Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, a férjem és rokonai (1 db)

Mit tegyek, hogy a férjem és rokonai elfogadják, azt, hogy a kislányunkat Viviennek kereszteljük? Csúnya név?

Együtt választottuk ezt a nevet,de a rokonok elbizonytalanították a férjem.Szerintük nem szép név.Én nagyon beleéltem már magam...mi a véleményetek?szerintetek mit tegyek?Még van 6 hét a szülésig...

Legjobb válasz: Semmi baj ezzel a névvel, persze azt nem írtad le, milyen vezetéknév mellé lenne. Szerintem a szülõk joga ebben dönteni, nem a rokonoké, szóval ha mindenképp ezt szeretnétek, azt nekik el kell fogadniuk. Persze lehet, hogy lesz egy keserû szájíz a jövõben, ahányszor a gyerekre néznek, ezt is mérlegelni kell. Persze az is lehet, hogy simán beletörõdnek majd, hogy kislányotok Vivien lesz, és kár ezen aggódni.

Semmi baj ezzel a névvel, persze azt nem írtad le, milyen vezetéknév mellé lenne. Szerintem a szülõk joga ebben dönteni, nem a rokonoké, szóval ha mindenképp ezt szeretnétek, azt nekik el kell fogadniuk. Persze lehet, hogy lesz egy keserû szájíz a jövõben, ahányszor a gyerekre néznek, ezt is mérlegelni kell. Persze az is lehet, hogy simán beletörõdnek majd, hogy kislányotok Vivien lesz, és kár ezen aggódni.
Szerintem is pont ilik ez a keresztnév ehhez a vezetéknévhet. De ha ennyire nyugtalanít, kérdezdd meg a férjed, hogy õ mit gondol.
Szia! Szerintem a nevvalasztas a szulok feladata, a rokonsagnak semmi beleszolasa. Persze a velemenyuket meg lehet hallgatni. A Vivien nagyon szep nev meg talal a vezeteknevvel is. Szerintem tarts ki a dontesed mellett. A ferjednek is ugyanezt kene tennie. Puszillak 36 hetes kismama tesod
Szia! Megnyugtatásodra mesélek kicsit. Nálunk a névválasztás többszörösen is problémás volt a rokonok résézrõl. Nem fogadták el, hogy összetett családnevük lesz a gyerekeknek. Aztán nehezen de elfogadták, hogy nem Sándor ( a6.) lett Leventénk, aztán Gergellyel mikor várandós voltam azt hallgattam anyóstól, hogy miért nem lesz akkor õ Sándor mert az olyan szép. Aztán a férjem nagymamájától megkaptuk, hogy honnan szedünk ilyen neveket. Léníeg õk a mi gyerekeink és szerintem nem toltunk ki velük egy életre. Ez a lényeg. A többi nem számít. A Vivien szerintem is szép név egy kislánynak. Ilyenkor mond a férjednek, hogy mondja a rokonoknak, hogy jó akkor legyen a gyerek inkább Eszmeralda mert most a brazil és egyéb szappanopera nevek a divatosak. Ne félj meg fognak hátrálni. Mi azt mondtuk , hogy jó nem lesz Gergely és Sándor sem hanem Tihamér mert az tetszik még ( persze, hogy ezek után egy szót sem szóltak:) ))
Jajj ezt én is úgy ûtálom, amikor kitalálok egy szép nevet, és elmondom vkinek, annak meg nem tetszik, és mindenfélét mond róla. Legközelebb ha vki megkérzdei, hogy hogy majd mi lesz a pici neve, vmi olyat mondok, hogy Kata, Mari, Rozi, Pista, Karcsi, stb. :) ))))) A Vivi pedig szép név!
Szerintem jól hangzik a vezetéknévvel, pedig nem ez a kedvenc nevem. Szerintem nem szabad foglalkozni azzal, hogy mit mondanak, mert mindig találsz olyat, akinek nem tetszik, amit választasz. Az viszont fontos, hogy mind a kettõtöknek tetszen ez a név, és le tudjátok pörgetni a kritikákat.
Semmit a világon. Õ a Ti babátok, olyan névvel, ami Nektek tetszik. Majd megszokják, ne törõdj velük. 40 hetes kismami
:) szép nevet kapott:) sok boldogságot, egészséget a babának is meg nektek is)
A kérdező hozzászólása: köszi a további válaszokat. igen, Vivien lett a neve, mára már 31hónapos. rohan az idõ...:-)
végül Vivien lett a pici?:)
Nah, közel 2 év múlva megint felszólal valaki; én!xD Csak annyit tudok mondani, hogy ne a rokonok döntsenek helyettetek.Mellesleg én is Vivien vagyok...xD
Javítok Kinek a pap, kinek a papné (az elõbb kicsit "összemosodott") Utolsó válaszoló
Szerintem szép név. Fentebb írta valaki, hogy "...majd azt mondja Rozi..."-az én lányom tényleg Rozi. Mégis, sokaknak ez sem tetszik. Hát, kinek a pépné... Olyan nevet adtok a babátoknak ami Nektek tetszik, hallgasd meg a véleményeket..., a döntés úgy is a Tied.
Ezért nem szabad elmondani a nevet csak a baba születése után. Szerintem semmi gond nincs ezzel a névvel és a ti gyemeketek lesz, nehogy már más döntse el. Vivi, Vivike tök cuki.Ne hagyd magad, én nem engedtem beleszólást még a férjemtõl se és nem is bánta meg, hogy rám hallgatott.
A kérdező hozzászólása: A vezeték nevünk:Garzó
A kérdező hozzászólása: köszönjük szépen:-)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti gyorsan megtudtok válni a gyerekkori alvópajtásotoktól?

Van egy mackóm, amit még anno gyerekkoromban kaptam. Nagyon sokáig alvótársam volt. Még 26 évesen is simán vele alszom, a férjem csak mosolyog rajta, de eléggé kötődöm hozzá.
A két éves lányomnak rengeteg plüsse van. Sokat kapott és vettünk neki mi is. Az ágya végében fel vannak szépen sorakoztatva.
A minap elkunyerálta a macimat, amit persze odaadtam neki. Mondtam is a férjemnek, hogy ennyi volt, nincs többé macó.
Azóta nem hajlandó visszaadni a lányom, max. nappalra kihozza és elteszi a helyére.

Lehet, hogy gyerekes (negatív kritika baromira nem érdekel), de akinél ilyen előfordult, az hamar "hozzászokott", hogy nincs többé?! :)

1

Hány pecsét kell?

hány pecsét kell a kis könyvbe és melyik orvostól?
mert a sógor nőm szerint 4 kell a nőgyógyásztól.

15

A másik kicsire is kaphatok majd gyermekvédelmit?

Van egy kisfiam, kapok rá gyermekvédelmit. Most ismét várandós vagyok, apuka ugyanaz. A kérdésem az lenne, hogy ha csinálunk apasági nyilatkozatot, hogy a nevére kerülhessen a kicsi, attól még kaphatok rá is gyermekvédelmit? Mivel a két kicsinek ugyanaz az apukája, de egyedülállóként vagyok nyilvántartva.

17

Egészségkártyát államtol vagy hol lehet igényelni? Gyeden vagyok én is igényelhetném?

3

Igaz, hogy taj kártyát nem lehet újszülöttnek személyesen igényelni? Ha bemegyek holnap az anyakönyvivel és lakcímkártyával az OEP-hez, hogy sürgősen kell, van esélyem megkapni a taj kártyát, vagy legalább a számát?

Sürgősen szükségem lenne a tb számra, mert ha nem adom le hétfőn, nem fizetik a TGYÁSt októberre és akkor se albérletet se törlesztőt nem tudok fizetni, de enni se fogunk....

5

Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Vállalnátok?

Adott egy majdnem 50 éves nő, a klimax elején. Van egy 20 éves nagylánya, akivel veszélyeztetett terhes volt annak idején, éppen hogy életben maradtak mindketten. Az anya egész életében nőgyógyászati gondokkal küzdött (ciszta, mióma, miegymás...) A nő teherbe esik. Mit tegyen? Vállalja a babát?
Tisztázom: ez csak feltételezés, nem áll fenn a helyzet és nem is én vagyok a nő. Csak elméletben futtassuk le: mit tennénk?

7

A Tyra nevet lehet anyakönyveztetni?

9

Anyukák, ti is leépültetek szellemileg?

Nekem már 2 éves múlt a gyerekem. Eleinte azt hittem, majd elmúlik..mondjuk ha abbahagyom a szoptatást. Sajnos nem így lett..

Röviden a lényeg: a memóriám hihetetlenül rossz, kétségbe is vagyok esve, hogy mi lesz így velem. Korábban a tanulás is jól ment, memorozáltam egy külföldi szót és emlékeztem rá. Most már a szótárba bepötyögésig sem jutok el anélkül, hogy meg ne nézzem mégegyszer, mi volt az.
Volt, hogy a gyerekre elfelejtettem pelust adni.

Félek, hogy mi lesz, ha visszamegyek dolgozni. Eddig word-ben, excel-ben dologztam sokat, most semmihez nem értek.

Lesz ez valaha jobb egyáltalán?Már nem reménykedek..

23

Tudtoook segíteni jelmezben?

Holnap lesz a golyabálom és kacsának kell öltöznöm :( nem tud valaki valamit tippet amit eltudok keszíteni könnyen és gyorsan ?

2

Megkaphatja a gyerekem az apja vezetéknevét?

Az a gond, hogy a barátommal még nem házasodtunk össze, de a baba már úton van. Vagyis jóval előbb érkezik, mint ahogy az esküvőnk lenne. Mivel még nem vagyunk házasok az lenne a kérdés, hogy ettől eltekintve a baba kaphatja-e az ő nevét?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!