancs. Sajnos a környékünkön.
erõsködj!! Köteles beadni, baja tuti nem lesz tõle, én 12hósan adattam be mindnek, erdõ mellett lakunk, sokat kirándulunk, volt is már kullancs. Mi dokinknak egy rossz szava nem volt, h beadja.e vagy sem
Március már kullancsszezon. Ne várj addig!
Gyermekorvosunk kifejezetten ajánlotta, pedig nem egy oltásmániás ember. Van amire azt mondta, hogy nem hajlandó beadni, de ez fontos.
Két éves kor után kb. 7000 ft-ba fog kerülni az oltás. Addig úgy tudom kb. a fele. Nem lehet, hogy emiatt akarja húzni-halasztani?
A kérdező hozzászólása: nem tudom... de nem a pénz a lényeg, hanem hogy ne betegedjen meg! Mi a rotavirus ellenit is be adatuk neki. Akkor is szenvedett a gyerekorvos elõtte, hogy jaj minek...? :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!