Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, a cicám egyen (51 db)

Van egy kis cicám az egyik szeme be van gyulladva és folyik belőle a könny is néha szokott tüsszögni és van amikor a másik szeméből is folyik a könny. Mit tegyek a cicámmal mielőtt elvinném az állatorvoshoz és, hogy mi lehet a cica problémája?

A cicám hangulata, mint amilyen eddig is volt tehát játszik a tesójával és étvágya is ugyan olyan jó. Próbáltuk kamillás teával, de nem hatott viszont tegnap kicsit viccesen hangzik, de adtunk neki egy kis házi pálinkát és másnap reggelre a szeme jobb lett, de már este fele ugyan olyan csúnya lett.

Legjobb válasz: nekünk amikor begyulladt a cica szeme kiderült hogy megszúrta valami...állatorvos adott neki infúziót 20. ezer forint ba került..megmûtötte :)

nekünk amikor begyulladt a cica szeme kiderült hogy megszúrta valami...állatorvos adott neki infúziót 20. ezer forint ba került..megmûtötte :)
A kérdező hozzászólása: Értelek. Lehet van benne valami, csak azt nem hiszem habár kitudja, de szinte mindig szem elõtt van, mert bent van a házban és mindig foglalkozunk vele. Van aki szerint szopornyikás viszont annak nem tudom a konkrét jeleit.
Inkább macskanáthára tippelek, ami a nevével ellentétben nem megfázás, hanem vírusos fertõzés, amit akár a cipõdön is hazavihetsz. ( én így jártam, csak lakásban tartott cica betegedett meg, két injekcióval rendbe jött) Házilag nem lehet kezelni.
A kérdező hozzászólása: Neked is ilyen tünetei voltak? Csak sajnos az állatorvosomban nem bízom, mert sok állatomat férre kezelte és sajnos el is pusztultak, de ha más nem lesz el viszem valami más állatorvoshoz.
A leírás alapján macskanátha, ahogy az elõttem szóló is írta. Ne hagyd kezeletlenül, mert csúnya szövõdményei lehetnek. Ha nem bízol a jelenlegi orvosodban, akkor keress másikat. Anno az egyik cicámat úgy hoztam el egy nyugdíjas pártól 8 hetesen, hogy nem tudtam, hogy átesett a macskanáthán, amit õk kezeletlenül hagytak. Az eredménye: asztma. Azóta akárhányszor felhergeli magát és mérgesen fújna vagy morogna, esetleg túlságosan megerõlteti magát, iszonyatos köhögõrohamokat kap. Szóval tényleg vidd orvoshoz, az a tuti.
3. vagyok: az enyémnél úgy jelentkezett, hogy erõlködve köhögött, mintha szõrt akarna kiköpni. Miután 3. napon sem változott a helyzet, szõrgombóc nem jött, vittem dokihoz. Így nagyon idõben voltunk. És miután oltva volt macskanátha ellen, enyhe lefolyású volt. Nem tudom, a Tiéd oltva van e? A fentiek miatt a csak lakásban tartottat is célszerû beoltatni. Sok a kóbor állat, terjesztik a vírust.
A cicád macskanáthás. Az én cicám is az volt és egyik napról a másikra elpusztult, megfertõzve a többi cicámat is. Ez a betegség csak a nem beoltott cicáknál jelentkezik. A betegség halálos kimenetû és otthon nem gyógyítható. Amit tehetsz, hogy meleg helyen tartod és vitaminokban gazdag ételeket adsz neki. (nem tejre gondolok, mert azt a cica nem tudja normálisan megemészteni). Érdemes állatorvoshoz vinni, aki antibiotikumot ír fel neki és 10-14 nap alatt kigyógyul belõle. Utána mindenképp oltatsd be, hogy többé ne fordulhasson elõ ilyen.
Kedves utolsó! Feljebb írtam, hogy az én OLTOTT cicám is beteg lett, csak jóval enyhébb lefolyású volt, mint az oltatlanoknál. Aznap, mikor a dokinál voltunk, még 2 cicát vittek, azok is oltott, lakásban tartottak voltak. Sajnos, a kóbor állatok terjesztik, cipõdön simán hazaviheted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Igaz most nem vagyok otthol, de vasárnap a cicám szeme vérzett mert kifakadt neki a hólyag és mostmár ahpgy rtesültem szüleimrõl szépen gyógyul neki. Annyi volt a problémája, hogy a cica tesója belekapott a szemébe és így kapott kötõhártya gyulladást. Mostmár csak akkor piros ha megdörzsöli magának. Mégy egyszer köszönöm mindenkinek! :)

Van egy cicám ami épp most fogzik (fogváltás) és e mellé egy olyan személynek a macskájától van aki mindig részeg cigizik és bántja néha-néha az állatokat is. Mit tegyek? (a cicát nem lehet még elvinni épp váltja a fogát)

Legjobb válasz: Ezt most írd le még egyszer, érthetõen, ha választ szeretnél kapni rá. A fogváltás miért zárja ki, hogy elvigyétek? Nem mindegy hol esnek ki a tejfogai?

Ezt most írd le még egyszer, érthetõen, ha választ szeretnél kapni rá. A fogváltás miért zárja ki, hogy elvigyétek? Nem mindegy hol esnek ki a tejfogai?
Ha a cica mar nem szopik, tehat olyan 8 hetes korul van, akkor elviheted.
A kérdező hozzászólása: a cica jól van és kiderült hogy a körülötte lévõ kutyák bántották a testvéreivel együtt szerencsére mind a 3 cica épségben gazdira lelt de még ott kell maradniuk az anyjuknál.

Találtam egy cicát, de nem fogadhatom be. Félő, hogy bántani fogják. Mit tegyek? A helyi menhely tudtommal nem vállal cicákat, ismerős nuku.

Gyönyörű szép kandúr cica, mikor először találkoztam vele belefeküdt az ölembe,ahogy leguggoltam hozzá. Kinn ültem vele a suli parkolójában egy órát az esőben :) A lényeg: sajnos a szakmunkástanulókkal teli iskolámnál találtam rá. Korábban az elmondások szerint a suli melletti lakótelep etette, mikor ki adott neki enni. Nagyon aggódom érte,kb egy hete mászkálhat ott. A sulitól kicsit arrébb adtam neki enni, hihetetlen barátságos,bújós és békés, okos cica, valószínűleg háztól kerülhetett ki. Az iskolába sok agresszív, poénból-bántjuk típusú ember van, nehogy valaki véletlenül kedvet érezzen arra, hogy bántsa. Többen engem oltogatnak, hogy biztos elkapok majd tőle valamit,bár engem ez nem zavar, ha állatokról van szó. Ugyan van itthon egy kislánycicám az albérletben, de többet nem tudnék eltartani,még pár napig sem. Lehet,hogy bántanák egymást, azt nem kockáztathatom,lévén utcai cica a másik, az enyém meg abszolút lakásmacska, talán az anyján kívül más macskát nem is látott. Segítenék, de azon kívül, hogy etetem, nem tudok mit tenni. Valakinek valami ötlet? Esetleg befogadó ember? (Komárom megye) Nagyon megköszönök minden ötletet vagy segítséget.

Legjobb válasz: Attól még kijöhetnek egymással (természetesen karantén, orvosi vizsgálat és oltások után), hogy a te cicád mindig egyedül volt, de ha nem akarod befogadni, akkor végül is mindegy. Nézz utána, van-e a környéketeken macskamentõ. Sajnos sanszos, hogy így utcáról senkinek nem fog kelleni.

Attól még kijöhetnek egymással (természetesen karantén, orvosi vizsgálat és oltások után), hogy a te cicád mindig egyedül volt, de ha nem akarod befogadni, akkor végül is mindegy. Nézz utána, van-e a környéketeken macskamentõ. Sajnos sanszos, hogy így utcáról senkinek nem fog kelleni.
A kérdező hozzászólása: Legszívesebben azonnal hazahoznám, hamar megszerettem. De most van, hogy inkább a cicám eszik itthon, mint mi, sajnos most így mennek a dolgok. De valamit szeretnék csinálni vele, nagyon sajnálom szegényt!
Ha a menhelyre nem is veszik be, esetleg megkérdezheted õket, hogy a tartásában tudnának-e segíteni, amíg nem lesz gazdája. Egy cica nagyon keveset eszik, szinte semmibe nem kerül, ha arról van szó, hogy mit eszik, csak egyen valamit. Bár sajnos azt is el tudom képzelni, hogy van olyan helyzet, amikor ennyire sem telik. Egyébként merre laksz? Bevállalnád a cicát, ha kapnál segítséget az ivartalanításhoz és az etetéshez?

Mit tegyek, hogy a cicám egyen?

a cicámnak már unalmas a száraz táp, mindig azt eszi de nem tudunk neki mit adni mert nem vagyunk vmi pénzesek,ha adok neki 1szelet szalámit,sonkát nem eszi meg a f?tt krumplit,f?tttojást,megsütött husit se eszi meg csak a konzerves tápot meg a tejet de nem tudunk neki mindennap azt venni, mit tegyek, hogy egye meg a többi kaját?? lécci segítsetek, mert ez miatt a cicám elég vékony...!!!köszönöm a komoly és használható válaszokat ;-)

Legjobb válasz: Én is egyetértek az elsõ emberrel. Tejföl, májkrém. A száraztápot mindenképpen vizzel keverd ha a cicusod még kicsi.Megértem hogy unalmas neki a száraztáp és úgy tudom hogy egy idõ után már nem egészséges.Nekem 2 cicám van és 11 éves vagyok.Kérlek bízz meg bennem mert én már sok cicát felneveltem.Pontosabban 5-öt:)Ezért van tapasztalatom.Ha nem hajlandó enni akkor lehet hogy meg kéne látogatni az orvost is.Lehet hogy a gyomrával van vmi!Ne hagyd hogy lefogyjon!Próbálj meg mindent!Ne aggódj próbáld ki!

Én is egyetértek az elsõ emberrel. Tejföl, májkrém. A száraztápot mindenképpen vizzel keverd ha a cicusod még kicsi.Megértem hogy unalmas neki a száraztáp és úgy tudom hogy egy idõ után már nem egészséges.Nekem 2 cicám van és 11 éves vagyok.Kérlek bízz meg bennem mert én már sok cicát felneveltem.Pontosabban 5-öt:) Ezért van tapasztalatom.Ha nem hajlandó enni akkor lehet hogy meg kéne látogatni az orvost is.Lehet hogy a gyomrával van vmi!Ne hagyd hogy lefogyjon!Próbálj meg mindent!Ne aggódj próbáld ki!
Próbáld meg tejfölt és a májkrémet. Egy doboz olcsóbb tejfölt kb.50, olcsóbb májkrémet szintén hasonló áron meg tudsz venni... Az én cicám ezeket például nagyon szereti. De mindenképp próbálkoznos kellene tovább, hogy rászoktasd az ételmaradékra... Azt is megpróbálhatod, hogy a konzerves tápot összekevered maradék felvágottal, vagy más maradék étellel... Így tovább elég lesz egy dobozzal..
En meg csak anyit fuznek hozza hogy a szaraz tap amugy se egeseges neki.En ugy tudom hogy a veseje banhatja ha allandoan azt eszi.Ha adsz neki azt is tejjel keverd.
Lehet, hogy késõn írok, de van egy hatásos tippem a számodra.Nekem jelenleg 2 cicám van.Az egyik (nagyobbik) folyamatosan egyre kevesebbet evett.Bementem egy kisállat tartók boltjába és ott adtak nekem egy olyan vitamin tablettát ami étvágy hozó.Cirmix a neve kb.250 szem van benne és 560Ft.Naponta 3 tablettát adtam neki.A krumplit rendesen pürének keverd ki sok tejjel jó hígra, tojást rántottának készítsd el enyhén füszerezve.Próbáld meg kézbõl etetni, mert lehet nem szeret egyedül enni.
Ha fiatal a macskád akkor nézd meg a fogait.Mert ha be van gyulladva a foga akkor nem eszik és lesoványodik.

A cicám egy beszari állat. Állandóan megveri a tesója, és ha egy másik macska jön a kertbe, akkor is megfutamodik, vagy csak ott ül-fekszik és nézi. Mit tegyek, hogy harcos cica legyen belõle?

De azért velem ne kezdjen ki... Velem legyen kedves, de a többi cicát üldözze el vagy verje meg! Valami ötlet?

Legjobb válasz: Szóval te egy Bruce Lee macskát akarsz vagy mi az Isten? :D

Szóval te egy Bruce Lee macskát akarsz vagy mi az Isten? :D
A kérdező hozzászólása: Olyan legyen mint Cuck Norris macskája!!!! :DD De egyébként tényleg azt szeretném, hogy meg tudja védeni magát! Mert szegényt állandóan megverik...
Amúgy nem tudom... Próbálj vele sokat játszani, hát ha attól meg jön a kedve, mást nem tudok... :D
Játssz vele sokat, növeld az önbizalmát és a territóriumát is. Ha biztonságban érzi magát, magabiztosabb lesz, így nem fogják bántani. Ha elfut, alap h utána rohannak, mert prédát látnak benne. Javaslom, nézd meg a Pokoli macskák sorozatot, hátha tanulsz belõle :) (my cat from hell)
A kérdező hozzászólása: és hogy tudnám növelni az önbizalmát???
Játssz vele sokat, elõször mikor egyedül van , így nõ az önbizalma, késöbb ha van ott több macska akkor az õ társaságukban. Így megszokja õket és a játékhoz kapcsolja a jelenlétüket ezért nem fog félni. Ha magas helyeken ül vagy fekszik, ahonnan mindent szemmel tud tartani, akkor is bátrabb lehet :) )

Hasmenése van a cicámnak egy pár napja, mit tegyek?

Mit?l lehet ez, mivel foghatnám meg a hasát? Fél éves körül van a cica

Legjobb válasz: Szerintem ha teheted, vidd el dokihoz... Nekem van két cicám, két kutyám, mikor így járok, elviszem. Valószínûleg reasecet fog felírni. Ezt úgy tudod lenyeletni vele, hogy kinyitod a száját, és mikor bekapja összeszorítod finoman. Simogasd a torkát és le fogja nyelni = )

Szerintem ha teheted, vidd el dokihoz... Nekem van két cicám, két kutyám, mikor így járok, elviszem. Valószínûleg reasecet fog felírni. Ezt úgy tudod lenyeletni vele, hogy kinyitod a száját, és mikor bekapja összeszorítod finoman. Simogasd a torkát és le fogja nyelni = )
hát a leggyakoribb 2 ok: az egyik, hogy férges a cica, de ha ennek nem látod jelét, és a közelmúltban volt már féregtelenítve, akkor nem valószínû a leggyakoribb oka a macsekok hasmenésének, a túl sok nedves/alutasakos táp. Különösen ha az a táp nem prémium minõségû(én sem azzal etetem a cicát) Szóval szerintem jó ha kap napjában egyszer nedves tápot, de a hasmenés elkerülése végett adj neki napi egyszer szárazat is. vagy úgy is jó, ha egy külön tálkában mindig van kint elõtte egy kis száraz, hogyha megéhezik napközben, tudjon honnan csipegetni. Ha mégsem az etetéssel van a gond, akkor érdemes állatorvoshoz vinned.

Mit tegyek? A házunk elött van a templom, ami elött egy nagy és dús Tuja van. Odaellett alá a cicám. Nyílt területen van. Biztonságban vannak ott a kiscicák? Ha nem, akkor mit kéne ilyenkor tennem?

Legjobb válasz: Ott nincs biztonságban, pláne a nagy meleg miatt is. Fogd meg a cicákat, és az anyjukat, tedd bele a egy dobozba, és vidd õket haza!

Ott nincs biztonságban, pláne a nagy meleg miatt is. Fogd meg a cicákat, és az anyjukat, tedd bele a egy dobozba, és vidd õket haza!
Bélelj ki egy közepes papírdobozt. A kiscicákat rakd bele, meg a mamájukat is, és vidd be õket. Ha a mama látja, hogy hova rakod ott a szeme elõtt a kicsiket, remélhetõleg nem fog agyonkarmolni, és õ is belemegy a dobozba, vagy követni fog téged míg hazaértek.
20, 49-esek ketten is egyformát írtunk. Ennek már csak mûködnie kell! :) ))
vidd be õket, elviszi az elsõ kutya, ami arra jár!!
A kérdező hozzászólása: Köszii a válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: amúgy már felvitte õket a padlásunkra, úgyhogy most minden rendben van. :)

Mit tegyek a kutyusommal. Bevan zárva a kenelbe mert kaptam egy cicát és nem jönnek ki jól. Nagyon ideges azóta a kutyám és hiperaktív is. Mit tehetek?

Van egy kutyám (zsömike) és egy kenelben van. Zsömi hiperaktív nem lehet leállitani csak fut fut fut fut és fut. Már 5 éves és nem akarom hogy igy élje le az életét mert szeretem és okos kutya. De van egy cicám akivel nem jönnek ki ezért sose engedhetem ki az udvarra nem foglalkozhatok vele nem játszhatok vele és gyakorni se tudom vele a trükköket.A szülemim meg azért se engedik ki nehogy tönkretegye a kertet meg nehogy megmérgezzék mint a németjuhászunkat:( . Hogy lehetne összeszoktatni a kutyámat a cicámmal?? nagyon fontos lenne mert igy kint lehetne. Sehogy sem sikerült idáig. amugy a kutyám foxi keverék és agár is lehet benne ezért is nagyon szereti üldözni. Mit tegyek ?????

Legjobb válasz: Zsömi nem hiperaktív, hanem mozgáshiánya van. Meg kellene oldani, hogy cica bezár, amíg a kutya az udvaron végre kicsit mozoghat.Ha kezd picit fáradni, foglalkozhatsz vele. Pórázos séta semmi szinte a kutyának.

Zsömi nem hiperaktív, hanem mozgáshiánya van. Meg kellene oldani, hogy cica bezár, amíg a kutya az udvaron végre kicsit mozoghat.Ha kezd picit fáradni, foglalkozhatsz vele. Pórázos séta semmi szinte a kutyának.
Add vissza a macskát annak, akitõl kaptad, és gratulálj neki a sok eszéhez, hogy kutya mellé macskát adott ajándékba. 5 éves kutya már nem fog a birtokára macskát beengedni.
A kérdező hozzászólása: de RENDESEN KIVAN ENGEDVEEEE!!!!!! nem azzal van a gond!!!!!! hanem hogy hogyan jõjenek ki?! mert viszem sétálni rendesen meg minden. csak a macska. hogy szokjanak össze ?? rengeteget foglalkozunk a kutyával rengeteget járt KUTYASULIBA is !!!!
De te ezt nem érted ahogy látom. A kutyával nem napi 1 órát kell sétálni, hanem többet. Ráadásul kell keresni egy olyan helyet (mezõ, park ilyesmi), ahol elengedheted és jól kifuthatja magát. Ha járt kutyasuliba és tud egy csomó trükköt, akkor feltételezem be is tudod hívni, vagyis ez nem jelenthet számotokra problémát. Azon kívül, hogy sétálni viszed a kutyát, az udvarra is engedd ki pár órára kicsit mozogni, addig meg zárd be a cicát, hidd el nem lesz semmi baja, több mint valószínû, hogy elalszik valami kényelmes helyen. Emellett meg szoktasd szépen össze õket, szépen lassan.
Jah és ha nem mozgatod többet a kutyust, akkor tuti be fog csavarodni.
A kérdező hozzászólása: köszi próbálkozok. van egy szép rét csak sok a kóborkutya és zsömi nem a legnagyobb barátkozós tipus a kutyasuliba is verekedett párszor. de akkor még nagyon fiatal volt 1 évesen járt most meg 5. De valagogy megpróblom de már mindent megpróbáltam.De minden macskát megakar ölni .
A kulcsszó a VISZONYRENDEZÉS! Olyan nincs, hogy a kutyám valamire haragszik! Ha én azt mondom hogy nem, akkor az NEM! Ha a macska nem bántja õt, akkor neki sem szabad haragudnia rá. Nem mondom, hogy szeretnie kell a macskát, de el kell tûrnie. Ha jártok kutyasuliba, akkor az oktatóktól kellene segítséget kérned, õk ismernek téged, a kutyádat, a körülményeidet. Én így látatlanba egyetlen dolgot tudok javasolni, ami nekünk is bevált: tiltsd le a kutyát a macskáról! Ja, hogy nem hallgat rád a kutya? ==> Viszonyrendezés! És az teljesen irreleváns, hogy hány trükköt tud...
Az még sosem jutott eszedbe, hogy kiengeded a kutyád, foglalkozol vele (és akkor rombolni sem tud mert ott vagy vele) közben pedig a macskát BEZÁROD valahova? Aztán a kutyát visszazárod a kennelbe, a macskát meg ki.
A kérdező hozzászólása: rendben. De egyszer a cica nagyon megmarta vagyis megpofozta. Az oktató is ezeket mondta de semmi nem hatásos. DE NEM ADOM FELLLLLL
Na ez már gáz, ha a macska is ellenséges vele. Én úgy csináltam, hogy a kutyát lefektettem a szobában és elengedtem a macsekot de a kutya nem mehetett oda hozzá. Aztán kézbe vettem a macsekot és odahívtam a kutyát, hogy megszaglássza. Kb. 2 hét gyakorlás után a kutyát már nem túlzottan izgatta a macs, ekkor a macs is elkezdett lassan közeledni az immár közömbös kutyához. Napról napra egyre bátrabban odament hozzá, játszott körülötte. Persze kint az udvaron, ha a macs elszaladt, akkor a kutya is utána eredt, de errõl mindig letiltottam. Lassan a mindketten megtanultak a másikkal kommunikálni és eljutottak odáig, hogy ha a macska szalad, akkor a kutya már nem a prédát látja benne, ha meg a kutya szalad a macska felé, akkor a macska nem támadásnak veszi. Mostmár együtt játszanak és együtt alszanak, amikor a sétából hazaérünk, a macska jön üdvözölni a kutyát. Ne feledkezz el róla, hogy két különbözõ faj, nem ismerik egymás kommunikációját, így eleinte sok a félreértés. Idõvel megtanulnak kommunikálni egymással és akkor már nincs probléma. Addig viszont neked kell kordában tartanod a kutyát (minthogy a macskát nem igaznán lehet).
A kérdező hozzászólása: KÖSZII nagyon köszi.megpróbáltam ma is. Jól megvoltak ha mind a kettõt simogattam egyszerre mert amikor csak a kutyámat simogattam a cica odajött és féltékeny lett "szinte kikérte magának hogy simogassam" . Féltékenyek egy kicsit. Aztán a cica kiugrott a kezembõl erre Zsömi is felugrott a cicám fujtatni kezdett és megpofozta itt inkább külön ragtam õket nehogy nagyobb baj legyen. De legalább amig simogattam nem bántotta. ez már egy kicsit jó jel lehet.
Ez jó, minél gyakrabban gyakorolod, annál gyorsabban megszokják egymást. De legyél kicsit elõrelátóbb és akadályozd meg az olyan helyzetek kialakulását, amikor a egymásnak eshetnek. Így most sajnos mindkettõ rossz élményekkel zárta a "foglalkozást".
Próbálj pórázt tenni rá, amikor egymás közelében vannak. csak lépjél rá, és amikor a cica elszalad, Zsömi meg menne utána jó erõsen fogd meg a pórázt. Amikor a végére ér, erõsen mondd, NEM SZABAD!. Utána hívd vissza és fektesd magad mellé.
Ráadásul kinti kutya szegényke, egyedül - persze, hogy haragszik a macsekra, aki gondolom be is mehet a lakásba. A kutya nem a kert tartozéka !!!!!!
Ahogy írod, kennelben él és a szüleid sem engedik ki. Minek akkor a kutya? Hogy naponta néhány percet tutujgasd? Nem hiperaktív, csak nincs megmozgatva. Nem sajnálod?
Mondjuk, hogy naponta kiviszed sétálni, megfuttatni. Vagy amíg kinn játszol vele az udvarban egy kicsit addig a macsekot bezárni valahova.
A kérdező hozzászólása: de persze igy csinálom!!!!. de azért ez igy nemjó nem lehetek egész nap mellete. össze kell szoktatni õket. egyikõjüknek se jó igy. vagy remménytelen az hogy összeszokjanak??????
A kérdező hozzászólása: valahogy muszály sikerülnie. hogy együtt lehessenek. Zsömi meg egész nap futhasson mert nagy a mozgásigénye. elviszem sétálni de általában 1 óráig és pórázon van és ez neki nagyon kevés.
Az én kutyám számláján már volt egy macskagyilkosság, mikor cica érkezett a házhoz. Ha a macska még kölyök, akkor vele nincs sok tennivaló. A kutyádat meg akkor tudod hozzászoktatni a macskához, a minden negatív viselkedését, ami a macska ellen irányul le tudod tiltani, illetve dícsérni azt, amikor nem foglalkozik a macsekkal. Nálunk ez egy hétig tartott, úgyhogy szerintem egyáltalán nem lehetetlen a dolog, csak türelem és gazdi-kutya viszony kérdése.
Az én kutyumat is Zsöminek hívják, bár õ olyan jó lelkû, hogy amikor elõször macskát látott, nem tudta mire vélni a jószágot, csak nézte, nézte, eszébe sem jutott bántani. Nagyon aranyos volt, a macska borzolta a szõrét, púposította a hátát, Zsömi rám nézett, amikor visszanéztünk, a cica nem volt sehol. Bár elég kevés az ilyen kutya , aki alaptermészeténél fogva nem bántja a cicákat. Csakkitti biztos tudni fogja a választ, hogyan lehet összeszoktatni õket, várjuk az Õ eljövetelét, õ már elég tapasztalt kutya téren, biztos akadtak macskás ügyei is.
A kutyát le kellene fárasztani minden nap. Többször séta, legalább egyszer olyan helyen, ahol ellehet engedni. Össze lehet õket szoktatni. Kiengeded a kutyát, a macskát megfogod az öledbe, leguggolsz, hagy szaglássza meg.Ha bántaná, rászólsz, ha megszaglássza, nyalja, jutalomfalat, simi. Ezt napokig. Aztán leteszed a macskát, ismerkedjenek. nem kell be.rni, a macska nagyon félõs állat, fúj, karmol, elbújik. Ha a kutya ekkor se bántja, simi, jutalom. Ha bántja rászólsz. Egyre több idõre tedd le hozzá a macskát. Legtöbbször a macska bûne, ha nehezebben szoknak össze, mert a kutya csak kíváncsi, de macsek fél, és karmol, amit persze a kutya se hagy annyiban. Mindezeket egy jó séta után kéne, hogy fáradt legyen a Zsömi. Én így csináltam, a 3 kutyámnak reggel az az elsõ dolga, hogy megnyalogatja a macskát, együtt alszanak. Hajrá, és kicsit többet foglalkozz a kutyával, nem jó neki bezárva.
az én kutyám se bántja a cicákat. van amúgy kettõ is mármint cica... sõt az elején még félt és tõlük mikor kedves cica adott egy tasnit a kutyámnak... na de nem ez a lényeg most hanem egyáltalán nem esélytelen össze szoktatni kutyát és macskát csak tudni kell hogyan: kezdetben rakj a kutyára pórázt és jó távolról mutogasd neki a cicát közbe adj neki jutalomfalatot. ezt párszor csináld meg aztán mindig csökkentsd a távolságot. majd amikor már majdnem ott álltok a cica elõtt akkor engedd el a pórázról ha neki megy szidd meg ha nem megy neki adj jutalom falatot és idõvel meg fogja tanulni hogy ha cica van közelbe az jót jelent mert kap jutalom falatot... és õ ezt úgy fogja felfogni, hogy a cica jó és nem szabd bántani mert csak akkor lesz neki is jó. persze ez hosszú idõbe fog telni (2-3 hét ha minden nap csinálod) amúgy az hogy ne ásson gödröt a kertbe az megint nevelés kérdése:D
Az még nem jutott eszedbe, hogy a macskát zárd be addig, amíg a kutya kint van? Minek kutya, ha nincs vele megfelelõen foglalkozva? Inkább add oda olyannak, aki megbecsüli, foglalkozik vele és a mozgásigényét ki tudja elégíteni. Ti meg legyetek a macskával.
Nem beszélve arról, ha megfelelõen foglalkoztok vele, akkor a család macskáját bizony elfogadja. Ti vagytok a hunyók, ha a kutya nem tudja a házi szabályokat.
A kérdező hozzászólása: de zsömivel rengeteget foglalkozok és kiszoktam engedni csak szeretném azt elérni hogy ne keljen zárogatni õket hogy nem kell attól félni hogy bántják egymást.Zsömit imádom egy csomó trükköt tud sokat vagyok vele.
A kérdező hozzászólása: rendben . Köszönök mindent :D:D az a baj hogy Zsömi a pórázon egy kisangyalka nem csinál semmit mert tudja melletem kell jönnie meg ilyesmit akkor nem szabad a cicám meg nagyon csintalan akkor mindig közeledig hozzá de akkor zsömi odaszagol vagy valamit csinál akkor a cica fujtat. De legalább elviseli ha nem mozog. Tegnap azt csináltam hogy Zsömit kiengedtem és a cicát is, minden jól ment éssss a cicám sétált ott a ház mellet és Zsömit nem zavarta :D olyan boldog voltam. de mesimogattam és szerintem zsömi féltékeny lett odajött és akkor megint verekedés történt. De félek egy kicsit mert zsömi nagy kutya és igy a cicámnak nincs sok esélye.

A cicám egyik szeme nem tud kinyilni. Mit tegyek?

3 hetes a kiscicám. Egyik szeme mar egy héttel ezel?tt kinyÍlt, de a másik nem. Megpróbáltam vizes zsebkend?vel megtörölgetni a kis szemét, ki is nyÍlt, de utána ismét összeragadt. Mit tegyek vele?

Legjobb válasz: Kamillateát fõzzél, hagyjad kihûlni, majd abba áztass vattát és azzal mosogasd meg a szemét. Ezt csináld meg naponta többször, mindig, ha beragad. Pár nap, egy hét alatt meg kellene oldódni a problémának. Ha tovább romlik, vidd el orvoshoz.

Kamillateát fõzzél, hagyjad kihûlni, majd abba áztass vattát és azzal mosogasd meg a szemét. Ezt csináld meg naponta többször, mindig, ha beragad. Pár nap, egy hét alatt meg kellene oldódni a problémának. Ha tovább romlik, vidd el orvoshoz.
Vagy mondjuk rögtön el is viheted orvoshoz, biztos ami biztos...
mi a csipát hatékony emberi szemkenõccsel kezeltük. naponta 1x, és egyikkel sem volt semmi gond
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget. most olvastam, hogy a kiscicáknál gyakori s macskanátha. néha tüsszent és a szeme is csipás. lehet hogy ez a baja?:-SS
a mi cicáink is ilyenek voltak amikor kicsik voltak, macskanátha úgy javult ahogy az 1. válaszoló leírta
A macskanáthára legjobb az állatorvos.
A kérdező hozzászólása: nagyon örülök, ma kinyitotta magától a szemét. ennivaló

SOS MIT TEGYEK? A macskám bolhás. Mondjuk eddig is volt egy-kettő, de nem szaporodtak el. Pár hete tele volt a nappali. De akkor úgy tűnt, hogy ki tudtuk irtani őket, mert vettünk a cicának bolhanyakörvet és porszívóztunk minden nap.

Legjobb válasz: Én ma fogadtam be egy full bolhás macskát még a szemében is bolha volt, és megfürdettem bolha irtó samponnal ami igaz nem sokat használt de aztán kiszedtem belõle csipesszel az összeset. És már sehol nincs bolha :)

Én ma fogadtam be egy full bolhás macskát még a szemében is bolha volt, és megfürdettem bolha irtó samponnal ami igaz nem sokat használt de aztán kiszedtem belõle csipesszel az összeset. És már sehol nincs bolha :)
Nálunk is elszaporodtak a bolhák a szobában tavaly. Sajnos késõn vettük észre a macskákon. Az egész szõnyeg padlót át kellett áztatni bolhaírtós szerrel, ágynemût kimostuk, párnát paplant kitettük. Ezután következett a nagy szoba pucolás. Beáztattuk az egész szobát bolhaírtó szerrel. Vártunk vele hogy kifejtse hatását. Majd vizes porszívóval újra többször is átmostuk. A macskákra meg azóta havonta cseppet teszünk. Mi advantix - ot használunk. Arra figyeljetek azért oda, hogy a bolha közti gazdája a féregnek. Tehát ha bolha van akkor kukac is. A székletében nem biztos hogy látni lehet. Vegyetek mindenképpen féregtelenítõt is a macseknak. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Kb.2 hét múlva újra elõjöttek. :S és csípdesnek. A macskának vettünk elég drágán bolhairtó cseppet és biokillel befújtuk a lakást. Ugyanolyan maradt. Még mindig vakarózik és még mindig van egykét bolha:S
Én is befogadtam egy utca cicát, belevágtam egy kád vízbe, persze feje kint maradt a szemét bolhák meg az orra és a szemei közé mentek. Onnan meg csipesz. Jajj nektek bolhák :D Amúgy nagyon szemétség h az ember megveszi ezeket a drága cseppeket és nem használnak!
A kérdező hozzászólása: ok köszi!:D
ennél több tipp nem kell, hidd el:) ezek tuti jó tippek:) a neostomosanos fürdõt azért javasoltam, mert ugyanígy volt az én macskámmal is, annyi bolha volt rajta, hogy a kezemen másztak fel. Ráraktunk egy Frontline-t és semmi. A Neos meg úgy kiírtotta õket, hogy mind megdöglött(és csak párszáz ft.). A csepp meg utána védi egy hónapig.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat...sokat segitettetek:D de aki még tud az irjon tippeket!:D
A kérdező hozzászólása: PFF ilyen nincs mi pont Frontline-t vettünk ...:/ rokonom az Adventage-t ajánlotta de anyámnak azt mondta az árus h a Frontline jobb.:@
Lehet kapni bolha elleni sprét, amit lehet cicákon használni. Lehet érdemes kipróbálni.
spot-on kell a macskára nem nyakörv...2 óra alatt kiírtja a bolhákat a lakásban meg bolhapor + porszívózás
háát az kicsit macerás lehetett:) meg hát ha egy maradt belõle... én azt ajánlom - nálunk mûködött -, hogy fürdesd meg neostomosanos vízben. ezt lehet spray-ként is alkalmazni(ha jól emlékszem egy fiola 1 l vízhez van) és ezzel fújd be a macska fekhelyét, és azokat a helyeket(a lakásban), ahol járt. Ezután csöpögtess rá Biokill vagy Advantage-t. De ne Frontline-t. Hiába, hogy drága, nem biztos, hogy használ, mivel idõtlen idõk óta nem módosítottak az összetevõin, így a bolhák sokszor már immunisak rá. És a bolhanyakörv nem ér semmit. Csak a Kiltix, de az meg nincs macskákra.
bocsi, nem olvastam h fél a viztõl, akkor passz.:S
Elég morbid de azt mondják ha beleteszed egy kád vizbe és belenyomod (az orra legyen kint a vízbõl meg ne fulladjon!!! de más ne) akkor az összes bolha felugrik az orrára, és te egy vizes zsepivel eltakarítod a kis mocskokat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ csak az a baj h több mint a fél macska sötét és nem is láccanak a bolhák... és a cicám nagyon fél a viztöl... már ha a kádba rakom már akkor kiugrik...
A kérdező hozzászólása: Elõre is köszi a válaszokat!:D;):P
Szia!Öhm...hát hogy is kezdjem ha hiszed ha nem nekem 18 macskám van kertben vannak nem nagyon mászkálnak el naponta 4 dobozzal esznek nah de nem is ez a lényeg gondold el bennük mennyi bolha van ilyen kis bolhairto 1000FT annyit nem ér meg mindenkit idegesít hogy egy fehér zoknit belepnek a bolhák és akkor gondold el én mennyit hozok fel a lakásba nekem rengeteg volt az ágyamba engem már nem is zavar megcsipnek ugyse érzem amugy azt kell csinálni hogy az egészt lakást domestos os vizzel leönteni sima viz nem ér semmit elhiheted vagy valami olyan fertötlenitöt felmosás sem jó hanem egy vödörrel leöntöd a nappalit pl és ugy remélem tudtam segiteni sok sikert :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!