Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, a 3 (927 db)

Mit tegyek a 3 hónapos lányommal, ha félek kivinni a nagyszüleihez? Hogy mondjam meg ez Nekik?

Miért - azért mert mostanában egyre több szomszédjukban és az ? udvarukon is találtak már vizisiklót, pedig nem is laknak víz közelében. Én nagyon-nagyon félek t?le (annyira, hogy még a gondolattól is a remegés fog el) és ezért a lányomat sem merem kivinni hozzájuk.

Legjobb válasz: Szia! Ne depizz! Akkor az utcára sem mered kivinni, mert a kocsmából véletlenül kijöhet egy részeg ember? Bocsi, de szerintem nem kellene félni! A gyereket biztos nem hagyod magára az udvaron a babakocsiban, mivel még csak 3 hónapos mászni nem tud, hogy a sikló megharapja. A nagyszülõk pedig biztos nagyon várják a picit, fõleg, ha elsõ baba. És õk sem fogják hagyni, hogy véletlen valami baja essen. Az én szüleim a picimet még a légytõl is óvják! Csak nyugalom, ne idegeskedj! Üdv. - 4 hónapos picilány anyukája-

Szia! Ne depizz! Akkor az utcára sem mered kivinni, mert a kocsmából véletlenül kijöhet egy részeg ember? Bocsi, de szerintem nem kellene félni! A gyereket biztos nem hagyod magára az udvaron a babakocsiban, mivel még csak 3 hónapos mászni nem tud, hogy a sikló megharapja. A nagyszülõk pedig biztos nagyon várják a picit, fõleg, ha elsõ baba. És õk sem fogják hagyni, hogy véletlen valami baja essen. Az én szüleim a picimet még a légytõl is óvják! Csak nyugalom, ne idegeskedj! Üdv. - 4 hónapos picilány anyukája-
Én is félek a pókoktól, meg a békától, mégis kimegyek a házból, még a szomszédba is átmegyek.Ne csináld ezt, mert a lányod átveszi majd a félelmedet.
Nehogy már azt gondold, hogy a 3 hónapos lányodnak ártani tud egy sikló? Eleve nem tud semmit csinálni, másrészt feltételezem nem hagynád magára a lányod! Ennyire nem kell ám félteni, mert tiszta rettegés lesz az egész életed! Mi lesz, ha elkezd majd mászni? Majd amikor mondjuk homokot vesz a szájába, meg esetleg beüti a kis fejét valahová? Ne legyen, de benne van a pakliban. Akkor nem veszed ki a kiságyából nehogy baja legyen? Szóval ha csak ez az oka, nyugodtan vidd a nagyszüleihez, biztosan várják! 2 hós kislány anyukája.
A vizisikló teljesen ártalmatlan! Hidd el, õ jobban fél Tõled! Szerintem az a legrosszabb, ha a kislányod megérzi rajtad a félelmet, mert felesleges stressznek teszed ki. Ki tudja? Ha felnõ lehet nagy állatbarát lesz! Ha viszont ezt fogja látni tõled, akkor õ is félni fog az állatoktól. Szerintem vigye ki inkább az apuka.
Szerintem bármilyen veszély fenyegetné is a lányodat, még ha Te iszonyodsz, vagy félsz is tõle, szembeszállnál vele a gyermekedért, és eszedbe sem jutna a saját félelmed. Hiszen Te vagy az anyukája! Én legalábbis így vagyok vele, ha szüksége van rám, akkor nem gondolkoznék rajta, hogy én félek a magasban, félek a póktól stb.
A sikló NEM harap! Ne légy ilyen!Nem kell a széltõl is óvni azt a gyereket.Azért mert te félsz tõlük még nem kell a gyereknek is.Megérteném a félelmed, ha viperák laknák a területet de nem.Amúgy nem csak vizisikló létezik.Van erdei is.Szóval ne parázz mindenen, és ilyen hülyeséggel ne bántsd meg a nagyszülõket.Én is láttam már apámék udvarán pókot(nem rajongok értük)mégis ki merem vinni a gyereket.
Ezek valós félelmek és ennek oka van. Inkább keress egy szakembert aki segít feltárni. Mindenképpen foglalkozni kell vele, mert a félelmünk ráragad a babánkra sajnos.
Szerintem ez nem ok arra, hogy ne vidd a nagyszüleihez, hisz benn a lakásban csak nincsenek vizisiklók!!!!!!
Nem akarok senkit megrémiszteni, de sajnos a sikló igenis lehet veszélyes. Egy kolléganõm 4 hónapos babójának tavaly sajnos az anyatej illata miatt belemászott egy sikló a szájába, és a pici megfulladt. Persze, állandó felügyelet mellett ez nem fordulhat elõ, szóval a picurt egy pillanatra sem szabad egyedül hagyni.
A 4. válaszoló vagyok. Nem kell bántani! Kicsit nézzetek magatokba! Ti semmitõl nem féltek?? Nem méricskéltek, és amiatt nem kap tápszert a gyereketek? Nem drótozzátok be a babátokat??? (légzésfigyelõ), ez is félelem. Sorolhatnám, szóval nem kell ítélkezni, hanem segíteni.

Mit tegyek a 3 évesemmel?

Este a fürdés után nem akar felöltözni.Kértem szépen,ráhúztam er?szakkal,de úgy ordít,hogy a holtak is felkelnek rá.Csupán mer? hiszti az egész,mert ? csupaszon akar szaladgálni.A férjem idegbeteg lesz attól,hogy ordít,én meg angyali nyugalommal húzom rá a ruhát.Azt mondja,oldjam meg,hogy ne ordítson,tanuljam meg kezelni a saját gyerekem.De nem érti meg,hogy a hiszti meg a dac a 3 évesek kiváltsága.Mikor mondom neki,hogy te az apja vagy,neked ugyanúgy kezelned kell a helyzetet,akkor sért?dötten közli,hogy akkor ezt is ? fogja megcsinálni.Holott a gyerekkel kiskora óta semmit nem csinál.Nem fürdeti,ha nagynéha ráveszi a fiam,mondjuk fél évente 1x,akkor mintha a fogát húznák,úgy megy vele.Mesét nem olvas neki,nem altatja.Néha,ha úgy tartja kedve,akkor játszik vele.A fiam mindig azt hallja,hogy hagyd apát,most dolgozik,most fáradt,most csendesen legyél,apa tudjon pihenni.Holott szegény csak játszani akar az apjával.

Legjobb válasz: Most apukaval van gondod, vagy a gyerekkel? Apukaval beszélj. A gyereket meg játékosan öltöztesd fel . Gyere Dani, hagy nézzem milyen ügyesen tudod felvenni ezt a pizsit. Meg tudod csinálni egyedül is? Ha ügyes leszel, olvasok meg egy mesét. Stb

Most apukaval van gondod, vagy a gyerekkel? Apukaval beszélj. A gyereket meg játékosan öltöztesd fel . Gyere Dani, hagy nézzem milyen ügyesen tudod felvenni ezt a pizsit. Meg tudod csinálni egyedül is? Ha ügyes leszel, olvasok meg egy mesét. Stb
Az én lányom is 3 lesz napokon belül! Én az oviba sietnék reggel vele, de nem lehet, mert Õ akarja felvenni a zoknit, levenni a pizsamát, szóval nálunk is hiszivel indul a nap, mert mindent Õ akar csinálni! Persze még engedem, de ha hamarosan megyek dolgozni, arra nem lesz idõ, hogy megvárjam, amíg egyedül felöltözik, vagy akkora már gyorsabban fog menni neki! :-) Én hagynám had szaladgáljon kicsit, az enyém is szokott, van hogy egy szál bugyiban, meleg van bent, nem fázik meg, majd mond neki most már öltözünk és alvás, vagy vacsora, nem tudom nálatok hogy szokott lenni! Szerencsére nálunk nem nyûg az öltözés, és azt van, hogy a férjem adja rá! A férjem sem fürdette sosem, nem tette tisztába sem, viszont elmennek a boltba, vagy játszik vele ha van ideje!
Mond neki azt hogy fiam fürdés után meztelenkedhetsz 5 percet de utána felöltözünk.Ne a tiltás legyen az elsõ, hanem érezze azt, hogy neki is számít az akarata, véleménye.Hát a férjedet nem minõsíteném, az én elsõ férjem is ilyen volt, mára a 17 éves lányával nincs kapcsolata, nem beszélnek mint 2 idegen olyanok.Mond neki hogy most kellene megalapozni a kapcsolatukat.Mi lenne ha Te is így gondolkodnál, a gyerek miben nõne fel?Mond neki hogy ugyanannyi felelõssége van a gyerek felé mint Neked, erõltesse meg magát.
Nem kell törõdni a hisztijével! Nem kiváltásága ez a 3 éveseknek, hanem tudja. hogy ha hisztizik, akkor az lesz, amit õ akar! Ha a szép szó nem használ, kapjon egyet a fenekére. Semmi baja nem lesz ettõl.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!a férjemmel már beszéltem errõl, szerinte nekem nincs igazam.mondtam már neki, hogy még kb 2-3 évig legyen türelemmel és utána nem lesz szüksége a fiamnak rá, nem fog odamenni hozzá. az öltözést próbáltam már játékosan, hagytam szaladgálni(nálunk olyan meleg nincs, csak 18-19 fok), de fél óra után is ordítana, mert õ nem akarja.akkora akarata van, mint egy ház.
Kicsit nézzük a gyerek szemszögébõl: az esti rutin ugyebár róla szól, akkor otthon az egész család, vele foglalkozik jobb esetben mindenki. (Nem sok idõ úgy gondolom, nálunk mondjuk fél óra, háromnegyed óra.) Ahogy írtad is, õ csak játszani akar apával, anyával, és mivel ezt "nem szabad" azért hisztizik. Én nem kiváltságnak, hanem az életkorából és fejlettségi szintjébõl adódó -szinte - egyetlen "fegyver"-nek szoktam hívni, hiszem elmondani még nem igazán tudja, hogy miért is akarja ezt-vagy azt. Ha hisztizik, akkor többnyire rá van kényszerítve egy olyan dologra, amire akkor-ott-abban a pillanatban nem hajlandó. És itt nem erõvel kell megoldani a dolgot. Az én tapasztalatom az, hogy ha látod, hogy csibészkedni akar, akkor szánjátok rá azt a pár percet, akár pucér, akár nem, játszatok vele. Nálunk is a fogócskázás, meg a bújócska van este, kergetjük apával a lakásba, ha elkapjuk jól megcsikizzük, puszilgatjuk. Van, hogy egy kör elég neki, aztán mászik is magától az ágyba, és kezd felöltözni. De volt már, hogy negyed óra is elment a hülyéskedéssel. És mindenki jókedvûen ment aludni. Apát próbáld meg erre a kis idõre bevonni a játékba, talán nem túl megerõltetõ. K.
fürdés elõtt tisztázd a picúrral, h 3 kört futhat, aztán öltözés. tartsd be, számold a köröket. aztán öltözzön! a férjeddel meg beszélj, mert nem normális amit mûvel. az én férjem is ilyen volt, nem hatott rá semmi, nekem meg elegem lett. felrúgtam az egész életünket, otthagytam a lakást, mindent és hazaköltöztem anyukámhoz. ne félj, megjött az esze. azóta minden ok. beszélj vele!
Nekem akkor nem akar öltözni fiam, ha nem fürödte ki magát.Ha még lubickolt volna, de már kivettük a vízbõl, na akkor egy istenért se tudom felöltöztetni...

Mit tegyek a 3 éves kisfiam hisztijei ellen?

Kb. 2 hete minden nap hisztizik 15-20percet semmiségeken.Rászólok szépen vagy veszekedve,nem érdekli.Toporzékol,csapkod.Ha ráütök a fenekére,nem érdekli,folytatja tovább.Eddig csak itthon ,most már a városba is csinálja ha valami nem úgy van ahogy Õ akarja.De közben van úgy,hogy alig bírja ki nevetés nélkül,de közbe folyik a könnye.Direkt engem cukkol.Nem tudom mit tehetnék,tanácstalan vagyok.1 éves kora óta egyedül nevelem.Talán az apja hiánya is közre játszik.Nem tudom.Ha valaki tanácsot tud adni,kérem írjon.Köszönöm!

Legjobb válasz: A legegyszerûbb és leghatékonyabb, ha azt, amiért csinálja NEM kapja meg (de egyetlen egyszer sem ezentúl!), plusz a figyelmed teljesen elveszíti vele. Fordulj el, akármikor, akárhol csinálja, fordulj el, vegyél elõ egy újságot, és várd meg, amíg abbahagyja. Néha 5 perc, néha húsz. Ha rá sem nézel (de egyszer sem!), elfordulsz, és nem szólsz hozzá, megunja és rájön, hogy vége, ezzel nem ér el semmit. Ha befejezte, kérd, hogy kérjen bocsánatot. Eleinte furán néznek mások, lelassul ettõl az élet, otthon zaj lesz, huzamosabb ideig, de az egészet összeadva sem tart olyan sokáig, mint akkor, ha elér vele valamit! Légy következetes. Ne bántsd, csak hagyd teljesen figyelmen kívül!

A legegyszerûbb és leghatékonyabb, ha azt, amiért csinálja NEM kapja meg (de egyetlen egyszer sem ezentúl!), plusz a figyelmed teljesen elveszíti vele. Fordulj el, akármikor, akárhol csinálja, fordulj el, vegyél elõ egy újságot, és várd meg, amíg abbahagyja. Néha 5 perc, néha húsz. Ha rá sem nézel (de egyszer sem!), elfordulsz, és nem szólsz hozzá, megunja és rájön, hogy vége, ezzel nem ér el semmit. Ha befejezte, kérd, hogy kérjen bocsánatot. Eleinte furán néznek mások, lelassul ettõl az élet, otthon zaj lesz, huzamosabb ideig, de az egészet összeadva sem tart olyan sokáig, mint akkor, ha elér vele valamit! Légy következetes. Ne bántsd, csak hagyd teljesen figyelmen kívül!
Dackorszakban van és annak megfelelõen is viselkedik. Ez teljesen természetes. Rá kell hagyni. Ha vergõdik, hagyd ott. Nem kell bántani, ordibálni, mert akkor eléri amit akar, magára hívja a figyelmet. Ha nem foglalkozol a hisztijével, hamarabb abbahagyja.
Ne foglalkozz vele, ha zavar küld a szobájába hisztizni, vagy egy csepp hidegviz is megteszi.
ha otthon vagytok egyszerûen menj arrébb mintha észre sem vennéd mit csinál.menj ki a helységbõl kezdj el valamit csinálni, ne szólj rá ne üsd meg csak kinyújtod a hiszti idejét vele.Ne reagálj rá!A városban már nehezebb ott nem hagyhatod, de azt megteheted hogy szó nélkül nézd végig.Nekünk még a kiültetés jött be.Ha hisztizett megfogtam leraktam a kispadra és megmondtam neki a hiszti miatt itt kell ülnie csak akkor állhat fel ha abba hagyta, ha fel áll szó nélkül vidd vissza amíg ott nem marad.

Mit tegyek a 3 éves verekedős gyerekkel?

Óvodapedagógusként dolgozom, kis csoportban. Van egy három éves kisfiú. A társaival általában rendes,csak mindig az kell neki ami éppen a másik gyereknél van. Ha rászólok rugdosódik, csapkod, csúnyán beszél,és csúnyákat mutogat. A családi háttere nem a legjobb. A kolléganőim azt mondják, hogy csak velem teszi ezt, és ne hagyjam magam. Próbálok vele szépen beszélni, magyarázni neki, hogy ez nem szép dolog, de tudomást sem vesz rólam. Alapból nem vagyok egy veszekedős típus, meg ha az óvodában is azt kapja amit otthon, azzal mi változik. Ha én is megkezdek rá veszekedni és esetleg a kezére csapok attól nem fog megjavulni. Ja és ne félelemből tiszteljen, hanem szeretetből.Ez az én véleményem, de lehet rosszul gondolom. Teljesen tanácstalan vagyok, csak ez év februárjától dolgozom, még nincs nagy gyakorlatom. SEGÍTSETEK MIT TEGYEK??!!!

Legjobb válasz: Ja még annyi, hogy a szigor és a szeretet nem zárják ki egymást. A határozott személyiség nagyobb támaszt ad ennek a kisgyereknek.

Ja még annyi, hogy a szigor és a szeretet nem zárják ki egymást. A határozott személyiség nagyobb támaszt ad ennek a kisgyereknek.
Anyósom óvónõként úgy is szokta "bünteti ", hogy maga mellé ülteti és olyan játékot , feladatot kell csinálnia, amit nem annyira szeret.Pl.:kirakó, memória, rajzolás, gyurmázás.Nekem ezt mesélte, de neki csak 17fõs a csoportja.Nagyon jó tapasztalt óvónõ és szeretik a gyerekek, tehát ez egy bevált jó módszernek tûnik nekem.
Igazad van hogy szeretet.... Megérzi a gyermek ha félelmet táplálsz iránta légy magabiztos!! akire felnéz és nem mer incselkedni! Kitartóan szólj rá és ha nem változik ültesd külön esetleg ! és mond neki hogy kérj bocsánatot a tette súlyosságát közöld vele, folyamatos szemkontaktus a lényeges!
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!!! Elsõ válaszoló: Nagyon jól érzed, nem vagyok valami határozott. Nagyon szeretem a gyerekeket, ezért is választottam ezt a hivatást. Mivel még saját gyerekem nincs, nevelési szinten a könyvekbõl tanultakra támaszkodom, de azok nem mindig adnak megfelelõ választ. :) Második válaszoló: Az anyósod módszerei nagyon tetszenek, ki fogom próbálni, nekem is pont 17-en vannak a csoporton. :) Köszönöm szépen mindkettõtöknek!!!
A kérdező hozzászólása: memy11, köszönöm a választ, nagyon sokat segített!!! Ez után határozott és magabiztos leszek! Legalábbis megpróbálok az lenni. :P :)
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek, aki vette a fáradságot és elolvasta a kérdésemet, és ilyen szuper tanácsokat adott!!!! KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!! Holnaptól egy új óvónénit kap a csoport, aki határozott, magabiztos, DE kedves. :) Még egyszer köszönöm. :)
szívesen! én voltam gyakorlaton fél évig óvodába sajnos találkoztam magatartászavaros gyerekekkel :( :) ))

Mit tegyek? A 3 éves kislányomnak elkezdett nőni a fanszőrzete? Valaki más is tapasztalt már ilyet?

Fürdetés közben vettem észre. Mi lehet? Valami gomba, esetleg csak piszok? Vagy szőr?

Legjobb válasz: Azért a szõrt talán már te is meg tudod különböztetni a gombától, vagy a piszoktól... Szerintem hormonális zavar lehet. Manapság már nem megy ritka számba. Vidd el egy bõrgyógyászhoz, aztán majd kiderül.

Azért a szõrt talán már te is meg tudod különböztetni a gombától, vagy a piszoktól... Szerintem hormonális zavar lehet. Manapság már nem megy ritka számba. Vidd el egy bõrgyógyászhoz, aztán majd kiderül.
Hat a piszkot azt azert meg lehet kulomboztetni a szortol szerintem...
Hát a szõrt és a koszt meg lehet egymástól különböztetni. Már csak azért is, mert a kosz lejön fürdésnél.Meg eleve ha kinyitod a szemed látod , hogy szõrös e, szóval iylen szempontból nem értema kérdést. Amúgy jelezni a gyerekorvosnak, és õ továbbküld.
Nehogy már ne ismerd fel a szõrt. Ha tényleg az, akkor mindenképpen vidd orvoshoz.

Mit tegyek a 3 honapos francia bulldogom megeszi a szekletet, ha eszre veszem nem engedem de ha nem akkor mind megeszi?

Legjobb válasz: A táp nem jó neki, azért eszi meg, mert ugyanolyan illatúnak, kívánatosnak érzi, mint a tápot, tehát a táp nagyrészt emésztetlenül keresztülmegy rajta. Addig válogass, amíg kevés, megfelelõ állagú és számára nem jó szagú a széklete. Nem az éhség viszi rá, hanem a jó illata. Fõtt kaját adtál már neki? (csirke, rízs) vitaminokkal kiegészítve ez is jó megoldás. Én reggel tápot adok nekik (royal) délben csirke+rízs és vacsira is táp. Most 2 hónaposak.

Amúgy ne hagyd, hogy nagyon rászokjon, mert az én kutyám még 8 évesen is ette... De a vadászkutya a szagért csinálja...(Azt hiszem.)
Változtass az étrendjén! Doki segíthet ebben.Nálunk bevált.
A táp nem jó neki, azért eszi meg, mert ugyanolyan illatúnak, kívánatosnak érzi, mint a tápot, tehát a táp nagyrészt emésztetlenül keresztülmegy rajta. Addig válogass, amíg kevés, megfelelõ állagú és számára nem jó szagú a széklete. Nem az éhség viszi rá, hanem a jó illata. Fõtt kaját adtál már neki? (csirke, rízs) vitaminokkal kiegészítve ez is jó megoldás. Én reggel tápot adok nekik (royal) délben csirke+rízs és vacsira is táp. Most 2 hónaposak.
Amikor látod, akkor rá kell szólni. Sokkal hatékonyabb lenne a leszoktatás, ha mindig tudnál rá ügyelni, de ez nem kivitelezhetõ. Viszont idõvel így is le fog róla szokni, felnõttként már biztosan nem fogja ezt csinálni. Én is kétségbe voltam esve eleinte, mindenki nyugtatgatott, hogy majd kinövi és úgy is lett.
Állítólag ha csempészel egy kis ananászt a kajájába, akkor nem lesz kívánatos. Hangsúlyozom állítólag (Póráz két végénben javasolják mindig), tehát nem ismerek senkit aki próbálta, de egy próbát megér, majd feltétlenül írd meg, hogy mûködik-e :) Egyébként ki szokott kapni ha bekakál? Mert az is lehet az oka, hogy el akarja tüntetni a nyomokat, nehogy kikapjon. Ez egy érdekes cikk a jelenségrõl: http://hu.wikipedia.org/wiki/Koprof%C3%A1gia
a kutyákban benne van az az õsrégi ragadozó ösztön, hogy újra megeszik a kihányt ételeket, sõt a székletet is! Ez nem extrém viselkedés, baja nem lesz tõle, csak számunkra undoritó. Határozott rászólással, pórázrángatással stb próbáld leszoktatni, bár nem lesz könnyû
Ez teljesen normális ilyen fiatalon, ugyanis az újszülött kutyák anyjuk székletének megevése révén jutnak hozzá a bélflórájuk kialakításához szükséges baktériumokhoz. Bár három hónapos korra ez már meg szokott történni, ha túl korán került el az anyjától, lehet, hogy hiánypótlásként a sajátját eszi meg (amivel ugyebár nem éri el a kívánt eredményt). Bár igazából nagy gondot nem jelent, szerintem egy állatorvossal mindenképpen beszélned kéne. Ha épp három hónapos, és emlékeim nem csalnak, néhány oltást is kapnia kell heteken belül. Mondd el a dokinak a problémádat, és õ majd eldönti, hogy kell-e vele foglalkozni. Ha úgy gondolja, ahogy én is (nem alakult ki a bélflóra), akkor azt mesterségesen mindenképpen pótolni kell, hiszen anélkül a kutya nem tud rendesen emészteni.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat....egy kerdesre a valaszom, nem sosem verem meg.Az a baj, hogy 5 orat mindig egyedul van.
Ennyi idõsen az enyém is megette, aztán leszidtam pérszor és már nem csinálja. Az is igaz, hogy akkoriban Pedigreevel etettem, mert laikusként azt hittem az a legjobb. Nem tudom, vagy a kajaváltás, vagy a szidás miatt hagyta abba, vagy kinötte.
szidd le olyankor és tarts oda az orrát....tanítsd meg neki hogy azt nem szabad... mennyit eszik belõle...amennyire éhes!!!!
A kérdező hozzászólása: U.I .Eukanuba tapot adok neki.

Mit tegyek? Van 3 legjobb barátnõm, akik közül a 3. at már nem mondthatnám annak. (hosszú, hogy miért) De mivel kis korunk óta barátkozunk, és mindig együtt vagyunk, ezt már megszokásból mondjuk.

Õ szerermes lett egy fiúba(a fiú nem szereti viszont,de legjobb barátnõje),és rajta keresztül mi is megismertük õt.A másik barátnõmbe beleszeretett és most járnak.Nagyon sok konfliktust okozott ez az ügy,és most ott tartunk hogy a másik két barátnõm nem beszélnek vele szívesen.Én már nem tudom kinek adjak igazat,azt sem hogy kivel legyek.Nagyon megsajnáltam a 3.barátnõmet,és nem szeretném hogy haragudjom rám,habár a másik két lányt nagyon szeretem.és nekik is valamilyen szinten igazuk van.Nem szeretném elveszíteni egyikõjüket se!

Legjobb válasz: Szerintem ne hagyd, hogy választásra kényszerítsenek, légy mindkettõjükkel, próbálj meg úgy viselkedni mintha misem történt volna

Szerintem ne hagyd, hogy választásra kényszerítsenek, légy mindkettõjükkel, próbálj meg úgy viselkedni mintha misem történt volna
az elõzõ válaszadóval kell hogy egyet értsek, szerintem maradj pártatlan :)

Nem tudom mit tegyek, a szüleim nem szeretnék, hogy lefeküdjek a 3 évvel idősebb barátommal 16 évesen, de fél éve együtt vagyok vele, mit tegyek?

Nincs a barátommal semmi bajuk csak félnek hogy terhes leszek, még szűz vagyok és ő az első barátom, lehet hogy korainak tartjátok, de én készen érzem magam, a barátom türelmes,és ő csak akkor van benne a dologban ha tudja hogy nem lesz ebből probléma, de tudom hogy ő is szeretné(ő tapasztalt). A szüleimmel ezen nem vesztem össze, csak bánt hogy ilyet megtiltanak, már attól néztek egy nagyot hogy beleültem az ölébe.:S Ti mit tennétek? Nem akarok csalódást okozni, mert szeretem őket, de szerintem azért érthető, hogy kívánjuk egymást.

Legjobb válasz: Hát, ha tényleg csak attól félnek, hogy terhes lehetsz (ami szerintem nem teljesen igaz, inkább féltenek, de ezt most nem fejtem ki, mert nem volt kérdés. :P), akkor beszéld meg velük (vagy csak anyukáddal) a fogamzásgátlást. A szüleid elõtt meg vehetnél egy kis erõt magadon, és mellé ülhetnél. Nem bántásból írom, de azért na... én 23 éves vagyok, és én sem szívesen ülök a párom ölébe, ha a szüleinél vagyunk, mer' minek. Baráti társaságban meg otthon oké, de szülõknél (fõleg, ha egy kicsit konzervatívabbak) egyszerûen nem illik.

Hát, ha tényleg csak attól félnek, hogy terhes lehetsz (ami szerintem nem teljesen igaz, inkább féltenek, de ezt most nem fejtem ki, mert nem volt kérdés. :P), akkor beszéld meg velük (vagy csak anyukáddal) a fogamzásgátlást. A szüleid elõtt meg vehetnél egy kis erõt magadon, és mellé ülhetnél. Nem bántásból írom, de azért na... én 23 éves vagyok, és én sem szívesen ülök a párom ölébe, ha a szüleinél vagyunk, mer' minek. Baráti társaságban meg otthon oké, de szülõknél (fõleg, ha egy kicsit konzervatívabbak) egyszerûen nem illik.
Hát, szerintem az én szüleim (és az egész família) azt hiszik, hogy az elsõ komolyabb barátommal feküdtem le elõször, akit be is mutattam nekik... és hol vannak még azok a pasik, akikrõl nem is tudnak... Nem kell ehhez engedélyt kérned. Megvan az alkalom, megvan a hely és idõpont, megvan a vágy, és te késznek érzed rá magad, szeretnéd, akkor nem kell odaállni 10 perccel elõtte, hogy anyuci megengedi-e. Masználjatok gumit, és terhes se leszel. Végülis ha már egyszer megtörtént, vissza nem csinálhatod. És bár tény, csak védeni szeretnének, azért vannak dolgok, amikhez a szülõknek bizonyos kor után már nem sok köze van. Nem kell mindenrõl tudniuk. De az tény, ha ilyen szigorúan veszik a kérdést, elõttük csak arcrapuszi és kézfogás legyen, ne ölbeülés meg ilyenek.
Szûz, de k**va ..:dd Te tudsz ember -.-"
Ha felkészült lennél, akkor már jártál volna a nõgyógyászaton, és gondoskodtál volna arról, hogy biztos ne maradj terhes.
Ha felkészült lennél nem kérdeznél ilyeneket -_-"
amit nem tudnak az nem fáj.:D
Szerintem elõbb próbálj meg beszélgetni velük errõl, bizonyára kínos lesz, de talán lesz hatása. És, ha nem engednek, akkor viszont nem kell tovább tudniuk róla. Értékelniük kellene, hogy adsz a véleményükre, de nem szólhatnak mindenbe bele. Én alapvetõen nem vagyok annak a híve, hogy amirõl nem tudnak az nem fáj nekik, de nektek sem jó ez így. És én korinak sem tartom már fél év után, meg te is és a barátod is normálisnak tûnik.
A kérdező hozzászólása: Azért látom van pár normális válasz, értelmes emberektõl. Nekik köszönet.
A kérdező hozzászólása: Elõször is tanácsért tettem fel a kérdést. És ha valaki nem tud segítséget adni vagy csak hülye válaszokat képes adni akkor nem kéne hozzászólni semmit. Másodszorra nem bunkóztam senkivel, hogy így válaszoljatok + szerintem nem ez a módja a segítség/tanács adásnak. A védekezésrõl meg gondoskodnánk.
*használjatok
Ku*rva vagy! Ügy lezárva!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.

Mit tegyek? 2, 3 Napja eszre vettem, hogy apad a tejem! Mit tegyek, hogy ne apadjon el? , vagy hogy tobb legyen es ne kelljen potoljam tapszerrel? Meg szeretnek szoptatni 1 ideig

Legjobb válasz: Mennyi idõs a baba? Próbálj meg sokat pihenni, rendesen enni, sokat inni és minél többször cicire tenni a babád, ez a legfontosabb!!! Emellett szoptatós teát inni, Urtica urrens ch5 homeós bogyót enni, alkoholmentes sör, stb. praktikákkal próbálkozni.

Mennyi idõs a baba? Próbálj meg sokat pihenni, rendesen enni, sokat inni és minél többször cicire tenni a babád, ez a legfontosabb!!! Emellett szoptatós teát inni, Urtica urrens ch5 homeós bogyót enni, alkoholmentes sör, stb. praktikákkal próbálkozni.
A kérdező hozzászólása: 2 hos!
Honnan veszed hogy apad? Ha csak arra gondolsz hogy eddig keményre telt a cicid és most meg ilyen már nincs, akkor az nem gond, sõt! az csak annyit jelent hogy végre nem termelsz többet mint ami neki kell, hanem pont annyit, és ez így optimális. Beállt a kereslet-kínálat, úgy mondják. Ha a baba pisil eleget és nem éhes látványosan, akkor tuti nincs baj, nem kell aggódni.
A kérdező hozzászólása: Hat sajnos, hogy ehes utana, arrol van szo, hogy ejszaka potoltam eddig hiaba volt tejem , mert bevolt gyulladva az egyik es csak a masikbol szopizott, szoval 1 mellemre raktam csak esigy ejszaka nem adtam, hogy jusson nappalra...helyre allt a mellem, szoptattam mind2 bol, de annyira gorcsoltkozben a babam, hogy sirt... es muszaly volt tapszerhez nyulnom, merthat ugy konnyebben megissza... es most pedig azt vettem eszre, hogy nincs eleg tejem, pedig volt mikor 4, 5 perc alatt megszivta magat es aludt 3 orat utana! Most pedig 2 kezzel kell tomjem a szajaba, mert 1altalan nincsen a cicimben feszeseg a tejtol miutan 3, 4 percet szopizik... mikor van tejem eleg 3, 4 , 5 perc es jol-lakik, de aztan ha szoptatok akkor sokaig szivja es nem lakik jol...!
Bérelj egy SNS készüléket (ilyen pl. a Medela Szoptanítja), és ahogy elõttem is írták, ne add fel, nyomasd a tejszaporító praktikákat! A cumisüveget el kéne felejteni, mert abból ugye könnyen hozzájut az anyaghoz, a cicin meg meg kell dolgozni a betevõ kortyokért. :) Én megkeresnék egy szoptatási tanácsadót (az LLL vagy az IBCLC honlapján biztos kapsz segítséget) Ne add fel, szerintem menni fog!
Nekem a szoptatás után ivott rengeteg folyadék (általában víz), és az alvás segített. Illetve szoptatás utáni fejéssel lehet még nagyon jól turbózni a mennyiséget.
A kérdező hozzászólása: az ejjel viz helyett Hazi Komeny teat fogyasztottam, reggelre meg a polom is tejes lett.... koszonom a segitsegeteket, tanacsaitokat, megprobalok mindent, hogy ne apadjon el a tejem , merthat az az egeszseges, es hat faraszto a tapszert keszitgetni ejszaka... konyha --> haloszoba, haloszoba -->konyha...
Mi lenne, ha elvinnétek orvoshoz? ha te 3 hétig nem szarnál és hetente egyszer ennél, akkor te sem mennél orvoshoz?
A kérdező hozzászólása: Pont ma hogy 3 hete megbetegedett és az elsõ beteg napján összehányta a házat fehér habbal.
nekem volt egy kiskutyám régen, ugyanezekkel a tünetekkel...3 hónapos volt a kis drága és sajnos meghalt. az elsõ orvos hibázott, végén kiderült, hogy egy most diplomázott kis [email protected] volt.. utána még 2 orvoshoz mentünk vele, de sajnos késõ volt. keressetek valami normális dokit, tiédnek még van esélye hiszen már idõsebb. az enyém tele volt féreggel, nem kakilt, nem evett, egész éjszaka sírt, mert fájt a hasa, hiába kapott injekciókat..aztán a férgek a tüdejét átszakították és alig kapott levegõt, muszáj voltunk elaltatni.. tiednek még van esélye.
A kérdező hozzászólása: ez akkor is megtörténhet ha már kapott féreg ellen injekciót??
A kérdező hozzászólása: mi a tünete annak ha fáj a kutya hasa??
féregtelenítve volt a kiskutya egyébként.. egész éjszaka sírdogált, ha elaludt akkor is vonyítgatott, azt mondta az orvos, hogy azért mert fáj a hasa.
10 hónaposnak már nem a féreg a legnagyobb gondja, ha volt féregtelenítve rendesen. Merre laktok? Ennyi kezelés mellett már egy megfelelõ orvos eleve labor vizsgálatokat csináltat.Egy vérvételbõl igen sok mindent ki lehet olvasni egy orvosnak.Annyit biztosan, hogy merre felé lépjen tovább a baj keresésében.
A kérdező hozzászólása: Vásárosnaményba, de itt sajnos nincs labor csak Nyíregyházán.
Ahol nincs helyben labor, ott megfelelõ körülmények között elküldik a vért, miegymást. Az eredményt meg megküldik emailban.
Kérdésedben féreg elleni injekcióról írtál. A féregtelenítõ az tabletta úgy tudom, de legalábbis szájon keresztül adják. Biztosan megkapta?
A humán labor vizsgálatoknál is küldik a mintákat. Legalább is mikor utoljára voltam Debrecenbõl vitték Nyíregyházára. Megáll az ész! Jobban van már a kiskutya?
A kérdező hozzászólása: Meghalt :( :'(
Te írtad azt a kérdést, hogy este fulladozással kísérve meghalt a kutyád?
Sajnálom a kutyádat és Téged is, hogy elveszítetted:((
A kérdező hozzászólása: Igen, minden oltás be van neki adva.
Egyszer a postásunk ránk sózott egy pár hetes snautzer kölyköt. Elvittük az orvoshoz, beadattuk a kötelezõ oltásokat. A postás csodálkozott, hogy ez a kutya él és virul. Kiderült, hogy a többi az új gazdáknál mind megdöglött, szopornyica, meg mit tudom én milyen betegségben. Ennek rendben vannak az oltásai?
A kérdező hozzászólása: laborvizsgálatot nem csináltak szinte mind a három a szemérõl kezdte el vizsgálni s mikor már a fehérje kitisztult akkor megállapította hogy javuló állapotban van persze azelõtt már antibiotikumos kezeléseken volt túl.
Azonnal vidd állatorvoshoz! Az õ dolga diagnosztizálni és meggyógyítani, nem egy csomó laikusé!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Már hatszor vittük orvoshoz.
Orvos látta már? Õ mit mondott? Vele kéne errõl beszélned, mert pár sor és hevenyészett szó alapján nem lehet megállapítani a betegség okát, kezelni pedig ég kevésbé lehetséges. Az étvágytalanság és kedvetlenség egy ilyen fiatal kutyánál nagyon súlyos tünetek. Minél elõbb kezelnie kell egy jó orvosnak, különben valószínûleg, akár pár napon belül is elpusztulhat szerencsétlen kölyök.
Vidd másikhoz!
Akkor érdemes lenne egy másik véleményét is kikérni. Sok doki sajnos csak a pénzre megy, felelõtlenek és nemtörõdömök. Egy megbízhatót keress fel. (Általában a menhelyi dokik azok.)
Lehet, hogy bélcsavarodása van. Azonnal egy másik orvos!!!
Megmondta a doki, mi a baja? Ha nem, csak úgy kezelgette, akkor az nem jó orvos. Az ilyen nem biztos tüneteknél az elsõ, hogy vért vesznek. Aztán van ultrahang, vizelet, stb. Mindezeket egy jól felszerelt rendelõben, klinikán el is végzik.
A kérdező hozzászólása: az orvos azt mondta hogy az ennivalót nem kell erõltetni, majd magától eszik, de ez nem így van
Vigyétek el egy normális orvoshoz, ne egy sintér 'lódoktorhoz', mert így igen hamar el fog pusztulni szerencsétlen állat.
A kérdező hozzászólása: 3 orvos vizsgálta legutóbb ma egy hete felszerelt klinikán voltunk kapott injekciót emésztési problémára. A doki azt mondta szépen javul az állapota de ez nem vevõdik észre. Igaz múlt szerdán evett egy keveset, kedve is jobb volt, de ez csak pillanatnyi és sajnos múló állapot, ma egész nap levert és fekszik.
Sajnos, azért, mert klinika, nem biztos, hogy ott a megfelelõ orvosnál voltatok. Végeztek valamilyen labor vizsgálatot nála? Nem piszkálni akarlak, csak talán megtalálni innen neten keresztül, mi lehet a gond.
A kérdező hozzászólása: én is azért próbálok már neten keresgélni mert sajnos nem bizok az orvosokban. A környékünkön 3 orvos van mindháromnak megmutattuk.
Így van, MÁSIK ÁLLATORVOS!! (Biztos nem így van máshol, de én sajnos tapasztaltam egy faluba, hogy nem olyan az állatorvos, mint a városba, elég fél vállról vette a dolgokat. Ha te is így jártál, nehogy ugyanoda vidd vissza!!) Csoda, hogy még él szegénykém!!
Szegény kutyuli:( Akkor végül nem is tudjátok, milyen betegség vitte el. De sajnálom! Lehet, hogy valami rejtett, szervi baja volt. Most már nem szenved. Vigasztalódást kívánok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!