Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, a cicám mindíg szopni (2 db)

Mit tegyek, ha a cicám mindíg szopni akar rajtam?

Van egy négy hónapos cicám, egy hónapja kaptam.Egy hete kezdett úgy viselkedni,mint aki szopni akar,mikor este fekszem vadul dagasztani kezd rajtam, és "cicit" keresve szopni akar.Már elviselhetetlen ez a viselkedés, mert éjszakákon át nem alszom emiatt, mert minden este ezt csinálja!Kérem, aki tudja mi a megoldás erre a viselkedésre, és hogyan tudom leszoktatni, jelentkezzen minél el?bb! Köszönettel!

Legjobb válasz: Az én fél éves macskám a hajamban szokott szopizni meg bujkálni és mindig bezsong, ha oda teszem :) Szerintem vicces, mondjuk éjszakánként tényleg fárasztó... Szerintem leszoktatni nem lehet õket, esetleg majd kinövik :) Vagy próbáld meg áttenni egy puha plédre, vagy nagyobb szõrös plüssjátékra, hátha azzal is beéri :)

Az én fél éves macskám a hajamban szokott szopizni meg bujkálni és mindig bezsong, ha oda teszem :) Szerintem vicces, mondjuk éjszakánként tényleg fárasztó... Szerintem leszoktatni nem lehet õket, esetleg majd kinövik :) Vagy próbáld meg áttenni egy puha plédre, vagy nagyobb szõrös plüssjátékra, hátha azzal is beéri :)
Az én cicám egy éves koráig szopta a kezemet, tök aranyos volt, hangosakat cuppogott. Én szerettem. Akkor hagyta abba, mikor megellett. szerintem ez olyan helyes dolog.
Az igaz, hogy nagyon fontos a nem túl korai elválasztás a cicák szocializálódása szempontjából, de a szopóreflexnek ehhez szerintem nincs köze, az összes mostani macskám nálam született, és együtt nõtt fel az anyjával. A dagasztás minden macskámnál megvan, megvolt, ki a hasamon, ki egy ruhán, takarón szereti. De mindig csak akkor, ha nagyon jól érzi magát. Ha rajtam "élesítik" a karmaikat, akkor finoman az orruk elé teszem a kinyújtott tenyerem, és nem engedem, hogy kikerüljék. Ezt nagyon utálják, különösen, ha a bajszuk beleütközik a tenyerembe, egy-két perc alatt feladják, és arrébb telepszenek. Ilyenkor mindig megsimogatom és megdicsérem õket, nehogy azt higgyék, hogy haragszom rájuk. Egy korábbi macsom a fülemet akarta mindig szopizni, pedig õ is kifejezetten sokáig volt az anyjánál, 12 hetesen lett elválasztva.
Az én most 5 éves cicám ugyanezt csinálta kölyökként. Úgy szoktattam le róla, hogy mikor elkezdett szopizni valahol, finoman megmarkoltam a grabancát (ahol az anyja fogja a szájával) és elhúztam a fejét. Ha azonnal visszadugta, akkor megint, ha meg újrakezdte, akkor egy fél méternyire hátra is toltam az egész macskát. Ha visszament szopizni, ugyanezt újra elõrõl. Kb. 2-3 hét türelmes "tréning" után leszokott róla, csak a dagasztás maradt meg, a nyáladzós-szopogatós rész nem :)
EGyik barátnõm nagymamája macskája csinálja ezt. olyan 8 éves. Van egy külön szopós pongyolája, és azt dagasztgajta és szopizza. Nem hiszem, hogy kinövik. Inkább fáraszd ki nappal valahogy, hogy aludjon éjszaka. Vagy tényleg kapjon egy plédet vagy ijesmit, amit nyugodtan nyúzhat.
A 8 hét a legideálisabb! Ugyani a 7. 8. héten tanulja meg azokat a harapástechnikákat, amikkel játék közben nem okoznak fájdalmat. Ha ez kimarad, elõfordul, hogy élete végéig karmolós macsek lesz... A macska az udvarra való, mivel éjszakai állat, vadászik a repülõ rovarokra, a sünre ami éjjel elõjön...ez a szobában nem teheti meg, nappal szeret fáramászni, és a madáretetõ körül lõdörögni, a macska nem négy fal közé való, mivel annak szabad tér kell!
Ezt úgy tudod elkerülni, ha napközbe többet van ébren és nem szundizik. Pl. ha játszol vele. De erre nincs mindig idõ, szóval jó lenne neki egy elkerített hely. Vagy tegyél le neki egy plüsst vagy bármi mást amin dagaszthat és "cicit" kereshet. :) Én úgy tudtam (legalábbis az egyik menhelyen ilyen "szabály" van), hogy 8 hetes korukban adják gazdihoz. És valahol megértem.. :)
én voltam az utolsó elõtti: igen, csakhogy én kaptam a cicámat és úgy h nem is tudtam róla h hozzák...
Hát igen azt mondják 6 hetesen lehet elválasztani pedig ez nem igaz, attól, hogy 6 hetes koról már nem-igen szopik az anja még tanítja...
nekem 1éves a macsekom, és nekem a bõ alvóspólóimat szokta szopni...az enyém 5hetesen lett elválasztva és ez lehet a gáz...
Ha van kert, akkor nem a lakásban kell tartani a macskát, mert akkor, örökre egy ilyen kis anyás gyenge macs marad... Ha nincs akkor sem kell az ágyban tartani, sem a közelében, éjszakára maradjon egyedül, elõször nyávogni fog, de 2-3 nap után megszokja, és nem kersi többé az "anyját" azaz téged...Mivel a hirtelen elválasztott macskák anyuknak tekintik azt akivel a legtöbb idõt töltik...
Nekem egy 10 éves cicám van aki az ujjunkat szopja ha olyanja van. Szóval nem növik ki:(
Az én cicám pont ma 1 éves:) Ált.este, lefekvés elõtt szokta az alvós pólómat az átázásig szopizni, közben dorombol, dagaszt, de én imádom! Õt 3 hetesen mentettük meg, lehet, ohgy a korai elválasztás miatt is csinálja! Szóval nem növik ki:)

Ma kisfiam egyszerűen nem hajlandó cicizni. Tápszert is kap mert kevés a tejem, de eddig mindig cici után kapta. Most elkezd szopni néhányat sziv és elkezd sirni. Vajon lusta kiszivni? Mit tegyek?

Ha megnyomom szivárog a tejci.5 hetes.

Legjobb válasz: Nálam ugyan ez a helyzet.Már egy hete.Remélem valaki tud valami okosat mondani.14 hetes babáról van szó

Nálam ugyan ez a helyzet.Már egy hete.Remélem valaki tud valami okosat mondani.14 hetes babáról van szó
nem vagyok teljesen biztos, hogy így van, de én így tapasztaltam a babámnál: ha cicizés közben sírt akkor elõfordult, hogy fájt a hasija, de utána szopizott;másik változat, hogy nincs eeje szívni a tejcsit. amíg az elsõ tej ömlik a mellembõl, addig csak kortyolni kell, de mikor már jobban kell szívni, akkor feladja. viszont ha én megpróbálom kiszorítani a melembõl a tejcsit, és csak "szivárog"- ahogy te mondod- akkor nálam azt jelenti, hogy nincs több:( úgy tudom, hogy akkor van igazán tej, ha megnyomod, és spriccel...erre kell figyelni. 3 hetes bab mamija.
NEkem is 3 hetes a babám .Annyi tejem van amibõl jól lakik, de arra figyelni kell, hogy szopi közben is igyak, mert így termelõdik szopi közben is a tej.Ha nem iszok eleget nappal nincs is tejem annyi.Mondjuk én fejem is magamat utánna.ha csak pár mili is jön le de kiszedem .Nekem sem spriccel, de pl most este 90grammot evett meg csak az egyikbõl-ez kb 90ml.Szépen hízik is a kis drágám.Mondjuk én megszállottamn mérem is, mert az elején nem volt tejem elég és rohamosan fogyott-nem is mértem mindig.Azóta odafigyelek erre.Amúgy én minden szopi elõtt megmosom a cicimet jó meleg vízzel és átdörzsölöm-ekkor már csöpög a tejem, ha úgy érzem nem jön neki elég vagy ellustul a cicin akkor megbüfizetetem és újra rárakom adott esetben váltok a másikra.Mi jól lakun így.Az elején nekünk is kellett a hozzá táplálás tommiee tippee-s üvegünk van, de õ igényli is a cicit és ha nem is akarná elfogadni is kényszeríteném, mert elapadna a tej és egye azt ne a tápszert.Csak ha már minden kötél szakad akkor tápszerezném, de mindent megteszek, hogy legyen tejem.
azért nem akar szopizni, mert rájõtt, hogy az üvegbõl könnyebben jön akkor meg mért strapálja magát. Ha nem akarod, hogy teljesen tápszeres baba legyen akkor a hozzátáplálást kanállal csináld, feledtesd el vele hogy létezik cumisüveg, egy pár napig nagyon nehéz lesz mindkettõtöknek, de kitartás, megéri. A melledbõl meg fejd le a tejet óránként vagy még gyakrabban, így egy idõ után lesz elég tejed, és elhagyhatod a tápszert, különben ha sok a tej akkor könnyebben is jön a babának.Sok szerencsét, és kitartást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!