Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, a degum (14 db)

SOS! Mit tegyek a degummal?

Szegényke most a pocimon fekszik és meg sem tud mozdulni, betakargattam és simogatom, nem tudom mi baja lehet. Én ma jöttem haza a kórházból és most láttam délután, hogy rosszul van, eddig a többiek vigyáztak rájuk. Nem tudom mit?l lehetet ez. Ugye nem fog meghalni? Az egész kis teste hideg és nagyon könny?. Van esély rá, hogyha holnap elviszem állatorvoshoz túléli?

Legjobb válasz: Tartsd melegen, próbáld itatni, ha elfogadja. (Nagyon fontos lenne, hogy ne száradjon ki) Ha nagyon könnyû, akkor valószínûleg már korábban is volt baja, amiért nem evett, csak nem vették észre. Drukkolok szegénynek, de készülj fel a legrosszabbra, sajnos, ha már ennyire rosszul vannak, akkor sokszor már nem lehet segíteni :(

Tartsd melegen, próbáld itatni, ha elfogadja. (Nagyon fontos lenne, hogy ne száradjon ki) Ha nagyon könnyû, akkor valószínûleg már korábban is volt baja, amiért nem evett, csak nem vették észre. Drukkolok szegénynek, de készülj fel a legrosszabbra, sajnos, ha már ennyire rosszul vannak, akkor sokszor már nem lehet segíteni :(
A kérdező hozzászólása: remélem holnap el tudom vinni az orvoshoz :(
túlélte? :)
A kérdező hozzászólása: háát, elvittem az orvoshoz, vagyis az öcsém, mert én nem járkálhatok, õ azt mondta, hogy csak megöregedett már, de amúgy nincs baja :( és most halt meg szegényke nem rég :( eltemetjük, sajnáltam nagyon, de így a másik egyedül maradt, nem tudom, hogy merjek-e mellé venni egy újat vagy mi legyen, mert egyedül nem lesz jó neki :(

Mit tegyek, hogy a degum jobban megbarátkozzon velem?

Ki szoktam venni sétálni,a ketrecb?l és simizni is szoktam ,de majdnem mindig harapás a vége.

Legjobb válasz: tudom ajánlani a www.degu.hu oldalt. ez egy fórum és sok sok jó tanácsot adnak a már profi degusok. a degu nem egy játék , így nem szeret nagyon kézben lenni.

tudom ajánlani a http://www.degu.hu oldalt. ez egy fórum és sok sok jó tanácsot adnak a már profi degusok. a degu nem egy játék , így nem szeret nagyon kézben lenni.

Nagyon szeretnék degut de a szüleim nem engedik. hogyan vegyem rá őket? nem értem apa orpington kakasokkal, galambokkal, nyulakkal foglalkozik (tenyészti őket. annyi állat van de mégsem engedi. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Feltételezem, hogy az állataitok nem a lakásban vannak tenyésztve. Tehát könnyen lehet, hogy õk nem a lakásban való állattartás hívei. Másfelõl a degunak elég nagy hely kell, és magában nem is jó tartani, legalább párban érdemes, ami legjobb, ha azonos nemû pár, vagyis pl. két lánytesó vagy fiútesó, esetleg anya-lánya. Gondolom még gyerek vagy, így a deguk fenntartása, a felszerelés, állatorovs, kaja, fürdõhomok mind az õ gundjuk lenne. Így hát sajnos az utolsó szót is õk mondják ki a degu-ügyben.

Feltételezem, hogy az állataitok nem a lakásban vannak tenyésztve. Tehát könnyen lehet, hogy õk nem a lakásban való állattartás hívei. Másfelõl a degunak elég nagy hely kell, és magában nem is jó tartani, legalább párban érdemes, ami legjobb, ha azonos nemû pár, vagyis pl. két lánytesó vagy fiútesó, esetleg anya-lánya. Gondolom még gyerek vagy, így a deguk fenntartása, a felszerelés, állatorovs, kaja, fürdõhomok mind az õ gundjuk lenne. Így hát sajnos az utolsó szót is õk mondják ki a degu-ügyben.
A kérdező hozzászólása: még nem, de gyûjtök rá! Meggyõzöm aput!!!
lett degud?
A degu nem terráriumba, hanem ketrecbe való. Egy degut nem jó tartani, minimum kettõ (ideális esetben anya-lánya, vagy lánytesók) kell.
Ha még nem próbáltad, csak úgy állíts be eggyel, hátha maradhatnak. De persze jó nagy terráriumot is szerezz be.
A kérdező hozzászólása: 12 éves vagyok., és nem az anyagiakkal van a gond, hanem szerintem azért mert azt mondják:"nem kell ide ez a patkány".Igazából nem tudom miért nem engedik, pedig annyi állatunk van, nem lenne gond az etetésével.
Nem tudom mennyi idõs vagy, degut 14 éves kortól ajánlanak. Azért ne add fel, kérdezd meg, hogy miért nem lehet degud? Anyagi ok? Forgácsot asztalostól lehet szerezni, ketrecet lehet építeni és ennyi állatka mellett még lehet fölös ketrec is akad otthon. Még talán széna is, de azt is olcsón be lehet szerezni. A kajájukra kell többet fordítani, mert nagyon nem mindegy mit esznek. Jó minõségû eledeltõl élnek sokáig. (Versele Laga, Halywood, Vitapol). A szagok ellen a rendszeres takarítás segít és pl. a Yukka kivonatos eledel (Degu Pro) valamint a pellet vagy csutkaalom. Egyébként tudom mit érzel, mert nekem sem engedték a degut, pedig volt kutyánk, macskánk, halunk. Amióta összeköltöztem a párommal, nem mondtam le errõl az álmomról. Most 14 degum van. :) De amíg ott laktam, sajnos el kellett fogadnom az ottani játékszabályokat.
A kérdező hozzászólása: vannak otthon fajtyúkok mneg miegyébb, mondhatom szûk állati körben élek!
Álmodj legalább 2 deguról! :D Az 1 degu, olyan mintha 1 db kiscsirkét próbálnál tartani.
Hát egy degut elég olcsón el lehet tartani, össze nem lehet mérni egy kutyával vagy macskával.
A kérdező hozzászólása: annyira már nem vagyok gyerek de minden álmom egy degu. tudok mindent tartásukról stb-rõl. lehet azért nem engedik mert tudjátok nem kis pénz egy állatka tartása.. is kell az etetéssel meg ilyesmi.Pláne hogy allergiás is vagyok.
A degukat kint nem lehet tartani az udvaron, mindenképpen lakásban lennének. Viszont vedd figyelembe, hogy van szaguk, és hangosak is. Nem valószínû, hogy aludni hagynak téged éjszaka, tehát olyan szoba kell, ahol senki nem alszik! Ezután kell nekik egy 80x50x80 cm-es emeletes ketrec, és mint elõttem írták, párban kell õket tartani. Fiú-lányt ne tegyél össze, mert sok gond lesz a felesleges szaporulattal, és az anyát is túlterheled vele. Pénz is kell hozzá. A kezdeti költség, ami a ketrec, stb. az olyan 30-40 ezer Ft. Utána havonta olyan 2-5 ezer. Te is ki tudnád fizetni, vagy a szüleidnek kéne? És az állatorvost, ha megbetegedik az egyik? Ha ezeket tudod teljesíteni, csak akkor akarj degut. Nekem megérnek minden pénzt, annyi mindent tudnak adni az embernek, nagyon hamar meg lehet õket szeretni. És nekik is lehetsz pótmama, rohangálnak rajtad, ha megijednek, hozzád menekülnek, aludnak a tenyeredben és az öledben is. Ezért utálom azt, ha valaki nem jár utána, hogy hogyan is kell õket tartani, és amiatt hal meg a degu :( Ha szeretnél még degukat, akkor nagyon, de nagyon alaposan olvass utánuk! Ha a szüleid látják, mennyire odaadóan tanulmányozod a tartásukat, és tényleg értesz hozzájuk, akkor valószínûleg megengedik. Nekem is így lettek deguink, panelban lakok, állatom még soha nem volt, de végül annyi mindent meséltem a szüleimnek a tartásukról, hogy inkább vettek egyet, csak hagyjam békén õket. Az anyám azóta sem rokonszenvezik velük, (nem mert még hozzájuk érni) de a családom többi tagja szereti õket. Õk is etetik, engedik, hogy mászkáljanak rajtuk, stb.
(: aztán jó helyük legyen! jó nagy ketreccel!!

Mit tegyek ha a degumnak van egy szürke folt a szemén?

Legjobb válasz: Elsõ körben próbáld kimosni neki szobahõmérsékletû kamillateával, hátha csak valami kis csipa. (Ne nyúlj a szemébe, csak egy tiszta zsebkendõ sarkával csöpögtess bele a szemébe, aztán várj, amíg pislog.) Ha ettõl nem történik semmi,akkor doki, de sajna nekem gyanús, hogy a degud cukorbeteg (minden degu az, csak ha nem kapnak édes nasikat, akkor nemigen zavarja õket) és emiatt kezd megvakulni.

Elsõ körben próbáld kimosni neki szobahõmérsékletû kamillateával, hátha csak valami kis csipa. (Ne nyúlj a szemébe, csak egy tiszta zsebkendõ sarkával csöpögtess bele a szemébe, aztán várj, amíg pislog.) Ha ettõl nem történik semmi, akkor doki, de sajna nekem gyanús, hogy a degud cukorbeteg (minden degu az, csak ha nem kapnak édes nasikat, akkor nemigen zavarja õket) és emiatt kezd megvakulni.
Szerintem szürkehályog :(
szürke hályog a hörcsögömnek is volt ne izgulj attól még szép hosszú élete lesz ha gondolod elviheted állatorvoshoz de nem tud sok mindent csinálni csak enyhíteni

Mit tegyek, hogy a Deguim kézhez szokjanak?

2 hete mondhatom magam Degu gazdinak, de az istenért se akarnak megszokni. Kipróbáltam már pár dolgot amit az interneten írtak err?l, nem igazán m?ködött.

Legjobb válasz: Mond el, mit hogy csinálsz, meg hogy milyen a ketrec, (centikkel, meg ajtó elhelyezésekkel,) és akkor valószínûleg rájövünk hol a hiba! 2 órán belül a legfélõsebb degu is magától kézbe mászik, valahol rendszerhiba van. Ha pedig a szállítás miatt lennének sértõdöttek, akkor az is max. 1 hét.

Mond el, mit hogy csinálsz, meg hogy milyen a ketrec, (centikkel, meg ajtó elhelyezésekkel, ) és akkor valószínûleg rájövünk hol a hiba! 2 órán belül a legfélõsebb degu is magától kézbe mászik, valahol rendszerhiba van. Ha pedig a szállítás miatt lennének sértõdöttek, akkor az is max. 1 hét.
Mi a baj velük? Félnek tõled, elbújnak? Vagy harapnak is? Én tenyésztõtõl hoztam a deguimat, és alapból szelídek voltak. A pulcsizás is bevált, nem tudom, te próbáltad-e. Eleinte nekem is kicsit félénkebben voltak, de azért a kezemtõl nem féltek, csak a hangoktól. 2 hét után váltak nagyon eleven, rosszcsont degukká! (azóta alig lehet õket visszarakni a ketrecbe!) Ha csak félnek, adj finomságokat a kezedbõl, beszélj hozzájuk halkan, stb. Elõbb-utóbb megszokják, hogy Te gondozod õket, és hogy ne féljenek. Ha vadak, akkor nem tudok segíteni, mert nagyon macerás lenne a "szelídítés".
Egyáltalán nem meglepõ, hogy a pici a félõs, és a nagy a szelídebb. Ahogy öregszenek egyre okosabbak, kedvesebbek! A kaja viszont nem elég motiváló egy fûevõ állatnak. Építs a kíváncsiságukra, és arra, hogy biztonságra vágynak. Ha deguzol, legyél mindig nyugodt, kiegyensúlyozott, magabiztos. A szagokkal való barátkozással és a pulcsizással kéne próbálkoznod. Felraktam az internetre, de itt tilos linkelnem. Keresd meg egyedül. Emlékszek a ketrecre, sokáig hirdették. Sajnos kevés és kicsi rajta az ajtó. Ha nem jön magától a pocok, nem tudsz utána menni, és elkapni. Vegyél fel egy fürdõköntöst, és húzz egy széket a ketrechez, ülj le elé, és tarts a bõ ujját a kijárathoz. Kéz iszonyos deguknál padlószõnyeg tartó papírcsövet, vagy fürdetõ homokos befõttes üveget is használhat a becsapdázáshoz, aztán ha megvannak, dugd õket a fürdõköpeny alá. Ha pulcsi alatt vannak, akkor lépj el a ketrectõl, de hagyd õket alatta rohangászni vagy 20 percig. Utána pedig a visszapakolásnál, üljél még a széken addig amíg gyakorolják az utat pulcsid ujja, és a ketrec között. Ha nagyon nem tudod kiszedni õket, és a közelünkben laksz, adok babadegu szagú papírcsövet, aminek nem nagyon tudnak ellenállni, meg megmutatom, hogy kell õket macerálni. Minden degu szelíd, csak el kell nekik magyarázni! :D Ha visszakeresel volt itt 2 irtó vad lánydegu. Most nálam vannak, 1. héttõl bújnak, elfekszenek a tenyeremben. Most azt tanulják, hogy idegenekhez is kedvesek legyenek. Szóval nyugi! Õk már szeretnének bújni, csak kommunikációs problémátok van!
Ja! A nagy a fõnök, a kicsi csak az õ engedélyével fog kijönni. :D Ha viszont csak a nagyot szeretgeted a félõs féltékeny lesz, és balhézni fog! Szóval vadászd le a picit is, és õ is pulcsizzon mindennap! Csak meg kell gyõznöd, hogy nem eszel degut. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon Szépen köszönöm a segítséget! :)
A kérdező hozzászólása: a pulcsi tényleg bevált :) most próbáltam ki!
A kérdező hozzászólása: furcsa, de a kicsit mászkált elõször be :O a nagy nem mert:) aztán amikor meglátta, hogy a kicsi bement, õ is bekukkantott:D
Jujj, de jó, csak így tovább! Miden degu vágyik a szeretetre, melegségre. Ha törõdsz velük és szereted õket, látod kenyérre vannak kenve! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönööm a segítséget :) )

Prüszköl a degum, mit tegyek?

Tegnap vettem észre, hogy az egyik degum tüsszög, néha ilyen krákogósan. Nincs hideg a lakásban, 18-20 fok között van a h?mérséklet. Mit tudok csinálni?

Legjobb válasz: Nem tudom,de nagyon édi lehet.Felvehetnéd videóra.Amugy jobbulást neki,gondolom egy állatorvos nem ártana.

Nem tudom, de nagyon édi lehet.Felvehetnéd videóra.Amugy jobbulást neki, gondolom egy állatorvos nem ártana.
A kérdező hozzászólása: Hát amikor csak néhányszor tüsszögött, akkor én is mondtam, hogy jaj de édes.:D De mostmár inkább megijedek, hogy ennyit tüsszög. Anyám nem akarja az állatorvost fizetni :S
Lehet, hogy a forgacstol prüszköl. Nezd meg, hogy nem poros-e. A masik degu nem prüsszög?
A kérdező hozzászólása: Nem poros. A másik degu 1x-2x tüsszögött eddig. De megfigyeltem, és amelyik sûrûn tüsszög, sokat gubbaszt egy helyben. Enni mindkettõ eszik.
Nincs huzatban? Attól megfázhatott.
A kérdező hozzászólása: A szobám ajtaja mellett voltak, de sosem volt huzat. Lehet attól is megfázhattak, ha ki-és bejöttem a szobába? Már áttettem õket.
Nem biztos hogy ez ugyanaz a prüszkölés, de nekem is vannak deguim és olyankor szoktak így csinálni, ha idegesek vagy unatkoznak és ki akarnak jönni. Azért gondolom egy állatorvos sosem árt..
Nekem azért prüszköltek vagy tüssszögtek mert a forgács túl poros volt a forgács és beszippantották állat orvos mondta és akkor átváltottam egy másik forgácsra.

Mitől színeződött el a degum egyik szeme? Cukros? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Vidd el állatorvoshoz, õ ért az állatok betegségeihez.

Vidd el állatorvoshoz, õ ért az állatok betegségeihez.
Sajnos ha szürke lett a szeme az vakságot jelent nála. Nagyon figyelni kell, lehet, hogy a táplálkozása miatt lett baj. Remélem az állatdoki tud majd neki segíteni!!
hát nekem is az egyik degumnak ilyen a szeme az valszeg cukrot jelent én nem adok neki semmi cukrosat és mi elvittük állatdokihoz és azt javasolta h puha vattával és langyos vízzel megkell törölni

SOS Szerintem elvetélt a degum! Mit tegyek?

A degumnak már min egy hónapja ellenie kellett volna, de most véres váladék jön a vaginájából és elég rosszul néz ki ( felborzolja a szőrét és kicsit össze van esve) bár ha megmozgatom lesimul a szőre és egész jól néz ki a hatalnas pocakot leszámíva. Mit tegyek? Van valami otthoni módszer? Lehet valahogy segíteni hogy ne pusztuljon el?

Legjobb válasz: Vidd el állatorvoshoz?? Ez miért nem egyértelmû számodra? Egyébként nem lehet, hogy elszámoltad a vemhességét, és ellik?

Vidd el állatorvoshoz?? Ez miért nem egyértelmû számodra? Egyébként nem lehet, hogy elszámoltad a vemhességét, és ellik?
ÁLLATORVOS, LEHETÕLEG MOST!! Nem is értem, miért nem vitted el eddig, ha 1 hónapja ellenie kellett volna, most már elég nagy a valószínûsége, hogy belepusztul...
A kérdező hozzászólása: De apukám azt mondja hogy abból a pénzbõl vehetnénk másikat :-( biztos nincs házi technika?
Nincs! Csak az állatorvos segíthet!
Szomorú, hogy úgy tartasz degut, hogy nem számíthat rád a bajban. Gondold végig! Hogy lenne házi módszer vetélésre??? Vidd el orvoshoz és ne kifogásokat keress! Orvos kell neki, nem házi praktika.
Az én apukám hadd ne írjam le miket mond a deguimra. De nem foglalkozok vele, én szeretem õket és bármit megteszek értük. Például, ha betegek orvoshoz viszem õket és nem nézem végig a haláltusájukat! Fõleg úgy, hogy tehettem volna valamit, de nem tettem. Sosem bocsátanám meg magamnak.
Repülj vele orvoshoz!!!!!!
Az ilyennek nem kéne degut tartani. mi az hogy másikat is vehetnétek? kérdez meg tõle hogy apa ha nagy mûtét kéne nekem abból inkább örökbefogadnál egy másik gyereket? remélem elvitted orvoshoz vagy ne is legyen több kisállatod amig nem vagy elég érett hozzá.

Nem akar kijönni a degum! Mit tegyek?

Probalkoztunk, mindennel: csovel, finomsaggal hangutanzassal! De csak akkor hajlando kijonni a kalitkabol ha nyitva hagyom az ajtajat. Vagy talan amikor az eszik nem figyel annyira es akkor kikapom. Novemberben szulettek, a problemas neve Cseng, a masiknak Csing! Ha ez szamit vmit azert akarjuk kivenni h a pulcsinkba beengedjuk oket!

Legjobb válasz: Kézhez kéne szoktatni õket, azzal semmi jót nem teszel, ha kikapod, amikor õ nem figyel. Nyisd ki a ketrec ajtaját, majd õ kijön magától, ha úgy gondolja.

Kézhez kéne szoktatni õket, azzal semmi jót nem teszel, ha kikapod, amikor õ nem figyel. Nyisd ki a ketrec ajtaját, majd õ kijön magától, ha úgy gondolja.

Mit tegyek ha a nőstény degum fé la hímtől?

pár hete van egy fiú degunk ami elvileg már pár hónapos. Most vetünk mellé egy lány társat ami fiatalabb. A lány degu egész nap bújkál a fiú el?l mert folyton párosodni akar a hím. A n?stény egész nap a sarokban gubbaszt.

Legjobb válasz: mutasd meg neki hogy a szex az jó

mutasd meg neki hogy a szex az jó
Az elõzõ ez bazi nagy lájk am nézd meg a googléban írj be hogy degus könyvek vagy valmi ha nem segit akkor keress egy tenyésztõt azt kérdezétek meg hogy mit kell tenni
A legtöbb nõstény degu 1-3 hónap után "engedi meg" a párosodást, addig a fiúnak fûzni kell õt :) Egyébként hozzászokott már a lány degu az új környezethez? Nem lehet, hogy inkább amiatt bújkál, mert fél tõled és a szokatlan környezettõl?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!