Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, 5 éves kisfiam (30 db)

5 éves kisfiam éjjel sokszor bepisil, mit tegyek? Nappal nem csurran be, de éjjel gyakran.

Délután-este keveset adok neki inni, lefekvés el?tt elmegy pisilni. Olyan mélyen alszik,hogy fel sem ébred rá,én szoktam észrevenni és felkelteni.

Legjobb válasz: Vidd el gyereknephrológiára. Ott néznek hormonszintet (vizeletbõl), hasi ultrahangot csinálnak, vérvétel is van. Ha kizárják, hogy semmi szervi oka nincs a bepisilésnek, akkor más teendõ nincs, csak várni, hogy elég érett legyen az idegrendszere. Mi már szerintem a létezõ összes dolgot kipróbáltuk a 6 éves lányommal, mindenféle vizsgálat megvolt, minden negatív, és tök normális, hogy bepisil. Majd kinövi, csak türelem. Keveset iszik este 5-6 után, elmegy pisilni lefekvés elõtt, vezetjük a pisinaplót, de egyenlõre sok változás nincs. Ja, vettem komlócseppet is, egy ideig úgy tûnt, használ, de most már ez sem ér semmit. Ha gondolod, írj nyugodtan priviben, ha tudok, segítek, sajnos jó sok tapasztalatom van.

Vidd el gyereknephrológiára. Ott néznek hormonszintet (vizeletbõl), hasi ultrahangot csinálnak, vérvétel is van. Ha kizárják, hogy semmi szervi oka nincs a bepisilésnek, akkor más teendõ nincs, csak várni, hogy elég érett legyen az idegrendszere. Mi már szerintem a létezõ összes dolgot kipróbáltuk a 6 éves lányommal, mindenféle vizsgálat megvolt, minden negatív, és tök normális, hogy bepisil. Majd kinövi, csak türelem. Keveset iszik este 5-6 után, elmegy pisilni lefekvés elõtt, vezetjük a pisinaplót, de egyenlõre sok változás nincs. Ja, vettem komlócseppet is, egy ideig úgy tûnt, használ, de most már ez sem ér semmit. Ha gondolod, írj nyugodtan priviben, ha tudok, segítek, sajnos jó sok tapasztalatom van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, utánaérdeklõdöm ennek a vizsgálatnak, meglátjuk, mi lesz. Kereslek, ha jutottunk vele valamire. Köszönöm a segítségedet.
A kérdező hozzászólása: Kell beutaló az említett helyre?
Úgy emlékszem, kellett vinnünk, de azért kérdezz rá, mikor idõpontot kérsz. Mi Miskolcon voltunk a gyereknephrológián.

Mit tegyek? Az 5 éves kisfiam nem akar kistesót!

Kisfiam szeptemberben volt 5 éves és apával elérkezettnek látjuk az idõt hogy idén neki lássunk a kis tesó projektnek, de amint megemlítjük a kisfiam elõtt hallani sem akar róla. Õ kerek perec kijelentette hogy nem akar tesót hiába sorakoztatunk fel akármilyen érvet mellette nem és nem. Volt valakinek hasonló tapasztalata. Õ a legkisebb a rokonságban én tudom hogy attól fél hogy akkor õ "kiesik a kosárból". Meg egyszer azt is mondta amikor rákérdeztem hogy akkor én õt már nem fogom szeretni ami nyilván butaság. Nagyon félek a reakciójától ha ténylegesen úton lesz a tesó hogy hogyan fog rá reagálni. Kérem hogy akinek van hasonló tapasztalata ossza meg velem hogy az õ gyereke hogyan viszonyult a kis tesóhoz vagy egyáltalán ahhoz mikor kiderült hogy útban van.Elõre is köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: nehogy már az 5 éves gyerek döntse el...

nehogy már az 5 éves gyerek döntse el...
Mi szerettünk volna testvért a fiunk mellé, de sokáig nem sikerült. Ismerõsök kérdezték mindig tõle, hogy szeretne-e kistestvért. Õ mindig azt mondta, hogy nem, és soha nem is lesz testvére. Tévedett. 6 éves múlt, mire sikerült teherbe esnem. A 12. heti vizsgálat után mondtuk meg neki. Úgy kezdtük, hogy anya most volt orvosnál...de nem tudtuk befejezni, mert elkezdte mondogatni, hogy "nem lesz, nem lesz." Eltelt pár hét, és már azon dilemmázott, hogy mi legyen a neve, õ ajánlgatott neveket, sokáig gondolkodott, hogy jobban örülne kislánynak stb. Most kétéves a kislányom és a tesók közt szerelem van. Imádják egymást.
Mond meg neki, ha terhes leszel, hogy jön a kistesó, majd mesélj róla milyen jó lesz, nyilván azt gondolja beleszólása van a dologba mivel rákérdeztél, mégis csak 5 éves felesleges érvekkel ellátni nem egy felnõtt, hogy vitába szállj vele.
8-as vagyok. Az anyukájától biztos nem hallja, mert 3 éve a tájára se nézett:( saját kis agyával találja ki ezeket 6 éves, de nem hülye tudja kinél mi az a dolog amivel bántani tudja néha kis gonosz, de ez csak ritkán van alapjáraton nagyon aranyos és segítõkész kislány. Amúgy nekem is elöntötte a ... az agyam elhiheted mikor mondta ha akkor nem fogom magam és szó nélkül nem megyek el letusolni és megnyugodni lehet azzal a lendülettel felképelem és bevágom a sarokba de így jobb volt. Kijöttem és utána nyugodtan helyre tettem az agyát és az apja is elég szépen elbeszélgetett vele. Nem egyszerû, de ilyenkor még nem szabad mindent szó szerint venni tõlük, meg kell próbálni rájönni miért vannak ilyen véleménnyel. Az hogy nem szeretne tesót teljesen természetes szerintem.
Nekem kisebb a gyerekem jóval és még nem is próbálkozunk kistesóval, de tök érdekes a kérdésed. Én úgy csinálnám (mondom tapasztalat nélkül :) ) hogy nem azt mondanám, hogy ha lenne tesód milyen jól eljátszanátok stb. Inkább gyakorlatban, hogy mikor szakad az esõ és szeretne játszani akár kint vagy neked nincs idõd éppen játszani, mert pl fõzõl, akkor mondanám, hogy XY-nál nincs ilyen gond, mert õk most tudnak játszani a tesójával. Sõt lehet elvinném olyanokhoz akiknél van tesó és persze jól megvannak, lássa, hogy nem fog a világ összedõlni, ha lesz neki is. Lehet hülyén fogalmaztam és a példák sem túl jók, de így közelíteném meg. De abban egyetértek, hogy ne a gyerek döntse el. Pl ha 10 évesen meg szeretne akkor már belevágnátok? Vagy mi van, ha közben meggondolja magát :) Szóval ha ti úgy látjátok eljött az idõ, akkor hajrá.
6-os vagyok. Én nem értettem félre a kérdésedet, de ha már megkérdezed a véleményét, nyilván úgy értelmezi, hogy ebbe neki van beleszólása. És ameddig õ azt mondja, hogy nem akar, addig Nektek is nehezebb lesz felszabadultan várni a kistesót. Hidd el, hogy szeretni fogja nagyon. Szóval a kérdésedre a válasz? Semmit ne tegyetek, illetve álljatok neki nyugodtan a babaprojektnek. Kedves 8-as! Ez elég durva, ha ezt az én párom fia mondta volna, biztos sírva fakadtam volna. Illetve az apjától biztos kapott volna egy maflást. Nem lehet, hogy ezeket az anyjától hallja? 6 évesen kicsit erõsnek érzem.
Nekem két kisfiam van 5 és 3 évesek õk is azt mondják hogy nem szeretnének kistesót de ez nem rajtuk múlik. Nõvérem sem akart, de nem õ döntött...
Kicsi még a gyereked ahhoz, hogy ezt átérezze vagy bármilyen döntést hozzon vagy véleménye legyen errõl. Fõleg hogy egyke és nincs testvére még. Ha már lennének 2-en, 3-an testvérek és úgy kérdezed meg szeretne-e még 1-et akkor esetleg. Amúgy nálunk meg az volt, hogy párom kislánya (6éves) mindig jött haza az oviból és mondogatta hogy szeretne tesót, meg mindenkinek van tesója csak neki nincs. Mi nem terveztük a tesót egyenlõre, de összejött most 23 hetes terhes vagyok. Karácsonykor jelentettük be a családnak és a tesónak is. Na azóta folyamatosan azt mondja, hogy "neked babád fog születni" és soha nem azt mondja hogy "tesóm fog születni" valamint volt egy két elszólása, hogy "neked úgyse fog rendesen kiszületni a babád", stb..most meg teljesen leállt ezzel a tesó témával és nem látom rajta hogy örülne...szóval szerintem ne agyalj ezen amiket mond, majd ha megszületik meg fogja szeretni.
A kérdező hozzászólása: Úgy látszik egy kicsit félre érthetõ volt a kérdésem kiírása én nem azt mondtam a fiamnak hogy döntse el hogy legyen-e tesója vagy sem hiszen mi is úgy gondoljuk hogy ez rajtunk múlik egyszerûen mivel õ is a család része kíváncsi voltam a véleményére hiszen nekem is könnyebb lenne a tudat hogy õ is szeretné.
Most még nem akarja, majd idõvel meg fog ez a dolog változni. Szerintem nagyon sok kisgyerek nem akar testvért, de hála az égnek, olyanról még nem hallottam, hogy a szülõk emiatt ne vállaltak volna még egy gyermeket. Ne kérdezzétek Tõle, hogy akarja-e vagy sem, mert szegény azt hiszi, hogy ez tõle függ. Kész tények elé kell majd állítani, és majd meglátjátok, milyen hamar belejön a nagytesó szerepbe. A páromnak van egy fia az elõzõ kapcsolatából. Mikor kérdeztük Tõle (sajnos mi is beleestünk ebbe a hibába), hogy mit gondol róla, akarná-e, akkor rögvest a téma ellen fordult. Szegény páromat meg is viselte, emiatt nem mert belevágni a babaprojektbe, félt a fia reakciójától. Aztán telt, múlt az idõ, pár hónapja tudta meg, hogy születni fog egy kistestvére, és majdnem hogy Õ örült a legjobban, hogy fiú lesz. A gyerekek már csak ilyenek. :)
Én azt hiszem, hogy ez pont az a kategória, amikor a gyereknek nincs beleszólása a dologba. Majd a terhességed alatt szépen hozzászokik a gondolathoz. Testvérféltékenység meg szinte mindig van, ha akarta a gyerek a tesót, ha nem.
*úton is van
Ebben a korban sokszor változik a gyerekek hozzáállása, szerintem próbálkozhattpk nyugodtan. Az én kislányomat két évesen ki lehetett kergetni a világból, most öt éves és nagyon szeretne kistesót, ûron is van, de nem azért, mert õ akarta, csak becsúszott. Nem szólunk neki, csak majd ha már nagyobb lesz a pocim, mert egy öt éves gyereknek a kilenc hónap várakozás nagyon hosszú lenne.
Én sem akartam kistesót, mégis lett. Eleinte duzzogtam, de ma már, hogy imádjuk egymást. Szerintem ne a gyerek döntse már el, hogy lehet-e a szüleinek még gyereke vagy nem...
Szerintem ez még változni fog, a gyerekek nagyon határozott véleményt tudnak mondani egy-egy dologról, aztán két hét múlva már az ellenkezõjét mondják ugyanolyan határozottan :) Az én fiam 6 éves, és õ például évekig mondogatta, hogy de jó lenne egy kistestvér. Most már mi is szeretnénk, és érdekes módon a fiam elõször úgy állt hozzá, hogy õ nem akar kistesót, az elsõ reakciója az volt a témára, hogy "itt fog majd nekem nyivákolni". De elég sokat beszélgettünk vele errõl (na nem úgy, hogy "most ülj le és arról fogunk neked prédikálni, hogy mennyire kell szeretni a kistestvért", hanem csak úgy sokszor szóba hoztuk a témát), és egyre inkább érdekli a dolog :) Múltkor már azzal mászott be mellém reggel az ágyba, hogy "Anya, beszélgessünk a kisbabáról" :) Meg nézegettünk együtt képeket arról, hogy hogyan fejlõdik a kisbaba az anyuka pocijában, meg hogy hogyan kell fürdetni, öltöztetni, pelenkázni a babát, és egyre inkább érdekli, meg már kérdezgeti is sokszor, hogy mikor lesz kistestvér, mi lesz a neve, meg ilyenek.

Mit tegyek 2, 5 éves kisfiam durvasága ellen?

Lehet,hogy ez a dackorszak,de teljesen tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: szia! szegény, nagyon át tudom érezni a helyzetedet! az én fiam most 2 éves és nem ilyen durva, de észrevettem egy ideje, hogy szabályosan vicces neki, ha valakit megüt, megharap, fájdalmat okozhat. szerencsére játszótéren csak egyszer fordult még elõ, hogy meglökött egy másik gyereket, de nálam folyamatosan kalimpál a vészcsengõ, hogy tennem kell az agresszív viselkedés ellen... nekem eddig csak az vált be, hogy büntibe küldöm (persze ezt csak itthon lehet). a sarokba megy, leül és persze ki is jön rövidesen. ekkor addig viszem vissza, amíg komolyan nem veszi a dolgot. nem szólok közben hozzá, nem kergetem, csak nyugodtan fogom és visszateszem. az elsõ alkalmakkor jópárszor megcsináltam ezt, mire egy percet végigült (ennyi a büntiidõ, ezt látja is az órán), akkor kihívom és leülünk megbeszélni a tettét. most ott tartunk, hogy tudja, nem érdemes kijönni a büntibõl, mert visszaviszem, és már õ fújja a végén, hogy "nem szabad másokat bántani". azt megfigyeltem, hogy ha ideges leszek az agresszív viselkedésére, akkor annál rosszabb - szóval muszáj nyugodtnak maradni! tudom, nagyon nehéz... sokat nem tudtam segíteni, de remélem, lesz még itt jó tanács! kitartást Neked!

szia! szegény, nagyon át tudom érezni a helyzetedet! az én fiam most 2 éves és nem ilyen durva, de észrevettem egy ideje, hogy szabályosan vicces neki, ha valakit megüt, megharap, fájdalmat okozhat. szerencsére játszótéren csak egyszer fordult még elõ, hogy meglökött egy másik gyereket, de nálam folyamatosan kalimpál a vészcsengõ, hogy tennem kell az agresszív viselkedés ellen... nekem eddig csak az vált be, hogy büntibe küldöm (persze ezt csak itthon lehet). a sarokba megy, leül és persze ki is jön rövidesen. ekkor addig viszem vissza, amíg komolyan nem veszi a dolgot. nem szólok közben hozzá, nem kergetem, csak nyugodtan fogom és visszateszem. az elsõ alkalmakkor jópárszor megcsináltam ezt, mire egy percet végigült (ennyi a büntiidõ, ezt látja is az órán), akkor kihívom és leülünk megbeszélni a tettét. most ott tartunk, hogy tudja, nem érdemes kijönni a büntibõl, mert visszaviszem, és már õ fújja a végén, hogy "nem szabad másokat bántani". azt megfigyeltem, hogy ha ideges leszek az agresszív viselkedésére, akkor annál rosszabb - szóval muszáj nyugodtnak maradni! tudom, nagyon nehéz... sokat nem tudtam segíteni, de remélem, lesz még itt jó tanács! kitartást Neked!
az én kislányom tegnap tõltõtte a 2 évet.2 hete bõlcsibe járunk és azota velem meg a dadusokkal ilyen agressziv.ütt csip karmol mikor beviszem a szobába meg hogy a dadus átveszi tõlem.nem tudom miért csinálja de legfõkép azt nem hogy milyen modszer van rá hogy ne tegye.
Szintén 2, 5 éves kisfiam ugyanezt csinálja. Sokszor lila foltokkal vagyok tele. Persze erõvel megakadályozom, meg rá is szólok, hogy hagyja abba, de sokszor már késõ. Sajnos nincs ellene hatékony eszköz, mert nincs olyan dolog, ami megakadályozni, vagy arra késztetné, hogy hagyja abba. De állítólag idõvel kinövik.
Nem szabad hagyni hogy elfajuljon. Kérjetek szakmai segitséget! elég figyelmet kap? tettél valamit közvetlenül az ököllel arcbaverés után? rászóltál? ha felboritja a kukát pl. teszel valamit vagy hagyod mert gondolkodsz hogy mit tegyél. Apjára se hallgat???
Én ilyenkor egy nagyon határozott hangnemben szoktam rászólni a lányomra, hogy EZT NEM, és társítom egy csúnya nézéssel, és persze megfogom a karját.Nem kiabálok, csak megváltoztatom a hangnemem szigorúbbra, amit ezekre az alkalmakra tartogatok. Egyébként ököllel szokott megütni, ha rászólok akkor már csak a nyelvét meri nyújtogatni, ha ezért is rászólok akkor abbahagyja, mert ha nem akkor 3 perc büntetésbe megy. A büntetõsdi meg úgy zajlik, mint az elõttem írta valaki.Semmi duma a gyerekkel, majd szólok hozzád, ha a sarokban maradsz, és letelt a 3 perc. És ha hagyod magad kihozni a sodrodból akkor az tényleg csak olaj a tûzre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Mikor durva és agresszív én is csak mérgesen rászólok, hogy nem szabad, de ettöl még inkább durva lesz.Még a büntit nem próbáltam, de szerintem ki fogom.Soha nem szoktam bántani, nem szoktam kiabálni vele, mindig megpróbálom szépen megmagyarázni neki miért rossz amit tett, de eddig semmit sem értem el vele.Tegnap egy boltban nem vettem neki autót, mire hasravágta magát és hiába próbáltam felvenni rúgott, ütött és visszafeküdt.Elõször kértem ne csinálja, utána nem szóltam hozzá csak álltam mellette.Kb.:20 perc után felállt megfogta a kezem és mondta menjünk haza.De az autót akkor sem vettem meg, de már nem is kérte.


Próbáld meg, hátha használ, hogy többféle dolgot elé raksz hadd válogasson és közbe "lopkodj" a kajájából:)
Felejtsd el a pürés kajákat, a mixert pedig pláne dugd el a szekrény mélyére. Nyomkodd szét villával - de egy másfél éves gyereknek már simán kis falatos kajákat kellene ennie. Nem érdeklik a kis falatok, amit õ maga ehet meg kézzel? Párolt zöldborsó, husidarabok, fõtt sárgarépa, fõtt krumpli, ilyenek? A tésztát sem szereti? Nálunk nagy sláger a fussili (az a csavart), meg a kocsikerék alakú (könnyû megfogni, egyesével tömködi a szájába). Vagy esetleg keverd össze a bolti kaját a saját készítésûvel. Az üveges babakaját üvegbõl adod, vagy tányérból - lehet hogy azért nem kell neki a te fõztöd, mert azt más tálalásban kapja?
èn nem adnék bénbiételt hanem egyszerüen amit föztél bele teszed egy edénybe és botmixerrel lepépseíted. tuti megeszi. egyébként lehet tul sos, füszeres a tied. egyébként lányomnál ez gyümölcscsel volt. nem volt hajlandó csak telejsen pürés 4 hós gyümölcspürét enni. at jól van gondoltam akkor eszed azt. pár hónapig ment aztán vissza szokott a gyümölcsre annyir ahogy egyik nap elkezdett egy almát harapni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, megpróbálom!
Lopkodos modszerrel mi is ettunk a fiammal.Tetszett neki nagyon :)
pár napig ne adj neki fõzeléket, levest, pépre hasonlító ételt. hanem csak "felnõtt" megrágnivalót :) pl: nokedli, kis katonákra vágott csülök, tészta, fél répa, borsó, esetleg sültkrumpli, rántotthús, halrúd... amit kézzel is meg tud fogni. eléteszed és elfordulsz, dudolgassál magadban és oda se nézz. csak azért írom ezt mert lehet nincs is baja az étellel csak neked célozza a válogatását.

Mit tegyek, ha 5 éves kisfiam rendszeresen piszkálja 3 éves kislány testvérét?

Rendszeresen meghúzza a kislány haját, id?ként pofozgatja, s?t van amikor még l?kd?si és elveszi a játékait és ?sszet?ri. Hozzá kell tennem, hogy a kislány testvére sem angyal mert ? meg minden rosszaságot kiprovokál otthon (hiszti, nyafogás, verekedés) mit csináljak a két rosszcsonttal??

Legjobb válasz: Semmiképpen ne te tegyél igazságot köztük, és ne védd meg egyiket sem a másiktól. Együtt szólj rájuk, együtt büntesd meg õket (nem kell durvára gondolni), ne kivételezz a másikkal. De ne is figyelj oda nagyon ha tudsz, hagy intézzék el maguk között (ezt mondhatod is nekik). Azért persze figyeld õket a szemed sarkából hogy ne legyen komoly baj, de ne feltûnõen, mert lehet hogy nagy része a "figyelmedért megy":)

Semmiképpen ne te tegyél igazságot köztük, és ne védd meg egyiket sem a másiktól. Együtt szólj rájuk, együtt büntesd meg õket (nem kell durvára gondolni), ne kivételezz a másikkal. De ne is figyelj oda nagyon ha tudsz, hagy intézzék el maguk között (ezt mondhatod is nekik). Azért persze figyeld õket a szemed sarkából hogy ne legyen komoly baj, de ne feltûnõen, mert lehet hogy nagy része a "figyelmedért megy":)

2, 5 éves kisfiam nem szeret kint lenni. Kertes házban lakunk, de órákba telik, mire ki tudom csábítani rábeszéléssel. Ezután viszont nem akar bejönni. Állandó "harcban"állunk emiatt az idővel is. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem nem nem szeret kint, hanem elvárja a könyörgést. Mivel kertes házban vagytok menj ki nyugottan a teraszra és hagyd bent. te tegyél vegyél ott és majd úgy is utánnad megy, mikor kiér, sapkát meg cipöt meg kabátot rá aztán már nincs is gond. most ö elvárja hogy könyörögj. ne könyörögj közöld vele te mész. a gyerekek nagyrésze inkább mindig kint lenne még a legnagyobb hidegben is.

Szerintem nem nem szeret kint, hanem elvárja a könyörgést. Mivel kertes házban vagytok menj ki nyugottan a teraszra és hagyd bent. te tegyél vegyél ott és majd úgy is utánnad megy, mikor kiér, sapkát meg cipöt meg kabátot rá aztán már nincs is gond. most ö elvárja hogy könyörögj. ne könyörögj közöld vele te mész. a gyerekek nagyrésze inkább mindig kint lenne még a legnagyobb hidegben is.
A 17 hónapos Aletta apukája vagyok. Egyetértek az elõzõ hozzászólóval, vidd ki és kész. Ha pedig úgy gondolod, hogy elég volt, akkor irány befele :) A mienk is sokkal jobban szeret kinn lenni, remekül feltalálja magát (kistalicska, kisfûnyíró, kisseprû, kislapát, lovakat nézi az utcán, a pipiket a szomszédban, virágokat szagolgatunk stb., stb.). Ki is nevel kit? Én sosem könyörögtem a gyerekemnek, (szerencsére) rendkívül határozott vagyok.

Mit tegyek, hogy többet egyen 3, 5 éves kisfiam?

105 cm és 15-16 kg között szokott lenni a súlya. Nagyon válogatós, kenyeret felvágottal vagy pogácsát eszik reggelire, vacsorára is, de ebédnél csak krumplipürét, rizst hajlandó enni, sült halrudacskával, el?re panírozott hússal vagy virslivel. Levest alig, mostanában már f?zeléket sem. Pedig igyekszem változatosan f?zni, ?t is bevonom, ha itthon van, szeret is segíteni. Sajnos elég édesszájú, csokit vagy túrórudit mindennap kap. Tudom, elrontottam/elrontottuk, de hogyan lehetne helyreállítani? Gyakran meg se akarja kóstolni az ételt, vagy már az els? falat után kijelenti: "nem ízlik". Az oviban sem volt sokkal jobb a helyzet. (Elnézést a kisregényért) Járt már valaki hasonló cip?ben? Fog ez változni, ahogy nagyobb lesz?

Legjobb válasz: A kisgyerekek még tökéletesen érzik, hogy a szervezetüknek mire van szüksége. Mindenki kicsinek van olyan korszaka, amikor szinte csak a húst és a krumplit eszi meg, mást nem nagyon lehet beleimádkozni. Majd lesz zöldség-gyümölcs korszaka is, ne aggódj. Nálunk volt egy hús-korszak, amikor még a kenyeret sem volt hajlandó megenni a felvágotthoz, hanem csak leszívta a tetejérõl a húst. Most meg egész nap a paradicsomot tömi magába, mást szinte nem is eszik, hiába kínálom.

A kisgyerekek még tökéletesen érzik, hogy a szervezetüknek mire van szüksége. Mindenki kicsinek van olyan korszaka, amikor szinte csak a húst és a krumplit eszi meg, mást nem nagyon lehet beleimádkozni. Majd lesz zöldség-gyümölcs korszaka is, ne aggódj. Nálunk volt egy hús-korszak, amikor még a kenyeret sem volt hajlandó megenni a felvágotthoz, hanem csak leszívta a tetejérõl a húst. Most meg egész nap a paradicsomot tömi magába, mást szinte nem is eszik, hiába kínálom.
csokit vagy túrórúdit mindennap kap. Na ezt el kéne hagyni és 'bekeményíteni' elé teszed a kaját te is oda ülsz és látványosan jó ízûen enni kezdesz, de neki nem kezd tukmálni az ételt, csevegj vele a kedvenc rajzfilmjérõl... de ne beszélj a kajáról. Feláll az asztaltól azt mondja nem ízlik szó nélkül elveszed a tányért és a következõ étkezésig ne adj semmit fõleg ne édességet, üdítõt, cukros teát se. Megtanulja ha nem eszik az asztalnál éhes marad. 1-1 új ételt többször kínálj heti 1-2 nap legyen új étel és több hétig próbálkozz ugyanazzal hogy megszokja az új ízeket.
Nálunk is nag kedvenc a vurgonyapüré, én fele fele csinálom a lányomnak, brokkoli és burgonya fõve, tejföllel vajjal pürésítve. Halat én panírozom, vagy a rántott húst, mert azt tudom milyen hal, milyen hús! Rizst is imádja, rizibizit csinálok, több a zöldség mint a rizs. Én nem vagyok édesség ellenes, zsarolom a gyereket, ha megette a reggelit, ebédet, vagy a vacsit, kap pár szem cukorkát, nekem ez bevált, megeszi a levest, a másodikat. Pl. 3 napja mondogattam neki ha megeszed az ételt, jön mama, hoz nyalókát, 3 napig evett mint a kisangyal, és ma jött mama, hozta a kakas nyalókát;)
Ilyen idõszakunk nekünk is volt, csak épp a ketchuppel-paradicsomos dolgokkal.Állandóan csak a ketchupos kenyeret ette, de arról is inkább csak a ketchupot nyalogatta le.A virslit is csak tunkolásra használta. Fõ ételbõl csak a töltött paprika és a bolognai volt a menõ.Ha nem ez volt akkor is képes lett volna még a diós tésztára is ketchupot kérni., így inkább olyanokat fõztem amihez nem gáz a ketchup, mert tudtam úgy megeszi. Ez úgy 3 éves korába volt, de csak pár hétig tartott.
Fenistil gél, kalcium Sandoz
Gyermek orvost hívd fel, hogy mi is legyen. A flucinar nagyon jó viszketõ dolgokra, de nem tudom, hogy azzal lehet e kenni ilyen kicsi gyermeket. Mi azzal kenjük magunkon a csípéseket, és bekenéstõl számítva 1 perc múlva már nem viszket. Esetleg calcimusc, de ebben nem vagyok biztos.
Fenistil. Nekünk jó szokott lenni.
Lányom szintén 2, 5 éves, csípésre Fenistil Gélt használunk, nagyon jól hûsít, azonnal hat, így soha nem szokta elvakarni a gyerek a csípéseit. Mikor kenem a lányom szúnyogcsípését, mindig mondja, hogy "Anya, ez nagyon jó!".
Az én kisfiam allergiás volt a szúnyogcsípésekre, semmi nem állította meg a dagadást, még a kórházban is voltunk vele. Aztán egyszer találtunk egy AKUT nevû spray-t, ami szúnyog és medúza csípésre van, és azzal kezdtük el fújni neki és csodák csodája nem dagadt fel neki nagyon. Most már gyógyszertárban lehet kapni, ez egy pici flakon, olyan ujjnyi nagyságú.

Adventi naptárat szeretnék készíteni 1, 5 éves kisfiamnak. Valami ötlet, hogy mit tegyek bele?

Édességet nem igazán eszik, illetve mostanában már enné, de csak ritkán adok neki. Úgyhogy azt max 2-3 zsebbé tennék. Annyit pici kis játékot (20 db-ot) meg sokallok. Viszont akkor mit tegyek bele? Ti mit tettetek bele, tennétek bele.

Legjobb válasz: Mi mindegyikbe aszalt gyümölcsöt szoktunk tenni (két gyereknek, görcsösen megszámlálva, hogy azonos számú mogyoró stb. legyen:o), egy-egy matricát, és egy cédulát, valakinek a nevével, akiért aznap közösen imádkozunk.

Mi mindegyikbe aszalt gyümölcsöt szoktunk tenni (két gyereknek, görcsösen megszámlálva, hogy azonos számú mogyoró stb. legyen:o), egy-egy matricát, és egy cédulát, valakinek a nevével, akiért aznap közösen imádkozunk.
Pár helyre: hûtõmágnes ceruza radír gyurma kisautó Több helyre: aszalt gyümölcs

3, 5 eves kisfiam nem akar leszokni a pelusba kakilasrol, mit tegyek meg?

Pisilni mar regota szepen pisil a wcbe, de nem kakilni nem hajlando se bilibe, se szukitovel wc-re. Eroltetni nem akarom, nem is lehetne szerintem, de mar mindent kiprobaltunk es nem :( Azt mondja, hogy majd ha o is nagy apuka lesz, majd akkor kakil wc-be. Hiaba mondom, hogy a tobbi kisgyerek is mar odakakil, nem akar. Csak pelusba, felrevonulva es allva, mikozben jatszik valamivel.

Legjobb válasz: Oda kell ültetni. Nincs más. Látod hogy kakilnia kell, akkor odavonszolod a wc-hez, leszeded róla a pelenkát, és ha kell fél napot is ott vársz vele. Te vagy a szülõ, a gyerek ekkor még nagyon kicsi, nem szabad ráhagyni.

Oda kell ültetni. Nincs más. Látod hogy kakilnia kell, akkor odavonszolod a wc-hez, leszeded róla a pelenkát, és ha kell fél napot is ott vársz vele. Te vagy a szülõ, a gyerek ekkor még nagyon kicsi, nem szabad ráhagyni.
Egyszerûen ne adj rá pelenkát. Akármennyire is látod, hogy "szenved" emiatt... elõbb utóbb kakilni fog valahova (lehet elõször a földre), de utána nem lesz gondod vele. A lányommal ugyanezt csináltuk, csak õ akkor még 2, 5 éves volt. Õ se akart sehova... pont nyár volt, megbeszéltük, hogy a kukásautó elvitte a pelenkákat, helyette kapott egy játékot.. onnantól kezdve bilibe sikerült :)
Ha pisil már wc-be, akkor miért adtok rá pelenkát egyébként?
Az én lányom ugyan "csak" 1 hónappal múlt 3 éves, de ugyanezt csinálta. Magától leszokott, elõtte 6 hónappal lett szobatiszta. Õ tudta pedig , hogy mi lenne "az elvárás", de szegénykém többször leült a WC-re, bilire, nagyon akart kakálni, de nem jött neki össze. Aztán ovastam, hogy vannak gyerekek akiknek ülve kakálás egy hosszabb folyamat, mert nem tudják magukat elengedni. Én vettem neki Leavolac szirupot és hogy attól- e , de sikerült neki a bilibe kakálni és onnantól kezdve nem volt gond. Olyan anyuka lehetsz mint én, azt gondolom, hogy ha eddig nem erõltetted, akkor most sem kellene mr, hátha sikerül neke magától leszoknia.
Magától le fog szokni róla, nálunk is probléma volt ez majdnem 4 éves koráig, minél jobban erõltettük a vécébe kakilást, annál inkább csak visszatartotta, gondolom azért adsz rá pelenkát hogy tudjon, merjen kakilni, egyszer csak azt veszed észre nincs rá szükség, ne zavard össze a gyereket, szerintem fontosabb hogy legyen széklete mint az, hogy hova.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszokat! Probalkozni fogunk, de eroltetni tovabbra sem szeretnem. Pelust azert kap, mert ha kakilnia kell, akkor jon, hogy adjam ra, mar probaltam, hogy akkor nem adom, de csak siras lett a vege es nem kaka :( Problemasok is vagyunk a kakival, ezert nem is akarom eroltetni, mert tudom milyen az, ha tobb napig nem kakil es szorulasa van. Sajnos lehet tolem orokolte, en tobbszor voltam gyerekkoromban korhazban ez miatt, majdnem belcsavarodast kaptam.
Esetleg egy új játék, ami barátságosabbá teszi a Wc-t? :) Mondjuk csak a wc-n kaphatná meg, nyilván olyasmi amit közben is lehet nézegetni. :D Sok felnõtt is szeret pl wc-n olvasgatni, mert így másra koncentrál, adott esetben könnyebben jön az eredmény is. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!