Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, a 3 hetes (55 db)

Hogy szoktassam bele a 3 hetes babámat a pihenöszékbe, rezgös és le lehet dönteni a támláját de nem igazán marad meg benne csak pár percig mit tegyek hogy szeresse?

A kiságyban is inkább hason van el hanyat nyugtalan még alvás közben is felriad hogy kapálozik.Lehet hogy az a baj hogy nem hason van ezért nem jo,de azért kapta mert hasfájos és ugy hallotam a rezgés jo neki.

Legjobb válasz: Szerintem nem volt pénzkidobás, bár nekünk olyan pihiszékünk van, ami nem rezeg. Én is 3 hetesen kezdtem hozzászoktatni, max 5 percig bírta! De ez természetes! Tedd bele minden nap, amig nem kezd el sírni, de akkor vedd ki, nehogy megutálja. Hidd el, egyre tovább fog megmaradni benne! A lányom most 3 hónapos, már félórát-háromnegyed órát is elvan, ütögeti a játékokat rajta. Nagyon szereti! Aludni sosem aludt el benne, de nem bánom, õ a kiságyban is csak hason szeret szunyálni. Légy türelmes! :)

Szerintem nem volt pénzkidobás, bár nekünk olyan pihiszékünk van, ami nem rezeg. Én is 3 hetesen kezdtem hozzászoktatni, max 5 percig bírta! De ez természetes! Tedd bele minden nap, amig nem kezd el sírni, de akkor vedd ki, nehogy megutálja. Hidd el, egyre tovább fog megmaradni benne! A lányom most 3 hónapos, már félórát-háromnegyed órát is elvan, ütögeti a játékokat rajta. Nagyon szereti! Aludni sosem aludt el benne, de nem bánom, õ a kiságyban is csak hason szeret szunyálni. Légy türelmes! :)
Az elõzõ válaszoló vagyok: Már csak azért sem rossz dolog a pihenõszék, mert ebben szoktam kivinni magammal a konyhába, így fõzök, mosogatok, mivel még az etetõszékhez kicsi. Tudom, hogy jobb lenne az "anyai kéz", de azért házimunka is van a világon... (sajnos)... Ja, és ha megyünk valahová, visszük magunkkal, mert legalább ezt ismeri és nem a földön vagy egy idegen kanapén kell heverésznie (a vendégeskedést amúgy sem tûri túl jól).
:) Igen a rezgès jo neki de nem a hàtàn!A kis hasikàjàt kell gyengèden rezegtetni simogatni. Szerintem felesleges pènzkidobàs volt...... Egy anyai kèz sokkal tobbet èr:) !!!!!!

Háromszor is felkel a 3 hetes babám enni éjjel a legrosszabb időben. Nem hagy minket aludni. Mit tegyek, hogy tudnék ezen változtatni?

Fürdés után eszik 8kor, majd letesszük aludni, és kb éjfélkor kel el?ször, maj 2-kor és 4-5 körül. Alig bírom, nagyon nem tudok pihenni.Napközben viszont alszik sokat.

Legjobb válasz: A babák így mûködnek, de ez nem fog sokáig tartani, még egy pár hét és ritkulni fognak az éjszakai felkelések. Sajna ez az idõszak most nem az alvásról szól, kitartás, napközben, amikor a baba alszik ,aludj te is, most más nem számít (takarítás stb.) Pihenj sokat, hogy legyen tejed! üdv: egy 5 hós kislány anyukája, aki 3 hónap átaludt éjszaka után, most újra 2x kel éjszaka.

A babák így mûködnek, de ez nem fog sokáig tartani, még egy pár hét és ritkulni fognak az éjszakai felkelések. Sajna ez az idõszak most nem az alvásról szól, kitartás, napközben, amikor a baba alszik , aludj te is, most más nem számít (takarítás stb.) Pihenj sokat, hogy legyen tejed! üdv: egy 5 hós kislány anyukája, aki 3 hónap átaludt éjszaka után, most újra 2x kel éjszaka.
Ez a normális, ezzel nem tudsz semmit csinálni. az elsõ idõszak ilyen, keveset alszol, hulla fáradt, és nyúzott vagy. Ezt általában mindenki átéli, ez, majd késõbb, változni fog.
Szia! Ez nagyon nehéz idõszak, de sajnos nincs mit tenni, majd magától alakul. Én olyan fáradt voltam, hogy amikor varratszedésre mentem, elaludtam a rendelõben. Ne törõdj a fõzéssel, takarítással (remélem van segítséged), amikor a baba alszik akkor pihenj le te is, ezt csak így lehet "túlélni". Kitartás!
Óóóó, hát még nagyon pici, ez normális. Mindenféle gúnyos felhang nélkül kérdezem, neked senki nem mondta, hogy éjjel is fel fog kelni? Általában kb. 3 óránként esznek, és éjjel sem bírják tovább, hiszen pici még a gyomruk, nem fér annyi bele, amennyivel egész éjjel kibírnák. Ez majd ritkulni fog ám. Nekem a védõnõ azt mondta anno, hogy az egyik éjszakai etetés helyett kapjon teát, hogy legyen ideje megemészteni a dolgokat, de ezt pl. sokan nagyon helytelenítik. Nálunk mondjuk bevállt, mert egy hónaposan már csak egyszer ébredt éjjel, aztán két hét múlva mindenféle szoktatás nélkül átaludta az éjszakát.
Ha a baba nappal alszik, akkor Neked is azt kell tenned. Máshogy -sajnos- nem megy. Az én lányom 17.-én 5 hónapos lesz, és még mindig 2x kel éjjel enni (sõt, mostanában 1-kor felébred és csak 2-kor alszik vissza, játszik, dumál, hajamat tépi....pár napja már nem fogom fel tragikusan, majd pihenek 1x..-valamikor:) ), napi 8x eszik még mindig, és nappal a Te babáddal ellentétben alig alszik... Elfog múlni ez az idõszak elõbb v. utóbb. Addig meg kitartás. Mást nem igen tudsz tenni, ezt most "sajnos" nem a pihenés idõszaka.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz - sajnos :-) 10 hónapos a fiam, ha nem jön a foga, már "csak 3x kelünl általában/éj. Ha jön a fog /vagy netán egyszerre több is/, akkor a 10 ébredés sem ritka. És ha olyanja van, bizony játszana, nem alszik vissza, 1-2 órát is fenn van. Vagy eljátszik - vagy sír. Én vagy ringatom - vagy sírok :-) viccet félretéve: KITARTÁS!!!!! Meg kell tanulni alvás nélkül egy darabig. Nekem nincs semmi segítségem, a párom reggeltõl estig dolgozik, tehát nappal sem aludhatok, mert akkor megenne minket a kosz. Türelem és sok szeretet.

Mit tegyek, ha a 3 hetes kisbabám nem alszik napközben max.4-5 órát összesen. Sokat van mellen, ahol el is alszik, de ha leteszem sír és megint enni kér. Éjszaka betartja a 3 órás szopi, majd alvás-t. Mennyire normális ez ebben a korban?

Legjobb válasz: Szerintem egy jó pár bébi csinálja ez ha elalszik a ciciden cirógasd meg a füle tövétõl a nyakáig hátha megébred rá! De ha gyarapodik akkor idõvel kitudtok alakítani egy közös napi rutint ami mindkettõtöknek jó!

Szerintem egy jó pár bébi csinálja ez ha elalszik a ciciden cirógasd meg a füle tövétõl a nyakáig hátha megébred rá! De ha gyarapodik akkor idõvel kitudtok alakítani egy közös napi rutint ami mindkettõtöknek jó!
Kihagytam egy T-t az ez után tehát ezt.
Nekem ua volt de nagyon hasfájós lett az álandó ráetetéstõl.Egyszer hagytam sírni míg el nem aludt(persze idõnként kivettem az ágyból, megszeretgettem, visszatettem)és a fáradságtól kialudta a 3 órát, utána meg szigorúan betartottam a 2, 5-3 oránkénti szopit.A cumihoz is hozzászoktattam és így sokkal könnyebb volt kivárni az idõt.Szerintem minden babának kell valami az anyján kívül ami megnyugtatja és én a cumi mellett döntöttem és bevált.Aztán pikk-pakk 4 oránként kezdett el enni és most 5.hetes.Remélem sikerül neked is ráállni egy evési rendre.Az a lényeg szerintem hogy ne bosszankodj, hanem bármi is van kezeld ugy mintha a világ legegyszerübb dolga lenne.A babád ezt megérzi és nem fog álandóan cicin lógni. :-)
Szia nekem is 3 hetes a babám, és szintén nem akkar aludni.Ma is reggel 5 órától csak 2 órát aludt este 9-ig.Sajnos nem tudtam elaltatni mindennel próbálkoztam, és csak a kezekbe aludt el, de csak 5-10percig.Éjjel 3 óránként kel fel szopizni.Szerintem nem lehet velük semmit csinálni hogy többet aludjanak.Én annak is nagyon örülök hogy az éjjelt áttalussza, mert vannak olyan babák akik meg pont fordítva csinálnak nappal alszanak.A didire meg nemjó rakni minden órában, mert hasfájós lehet a baba, én is tudom mert az elsõ babám mindig cicin volt fél óránként, és nagyon hasfájos volt.A kisleány is az mikkor eszik 2óránként, mert elõtte nagyon keveset evett.Szerintem legyünk nyugottak, mert 3 hónapossan megváltoznak.


Mit tegyek? A fonokom nathas en pedig 8 hetes es 3 napos kismama vagyok.

Egyszeruen nem veszi eszre magat, folyton bejon dolgozni es eddig mindig elkaptam tole,lekohog, oszefogja a szamitogep egeret, amit majd en kell hasynaljak. Nemudom mi tevo legyek. Felek, hogy ismet elkapom, most veszelyes lenne valoban. Megmondani kellemetlen nekem is, hogy keruljon,meg kikerulni se tudom,mindig van valami baja. Harom lepes tavolsagra ul tolem. Betegszabadsagrol most jottem vissza (rossszulletek miatt voltam).Ti mit tennetek helyemben?

Legjobb válasz: Semmit. Egy nátha nem a világ, még terhesen sem. Maximum majd folyik az orrod. A náthára amúgy se kell gyógyszert szedni, mert vírusra úgyse tudsz mit szedni... Vírus mindenhol van, a boltba is jársz, utazol esetleg másokkal, a párod is jár emberek közé és hazaviheti. Ilyen a tél sajnos. A babának az nem árt egyáltalán, ne aggódj. Az egeret meg töröld le nedves törlõbvel, mikor nem látja :-) és gyakrabban moss kezet. Ennyi.

Semmit. Egy nátha nem a világ, még terhesen sem. Maximum majd folyik az orrod. A náthára amúgy se kell gyógyszert szedni, mert vírusra úgyse tudsz mit szedni... Vírus mindenhol van, a boltba is jársz, utazol esetleg másokkal, a párod is jár emberek közé és hazaviheti. Ilyen a tél sajnos. A babának az nem árt egyáltalán, ne aggódj. Az egeret meg töröld le nedves törlõbvel, mikor nem látja :-) és gyakrabban moss kezet. Ennyi.

Mitől fájhat a 3 hetes kislányomnak minden délután a hasa? Mit tegyek? Mit ne egyek? Talán a gyümölcslevek okozzák, amiket fogyasztok (narancs, őszibarack, babánturmix), esetleg a görögszénamag teától?

Legjobb válasz: http://www.kismamablog.hu/szoptatas/babahasfajas. Remélem ezzel az oldallal segítségedre tudtam lenni! Sajnos ezt a dolgot a babáddal neked kell kitapasztalni! További jó babázást!

http://www.kismamablog.hu/szoptatas/babahasfajas. Remélem ezzel az oldallal segítségedre tudtam lenni! Sajnos ezt a dolgot a babáddal neked kell kitapasztalni! További jó babázást!
3 hós korig sok baba hasfájós, lehet neki segíteni a pocak simogatásával, a lábak has felé közelítésével, vagy ha a lenyelt levegõ kínozza, akkor ki lehet próbálni az Infacol, Espumisan, büfiztetés. Én az elsõnél nagyon odafigyeltem mit eszem, iszom, mégis hasfájós volt. a 2.nál meg bármit ehetek, semmi baja nincs tõle
Szia! Masszírozd az órajárásával megegyezõ irányban, aztán hátát ugyan így! Meleg párna a pocira(jól ellazítja a beleket)! Akár aludhat napközben hason a meleg párnán a babád! Espumisan csepp!
*Masszírozd a baba pocit (bocs lemaradt)
A narancslével és a banánturmix-szal óvatosan! Az elõbbi simán okozhatja a babádnál a hasfáját, mert átmegy a tejcsibe, a banán viszont még székrekedést is okozhat neki. Próbáld ki, hogy elhagyod ezeket egy pár napig, van-e valami javulás nála.
Saját tapasztalat alapján a banán nagyon szeles, az én babámnak attol fájt a hasa. Kihgytam az étrendembôl és azóta ok.
Nem akarlak elkeseríteni, minden baba más, de leírom a saját tapasztalatomat: én semmi olyat nem ettem amitõl elvileg baja lehetne!!!-mégis 3-10 hetes koráig hasfájós volt. Nekünk az espumisan, egy hónapos korától a gripe water segített, valamint a homeopátiás szerek. Ezekkel korlátozni tudtuk a dolgot napi 15-30 perces sírásra Kitartás, elmúlik :)
Próbáld ki a gripe water vizet! Nekünk bevált, gyógyszertárban kapható!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm szépen a segítséget!
NYugodtan adj neki, ahányszor csak kéri. VAnnak napok, mikor többet buknak, vannak mikor kevesebbet-legalábbis lányom iylen volt... És nyugodtan adj neki két szopi között vizet, ilyen melegben kell az is az anyatej mellé, mert az elõtej is édes és töményebb, mint a víz, a víz jobban elveszi a szomját, több folyadékot pótol

3 hetes a kisfiam. Nem elég a tejem, mindkét ciciből szoptatok, egyikből kb 20 percet, másikból 10-et, de mindkettőn csak az elején kortyol nagyokat, aztán bealszik. Mit tegyek?

Csipkedem az arcát, morzsolgatom a tenyerét,leveszem, újrakínálom... Egész nap nem alszik, fáj a pocija...pótolom lefejt tejjel(írtó kevés max 21-25ml. + ha kell, 30-40 ml tápszerrel) 1 nap 1x kakil, és az jónak számít. A kakija sárga. Méregetem is,de nem túl megbízható a mérlegem... Szedtem honeo bogyót, most lactocherb teát iszom, próbálok fejni, kevés... mit csinálok rosszul? Mit tehetnék még?

Legjobb válasz: Ne add fel, én ugyanígy voltam, mikor 3 hetesek voltunk. Még nincs beállva a kereslet-kínálat. Én is pótoltam tápszerrel, sõt fejni sem tudtam. (Még a mai napig sem.) Már 5 hetesek lettünk és vannak napok, hogy nem kell a pótlás vagy max. napi egyszer. Tedd mellre sokszor és igyál sokat!

Ne add fel, én ugyanígy voltam, mikor 3 hetesek voltunk. Még nincs beállva a kereslet-kínálat. Én is pótoltam tápszerrel, sõt fejni sem tudtam. (Még a mai napig sem.) Már 5 hetesek lettünk és vannak napok, hogy nem kell a pótlás vagy max. napi egyszer. Tedd mellre sokszor és igyál sokat!
Elõzö válaszoló vagyok: az urticát, és a ricinust ha veszel, kizárólag ch 5-ös legyen! A magasabb potenciájú apaszt!!!!!
A kérdező hozzászólása: NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM! ARANYOSAK VAGYTOK!
Szia!Nem csinálsz rosszúl semmit.A babádnak elég szerintem amit eszik mert még picike de kiszámíthatod testsúlykilogrammonként 150ml a napi adag pl 3kiló a babád akkor 450 ml a napi ezt osztva kb 6-szor eszik 75mlaz átlag amit eszik.Ez változhat hol több hol kevesebb.Próbáld költögetni szorgalmasan és mindíg fejj, igyál sokat, pihenj és ami a legfontosabb ne idegeskedj.Az idegeskedés is csökkenti a tej mennyiségét.
Szia! Nem sárga esetleg a pici? Akkor szoktak sokat aludni. Amúgy ha elfogadsz egy jó tanácsot, kezdd el szedni a ricinus komminist, egy hétig szedd, utána urtica urenst, úgy hogy 5 napig szede 2 napot pihensz. És igyál alkoholmentes sört! Nagyon beindítja a tejcit! Tapasztalat!!! Én is ezt csinálom. Nekem bevált. Egy próbát megér. Ja és tedd sûrûn legalább 2 óránként cicire. Minél többet cicizik, annál több lesz a tejci. És esetleg egyél mindennap rántásos ételeket. Szurkolok hogy beinduljon a tejci, és ne add fel! Üdv egy 3 hónapos pici lány anyukája
Teljesen megértelek, ugyanígy vagyok. Ne idegeskedj, pihenj sokat. Ajánlom a Gynex-et (nem olcsó, de megéri!) és a görögszénát. Igaz, nem ömlik a tejem, de a 6. hétre már 60 ml van egy-egy alkalommal. Igaz, megeszik kb 120-at, de ez már nagy teljesítmény. Fogadd el a helyzetet. Nem könnyû, de nekem is segített. Meg még lehet az is, hogy a végén beindul. Szorítok neked!
Mindent jól csinálsz, csak türelem! Igyál eleget, 3, 5 - 4 litert. Víz, gyümilé, szoptatós tea, sör. Egyél rendesen, de nem kell teletömni magad. Mi is tápszeresen jöttünk haza a kórházból, 3800 g-mal született a babám. Fejtem minden evés után. Elõször ciciztettem 5-10 percet, aztán adtam neki tápszert. Persze mértem, hogy mennyi tejet ivott. Hát, az elején 10-20 ml volt csak. A többit pótoltam. Még éjjel is fejtem, nem adtam fel. Ha neked is van tejed, akkor több is lesz, csak ne aggódj. Igyál, igyál és igyál. Légy türelmes mi a 4. héten hagytuk el a tápszert és a cumisüveget pedig a 6. héten. Nektek is menni fog, ez tuti!!! Jó babázást. :)

25 Hetes kismama vagyok, mar 3 napja nem akar megmozdulni a babam felek, nem erzem hogy mozogna mit tegyek? Vagy bekepzelem csak?

Legjobb válasz: Szia. Nem akarlak megijeszteni, de szerintem menj el a védõnõhez, vagy dokihoz, hogy hallgassák meg a szívhangot. Lehet, hogy csak Te nem érzed, hogy megmozdul, nekem 24 hetesen az orvos azt mondta, hogy még mindig elég pici ahhoz, hogy elbújhasson. Nem úgy van fordulva esetleg, befelé kalimpál. Vagy lehet, hogy tényleg akkor mocorog, mikor mozogsz, vagy alszol, ezért nem veszed észre. De nem fogsz megnyugodni úgysem, míg orvos nem látott, úgyhogy nézesd meg, hogy minden rendben van e. Ja és lehet a fronttól is, hogy lustibb. Majd írd meg mi volt. Minden jót! 37 hetes kismama.

Szia. Nem akarlak megijeszteni, de szerintem menj el a védõnõhez, vagy dokihoz, hogy hallgassák meg a szívhangot. Lehet, hogy csak Te nem érzed, hogy megmozdul, nekem 24 hetesen az orvos azt mondta, hogy még mindig elég pici ahhoz, hogy elbújhasson. Nem úgy van fordulva esetleg, befelé kalimpál. Vagy lehet, hogy tényleg akkor mocorog, mikor mozogsz, vagy alszol, ezért nem veszed észre. De nem fogsz megnyugodni úgysem, míg orvos nem látott, úgyhogy nézesd meg, hogy minden rendben van e. Ja és lehet a fronttól is, hogy lustibb. Majd írd meg mi volt. Minden jót! 37 hetes kismama.
Sajnos nem mindig van más tünet, ha baj van! Én tavaly jártam így a 36. héten, nem véreztem, nem görcsöltem, csak a baba nem mozgott. Nem volt már mit tenni... Menj mindenképp orvoshoz, mert neked is bajod lehet. De reméljük hogy még pici, s csak nem érzed, hogy mozog, s minden rendben lesz. Nagyon drukkolok Neked! Újra 29 hetes pocakos.
Ha baj lenne, már szerintem érezned kellett volna belõle valamit.Esetleg vérezgetnél, vagy görcsölgetnél.Valószinû, hogy a front lehet, 3 nap túl sok ahhoz, hogy ne jelentkezett volna valami tünet ami arra utalna valami nincs rendben.Menj orvoshoz, vagy hívd fel az aggályaid miatt.Meglehet, hogy behív egy uh-ra.Kívánom a legjobbakat!
Egy 25 hetes babát érezni kell! Azonnal menj orvoshoz!!!!
Én vagyok a szintén külföldi:) Na ugye megmondtam hogy nincs gond, hisz észrevetted volna? Velem is ugyanugy volt, és mégsincs semmi. Söt most az enyém megint két napja nem hallatott magàrol, de kb egy oràja ujra megrugott:) Szoval meg kell öärteni, hogy nem minden nö egyforma, és emiatt nem KELL mindenképp érezned mindennap a picidet! De a teleoszkop tényleg nem rossz ötlet, ha van rà lehetöséged vedd meg! Sok boldogsàgot.!
Nagyon örülök neki.Nagyon gyakran nézegettem mit írsz!A köldöknél én is erre gondoltam.Nõ a poci és kezd kidomborodni így most valószínûleg egy szintbe került a has felszínével.Még egyszer nagyon örülök!További Boldog babavárást!
Ha eddig rendszeresen érzedted õt, akkor menj el dokihoz Uh-ra. Legalább megnyugszol.
Jaj de jó, aggódtam értetek, nagyon átérzem, én is sírtam már a kis pocok miatt, persze ok nélkül. Kívánom, hogy többet ne ijessztegessen a kis manó! Elsõ, és nem tudom hányadik válaszoló voltam.
A kérdező hozzászólása: Mar mocorog a kis manocskam egyem a szivet ugy megvoltam mar ijjedve meg anyukam is sirt meg en is elpityeregtem magam fogtam a hasam es egyszercsak jol lebombazta a kezemet a kis rosszasag...azota nem akar leallni :D Lehet nem jol irtam a koldok temat mert a koldokom az megvan de anyu latta kameran mikor beszeltunk(O otthon el Magyarorszagon) aztmondja csak a gyerek nyomja kifele a hasam ahogy nol ennek kovetkezteben ilyen furi a koldokom. Koszi mindent!!!!!
Remélem minden rendben van nálatok! Én egyet tudok tanácsolni, persze ha ezen a nagy ijedtségen túl lesztek, hogy vegyél egy sztetoszkópot! Sok felesleges álmatlan éjszakától megkímél! Nekem a barátnõm járt ugyanígy mint Te, de persze a babájának semmi baja nem volt! Aztán mondta hogy vettek sztetoszkópot és most már ha nem érzi hogy mozogna a baba, akkor rögtön megkeresi a szívhangját és megnyugszik! Ebbõl okulva én is vettem egyet, itt Magyarországon kb. 5ezer Ft körül már jó minõségût lehet kapni! :) Tudom hogy ez most nem segítség Neked, csak gondoltam leírom a tapasztalataimat! :) Szorítok Neked hogy minden rendben legyen! 29 hetes kismama
Az nem lehetséges, hogy csak nagyon szabályos a köldököd és ahogy kezd kifordulni (poci növekedése miatt ez normális)úgy tûnik, hogy beforrt?Semmi jele nincs, hogy volt ott köldök?
A kérdező hozzászólása: Ugy dontottunk a parommal, hogy ha ma nagyon figyelgessem a picit koncentraljak, es ha nem mozdul, akkor ha megerkezik a munkabol akkor bemegyunk az emergencyre!Kulfoldon elek sajnos itt minden maskepp van:((Es van 6 ora idoeltolodas is)Ha esetleg megmozdul addig vagy elmentunk orvoshoz mindenkepp irni fogok, es koszonom a valaszokat, es az eggyutterzeseteket!(Egyebkent tegnap ittam nem 2 pohar hideg pepsit is, csokikat is meg sutit, csokis sutit de semmi.egesz ejjel nem aludtam!Puszi nektek!(A 4 ik valaszolonak:a koldokombe ami lyuk volt az eltunt beforrt egyszeruen)
Voltál már orvosnál? Majd írj, hogy mi volt.
Nekem négy napig nem lehetett semmit se érezni, pedig egészsöges a baba. Él. Befolyàsolhatja sok minden hogy nem érzi
szerintem is menj el orvoshoz, csak ugy nyugszol meg biztosan, 3nap az már sok, nem kell tünetnek lenni ahhoz van, DE NINCS! ird meg hogy mi van!!
hogy érted azt hogy beforrt?
Jah es ha beforr a koldok az normalis a 25.heten?furdes kozben vettem eszre tegnap...
A kérdező hozzászólása: okes koszike puszi!!!
A kérdező hozzászólása: Kosziszepen Olyan edesek vagytok hogy ennyire eggyuttereztek velem!A Szteroszkopot megemlitem a paromnak :) koszi mindent.Jo hogy vannak ilyen jolelku es egyutterzo emberek es ez jolesik!En is nagyon sokat adok tanacsokat amennyire csak kitelik az idombol:) Puszi!!!

Született pár kismacskánk, de az anyjuk tegnap megdöglött mert öreg volt. A kismacskák most 3 hetesek, most kezdett el kinyílni a szemük. Mit tegyek velük, hogy megmaradjanak?

Langyos tejet fecskendezek a szájukba egy fecskendővel kb 2-3 óránként, meg próbálom itatni is őket tálkából, kettő már iszik is. Betettem a kosarukba egy plüssmacit, hogy odabújhassanak. Mit tudnék tenni értük még?

Legjobb válasz: Ha 3 hetesek, akkor lassan már képesek lesznek önállóan enni, szilárd táplálékot. Egyébként adhatsz nekik tehén tejet is, csak az a fontos, hogy hígítsd fel kamillateával vagy vízzel. Nagyon fontos, hogy etetés után óvatosan masszírozd a végbélnyílásuk környékét, mert ezzel készteted ürítésre õket. Optimális esetben ezt az anyamacska teszi meg, de most ez nem optimális eset. Ha ezt elmulasztod, akkor a kiscicák sajnos meg fognak halni például bélcsavarodás miatt. Szerintem esetleg érdemes lenne keresni a környéketeken egy anyacicát, aki elvállalná a pótmamaságot. És érdemes lenne állatorvossal is konzultálni, hiszen ez az õ szakterülete, mi itt nem biztos, hogy jó tanácsokat adunk.

Ha 3 hetesek, akkor lassan már képesek lesznek önállóan enni, szilárd táplálékot. Egyébként adhatsz nekik tehén tejet is, csak az a fontos, hogy hígítsd fel kamillateával vagy vízzel. Nagyon fontos, hogy etetés után óvatosan masszírozd a végbélnyílásuk környékét, mert ezzel készteted ürítésre õket. Optimális esetben ezt az anyamacska teszi meg, de most ez nem optimális eset. Ha ezt elmulasztod, akkor a kiscicák sajnos meg fognak halni például bélcsavarodás miatt. Szerintem esetleg érdemes lenne keresni a környéketeken egy anyacicát, aki elvállalná a pótmamaságot. És érdemes lenne állatorvossal is konzultálni, hiszen ez az õ szakterülete, mi itt nem biztos, hogy jó tanácsokat adunk.
Ne simán masszírozd a hasukat, hanem melegvizes szivaccsal vagy valami ilyesmivel. Csak simán simogasd a hasuktól a fenekük felé, "irányba".
Nagyon csúnyán írsz a mamacicáról. Nem lett volna szabad ellenie öregen, de nem ebbe halt bele. Szeresd jobban az állataidat kérlek!!!
Kecsketejet vagy tápot kell adni a kiscicáknak, a tehéntej nem jó nekik!
Tehéntejet ne adj nekik. Kecsketej vagy tápszer. De az ürítésre valóban késztetni kell a piciket, mert maguktól nem fognak. Szoptatós mamacica valóban a legoptimálisabb megoldás lenne. Orvoshoz sem ártana elvinni õket.
Ha van állatorvos a környéken az õ tanácsát kérd, legalább telefonon! Nála vagy állatpatikában tudsz venni tápszert. A google-ben van sok cikk, hány óránként kell etetni a piciket. Fontos, hogy féregtelenítve és bolhairtva legyenek. Erre is találsz szereket. Ha fel van fúvódva a hasuk, akkor tuti férgesek. Etetheted õket picire felvágott husival is lassan. Mi májat adtunk nekik picire felvágva. Etetés után simizd gyengéden a pocijukat a popsijuk irányába! Sok szerencsét!
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat! Hát az egyik sajnos feladta, nem volt hajlandó enni, le volt gyengülve, és sajna elpusztult. A többi az ügyesen eszik tálkából egyedül tápszert, jól bírják :)

Mit tegyek, ha csak a cicin nyugszik megy 3 hetes babám?

Meg se tudok t?le mozdulni, egész nap keservesen üvölt, csak a cicin nyugszik meg. Akinek hasonló babája volt, hogyan oldotta meg, meddig tart ez az id?szak, miért van ez?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk ugyanez volt,csak a cici,szinte 24 órában....Nálunk a hordozókendõ volt a megoldás!És még a dolgomat is tudtam csinálni!Elsõre mikor belekötöttem,5 perc után aludt és 3,5 órát!4,5 hetes volt akkor! Pedig a terhesség alatt én végig tiltakoztam a kendõ ellen!Én sose leszek hippi anyuka.... hát 8 hós a babám és 6 hós korától ha csak meglátja keze lába jár örömében!Imádja a kendõt,de ritkábban használjuk már!

Szia! Nálunk ugyanez volt, csak a cici, szinte 24 órában....Nálunk a hordozókendõ volt a megoldás!És még a dolgomat is tudtam csinálni!Elsõre mikor belekötöttem, 5 perc után aludt és 3, 5 órát!4, 5 hetes volt akkor! Pedig a terhesség alatt én végig tiltakoztam a kendõ ellen!Én sose leszek hippi anyuka.... hát 8 hós a babám és 6 hós korától ha csak meglátja keze lába jár örömében!Imádja a kendõt, de ritkábban használjuk már!
Szia! Szerintem a pocija fáj nálunk is ez volt ennyi idõsen. Csak a mellemen lett volna állandóan, amúgy üvöltött órákig. A hasa volt a ludas, miután már minden "szert" kipróbáltam a hasfájásra, csak a hajszárítóval melegítés jött be neki, megnyugodott(gondolom a meleg enyhítette a görcsöt) és nem sírt. Kitartás neked!!!
szia amikor csak kéri hadd cicizzen, szüksége van rá.én ugy gondolom hogy a közelséged fontos a lelki fejlödésében, vagyis ha ö jól érzi magát akkor kiegyensulyozott és vidám baba lesz.gondolom számit hogy mennyi "stressz" éri.remélem érted amit akarok irni...én 6 hós koráig csak szoptattam, aztán még majd 3 hónapig este reggel.annyit volt cicin amennyit akart, 8-9hónapos koráig majdnem mindig azon aludt, de magától leszokott, tehát nem lett cicimániás.11hós és nem cicizik már sajnos, nem sok az a pár honap kitartás, tegyél a kedvére.amugy majd visszagondolva szép emlék lesz.nekem hianyzik a szopiztatás, szerettem nézhi ahogy megnyugszik
Szia sorstárs, a kislányom holnap lesz 1 hónapos és mintha ezt a kérdést én tettem volna fel. Mi még sétálni sem tudunk elmenni, csak ha alszik mert amint felkel azonnal sír és a cicit kérné. Remélem hamarosan leszoknak róla és más is elkezdi õket érdekelni, a cumi nálunk sem jött be.
Nagyon nehez az elejen. Napi 24oraban kezben volt a lanyom.Ejjel a mellkasomon aludt stb. A hordozo kendo sokat segit, de en nem zavarnam be cumival, ha csak anyatejes. Elkepzelheto, hogy tenyleg a hasa faj.Sajnos az eleg surun elofordul a babaknal. Ki kene probalni par trukkot.Cseresznye mag parna felmelegitve es hasra rafektetni.Ha korbe csavarod a pizsiddel akkor erzi az illatodat is es talan ugy is megnyugszik. Ha ez nem hat probalhattok baba masszazst is homeopatiat es egyeb gorcsoldokat (angolviz espumisan stb) kitartast hidd el nemsokara jobb lesz!
Ja, és soha nem hagytam sírni egy percre sem (kivéve egyszer 5 percet, mikor nem hallottam a zuhany alatt), csak az alattam lakó mondta, h már öt perce üvölt... Most két éves, iszonyú kiegyensúlyozott, jól kezelhetõ gyerek. Én nem hiszek a sírni hagyás módszerben, akárhány éves is a gyerek. Valami oka van, ha sír.
A 14.00-a vagyok a második. Nálunk addig tartott, amig volt cici (azaz 3 hónapig, mert utána sajna teljesen tápis lett). De ez a "nyûglõdés" kb. 6-7 hónapos korban lett jobb, mert akkor már lekötötte sok minden, színes, zörgõs dolog, és az igazi jó akkor lett, mikor már felültettük (6 hónaposan, de egyedül felülni csak 8 hónaposan tudott), és mikor elindul kúszni kb. 7-9 hónapos korban.
igaz, az én Babám nem sírt, de szerintem tedd cicire, amikor õ akarja! az én kislányom is nagyon sokat cicizett, persze a nagyokosok jöttek a hülyeségekkel, hogy "jaj, nem fogod tudni lerakni" "jaj, ne etesd annyiszor, " stb. ha ott nyugszik meg, tedd rá! majd csinálod a többi dolgot, ha a párod otthon van és foglalkozik a Babával. örökre nem fog cicizni, hidd el. nálunk is volt, hogy 16szor evett egy nap, most 10 hetes és csak 6szor kér. de ha csak a közeledbe akar lenni, az se baj. eszik mindig, amikor cicire teszed?
Útolsó vagyok. Még annyit a kérdésedre hogy Miért van ez? Azért, mert a kisbabák természetes igénye hogy anyukájukhoz közel legyenek egész nap, és annál közelebb mint hogy szopizza a cicidet már nem is kerülhetne hozzád, az lenne a fura ha nem ezt szeretné...Ne hagyd a kisbabádat sírni, õt semmi más nem érdekli csak te....
Kedves Kérdezõ!Én is arra buzdítanálak hogy használj hordozókendõt, mindkettõtöknek nagyon jó lesz. A cumirom meg annyit, hogy az én babám is nagyon cicis mai napig (1 éves) és engem nem is zavart volna hogy azon alszik el, de az volt a baj hogy annyira sokat szopizott emiatt hogy sokat bukott és fájt a pocija ezért 2 hónaposan elõvettem a cumit, de amikor elõször adtam neki kiköpte és olyan fejet vágott mint aki savanyúkáposztát kapott... vettem másfajta cumit, próbálgattam még egy párszor, és egyszer amikor nagyon álmos és nyügös volt, elfogadta és elaludt vele. Azóta is jó szolgálatot tesz.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. A hajszárító hangjára az enyém is megnyugszik, de csak addíg, amíg járatom. És hiába van a kezemben a babám, az nem elég, csak ha cicin van közbe. És egy órát símán bömböl egyfolytába, ha nem rakom cicire. Ha sétálni megyünk, akkor egy nyikja sincs (ha nem éhes vagy nek kell cserélni pelust) És meddig tarthat ez az idõszak? Mikortól kezdve kezdhetem el nevelni? Már úgy értem, kicsit ráhagyni, had sírjon. Mert most még tudom, hogy kicsi hozzá, de azért fél éves koráig nem akarom ezt ráhagyni, mert így nem tudom ellátni a háztartást se, a párom reggel hétkor elmegy, és este hétkor ér haza, nincs segítségem, mert külföldön élünk, így nincs nagyi, nagybácsi stb, egyedül kell megoldanom. Nem is lenne gond, ha nem kéne folyton rajtam csüngenie. Hány hónapos korában lehet valamit ezzel kezdeni?
Enyém félig tápszeres volt a kezdetek óta, mégis szinte 24 órán át a cicimen lógott szegénykém (amibõl nem igen jött semmi), kb. 3 hónapos koráig. Kitartás!!!! Az eleje ilyen.
Adj neki cicit, sokszor! Amikor kéri, hiányzol neki, még azt sem tudja, hogy külön emberke tõled... Mi is mindent együtt csináltink eleinte, egész nap szinte félmeztelen rohangáltam :) Nálunk kb 3 hónap volt a határ, de még mindig nagyon anyás minjárt 1 éves.
Elsõ vagyok!Elsõ babám.... Én is adtam neki cumit, de 3 hetesen akkorát köpött hogy még én is megirigyeltem :) És se cumisüveg....semmi nem jó neki!fél évesen nyár elején mikor adtam volna neki a babavizet, még akkor sem volt jó a cumisüveg se a csõrö... Amúgy szerintem is a hasa, mert ugye egyfolytában eszik (cicn van)és nincs ideje emészteni, de Õ pedig csak ott érzi magát biztonságban!Anya közelében!És képzeljétek el a mellbimbó udvarnál azok mirigyek olyan "szagot" árasztanak mint az anyaméhben volt!Szerintem ez is a nyugalom titka!De a kendõben pedig ott a szívünk hangja és a szoros érzés pont mint odabent!Ez lehet a nyugi titka!Szerintem megéri ipróbálnod remélem beválik, nálunk nagyon nagy könnyebbséget hozott!És nekem is nagyon jó volt, tényleg olyan mintha pocaklakóm lenne megint!Nálunk az volt a fontos hogy közben menjek, mert ugye úgy ring mint a terhesség alatt!De csak addig amíg el nem aludt!Utána volt hogy úgy aludtunk együtt!Csodás volt!Én háton õ meg rajtam hason! :)
ciciztesd, hidd el, nem fogsz ártani vele sem magadnak, sem neki! És ez a dolog idõvel mérséklõdni fog, de az eleje sajnos ilyen (szinte 24 órás szoptatás). 2 kisfiú anyukája
Második vagyok. Az enyém a cumit nem fogadta el:((((
Cumit adj neki.
A kérdező hozzászólása: Persze, én is imádom nézni, és tudom, hogy hiányozni fog egyáltalán az, hogy ilyen csöpp. Ott fekszik közöttünk, és viccelve odaszólunk egymással a páromnak: "te, ez a kisember hogy került ide?" Nem bírom ki, és puszilgatom álmában is, ilyenkor néha majdnem felébred, és mondom neki, "jól van, ne haragudj, csak anyu meg akart szeretgetni:D" Középiskolában egy tanárom mondta, hogy próbáljuk meg tudatosan átélni az érettségit, a bált, hogy minél többre emlékezzünk. Azóta a nagy pillanatokat próbálom eképp megélni, de úgy érzem, kislányommal minden egyes pillanat nagy pillanat, hiszen õ az elsõ babám. (mondjuk szerintem akárhány gyerekem lesz majd, minddel így fogok érezni:D ) Köszönöm a válaszokat, jó hallani, hogy más is hasonló cipõben jár, úgy értem, megnyugtató. Azért úgy érzem, hogy a kettõnk közötti kommunikáció napról napra jobb, kicsit kezdünk belejönni. Boldog babázást mindenkinek. A kendõt valószínû megveszem. Tudna valaki linket küldeni ilyen kendõrõl? Többféle van, nem tudom eldönteni, milyen lenne jó, melyik éri meg jobban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!