Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, a babám nagyon (119 db)

Mit tegyek? A babám 10 hónapos és még mindig szopizik. Evvel nincs semmi proléma, a baj az, hogy nagyon dagi lettem és szeretnék elkezdeni tornázni.

Nagyon sokat ártanék ezzel? Úgy tudom, hogy el?ször a méreg távozik bel?lem, utána van zsírégetés.

Legjobb válasz: Nem ártasz vele, ha nem viszed túlzásba. Kb. a 10. hónaptól az anyatej tápértéke már úgysem elég kizárólagosan a babának, a hozzátáplálásnak egyre nagyobb szerepe lesz. Egyébként szopi után tornázz mindig, ha tudsz, mert a melleknek is akkor a legjobb. Nem kell egybõl a legnehezebb tornával kezdeni, szépen,apránként láss neki és akkor nem lesz semmi baj. Sok folyadékot igyál a torna elõtt-után és figyelj a tejre- ha úgy érzed, a tornától kezd apadni, akkor változtass!!!...ezzel együtt az étkezéseden is kellene valamit majd módositani, mert kizárólag a tornától nem fogsz lefogyni.

Nem ártasz vele, ha nem viszed túlzásba. Kb. a 10. hónaptól az anyatej tápértéke már úgysem elég kizárólagosan a babának, a hozzátáplálásnak egyre nagyobb szerepe lesz. Egyébként szopi után tornázz mindig, ha tudsz, mert a melleknek is akkor a legjobb. Nem kell egybõl a legnehezebb tornával kezdeni, szépen, apránként láss neki és akkor nem lesz semmi baj. Sok folyadékot igyál a torna elõtt-után és figyelj a tejre- ha úgy érzed, a tornától kezd apadni, akkor változtass!!!...ezzel együtt az étkezéseden is kellene valamit majd módositani, mert kizárólag a tornától nem fogsz lefogyni.
Szia!A hirtelen fogyást kell kerülni szoptatás alatt!Minden nap min.15 perces futás(helybenfutás szobában)nagyon sokat segít!A napi rendszeres séta is jó mind neked mind a babádnak!Combra, hasra, fenékre sokféle erõsítõ gyakorlatok vannak.A melledre viszont ne gyúrj!!!Szépen lassan a helyes étrend betartásával le fognak menni a kilók!Tehát nyugodtan vegyél dvd-t(Rubint Réka, Béres Alexandra)és vágj bele!

Mit tegyek, ha en nagyon szeretnek meg egy babat, a ferjem meg mar nem? Pedig anno ugy vagtunk bele, hogy 2 gyerekunk lesz.

Azt mondja, hogy ezzel az egyel is sok baj van, nem kell neki tobb problema. Most lesz 2 eves, tunderi kicsi angyal, nem tudunk ugy egy utcat vegigmenni hogy ne szolitsanak le. Nagyon el vagyok keseredve, nekem van testverem, neki is van huga, de 8 ev van koztuk, tehat majdnem "egykekent" nott fel. En ezt elkepzelhetetlennek tartom, testver nelkul nem elet az elet. Hogyan gyozzem meg? Segítsetek!

Legjobb válasz: Sehogyan Egy babát mindkét szülõnek akarnia kell.Nem tudom,hogy a párod szerint mi az a sok baj és probléma,amit érez.Ezen kell elõször változtatni.Lehet,hogy tündéri a fiad,de az is lehet,hogy ezt csak te látod így.Lehet,hogy hisztis,vagy állandóan vele kell foglalkoznotok,vagy anyagilag kerül sokba.Ezt csak te tudhatod,és ezt meg kellene beszélnetek. Még nincs elkésve a testvérke,ráérsz 2-3 év múlva elõhozni ezt a témát.Ha a férjed rájön,hogy mégsincs annyi baj a gyerekkel,akkor valószínûleg nem lesz kifogása a testvérke ellen.Még nagyon kicsi a fiad,én nem vállalnék ilyen hamar második babát.

Sehogyan Egy babát mindkét szülõnek akarnia kell.Nem tudom, hogy a párod szerint mi az a sok baj és probléma, amit érez.Ezen kell elõször változtatni.Lehet, hogy tündéri a fiad, de az is lehet, hogy ezt csak te látod így.Lehet, hogy hisztis, vagy állandóan vele kell foglalkoznotok, vagy anyagilag kerül sokba.Ezt csak te tudhatod, és ezt meg kellene beszélnetek. Még nincs elkésve a testvérke, ráérsz 2-3 év múlva elõhozni ezt a témát.Ha a férjed rájön, hogy mégsincs annyi baj a gyerekkel, akkor valószínûleg nem lesz kifogása a testvérke ellen.Még nagyon kicsi a fiad, én nem vállalnék ilyen hamar második babát.
Az anyai ösztön tényleg erõs, de nem lehet fontosabb a gyerek érdekénél.Márpedig az, hogy lépj tovább, nem a gyerek érdeke.Tudom, hogy ma divat elválni, egyedül nevelni a gyereket, majd másik pasit keresni.De nehogy már ez legyen a követendõ példa.És egy apának nem kell becsukott szemmel járni, ha gondok vannak a gyerek miatt, Ettõl még szereti a gyerekét.Csak sok anya nem képes tudomásul venni, hogy nem minden gyerek kisangyal.Megkell egymással bezsélni a dolgokat.Az pedig aljasság lenne a férjjel szemben, és felelõtlenség a picivel, ha a férjet átrázva esnél teherbe.
Én írtam hogy szánalmas. És arra értettem, hogy valaki szerint ne vegye be a gyógyszert. Szerinted ez tisztességes módszer?
Nem értek egyett az elõttem szólóval. Nem szabad erõltetni, mert csak a károdra válik. Mi az "hogy lépj tovább?" Másik pasihoz? Gondolom, neked sem mindegy, hogy kitöl lesz. Ha nem szereted a férjedet és csak a gyerek köt össze, akkor más a helyzet.
Legyen aljas? Undorító nõi praktika. A férjed gondolom nem hülye, és kiderül, és oltári nagy balhé lehet belõle. Rettenetesen átvertnek érezné magát. Egy gyerek nem egy szülõnek a döntése, hanem KÖZÖS. Férfi vagyok egyébként, lehet lepontozni.
Szerinrem amit az utolsó mondott az egy szemét és szánalmas dolog! A gyerekek és a férj szempontjából is! Ne alkudjon meg? És a férje? Az nem baj hogy õ mit akar? Miért neki kéne engedni? Szerintem beszélj vele ahogy az elsõ mondta, és ha te nem tdusz lemondani egy másik gyerekrõl akkor se erõltesd rá!
"Szerinrem amit az utolsó mondott az egy szemét és szánalmas dolog! A gyerekek és a férj szempontjából is! " Szerintem meg ez a szánalmas. Nem hiszem, hogy 2 értelmes ember nem tud KÖZÖSEN közös nevezõre jutni. Nem kell eröltetni. ERÕVEL NEM MEGY, ÉRTS MÁR MEG!!!
Ebbe szoktak a kapcsolatok belehalni....sajnos. Próbálj meg eltávolodni a férjedtõl, ha neked a baba hiánya szomorúságot okoz, akkor érezteds, aztán vagy megváltozik, vagy tovább kell lépned. Mindenesetre ne alkudj meg!!! Az anyaság csodálatos, és az anyai ösztön mindennél erõsebb, még egy pasinál is. Kétgyerekes anyuka
Szerintem ez nem jó4 mármint egy apának nem azzal kell foglalkozni hpy mi a rossza a gyerekben hanem az hogy mi a jó! amúgy legyél egy kicsit "aljas" mondjuk ne szedd be a fogamzásgátlót!
Férfi vagyok, nagyon elkeserített egy-két hozzászólás. Egyes nõknek mindegy hogy kitõl lesz gyereke, csak legyen? Nem attól, akivel szeretitek egymást? Nem az a szép, ha szeretetben nevelitek fel a gyereket, amit közösen akartatok? És ha leléptek, mi a biztosíték arra, hogy találtok még gyerekre érdemes férfit? Vagy akkor többévi keresés után már végképp mindegy???? Úristen, áldom az eget, hogy nem ilyen a párom. Nyomhatjátok a lepontozást.
Kedves kérdezõ: "testver nelkul nem elet az elet" Nekem nincsen testvérem (meg egy csomó mindenkinek), akkor nekünk nincsen életünk? Ne haragudj, de ez nem így van. Nagyon jól megvoltam egyedül, semmiben nem szenvedtem hiányt, volt nagyon sok barátom és kész.
Pl az szerinted nem közös nevezõ, hogy most nem de mondjuk 2-3 év múlva igen. Szerintem ez közös nevezõ. Azért annyira nem "szemét" a férfi, mert van már egy gyerek, nem? Ha nem lenne, akkor más lenne a helyzet. És az még egy fontos kérdés, hogy szeretik-e egymást, mármint a szülök.
Szerintem ebben a kérdésben nincs közös nevezõ: vagy az egyik enged vagy a másik. Ha meg egyik sem akar engedni, akkor külön kell menni és keresni megfelelõ társat a vágyaihoz, a pasinak nõt, aki nem akar gyereket, a nõnek egy pasit, aki akar. Mégis mit lehet ezen megbeszélni? Maximum azt, hogy az egyik miért akar a másik miért nem . És utána ki fogadja el a másik álláspontját. Közös nevezõre nem lehet jutni. De kiváncsi lennék a te közös nevezõdre.
"ebben mi a közös nevezõ, kedves elõttem szóló? " Ez a közös nevezõ: leülni megbeszélni
Emlékszem Marsi Anikó ott hagyta annó a Palikot mert az nem akart gyereket, most meg már második van nekik és lehet hogy még lesz harmadik is. Persze kérdés kinek fontosabb a saját álláspontja. Ha õ mindenképp több gyereket akar, akkor tovább kell lépnie és ha fontosak a férjének akkor belemegy a második gyerekbe. Ha persze neki fontos a férje akkor pedig bele kell nyugodnia abba amit a férje akar.
ebben mi a közös nevezõ, kedves elõttem szóló? ez nem olyan mint a kanapé színe, vagy a mosógép márkája... vagy lesz gyerek, vagy nem! nincs köztes állapot, itt valakinek engednie kell. Kérdezõ, ülj le a férjeddel beszélgetni, kérdezd meg, mi a gond a jelenlegi gyerekkel, próbáljátok ezen segíteni. Szerintem is gáz, ha önzõ módon nem veszed be pl. a fog. gátlódat! Benne van a pakliban, hogy emiatt elhagy, de az is, hogy veled marad, csak a gyerekek miatt! Megéri ez? Szerintem nem. A legegyszerûbb az õszinte beszélgetés.
A kérdező hozzászólása: Nekem ugy tunik, hogy ti most egymassal vitatkoztok ahelyett hogy tanacsot adnatok. Termeszetesen nem arra gondoltam hogy atverem. Hogyan gyozzem meg, errol szolt a kerdes, es nem a veszekedesrol. Elore is koszonom.
bocs, utolsó elõtti
Utolsó ha valakinek fontosabb a gyerek mint a férje aki nem akar (épp) akkor miért ne hagyja ott? Sok nõ bármit megtesz a gyerekért. Inkább kényszeríteni kéne a pasit vagy becsapni?

3-hetes babám mostanában nagyon rosszul eszik pár perc alatt olyan mintha jól is lakna mert el is alszik. Nem tudom mi lehet a baj nagyon aggódom. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Az én középsõ fiam pár hetes kora óta csak kb. 5 percig szopizott. Elég volt neki. Õ azóta is nagyon "intenzíven" csinál mindent. Ha a babád amúgy elégedett, van elég tele pelusa, és gyarapszik, akkor nincs miért aggódnod. Ha szerinted túl sokat alszik, esetleg kérdezz szakembert. Inkább a szoptatási tanácsadókat javaslom (lll.hu), mint a védõnõket, bár a tiédet nem ismerem. Sok jó tippet találsz itt, és önbizalomnövelõnek sem rossz: http:/www.szoptassugyesen.hu

Az én középsõ fiam pár hetes kora óta csak kb. 5 percig szopizott. Elég volt neki. Õ azóta is nagyon "intenzíven" csinál mindent. Ha a babád amúgy elégedett, van elég tele pelusa, és gyarapszik, akkor nincs miért aggódnod. Ha szerinted túl sokat alszik, esetleg kérdezz szakembert. Inkább a szoptatási tanácsadókat javaslom (lll.hu), mint a védõnõket, bár a tiédet nem ismerem. Sok jó tippet találsz itt, és önbizalomnövelõnek sem rossz: http:/www.szoptassugyesen.hu
Ha egyältalán nem, akkor irány a kórház!
na, miújság?
Aggodok.ma az én 8hósom is sokat aludt ma..
Kedves 23-as! 30 hetes kismama vagyok és ma az én kisfiam sem volt túl aktív. Szerintem front lehet. Ne aggódj! :-)
Szorítok nektek!
Remélem minden rendben van Kérdezõ, rég elmentél már.
Szia.mi volt az orvosnál?rendben van a baba?
Mi volt az orvosnál??? Szorítok!
Remèlem csak kimerültsègtõl elaludtatok, ès nincs baj!!!
Nagyon szorítok!
A kérdező hozzászólása: Elnézést, hogy csak most írok, de tényleg ledobott a lábamról a nagy izgalom. Hála Istennek nincs semmi baj! :) Csak lusta mint az anyja! Figyelték a szívhangját egy órán keresztül és rendben volt! Bezzeg akkor már mocorgott a drága. Hatalmas kõ esett le a szívemrõl! Köszönöm, hogy ennyire aggódtatok, és szurkoltatok, nagyon szép tõletek! :) Jó egészséget kívánok nektek is és a babátoknak is!
Örülök neki! Tényleg szerezz be akkor egy otthoni szívhangfigyelõt, ha már ilyen kis lusti. Elég csak bekapcsolnom és már virgánckodik is :-) Szerintem 9000 HUF-ot megér és nem kell folyton aggódni :-) Minden jót! :-D
Jaj de jo! Nagyon izgultam ertetek, most keltem fel az elso volt, h megnezzem irtal e ide:-) Nekem is van magzati szivhangfigyelom, tenyleg jo tud lenni mikor lusta a baba, vegyel mindenkepp! Tovabbi szep babavarast!
Jaj nagyon megkönyebbültem, ....
Én is...;)
Örülök neki, hogy mindketten jól vagytok :) Én is mindig így jártam mikor keveset mozgott vagy nem is mozgott bementünk a kórházba ráraktak NST-re és ott bezzeg elkezdett mocorogni :)
Nagyon örülök, hogy minden rendben! Sokan aggódtunk értetek így ismeretlenül is. Szép napot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! :)
Szoritok és gondolok rátok :)
hát belekönnyeztem, ahogy végigolvastam mindent, és egy picit a helyedbe képzeltem magam...nagyon remélem hogy mindketten jól vagytok, és írd meg mi volt, amint tudod! szorítok én is!
Na, mi volt?:)
ha eltelt 24 óra, akkor ajánlott a doki én mennék
Menj el!!!! Vagy a védõnõhöz szívhangot hallgatni! És írd meg mindenképp mi volt! Nagyon-nagyon szurkolok!!!
erre jó a szivhang hallagtó. hazsnáltma már 5000 Ft. Én tuti veszek majd, mondjuk nálunk a családban volt magzat elhalás a 7 hónapban, tehát emiatt végképp fogok venni. Majd ird meg mi a helyzet. Én biztos elmennék orvoshoz.
Szia. Menj el a terhesambulanciára! Én is így voltam 24 hetesen. Este mentünk be, mert egész nap nem mozgott és nagyon megijedtünk. Ott UH-on is megvizsgáltak és "úgy" is hogy esetleg nem-e nyílt ki a méhszáj. Szerencsére nem volt semmi gond csak a Bébikénk aznap lusta volt, Kívánom hogy ne legyen semmi baj. Én is megnyugodtam, mert ilyenkor pláne mellõzni kell az idegeskedést, aggódást.
Tegnap reggel óta? Azonnal kórház!...
Eltelt 24 óra!!! Menj be az ügyeletre és nézzenek meg! Remélem semmi gond nem lesz! Imádkozom értetek! Javaslom az angelsound magzati szívhangfigyelõt az ilyen helyzetekre. 9000 HUF körül van, de megéri!
Mi a helyzet? Voltàl orvosnal?
Voltal orvosnal ugye? Engem is erdekelne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Most készülõdök és megyek. Majd megírom mit mondtak! Kérlek szurkoljatok értünk! :(
Nagyon szorítok értetek!
remélem csak lusta volt a babád azért nem mozgott
Nem lesz semmi gond! Kitartás!
Nagyon drukkolok
Megy a drukk!!!
Na? ugye nincs semmi baj?
Én mikor csak nagyon keveset mozgott a babám egész nap, majd mikor már egy fél napja nem éreztem mozogni akkor bementem és megvizsgáltak. Jobb többször feleslegesen bemenni mint egyszersem aztán pont akkor van a baj. Drukkolok hogy ne legyen semmi, majd ird meg mindenképp hogy mi volt.
Nem lesz semmi gond !!
Éreztem, hogy nem lesz itt baj :) mi a 35.hétben vagyunk és az én fiam is kis lusti :D a napi limint meg van, amennyinek már ilyenkor lennie kell, de nem sûrûn lépi át :D
ahányszor csak tudod, maszírozd, tornáztasd.
szia! Nálunk ugyanez van, 3 hetes...nekem az is segített, ha a hasamon elaludtés õ is hason feküdt rajtam. Vagy vmi meleg a pocira, én vasaltam ré textil.pelenkát, és bebugyoláltam...
Mi ma vagyunk 3 hetesek. Nekem is hasfájós a babám. Nekünk a tornáztatás, hassimizés tegnap bejött, ki is pakolt rá 1 órára és utána 5 órát aludt.:) Van mikor a rezegtetés jön be, vagy van mikor ha magamra teszem, a meleg jól esik a pocijuknak. Mi is használtuk az Infacolt, de rájöttem hogy amellett is ugyanaz a helyzet mintha nem használnánk, így nem használjuk. Én is odafigyelek mit eszem, de a dokink azt mondta van amelyik babának szinte mindegy mit eszel igyis-úgyis hasfájós lesz. És általában a 6.hét végére de legkésõbb 3 hónapos korukra "kinövik".
Nekünk a tornátatás, espumizan cseppek és a hasonfekvés-hátonfekvés váltakozása jött be végül. Aztán 12 hetes egyik napról a másikra elmúlt! Kitartás!
arra vigyázz, hogy ne tedd mellre, valahányszor sír és keres, legalább másfél órát tartani kell a cicizések között, mert a túletetéses hasfájást is cicizéssel akarja megoldani a baba, mert megnyugtatja, de sokkal rosszabb lesz. Büfiztesd sokat.
az en babam is ugyan ennyi idos es hasfajos:( en most homeos bogyot adok neki:COLOCYNTHIS, talan bevalik, minde esetre tegnap aludt egesznap mert nem zavarta a pocija,
A kérdező hozzászólása: köszi a tanácsokat mindenkinek, majd próbálkozunk:)
Mi 3 hónaposak vagyunk, és kb. 2 hónapos koráig volt hasfájós. Mindent kipróbáltunk az infacolt, espumisan, a gyógyvizet, homeós bogyót, de semmi nem használt, ugyanúgy ordított tõle. Akkor eldöntöttem, hogy nem kisérletezek vele tovább, abbahagytuk a gyógyszereket, és amint kitisztult már nem fájt a hasa. Nappal tedd többször hasra, és tényleg sokat büfiztess. Nálunk bevált. Nagyon boldog babázást és kitartást!
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek a tanácsokat.nekem talán a sab simlex nevû csepp használ, de sajnos estére még mindég nagyon görcsös.abban bízom 3 hónaposan elmúlik.

S. O. S. Ma jöttünk haza a babával a kórházból. Kisebesedett a mellem, csomós, duzzadt, és az egyik seb bevérzett. Mit tegyek? A másik is már fáj nagyon? Így maradhatok éjszakára, tápszer és kevés tejci nélkül?

Legjobb válasz: Minél hamarabb kezdj el fejni, mert be fog gyulladni a melled. Ha van mellszívód azzal, ha nincs akkor kézzel. Meleg vizes borogatás vagy fürdõ is sokat segíthet, de semmiképpen ne hideg vízzel borogasd ha nem akarod h elmenjen a tejed. Igyál sok folyadékot, nekem a rostos üdítõktõl nagyon sok tejem volt és az édeskömény teától. a lényeg , h sok folyadékot igyál és minden szoptatás után fejd le a melled,még éjszaka is. A berepedt mellbimbóra nyomj ki egy kis anyatejet és hagyd h rászáradjon. Nem kell rögtön a tápszerre gondolni,rakd mellre amikor csak úgy látod, h hajlandó szopizni és pár nap alatt lesz annyi tejed h nem kell pótlás és pihenj nagyon sokat.

Minél hamarabb kezdj el fejni, mert be fog gyulladni a melled. Ha van mellszívód azzal, ha nincs akkor kézzel. Meleg vizes borogatás vagy fürdõ is sokat segíthet, de semmiképpen ne hideg vízzel borogasd ha nem akarod h elmenjen a tejed. Igyál sok folyadékot, nekem a rostos üdítõktõl nagyon sok tejem volt és az édeskömény teától. a lényeg , h sok folyadékot igyál és minden szoptatás után fejd le a melled, még éjszaka is. A berepedt mellbimbóra nyomj ki egy kis anyatejet és hagyd h rászáradjon. Nem kell rögtön a tápszerre gondolni, rakd mellre amikor csak úgy látod, h hajlandó szopizni és pár nap alatt lesz annyi tejed h nem kell pótlás és pihenj nagyon sokat.
Masszírozd a melled, vagy kérd meg a párod masszírozza szét a csomókat! Most durrannak be a melleid, azért feszül fáj, becsomósodott mert nem szívta ki a baba! Ez szinte mindenkivel megesik, masszírozd a melled, a babád pedig 2-3 óránként minimum fél órát ciciztesd, gondolom bealszik rajta, ébresztgesd! Nyugodtan szoptasd, fáj fáj ki kell bírni ez az elsõ héten ezzel jár, de ha nem kap tejcsit kiszárad holnapra!
Elõször is gratulálok a babához! Másodszor: Van mellszívód? Mindenképpen ki kell szívni a melledbõl a tejet. Elõtte viszont vegyél egy meleg zuhanyt, és a melledre meleg vizet(amilyen meleget elbírsz) folyass, és közbe masszírozd! Utána tedd cicire a bébit, vagy szívd le mellszívóval. A tápszert felejtsd el! Nem tápszer kell a babának, hanem a tej. Az a legjobb neki. A melledre Garmastan krémet tegyél vékony rétegbe, majd mikor szoptatsz mosd le. Szopi után meg megint kend be. A védõnõ nem volt kint? Nem mondta el, h ezzel a csomókkal nem szabad viccelni? Fel kellene hívnod! Mielõbbi jobbulást kívánok! :) Egy 6 hónapos kislány anyukája
Nyugi, nyugi! Én is így jártam a második babámmal, aztán pedig 7 hónapos korig csak anyatejet evett. Szóval: én a fejést nem javaslom, minél inkább fejed, annál több tejed lesz, ez szerintem zsákutca! Én langyos vízzel zuhanyoztam néhány percig és apadt annyit, hogy utána kényelmes volt a szoptatás. A sebek ellen tényleg nagyon jó az anyatejjel bekenés, mert az jó zsíros. Holnap pedig gyorsan vegyél valami jó krémet (én azt nem használtam) illetve nekem gumiból készült bimbóvédõm volt. Néhány napig az segített, szopizáskor rá kellett húzni a mellre, és nem bántotta annyira. (Rossz hasonlat, de olyan, mint az óvszer.) Sok sikert, kitartás, jó lesz!! Ja, nekem a seb kb. egy hétig tartott, aztán elmúlt!
a duzzanatot úgy tudod elmulasztani, hogy gyakran kiüríted a tejet. tehát szoptass gyakran, vagy fejd le. ne ijedj meg, sokszor csak több nap alatt múlik el a duzzanat. ha bepirosodik, az már a gyógyulás jele. nem hiszem, hogy kevés lenne a tejed, mert épp az csomósodott be (tehát több van, mint amit kiivott.) Úgy szoptasd a babád, hogy a problémás mellel kezdi a szopit, az álla legyen a csomó irányába (onnan szív a legerõsebben). A sebesedés sajnos elõfordul, amíg hozzászokik a melled. annak is a legjobbat a babád nyála (szoptatás) tesz, illetve, ha a tejet hagyod rajta megszáradni, ezek csökkentik a gyulladást. Jobbulást! Csodás babázást! ha még kérdésed volna, õket szívesen ajánlom, nekem rengeteget segítettek: http://www.lll.hu/telefon
Én is gratulálok! Nekem a mellszívótól még rosszabb lett ilyenkor a kisebesedett mellbimbó. Ha tudsz kézzel fejni, én azt ajánlom. Semmi kenõcsöt nem kentem rá, a tejet kentem szét rajta, az volt a legjobb! Kívánok mielõbbi javulást és jó egészséget!
Sajnos a sebes mellbõl is muszály szoptatni, nekem a kamillás borogatás vált be legjobban.
Szió! A lényeg, hogy ne keseredj el, nagyon szeretnék neked segíteni, mert kb én is ilyen helyzetben voltam, teljesen átérzem a problémát!!! Már elõttem is írták, de hidd el tényleg az a legjobb, ha szopi elõtt langyos zuhannyal mosod a melleidet és közben masszírozgatod, aztán egyen a baba, majd fejd le a maradékot a melledbõl! Egyébként szoptatás után a fejéskor is segít a langyos zuhany, körkörös mozdulatok a tusolóval a melledre, aztán fejés, ameddig csak jön belõle a tej!!! Nagyon fontos, mert ha pang benne a tej, akkor begyullad a melled! Tehát a maradékot az elsõ pár hétben mindig ki kell fejni! A sebesedésre pedig tényleg a garmastan kenõcs kell, de igazából az idõ majd megoldja, megedzõdik a mellbimbód, a nagyobb gond a csomókból lehet, azokat masszírozd és fejj!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítségeteket. Annyira el vagyok keseredve. Az elsõ kisfiam nem szopott, pedig volt telem. Begyulladt, belázasodtam, fejtem, de annyi. Két hónap kûzdés után feladtam. Most a második kisfiam mohó, türelmetlen, erõsen szívja, kapkod utánna és néha rosszul veszi a szájába, talán ezért is a sebesedés. De nagyon akarom most. Vettem urtica-t meg iszok az õszilét. Általában kézzel fejek, és dolgozom ki a csomókat a mellembõl. Avent-os bimbókenõcsöm is van, meg bimbóvédõm, de azzal csak akkor szívja, ha már nem kemény a cicim, egyébként csak anélkül, de akkor meg csillagokat látok és sikítani tudnék. De muszály és nem adom fel!!!
Szerintem is fejjél minden szoptatás után, még éjjel is, és kend be a sebet utána Garmastan kenõccsel, szopi elõtt le kell mosni! Nekem ettõl szépen begyógyult pár nap alatt. A fejés azért is nagyon jó, mert így lesz tartalék tejed a fagyasztóban, nekem ez megnyugtató volt, bár szerencsére nem volt rá szükség.
na, nekem épp a bimbóvédõ miatt csomósodott be állandóan, mert úgy nem tudta teljesen kiüríteni. 3 hónapig szoptattam azzal, 1 hónapba telt, amíg át tudtam szoktatni, nagyon sok gondot okozott. még 1x biztos nem veszem elõ. most 6 hós, még napi 6-8x szopizik.
Van mellbimbó védõ - ez egy szilikon "bimbó", amit rátehetsz átmenetileg a mellbimbódra, amíg begyógyul a kisebesedés. Van, aki ellenzi, mert szerintük "cumizavart" okoz, de én máshogy nem is tudtam szoptatni a befelé forduló mellbimbóm miatt, és így is négy hónapig sikerült legalább!
kerestem neked cikkeket. még annyi jutott eszembe, hogy próbáld minél jobban mellretenni (tehát tátsa hatalmasra a száját, a melled nagy részét kapja be, a nyelve a melled alatt legyen), mert így nem sebzi tovább a melled. (Nekem attól sebesedett, hogy a nyelvével a bimbót irritálta.) sebesedés: http://www.lll.hu/szfuzet/sebes_bimbo mellgyulladás: http://www.lll.hu/node/13
a vér nem zavarja meg a szoptatást, tehát folytasd nyugodtan. elhiszem, hogy nagyon fáj (én is átestem többször is ilyenen), de muszáj folytatni. Nézd közbena babád, õ erõt ad!
A kérdező hozzászólása: És ha vérzik, mit csináljak? Abból nem tudok szoptatni, igaz?? És a másik is iszonyúan fáj...és sebes is.
jól csinálod! ne is add fel! Vígasztaljon, hogy hamarosan belerázódik a babók, a melled is hozzászokik, és olyan jó lesz! ha gondod van (vagy csak egy kis megerõsítésre van szükséged), szopi tanácsadóval konzultálj, nagyon sokat segítenek! http://www.lll.hu/telefon

.2. éve vagyok az élettársammal. Nagyon szeretnénk babát közöset. Nekem a férjem meghalt tölle van már 3. rom gyerekem. én voltam orvosnál semmi bajom. Mit tegyek? A péromnak, még nincs gyerek.

Legjobb válasz: menj el orvoshoz és meséld el hogy a gyerek nem jön össze, és mit ajánl. valószínü elsö körben ha neked nincs nagyobb elváltozásod, van peteérésed, akkor megnézik a párod spermiumját, majd ezek után tanácsot ad. lehet egyikötöknek sincs baja.

menj el orvoshoz és meséld el hogy a gyerek nem jön össze, és mit ajánl. valószínü elsö körben ha neked nincs nagyobb elváltozásod, van peteérésed, akkor megnézik a párod spermiumját, majd ezek után tanácsot ad. lehet egyikötöknek sincs baja.
Elsõ körben férjed menjen el spermavizsgálatra. Gyors és fájdalommentes, és egybõl kiderül ha esetleg miatt nem jön össze a baba.

5hetesen kis barnázás nagy baj? Még nem voltam dokinál csak a teszt mutatta ki, mit tegyek? A magándokim már csak hétfőn lesz. Elmehet a babám?

Legjobb válasz: Inkább menj az ügyeletre vagy az sztkba. Könnyen lehet vetélés is, inkább elõzd meg a bsjt!

Inkább menj az ügyeletre vagy az sztkba. Könnyen lehet vetélés is, inkább elõzd meg a bsjt!
Kedves Utolsó! Én is szoktam mensi elõtt 3napig.Most is volt 3 napig azóta napi egy két kicsi folt. Neked, hogy múlt el? Egyik napról a másikra? Vagy lassan napról napra?
Én is mensi elött szoktam barnázni, akkor is azt hittem h megjön, de elmult...
A kérdező hozzászólása: Hát nagyon remélem megmarad a kicsi, azóta nincs semmi Hála Istennek remélem nem is lesz. Ha nem lesz gond hétfõn megyek a nõgyógyászhoz. Most elég érdekes a helyzetem, mert dokit fogok váltani és a hétfõi lesz az elsõ tali. Drukkoljatok....
14.01-es vagyok. 4 hetesen kezdtem barnázni, szinte 3 naponta csináltam tesztet, ami persze pozitiv volt. 6 hetesen mentem elõször dokihoz, még akkor is tartott. Csináltak másnap uh.t, amin már volt szívhang is. Rá 3-4 napra elmult, majd a 8. héten ismét volt egy kicsi.
Bocs az off-ért! Kedves Utolsó!Mikor barnáztál? Én eddig mensi elõtt mindig barnáztam, most is elkezdtem, de 3 nap után nem jött meg és a barnázás gyengült.9-10re nem vártam.
Én 2 HÉTIG barnáztam, sõt volt halvány rózsaszín is.(több mint egy évig próbálkoztunk). Megijedtem, sírtam, feladtam. De szerencsére nem volt baj. Most 22 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Nem tudok dokihoz menni mert a 2 évesem alszik és egyedül vagyok itthon.
nekem is volt. azt hittem megjön, mert mindig ugy kezdõdik, és akkor még nem teszteltem, csak egy héttel késöbb. de inkább menj dokihoz h ne legyen baj.
Minden BARNA, RÓZSASZÍN, vagy PIROS folyás BAJ!! Nálam a barnázás oka heamtóma volt. Amikor barnáztam és az magándokim nem rendelt, reggel elmentem az sztk-ba és ott egybõl kiderült a bibi, majd felhívtam dokimat, aki berendelt a kórházba. De mivel az sztk 2 prcre van tõlunk, evidens volt, hoyg rögtön reggel oda mentem
Nekem pont így ment el, elõszõr egy kis barnázás, majd egy pár nap múlva megjött rendesen. Én nem mentem dokihoz, külföldön voltunk. Mire hazajöttünk, már el is múlt a mensim. 5 hetes voltam.
A kérdező hozzászólása: Az unokatesóm jó barátja a fõorvosnak, beszélt vele, beajánlott és azt mondta hogy hétfõn menjek a magánrendelõbe mert szerinte nincs nagy gáz. Ha meg addig lesz valami akkor úgysem tudunk semmit csinálni. Ez van ez még annyira picike terhesség, hogy bármi lehet. Azt mondta sokat pihenjek, ja az valószínû mert tetõcsere, lakásfelújítás és egy 2 és fél éves leghisztisebb korszakát élõ gyerekem van.

3hetes a babam. Nagyon mohon eszik. Mindig visszabufizu a tapszert. Mit tegyek hogy ne bufizzen ki mindent?

Legjobb válasz: Az elsõ 5-10 perc evés után vedd el tõle a cumisüveget, büfiztesd meg.Ezt csináld meg még néhányszor,így valószínû nem nyel annyi levegõt majd.

Az elsõ 5-10 perc evés után vedd el tõle a cumisüveget, büfiztesd meg.Ezt csináld meg még néhányszor, így valószínû nem nyel annyi levegõt majd.
elsõ vagyok, persze ez attól is függ mennyi ideig eszik....mert ha 20 perc kb, akkor elõször 5 perc után vedd le, ne várj 10et
Nekünk is azt tanácsolta a doktornõ, amit az elsõ válaszoló írt. Meg még azt, hogy kaja után lehetõleg még ne tegyük le rögtön. Mivel a te babád még pici, nem mondom, hogy tedd bele 20 percre pihenõ székbe, de min. 10-15 percig ne tedd le kaja után.
Plusz a lehetõ legkisebb lyukú cumi. Mi ugyanattól a gyártótól (Avent), ugyanabból a boltból vettünk elvileg ugyanolyan számozású több cumisüveget, van amibõl mégis dõl a tej. :(

Mit tegyek ha a babamnak nagyon sok a szem valadeka?

szuletesi bizonyitvany csinaltatni voltunk es lehet huzatot kapot a jobb szeme,mert nagyon valadekozik(csipazzik)!

Legjobb válasz: 2 hetes a pici

A kérdező hozzászólása: 2 hetes a pici
Kamillás gézzel töröld át a babának napi több alkalommal a szemét! Kívülrõl a nózi irányába!
Kamillavirágzatot forrázz le, hûtsd ki, szûrd le és vattakoronggal törölgesd meg neki naponta többször.
Elõttem szólóknak igazuk van, viszont ha nem használ a kamilla, vidd el orvoshoz, mert lehet, hogy kötõhártyagyulladása van. Az én lányomnak már kétszer volt ilyen gennyes váladékozás a szemébõl, a kamilla nem használt, csak átmenetileg enyhítette, de tovább váladékozott. Viszont az orvos által felírt szemcsepp használt. Jobbulást a picikédnek!
Mivel ennyire kicsi, valószínû, hogy a könnycsatornája van eldugulva, elzáródva. Ebben az esetben is jellemzõ a szem erõs váladékozása, ha sír, vagy könnyezik a külsõ szemzug felé folyhat a könny, a halántéka felé. Elsõ kör: gyerek háziorvosa, aki szükség esetén elküld a gyerekszemészetre, ott sze. átmossák.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!