Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, a 3,5 (75 db)

Karácsonyi ajándék kérdés, mit tegyek most, mit mondjak a 3, 5 éves kislányomnak?

Már jó pár hete gyûjtögetem az ajándékokat Karácsonyra és dugdosom õket a kislányom elõl, mert nálunk a Jézuska hozza a fa alá szenteste. Több mindent vettem már, pl. egy babaházat, 3 különbözõ hercegnõs jelmezt. Elmondtam a férjemnek, hogy mit melyik szekrénybe tettem, és azt is a lelkére kötöttem, hogy a lányunk elõtt ne nyissa ki a szekrényeket és ne is hagyja nyitva a szekrényajtót. Erre, a kislányunk kb. 2 hete észrevette a babaházat, persze a férjem miatt, ma pedig meglátta hercegnõs jelmezeket. Én csak arra lettem figyelmes, hogy éktelenül ordít, szalad hozzám, hogy apa nem adja oda neki a hercegnõs ruhákat, pedig az az övé. Nem tudom, hogy jött rá egybõl, hogy az az õ mérete és neki szántuk, jó, az igaz, hogy a férfi ingek mellé voltak beakasztva.:) Ma megint figyelmetlen volt a férjem és ezeket is meglátta a lányunk. Azt sem tudtam mit mondjak neki, miért nem mutatom meg, miért nem adom oda. Erõtlenül próbálkoztam a Jézuska és Karácsony szöveggel, de kislányom rám sem hederített, csak üvöltött tovább, hogy azok kellenek neki. Persze engem majd szétvetett az ideg a párom nemtörõdömsége miatt:( Ezek után Ti mit tennétek? Beraknátok a fa alá az ajándékot és elõadnátok megint, hogy ezt a Jézuska hozta? Azt fogja mondani, hogy ezeket már látta a szekrényben. Szerettem volna, ha megmarad a Jézuska hitben még jó darabig, de így hogy csináljam?

Legjobb válasz: Nem lesz mostanában más alkalom amire kaphatná? Szülinap? Névnap?? Én odaadnám neki arra, és karácsonyra vennék mást neki. Ha berakod a fa alá akkor valószínûleg rájön a "titokra", hisz tudni fogja hogy ott volt a szekrényben.

Nem lesz mostanában más alkalom amire kaphatná? Szülinap? Névnap?? Én odaadnám neki arra, és karácsonyra vennék mást neki. Ha berakod a fa alá akkor valószínûleg rájön a "titokra", hisz tudni fogja hogy ott volt a szekrényben.
Én odaadtam volna neki mikor megtalálta és vette volna mást.
A kérdező hozzászólása: Mostanában semmilyen ünnepe nem lesz, márciusban van a szülinapja. Ezek, amiket meglátott, nagyjából 20 ezer Ft-ba kerültek, nincs nagyon keret újra nekiállni ajándékokat venni. A jelmezeket úgy vadásztam össze a vaterán, ha most egybõl megkapja õket csak úgy, elvész a karácsonyi nagy meglepetés. Tulajdonképpen ezek lettek volna a fõ ajándékok. Van még gyurma, apróságok, de pont a nagyobb dolgokat látta meg. Persze, letakarhattam volna a szekrényben, de nem gondoltam rá. Inkább arra lennék kíváncsi, ha berakom a fa alá, mit találhatnék ki, hogy miért volt már korábban a házunkban az ajándék egy része.
A kérdező hozzászólása: Köszi 3-as, valami ilyesmire gondoltam. Rokon nincs, mástól nem kap ajándékot.:(
3. válaszoló ötlete jó. Egyébként nálunk az a sztori, h a Jézuska a pénzt adja oda és mi vesszük az ajándékot belõle (ja, én is bebuktam párszor, ez a bevett mondóka), odaadni/megmutatni pedig nem lehet, mert akkor nem lesz meglepi és szomorú/csalódott lesz a Jézuska. Egyébként mikulásra nem kaphatja meg azt, amit meglátott? Sztem nem szúrta ki az összes jelmezt... A babaház mondjuk más kérdés. Az eldugással is vigyázz, tavaly nekem olyan jól sikerült, h nem találtam meg.
Én a garázsba dugtam el, mert bent már rég kiszúrták volna. És ahogy megvettem és a lányom oviban, fiam meg aludt, gyorsan becsomagoltam. Október eleje óta így állnak a garázsban a szekrényben :D Mond azt, amit az egyik hozzászóló írt, hogy pénzt adott idén a jézuska és te vetted meg. Rengeteg gyereknek kellett volna ajándékot vinnie és ráadásul ezek már nem voltak nála, így téged kért meg! Ez lesz a lebukó szövegem! :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, beraktam a ruhákat a saját szekrényembe, ott már nem fogja meglátni, én tudok rá vigyázni, csak akkor mindent újra kell vasalnom, mert nálam nem férnek el, de ez már mindegy. Amúgy is úgy terveztem, hogy egyiket Mikulásra kapja, így biztosan ez is lesz. Majd valami olyasmit fogok mondani, hogy a Jézuska hozta, de már korábban betette a szekrénybe, mert annyi gyerek van a Földön, hogy egy este csak így tudja mindenhova eljuttatni az ajándékot. Túl sok és túl nehéz lenne egy idõben mindenhova kivinni.
A Jezuska josagos es szeretettel figyel minden gyermeket. Tudja ki mit szeret es ki minek orulne. Nem hiszem, hogy tanulsagos azt beadni a gyereknek, hogy penzt adott anyanak, hogy vegye meg o az ajandekot. En ilyen anyagiassagot tuti nem kotnek hozza, szerintem is jobb ha ezt a meset inkabb mellozod.
Megmondod, hogy már nem tudsz úgy tekinteni rá, mint a baklövése elõtt, megtört benned, amit iránta éreztél...ennyi.Mit kell túlbonyolítani?
dehogy vagy gyökér.. akkor leszel az ha megtartod :D
ez nem elég ok?
add át nekem a barátnõd majd én kezelésbe veszem
gyökér vagy..szakíts vele-, -
Az hogy megcsalt elég ok. Ha engem a párom megcsalna, gondolkodás nélkül kidobnám, bármennyire is szeretem õt. Inkább leszek magányos, semmint egy szar kapcsolatban, ahol attól kéne rettegnem, hogy mikor csal meg utoljára, mert aki egyszer megtette, és látta, hogy nincs semmilyen szankciója a tettének, az meg fogja tenni másodszor is.
Eleve meg sem kellett volna neki bocsátani. Itt kezdõdött a probléma...
A kérdező hozzászólása: És most több mint három hónap után hivatkozzak erre?

Mit tegyek, ha besokalltam a 3, 5 éves fiam viselkedésétől (szófogadatlanság, hiszti, stb. )?

Kezdem úgy érezni, hogy szépen lassan a fejemre n? és átveszi az irányítást :( Egyszer?en nem tudok hatni rá, nem fogad szót, sokszor úgy érzem magam, mint egy papagáj, mert mindent 85x mondok el neki, mire megcsinálja, ha egyáltalán megcsinálja. Rettent?en makacs és akaratos. Hiába büntetem, hiába ígérek be neki ezt-azt, semmi sem érdekli. Az alvással is küzdünk, mert ott kell ülni v. feküdni mellette, különben nem hajlandó lefeküdni és hisztizik. Csapkod, rugdalózik, hangoskodik.... Imádom persze, nagyon okos gyerek és rettent? aranyos tud lenni, de sajnos a napunk nagy része a vitákkal telik. Kb. 3 hete beteg és nem megy oviba, ennyi id? alatt aztán már teljesen kész lettem t?le. Amúgy rettent?en anyás, szinte semmit sem tudok itthon csinálni ha itthon van velem, mert ott csüng rajtam, meg egész nap megy az "anya játszunk". Mit tehetnék? Tanácstalan vagyok :((

Legjobb válasz: Kimerültél a 3 hét alatt, ki kéne kapcsolj. Nekem is ez volt, pedig csak 2 hete voltunk itthon, de már azt hittem megbolondulok tõle, meg sztem õ is tõlem. Vkire bízd rá egy kicsit, és menj el sétálni, vagy csak a postára, vásárolni..az agyad besokallt, ami tök normális. Eleve hogy beteg, nyûgös, meg hát dacol, meg nem tud lefáradni, ki kellene velük menni, de tudom, ha beteg nem szívesen viszi ki az ember õket... én ki szoktam vele állni kabátban a nyitott ablakhoz, nézelõdünk, hogy ha nem lázas, dumálunk a látottakról, vagy a lépcsõházba kiviszem, és lépcsõzünk, olyankor egybõl kicsit nyugisabb lesz a nap. Muszáj nekik mozogni, még ha betegek is.

Kimerültél a 3 hét alatt, ki kéne kapcsolj. Nekem is ez volt, pedig csak 2 hete voltunk itthon, de már azt hittem megbolondulok tõle, meg sztem õ is tõlem. Vkire bízd rá egy kicsit, és menj el sétálni, vagy csak a postára, vásárolni..az agyad besokallt, ami tök normális. Eleve hogy beteg, nyûgös, meg hát dacol, meg nem tud lefáradni, ki kellene velük menni, de tudom, ha beteg nem szívesen viszi ki az ember õket... én ki szoktam vele állni kabátban a nyitott ablakhoz, nézelõdünk, hogy ha nem lázas, dumálunk a látottakról, vagy a lépcsõházba kiviszem, és lépcsõzünk, olyankor egybõl kicsit nyugisabb lesz a nap. Muszáj nekik mozogni, még ha betegek is.
Bocsánat az OFF-ért, én is hasonló cipõben járok, olyan leharcoltnak érzem magam, az idõjárás is szomorkás, de akkorát nevettem az 1. válaszolón:-))) Még ha morbid is, de gondolom, poénnak szánta, hátha Te is felderülsz egy kicsit, kedves Kérdezõ:-)
Nemrég itt ajánlotta valaki ezt a könyvet: http://www.libri.hu/konyv/beszelj-ugy-hogy-erdekelje-hallgas.. Amúgy tényleg jó lenne ha kicsit ki tudnál kapcsolódni.
Kicsit kapcsolódjatok ki/mind a ketten/ Az én kisfiam 2 éves, de néha ugyan ezt csinálja. Azért csüng rajtad mert szüksége van rád.Viszont dackorszakban van :) Menjetek el együtt valahova, ahol õ kitombolhatja magát Te pedig kikapcsolódsz. Pl.:játszóház.Õ tombolhat te pedig elolvasol közben egy újságot nyugodtan vagy vásárolgathatsz addig. Kitartás egyszer ez is elmúlik :) /aztán ki tudja milyen korszak következik/ :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A könyv megvan, olvastam is, de sajnos eddig nem sok hasznát vettem, pedig igyekszem alkalmazni :( Igen, valóban jót tenne nekünk ha végre több idõt tudnánk a szabadban tölteni, mert már nagyon unatkozik itthon a gyerkõc, csak hát fülgyulladással, meg torokgyulladással nem szívesen viszem ki ebbe a hidegbe, mert hát ugye az a cél, hogy minél elõbb meggyógyuljon. Most nagynehezen elaludt, bevágtam egy tábla csokit és csak ülök itt a gép elõtt, hátha találok v.mi használható infót. Szívesen fogadom a további tanácsokat, v. tapasztalatokat és a hasonló cipõben járók is nyugodtan öntsék ki a lelküket, legalább tudom, hogy nem vagyok egyedül :)
December közepe óta itthon vagyok 3, 5 éves ovis fiammal, aki ezalatt volt bárányhimlõs, mûtötték és egyéb felsõlégúti betegsége is volt. Ha nem kapcsolok ki néha (nagyszülõk, apa intenzív bevonásában), megõrülök. Volt idõszak, amikor azt mondtam, nem fõzök (rendeltem), mert nem bírok egyensúlyozni a gyerek és a házimunka között. És igyekszek változatok tevékenységeket (újdonságokat) kitalálni neki, ami vagy bejön vagy nem. Bejött pl h vettem egy 12 színû festékkészletet egy ezresért - félórákat elpacsmagolt vele. Vagy táv-játszunk. Én vasalok, õ autózik és beszélgetve játszunk. pl anya beszállsz a kocsiba, mire én nem azt mondom h most nem tudok játszani, mert vasalok, hanem "beszállok", elvisz fagyizni stb és így szerepjátékozunk. Van egy oldal mindennapraegyjatek, ahonnan vettem sok jó ötletet. Pl készítettem neki a fokockákhoz tervrajzokat, kiszíneztem, és neki meg kellett építenie a tornyot a terv alapján. Kitartás!


Mert nem akarok a 3, 5 hós babámmal ugy elutazni 200 km-re hogy ott aludjunk, fafejü lennék? Rokonoknál. Egy hetes korátol végig alussza az éjszakát és nagyon jól beállt napirendje van. Mit tegyek?

Félek hogy megzavarom ha idegen helyen alszunk. Ja ott is van 3 gyerek.

Legjobb válasz: Szerintem meg varhatsz az utazassal,ezert nem kell megharagudjon senki,elvegre te erzed legjobban hogy mi a jo egy ilyen picinek,majd lesz eleg alkalom ha nagyobb lesz.

Jó, rendben akkor bocsánat az utolsó megjegyzésért.
Szerintem meg varhatsz az utazassal, ezert nem kell megharagudjon senki, elvegre te erzed legjobban hogy mi a jo egy ilyen picinek, majd lesz eleg alkalom ha nagyobb lesz.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj de és senkit nem pontoztam le. Minden válasznak nagyon örülök, szerintem a szerk. pontoz le. Ezzel a részével nem is szoktam folalkozni hogy pontozzak, én minden választ szivesen fogadok. A gép dobja ki magátol, hogy ez a válasz hány százalékban volt hasznos. Az én kérdésemet is átfogalmazta, ugyhogy bocs de nem pontoztalak le.
Szia. Én megértelek, de 200 km nagy távolság ahhoz, hogy reggel menjetek, este pedig vissza gyertek. Nem lehet még elhalasztani egy pár héttel az utazást? De ha mennetek kell, akkor készülj fel egy nehezebb, nyûgösebb napra. Üdv, 3 hónapos kislány anyukája
Szerintem nem lesz gond ha elviszed elvégre az idõ nem áll meg és jobb ha megszokja a hasonló helyzeteket, edzõdik és a levegõváltozás is jót tesz. De a te gyereked és a te döntésed te tudhatod mi a jobb nektek.
Szerintem nagyobb megterhelés a picidnek, ha ezt a nagy távot egy nap alatt akarod vele megtetetni. Nálunk sem okoz zavart, ha apukámat meglátogatjuk, 220 km. Sõt, imádja az ottani levegõt és nagyokat alszik ;-)
Az éjszakákat amúgy átalvó kisfiam ha nem otthon alszik, akkor egész éjjel sír. bár az is tény, hogy ez idõszakonként javul vagy rosszabbodik. most 6 hónapos, és 1 hónapja nem hajlandó az autósülésben ülni, remegésig üvölti magát. Anyósék szegeden laknak, õk várják el hogy elmenjünk hozzájuk, de úgy gondolom nem õk az elsõk, hanem a kisfiam.
nem értem miért pontoztál le csak azért mert nem azt válaszoltam amit olvasni szerettél volna.Kérdeztél és én puszta jóindulatból válaszoltam belátásom szerint.A többi válaszok között is volt az enyémmel hasonló szóval nem értem ezek szerint a válaszom igen egyértelmüen fafejü vagy. Lehet lepontozni.
Mi 6 hetesen kezdtünk átutazni az országon, azóta is megtesszük havonta, és semmi zavart nem okoz a kicsinél. Általában 3-4 napot töltünk ott.
Minden baba máshogy reagál az idegen dolgokra, környezetre. Nekem 3 hónapos a kisfiam, én most kezdtem észrevenni rajta, hogy feltûnik neki, ha nem otthon vagyunk és kicsit nyûgösebb volt (csak városon belül mentünk a szüleimhez). Ilyen hosszú útra + ottalvásra én egyelõre még nem merném vinni, de lehet, hogy a te babád jól viselné.

Totál kifordult magából a 3, 5 éves kislányom, , mit tegyek?

Az még hagy'ám, hogy mindenre NEMet mond, és mint akit eddig nem neveltek, úgy viselkedik, nem köszön és a többi...De pár napja kitalálta, hogy még ha álmos is, márpedig ? nem fog aludni, mert nem akar. Eddig úgy "altattuk", hogy mellé feküdtünk mese után, hogy ne egyedül aludjon el. És addig forgolódott, hogy egyszer csak elaludt. Most meg mindent kitalál, h ne kelljen aludni .Pisi, kaki, ivás, rúgkapál, beszél, magában dúdol stb-stb. Most jöttem ki a szobájából, miután 45 perc után sem aludt el, elszakadt a cérna. Most apja próbálja altatni. Ilyen id?s gyerek anyukái, ti hogyan teszitek le a kis dacosokat???

Legjobb válasz: Szerintem ha nem alszik el, gyertek ki egy idõ után. Ha padig kijön mindig vigyétek vissza, amíg el nem alszik. Mint a dadás mûsorban. Neki bejött... .

Szerintem ha nem alszik el, gyertek ki egy idõ után. Ha padig kijön mindig vigyétek vissza, amíg el nem alszik. Mint a dadás mûsorban. Neki bejött... .
Nekem is 3, 5 éves. Magától megy aludni mikor mondom neki, hogy lefekvés. Nappal nem alszik:( egész nap ellenkezik minden ellen, de az esti lefekvéssel nincs gond. Meg is õrülnék.
Nekem is 3, 5 éves a csemete! Nekünk úgy kezdõdött az altatásos herce-hurca, hogy csak kézben dajkálva aludt el születésétõl kezdve. Ezt az elején élveztem, de ahogy nõtt a gyerkõc, nõtt a súlya is. Másfél éves volt, amikor rászokott arra, hogy hajnal kettõkor felkelt, dajkáltatta magát, majd még másfél óra múlva sem aludt. Ez ment kb végkimerülésig, majd amikor már halálosan ki voltam merülve, az én drága anyukám elõkeresett egy könyvet, "Csecsemõgondozás, és gyermeknevelés" címmel. Abban a könyvben olvastam, hogy tegyem be a gyerkõcöt az ágyba, csukjam be a szobaajtót, és hagyjam sírni! Sokat filóztam rajta, de megtettem! Elsõ este 20 perc sírás (nekem kint, neki bent), másnap 10 perc, majd azóta beviszem, elköszönök tõle, becsukom az ajtót, és kész!!! Remélem tudtam segíteni, és kitartás! 24hkm

Mit tegyek? Fontos mert teljesen kikészülök oda a 3, 5 éves nevelésem?

2 hete barátn?mhöz költöztünk mert szét mentünk a párommal. Neki is van egy 3,5 éves kisfia. Az enyém is ennyi id?s. Soha nem beszélt csúnyán nem verekedett el?tte bölcsibe járt. Egyszer?en kezelhetetlen nem tudom mit tegyek . Kiabálok nem jó nem érti meg semmire nem reagál s?t annál jobban csinálja.

Legjobb válasz: Kérdezõ! Kicsit keményen fogalmazott az 1, hsz, még az ember a szívére is vehetné, h "kiokítják anyaságból"...de annyira jól leírt mindent, ne haragudj hogy ezt írom, de igaza van! Õneki (a gyermekednek)felfordult a kis élete, és nem ért dolgokat , erre még "kap" is , ahelyett , h türelmet, nyugalmat , biztonságot érezne. Nem vagy rossz anya, Neked is nehéz...de õ tényleg kicsi, védtelen, most kezd pár dolgot felfognia világ gonoszságából...szóval ezt is vedd figyelembe, és azt h kiabálással nemigazán lehet célt érni.

Kérdezõ! Kicsit keményen fogalmazott az 1, hsz, még az ember a szívére is vehetné, h "kiokítják anyaságból"...de annyira jól leírt mindent, ne haragudj hogy ezt írom, de igaza van! Õneki (a gyermekednek)felfordult a kis élete, és nem ért dolgokat , erre még "kap" is , ahelyett , h türelmet, nyugalmat , biztonságot érezne. Nem vagy rossz anya, Neked is nehéz...de õ tényleg kicsi, védtelen, most kezd pár dolgot felfognia világ gonoszságából...szóval ezt is vedd figyelembe, és azt h kiabálással nemigazán lehet célt érni.
A kérdező hozzászólása: Köszi
Ne kiabálj vele, inkább öleld meg. Egyszer a nõvérem összeveszett a férjével, ami kb egy hétig tartott, addig anyáméknál laktak.Én is még.A kisfiú is kb ennyi idõs volt.A gyerek teljesen kifordult magából.Az utcán elkezdett sírni ok nélkül, nem volt hajlandó tovább menni egy lépést sem, tesóm felkapta akkor hisztizni kezdett, éjszakánként bepisilt.Verekedett. Szerencsére kibékültek, visszaköltözött. A kicsidnek most nagyon nehéz, hiszen szétmentek a szülei.Fel sem tudja fogni mi történik vele, csakhogy már nincs ott Apa, és Õ csak azt szeretné hogy újra együtt legyen Anya és Apa.Csak még nem tudja ezt így elmondani neked.Legyél vele türelmes, játszál vele sokat, ülj le vele beszélgetni, szeretgesd. Már nincs esély rá hogy ujra együtt legyetek a pároddal?
Hat... kerdes, mennyire jol irtam le... a legfontosabbat kihagytam ugyanis: minden nap (inkabb többször, de egyszer legalabb) idöt szakitani egy szora. "Szeretlek." Fontos szoval is kimondani, es hogy ne üres szolam legyen, hanem mindig öszinten. A felnöttek hajlamosak azt gondolni, ugyis tudjak, de sajnos nem igy van: kis korukban meg nem is tudjak kifejezni a szeretethianyukat, majd amikor ki tudjak, mar nem fejezik ki, ha nem ilyen mintat latnak, ha ebben nöttek fel addig (ha senki sem beszel rola, hogy szeretlek vagy nem szeretlek). (Ez minden gyereknek fontos, ott is, ahol minden rendben van!) 1.
Most mentél szét a pároddal. Gondolom, õ a kicsi apja. Ha pedig így van, akkor egyértelmû a válasz a kisfiad "kezelhetetlenségére, nem? Ezt a helyzetet nagyon nehéz feldolgozni egy gyereknek, mindenféle magatartásbeli változás elõfordulhat, és indokolt. Légy vele nagyon türelmes, és szeresd, nagy szüksége van most rád!
A kérdező hozzászólása: A koromagynal gyulladt be neki. Koszi, akkor fertotlenitem elso korben neki.
Én a 4 hós kisfiammal ugyanígy jártam! Igaz neki nem volt sárga, de piros volt és be volt dagadva neki. Nálunk az Aloe Vera First spray vált be! Egy napja használjuk és már épphogy csak piros! De a fertõtlenítés sem árt elõtte!
Ja igen, és lefekvés elõtt vastagon bekenem baba körömvirág krémmel! :) Még annyit, hogy nekem még azt tanácsolta a sebész, hogy minden fürdés után masszírozzam neki a körömágyát kifelé, mert az a baj, hogy a bõr túlságosan rá van fordulva a körmére és így könnyebben begyullad!
Nem tudom értelmezni, ne hari a "szelenel" szót, fertõtlenítsd le neki a 70%-os alcohollal, de holnap azért mutasd meg dokinak, az a tuti.
Mi 3 hétig sebészetre jártunk, két naponta.Pénteken voltunk utolyára.Ma este én vehettem le a kõtést, igy is félek mert nem telyesen gyogyult meg.Én kérdeztem egyszer mit tehetek?
Szia! A második vagyok! Nem nagyon akart múlni nekünk sem, úgyhogy én tegnap mentem a gyerekorvoshoz oltásra és megmutattam neki a körmét és azt mondta kenjem Phologsam kenõccsel! Kentem is, de ma reggelre nekünk is megjelent a körömágy mellett a gennyzacskó! :( Nektek is a nagylábujjon van? Elmúlt már valamennyire vagy el kellett vinned szakorvoshoz? Csak azért kérdezek hogy tudjam, mire számítsak! :(
Az utolsó válaszolónak.En az elötted lévõ vagyok. A fiamnak történt meg, de nekem a doki duszkötést mondott, és valami krémet, ara már nem emlékszem.5 éve volt, most 6 éves. A lányommal ami történt a sebész sem tudja. Mindvégig a betadin krémet használta és kötés sima.Nem volt geny. Még mindig piros, és miattad vetettem Aole Ver terméket.Köszi, reméllem beváll. Körömvirággal is kenem, házi készitésû, es a betadint is használjuk.Várom a javulást.
Még mindig a második vagyok! :) Én nagyon megijedtem és végül elvittem a picurt gyerekorvoshoz, õ adott beutalót a sebészetre, de azt mondta a sebész, hogy ezzel nem kell semmit sem csinálni! Ez valami körömgyengeség, valószínûleg tõlem örökölte a drágám! :( Azt mondta kamillával mossam neki, meg én aloéval fújom minden pelenkázáskor és már épphogy csak piros!! Remélem nektek is segíteni fog én nagyon szeretem, mert egy joker termék, millió dologra jó! Ja és nem forgalmazom vagy ilyesmi, nem azért mondtam! :) Nekünk tényleg bevált! :) Köszi az infókat, aranyos vagy! :)

Mit tegyek, hogy a 3, 5 éves lányom hajlandó legyen normálisan enni?

Alig eszik gyümölcsöt, f?tt ételeket. Szinte csak joghúrton és kiflin él.

Legjobb válasz: Nekem van egy 25 hónapos keresztlányom, aki sziontén nem vmi nagy evõ! A tesómat is bántotta a dolog, voltak orvosnál, aki elküldte õket laborba+hasi UHra is. az UHon nem volt semmi baj, de vashiányos pl. A doki szerint, ha éhes, úgyis enni fog. Van amikor napokig nagyon jól eszik, fõtt kaját is, de olyan is elõfordul, hogy csak nasi, rudi, ilyenek mennek. viszont rengetetegt iszik. Teát, szörpit, stb. szerintem a te gyereked is idõvel megjavul majd! :))))))

Nekem van egy 25 hónapos keresztlányom, aki sziontén nem vmi nagy evõ! A tesómat is bántotta a dolog, voltak orvosnál, aki elküldte õket laborba+hasi UHra is. az UHon nem volt semmi baj, de vashiányos pl. A doki szerint, ha éhes, úgyis enni fog. Van amikor napokig nagyon jól eszik, fõtt kaját is, de olyan is elõfordul, hogy csak nasi, rudi, ilyenek mennek. viszont rengetetegt iszik. Teát, szörpit, stb. szerintem a te gyereked is idõvel megjavul majd! :) )))))
szia! az én lányom 3 éves és õs is van hogy napokig joghurtokat kiflit eszik teát iszik. aztán most befizettem az ebédet (mert van egy 4 hónapos babám is)és így többet tudok velük foglalkozni.délelõtt a reggeli után elterelem a figyelmét a nasizásról és ebéd elõtt pedig 1-2órát kinn vagyunk az udvaron.azóta nagyon jól eszik délben!sõt! délután kap 1 joghurtot meg gyümölcsöt aztán kimegyünk az udvarra vagy sétálunk és este megint nagyon jól eszik. és fontos hogy mellé üljünk legalább délben, és együtt együnk vele. sok sikert. de a dr-nõ azt mondta tudják õk hogy mi kell nekik, no azért nem szabad mindent rá hagyni.
Az én lányom sem nagy evõ(2, 5éves múlt). Fél évig a mamáéknál kellett laknunk ott aztán állandóan volt csoki, gumicukor, joghurt. Ebédelni meg nem akart. Mikor elköltöztönk eldugtunk minden édességet, nem tudja hol van, ha tudná tuti kiharcolná. Alvás után kap valamit, hozza az "álommanó" de csak ha alszik. Azóta rendesen reggelizik és ebédel. Persze ott ülök vele. Ha nincs otthon édesség amit ehet akkor nem is tudja megenni, nekem ez bevált.
Az én fiam (3, 5 éves) sem volt 'nagy evõ' soha. Pedig nincs oda a csokiért, nem sûrûn kap csipszet, szinte csak vizet iszik, mert nem szereti a gyümileveket és a teát... Amikor kicsi volt a joghurtot megette, most már azt sem. Én is sokszor idegeskedtem emiatt, de kezdek beletörõdni. Amikor Cebion cseppet szed, akkor talán egy kicsit jobb az étvágya. Esetleg kipróbálhatod Te is.
Manapság sok a finnyás gyerek, és sajnos ha idõben nem szerettetik meg velük a különbéle ételeket, akkor felnõtt korukra ételfóbiássá válhatnak. Persze ez nem szentírás, én magam is finnyás kislány voltam, ma meg már (szinte) mindent meg tudok enni. Próbáld meg, hogy bevonod õt is az ételek elkészítésébe, akkor pontosan látni fogja, hogy mi hogyan készül, talán jobban megeszi. Vidd ki sokat a szabadba, a mozgás és a friss levegõ csodákra képes.
Mondjuk el lehet gondolkozni az okokon, pl. belejátszik ebbe a túl hosszú ideig tartó kizárólagos anyatejes táplálás, ami manapság nagy divat, mivel így a gyerek nem barátkozik meg idejében az ízekkel. Itt lehet errõl olvasni: http://anyaegyedul.blog.hu/2008/02/10/a_szilard_etel_nem_mereg Persze ez tuti 0% lesz, mert itt mindenki kizárólagos-szoptatás-fanatkus. Bocsi, ha nálatok nem ez az oka, akkor természetesen ne vedd ezt szemrehányásnak, de általában ez az ok.
Van egy jó mûsor a Zone Clubon, az a címe, hogy "Vásott kölykök", egy hétre 2-3 család beköltözik egy házba alvás-, evés-, viselkedési problékákkal és egy pszichológusnõ rejtett kamerákon figyeli a viselkedésüket. Általában hétvégére megoldja a problémákat. http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=81983 Úgy vettem észre, hogy a szülõ túlzott felügyelete az asztalnál, a játékosság hiánya és a túl nagy adagok jelentik a problémát. Sokszor csinál pikniket, amikor a szülõk-gyerekek összemaszatolhatják magukat az alapanyagokkal. Érdemes belenézni szerintem.

5 hetes a babám. Késő délutántól 2 órát se bír ki az szopik között. Délelőtt 3-4 órát kibír, éjszaka 4-5-6 órát. Ma evett 2-kor 70 ml-t, 6-kor 100 ml-t, 7-kor 70 ml-t. Bealudt, de 10-15 perc múlva sírdogál, csak ölbe van el. Mit tegyek? Ja, szoptatom.

Legjobb válasz: Szia! Hát õ még picike baba....:) ez teljesen természetes! Lehet hogy késõbb se fogja tartani a 2-3 , majd 3-4 órás etetési idõket. Anyatejcsibõl nem lehet "túletetni" :)

Szia! Hát õ még picike baba....:) ez teljesen természetes! Lehet hogy késõbb se fogja tartani a 2-3 , majd 3-4 órás etetési idõket. Anyatejcsibõl nem lehet "túletetni" :)
nálunk ugyanez a szitu 4 hetes gyerekkel, védõnõ szerint túl sokat eszik az enyém. Fél 2kor, evett 90-et, fél 5kor 90et, 7kor 70et... szerintem ez nem sok... Szóval védõnõ szerint fáj a hasa is, mert a félig emésztett tejcire szopizik friss tejet ha nem telik el 3 óra 2 szopi közben, mert különbözõ enzimek kellenek a különbözõ tejcik megemésztéséhez. A gond csak az, hogy nálunk is üvöltés van 2 óra eltelte után és nincs szívem sírni hagyni:S
2. vagyok: még annyit hogy szerintem az hülyeség amit a védõnõ mondott, mert kevesebb tejcit tuti gyorsabban emészt meg a mini, nemde?
Du-tól nem gond a "lánc szopizás". Begyüjti magának éjjelre a zsírossabb kora esti, esti tejet. Ugyanis a tej "összetétele" más reggel, más délelõtt, megint más du. ill. este. Egyébként ha szoptatod amikor kér azt nevezik igény szerinti szoptatásnak. Hallgass a szívedre! Ne az órát és a mérleget kuksold, hanem a kisbabádat figyeld :) Különben 6 hetes kor körül hajlamosak többet enni! Ne aggódj minden rendben lesz!!! 3 gyermekes "Mamaka" :D
Szia! Nekem is így volt, mint ahogyan a Te babádnál! Az én kisfiam már 11 hetes és a késõ délutáni, esti órákban 1, 5-2 óránként szopizik. Annyit változott csak, hogy az éjszakát átaludja 22h-6h-ig.
teljesen normális. még pici a pocija. majd alakul.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Ma is ugyanez volt a helyzet, most két cicibõl evett, 80+50-et, de most a hasa miatt sírdogál.

3, 5 éves lányom kezét állandóan a szájába dugja, nem figyel, nem lehet rávenni semmire. Mit tegyek?

Van egy 3,5 éves lányom. Ha valamit nem akar, nem tudom rávenni arra, vagy csak nagy harc árán. Kezét állandóan szájába dugja, és semmire se figyel. Nem tudok elmenni vele a Tescoba, mert rémálom. Szószerint nem birok vele. Van erre megldás?

Legjobb válasz: 3,5 évesen már nem olyan kicsi,szerintem próbálj meg vele beszélgetni.Ne csak rá szólj hogy mit nem szabad,magyarázd is el miért.Nálam bejött mind a két gyerkõcnél.Sok sikert!

3, 5 évesen már nem olyan kicsi, szerintem próbálj meg vele beszélgetni.Ne csak rá szólj hogy mit nem szabad, magyarázd is el miért.Nálam bejött mind a két gyerkõcnél.Sok sikert!
Ha ilyen "kikapcsolás" csak akkor van, ha dacol, egyébként pedig semmi különleges viselkedés nem jellemzõ rá, akkor próbáld meg azt, hogy amennyire lehet, rábízod a dolgot. Tehát, ha pl a Tescoban õ a halakat akarja megnézni, miközben te éppen másfelé mennél, akkor adj neki egy kis idõt, hogy nézelõdhessen, de mindig beszéld meg vele elõre, hogy "Kicsit nézheted õket, de amikor szólok, akkor elindulunk, mert még sok dolgunk van." A gyerekek is emberek, szeretik, ha az õ véleményük is fontos. Egyszer azt hallottam valakitõl, hogy úgy bánjunk a gyerekkel, mintha mi lennénk a helyében. Ha azonban ez a viselkedése az élet több területére is kihat, akkor érdemes megvizsgáltatni, vagy utánanézni a neten a dolognak, mivel pl. az autizmus enyhe formája is mutat hasonló tüneteket.
Csatlakozok az elöttem szolohoz! Elég nagy már ahoz hogy partnerként kezeld! Söt! Nekem 2éves mult a fiam de elég sok mindent meg lehet vele értetni! Ha ügyesen érvelsz biztosan le tudod szoktatni rola! Pl. magyarázd el neki mennyi bacilus lehet a kezén és hogy beteg lehet töle!
A Tescoba járást nem kell erõltetni. Sokat kell vele beszélgetni, úgy mint a nagyok, az tetszik nekik. Az én lányom is mindig örül, ha szólok neki, hogy most gyere beszélgetünk, de csak ketten. Ilyen korban már nagyon is okosak, lehet velük értelmesen beszélni. Próbálj vele többet játszani, akkor majd figyelni fog Rád máskor is. Az én gyerekeim egyébként szeretnek a Tescoba (is) járni, de ilyenkor azokat is meg kell nézni, ami õket érdekli. Rá kell szánni az idõt. Kérdezd meg tõle, mi érdekli? Sok sikert.
Háát! Semmiképpen ne üsd a gyerekedet!Ne harcolj vele, mert most még gyõzöl, de mi lesz késõbb?Kevesebb szabály-ez alatt azt értem, hogy mindig csak azt kérd tõle amit megért.Magyarázd el mit miért nem szabad, nemvaló! Több beszélgetés! Ekkora korban már lehetne a következõt tenned:megbeszélni mit szeretne vacsorázni, ebédelni, és közösen vegyétek meg a hozzávalót.Ha nem megy tescoba, hát válasszatok kisebb boltot, vagy piacot.Beszélgess vele többet, de érezze hogy akkor csak rá figyelsz!Ne törd le az akaratát, inkább kössetek kompromisszumot.Te ha vele vagy nem vagy ideges? Nem téged tükröz vissza a lányod? Ha úgy érzed hogy te is ingerültebb vagy, bízd kicsit rá az apjára, nagymamára, ilyenkor reméljük te is feltöltõdsz!Nem könnyû a pici gyerekekkel, de olyanná válik amilyenné neveled!Olvass gyermeknevelésrõl könyvet, vagy keress rá a neten.Talán találsz megoldást a problémátokra.Sok sikert!!!Még több türelmet!!!
hú , kicsit gáz
nem tudok igazából hozzászólni gondolom te is olyan anyuka vagy aki kinyalja a kicsi lánya fenekét ha most nem bírsz vele uristen mi lesz veled mikor már tini lesz GAME OVER hehe hiába az öregek tudják mit kellett ilyenkor csinálni két pofon aztán minden rendben biztos bõgni fog de két három nyakleves után meg fogja tudni ki a fõnök ez régen így mûködött és milyen jól
Igen van megoldás. A kicsik nagyon akaratosak tudnak lenni, és hajlamosak szfógadatlanul viselkedni. Ilyenkor fegyelmezni is kell õket, például ha állandóan a szájába teszi a kezét és nem hajlandó onann elvenni, amikor kiveszi tanácsos rácsapni a kis kezére 3-at, és határozottan megtiltanni neki, hogy ilyet nem csnálunk!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!