Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, a cicám (262 db)

Mit tegyek a cicámmal most?

Van egy cicám akit tavaly télen hoztunk el a mamájától (most lesz két éves) de túl hamar választották el az anyjától, pedig mi még akartuk, hogy maradjon, de er?ltették. Aztán én mondtam anyának, hogy cumiztassuk és adjunk neki laktózmentes tejet ahogy az el?z? cicánkkal tettük, mert ? is szopizott az ujjunkal, pólonkkal stb.. de aztán azt gondolta, hogy nem kell. Aztán a cica amikor lefeküdtem aludni mindig oda jött és rámászott a lábamra és lny macskának nézte. (amikor már ivarérett volt) Aztán kiheréltettük, mert ez nagyon rossz élmény volt nekem és egyébként se akartuk, hogy "fiú" maradjon. Aztán teltek a napok, de nagyon vad volt. (Már a kiherélés el?tt is ugyan) Mindig amikor elmentem mellette akkor felugrott rám, és több centis vérz? sebek lettek rajtam mindig. És ráadásul fiú is én pedig lány cicát akartam. És szeretném valakinek odaadni, anyukám azt mondta hogyha nagyon nem szeretném akkor altassuk el, de azt nagyon sajnálnám még akkor is ha nagyon sok fájdalmat okozott. :( Jah és az el?z? cicáimat azért kelett odaadni mert kistesóim születtek de már nagyok. És olyan cicót akartam aki doromból és ödebújik, velem alszik, stb.. de ? még a másfél év alatt kb csak egyszer doromból, amikor elhoztam az anyukájától :( És nem lehet megsimizni se, mert akkor mindig megtámad :( Mit tegyek? :(

Legjobb válasz: Ajaj. Én nem ajándékoznám el. Tudom csalódott vagy de más kis cicával is járhatsz ugyanígy. Az Anlimal Planeten van egy nagyon jó cicás mûsor. Macskák a pokolból vagy ördögi macskák...nem tudom mi a címe. De jó lenne ha belenéznél. Ilyen cicákat szelídítenek meg és teszik õket dorombolóssá. Cica akkor csinál ilyent ha fél, folyamatosan kell lenni valami "menekülési útnak" amire felugorhat, felmászhat ha akar. Lakás cica? Ha cica "csóválja" a farkát az nem azt jelenti, hogy boldog hanem azt, hogy elege van, erre figyelj mert ekkor történhetnek karmolós balesetek. Játszhatsz vele. Madzagra rákötsz valamit és huzigálod. Most ennyi jutott eszembe. Szerintem jöjj össze a cicáddal:) 19/L 6 cica

Ajaj. Én nem ajándékoznám el. Tudom csalódott vagy de más kis cicával is járhatsz ugyanígy. Az Anlimal Planeten van egy nagyon jó cicás mûsor. Macskák a pokolból vagy ördögi macskák...nem tudom mi a címe. De jó lenne ha belenéznél. Ilyen cicákat szelídítenek meg és teszik õket dorombolóssá. Cica akkor csinál ilyent ha fél, folyamatosan kell lenni valami "menekülési útnak" amire felugorhat, felmászhat ha akar. Lakás cica? Ha cica "csóválja" a farkát az nem azt jelenti, hogy boldog hanem azt, hogy elege van, erre figyelj mert ekkor történhetnek karmolós balesetek. Játszhatsz vele. Madzagra rákötsz valamit és huzigálod. Most ennyi jutott eszembe. Szerintem jöjj össze a cicáddal:) 19/L 6 cica
az én macskám pont ugyan ezt csinálta, miután kiheréltük. ez bosszú :) nem igazán tudsz vele mit csinálni, nekem sem sikerült. bár nagymamámat nagyon szerette, õt sosem karmolászta. szóval ha el akarod passzolni, a nagyi a legmegfelelõbb személy.
Kend be magad macskamentaval. Ne adj neki enni egy napig.
vagy esetleg a grabancánál megfogod és megrázod, és ha engedi vágd le a karmait de óvatosan!Mellesleg az én macskám sosem kóborolt el, ha kimentem vele az utcára tökre félt és erõsen kapaszkodott, nem tudott tetõre kerítésre semmire se felmászni de én csak örültem neki:) )(de lehet h csak nem akart)
Semmiképpen se altassátok el!Régen nekem is volt egy macskám aki ugyan úgy elõbb lett elválasztva, de ez nem számít, õ is mindig karmolt ha elmentem mellette ha megsimogattam, pedig volt neki egy jó nagy kertje és soha nem szidtam le hogy ezt nem kéne meg semmi ezért õ nyugodtan csinálta tovább, meg kell õt nevelni, egyszer mikor megkarmolt már okosabb voltam és rá ütöttem a fejére, hogy ezt nem szabad, azelõtt soha nem volt megütve, háát elhiheted nagyon meg volt illetõdve:DAzt hiszem h utána már nem nagyon voltak gondok, esetleg te is csinálhatod ezt hogyha megtámad akkor üssél rá a fejére de ne erõsset!Csak épp akkorát ami nem tetszik neki, nem kell mindenképp fájjon neki.Sok sikert!!És ne add fel!!
bocs véletlen elküldtem Azt akarom még mondani, hogy ez az Animal Planetes mûsor jó ötlet :)
Ugyanazt tudom mondani, amit az elöttem szólók mondtak: szelidítgesd, simogasd. Egyébként meg van olyan családtagod, aki nem szereti, gyûlöli a cicádat, esetleg elkergeti, belerúg, ha a közelébe megy? Mert ha van, akkor ez egy természetes reakció. Az én pár hónapos kiscicámat nem rég hoztuk el, és a 2. napon a húgom ment ki a teraszra, a cicus hozzádörgölõzött a lábához, hugi pedig elbotlott benne, és ráesett a macskára. A cica elrohant, átmászott a kerítésen és nem jött vissza estig, amikor hazajött, akkor pedig megkarmolt, mikor meg akartam simizni. Igaz, az én cicám másnap már jóban volt velem. :) A kaja fontos dolog ennél a "szoktatásnál". Emeld ki a szemében, hogy tõled kapja az ételt, te táplálod
ln a helyedbe próbálkoznék tovább! annyi macskád lehet még az életben! gondolj bele, hogy ha sok idõ is telik el, de milyen jó lesz visszagondolni pár év múlva, hogy õt te szelídítetted meg.. ne add fel! mi több macsekot is befogattunk már, általában nem voltak szelídek, de kajával mindent el lehet érni, elõbb vagy utóbb! kitartást kívánok nektek! :)
A kérdező hozzászólása: 15:45 Kössz hogy felfogtad a kérdés lényegét. Direkt megmondtam, hogy nem akarom elaltatni!!
Az ok, amiért ilyen vad, sokszor a gazdiban keresendõ.És ezért elaltatni egy macskát??? Eszetekbe se jusson többet szerintem! Ha téged megunna anyukád, normális lenne, ha megölne????
Menhelyre tudnád beadni, vagy meghirdetni valahol cserével.
A kérdező hozzászólása: Mégse jó a séta. Anya azt mondta hogy nem akar még legalább 3 oltást 50 000ért hogy kivihessem, mert ha meg még se lesz tõle jobb a helyzet akkor meg fõleg drága lesz úgy. :/
A kérdező hozzászólása: Megpróbálhatom hogy leviszem ez jó ötlet Köszi :) De egyébként felmehet ilyen helyekre igen :) egyetlen hely ahonnan néha ki van "ûzve" az a nappali, mert a pótapám nem bírja elviselni ha abban a szobában van. De egyébként ott is elég sokat van :P Amúgy a lakásban repkedõ bogarakkal szokott játszani. Meg a karommal. Néha felveszek egy kesztyût és akkor hagyom, hogy harapdálja meg karmolja a kezem. De amúgy ennyi. Szerintem kéne neki egy kert az biztos :/
09:39 vagyok. Pokoli macskák a mûsor címe. Lehet, hogy sarokba szorítva érzi magát mikor elmész mellette. Lakás cicáknál elõfordul az ilyen. Kanapéra, ágyra, szekrényre felmehet? Megengeditek, fel tud menni? Fontos, hogy ne érezze magát fenyegetve és hogy körbe mehessen úgy a lakáson, hogy ne kelljen lemennie a földre. Nem szereti a húzogatós játékot? XD Akkor mivel szokott játszani? A macskák reggel felkelés után járnak vadászni, próbálj akkor játszani vele. Lehet cicát is sétáltatni, akkor kimehetnél vele. Persze elõször gyakoroljátok otthon, nem kell sokáig napi pár perc és meglesz az eredménye. És persze szeresd nagyon!:)
A kérdező hozzászólása: 09:39 Köszi. :) Én is próbálom megszelídíteni. De viszont azt a farokcsóválósat azt én is tudom, mert már ugye volt két cicám elõtte és akkor is mindig tudtam, hogy az mit jelent és akkor hagytam, de mielõtt rám támad nem csinálja, illetve én csak elsétálok mellette és nem tudom, hogy mit csnál a farkával mert nem látom elõre hogy ott van. Jah és a húzogatós játékok nem jönnek be nála, már egész kicsi korában nem éredekelte õket :/ az a baj hogy a másik két lány cicám olyan édi volt csak az egyiket azért kellett odaadni mert anya nem bírta (kóbor) a másikat meg kicsokorában hoztuk el õt nagyon szerettem csak született kistesóm és oda kellett adni :( Egyébként lakás cica, gondoltam is rá, hogy kertbe kéne vinni csak hova? 10:24 Együtt lakom anyukámmal. (Emeletes ház) 16 leszek.
És ha anyukádé maradna ez, és te örökbe fogadnál egy bújós lány cicát?
A kérdező hozzászólása: Köszi :) én is erre gondoltam, de neki van egy cicája és már az is teher. :/ de egyébként õt se nagyon szereti. De nálunk a herélés elõtt is sajnos már ilyen volt a macsesz. Viszonmt az egyetlen akit szeret az az anyukám, és õ akarná megtartani igazából, csak én meg bújós cicát szerettem volna, nem tudtam, hogy ilyen cica is létezik. :(
ez hülye ötlet volt...

Van egy kis cicám az egyik szeme be van gyulladva és folyik belőle a könny is néha szokott tüsszögni és van amikor a másik szeméből is folyik a könny. Mit tegyek a cicámmal mielőtt elvinném az állatorvoshoz és, hogy mi lehet a cica problémája?

A cicám hangulata, mint amilyen eddig is volt tehát játszik a tesójával és étvágya is ugyan olyan jó. Próbáltuk kamillás teával, de nem hatott viszont tegnap kicsit viccesen hangzik, de adtunk neki egy kis házi pálinkát és másnap reggelre a szeme jobb lett, de már este fele ugyan olyan csúnya lett.

Legjobb válasz: nekünk amikor begyulladt a cica szeme kiderült hogy megszúrta valami...állatorvos adott neki infúziót 20. ezer forint ba került..megmûtötte :)

nekünk amikor begyulladt a cica szeme kiderült hogy megszúrta valami...állatorvos adott neki infúziót 20. ezer forint ba került..megmûtötte :)
A kérdező hozzászólása: Értelek. Lehet van benne valami, csak azt nem hiszem habár kitudja, de szinte mindig szem elõtt van, mert bent van a házban és mindig foglalkozunk vele. Van aki szerint szopornyikás viszont annak nem tudom a konkrét jeleit.
Inkább macskanáthára tippelek, ami a nevével ellentétben nem megfázás, hanem vírusos fertõzés, amit akár a cipõdön is hazavihetsz. ( én így jártam, csak lakásban tartott cica betegedett meg, két injekcióval rendbe jött) Házilag nem lehet kezelni.
A kérdező hozzászólása: Neked is ilyen tünetei voltak? Csak sajnos az állatorvosomban nem bízom, mert sok állatomat férre kezelte és sajnos el is pusztultak, de ha más nem lesz el viszem valami más állatorvoshoz.
A leírás alapján macskanátha, ahogy az elõttem szóló is írta. Ne hagyd kezeletlenül, mert csúnya szövõdményei lehetnek. Ha nem bízol a jelenlegi orvosodban, akkor keress másikat. Anno az egyik cicámat úgy hoztam el egy nyugdíjas pártól 8 hetesen, hogy nem tudtam, hogy átesett a macskanáthán, amit õk kezeletlenül hagytak. Az eredménye: asztma. Azóta akárhányszor felhergeli magát és mérgesen fújna vagy morogna, esetleg túlságosan megerõlteti magát, iszonyatos köhögõrohamokat kap. Szóval tényleg vidd orvoshoz, az a tuti.
3. vagyok: az enyémnél úgy jelentkezett, hogy erõlködve köhögött, mintha szõrt akarna kiköpni. Miután 3. napon sem változott a helyzet, szõrgombóc nem jött, vittem dokihoz. Így nagyon idõben voltunk. És miután oltva volt macskanátha ellen, enyhe lefolyású volt. Nem tudom, a Tiéd oltva van e? A fentiek miatt a csak lakásban tartottat is célszerû beoltatni. Sok a kóbor állat, terjesztik a vírust.
A cicád macskanáthás. Az én cicám is az volt és egyik napról a másikra elpusztult, megfertõzve a többi cicámat is. Ez a betegség csak a nem beoltott cicáknál jelentkezik. A betegség halálos kimenetû és otthon nem gyógyítható. Amit tehetsz, hogy meleg helyen tartod és vitaminokban gazdag ételeket adsz neki. (nem tejre gondolok, mert azt a cica nem tudja normálisan megemészteni). Érdemes állatorvoshoz vinni, aki antibiotikumot ír fel neki és 10-14 nap alatt kigyógyul belõle. Utána mindenképp oltatsd be, hogy többé ne fordulhasson elõ ilyen.
Kedves utolsó! Feljebb írtam, hogy az én OLTOTT cicám is beteg lett, csak jóval enyhébb lefolyású volt, mint az oltatlanoknál. Aznap, mikor a dokinál voltunk, még 2 cicát vittek, azok is oltott, lakásban tartottak voltak. Sajnos, a kóbor állatok terjesztik, cipõdön simán hazaviheted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Igaz most nem vagyok otthol, de vasárnap a cicám szeme vérzett mert kifakadt neki a hólyag és mostmár ahpgy rtesültem szüleimrõl szépen gyógyul neki. Annyi volt a problémája, hogy a cica tesója belekapott a szemébe és így kapott kötõhártya gyulladást. Mostmár csak akkor piros ha megdörzsöli magának. Mégy egyszer köszönöm mindenkinek! :)

Mit tegyek a cicámmal ha túl játékos?

az hogy játékos az persze nem baj, de már túlzás amit m?vel. Mindenkivel és mindennel játszik egész nap, nem lehet megsimogatni, csak evés közben és ha néha alszik :D folyton ha meglát valakit, elkezdi rágni a papucsot, cip?t, ugrál a lábunkra, pofozkodik, stb. Van neki egy rakás játéka, azzal is játszik. Mit tegyek, hogy hagyja magát simizni néha?

Legjobb válasz: Én ilyenkor azt csináltam, hogy magára hagytam, nem foglalkoztam vele, nem szóltam hozzáá... és játékai felét eltettem... Mert a macsekok egyszerre csak egy dologra tudnak koncentrálni, és attól meg nagyon bepörögnek hogyha látják, hogy maguk elõtt van több játék mindegyikkel szeretnének játszani... egyszer csak elfárad és lenyugszik.... nekem nagyon sok cicám volt, éés olyna rossz érzés volt, amikor valamelyiket nem lehetett megsimogatni vagy ölembe venni, de hagyni kell, majd magától odamegy! :)) gondolom még pici cica azért viselkedik így..?? :)

Én ilyenkor azt csináltam, hogy magára hagytam, nem foglalkoztam vele, nem szóltam hozzáá... és játékai felét eltettem... Mert a macsekok egyszerre csak egy dologra tudnak koncentrálni, és attól meg nagyon bepörögnek hogyha látják, hogy maguk elõtt van több játék mindegyikkel szeretnének játszani... egyszer csak elfárad és lenyugszik.... nekem nagyon sok cicám volt, éés olyna rossz érzés volt, amikor valamelyiket nem lehetett megsimogatni vagy ölembe venni, de hagyni kell, majd magától odamegy! :) ) gondolom még pici cica azért viselkedik így..?? :)
A kérdező hozzászólása: Igen kb. 2 és fél hónapos :) a legjobb hogy a kutyával is úgy játszik, mintha másik macska lenne :D
Majd kinövi, légy nyugodt. Addig is örülj, hogy egészséges. Nem minden macska egyforma, mindegyik külön egyéniség. Lehet, hogy a te cicád soha nem lesz az az ölbecica típus, bárhogy próbálkozol. Én mindenesetre akkor próbálkoznék a simogatással, amikor már jól lefárasztotta magát a játékkal. És ha van rá idõd és lehetõséged, játssz vele minél többet, mert akkor jobban hozzád szokik. Amikor játszol vele, tedd el a többi játékát, hogy veled legyen kénytelen játszani. De hát macskánál semmi garancia nincs a sikerre, ahhoz túl önfejûek. Másfelõl részben ezért is szeretjük õket. :)

Mit tegyek a cicámmal?

Van egy fehér ivartalanított, kb 10 hónapos kan macskám. A másik f? jellemz?je, hogy süketen született. 1 nap 2x szó szerint megbolondul; rohangál, belemászik a virágos földbe, felugrik a konyhapultra, 15 percig képes az alomban kaparászni, ráadásul elég hangosan, stb. Kajája mindig van, a vizét mindig cserélem, néha kap tejet is. Az almot is 2x takarítom 1 nap és hetente cserélem az egészet. Játékai is vannak, de a kupakkal sokkal jobban elvan. Még a saját árnyékéval is játszik! Mikor marad abba ez az "eszel?s" korszaka, vagy hogy tudom megfegyelmezni? Néha ráütök kicsit a fejére és akkor abbahagyja egy kis ideig.

Legjobb válasz: A fejre ütést - sõt, általában az állat megütését - nem ajánlanám, ugyanis emiatt elõfordlhat, hogy félni fog és végül elidegenedik tõled. De ez nem jelenti azt, hogy nem lehetne fegyelmezni a cicát. Ellenkezõleg, kell is. Én szereztem egy aprócska vizipisztolyt, ami alig látszik ki a kezembõl, s ha tetten érem a cicát (pl. bútorkarmolás, asztalon mászkálás, virágok amortizálása stb) akkor nyakon lövöm. A vizet utálja, ezért azonnal abbahagyja a rosszalkodást, viszont nem kapcsolja a kellemetlen élményt hozzám, mert nem tudja honnan jött. Tejet se biztos hogy kéne neki adni, tévhit hogy a cicáknak tej kell. Nehezen emészthetõ, hasmenést okoz - szóval többet árt mint használ.

A fejre ütést - sõt, általában az állat megütését - nem ajánlanám, ugyanis emiatt elõfordlhat, hogy félni fog és végül elidegenedik tõled. De ez nem jelenti azt, hogy nem lehetne fegyelmezni a cicát. Ellenkezõleg, kell is. Én szereztem egy aprócska vizipisztolyt, ami alig látszik ki a kezembõl, s ha tetten érem a cicát (pl. bútorkarmolás, asztalon mászkálás, virágok amortizálása stb) akkor nyakon lövöm. A vizet utálja, ezért azonnal abbahagyja a rosszalkodást, viszont nem kapcsolja a kellemetlen élményt hozzám, mert nem tudja honnan jött. Tejet se biztos hogy kéne neki adni, tévhit hogy a cicáknak tej kell. Nehezen emészthetõ, hasmenést okoz - szóval többet árt mint használ.
Ne bántsd! Még elég fiatal ahhoz, hogy "normális" macska legyen. Az én macskám is ennyi idõs, reggelenként szokott rájönni az 5 perc, de már csak röhögünk rajta. De ha tûrhetetlen dolgot csinál, pl felmászik a konyhapultra, kaparja virágföldet, spriccelj rá egy kis vizet.
2 éves kora után lenyugszik majd.
A mi egyik macskánk már 14 éves, de még most is elõfordul hogy "rájön az 5 perc", és rohangászik mint egy õrült. Ez macskáknál teljesen normális viselkedés, így vezetik le a felgyülemlett energiát. A vizipisztoly jó (vagy virágspriccelõ), de csak akkor használd ha tényleg muszáj (pl konyhapultra mászás, virágföld kikaparása) a rohangászásért, alomkaparásért NE! A virágföldkaparásra egyébként jó módszer ha a cserépbe köveket raksz, a föld tetejére.
Ütni csak azért mert kölyök és játszana? Majd kinövi. Egy kölyök macskától ne is nagyon várj mást. Ha ütöd akkor félni fog tõled. Meg hát alapból gáz verni....
Inkàbb pròbàld meglàtni a szépet ezekben az idôszakokban... olyan imàdnivalòak, mikor ezt csinàljàk... persze, egyetértek az elôttem szòlòkkal, a tiltott dolgok miatt igenis kell egy kicsit kôvetkezetesnek lenni, de ha épp csak ìgy szòrakoztatja magàt, akkor inkàbb csak figyeld és nevess rajta, vele... Az enyém is 10 hònapos, de ô làny... imàdnivalò jò cica, de amikor ez a bizonyos 5 perc ott van és felveszem, akkor képes akàr fel is pofozni (persze finoman, karmok nélkûl) ... Szal a legjobb ha hagyod hadd kergûljôn... majd abbahagyja és alszik egy nagyot utàna...
http://www.youtube.com/watch?v=w0ffwDYo00Q enyém pont ilyen :) Következetlen voltam, nem nagyon neveltem. Viszont imádom a kis dögöt :)
nekem is pont ugyan ilyen a macskám... majd kinövi :)
A kérdező hozzászólása: Azért az ütni olyan erõsen nem szoktam... Épp hogy megérez valamit. Köszönöm a válaszokat.

Mit tegyünk a cicával?

17 hetes kismama vagyok és kicsi a hely négy?nk számára. Próbáltuk elajándékozni jó helyre de nem kell senkinek.

Legjobb válasz: Mi 3szobás lakásba lakunk panelba és most várjuk a harmadik babóncánkat én is 17hetes terhes vagyok:) Nekünk 2 cicánk van akik aztán tényleg tudnak randalirozni mikor rájuk jön a játszhatnék,de nem adnám oda senkinek. Egy cicusnál nincs olyan,hogy kicsi a hely,õk egy fotelba is elvannak egész nap.Az igaz,hogy a babó szobájába ritkábban mehetnek majd be,de a gyerekekkel imádnak aludni. Egy kutyusnak valóban kell a tér,de egy cica megelékszik egy lukkal is. De nem az én döntésem és bocsánat ha megbántottalak. Szerintem ha tényleg ugyérzed nem lesztek meg ennyien probálkozhatsz menhellyel,ott szivesen beveszik a cicust. Boldog babavárást!

Mi 3szobás lakásba lakunk panelba és most várjuk a harmadik babóncánkat én is 17hetes terhes vagyok:) Nekünk 2 cicánk van akik aztán tényleg tudnak randalirozni mikor rájuk jön a játszhatnék, de nem adnám oda senkinek. Egy cicusnál nincs olyan, hogy kicsi a hely, õk egy fotelba is elvannak egész nap.Az igaz, hogy a babó szobájába ritkábban mehetnek majd be, de a gyerekekkel imádnak aludni. Egy kutyusnak valóban kell a tér, de egy cica megelékszik egy lukkal is. De nem az én döntésem és bocsánat ha megbántottalak. Szerintem ha tényleg ugyérzed nem lesztek meg ennyien probálkozhatsz menhellyel, ott szivesen beveszik a cicust. Boldog babavárást!
3 cicánk és 1 kutyánk volt, amikor a kisfiam született. El sem tudtuk volna képzelni, hogy bármelyiktõl megváljunk! Felelõsséget vállaltunk értük, amikor magunkhoz vettük, ez nem egy nagyra nõtt növény, amit tovább ajándékozok vagy eladok, ha már nem férünk el! És valóban "nem foglal sok helyet" egy cica! Megértem, hogy a baba fontos, de mit árt egy babának a cica, ha jól, tisztán és egészségesen, oltva van tartva és az otthonod tisztasága sincs elhanyagolva? A védõnõnk és a gyerekorvosunk is azt mondta, hogy az elsõ néhány hónapban ne menjenek a macskák a gyerek szobájába, aztán már úgyis összenõnek. Az interneten is rengeteg fényképet láthatsz kisbabákról és cicákról együtt. Szerintem gondold meg alaposan: a cica körül keltett félelmek nagy része alaptalan (pl megfojtja a babát, stb), a maradék (pl.fertõzések) pedig könnyen kivédhetõ, ha lelkiismeretes gazdája vagy.
Melyik városban/faluban laksz? Szereti a cica a társaságot? Szobatiszta?
A kérdező hozzászólása: Hódmezõvásárhelyen és magának való cica, de ha olyan a kedve akkor játszik az emberrel. Igen szobatiszta, de az új helyet mindig ki kell ismernie. Mikor megkaptuk akkor volt hogy az ágyrapisilt, de azt csak 2-3-szor csinálta aztán megtanulta hogy jelezzen ha ki kell mennie.
Kicsi a hely? Hát mekkora az a macska?
Inkább akkor adjátok egy menhelynek, de az utcára semmiképp!!Vagy próbáld meg az Expressz.hu-n az "ingyen elvihetõ"-k közé felrakni, hátha valaki örülne neki!;)

Van egy cicám ami épp most fogzik (fogváltás) és e mellé egy olyan személynek a macskájától van aki mindig részeg cigizik és bántja néha-néha az állatokat is. Mit tegyek? (a cicát nem lehet még elvinni épp váltja a fogát)

Legjobb válasz: Ezt most írd le még egyszer, érthetõen, ha választ szeretnél kapni rá. A fogváltás miért zárja ki, hogy elvigyétek? Nem mindegy hol esnek ki a tejfogai?

Ezt most írd le még egyszer, érthetõen, ha választ szeretnél kapni rá. A fogváltás miért zárja ki, hogy elvigyétek? Nem mindegy hol esnek ki a tejfogai?
Ha a cica mar nem szopik, tehat olyan 8 hetes korul van, akkor elviheted.
A kérdező hozzászólása: a cica jól van és kiderült hogy a körülötte lévõ kutyák bántották a testvéreivel együtt szerencsére mind a 3 cica épségben gazdira lelt de még ott kell maradniuk az anyjuknál.

Mit tegyek a cicám szemével?

Ma reggel talált az utcában lakó hölgy az udvarán 3 kis cicát. Én elhoztam az egyiket mivel nincsen anyjuk,es alapból is szerettem volna egy csöpséget. A probléma csak az hogy nagyon csúnya a szeme. Váladékozik neki. Kamillával kezeltük neki,de adtól össze ragad a szeme. Most este szemcseppet csepegtettünk a szemébe,hátha.. Valaki tudna segíteni hogy mit tegyek? Valami más praktika esetleg?

Legjobb válasz: Mi régen kamillás fõzettel törölgettük neki naponta 3-4x, pár nap után mindig elmúlt.

Mi régen kamillás fõzettel törölgettük neki naponta 3-4x, pár nap után mindig elmúlt.
Valószínûleg macskanáthás, ami egy vírusos betegség, nem azt jelenti, hogy megfázott és huzatot kapott a szeme. Állatorvos ad injekciót ellene, különben megvakulhat tõle, sõt bele is pusztulhat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Mi arra gondoltunk hogy mivel az anyja fogalmunk sincs ki, vagy hogy honnan valóak a cicák nem voltak megfelelõ helyen tartva és ápolva és ezért lehet ez.. Még a holnapi napot megvárjuk tisztogatjuk neki és hétfõn elvisszük állat orvoshoz ha nem lesz jobb. Hétvége van, és itt kis városba nincs állat orvosi ügyelet.. csak messze és eléggé jó pénzért..:S
Állatorvos, macskanátha lesz a gond, amit egy egyszerû kasmillás lemosás nem szûntet meg!
attòl, hogy a pici szeme csipás még nem jelenti hogy macskanàtha Vicuska ha az lenne annak vannak más tünetei is. ez szerintem csak gyullAdás a kamilla jò dolog. de elviszed dokihoz adni fog valamit amitõl gyorsan elmùlik és rendbe jön a szeme.
A kérdező hozzászólása: De a macska náthának pontossan milyen tünetei vannak?:S
sokat tüszög (prüszköl a cicád?) a szemén kivül észrevettél még màst is a cicàn? ami gond lehet ?
A kérdező hozzászólása: Igen sokat trüszögöt..:S:S Tegnap egész nap aludt és este felakartam venni az ülembe, de már megvolt halva..:( pedig annyira csöpp kis jószág volt..:(
Sajnos valószínûleg a testvérei is el fognak pusztulni.

Mit tegyek a cicámmal? Van valami ötletetek, hogy miért lehet, vagy tanács, hogy mit csináljak?

Van egy 6 éves kiherélt whiskas cicusom, aki nem hajlandó használni az almot ( ami tökéletesen tiszta) hanem rendszeresen a lakás különböz? pontjaiba pisil. próbáltuk már azt a spray-t is, ami elméletileg távol tartja a macskákat, de ez sem használt semmit. Van valami ötletetek, hogy mit tegyek, vagy mit?l lehet egyáltalán?

Legjobb válasz: próbáltál másféle almot is? sose használta vagy csak egy ideje?

próbáltál másféle almot is? sose használta vagy csak egy ideje?
Váltottatok alomfajtát mostanában? Vannak olyan almok amik bántják a tappancsát és ezért nem hajlandó belemenni ilyen pl a szilikonos alom is. Én a Lidl-ben kapható csomosodó almot tudom ajánlani, az enyémek szeretik és oltári könnyû takarítani csak kiveszed a "pisigolyót" és már kész is :) ráadásul még pénztárcabarát is! Ha ez nem válik be Fressnapf-ban a Fit+Fun saját márkájú almot is szokták szeretni nagyon! Remélem tudtam segíteni!
Nézesd meg a veséjét, a cicák sokszor jelzik megváltozott ürítési szokással, h baj van. Ha az rendben van, akkor válts almot, alomládát, alomhelyet. Ki tudja, mi baja lehet!
A kérdező hozzászólása: Ugyan azt az almot adjuk neki mindig, eddig nem volt baj. körülbelül egy hónapja csinálja ezt. köszönöm a válaszokat, szerintem megpróbálok másik almot, ha az sem, akkor megnézettetem állatorvossal.
A leggyakoribb esetekben azért nem használják az almot a cicák, mert rossz helyen van elhelyezve, ami számára kényelmetlen, közel van esetleg az etetõtáljához, nem elég eldugott helyen van. Nem szeretnek "nagyközönség" elõtt pisilni-kakilni. Szeretnek elbújni. Nem szeretik, ha egymás mellett van az ételük és a WC-jük. Próbáld meg egy számára megfelelõen eldugott kis sötétebb sarokba tenni az almát.
Ja. és utána mutasd meg neki, hogy már más helyen van. :-)

Mit tegyek a cicámmal?

2 éves körül lehet a cicám és még eddig sosem kakilt be, de mostanában eléggé sűrűn. Õ egy benti cica. Nem is igazán szokott kint lenni, csak az erkélyen ablakban stb. ezért is félek kiengedni hogy valami baja lesz, mert nincs hozzászokva a veszélyhez. Kérlek segítsetek. Mit tehetek hogy ne kakiljon be? Van bent macska alom is meg minden.

Legjobb válasz: foglalkozz vele többet, bosszúból is csinálhatja

foglalkozz vele többet, bosszúból is csinálhatja
A kérdező hozzászólása: foglalkozok vele, hiszen velem alszik és minden nap velem van.de megpróbálok még többet, és remélem beválik.
A macskáknál nincs olyan, hogy bosszú... Nem változott meg valami a környezetetekben? Nem került új dolog, tárgy, a házba? Nem jött új, ismeretlen állat a környékre, akit a te cicád érzékelhet? Általában akkor is szoktak ilyesmit csinálni, ha valamiért nem érzik biztonságban magukat, ezért saját ürülékével is biztosítja a territóriumát. Valami tuti megzavarta, azt kéne kideríteni, hogy mi és ha az megszûnik, eltûnik, akkor remélhetõleg õ is visszaszokik az alomra, mint ahogy alapból arra is járt.

Mit tegyek, a cicam nagyon rosszul van?

Perzsahoz hasonlit a cica, igazabol rongybabakent van beirva es az a gond hogy kiengedten mind mindig a kertbe jatszott es mikor hivtam nem jott,azt vettem eszre hogy nagyon nyaladzik, behoztam de meg mindig nem jott helyre, nagyon folyik a nyala taknya es orra,reszket,nagyon felek hogy megdoglik.Be van oltva.De mit csinaljak, egy dokit sem erek el,kis varosban lakok.tejet nyomtam a szajaba de nem sokat segitett.legyszi irjatok ha tudtok segiteni..terhes is vagyok nagyon felek ..

Legjobb válasz: Szerintem egy sima megfázásról van szó.Vagy evett valamit, de szerintem nem lesz komoly baja

Szerintem egy sima megfázásról van szó.Vagy evett valamit, de szerintem nem lesz komoly baja
Nekem ez valamilyen vegyszer okozta mérgezésnek hangzik. Próbáld minél elõbb, amilyen gyorsan csak lehetséges eljuttatni állatorvoshoz! Addig adj neki folyadékot, de ne erõltesd a torkába, meg ne fulladjon.
Újságban szokták írni az állatorvosi ügyelet telefonszámát is, próbáld megkeresni!!!Mindenképp szerezz egy dokit!
Szerintem mérgezés.Valamilyen mérget ehetett.Ha patkánymérget evett akkor már a doki is késõ lesz.
Mindenképp állatorvost hívj, keress a telefonkönyvben egyet aki házhoz tud menni akár, vagy te vidd el. Én is ott rontottam el egyszer hogy magam próbáltam segíteni a cicámon, és az orvost csak késõn hívtam. Valószínûleg nagyon megfázott, nekem ebbe halt bele a cicám. De az is lehet hogy mérgezés, az még rosszabb lehet.
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat.Valahogy kaptam orvost, valamit beszurt neki, szerinte valami viragot evett meg ami mergezo.Most folyamatosan alszik, a doki szerint meg egy ket nap mulva dol el hogy ok e minden.Nagyon remelem semmi baj nem lessz, nehezen viselnem igy terhesen meg rosszabb, egyedul is vagyok vele, vele alszom mindig..Remelem nektek sosem lessz ilyen gond!sziasztok
Remélem minden rendben lesz, vigyázz a növényekkel, sok fajta van ami mérgezõ a cicáknak.
Nekem két cicusom van, imádom õket, és néha megengedem, hogy velem aludjanak.Ezt azért írtam le, hogy tudd, szeretem a cicákat, de azt javaslom, Te , mivel terhes vagy, ne nagyon engedd közel magadhoz. Az ördög nem alszik, nehogy valamit elkapjatok a pici babával!!!
A kérdező hozzászólása: Az utolso valaszolonak:azota megvan a babam mar 2 es fel honapos :-) A cica is jol erzi magat de elkoltoztem es a cicus szuleimnel van.Rossz visszagondolni hogy majdnem elveszitettem cicamat, ki sem engedtem azota.Most a babamra vigyazok..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!