Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, a férjem és rokonai (1 db)

Mit tegyek, hogy a férjem és rokonai elfogadják, azt, hogy a kislányunkat Viviennek kereszteljük? Csúnya név?

Együtt választottuk ezt a nevet,de a rokonok elbizonytalanították a férjem.Szerintük nem szép név.Én nagyon beleéltem már magam...mi a véleményetek?szerintetek mit tegyek?Még van 6 hét a szülésig...

Legjobb válasz: Semmi baj ezzel a névvel, persze azt nem írtad le, milyen vezetéknév mellé lenne. Szerintem a szülõk joga ebben dönteni, nem a rokonoké, szóval ha mindenképp ezt szeretnétek, azt nekik el kell fogadniuk. Persze lehet, hogy lesz egy keserû szájíz a jövõben, ahányszor a gyerekre néznek, ezt is mérlegelni kell. Persze az is lehet, hogy simán beletörõdnek majd, hogy kislányotok Vivien lesz, és kár ezen aggódni.

Semmi baj ezzel a névvel, persze azt nem írtad le, milyen vezetéknév mellé lenne. Szerintem a szülõk joga ebben dönteni, nem a rokonoké, szóval ha mindenképp ezt szeretnétek, azt nekik el kell fogadniuk. Persze lehet, hogy lesz egy keserû szájíz a jövõben, ahányszor a gyerekre néznek, ezt is mérlegelni kell. Persze az is lehet, hogy simán beletörõdnek majd, hogy kislányotok Vivien lesz, és kár ezen aggódni.
Szerintem is pont ilik ez a keresztnév ehhez a vezetéknévhet. De ha ennyire nyugtalanít, kérdezdd meg a férjed, hogy õ mit gondol.
Szia! Szerintem a nevvalasztas a szulok feladata, a rokonsagnak semmi beleszolasa. Persze a velemenyuket meg lehet hallgatni. A Vivien nagyon szep nev meg talal a vezeteknevvel is. Szerintem tarts ki a dontesed mellett. A ferjednek is ugyanezt kene tennie. Puszillak 36 hetes kismama tesod
Szia! Megnyugtatásodra mesélek kicsit. Nálunk a névválasztás többszörösen is problémás volt a rokonok résézrõl. Nem fogadták el, hogy összetett családnevük lesz a gyerekeknek. Aztán nehezen de elfogadták, hogy nem Sándor ( a6.) lett Leventénk, aztán Gergellyel mikor várandós voltam azt hallgattam anyóstól, hogy miért nem lesz akkor õ Sándor mert az olyan szép. Aztán a férjem nagymamájától megkaptuk, hogy honnan szedünk ilyen neveket. Léníeg õk a mi gyerekeink és szerintem nem toltunk ki velük egy életre. Ez a lényeg. A többi nem számít. A Vivien szerintem is szép név egy kislánynak. Ilyenkor mond a férjednek, hogy mondja a rokonoknak, hogy jó akkor legyen a gyerek inkább Eszmeralda mert most a brazil és egyéb szappanopera nevek a divatosak. Ne félj meg fognak hátrálni. Mi azt mondtuk , hogy jó nem lesz Gergely és Sándor sem hanem Tihamér mert az tetszik még ( persze, hogy ezek után egy szót sem szóltak:) ))
Jajj ezt én is úgy ûtálom, amikor kitalálok egy szép nevet, és elmondom vkinek, annak meg nem tetszik, és mindenfélét mond róla. Legközelebb ha vki megkérzdei, hogy hogy majd mi lesz a pici neve, vmi olyat mondok, hogy Kata, Mari, Rozi, Pista, Karcsi, stb. :) ))))) A Vivi pedig szép név!
Szerintem jól hangzik a vezetéknévvel, pedig nem ez a kedvenc nevem. Szerintem nem szabad foglalkozni azzal, hogy mit mondanak, mert mindig találsz olyat, akinek nem tetszik, amit választasz. Az viszont fontos, hogy mind a kettõtöknek tetszen ez a név, és le tudjátok pörgetni a kritikákat.
Semmit a világon. Õ a Ti babátok, olyan névvel, ami Nektek tetszik. Majd megszokják, ne törõdj velük. 40 hetes kismami
:) szép nevet kapott:) sok boldogságot, egészséget a babának is meg nektek is)
A kérdező hozzászólása: köszi a további válaszokat. igen, Vivien lett a neve, mára már 31hónapos. rohan az idõ...:-)
végül Vivien lett a pici?:)
Nah, közel 2 év múlva megint felszólal valaki; én!xD Csak annyit tudok mondani, hogy ne a rokonok döntsenek helyettetek.Mellesleg én is Vivien vagyok...xD
Javítok Kinek a pap, kinek a papné (az elõbb kicsit "összemosodott") Utolsó válaszoló
Szerintem szép név. Fentebb írta valaki, hogy "...majd azt mondja Rozi..."-az én lányom tényleg Rozi. Mégis, sokaknak ez sem tetszik. Hát, kinek a pépné... Olyan nevet adtok a babátoknak ami Nektek tetszik, hallgasd meg a véleményeket..., a döntés úgy is a Tied.
Ezért nem szabad elmondani a nevet csak a baba születése után. Szerintem semmi gond nincs ezzel a névvel és a ti gyemeketek lesz, nehogy már más döntse el. Vivi, Vivike tök cuki.Ne hagyd magad, én nem engedtem beleszólást még a férjemtõl se és nem is bánta meg, hogy rám hallgatott.
A kérdező hozzászólása: A vezeték nevünk:Garzó
A kérdező hozzászólása: köszönjük szépen:-)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Anyukák ti hol tartjátok legideálisabbnak a gyerekvállalást? Bővebben lent.

1.Városban panel vagy tégla lakásban.
2. A várostól max. 20km-re lévő faluban, kertes családi házban.

14

Most komolyan: ilyen dolog miatt is meg kell szólni a másikat? Nem lehetne ez magánügy?

Van egy anyuka, akivel terhesen ismerkedtem meg. Õ a 3. babáját várta, én az elsőt. Sokat találkoztunk játszótéren, boltban, erre-arra.
Most már lassan 2 éves lesz a lányom. Egy ideje rákapott a játszóházra, egyre többet járunk oda játszótér helyett. Ma délelőtt összefutottunk a boltban az említett anyukával, kérdezte merre vagyunk mostanában, mondtam neki. Erre tök megsértődött meg azt mondta, hogy minek elkényeztetni a gyereket meg nem is tudta, hogy mi milliomosok vagyunk meg majd megbánom én még ezt. Nem is értem igazán. Miért volt ilyen szerintetek?

7

Csak hálózsákkal lehet megoldani, hogy ne takarózzon ki a gyerek?

Sziasztok!
Nem használtunk sosem hálózsákot nem is volt gond. Bár bejárta reggelre a kiságyat, de a takaró rajta maradt, azzal együtt jött ment alvás közben :) mikor kisebb volt még hason aludt, viszont már nagyobb és forgolódik is, így egy idő után kitakarja magát. Most még nincs hideg a szobába, és télen sem lesz azért annyira nagyon hideg, mert panelban lakunk, de azért jó lenne akkor már valami takaró ami rajta marad reggelig :)
Valami tipp????
Kisfiam már 15 hónapos és nem szívesen tenném hálózsákba, idáig nem szokott hozzá nem tudom hogy megszokná-e. Amúgy tetszik a hálózsák és tudom, hogy prakitkus, vagyis mostmár tudom, hogy az lett volna, de nem volt gond a múlt télen még.
gondoltam egy plédre varrok patentokat az egyik oldalára és bepatentolom így végülis körül ölelné a takaró. Hülyeség?

11

Ti szülés után hogyan adtátok le a felesleges kilòkat?

Hogyan lett ùjra lapos hasatok? Mennyi idő elteltével fogtatok bele,és mennyi idő után lett eredmény?

1

Mennyire gáz, hogy szülés után 4 hónappal ekkora hasam van? KÉP

http://kepkezelo.com/images/spub2vt8lucj1q11dnjw.jpg

<http://kepkezelo.com/images/z3zgd3b3adf1q5ysdb5r.jpg

18

Jár még esetleg valamilyen juttatás?

Nemrég váltam el.A volt férjem fizeti a gyerektartást.De ezen kívül mivel egyedül álló szülő lettem,jár még esetleg valamilyen szociális juttatás.Emelt családi,vagy ilyesmi?Igényelhetek valamit?

7

Álmaim munkahelye plusz baba utáni vágy. Más is volt így? Hogy sikerült döntsetek?

18 éves korom óta dolgozom, és most 25 évesen, kb 1 hónapja kaptam meg álmamim munkahelyét. Szakmámban dolgozom, jó fizetéssel és nagyon szeretem a melót. És pont egyidőben ezzel kezdtem igazán vágyni egy babára. Eddig úgy voltam vele, hogy majd pár év múlva, de mostanában nagyon sokat gondolok rá, hogy szeretném. Anyagi feltételek mondjuk meglennének, persze, mindig lehetne jobb, de saját lakás, autó megvan, valemennyi félretett pénz is, a többi meg majd kialakul. Később se lesz könnyebb. Csak a melóval van baj. Itt csak ketten dolgozunk, szóval, ha én lelépnék akkor biztos kéne valaki helyettesítsen. Attól félek, hogy aztán az a valaki úgy beleszokna, hogy engem áttennének máshová aztán. Meg sokmidnenből kimaradnák, nagy projektjeink vannak most, utazások várnak ránk, rengeteg meló. Meg nem is lenne valami tisztességes egyből elmenni szülni.
Ti hogy döntöttétek el?
A férjem is nagyon szeretne babát, de neki úgymond mindegy mikor, ezt rám bízza.

3

Anyukák, akik csak egy gyereket terveztetek, meggondoltátok magatokat idő közben?

Van egy lányom, 2,5 éves. Nem szeretnék még egy gyereket. Gondolkozom a spirálon, de az ugye 5 évig véd, annak nincs értelme, hogy 1 év múlva meggondolom magam. Elég biztosnak érzem, hogy nem szeretnék még egy babát, de érdekelnek a tapasztalatok, hogy ki hogy volt ezzel?

7

Mit választanátok 2. utónévnek?

a Kisfiam István , a kislányom Hanna mindegyikőjüknek szeretnék 2. utónevet! mit választanátok ? :)

4

Ki nevére jön a családipótlék ha nem vagyunk házasok a párommal? Mivel nem vagyunk házasok afelől igényelhet pótszabadságot is?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!