Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, a babám el tudjon (3 db)

Mit tegyek, hogy a babám el tudjon aludni?

4 hetes kislányomnak óriási a szopásigénye, mindig cicit kért, de emiatt folyton túlette magát, ami miatt sokszor hányt, így a véd?n?vel egyeztetve megszakítom a szopizás idejét és játszócumit adok neki pár napja. Ez meg is oldotta a problémát, viszont mostmár csak a cumival hajlandó elaludni, bömböl, ha nem adjuk oda, de amint elszendereg a cumi kiesik a szájából, ? erre felébred, és újra sír érte. Több óra eltelik, mire elalszik, én két percenként ugrálok visszaadni a cumit, mindketten kialvatlanok vagyunk. Volt valakinek hasonló problémája, mit tegyek?

Legjobb válasz: Ugyanebben a cipõben jártam a fiammal, egész éjjel rohangáltam hozzá, mert a cumi kiesett a pici szájából és bömbölt érte, hogy Anya gyere és add ide a cumit!!!!Ha már nagyobb lesz, akkor vissza tudja majd tenni a szájába és akkor az én fiam csak akkor sírt, ha kiesett az ágyából. Ha a cumiról le akarod szoktatni, szerintem egyszerûen vedd el tõle, csak az a baj, hogy akkor meg lehet, hogy az öklöcskéjét fogja megtalálni, amit aztán ugye nem lehet elvenni tõle. Vagy van még egy ötletem, talán ha szopi után lefejed a melledbõl a maradék tejet és a kishölgyet úgy teszed vissza a melledre, akkor egy kicsike tej marad már csak benne és talán így nem fogja kihányni. Így aztán még cicizhet egy kicsit. Vagí kérdezd meg a védõnõt megint vagy a gyerekorvost, hátha van valamilyen jó ötlete!

Ugyanebben a cipõben jártam a fiammal, egész éjjel rohangáltam hozzá, mert a cumi kiesett a pici szájából és bömbölt érte, hogy Anya gyere és add ide a cumit!!!!Ha már nagyobb lesz, akkor vissza tudja majd tenni a szájába és akkor az én fiam csak akkor sírt, ha kiesett az ágyából. Ha a cumiról le akarod szoktatni, szerintem egyszerûen vedd el tõle, csak az a baj, hogy akkor meg lehet, hogy az öklöcskéjét fogja megtalálni, amit aztán ugye nem lehet elvenni tõle. Vagy van még egy ötletem, talán ha szopi után lefejed a melledbõl a maradék tejet és a kishölgyet úgy teszed vissza a melledre, akkor egy kicsike tej marad már csak benne és talán így nem fogja kihányni. Így aztán még cicizhet egy kicsit. Vagí kérdezd meg a védõnõt megint vagy a gyerekorvost, hátha van valamilyen jó ötlete!
Az én fiam is sírt, ha a cumi kiesett a szájából, én azzal oldottam meg, hogy tartottam a szájában, amíg nagyjából el nem aludt, akkor már nem pottyant ki. A cumizás miatt amúgy ne aggódj, csak szoktatsd rá arra, hogy a cumi helye az ágyban van, máshol nincs cumizás - szerintem elképesztõ, hogy néhány gyereknek hagyják a szülei, hogy három-négy évesen is cumival a szájukban járkáljanak az utcán - így nem lesz akkora gond a leszoktatással amikor ovis/bölcsis lesz. Azt is csináltam sokszor, hogy úgy tettem le aludni, hogy a paplannal kicsit megtámasztottam a cumi, hogy ne tudja kilökni olyan könnyen.

17 éves vagyok és terhes. A barátommal meg szeretnénk tartani a picit. Hogyan induljak el? Mit tegyek, hogy jó anyja tudjak lenni a babának?

Hol kell majd szülnöm vagy vizsgálatokra mennem? Igényelhetek az iskolámtól valamiféle támogatást? Legyek magántanuló, hogy otthon tudjak maradni majd a babával? Minden érdekel. Szeretnék jó anya lenni. A barátom segít és támogat mindenben (ő 18 éves). (Amúgy védekeztünk gumival, de miután kimaradt a menstruációm csináltam először 2 tesztet, majd másnap még kettőt és mind pozitív. 10-es erősségű, x-epiles tesztek.)

Legjobb válasz: Édesanyáddal nem tudod megbeszélni ezeket a dolgokat?

Édesanyáddal nem tudod megbeszélni ezeket a dolgokat?
OMG. Ha meg abortusz felõl érdeklõdne, azért csesztetné a nép. Szülõkkel mindenképp beszéljetek. A terhességgel kapcsolatos orvosi dolgokat el fogja majd mondani mindig az orvos, meg a védõnõ. De a családdal mindenképp vitassátok meg a kérdést. Ki fog vigyázni a picire, meddig maradsz vele otthon, esetleg esti suliba átmész-e, hol fogtok lakni, mibõl fogtok élni... Szurkolok, és kitartást kívánok. Szükségetek lesz rá. Támogatásokkal kapcsolatban érdeklõdjetek a Kormányablaknál, a suliban pedig biztosan van valamilyen adminisztrátor (bár a sulitól sztem nem jár támogatás)
bocsánat elküldte, szóval szép dolog, hogy vállalod a tetteidért a következményeket, és nem ölöd meg
És el is tudjátok majd tartani?
Nem. Mi fogjuk eltartani. HURRÁÁÁ :@
Van jó pár kérdés, de ezt mond a szüleitekkel kell megbeszélnetek.Fõleg azért, mert te még kiskorú vagy, és mert õk fognak titeket eltartani nagy valószínûséggel egy darabig.Minél hamarabb üljetek le a szülõkkel megbeszélni hogyan képzelitek, a sulit ne hagyjátok abba semmiképp, mert érettségivel sincs nagyon munka nem hogy 8 általánossal.Mióta vagytok együtt?Pl ha 17 évesen már szexuális életet éltem volna és teherbe esem visszaemlékezve inkább örökbe adtam volna, mert éretlen lettem volna az anyasághoz, ráadásul nagyon gyerek, és 20 évesen lettem terhes szintén védekezés mellett de megtartottam én is.
gratulálok, hogy lepontoztatok semmi rosszat nem írtam csak leírtam én hogy csináltam volna magamból kiindulva de pontozzatok csak le amilyen agyi szinten vagytok másra nem futja
Ne tõlünk várd, hogy megmondjuk, hogy mit kell tenned. Elõször is a szülõkkel kell beszélni, hogy miben tudnak támogatni, támogatni fognak-e egyáltalán. Nõgyógyászhoz és ultrahangra is kell menned, hogy megállapítsa a terhességet és azt, hogy hány hetes a magzat. És majd õ irányít tovább terhesgondozásra, védõnõhöz. Ott is mindent el fognak neked mondani. De elsõ a szülõkkel való beszélgetés! Utána jöhet a többi fontos kérdés.
Elõször mindenképp beszéld meg a szüleiddel. Én is váratatlanul lettem terhes, az iskolát estin fejeztem be. Mondjuk engem mindenki próbált lebeszélni, mégis megtartottam. Szerencsére! Ugyanis most pár évvel késõbb egy betegség miatt már sajnos nem lehet gyerekem. Nehéz volt, de örülök hogy így döntöttem akkor. Gratulálok és minden jót nektek!
Az elsõ és legfontosabb dolgod, hogy beszélsz a szüleiddel. Utána el kell menned nõgyógyászhoz, lehet magán is, de az sztk-ban ugyanúgy ellátnak. Ott megállapítja az orvos a terhességedet, és elküld a védõnõhöz, aki kiállítja a terhes kiskönyvedet. Van egy csomó vizsgálat a 9 hónap alatt, de ezekre folyamatosan kapod majd a beutalókat. Hogy mi legyen a sulival, azt a szüleiddel közösen kell eldöntened. De azt mindenképp vedd figyelembe, hogy bizonyos tornagyakorlatokat nem végezhetsz, úgyhogy a tesitanárral is mielõbb beszélj.

Mit tegyek ha nem rendszeres a menzeszem? De kis babát szeretnénk a párommal? Ilyenkor is van pete érés ha csak 3-napig tart a menzesz és nem vérzek hanem olyan mint amikor el múlik! Mit tegyek, hogy tudjam van pete érésem?

Legjobb válasz: Menj el nõdokihoz, és csináltass egy uh-t meg két vérvételbõl kiderül, hogy van e peteérésed. Ha nincs gyógyszerrel tudnak rajta segíteni.

Menj el nõdokihoz, és csináltass egy uh-t meg két vérvételbõl kiderül, hogy van e peteérésed. Ha nincs gyógyszerrel tudnak rajta segíteni.
Vezethetsz hõgörbét is, így 2 max. 3 ciklusból kiderül, hogy van-e peteérésed.
ELsõsorban egy jó endokrinológust és egy nõgyógyászt keress. Akik csináltatnak hormonvizsgálatot ebból egybõl kdierül mi a gond és hogy lehet segíteni.
A kérdező hozzászólása: Voltam már tejes körû ki vizsgáláson ( ott derítetek ki, hogy az inzulin termelésemmel baj van egy szóval arra kapok gyógyszert! Most voltam 2-hete hormon laboron és jó lett az eredményem csillag mentes!! A Hormonokkal nincs baj!! Már 5-éve nem szedek fogamzás gátlót és már 1-éve nem védekezünk!
Ezek szerint IR-d van? A hármas kezelést tartod? Mert ez simán lehet az oka annak, hogy nem esel teherbe. Leírnád esetleg az eredményeidet?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!