Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, a férjem nagyon (46 db)

Mit tegyek ha a férjem nagyon sokat iszik? 3 gyerekünk van. Miért fontasab neki az ital mint a család? Mit tegyek? Olyan tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: ha van rá lehetõséged lépjél, én is csak azt tudom mondani. Én is alkesz apa mellett nõttem vel, igaz mindig dolgozott, de soha nem volt olyan ünnep, névnap szülinap vagy egy sima hétvége, amikor ivott mindig balhé volt. MÉg a ballagásomon is. Mindig attól féltem, hogy mikor kivel kezd el balhézni, a famíliában vagy a családban, anyum nagyon sokat tûrt, de ahogyan idõsebbek lettünk már jobban ki tudtunk állni mellette. Esküvõmkor már azért moderálta magát, mivel külön megkértem. Úgy nõttem fel, hogy láttam édesanyám mennyit szenved, nem volt rá pénz, hogy lépjen. És mi is ott voltunk atesómmal. Õ mára már nagyon gyûlöli az apánkat, sajnos ez betegség,miért et nem lehet találni, ezt senki sem tudja megmondani. Talán még õ sem

ha van rá lehetõséged lépjél, én is csak azt tudom mondani. Én is alkesz apa mellett nõttem vel, igaz mindig dolgozott, de soha nem volt olyan ünnep, névnap szülinap vagy egy sima hétvége, amikor ivott mindig balhé volt. MÉg a ballagásomon is. Mindig attól féltem, hogy mikor kivel kezd el balhézni, a famíliában vagy a családban, anyum nagyon sokat tûrt, de ahogyan idõsebbek lettünk már jobban ki tudtunk állni mellette. Esküvõmkor már azért moderálta magát, mivel külön megkértem. Úgy nõttem fel, hogy láttam édesanyám mennyit szenved, nem volt rá pénz, hogy lépjen. És mi is ott voltunk atesómmal. Õ mára már nagyon gyûlöli az apánkat, sajnos ez betegség, miért et nem lehet találni, ezt senki sem tudja megmondani. Talán még õ sem
Próbáld meg megbeszélni vele , ha nem lehet vele megbeszélni akkor nagyobb már a gond.
Szia! Sokat tanácsolni nem tudok. Ha veszekszel érte, még megver. Ha nem, azt hiszi így van rendben. Normális állapotában beszélj vele. Vedd rá, menjen el elvonóra. Sajnos ez egy betegség lett. Egyre népszerûbb betegség.
Ha nem változik, ülj le vele, beszéljetek a problémákon, esetleg, ha beleegyezik az elvonúkúrára....Próbáljátok meg! Sok sikert, és remélem, hogy minden rendbejön!:)
Válj el ha nem változik!Én alkesz apa mellett nõtem fel, 36 éves vagyok és van már három gyerekem de a mai napig viselem a nyomát a gyerek koromnak lelkileg!:(
Ha tudod, hogy reménytelen, hogy a férjed megváltozzon, válj el! Neked a gyerekeidért kell felelõsséget vállalnod, és hidd el, egy alkoholista apa csak negatív irányba befolyásolja az életüket. A férjednek sincsen szüksége rátok, hiszen a teljes testi-szellemi leépüléshez nem kell társ. Tudom, hogy könnyen beszél az, aki nincsen benne nyakig egy ilyen helyzetben, de hidd el, nincsen kilátástalan helyzet, mindent meg lehet oldani, csak akarat, és kitartás kell hozzá. Ha közösek is az ingó-ingatlan vagyontárgyak, de meg lehet õket osztani. A tárgyak csak tárgyak, pótolhatóak, újrateremthetõek, de a gyerekeid élete, lelki fejlõdése olyan érték, amelyre, ha nem vigyázol, örökre károsodhat. A nyugodt család, a biztonság ugyanolyan fontos egy gyermeknek, mint az étel, amit megeszik. Erre gondolj, amikor döntesz, hogy merre menjen tovább az életetek.
Én most mondom, hogy NINCSENEk reménytelen esetek. Egy pár mérföldkövet meg kell mozgatnod érte, de ha nem adod fel, akkor mindennek úgy kell lennie, ahogy te szeretnéd. Az elválás nem megoldója semminek!
Mi is hárman vagyunk testvérek, édesapánk szintén iszik. Nõvérem már elkerült itthonról, de mi még mindig itt szívunk. Apánk a pénzünk 80%-át elissza, más nem is érdekli. A munkáját is a bátyámmal csináltatja. Anyám nem mer lépni, mi sem merünk, mert kidob. Legyen kitartó, találjon egy olyan pillanatot, amikor "tiszta" és ültesse le beszélgetni. Nagyon remélem, hogy a gyermekei nem fogják azokat átélni, amit mi. Remélem megoldódik a problémája! Sajnos így, hogy nem ismerem a férjét, mást nem tudok mondani, mint hogy szorítok Önökért!

Mit tegyek, ha en nagyon szeretnek meg egy babat, a ferjem meg mar nem? Pedig anno ugy vagtunk bele, hogy 2 gyerekunk lesz.

Azt mondja, hogy ezzel az egyel is sok baj van, nem kell neki tobb problema. Most lesz 2 eves, tunderi kicsi angyal, nem tudunk ugy egy utcat vegigmenni hogy ne szolitsanak le. Nagyon el vagyok keseredve, nekem van testverem, neki is van huga, de 8 ev van koztuk, tehat majdnem "egykekent" nott fel. En ezt elkepzelhetetlennek tartom, testver nelkul nem elet az elet. Hogyan gyozzem meg? Segítsetek!

Legjobb válasz: Sehogyan Egy babát mindkét szülõnek akarnia kell.Nem tudom,hogy a párod szerint mi az a sok baj és probléma,amit érez.Ezen kell elõször változtatni.Lehet,hogy tündéri a fiad,de az is lehet,hogy ezt csak te látod így.Lehet,hogy hisztis,vagy állandóan vele kell foglalkoznotok,vagy anyagilag kerül sokba.Ezt csak te tudhatod,és ezt meg kellene beszélnetek. Még nincs elkésve a testvérke,ráérsz 2-3 év múlva elõhozni ezt a témát.Ha a férjed rájön,hogy mégsincs annyi baj a gyerekkel,akkor valószínûleg nem lesz kifogása a testvérke ellen.Még nagyon kicsi a fiad,én nem vállalnék ilyen hamar második babát.

Sehogyan Egy babát mindkét szülõnek akarnia kell.Nem tudom, hogy a párod szerint mi az a sok baj és probléma, amit érez.Ezen kell elõször változtatni.Lehet, hogy tündéri a fiad, de az is lehet, hogy ezt csak te látod így.Lehet, hogy hisztis, vagy állandóan vele kell foglalkoznotok, vagy anyagilag kerül sokba.Ezt csak te tudhatod, és ezt meg kellene beszélnetek. Még nincs elkésve a testvérke, ráérsz 2-3 év múlva elõhozni ezt a témát.Ha a férjed rájön, hogy mégsincs annyi baj a gyerekkel, akkor valószínûleg nem lesz kifogása a testvérke ellen.Még nagyon kicsi a fiad, én nem vállalnék ilyen hamar második babát.
Az anyai ösztön tényleg erõs, de nem lehet fontosabb a gyerek érdekénél.Márpedig az, hogy lépj tovább, nem a gyerek érdeke.Tudom, hogy ma divat elválni, egyedül nevelni a gyereket, majd másik pasit keresni.De nehogy már ez legyen a követendõ példa.És egy apának nem kell becsukott szemmel járni, ha gondok vannak a gyerek miatt, Ettõl még szereti a gyerekét.Csak sok anya nem képes tudomásul venni, hogy nem minden gyerek kisangyal.Megkell egymással bezsélni a dolgokat.Az pedig aljasság lenne a férjjel szemben, és felelõtlenség a picivel, ha a férjet átrázva esnél teherbe.
Én írtam hogy szánalmas. És arra értettem, hogy valaki szerint ne vegye be a gyógyszert. Szerinted ez tisztességes módszer?
Nem értek egyett az elõttem szólóval. Nem szabad erõltetni, mert csak a károdra válik. Mi az "hogy lépj tovább?" Másik pasihoz? Gondolom, neked sem mindegy, hogy kitöl lesz. Ha nem szereted a férjedet és csak a gyerek köt össze, akkor más a helyzet.
Legyen aljas? Undorító nõi praktika. A férjed gondolom nem hülye, és kiderül, és oltári nagy balhé lehet belõle. Rettenetesen átvertnek érezné magát. Egy gyerek nem egy szülõnek a döntése, hanem KÖZÖS. Férfi vagyok egyébként, lehet lepontozni.
Szerinrem amit az utolsó mondott az egy szemét és szánalmas dolog! A gyerekek és a férj szempontjából is! Ne alkudjon meg? És a férje? Az nem baj hogy õ mit akar? Miért neki kéne engedni? Szerintem beszélj vele ahogy az elsõ mondta, és ha te nem tdusz lemondani egy másik gyerekrõl akkor se erõltesd rá!
"Szerinrem amit az utolsó mondott az egy szemét és szánalmas dolog! A gyerekek és a férj szempontjából is! " Szerintem meg ez a szánalmas. Nem hiszem, hogy 2 értelmes ember nem tud KÖZÖSEN közös nevezõre jutni. Nem kell eröltetni. ERÕVEL NEM MEGY, ÉRTS MÁR MEG!!!
Ebbe szoktak a kapcsolatok belehalni....sajnos. Próbálj meg eltávolodni a férjedtõl, ha neked a baba hiánya szomorúságot okoz, akkor érezteds, aztán vagy megváltozik, vagy tovább kell lépned. Mindenesetre ne alkudj meg!!! Az anyaság csodálatos, és az anyai ösztön mindennél erõsebb, még egy pasinál is. Kétgyerekes anyuka
Szerintem ez nem jó4 mármint egy apának nem azzal kell foglalkozni hpy mi a rossza a gyerekben hanem az hogy mi a jó! amúgy legyél egy kicsit "aljas" mondjuk ne szedd be a fogamzásgátlót!
Férfi vagyok, nagyon elkeserített egy-két hozzászólás. Egyes nõknek mindegy hogy kitõl lesz gyereke, csak legyen? Nem attól, akivel szeretitek egymást? Nem az a szép, ha szeretetben nevelitek fel a gyereket, amit közösen akartatok? És ha leléptek, mi a biztosíték arra, hogy találtok még gyerekre érdemes férfit? Vagy akkor többévi keresés után már végképp mindegy???? Úristen, áldom az eget, hogy nem ilyen a párom. Nyomhatjátok a lepontozást.
Kedves kérdezõ: "testver nelkul nem elet az elet" Nekem nincsen testvérem (meg egy csomó mindenkinek), akkor nekünk nincsen életünk? Ne haragudj, de ez nem így van. Nagyon jól megvoltam egyedül, semmiben nem szenvedtem hiányt, volt nagyon sok barátom és kész.
Pl az szerinted nem közös nevezõ, hogy most nem de mondjuk 2-3 év múlva igen. Szerintem ez közös nevezõ. Azért annyira nem "szemét" a férfi, mert van már egy gyerek, nem? Ha nem lenne, akkor más lenne a helyzet. És az még egy fontos kérdés, hogy szeretik-e egymást, mármint a szülök.
Szerintem ebben a kérdésben nincs közös nevezõ: vagy az egyik enged vagy a másik. Ha meg egyik sem akar engedni, akkor külön kell menni és keresni megfelelõ társat a vágyaihoz, a pasinak nõt, aki nem akar gyereket, a nõnek egy pasit, aki akar. Mégis mit lehet ezen megbeszélni? Maximum azt, hogy az egyik miért akar a másik miért nem . És utána ki fogadja el a másik álláspontját. Közös nevezõre nem lehet jutni. De kiváncsi lennék a te közös nevezõdre.
"ebben mi a közös nevezõ, kedves elõttem szóló? " Ez a közös nevezõ: leülni megbeszélni
Emlékszem Marsi Anikó ott hagyta annó a Palikot mert az nem akart gyereket, most meg már második van nekik és lehet hogy még lesz harmadik is. Persze kérdés kinek fontosabb a saját álláspontja. Ha õ mindenképp több gyereket akar, akkor tovább kell lépnie és ha fontosak a férjének akkor belemegy a második gyerekbe. Ha persze neki fontos a férje akkor pedig bele kell nyugodnia abba amit a férje akar.
ebben mi a közös nevezõ, kedves elõttem szóló? ez nem olyan mint a kanapé színe, vagy a mosógép márkája... vagy lesz gyerek, vagy nem! nincs köztes állapot, itt valakinek engednie kell. Kérdezõ, ülj le a férjeddel beszélgetni, kérdezd meg, mi a gond a jelenlegi gyerekkel, próbáljátok ezen segíteni. Szerintem is gáz, ha önzõ módon nem veszed be pl. a fog. gátlódat! Benne van a pakliban, hogy emiatt elhagy, de az is, hogy veled marad, csak a gyerekek miatt! Megéri ez? Szerintem nem. A legegyszerûbb az õszinte beszélgetés.
A kérdező hozzászólása: Nekem ugy tunik, hogy ti most egymassal vitatkoztok ahelyett hogy tanacsot adnatok. Termeszetesen nem arra gondoltam hogy atverem. Hogyan gyozzem meg, errol szolt a kerdes, es nem a veszekedesrol. Elore is koszonom.
bocs, utolsó elõtti
Utolsó ha valakinek fontosabb a gyerek mint a férje aki nem akar (épp) akkor miért ne hagyja ott? Sok nõ bármit megtesz a gyerekért. Inkább kényszeríteni kéne a pasit vagy becsapni?

Mit tegyek? Van egy nagy tüském a férjemmel szemben. Mégpedig, hogy ha a főnökéről, vagy a családjáról van szó, úgy érzem, nem (mindig) áll ki mellettem.

Leginkábba a nővérével kapcsolatban fáj, hogy hagyja az általam annak vélt szemétkedéseit. Férjem állítása szerint nem vette észre ezeket a dolgokat, és nem is igazán tudja kezelni, mert anyukája idegállapotát félti, ha vita lenne abból, hogy megvéd. Már ott tartok, van minden nap ezzel álmodom. Mi ebből a kiút?

Legjobb válasz: Igazából, tudom, hogy könnyû mondani, de ne vedd fel. Vannak szegény lelkületû, irigy emberek, akiknek az egyetlen szórakozása az életben mások ba.ogatása. Férjed már egyszer téged választott, elvett, szeret. Szerintem ne várd el tõle, hogy kivont karddal védelmezzen a saját családja elõl. Felnõtt vagy, ha úgy gondolod sérelem ért, akkor védd meg magad. Ha megéri neked a cirkuszt, vagy egyszerûen mosolyodj el ha beszól. Hidd el, meg fog lepõdni. Ezzel csak magad és a kapcsolatod teszed tönkre, nem annak ártasz vele, aki neked árt.

Igazából, tudom, hogy könnyû mondani, de ne vedd fel. Vannak szegény lelkületû, irigy emberek, akiknek az egyetlen szórakozása az életben mások ba.ogatása. Férjed már egyszer téged választott, elvett, szeret. Szerintem ne várd el tõle, hogy kivont karddal védelmezzen a saját családja elõl. Felnõtt vagy, ha úgy gondolod sérelem ért, akkor védd meg magad. Ha megéri neked a cirkuszt, vagy egyszerûen mosolyodj el ha beszól. Hidd el, meg fog lepõdni. Ezzel csak magad és a kapcsolatod teszed tönkre, nem annak ártasz vele, aki neked árt.
Mi a minimálisra korlátozzuk a családi látogatásokat, így nincs anyós, sógornõ probléma.Nálunk is konfliktuskerülõ a férjem, és 24 éve élünk együtt.A házasságunk elején, közepén nekem is okoztak sok keserûséget, de már már nem foglalkozom velük...
Ugy, hogy màr ritkàbban talàlkozunk, és kimutattam, hogy én is tudok veletek erõs lenni. Màr nem törekedem arra, hogy jó kapcsolat legyen mindenàron, mert én ràgódtam magamban. A férjemnek is adtam alaposan a fejére, most màr ràjött, de sajnos eléggé késõn az alattomossàgra. A férjemnek is azt mutattam, hogy maradj velük te sem érdekelsz.Szóval a férjjel is meg kell éreztetni, hogy térjen magàhoz.
A kérdező hozzászólása: Eléégé csöndes, rendkívül konfliktuskerülõ személy a férjem. Ezt tudnám is tolerálni, mindaddig, amíg elsimeri, hogy valóban ártó szándék vezéreli a testvérét, és fenyegti a kapcsolatunkat. Ha azt mondaná, látom mit csinál, de anyukám miatt nem akarok konfliktusba kerülni vele. Bírjuk ki azt a pár órát velük pár havonta és pont. De az hogy még én voltam a rossz, mert merészeltem kinyílvánítani a véleményem, elkeserít. És már azt érzem csúszok lefele a lejtõn, nem tudom megállítani ezt az érzést. Egyébként nem gondoltam volna, hogy testvérek is így meg akarják fúrni egymás kapcsolatát. Megdöbbentõ, hogy ennyi embert érint ez a fajta probléma. Lehutóbbi választ adó hogyan tudtál felülkerekedni kínlódáson?
Nézd nem àm te fogsz lelkileg tònkremenni, erre nagyon vigyàzz, mert én is igy jàrtam. Próbàlj egyszerûen nem foglalkozni vele. Nekem is mindig a férjem mellé akart ülni és ült is. Közrefogtàk a férjemet a bàtyja és hùga én meg egyedül(mind2 rossz hàzassàgban).Hihetetlen, na akkor azt mondtam a férjemnek, lehet vàlasztani. Engem vàlasztott, de most màr ha még egyszer ilyen elõfordùlna, nem ùsznàk meg szàrazon. Mindennek van hatàra. Különben nyugodsz lehetsz a férjed is tudja, hogy neked van igazad, de mivel nekünk is fontos velük a kapcsolat igy nehéz.
A férjed csendes, visszahúzódó ember? Az ilyen típus, bár látja mi zajlik körülötte, de a végletekig kerüli a konfliktust.
Akkor én vagyok a 3ik, mert nekem is a hùgaval van a probléma. Nekem sem akarja a férjem észrevenni, és sajnos a vitak miatt a kapcsolat is megromlik. Holott soha nem artottam neki, ha szemétkedik is csendben maradok. Néhany hónapja annyira összegyûlt bennem minden, hogy telefonon nagyon kiosztottam.Na hivta is a férjemet panaszkodni, sajnos az a baj, hogy szeretettel voltam iranta. Most mar meggyûlöltem. Nagyon alattomos.Szóval nem tudom ezekkel mit lehet kezdeni, mert mindenaron beleakar maszni a hazassagunkba, mert nem szereti a férjét, boldogtalan, tehat mi se legyünk meg jól egymassal. Most mar nagyon meggondoljuk, hogy mikor megyünk hozzajuk.
Nyilván nem vette észre, mert nem akarja észrevenni. Nem a férjednek kell megoldania a problémát hanem neked. Szerintem próbáld meg õt nem belevonni és te megoldani a sógornõvel a helyzetet. Próbálj meg nem odafigyelni a csajra, nyilván azért csinálja, mert látja rajtad, hogy idegesít.
Ó, hát mi teljesen egy cipõben járunk, csak nálunk a húgával van ez a helyzet... Már rengeteg vitánk volt ebbõl sajna, nem tudom befogni a szám... Tanácsot adni nem tudok... Szenvedjünk együtt. :)
A kérdező hozzászólása: Értem. Mi is igyekszünk minimálisan menni látogatóba. És valóban azzal, hogy a felesége vagyok, a leginkább bizonyítja, hogy engem választott. És bevallotta, õt nem érdekli, hogy leakarta-e bárki is a családjában beszélni a házasságról, õ engem szeret a legjobban. De néha vannak mélypontjaim, igyekszem túllendülni rajtuk. Nagyon köszönöm mindenki válaszát!

Mit tegyek? A babánk 7 hetes, nagyon sírós, mert hasfájós. A férjem borzasztó rossznéven veszi, hogy sír. Hiába mondom, hogy ez a pici nem direkt csinálja és inkább segítsen rajta valahogy.

Pedig elmondtam neki,hogy örüljön,hogy az éjszaka nem sír és nem kell felkelnie éjjel hozzá,mert azt megoldom.Ma reggel is sírva kelt fel a kicsi,mert már éhes volt és utána pedig magányos.Kicsit simizni kellett és elaludt.Nem érti meg,hogy ? csak este hallgatja a sírást egy pár órát,én meg egész nap,ha éppen olyanja van a kicsinek.Igaz,? nem annyira akarta a babát,de látom rajta,hogy szereti.

Legjobb válasz: Szerintem te is hanyagold a férjed,ha neki valami baja van.Ne haragudj,de hogy lehet egy pici babára haragudni,csak azért mert sír?Lelketlen

Szerintem te is hanyagold a férjed, ha neki valami baja van.Ne haragudj, de hogy lehet egy pici babára haragudni, csak azért mert sír?Lelketlen
azt hallottam valahol hogy a komenytea segit a hasfajos babaknak. Probald ki es akkor hatha a ferjed is kevesbe lessz morci:) Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: neki csak este van gond, általában 7-8 körül kezdõdik és eltart 10-ig, éjfélig. a férjem pedig jobban tudta, mit vállalunk, mert már nagyobb volt, mikor az öccse született.csak tényleg nehezen viseli.én is azt mondta tegnap este, hogy lesz még egy pár átalvatlan éjszakánk.
09:17-es vagyok. Rezgõs pihenõszék :D Nem gyõztem az elemet venni bele, volt, hogy csak abban tudott aludni napközben. Szélcsövet mi is használtunk, de sokáig nem szabad állítólag. Egyébként pedig kitartás nektek és sok meleg tea (meg enyhe nyugtató) azt hittem belepusztulok az elsõ 3 hónapba. :) Most meg van egy 7 hónapos mászó felálló duracell nyuszim :D Most azon izgulok, mikor töri be a fejét.
A kérdező hozzászólása: kedves 8:54-es!nem haragszik a babára, csak nehezen viseli a sírást.nem lelketlen a férjem.ezt a pózt mi is sokszor alkalmazzuk, meg a meleget a pocira.
Nekem is nagyon hasfájós volt kicsinek a fiam. Az a póz amit az elõzõ írt nagyon jó, nagyon szeretik a picik. Nálunk a hintaszék jött be nagyon amit majdnem vízszintesig lehet dönteni, napközben órákat aludt benne, míg az ágyban 10-20 perc után sírva ébredt. Ha tudsz szerezni egyet érdemes kipróbálni. Nekem szerencsém volt, mert apa akkoriban sokat volt itthon és napközben ö dajkálta ha kellett.
8:59-es vagyok! Ez a tartás nekünk is tényleg nagyon jó volt. Még az is eszembe jutott, hogy volt úgy nálunk, hogy akár negyed órát is várni kellett mire kijött a büfi, de ebben a csak úgy záporoztak:) )
Nagyon nehéz. Nekünk csak a Mayerhoffer por vált be, vényköteles. Meg ezt a pózt szerette nagyon :) http://images.iwiw.net/0302/user/01/01/97/17/7/user_10197177..
Bocsi nem jós, hanem hasfájós
Nekünk is nagyon jós volt a kislányunk. Nekünk az espumisan csepp vált be és a meleg cseresznyepárna. Én úgy gondoltam, hogy ez sosem lesz jobb, de igen:) )) Most már egy nagyon Boldog 5, 5hós kislány anyukája vagyok! Kitartás, most nehéz, de egy életen keresztül boldog leszel, mert van egy kisbabád!
A kérdező hozzászólása: hát lányok, köszönöm a biztató szavakat.tegnap szegénykém már úgy üvöltött, hogy én csak szorítottam sírva magamhoz és semmi nem használt.
Nyugodj meg!! Semmi semmi sem tart örökké, mint ahogy ezt nekem több védõnõ és a doktornõnk is mondta annak idején. Ki fogja nõni.. :) Tudom, hogy ez nem vigasz, de tényleg ez az igazság. Ez max. 3 hónapos korára elmúlik. Mi is kísérleteztünk mindenfélélvel, de semmi sem vált be. És kb 1, 5 hónapos korában arra gondoltam biztos nem tápláló a tejem, mivel nekem nagyon vizesnek tûnt és azért üvölt, mert éhes.Ezért elkezdtem neki tápszert adni, és huss vége lett minden bajnak, közben fejtem ezerrel, hogy ne apadjak el, mivel vissza akartam rakni cicire, és sikerült is. Állítólag ezt nem szabad, mert többé nem fog cicizni. Nekünk szerencsénk volt. Az egészbe az a pláne, hogy a kislányomat az ég olyan torokkal áldotta meg, hogy szerintem (nem túlzok)a szomszéd utcában is hallani lehet, ha rázendít. Az én babám éjszaka is szeretett üvölteni, és a párom NAGYON nem bírta tolerálni, pedig õ is imádta a kicsit, így kiküldtem a másik szobába :) Viszont, mindig biztattam és dicsértem a férjem, mikor a babával foglalkozott. A végén már volt, hogy azt mondta, hogy én nem értek a gyerekhez.... :DDDDDD Most 6 hónaposak vagyunk, és miénk a világ legjobb, és legaranyosabb kisbabája. Egész délelõtt a kiságyában eljátszogat. Nagyon kiegyensúlyozott, mindig mosolyog, nincs felszoktatva, és még sorolhatnám. Apa imádja a kislányát, és rengeteget foglalkozik vele. Mindezt azért írtam le neked, hogy vigaszt találj a szavaimba. Kívánok neked nagyon jó babázást! És hidd el napról napra könnyebb lesz. Kitartást!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat.iszonyatosan sajnálom a kicsinket, mert látszik, hogy szenved.és emellett nem akarom, hogy a férjem megutálja az állandó sírás miatt.próbálom én elintézni, mikor sír, de tegnap is szinte álomba ájultam este.
Pedig kellene, hogy segitsen.lehet hogy a pici már nem csak a hasa miatt sir hanem azért is hogy te szép lassan kikészülsz és õ ezt megérzi.van hogy nálunk csak az apjával van el.õ is 7 hetes.
Nekünk semmi nem használt, ez ment 4 hós koráig, néha már a szomszédok is kérdezték, hogy bírjuk, mert sajnálnak bennünket, hogy állandóan sír. Én neked kívánok kitartást.A köményteával vigyázz, nekem nem ajánlották, mert ha szelesebb lesz tõle attól is fájhat a pocija./védõnõ mondta, pedig én is úgy tudom, hogy jó/ A férjed, nem biztos, hogy türelmesebb lesz, pláne, hogy nem is nagyon akarta a babát. Szerencsére a párom olyankor amikor én már tök fáradt voltam az éjszakázásoktól akkor még átvállalta az éjszakát is, pedig nappal meg ment dolgozni:) )Volt, hogy a fotelban ülve aludtak, mert úgy a pici is nyugodt volt:) ) Csak féltem nehogy leejtse, de ez sosem fordult elõ:) )
A kérdező hozzászólása: ezt még nem próbáltuk.azinfacol és az angolvíz már volt porondon, de nem igazán használt.
Szia! Nekem Infacolt ajánlották és nagyon bevált!!!Kifejezetten cscsemõknek, hasgörcsre van, az árára már nem nagyon emlékszem, kb. 1200 Ft. A testvérem az Espumisan cseppre esküszik, de azt nem szabad a köménymagos teával együtt adni, mert hasgörcsöt okoz( a doktornõ mondta Neki) próbáld masszírozni a pociját, naponta többször is. A hatás nem marad el:) remélem használ valamelyik! Minden jót Nektek:)
Szia! Nekünk az elsõ 2 hónap volt nagyon kemény, már sokkal jobb a helyzet. Mi végigmentünk a Gripe water, Espumisan, infancol, stb-n. Nálunk a Normaflore vált be a kislányomnak. Minden nap egyszer éhgyomorra szopi elõtt kapott egy ampullányit a szájába 10 napig, majd 2 hét múlva megint egy 10 napos kúrát és rendbetette az emésztését. Persze közben az emésztõrendszere is fejlõdött gondolom, szóval kitartás, egyre jobb lesz. 13 hetes kislány anyukája

Felmerült válás a férjemmel nagyon letört vagyok, és nem tudom mit tegyek!?

Kezdem az elején, van 2 gyermekünk nagyon szeretik az apjukat, 3 éves fiam és 6 hónapos lányom. Én is szeretem öt, de kb 1 éve nagyon megváltozott amióta a barátjánál dolgozik.

Legjobb válasz: Ezeket tõle kell megkérdezned, hogy mitõl ilyen, mi történt. Lehet, hogy köze van a terhességhez, kisbabához? Lehet, hogy Te is változtál? Ha nem tudjátok megbeszélni, és nincs mindkettõtök részérõl igény arra, hogy változtassatok, mert ez így tényleg nagyon nem jó, akkor én nem látom értelmét folytatni. Ez a rosszlányok.hu nekem mondjuk egyértelmûvé tenné a döntésemet.

Ezeket tõle kell megkérdezned, hogy mitõl ilyen, mi történt. Lehet, hogy köze van a terhességhez, kisbabához? Lehet, hogy Te is változtál? Ha nem tudjátok megbeszélni, és nincs mindkettõtök részérõl igény arra, hogy változtassatok, mert ez így tényleg nagyon nem jó, akkor én nem látom értelmét folytatni. Ez a rosszlányok.hu nekem mondjuk egyértelmûvé tenné a döntésemet.
[link] Látogass el ide, lehet hogy pornófüggõ a férjed..
Pont 31 voltam, amikor hasonló kétségek között vergõdtem egy picivel. Ha ujra kezdeném, már nem vergõdnék ennyit...mert 33 évesen újra boldog lettem. Ez tart 4 éve! Figyelj! Fiatal vagy, hagyd elmenni azonnal. Én remek pótpapát találtam, de amíg egyedül voltam a gyerekkel, akkor is szabadnak, boldognak éreztem magam! Nem volt stressz, hogy mikor jön haza, hogyan, mit mond. Bezártam az ajtót és élveztem, hogy csak mi vagyunk a gyerekkel. Csodálatos volt! Ne félj a változástól. Jobb külön, mint együtt apával és egy idegbeteg anyával-mert az lennél!
Szerintem is a konfliktus felvállalása a járható út. Kerek perec közöld vele, hogy ez neked így nem felel meg. Ha azt mondja, hogy költözik ha errõl akarsz beszélni, akkor mondd meg neki, hogy hajrá. Nem kell zsarolnia, így semmiképp nem maradhatnak a dolgok. Vagy leültök és megbeszélitek, vagy a legjobb az lesz, ha most rögtön összepakol és megy. Nem holnap, nem jövõ héten, hanem ebben a pillanatban.
ha konfrontáció miatt kiseggelne, akkor az már rég rossz. Nehéz lesz, de állj a sarkadra. Közöld vele, h ha minden így marad, akkor vki pakolni fog.
Szerintem arra vàr, hogy te rúgd ki, hogy aztán te tünj rossznak, õ meg az àldozatnak, akit gyerekkel akartak megfogni, akinek a felesége egész nap semmit nem csinàl és még este is csak szekàlja a szegény munkàban megfáradt uràt, aki pedig csak a családjàért élt és dolgozott.
Szerintem is hagyd, menjen, mindig te leszel a rossz, a hibás, ha visszatartod, úgyis talál valami ürügyet, amivel kritizálhat. Menjen, élje ki magát a rosszlányokkal, úgyis rájuk un hamar, és hiányolni fogja a gyerekeit és téged, meg a nyugodt családi háttért. Nah akkor kell igazán elgondolkodnod, hogy folytatjátok-e, megbízol-e még benne és megbocsátod-e a félresiklását!! Nagyon sok múlik azon, hogy õ hogy fog viselkedni ezek után, ha tényleg érzed, hogy megbánta és újra veletek akar lenni 100%-ban, akkor fogadd vissza. De ha csak kicsit is úgy érzed, hogy ez nem megy, akkor hagyd, válj el tõle. Nehéz lesz, padlón leszel, de hosszú távon magadnak és a gyerekeidnek is ez lesz a legjobb döntés.
Akkor szerintem ezt így nem érdemes folytatni. Egyértelmû, hogy gond van. Õ nem tesz a megoldásért semmit, csak rosszlányozik, nem hajlandó beszélni. Magától nem oldódnak meg a problémák, azért tenni kell erõfeszítéseket, és az alap, hogy megbeszélitek, hogy mi a gond. Egyedül nem fogod tudni megoldani, ha õ ebben nem partner. Szerintem is menjen el nyugodtan, hiszen így semmi értelme, hogy veletek van. Gyerekekkel akkor is foglalkozhat nem vagytok már házasok. És a gyerekeknek sem jó, ha így maradtok, vagy idõvel még rosszabb lesz és õk meg ebben nõnek fel.
Akkor menjen nyugodtan, majd a rosszlány biztos fõz/mos rá. Majd úgyis vissza akar kúszni, de én akkor rúgnám ki
A kérdező hozzászólása: próbáltam vele beszélni, ö ezt bántásnak vette és ha még egyszer felhozom a témát összepakol és elköltözik. Itt hagyna minket, 2 gyermekét és engem, a családját. Ami régebben amikor vitatkoztunk fel sem merült benne soha és a család volt neki az elsõ, most meg már nem.
Az a baj, hogy a férjed elzárkózik a megoldás elõl, nem akar hozzád érni, nem akar szexelni, szeretgetni. Egyedül nem lehet megjavítani a házasságot. A férfiak nagy része (tisztelet a kivételnek, pl. az enyém ilyen kivétel!) olyan, hogy inkább homokba dugja a fejét, mintsem konfliktusba keveredjen és hosszas beszélgetéseket kelljen folytatnia arról, hogy mi a probléma, pláne, ha valamin változtatni is kellene.... Ha nem akar errõl beszélni, akkor nem sokáig fogjátok húzni sajnos ezt kell, hogy mondjam. Fõleg ha olyanokat mond, hogy elköltözik, ha erõlteted a beszélgetést. Ezek szerint meg merné lépni ezt, tehát sajnos nem vagytok fontosak. Hogy mik az okok azt innen nem lehet megtudni, ezt neked kell látnod.

Mit tegyek hogy ne kapjam el? A férjem nagyon beteg lett, 39.3 fokos láza van. Én 12 hetes vagyok. Oscillococcinumot vettem be (homeopátia), és nem alszunk mától együtt.

Elevitet szedek de vettem most be 1000g-os c-vitamint. Mit tehetek még?

Legjobb válasz: Hát nem akarlak elkeseríteni, de csak várni tudsz. Mi is külön aludtunk, aztán én is ugyanolyan beteg lettem 5 hetesen, mint Õ. De egyelõre jól vagyunk. (kop-kop-kop) :o) Én akkor Panadol (paracetamolt) vettem be, mikor felszökött a lázam. De bízz benne, hogy nem kapjátok el!!! Boldog babavárást!

Hát nem akarlak elkeseríteni, de csak várni tudsz. Mi is külön aludtunk, aztán én is ugyanolyan beteg lettem 5 hetesen, mint Õ. De egyelõre jól vagyunk. (kop-kop-kop) :o) Én akkor Panadol (paracetamolt) vettem be, mikor felszökött a lázam. De bízz benne, hogy nem kapjátok el!!! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, remélem hogy nem fogom elkapni. :( Reméljük. Sok boldogságot Neked is!

Mit tegyek, ha a férjem nagyon csalódott, amiért nem fia született?

Az UH-n azt jósolták, fiú lesz, de kislányunk született. Két hónapos a picilány, de a férjem egyáltalán nem foglalkozik vele, beszélgetni sem lehet vele normálisan, mert ha a picire terel?dik a szó, kedvetlen lesz és szótlan. Miért ilyen nagy dolog ez??? Attól még az ? gyereke! Hogyan ébresszem rá, hogy nem az számít, hogy milyen nem? lett a baba?

Legjobb válasz: sajnos néhány férfi még akkoris ilyen, ha olyan nemû gyereke születik, amit õszeretett volna. Agond nem ez. Az a baj, hogy a párod nem tud mit kezdeni az új jövevénnyel és lehet hogy kirekesztve érzi magát. Próbálj meg vele foglalkozni, ha megjön a munkából szeretettel fogadd és nagyon örülj neki..nem kell minden mondathoz A gyereket hozzátenni, elõbb utóbb majd õ fog kérdezni tõle, és hidd el egyszercsakazt veszed észre, hogy beoson mellé a kiságyhoz-akkor majd meglátod hogy érdeklõdik. Türelem!! A legtöbb ilyen apa arra vár hogy a baba ne csak feküdni, meg enni tudjon, mert tehetetlenek ezzel a dologgal, majd könnyebb lesz ha mászkál, vagy ül, meg értelmesen néz, esetleg szól valamit a baba..ezt sajnos ki kell várni..addig éreztesd a pároddal hogy õ még mindig egy nagyrabecsült ember a családotokban,és ha sétáltok vagy otthon vagytok lassan próbáld bevonni. pl ha fõzöl, kicsitkérd meg, hogy figyelne-e rá ha lehet amikor ébren van a baba..és mond hogy szükséged lenne a segítségre, hogy nehogy odaégjen a hús stb..aztán suttyomba halgatózz, hogy mit is csinálnak.

sajnos néhány férfi még akkoris ilyen, ha olyan nemû gyereke születik, amit õszeretett volna. Agond nem ez. Az a baj, hogy a párod nem tud mit kezdeni az új jövevénnyel és lehet hogy kirekesztve érzi magát. Próbálj meg vele foglalkozni, ha megjön a munkából szeretettel fogadd és nagyon örülj neki..nem kell minden mondathoz A gyereket hozzátenni, elõbb utóbb majd õ fog kérdezni tõle, és hidd el egyszercsakazt veszed észre, hogy beoson mellé a kiságyhoz-akkor majd meglátod hogy érdeklõdik. Türelem!! A legtöbb ilyen apa arra vár hogy a baba ne csak feküdni, meg enni tudjon, mert tehetetlenek ezzel a dologgal, majd könnyebb lesz ha mászkál, vagy ül, meg értelmesen néz, esetleg szól valamit a baba..ezt sajnos ki kell várni..addig éreztesd a pároddal hogy õ még mindig egy nagyrabecsült ember a családotokban, és ha sétáltok vagy otthon vagytok lassan próbáld bevonni. pl ha fõzöl, kicsitkérd meg, hogy figyelne-e rá ha lehet amikor ébren van a baba..és mond hogy szükséged lenne a segítségre, hogy nehogy odaégjen a hús stb..aztán suttyomba halgatózz, hogy mit is csinálnak.
Szerintem próbáld meg bevonni a pici körüli teendõkbe.Az is lehet, hogy mivel fiúra készült, egyáltalán nem tudja, hogy mit kell kezdeni egy lánnyal. (Nyilván van benne egy kis csalódottság is, de ez elmúlhat.) Miért nem beszélgetsz vele errõl? Egyszer túl kellene esni rajta.
Kiváncsi vagyok, hogy nekünk akkor tényleg fiúnk lesz-e, bár mi lánynak készülntünk mindaddig míg meg nem tudtuk, hogy kisfiú. Tényleg az ember nem fitú vagy lányt akar, hanem gyereket a másiktól. Szerintem hogyha most vagytok 2 hónaposdak mostanában fog a pici igazán komunikálni veletek meg ugyebár apával is mert eddig csak evés alvás ivás sírás stb volt.Nem nagyont udta kivenni belõle a részét.Valahogy próbáld tényléeg bevonni a fürcsibe ami kedves dolog, hiszen kinek ne lágyúlna ez a szíve egy apró csöpség mosolyától.Ha meg nem megy tényleg jobb egyedül.Egy férfi nem lehet ilyen önzõ .
hagyd el a pancsert!!!!!! hihetetlen nemhogy örülne szépséges lányának.
Nálunk a férjem nagyon fiut akart. De õ végig mondta, hogy hiába a vágy õ tudja hogy kislány lesz. Igaza volt. Én az elején lányt akartam, aztán már fiut, csak azért hogy az apa nehogy ne szeresse. Milyen hülye gondolat. Aztán mikor megszültem és mondták, hogy lány, majdnem elsírtam magam, hogy nem fiú. Persze a következõ pillanatban már nagyon örültem, hogy az, hiszen nagyon imádtam már akkor. MIkor kitoltak a szülõszobából, a férjem könnyes szemmel csak annyit mondott: Köszönöm. Ebben a pillanatban minden rossz gondolatom elszállt. Azóta is azt hangoztatja hogy 100 fiúra sem cserélné el. Azóta már van egy öcsike is, de soha nem tett különbséget közöttük. Sajnálom, hogy a te párod nem ilyen. Remélem hamarosan megváltozik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Azt hiszem, tényleg le kell ülnünk beszélni a férjemmel, mert ez így nagyon nem lesz jó. De nem tudom mi lesz, ha nem változik meg a viselkedése. Hiszen amikor még csak beszélgettünk róla, hogy jó lenne egy csöppség, akkor egy szóval sem mondta, hogy õ csak és kizárólag fiút akar. De amikor már terhes voltam, akkor - még az UH vizsgálatok elõtt is - mindig úgy emlegette, hogy "a fiam", eszébe sem jutott hogy lány is lehetne. Amúgy igen, az ultrahang nagyokat tévedhet, barátnõm lányát is fiúnak mondták. Mondjuk csak sima hagyományos ultrahang volt, 4D-re nem volt pénzünk, de a doki nagyon biztosra mondta, hogy lát egy fütyköst. Hát, rosszul látta.
tényleg ekkorát tud tévedni az uh? milyennel nézték a nemét? 2D vagy 4 D-sel?
Szia! Érdekes, amit írzs, mert az én környezetemben az összes (!) kispapa, apuka kislányt szeretett volna/szeretne. Én elsõre isfiút szerettem volna, kissé csalódott is voltam, mikor kiderült, hogy lányunk lesz, de a férjem azóta a 7. mennyországban jár (+ apukám, apósom, öcsém, nagybátyáim). Furcsa! Igaza vn az utolsó elõtti válaszolónak, egy apának teljesen más a kapcsolata a lányával, és ezért nem szabad okolni õket. Szerintem is az a helyzet Nálatok, hogy még nem tud a férjd mit kezdeni a pici babával, de majd meglátod, hogy fogja imádni! Sok boldogságot Nektek!
Szia! Nekünk az elsõ gyermekünk fiú lett-párom lányt szeretett volna. Én már mondtam az elejétõl neki, hogy fiú lesz, de reménykedett. Aztán megerõsítették-azért még mindig reménykedett....megszületett a fiúnk. Furcsa kapcsolat lett az övék, ma már 9 éves a fiam. De még mindig látom, hogy ez nem az igazi. 1 hónapja megszületett a lányom. Teljesen más lett a párom, mintha kicserélték volna. A fiam elfogadásához több idõ kellett neki, szereti-látom rajta. De! a lányát imádja. Ez nekem kicsit fáj, lehet, hogy csak én fújom fel.... Beszélj vele mielõbb, kérdezd meg mit érez, kérd a segítségét.... Muszáj elfogadnia, hiszen rá vártatok 9 hónapig. mindegy, hogy fiú v. lány-az Õ gyermeke is. Szüksége van rá is.
muszáj beszélned vele róla.mi is fiút várunk, azt ígérte a doki, és párom nagyon boldog már várja, milyen jó lesz vele focizni stb.meg is mondta hogy nagyon örül hogy az elsõ fiú, utána jöhet lány is.én mindig mondom neki, hogy azért lányra is számítsunk.ez nehéz helyzet.de mindenképp beszéljetek róla! sok boldogságot, 35hetes kismama
Ugyanez a helyzet nálunk is. 28 hetes vagyok és az UH kislányt jósol, ennek ellenére a párom csak fiúról beszél. Már félek attól mi lesz ha megszületik. Teljesen elvette a kedvemet az egésztõl, pedig miatta küzdöttünk a gyerek dolgon.

.2. éve vagyok az élettársammal. Nagyon szeretnénk babát közöset. Nekem a férjem meghalt tölle van már 3. rom gyerekem. én voltam orvosnál semmi bajom. Mit tegyek? A péromnak, még nincs gyerek.

Legjobb válasz: menj el orvoshoz és meséld el hogy a gyerek nem jön össze, és mit ajánl. valószínü elsö körben ha neked nincs nagyobb elváltozásod, van peteérésed, akkor megnézik a párod spermiumját, majd ezek után tanácsot ad. lehet egyikötöknek sincs baja.

menj el orvoshoz és meséld el hogy a gyerek nem jön össze, és mit ajánl. valószínü elsö körben ha neked nincs nagyobb elváltozásod, van peteérésed, akkor megnézik a párod spermiumját, majd ezek után tanácsot ad. lehet egyikötöknek sincs baja.
Elsõ körben férjed menjen el spermavizsgálatra. Gyors és fájdalommentes, és egybõl kiderül ha esetleg miatt nem jön össze a baba.

A férjem nagyon szeretne gyereket, de én még nem akarok, mit tegyek?

26 éves vagyok, 30 éves korom el?tt nem akarok gyereket, szeretnék el?ször dolgozni, kinevezett helyet kapni, utána gyereket. A férjem azonban már nagyon sürgetne, ? nem akar a gyerekkel várni, szerintem minél hamarabb jönne annál jobb, mert 30-as években nehezebb teherbe esni. Mit mondjak neki? Szerintetek ebb?l nagy probléma lehet kés?bb?

Legjobb válasz: A gyermek vállalás nagyon fontos döntés az életedben.De nehogy azt gondold ,hogy a boldogságodat majd a munkahelyed fogja megadni.Családod fogja igazán teljessé tenni az életedet.Valóban ennek eldöntéséhez szükség van a partneredre de,minél jobban késlekedsz annál rosszabbul járhatsz.Ha nem tudjátok értelmesen megbeszélni még a házasságodba is kerülhet.Szerintem ne késlekedjél ,hogy teljességgel bontakozhasson ki mindkettõtök boldogsága.Nem fogod megbánni.

A gyermek vállalás nagyon fontos döntés az életedben.De nehogy azt gondold , hogy a boldogságodat majd a munkahelyed fogja megadni.Családod fogja igazán teljessé tenni az életedet.Valóban ennek eldöntéséhez szükség van a partneredre de, minél jobban késlekedsz annál rosszabbul járhatsz.Ha nem tudjátok értelmesen megbeszélni még a házasságodba is kerülhet.Szerintem ne késlekedjél , hogy teljességgel bontakozhasson ki mindkettõtök boldogsága.Nem fogod megbánni.
Ezt már mondtad neki? Mert ha nem akkor szerintem beszélj vele.A gyerek vállaláshoz 2 ember kell, és ha te még nem állsz készen, akkor az legfõképpen a babának nem tesz jót! Az igaz, hogy minél késõbb esel teherbe, az annál veszélyesebb.(Down-kór, terhességi cukor, toxémia, vérnyomás)Minél fiatalabb vagy, annál biztonságosabb a terhesség. Most nincs munkád?Milyen végzettséged van?Mi a biztosíték, hogy el tudsz helyezkedni?Párod nem tudna eltartani?Gyes alatt még kedvezményesen is tudnád tovább képezni magad ha szeretnéd, és könnyebben találnál munkát szülés után.Mert tudjuk, hogy hiába van valakinek jó munkája, hogy ha teherbe esik, aztán 3 év után mikor vissza menne dolgozni, intenek neki a viszlátot!! Ha igazán szeretnél gyereket, szerintem nem gondolkoznál, fõleg ha párod mindent megteremtene neked...
Bizony a gyerek kérdésbõl nagy problémák szoktak kialakulni. Az én párom meg is mondta kerek-perec, ha nem akarok gyereket vállalni, a nagyon közel jövõben, akkor mondjam meg neki, mert nem vesztegeti az idejét. Tudom, hogy szeret, kiáll mellettem mindig, de neki nagyon fontos a gyerek és már õ is a 30-as éveit kezdte. Mi ezt megbeszéltük, egy félév múlva terhes lettem. De ha nem lettem volna én is család centrikus, akkor kenyér törésre került volna a sor.
Ha az én példámat vesszük alapul, én bizony nem várnék. 27 voltam, amikor nekiláttunk a "projektnek", és bizony 35 vagyok, és egy hónap múlva szülök. Nem tudhatod, hogy mennyi idõ alatt sikerül. Munkahelyed bármikor lehet, gyereked nem biztos!
A kérdező hozzászólása: Igazából a munkahely csak kifogás, én úgy érzem, nekem még 2-3 év kellene, hogy olyan szeretettel, és odaadással tudjak a kis jövevényre gondolni, amit õ megérdemel. Most is lehetne gyerek, de úgy érzem, hogy az a néhány év nekem még szükséges lenne, hogy olyan anyává válhassak, amilyent egy gyerek megérdemel. Most is el tudnám látni õt, de megérdemelné, ha az anyja boldogsággal fogadná õt, nem pedig egy na-most-mert-muszáj-mert-õ-akarja projekt terméké
A kérdező hozzászólása: - termékét.
erre van a 9 havi várandósság. ott felkészülsz az anyaságra :) ne aggódj! bár én se érzem magam még annyira felnõttnek, hogy én gondoskodjak egy kisemberrõl, akinek én vagyok a minden, rám számít jóban-rosszban. de a 9 hónap alatt csak felnövünk a feladathoz :) én lassan már 28 leszek.
A kérdező hozzászólása: 28 évesen már én is inkább hajlanék a gondolatra, de most még nem...

38 hetes vagyok, bármikor megszülhetek, aminek mi a férjemmel nagyon örülünk, de anyósom tönkre teszi az életünket. Mit tegyek, hogy ne menjen rá a házasságom, és a családom?

Anyósékkal élünk egy háztartásban, és már nagyon durvul a helyzet. 38 hetes vagyok, bármikor megszülhetek, aminek mi a férjemmel nagyon örülünk, de anyósom tönkre teszi az életünket. A kilenc hónap alatt egyszer sem kérdezte meg, hogy segítsen-e valamit, én vezettem és vezetem most is a háztartást,de már nagyon nem bírom. Nem is az a baj, hogy nekem kell csinálni, mert megteszem (inkább minthogy össze-vissza mocskolódjon a házban) hanem, hogy ha megcsinálok valamit, akkor biztos, hogy belenyúl, megváltoztatja, igazít rajta. Engem olyan szinten zavar, hogy a kész munkába nyúl bele, de ha meg kellene csinálni, akkor persze nem áll oda. Elég nagy pofája van, mondjuk én sem hagyom magam, de félek, hogy nem fogom tudni ellátni a kisfiamat rendesen, mert kész idegroncs leszek miatta. Tudom hogy direkt csinálja, mert sohasem fogadott el, nem is fog, de legalább az unokájára tekintettel lehetne. Bár ki tudja a gyerekr?l is mit gondol majd. Minden lehetséges módszerrel megpróbál minket stresszben tartani, ami sajnos rám most nagyon nem jó hatással van.

Legjobb válasz: A helyzetünk dettó.Bár mi már elköltöztünk.Az egyetlen módszer,hogy tojsz arra amit mond és csinál.Azért csinálja,mert látja,hogy téged ezzel idegesít.Meglehet,hogy szétrobbansz az idegtõl,de ne mutasd!!!!A gyerekkel sem fog jobban viselkedni.Én egy "mocsok" voltam.nem engedtem,hogy felvegye,megsimogassa.Eltiltottam tõle.És együtt laktunk mi is.A háztartás rám maradt,megjegyzem veszélyeztetett voltam.De megcsináltam mindent.Ja,ha a gyerek aludt vagy éppen együtt pihentünk csapkodta az ajtót!Stb!Azóta minden megváltozott!Ez a fegyver bevált ellene!A lényeg:Ne mutasd neki mi bosszant!Hidd el õt jobban fogja bosszantani,hogy nem tud Téged bosszantani!:-))Kitartás!

A helyzetünk dettó.Bár mi már elköltöztünk.Az egyetlen módszer, hogy tojsz arra amit mond és csinál.Azért csinálja, mert látja, hogy téged ezzel idegesít.Meglehet, hogy szétrobbansz az idegtõl, de ne mutasd!!!!A gyerekkel sem fog jobban viselkedni.Én egy "mocsok" voltam.nem engedtem, hogy felvegye, megsimogassa.Eltiltottam tõle.És együtt laktunk mi is.A háztartás rám maradt, megjegyzem veszélyeztetett voltam.De megcsináltam mindent.Ja, ha a gyerek aludt vagy éppen együtt pihentünk csapkodta az ajtót!Stb!Azóta minden megváltozott!Ez a fegyver bevált ellene!A lényeg:Ne mutasd neki mi bosszant!Hidd el õt jobban fogja bosszantani, hogy nem tud Téged bosszantani!:-))Kitartás!
Tökéletesen megértelek.Mi egy házban de külön lakásban élünk, de így se jobb. Természetesen semmit sem segítenek, mondjuk ezt nem is bánom annyira, ellátom magunkat, ha meg már nem fogom bírni anyukám vállalta hogy átjön és besegít ha kell (õ 20km-re lakik tõlünk) Én a pazarlásuk miatt vagyok már napok óta kiborulva. Egyszerûen elfelejtik levenni a gázfûtést, így egész délelõtt megy ezerrel, a lakásban 28 kinn 17 fok van! Minek kell ilyenkor fûteni????? Persze a számlát meg majd felesben fizetjük. Én meg mindenen próbálok spórólni, mert már nem dolgozom csak a férjem keresete meg a táppénz van, de így hogyan??? Idõnként elbõgöm magam annyira elegem van. Szerintem is csak a költözés a hatékony megoldás.
Szia! Szerencsére nekem tök jó fej anyósékkal áldott meg az élet, de el tudom képzelni mit élsz át. Mi a párommal már igen fiatalon összeköltöztünk és már a legelején úgy döntöttünk, hogy külön megyünk. Mert mi is tudtuk, hogy több generáció nem fér meg egy helyen. Annyit tudok tanácsolni, hogy mihamarabb költözzetek el, ha tényleg nem lehet beszélni az anyósod fejével. Bár általában azt mondják, hogy az anyák a fiaikhoz húznak jobban. Nem akarják, hogy a "kicsi" fiúk elmenjen és egy másik nõ gondoskodjon róla. Lehet , hogy anyósodnak is ez a baja csak nem mutatja ki. Nem tudom... Ha ennyire rossz a helyzet ahogy írod akkor tényleg csak a mihamarabbi költözés segíthet. Sok szerencsét és kitartást, a bébinek pedig jó egészséget kívánok. tymy
Mivel nem írtál a Te szüleidrõl így feltételezem nem jöhetnek akkor õk sem szóba!Hát bizony nehéz.De ahogy írtam próbáld meg azt a módszert.Ha látja, hogy nem tud legyõzni némiképp leszáll rólad.Vagy talán még levegõhöz is enged jutni.Ez volt az egyetlen megoldás.Ráment volna nekem is a kapcsolatom, mindenem.A tejem kissé megcsappant és pont akkor mikor volt a kiugró növekedés a lányomnál.Igy kissé fogyott vagy csak helyben állt a mérleg.A dr nõm szabin volt Gyerek orvos igy másikhoz kellett menni az oltásra.Nem adta be és azt mondta tápszer.Mondtam nem!Nem lesz semmi gond.Elhiszem hogy tapasztalt orvos és én elsö gyerekes anyuka, de hiszek a lányomban és magamban.Nem adtam fel a folyamatos stressz melett sem.Sikerült!Már elhaladtuk azt a kort amikor mehet a hozzátáplálás mikor lemondott a ciciröl.Addig csak szoptattam!A hosszú felvezetés lényege elvileg arról szólna higy magadban és legyõzöd!:-))
Tényleg az az egyetlen megoldás, hogy megpróbálod levegõnek venni, elengedni a füled mellett a baromságait. Mi is közel lakunk az anyóshoz (nem egy háztartásban szerencsére) és még így is van vele gond! Szóval együtt érzek veled.. Ja, és az én anyósom nem utál engem, csak "mindig jót akar nekünk", ami általában - mint tudjuk - nem úgy sül el..
Esetleg az apósod?Vele milyen a viszonyotok?Nekem annyiból jobb volt, hogy egy hullámhosszon voltunk a nevelés elvét nézve, meg aztán elfogult is volt némiképp a lányom iránt, ez gyerekkorba nyulik vissza nála.Egy kedves unokahúga meghalt 4 évesen és minden vágya 1 lány volt.Nem kapta meg.Unoka lett neki lány no de ez nem olyan lényeges.Ha esetleg lehetséges kérj tõle nagyon óvatosan segítséget!Vagy esetleg a sógornõk?Velük milyen a viszonyod?Ragadj meg minden lehetõséget amit csak lehet.
Megoldás csk az lenne, ha különköltöznétek. És hidd el, ha megszületik a kicsi, csak rosszabb lesz, mert akkor meg a gyerek körlü dolgokba fog beleszólni. A párodnak kéne valahogy leállítania õt, de mivel ti laktok náluk, ez így elég nehzékes. Sajnálom. Én azt kívánom, hogy minél hamarabb külön tudjatok költözni, mert erre sajnos tényleg rámehet egy család. :(
Ha az õ lakásukban éltek, akkor valahogy próbáld meg kibírni, míg nem költöztök el. Ha a férjed nem az õ pártján áll, akkor valamivel könnyebb a helyzeted. Ezzel vigasztald magad. Ugyanis én ismerek olyan házaspárt, ahol a férfit is befolyásolja az anyja. Úgyhogy ilyen szempontból szerencsésnek érezheted magad, már ha lehet ilyet írni a te helyzetedre. Kitartás!!!
A kérdező hozzászólása: A sógornõkre nem nagyon tudok számítani, mert anyósom lánya ugyanolyan hülye mint az anyja, a másik sógornõmnek meg van 3 lurkója, és hát van elég gondja neki is. Megjegyzem: õt sem szereti anyós Apósom meg már 40 éve belenyugodott, hogy neki az a neve itthon hogy kuss, úgyhogy õ sem igazán tud segíteni. Most mi a fenét csináljak, egyszerûen nem lehet lelõni, már mindenki menekül elõle a családban, mert mindenkit kikezd....
A kérdező hozzászólása: Szegény párom már annyiszor próbált vele beszélni vele, de egyszerûen játsza az érthetetlen hülyét, meg én csak "jót akartam" dumával jön. Az az igazság, hogy a páromra sem úgy tekint mint mondjuk a lányára. Mert a kislánya a szent, a két fia meg magasról le van sz...va, csak akkor jók, ha cipelni kell a seggét....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!