Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, 7 hetes kisfiam (2 db)

Nagyevõ a 7 hetes kisfiam. Mit tegyek? Kire hallgassak?

A múlt hètig 130 ml-ket evett, amit màr akkor sokalt a védõnõ. Az egy hónapos stàtuszon 4600 gr volt ès 58 cm(3300-al jöttünk haza). Nèhàny napja mindig sìrt evès után, kèt òrànkènt evett, èjszaka az egy evèsrõl ùjra rátèrt a hàromra. Most 160 ml tápszert kèszìtek neki ès pròbálom nem mindet odaadni neki. 140 ml körül elveszem tõle de van hogy vissza kell adnom a maradèkot mert ûvölt. Amùgy nyugis baba, eszik alszik, nem hasfàjós. A bátyja ugyanilyen nagyètkû volt. A mai napig rengeteget eszik. Imàdja a fõtt kajàt,nem nasizik. 5 èvesen 27 kg ès 128-as ruhàkat hord.

Legjobb válasz: igen nekem :) kislányom még ennél nagyobb étvágyú volt :) 1hónapos kortól 240ml evett 4óránként. eleinte a mi védõnõnknek se tetszett de a doki be szólt neki hogy õ így állította be magának az étkezést. én mindig a dokira hallgatók :) ha azt látod hogy még éhes akkor adj neki még. egyszer nézd meg hogy meg e eszi a 160ml és meddig bírja ki a következõ etetésig. nyugodtan növeld a tápszerét fõleg ha éjjel is többször fel kell. több mint valószínû hogy egy növekedési ugrásnál vagytok :)

igen nekem :) kislányom még ennél nagyobb étvágyú volt :) 1hónapos kortól 240ml evett 4óránként. eleinte a mi védõnõnknek se tetszett de a doki be szólt neki hogy õ így állította be magának az étkezést. én mindig a dokira hallgatók :) ha azt látod hogy még éhes akkor adj neki még. egyszer nézd meg hogy meg e eszi a 160ml és meddig bírja ki a következõ etetésig. nyugodtan növeld a tápszerét fõleg ha éjjel is többször fel kell. több mint valószínû hogy egy növekedési ugrásnál vagytok :)
Nyugodtan adj neki annyit, amennyit kér. Kisfiam egy hónapos kora óta eszik 150 ml-t. Van, mikor 2 óránként kéri. Elõször Beba pro 1-est kapott, azt hittük, hogy az a baja, hogy nem lakik jól vele, de most a Milumillal is ugyanaz a helyzet, sõt még kakilni se tud tõle. Egy alkalommal anyukám vigyázott rá, mielõtt elmentünk megetettem, utána 1 órával megint kapott 120 ml-t anyutól. Azt hittem, hogy valami baja lesz, de hála istennek semmi. A mi dokink azt mondta, a csecsemõk még tudják, hogy mi nekik az elég. Fiam 3300 g-mal született, 3200 g-mal hoztuk haza, 3 hetesen volt 4100 g
Nincs ezzel semmi baj, az a baj sok védödnõ és gyerekorovs nagykönyv szerinti dolgokat tartja csak jónak minden más eset már nem normális. Csak az a baj azt a nagykönyvet a csecsemõk nem olvasták... Ha túl sokat hizik az a baj ha kevesebbet mint a nagykönyvben van akkor az a baj. Minden ember más és ez már igaz a scecsemökre is. Ha a nagyobb is ilyen volt és egészséges midnen ok vele akkor egyértelmû hogy ninsc ezzel semmi gond és a kicsivel sem lesz. Hallagass az anyai ösztöneidre, nem gondolhatják komolyan hogy amjd éhesen hagyod a babádat. Hallagasd meg amit mondanak egyik füleden be másikon ki. Te ismered látod a babádat hogy mire van igánye. Ha ennyire fafejû a védönö és akadékoskodik mondj kevesebbet az evés mennyiségeirõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást, a szivem mèlyèn èn is ezt gondolom. A mennyisèget viszont hiába nem vallom be, 100 ml-tõl nem hízik ennyit :-) mindenesetre nagyon jó tudni hogy nem vagyok egyedül ezzel.
Nem vagy egyedül. Én is így vagyok vele. Nagyon sokat eszik a babám. Már a kórházban megette a 70 ml. Tápszert. Mindig modnta a védõnõ és a doki is hogy ne adjak neki ilyen sokat mert meghizik hamat. De mit tudok csinálni hadjam éhezni és halgassam, hogy sír?? Még mit ne. Engem is zavart hogy ilyen sokat eszik és hogy mennyit hízik. De õ jóval nagyobb mint az Õ korabeli babák, nagyobb súllyal is született 4520 grammal. Most 5 hónapos és 9200 gramm. Már forgolódik nyugis baba, nem tudok mit csinálni hogy ekkora, õ ilyen majd lemozogja. Aggódtam, hogy mennyit eszik meg minden de én adtam neki amennyit kért. Adj neki amennyit kér ne törõdj senkivel te tudod mi a helyes és cselekedj is úgy. Most 160 ml vízbõl csinálok neki tápszert abból lessz 180 ml. És utána tea.
Kisfiam 2 és 3 hónapos kora körül/között volt éhenkórász. Néha alig bírt ki két étkezés között 2 órát (150 ml-t evett). Mondta a doki, hogy csak 3 óránként egyen. (Köszi, te meg hallgasd, ahogy ordít :) ) Aztán sikerült 3 óránként ennie, legközelebbi mérésnél már 4 órát mondott... Felszedett akkor egy kis husitartalékot, de végül is késõbb már kevesebbet igényelt. Akkor széltében nõtt, azóta meg hosszában.
Nekem sose mondták, hogy fogyóztassam a fiamat. Most 3 hónapos, 8100 g, 65 cm. Csak szopik, de nem tudom már megmérni hogy mennyit. Akkor kap enni, ha kér, és annyit, amennyit kér. Igen, van combocska. És? Boldog, kiegyensúlyozott baba. Miért ne ehetne egy tápos baba is annyit, amennyi jólesik, miért kéne korlátozni csak azért mert üvegbõl kapja és nem cicibõl? Esetleg cseréld kisebb lyukúra a cuclit , hogy meg kelljen dolgoznia a lakáért.

Mit tegyek, hogy 7 hetes kisfiam feje ne legyen koszmós?

Legjobb válasz: Fogj egy puha textilpelenkát, és önts rá egy kis babaolajat. Aztán nagyon finoman dörzsölgesd át vele azt a részt, ahol koszmós a kicsi feje. Utána csak töröld át, nem kell lemosni. Így a bõr sérülése nélkül lehet felhámlasztani ezt a pörköt. Ez 1-2 hét alatt megszünteti a problémát.

Fogj egy puha textilpelenkát, és önts rá egy kis babaolajat. Aztán nagyon finoman dörzsölgesd át vele azt a részt, ahol koszmós a kicsi feje. Utána csak töröld át, nem kell lemosni. Így a bõr sérülése nélkül lehet felhámlasztani ezt a pörköt. Ez 1-2 hét alatt megszünteti a problémát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
amikro fürdés után törlöd a buksit akkor azt is alaposan meg kell dörzsizni, nem kell félni jól meg kell dörzsizni, nekem a védõnõ mutatta, és soha nem volt még rajta koszmo
Szia fürcsi elött fél orávak kend be a buksiát baba olajjal fél óra után sûrû fogú baba fésûvel ovatos de határozott mozdulattal fésüld át majd fürdés közben samponnal mosd meg egyszer ha sikerül habosan is fesüld meg másnap kicsit olajos még a hajacska fésülgesd meg párszor és ha kell 2-3nap mulva ujból csináld meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, remélem használni fog az olajozás.
Ha mégsem használna az olajozás akkor a BABE sampont tudom ajánlani ami kimondotta koszmóra van és patikában lehet kapni. Nálunk nagyon bevállt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!