Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, a férjem és rokonai (1 db)

Mit tegyek, hogy a férjem és rokonai elfogadják, azt, hogy a kislányunkat Viviennek kereszteljük? Csúnya név?

Együtt választottuk ezt a nevet,de a rokonok elbizonytalanították a férjem.Szerintük nem szép név.Én nagyon beleéltem már magam...mi a véleményetek?szerintetek mit tegyek?Még van 6 hét a szülésig...

Legjobb válasz: Semmi baj ezzel a névvel, persze azt nem írtad le, milyen vezetéknév mellé lenne. Szerintem a szülõk joga ebben dönteni, nem a rokonoké, szóval ha mindenképp ezt szeretnétek, azt nekik el kell fogadniuk. Persze lehet, hogy lesz egy keserû szájíz a jövõben, ahányszor a gyerekre néznek, ezt is mérlegelni kell. Persze az is lehet, hogy simán beletörõdnek majd, hogy kislányotok Vivien lesz, és kár ezen aggódni.

Semmi baj ezzel a névvel, persze azt nem írtad le, milyen vezetéknév mellé lenne. Szerintem a szülõk joga ebben dönteni, nem a rokonoké, szóval ha mindenképp ezt szeretnétek, azt nekik el kell fogadniuk. Persze lehet, hogy lesz egy keserû szájíz a jövõben, ahányszor a gyerekre néznek, ezt is mérlegelni kell. Persze az is lehet, hogy simán beletörõdnek majd, hogy kislányotok Vivien lesz, és kár ezen aggódni.
Szerintem is pont ilik ez a keresztnév ehhez a vezetéknévhet. De ha ennyire nyugtalanít, kérdezdd meg a férjed, hogy õ mit gondol.
Szia! Szerintem a nevvalasztas a szulok feladata, a rokonsagnak semmi beleszolasa. Persze a velemenyuket meg lehet hallgatni. A Vivien nagyon szep nev meg talal a vezeteknevvel is. Szerintem tarts ki a dontesed mellett. A ferjednek is ugyanezt kene tennie. Puszillak 36 hetes kismama tesod
Szia! Megnyugtatásodra mesélek kicsit. Nálunk a névválasztás többszörösen is problémás volt a rokonok résézrõl. Nem fogadták el, hogy összetett családnevük lesz a gyerekeknek. Aztán nehezen de elfogadták, hogy nem Sándor ( a6.) lett Leventénk, aztán Gergellyel mikor várandós voltam azt hallgattam anyóstól, hogy miért nem lesz akkor õ Sándor mert az olyan szép. Aztán a férjem nagymamájától megkaptuk, hogy honnan szedünk ilyen neveket. Léníeg õk a mi gyerekeink és szerintem nem toltunk ki velük egy életre. Ez a lényeg. A többi nem számít. A Vivien szerintem is szép név egy kislánynak. Ilyenkor mond a férjednek, hogy mondja a rokonoknak, hogy jó akkor legyen a gyerek inkább Eszmeralda mert most a brazil és egyéb szappanopera nevek a divatosak. Ne félj meg fognak hátrálni. Mi azt mondtuk , hogy jó nem lesz Gergely és Sándor sem hanem Tihamér mert az tetszik még ( persze, hogy ezek után egy szót sem szóltak:) ))
Jajj ezt én is úgy ûtálom, amikor kitalálok egy szép nevet, és elmondom vkinek, annak meg nem tetszik, és mindenfélét mond róla. Legközelebb ha vki megkérzdei, hogy hogy majd mi lesz a pici neve, vmi olyat mondok, hogy Kata, Mari, Rozi, Pista, Karcsi, stb. :) ))))) A Vivi pedig szép név!
Szerintem jól hangzik a vezetéknévvel, pedig nem ez a kedvenc nevem. Szerintem nem szabad foglalkozni azzal, hogy mit mondanak, mert mindig találsz olyat, akinek nem tetszik, amit választasz. Az viszont fontos, hogy mind a kettõtöknek tetszen ez a név, és le tudjátok pörgetni a kritikákat.
Semmit a világon. Õ a Ti babátok, olyan névvel, ami Nektek tetszik. Majd megszokják, ne törõdj velük. 40 hetes kismami
:) szép nevet kapott:) sok boldogságot, egészséget a babának is meg nektek is)
A kérdező hozzászólása: köszi a további válaszokat. igen, Vivien lett a neve, mára már 31hónapos. rohan az idõ...:-)
végül Vivien lett a pici?:)
Nah, közel 2 év múlva megint felszólal valaki; én!xD Csak annyit tudok mondani, hogy ne a rokonok döntsenek helyettetek.Mellesleg én is Vivien vagyok...xD
Javítok Kinek a pap, kinek a papné (az elõbb kicsit "összemosodott") Utolsó válaszoló
Szerintem szép név. Fentebb írta valaki, hogy "...majd azt mondja Rozi..."-az én lányom tényleg Rozi. Mégis, sokaknak ez sem tetszik. Hát, kinek a pépné... Olyan nevet adtok a babátoknak ami Nektek tetszik, hallgasd meg a véleményeket..., a döntés úgy is a Tied.
Ezért nem szabad elmondani a nevet csak a baba születése után. Szerintem semmi gond nincs ezzel a névvel és a ti gyemeketek lesz, nehogy már más döntse el. Vivi, Vivike tök cuki.Ne hagyd magad, én nem engedtem beleszólást még a férjemtõl se és nem is bánta meg, hogy rám hallgatott.
A kérdező hozzászólása: A vezeték nevünk:Garzó
A kérdező hozzászólása: köszönjük szépen:-)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan ünnepeltétek gyermeketek 3. szülinapját? Mit vettetek ajándékba? Miket készítettetek a vendégeknek?

Most már eléggé "nagy" a fiam,nagyon várja a szülinapját,érti nagyjából,hogy miről szól az egész és hogy torta,lufik,ajándék ez elengedhetetlen.Szeretném,hogyha érezné hogy ez a nap tényleg más mint a többi,hisz az ő születését ünnepeljük.:)

6

Mit tegyek, mert a kisfiam nagyon akaratos és hisztis?

A nyáron múlt 2 éves és benne van a hiszti korszakba, de ha nem úgy van valami ahogy Õ akarja akkor itt a világvége! Elveszi más játékát és ha az vissza akarja venni akkor még elkezdi lökdösni is a játék gazdáját. Próbálunk elbeszélgetni vele, de hiszti a vége és mintha a falnak mondanánk. Eléggé pörgős és mozgékony kisgyerek így dolog megfogni, mert rohangál, ugrál egyfolytában. Bár mint szülők mi is ilyenek vagyunk, tehát nem azt várjuk el, hogy egy kétlábon járó Seduxen legyen. De valamivel meg szeretnénk kicsit fékezni mert 1000-rel pörög! Hogy lehetne kicsit visszafogni ezt a "tombolását" ?

3

Beszédhiba miből adódik? Mi a baja?

A sógornőmnek van három gyereke. Mind a három fiú. A legnagyobb (4 éves) nagyon szépen beszél, a kiejtésével nincs hiba. A középső (3 éves) csak a magánhangzókat ejti ki. Tehát a beszédében nincsenek mássalhangzók. Igen nehezen lehet Õt érteni. Most már a kicsi (2 éves) is el kezdett beszélni, és ugyan úgy csak a magánhangzókat ejti ki. Mi a baj? Tanítható? Vagy kinövi?

1

Römer kid/kidfix gyerekülés fejtámlájához hol lehet kapni hungarocellt?

0

Ha volt fogadott orvosom, baj lenne ha nem hozzá mennék 6 hetes kontrollra?

1

Hanyadik hétre született meg a babátok?

Mekkora súllyal engedtèk haza?
Nemsokàra megyek uh-ra. A nemèt mèg biztosra nem tudjuk. Kivàncsi vagyok mennyit nõtt.

12

Győrben az Árkádban van valamelyik üzletnek kismama részlege?

5

Van itt olyan, aki állította hogy sose akar gyereket és most mégis anyuka, a saját akaratából?

Mennyi idő kellett? Hány évesen jöttél rá? Nem bántad meg?

5

Meddig voltatok érzékenyebbek a baba születése után?

Mindenen elsírom magam mások előtt is,és sok minden zavar,ami a családban történik. Ingerlékenyebb vagyok,8 hónapos babám van és még szoptatom..Kicsit ciki,mert a gyerek is látja ezeket,és nem tudom később,mivel magyarázom neki,ha eltörik a mécses,a köztudatban ez a gyengeség jele..De annyi minden rámszakad,és mindenki érezteti,rossz anya vagyok,(amúgy belül nem érzem)főleg a párom családja..

2

Játszószőnyeget mikortól érdemes venni, amikor már a baba is aktívan használja?

Karácsonyra azt kapunk a szülőktől, akkor lesz a kislányom 3,5 hónapos. Akkor már tudunk úgy játszani, hogy ő is partner legyen, és teljesen aktívan játszon velem?
Mik a tapasztalatok kedves anyukák?
Köszönöm!

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!