Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, a cicámnak csúnya (3 db)

A cicám csúnyán megkarmolta/harapta az ujjam és fertőtlenítésképpen öntöttem rá arcszeszt ami nagyon csípett. A macskám foglya folyamatosan az egereket és más rágcsálókat illetve gyíkokat békákat, félek h fertőző bacilusos a cicám karma. Mit tegyek?

(egyébként gitározok szóval nagyon fontos az ujjam egézsége) Mi lesz az ujjammal? Vagy mit csináljak? Mi bajom lehet ett?l?

Legjobb válasz: Betadin vagy tetran kenõccsel is bekenheted. Ha elfertõzõdik az lázzal jár, meg gyulladással. Kenegesd az ujjad a kenõcsökkel szerintem nem lesz semmi bajod.

Betadin vagy tetran kenõccsel is bekenheted. Ha elfertõzõdik az lázzal jár, meg gyulladással. Kenegesd az ujjad a kenõcsökkel szerintem nem lesz semmi bajod.
menj orvoshoz, tetanuszt fogsz kapni és antibiotikumot
Az elsõ kettõ jól leírta. Viszont a macskád nem foglya az ujjadnak, hanem megfogja az egereket.
vidd el állatorvoshoz!
Csakis az orvos segíthet!!
Egyetértek, minnél hamarabb orvoshoz kell vinni!

Szaisztok a cicámnak csúnya seb van a hasán, valószinűleg kerítésen fennakadt és kihasította a bőrét nagyon mélyen. Nyalogatja és egy darabig javult is, de most olyan sokat nyalja, hogy már vérzik is. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Hát...nekem ugyan kutyusom van, de én azt csinálnám, hogy bekötném valamivel, hogy ne tudja nyalogatni, és hnap mindenképpen elvinném orvoshoz. Mást nagyon nem tudsz csinálni.

Hát...nekem ugyan kutyusom van, de én azt csinálnám, hogy bekötném valamivel, hogy ne tudja nyalogatni, és hnap mindenképpen elvinném orvoshoz. Mást nagyon nem tudsz csinálni.
Szia. Az én macskám ugyan így kárt pár napja elvittem orvoshoz mondta nyugodjak meg nem lessz semi baja. Vettem neki Betadint meg Vérzés csillapító púdert. Már sokkal jobb.Ezzel kend be a sebnél meg körülötte 1-2 centire is! Remélem jobban lessz:D Ha nagyon nyalja és ah azt akarod nehogy komolyabb legyen kösd át neki!Szia
Tegyél rá gallért, hogy ne tudja nyalogatni kezelés után. Ha nincs, te is tudsz csinálni neki, de ha elgennyesedne, azonnal vidd õt orvoshoz.
Próbáld bekötni vagy gallért a nyakára. A nyalogatással falósejtek kerülnek a sebbe és be fog duzzadni, Állatorvosunk mondta az ivartalanítási mûtét után.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!