Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, 5 éves (186 db)

Mit tegyek? 5 éves gyermekem rendszeresen nem mond igazat, mindezt olyan átéléssel, hogy senkinek meg sem fordul a fejében, hogy nem igaz amit mond.

Ok, nem komoly dolgokban, de nem értem, sose hazudtam neki,mindig őszintén megbeszélünk mindent, és ha rákérdezek bevallja, de miért csinálja? Mit tegyek? A beszélgetésen már túl vagyunk.

Legjobb válasz: Mert életkori sajátosság. Mesél, mesét talál ki. Ez teljesen természetes. Neki ez nem negatív, rossz dolog, csak játék.

Mert életkori sajátosság. Mesél, mesét talál ki. Ez teljesen természetes. Neki ez nem negatív, rossz dolog, csak játék.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez megnyugtató. De hihetetlen dolgokat tud kitalálni :)
Életkori sajátosság :) Pár hónapja volt itt egy apuka, aki már válni akart, mert a gyerek mesélte neki, hogy látta anyut csókolózni egy másik bácsival. Na jöttek a különbözõ kommentek, hogy kinek mit lódított a gyereke ilyen idõsen és ki milyen kínos szitukba keveredett miatta :) érdekes volt, ha megtalálom a kérdést majd linkelem.
Utóbbi kérdést én is olvastam, hónapokkal ezelõtt. :) Tanulságos. ;) És persze groteszk. ;) Egyébként osztom a véleményét a beíróknak. Életkori sajátosság, hogy gyakran fantáziálnak. Nem jellemzõ a szándékos hazudozás 5 éves korig. Bár 5-6 éveseknél már az is elõfordul, de nem rendszeresen. (Hacsak nem agyon rosszul szocializált gyermekrõl van szó, akkor jelentõs arányban állhat mögötte szándékos megtévesztés.)
Még valami. Kedves kérdezõ, gondolj az óvodás rajzokra. A többségük nem tûnik felnõtt szemmel hihetetlennek? ;) A szürrealizmus mint mûvészeti ág éppen ezekbõl fejlõdött ki! Álomszerû, szokatlan formák, képek, hangulatok. A picurok tudata még sokkal nyitottabb, mint a kamaszoké, meg mint a felnõtteké, így tágabban érzékelik a valóságot, úgy, ahogyan egy felnõtt is - amikor álmodik éjjel! :-)
Kennel?
Ivartalanítva van? Mert lehet, hogy egy tüzelõ kutyus miatt szökik el. Vagy viszed mindig renderesen sétálni? És nem ártana megcsináltatni a kaput :D
A kérdező hozzászólása: a kapuval semmi gond áln¼tük és sehol nem rossz nem tom hogy hol szökik ki sétáltatni nem szokom és nincs ivartalanítva... amúgy kedves elsõ válaszoló hogy érted hogy kenel? kösszike a válaszokat
Lehet, hogy a tüzelés miatt... Vagy nem mozog eleget. Tudni kéne hogy mien fajta, mert ha vdászkutya hát azok szöknek mert bennük van az ösztön, de ha minden nap rendszeresen elviszed sétálni lehet, hogy megváltozik. =D
A kérdező hozzászólása: eleget kozog nagy az udvar és állandóan futkározik. szamojed, spicc. sétálni nem szokom vinni.
A kérdező hozzászólása: kozog-mozog
Mi az a kenel?:D--> a kenel egy elkerített rész a kutyusnak amibe "betudod zárni" amíg nem vagy otthon utána hazamész vagy valaki otthon van kilehet engedni! A kapunak meg valoszínû, hogy akkor van baja ha ki tud menni hacsak nem átugorja (ami valljuk be nem túl valószínû). Ha meg nincs ivartalanítva+kan+nem szokott sétáltatva akkor meg nem csodálom. A legegyszerûbb dolog a kenel vagy megtanítod a kutyádnak, hogy a kapu közelébe ne menjen (kutyasuli), de az azért is bonyolultabb mivel ha õ már tudja, hogy hol kell kimenni és tüzel a kutya elég valószínû, hogy nem fogja figyelembe venni a megtanult doglot!
A kérdező hozzászólása: bocs tisztába vagyok a szó fogalmával

Mit tegyek? 11 éves 6- osztályos vagyok. Egy 5. -es fiú szerelmet vallott nekem. én nem szeretem őt. Hogyan mondjam meg neki? Nagyon figyelmes, de nekem valahogy mégsem az "esetem".

:( Tudom hogy ez nem egy nagyon komoly szerelem az ? részér?l, de nem akarok vele járni, de megbántani se szeretném! :(

Legjobb válasz: "Egy 5. -es fiú szerelmet vallott nekem. " Mit mondott konkrétan? Csúnyának tartod? Ha visszautasítod csak óvatosan tedd meg, nehogy megbántsad!

"Egy 5. -es fiú szerelmet vallott nekem. " Mit mondott konkrétan? Csúnyának tartod? Ha visszautasítod csak óvatosan tedd meg, nehogy megbántsad!
Aranyos vagy, hogy nem akarod megbántani. A korodhoz képest érett vagy, de szerintem ezzel a témával várj egy kicsit.
mondd neki, hogy te nem tudod viszonozni, mert mást szeretsz
A kérdező hozzászólása: Hát tulajdonképpen minden testrészemrõl mondott valami kedveset, és a végén hogy szeret. Az 1. válaszolónak: Nem is akarok ezzel nagyon foglalkozni, de holnapra választ kér...(nálunk már oviban is ez ment xd) Nem csúnyának tartom, hanem...õ teljesen mint én..én kitûnõ vagyok õ meg elégséges..de nem is ez a legnagyobb baj, hanem az hogy nincs semmi közös bennünk... Nem tudunk mirõl beszélgetni! :( Amúgy õ az: https://www.facebook.com/stefan.winkler.3110 A haverom (nem igazán a barátnõm) azt mondta hogy hagyjam, vagy mondjam meg neki hogy hagyjon engem, de szerintem ez túl durva, vagy nem tudom...
De édesek vagytok :-)
Köszönöm hogy ilyen szépeket mondtál rólam, de nem tudom viszonzani az érzéseket, bocsánat.
Szia!!! Egyszerûen... mond meg neki így!!! Szia ne haragudj.. nem vagy az esettem, de barátok lehetünk.. mert jó fej vagy!!! muszáj így meg mondanod mert nem fog le szálni rúlad SOHA :D


Én egy 17 éves lány vagyok és szerelmes lett belém egy 12 éves fiú, mit tegyek? 5 év különbség az nagyon sok?

Legjobb válasz: lesz majd az az idõ amikor nem lesz sok, de most még nagyon az. Majd ha 18 lesz, te meg 23, az már más.

lesz majd az az idõ amikor nem lesz sok, de most még nagyon az. Majd ha 18 lesz, te meg 23, az már más.
ez komoly?:D:D öt év nem feltétlenül sok, de mit akarsz egy 12 évestõl, nem értem, másfelõl aszem ez megrontásnak minõsül
Most úgy õszintén, te tudsz "pasiként" nézni egy 12évesre?
Ha viccnek szántad akkor XDDDDDD! De, ha nem akkor persze, hogy sok majd ha õ lesz 17 és te 22 akkor az elmegy. És, ha szerelmes beléd akkor ez van ne törõdj vele magyarázd el neki, hogy nem lehet semmi köztetek! 24F
4 es vagyok szerintem egy 12 évesnek nincs nagy szerszáma amivel ki tudjon elégíteni meg a másik az, hogy ott vannak a szülei! Ne szórakozz már itt! 24F
Szerintem igen az sok ebben a korban (gondolom érted) Te is tudod hogy ez így nem kontatibilis. Neki jó lenne mer biztos õ lenne a fasza gyerek a grundon hogy: ááááfigyeljétek én már 17 évessel tolom. De viszont neked meg pont ilyen rossz lenne azt hinnék hogy a kisöcséd.:)
12 éves?? Ezen most szakadtam, véleményem szerint egy 17 éves lány ne járjon egy 12 évessel, nembeszélve a megbizhatóságáról! Ha német lenne ( én néemt vagyok innen indulok ki) talán megbizható lenne , de ha reálisan belegondolsz 12 éves fiú akar egy 17 évessel járni, az elég úgymond vicces. 16/F
Ha te úgy érzed, hogy vonzódsz ahhoz a fiúhoz akkor szerintem látogass meg egy orvost. Reméljük ezt a kérdést te sem gondoltad komolyan.
Az öt év nem sok, ellenben a 12 az kevés. Vegyél neki egy turbo rágót, és küldd le focizni.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam vele beszélni h. túl idõs vagyok hozzá, azt mondta, tudja, de akkor is odavan értem, amúgy fiatalabbnak nézek ki, mint amennyi vagyok és 14 évesnek tippelt az elején
A kérdező hozzászólása: Köszi a hasznos válaszokat.
Annak a 12 éves kölöknek szerintem még fel sem áll, úgy hogy hagyd a fenébe.
12 évesen hajlamosak túlozni a gyerekek (mert azok még), és olyankor képesek szerelmesnek lenni egy lányba :-)
ostoba

Mit tegyek? 2 evesek lesznek az iker fiaim, es mar legalabb 6honapja hajnal 4.30 es 5.30 kozott felkelnek es kiugranak az agybol es nem akarnak vissza aludni. Arrol nem beszelve meg ejszaka is 2szer felkelnek. Hogyan altassam vissza oket?

Igy napkozbe van mikor mar reggel 8tol iszonyu hisztisek altalaba ilyenkor lefektettem oket de ha nem akkor 11.30korul fekszenek le kb 1-masfel orat alszanak. Este vacsi utan kapnak 300ml tejet es 7.30kor fekszenek le aludni. Van e valakinek valami jo tanacsa velemenye evvel kapcsolatba? Elore is koszonom. Tenaj

Legjobb válasz: Ne fektesd le õket este 8kor :) Új napirend kellene nektek. Pl. egy órával kitolod az esti fektetést, a délutánit szintén.

Ne fektesd le õket este 8kor :) Új napirend kellene nektek. Pl. egy órával kitolod az esti fektetést, a délutánit szintén.
vagyis fél 8kor :) Szerintem ez tényleg iszonyat korán van, nem fognak már 12 órákat aludni egyhuzamban.
Este 9 körül feküdjenek le, és akkor szépen ki fog tolódni a reggeli ébredés.
2 évesen túl korai a fél 8-as fekvés! Bõven ráér este 9-kor letenni õket, itt a jó idõ, még délután ki lehet menni, rohangáljanak, fáradjanak le, vacsi, fürdés, este 9-kor alvás és tuti alszanak reggel legalább 7-ig. (a délutáni alvást pedig idõzítsd 12 és 15 óra közé)
Nekem a 3 éves fiam csinálja ezt 3 hónapja. Hajnali 4:00 és 5:00 között kel. Akkor közli, hogy kialudta magát, aztán ráncigál kifelé a nappaliba, hogy menjek vele kirakózni, mesét olvasni stb. Nagyon ritkán sikerül csak visszaaltatni. Kipróbáltunk már sok mindent. Például heteken át kilenc után fektettük le, nem jött be, akkor is négykor kelt. Két hete amikor megfázás miatt a gyerekorvosnál jártunk rákérdeztem, õ mit javasol. Azt mondta nem tudok mit tenni, a fiamnak most ilyen a biológiai órája, hogy 4:00 órakor ébred, és higgyem el, ezen én nem fogok tudni változtatni. Legyek türelemmel idõvel vissza fog állni, a régebbi 6:00 - 7:00 órai kelésre. Annak idején a nagyfiam is csinált hasonlót így tél vége felé, csak sokkal rövidebb ideig (kb. 5 hétig), és akkor hagyta el a korai kelést, amikor a tavaszi óraátállítást követõen az esti lefekvés elõtt is kimentünk futkározni, játszóterezni. Most is ebben bízok, mert akkor már csak néhány hétig kell kihúzni. Néha már szabályosan sírva fakadok reggel, mert annyira szeretnék még aludni 1-2 órát, és a gyerek nem hagy.
Az én iker lányaim is korán kelnek 5-6 között. De már néha sikerült fél 7-ig is aludni, úgyhogy remélem változik a helyzet. Egyébként ezt tényleg õk érzik, hiába alszanak el késõbb, akkor is ugyan úgy kelnek.
Tanácsot nem tudok adni Neked, de nálunk is ez volt kb. 2, 5 évesen. 4, 30-5, 00 között ébredt a fiam. Kb. 3 hónapig. Próbáltunk mindent, kitolni az esti lefekvést de semmi nem segített. Egyszer csak valamikor a tavaszi óraállítás után elmúlt. Abban igazuk van a többieknek, hogy fél 8-kor fektetni korai már ebben a korban. Kitartás és türelem:)

8 év után hagyott el a pasim (5 évig együtt is laktunk), mert beleszeretett egy munkatársnőjébe. Még mindig szeretem és depressziós lettem. Mit tegyek? 29 éves leszek, teljes kilátástalanságot érzek.

Legjobb válasz: Menj újra emberek közé! Nem hagyhatod el magad egy pasi miatt, ha Õ már tovább lépett! Ennek biztos voltak látható jelei amire nem figyeltetek!Saját tapasztalatból mondom,ha figyelsz meglehet elõzni a bajokat! Mást sajnos nem tudok tanácsolni Kimy

Menj újra emberek közé! Nem hagyhatod el magad egy pasi miatt, ha Õ már tovább lépett! Ennek biztos voltak látható jelei amire nem figyeltetek!Saját tapasztalatból mondom, ha figyelsz meglehet elõzni a bajokat! Mást sajnos nem tudok tanácsolni Kimy
Nincs miért kilátástalanságot érezned, 29 évesen nem vagy még öreg az ismerkedéshez, talán gyakorlatod nincs benne (mert ugye 8év hosszú idõ), de ne add fel, ne légy szomorú, a pasik a mosolyra buknak ;) Férfi voltam

Majdnem 5 éves és cumizik. Mit tegyek?

Szopja az ujját, és szerintem ilyen id?s korban már azért hajlama kellene legyen arra hogy abbahagyja. De nincs. Ráadásul minap a rokonoknál kapott egy cumit és most egész nap azt cumizza (rágja). Hagyjam vagy ne? Azon gondolkodtam hogy egy-két hétig hagyom, majd hirtelen "elveszik" a cumi.Hátha utána nem kell az hüvelykujja már..... Ti mit tennétek....?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy mit tehetnél...sajnos. Az én kisfiam is az ujját szopizta, de magától abbahagyta. Igaz, hogy észrevettem, hogy ha mondtuk neki, hogy már neki nem illik, meg ne csinálja nyilvánosan, akkor annál görcsösebben ragaszkodott hozzá. Most hogy már nem stesszeljük ezzel, szépen lemondott rólla önként. Õ is most lesz 5 éves és már idejét sem tudom mikor hagyta abba. Inkább el kell terelni a figyelmét rólla, én úgy tapasztaltam. Neki az elalvásnál volt néha viszza-vissza térõ, hogy önkéntelenül bekapta az ujját. De szerette a kezeit a nyakához dugni, mint egy cica, és úgy elaludni. mikor mondtam neki milyen édes amikor a nyakához teszi a kezeit, akkor már nem volt gond az ujjacskával sem, mert onnantól kezdve úgy alugt el, nem az ujjával. Ami pedig a cumit illeti, szerintem nem fogja sokáig maga után hordani. Az ujjszopizós babáknak a cumi csak játék. Magától meg fogja unni... Bár nem tudom milyen esze lehetett annak a rokonnak, aki egy 5 éves, vagy majdnem 5 éves gyereknek ad cumit ajándékba... Már bocs. Biztosan téged is bosszant.

szia. utolsó szerintem nagyon jót írt. elnézést az offért, a kisfiam még csak 2 éves de nálunk is cumizik. és azt csinálom amit az utolsó ért, nem értem amit mond...stb. mint fent. már csak alváshoz használjuk. bocsánat nem dicsekedni akartam. a mostani cumi el is tünhet - jó módszer, de kér másikat. vagy be lehet cserélni a varázslatos cumitündérrel egy könyvre. - ezt még nem próbáltam, de állítólag mûködik.
Nem tudom, hogy mit tehetnél...sajnos. Az én kisfiam is az ujját szopizta, de magától abbahagyta. Igaz, hogy észrevettem, hogy ha mondtuk neki, hogy már neki nem illik, meg ne csinálja nyilvánosan, akkor annál görcsösebben ragaszkodott hozzá. Most hogy már nem stesszeljük ezzel, szépen lemondott rólla önként. Õ is most lesz 5 éves és már idejét sem tudom mikor hagyta abba. Inkább el kell terelni a figyelmét rólla, én úgy tapasztaltam. Neki az elalvásnál volt néha viszza-vissza térõ, hogy önkéntelenül bekapta az ujját. De szerette a kezeit a nyakához dugni, mint egy cica, és úgy elaludni. mikor mondtam neki milyen édes amikor a nyakához teszi a kezeit, akkor már nem volt gond az ujjacskával sem, mert onnantól kezdve úgy alugt el, nem az ujjával. Ami pedig a cumit illeti, szerintem nem fogja sokáig maga után hordani. Az ujjszopizós babáknak a cumi csak játék. Magától meg fogja unni... Bár nem tudom milyen esze lehetett annak a rokonnak, aki egy 5 éves, vagy majdnem 5 éves gyereknek ad cumit ajándékba... Már bocs. Biztosan téged is bosszant.
Mar eleg reg volt, olyan 2-3 eves lehettem, de meg mindig emlekszem, hogy anyukam mit mondott, amitol rogton abbahagytam a cumizast. "Megtudja a Mikulas es megharagszik!" A Mikulast megsem haragithattam magamra :D 24 N
Icipicit mást javasolnék, mint a többiek. :) Egy öt éves gyerek már a csillagokat lehozná az égrõl egy dícséretért, sokkal hatékonyabb, mint leszidni. Amikor látjátok, hogy NEM szopja az ujját, akkor dicsérjétek meg, mondjátok, milyen jó, hogy a kezével nem takarja el a szép arcát, lehet szépen érteni, amit mond, nagyon örültök, hogy most nem szopja az ujját. Ha cumizik, akkor hagyjátok figyelmen kívül, mintha ott se lenne. (Szülõi figyelem megvonása.) Esetleg mondd neki ilyenkor is, hogy nem érted amit mond, mert a keze a szájában van, illetve nem látod az arcát, de addig ne foglalkozz vele, amíg cumizik, hagyd ott. Mivel egy gyerek semmi másra nem vágyik annyira, mit a szülei figyelmére, meg fogja tanulni, hogy ha nem szopja az ujját, akkor neki az sokkal jobb. (Más okokból, más probléma miatt, nekünk gyerekpszichológus javasolta ezt a módszert, és viszonylag rövid idõ alatt bevált.)
Nem kell megijedni... Én 6 éves koromig cumiztam, aztán egyszerûen magamtól leszoktam róla és kisbögrébõl, szivószállal ittam. 12/L
Szia! Azt miért hagytátok h szopja az ujját?nem kellett volna, van olyan gyerek, aki az iskolában is szopni fogja mivel az ujja mindig kéznél van.ha a cumit elveszed akkor is ott lesz.
Miért hagytad hogy akkor a cumit elfogadja? vagy mikor megláttad nála rögtön elvenni. 5 évesen már elég értelmes hogy állandó mondogatássla leszokjon mindkettöröl, persze nem kell leszidni ha titokban meglátod, de mindig szépen mondogatni hogy ne. ùgy ahogy taknyot sem esszük, úgy az újjunkat sem szopjuk. Habár nekem még kisebb sokkal a gyerekem, de unokatesóméknál minden nap azt mondták a 3 éves gyereknek (aki annyira szopta az újját, hogy hámlott a böre) hogy vasat kap a szájába, ha tovább szopja, mert elgörbülnek a fogai. lassan de leszokott róla. cumiról akkor nehéz leszoktatni ha mindig kapja. mi csak alváshoz adjuk, így majd elöször a nappali alvásnál veszem el, aztán az estinél is, max pár nehéz éjszaka de leszokik róla, de másfél éves kora elött nem, mert a szopó reflex egy éves kora után kezd el tünni.
én sem értem h miért kell cumiztatni a gyerekeket. anyám engem is cumiztatott, ettõl függtelenül csámpásak a fogaim. a legkisebb unokatesóm (3 éves) nem cumizik, az ujját se szopja és semmi baja sincs. csak a szobatisztasággal vannak még problémái.
A kérdező hozzászólása: Hát, igen. Vannak érdekes emberek.... Amíg tejfogai vannak addig szophatja az ujját úgy tudom. A csontfogak már úgy maradnak. Neki még csak tejfogai vannak és még nem esett ki egy sem. Végül is ráér leszokni.....
Na ez az utolsó válasz megint okos! Igaz, hogy mi raktuk a szájába én ezért nem is erõltettem neki a leszokást, abbahagyta szépen magától. 3 gyerekem van, mindhárom cumizik, a legnagyobb már leszokott. Az én környezetemben mind olyan szülõk vannak, akiket absz. nem zavar, hogy cumizik a gyerek. Éppen most voltam a nagylányommal ( 7 éves, fél éve szokott le) fogorvosnál, fél órája értünk haza, gyönyörûek a fogai, semmi problémánk nincs vele. Fél évente elviszem õket fogorvosi kontrollra, minden gyerekemnek szépek a fogai. Még elõre se állnak a fogaik, mert vannak fogszabályzós cumik. Ha nincs egy jó tanácsod, minek szólsz a témához. Rühellem az ilyen embereket. Állítom , hogy nincs gyereked. Csak azt nem tudom, akkor mit keresel itt. Ha meg van és a tiéd nem cumizik, akkor meg minek szólsz egy ilyen kérdéshez. Egyébként meg vannak szerencsés emberek, akiknek a gyereke nagyon jól elvan cumi nélkül is, de pl. az én kisfiam, aki most egy éves folyton a cicimen lógott volna, ha nem adok neki cumit és háromgyerekes anyuka lévén nem tehetem meg, hogy az egész napomat elvegye a legkisebbik gyerekem. Esküszöm kiakadok az ilyen válaszokon!!!
arra nem gondoltatok hogy nem magától került a szájába a cumi, ? TI RAKTÁTOK bele a szájukba még jó hogy nem tud leszokni ezt azoknak üzenem akik cumiztatják a gyereket. nem magától kapott rá a cumira. szépen néz ki az a gyerek aki még 5 évesen is cumizik a fogait nagyon tönkrevágja .. stb... okosok.
A lányom 5, 5 éves és most hagyta abba magától.
Az én kislányom õsszel iskolába megy, nyáron lesz 7 éves. Pár hónapja szokott le a cumiról. Mi már évek óta próbáltuk odaadni a Mikulásnak, aztán a nyuszinak, aztán eldobtuk, majd szedtük elõ és fertõtlenítettük, aztán "elhagytuk", de minden elõkerült. Azt hittem, hogy soha nem hagyja abba, nagyon függõ volt, ráadásul az én lányom nemcsak alváskor szopta, hanem rengetegszer, ami már nagyon idegesített. Aztán egyszer csak felkelt és azt mondta, hogy nem kell neki többet. És tényleg nem kellett. A középsõ lányom 4 éves, õ is cumizik ezerrel, nem úgy néz ki , mint aki holnap abbahagyja, de lehet ugyanúgy lesz mint a nõvére. Lehet, hogy a tiéd is majd egyik napról a másikra fogja abbahagyni....
A kérdező hozzászólása: Igen, a Mikulást nagyon tiszteli õ is. :) De úgy néz ki ez a "vas" dolog bejön. Elég volt néhány fogszabályzós képet mutatni neki. Azóta a cumit se nagyon láttam....
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Sok hasznos dolgot írtatok, megpróbálom hasznosítani.
Nyugalom, abba fogja hagyni :) Én hétéves koromig pelusoztam. Anyum újszülött koromban pelenkát tett a fejem alá, amit mivel éjjel akkoriban a teáztatás volt divatban, szopni kezdtem. Annélkül nem tudtam elaludni, gondolom szopizni szerettem volna, és bealudtam csecsemõként, aztán az alváshoz rögzült a pelus szopizása. Már suliba jártam, mikor abbahagytam, de addig kellett.

2, 5 éves kislányomat úgy érzem a kistesó húzza vissza a szobatisztaságban - ilyen estben mit tegyek, mit ne tegyek?

Kislányom hallani sem akar a bilirõl-wcrõl , de leginkább arról, hogy le vegye a pelust... pedig szól ha kaki lesz, ill. fürdéskor már nem egyszer elõfordult, hogy mondta, hogy pisilni kell, és felajánlottam a bilit, de inkább visszatartotta míg kapott pelust - ebbõl gondolom, hogy igazából már érett rá. 1 éves Húga van , épp mikor õ született, azelõtt kapta a bilit, akkor érdekelte, fürdsések elõtt ráült saját akaratából, s mikor megszületett a Húgi, mintha ezt elvágták volna... eddig nem is erõltettem, de most már kezdek kicsit aggódni. Hogy lehet ebben a helyzetben elhagyni a pelust? Mit tegyek , vagy ne tegyek? esetleg majd együtt lesznek szobatiszták? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem próbáltátok még a wc szûkítõt? "Mint a nagyok..." effektus. Az én lányom is 2,5 éves, igaz õ szobatiszta, de nálunk nem rég köszönt be az utánzós korszak. Mindenben leutánoz minket és élvezi, ha egyedül valamit megtud csinálni. Nálunk most fog születni a húgi, de a lányom pl. a babáit szokta bepelenkázni és mondogatja közben, hogy úgy csinálja, mint anya a húgival.

Nem próbáltátok még a wc szûkítõt? "Mint a nagyok..." effektus. Az én lányom is 2, 5 éves, igaz õ szobatiszta, de nálunk nem rég köszönt be az utánzós korszak. Mindenben leutánoz minket és élvezi, ha egyedül valamit megtud csinálni. Nálunk most fog születni a húgi, de a lányom pl. a babáit szokta bepelenkázni és mondogatja közben, hogy úgy csinálja, mint anya a húgival.
A kérdező hozzászólása: Igen, WC-szûkítõt is kapott már, fellépõvel , de semmi... nem tudom mi lenne a jó , ha kicsit erõsebben noszogatnám, vagy ha hagyom, ahogyan eddig... csak még is jön majd az ovi, szeretném, ha nem elõtte pár héttel lenne szobatiszta, hogy ügyesen menjen már neki, mert sajnos nem igazán jókat hallani az oviról...
A kistestvér érkezése szerintem még sok más dologban is vissza fogja húzni. Amit eddig egyedül megcsinált, azt most várja, hogy te csináld meg helyette. Nálunk még nem született meg a kisöcsi, de visszaszoktunk éjszaka a pelusra, és egyszer napközben bekakilt (3, 5 éves). Azt akarja, hogy öltöztessem...stb. Nézegeti, tapogatja a cici-micit, pedig már jó rég szopizott utoljára. Biztos nagy próbatétel egy kisgyereknek a kistestvér érkezése és elfogadása. Szerintem legyél vele türelmes, érezze, hogy õ is ugyanolyan fontos, még ha most már nem is jut rá annyi idõ, mint korábban. Szerintem idõvel megoldódik a helyzet
A kérdező hozzászólása: Türelmes vagyok , hisz már 1 éves a Húgi... és igen, õ is sokszor ölbe veteti magát, sokkal többet cumizik, kiskádban fürdik... szóval tényleg érezhetõ a kistesó hatása, épp ezért kérdezem, aki hasonló helyzetben volt, hogyan alakúlt? Félre ne értsétek , nem erõltetni karom, csak szerintem az, hogy vissza tudja tartani már azt mutatja, érett lenne rá , és érdekel, hogy majd magától elhagyja a pelust, vagy esetleg terelgessük... én már arra is gondoltam, hogy nyáron már a Húgi is le veszi a pelust néha, akkor kedvet kap... csak ez ugye közel van az ovihoz, ezért lenne jó kicsit korábban...
mikor kezdi az ovit? ha 3 évesnél nem korábban akkor van még fél évetek. én most a helyedben 1-2 hónapig nem erõltetném, nem nyaggatnám. utána viszont tavasszal már kitartóan rávezetni arra, hogy próbálja meg a bilit.valamivel motiválni. én kivittem a nappaliba a bilit, és amikor láttam hogy pisilni fog vagy még pisi közbe ráültettem, és nagyon megdícsértem ha volt a bilibe. (akkor is ha nem az õ érdeme volt) aztán már tetszett neki a pisi kiöntés, wc lehúzás
A kérdező hozzászólása: Õsszel kezdi az ovit - most nagyon babásodik minden téren, pl. a Húgi most teszi meg az elsõ lépéseit , és olyankor õ is ugyanúgy odatipeg hozzánk, stb...
Próbáltál már "csodabugyit" venni? Próbáld ki, hogy elmentek vásárolni és azt mondod, hogy ide az van írva, hogy ez egy újfajta csodabugyi, de csak pelus nélkül lehet felvenni. Egy próbát megér a trükközés :)
Igen, jelen! :-) Az enyém 3, 5 évesen lett teljesen szobatiszta (lányaim már 1, 5-2 évesen). Hát a fiúk gyakran ilyenek :-)
Ja igen, a bilit és a szûkített wc-ülõkét nálunk kimondottan utálta mind a 3 gyerek. Úgy akarták csinálni, mint mi, a nagyok :-)
Az én fiam júli végén lesz 3 éves. A szobatisztasággal még sehol sem állunk. A bili egyátalán nem tetszik neki, játéknak tekinti. Most vettünk egy wc szûkítõt, talán ez jobban érdekli. Meglátjuk. Most jön a jó idõ, nekiállunk komolyan. Eddig nem is erõltettük.
Szintén májusban lesz 3 éves a kisfiam(egy korábbi válaszolóval egyetemben)és baromira nem érdekli a dolog.Én is a nyárban bízom.Kertes házban lakunk, majd a kertben "locsoltatom" vele a tujákat.Szeptembertõl oviba megy, muszáj lesz produkálnia valamit.A nagyobb fiam 2 évesen minden gond nélkül leszokott a pelenkáról, 1 hónap alatt teljesen szoba-és ágy tiszta lett.
ne aggódj, legfeljebb majd az oviba lesz az mert ott ellesi a többiektõl!Úgyaígy volt az eggyik ismerõsöm a 3, 5 éves fiával!Az oviba 2 hét alatt szobatiszta lett!
Mi se voltunk még akkor szobacicák, de aztán nyáron azzal viccelõdtünk hogy lepisiljük a kis kavicsokat, ez nagyon tetszett neki, persze kisgatyában volt és mindig szóltam, kérdezgettem kell e pisilnie.Nappal már 3 évesen teljesen, éjjszaka rá pár hónapra lett az.De ne izgulj, barátnõm kisfia 3. szülinapjakor lesz szobatiszta!!Persze csak nappalra:) Van ismerõs, akinek a lánya éjjel még pelusozik, pedig 4 éves múlt.Nappal semmi gond, még a déli alvásnál sem.Kitartás, és egy jó tanács, ha látod hogy sehogyse érdekli, ne nagyon erõltesd, mert késõbb ebbõl baja is lehet!!
Én most döbbentem le a játszótéren az én fiamon kívül egy sem volt szobatiszta. Úgyhogy manapság ez teljesen hétköznapi dolog. Az oviban is azt mondták, mikor beirattam, legyen váltóruha és látja a többiektõl, illetve ott a vécének hangulata is van, kis vécé, kis mosdó, szertartás- megszereti és szobatiszta lesz pikk-pakk.
Jelen. Két és fél éves a fiam, és egyáltalán nem szobatiszta. Tudja mi az a wc, meg bili. Tudja mire kell használni. Rá is ül. De belepisilni nem hajlandó. :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm.Nem tudom van-e köze ahhoz hogy koraszülött, 35 hétre született 2780 grammal és 2400 fogyott. Olvastam itt a netten csak azért írom.
Szia! májusban lesz 3 éves a fiam. Fényévekre vagyunk a szobatisztaságtól. Még csak elkezdeni sem hajlandó. Én is a jó idõben reménykedek, mert szeptembertõl ovi.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a bátorítást.
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm:)

Egy hete szorulása van a fiamnak 2, 5 éves, sír fáj a hasa, alig eszik! Mit tegyek?

Szegénykém éjjel is fent volt görcsöl a hasa,már itattam vele kamillát ,hétvégén már ügyeletet is hívtuk ők a kúpot javasolták,3 x adtdam is neki,de tegnap nem kakilt,napközben nem fájt most a hasa!Kórházban azt mondták nem adnak beöntést nehogy hozzászokjon!Szerintem a kúphoz szokott hozzá,mert tegnap hogy nem adtam neki nem is volt neki széklete!Normaflort adok neki ma hátha segít,valaki aki járt ilyen cipőben mit tanácsol? Amúgy szobatisztasággal próbálkozunk,amíg nem volt szorulása ment a wc ajtóhoz és fogta a kis fenekét ha kakilni kellett,most csak a bilire ül,de nem tud a szentem produkálni!

Legjobb válasz: A beöntéshez hidd el nem szokik hozzá. Nekem 4 gyerekem van a másodiknál voltak ilyen panaszok és évekig a budai gyerekkórházba jártunk kezelésre a gasztroenteorológiára. Volt,hogy nem egyszer a sebészeten kötöttünk ki. Aztán megtanultam kezelni idõvel a dolgokat. Rost komplex,parafin olaj,szilvalekvár és a 100 % narancslé meghozta a hatását. Ja és napi 1 aktivia joghurt. Reklámozzák is,ha 15 nap múlva nincs hatás visszafizetik az árát. Pár nap és hat.Mi Guttalaxot is szedtünk,Talán ahhoz lehet hozzászokni.Ma már 12 éves a kisebbik lányom és teljesen kinötte.Pedig annyi idõsen õ is szenvedett.Rengeteg beöntést és glicerines kúpot is kapott.A laevolacot is szedtük,de semmit nem ér!A pelenkát mindenképp el kellene hagyni,mert abba csak összeszorítja a fenekét.Nekem is 2,5 éves lesz jövõhónapba a kicsi,de õ már wc-zik és bilizik.De az utcára még ráadom a pelenkát,mert tegnap is késõn szólt és bepisilt. Nyugodtan írj,ha kérdésed akad! 4 gyerkõc anyukája

A beöntéshez hidd el nem szokik hozzá. Nekem 4 gyerekem van a másodiknál voltak ilyen panaszok és évekig a budai gyerekkórházba jártunk kezelésre a gasztroenteorológiára. Volt, hogy nem egyszer a sebészeten kötöttünk ki. Aztán megtanultam kezelni idõvel a dolgokat. Rost komplex, parafin olaj, szilvalekvár és a 100 % narancslé meghozta a hatását. Ja és napi 1 aktivia joghurt. Reklámozzák is, ha 15 nap múlva nincs hatás visszafizetik az árát. Pár nap és hat.Mi Guttalaxot is szedtünk, Talán ahhoz lehet hozzászokni.Ma már 12 éves a kisebbik lányom és teljesen kinötte.Pedig annyi idõsen õ is szenvedett.Rengeteg beöntést és glicerines kúpot is kapott.A laevolacot is szedtük, de semmit nem ér!A pelenkát mindenképp el kellene hagyni, mert abba csak összeszorítja a fenekét.Nekem is 2, 5 éves lesz jövõhónapba a kicsi, de õ már wc-zik és bilizik.De az utcára még ráadom a pelenkát, mert tegnap is késõn szólt és bepisilt. Nyugodtan írj, ha kérdésed akad! 4 gyerkõc anyukája
Nekünk a doki javasolt hashajtót. A nevére már nem emlékszem sajna. De mióta rengeteg kubu, répalét és rostos üditõt iszik azóta már semmi probléma. ( Tudom hogy a répa fog, de a fiam ezt újra értelmezte) Mi is szenvedtünk vele. Sokszor a bilibe öntött meleg víz segített. Meg próbálkozhatsz szilva lével is.
Adj neki sok rostosat. Én a kamillával óvatosan bánnék, mert az is okozhat szorulást. Esetleg kipróbálhatod a szilvalekvárt. És valóban a patikában lehet kapni hashajtót, azt is megpróbálhatod.
Esetleg egy picit lázmérõvel izgatni a végbélnyílást, hátha megindul.De elsõbb babaolajba vagy krémbe kell mártani, és csak a lázmérõje legtetejét, nem szabad mélyre.
szilva leváros kenyér+ tej Hipp szorulás elleni rosotos ital Lavelocal szirup sok sok folyadék
normaflór a bélflóra helyreállítására szolgál jol teszed hogy adod neki
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat hasznosak voltak, majd írok ha túl vagyunk ezen az idõszakon!
Még egy tippet, ha megengedsz. A kakilás technikája is segíthet (minket átlendített egy mélyponton, persze a fenti tippek némelyikét mi is alkalmaztuk mellé) Szóval: WC-re állítod, az ülõke két szélén a lába, és leguggol, miközben te a hónapjánál tartod. Így a hasprést elõsegíted, és a fenekét még véletlen sem tudja összeszorítani. Én nagy mókát csaptam belõle, szerencsére bejött.
Nekünk az aszaltszilva bejött és szereti is, tényleg finom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!