Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, 5 (841 db)

Mit tegyek? 5 hónapos kismama vagyok és nem tudom mit tegyek, hogy a férjemmel való jó kapcsolat ne menjen tönkre! Nagyon szeretjük egymást, de én félek.

Félek, hogy tönkre megy a kapcsolatom. A párom szüleinél lakunk és mindenbe beleszólnak már. Nemtudom mit csináljak. Nem bírom tovább ?ket.Már lassan ott tartunk, hogy ?k nevelnék fel a mi kisbabánkat, amit nem hagyok!!! Az én szüleimhez a párom nem szívesen költözne.Ezért inkább ezt hagyom mert nem akkarok veszekedni emiatt.

Legjobb válasz: Tudom milyen nehéz,én is voltam ebben a helyzetben.Egyszerüen nem is nagyon lehet mit tanácsolni.A legjobb az lenne ha külön költöznétek.Egyébként a párod is hozhatna annyi áldozatot,hogy anyukádhoz menjetek,hogy te jol érezd magad.Türelmesnek kell lenned a párod szüleiddel,de nem kell mindent rájuk hagyni.Igenis mond meg a véleményed ha valami nem tetszik.A pároddal pedig ha igazán szeretitek egymást nincs ami tönkre tenne egy kapcsolatot.

Tudom milyen nehéz, én is voltam ebben a helyzetben.Egyszerüen nem is nagyon lehet mit tanácsolni.A legjobb az lenne ha külön költöznétek.Egyébként a párod is hozhatna annyi áldozatot, hogy anyukádhoz menjetek, hogy te jol érezd magad.Türelmesnek kell lenned a párod szüleiddel, de nem kell mindent rájuk hagyni.Igenis mond meg a véleményed ha valami nem tetszik.A pároddal pedig ha igazán szeretitek egymást nincs ami tönkre tenne egy kapcsolatot.
Mindenképpen beszéljed meg vele, mert ezzel nagyon elfajul a helyzet. Van idõd higgadtan , fokozatosan elõadni a problémádat, többekközt igazad van és mondd meg nyugodtan anyósodéknak, hogy megvan a te kis képzeleted, hogyan neveljétek a gyereket, õk már bizonyítottak, hogy tudnak gyereket nevelni, mert hiszen itt a párod, de köszönöd ha valami nem megy majd hozzájuk fordulsz elõször. Na igen és sajnos az a tapasztalat a körökben, hogy az együttélést le kell korlátozni, tehát külön kellköltözni! Biztosan nehéz, de vetsd fel a témát és én drukkolok, hogy sikerüljön, mert nem fog menni megváltoztatni azidõseket és nagyon akaratosak, ragaszkodnak a véleményükhöz, ezzel pedig nem lehet együtt élni.
Mikbe szolnak bele pontosan? Szerintem beszelj anyosodekkal, meg a paroddal is. A parod meg lehetne veled megertobb, hisz foleg hogy most terhes vagy, baromira nem hianyzik neked a stressz, idegeskedes.
sajnos a lányom születése után mi is anyósnál voltunk 3 hónapig.senkinek nem kívánom.már az elsõ nap elakartam válni a férjemtõl mert az anyós amibe csak tudott belekötött, utálaskodott és még sorolhatnám.a gyermekem látta ill.hallotta kárát a sok vitának, kiabálásnak.aztán sikerült az új lakásba elköltözni és azóta minden csodálatos.amúgy imádtuk és imádjuk egymást a párommal.
Na te is kifogtad! Szülõk és nagyik imádnak mindenhol tanácsot adni egyébként! Emiatt nálunk is van, volt vita! Ezt le kell ülni és megbeszélni, még ha aztán van egy kis sértõdés aztán! A másik, hogy minden kismama valamilyen szinten néha azért kívánós, ez van! nagyim erre azt mondta, hogy egy a fontos, ezt a vágyat ki kell valahogy elégíteni! Szerinte neki azért ment el egy baba, mert nem vették meg a barackot, mivel az éretlen volt. Jah és két füled van: egyiken be a másikon ki! Emeletes házban vagytok? Mert ott esetleg megoldható, hogy leminimalizáld a családi kapcsolattartást! Akkor el szoktak gondolkodni, hogy miért kerülöd õket! Ez tapasztalat! És hát sajna a "jótanácsok" sora végtelen a család, rokonság, barátok részérõl ilyenkor! Mivel férjed családjánál laktok õ tud jobban beszélni velük, hogy megértsék, kicsit szeretnétek magatok dönteni, ketten lenni!
Hát sajnos ezt jól kifogtad. Itt egyetlen megoldás van, az, ha különköltöztök, legyen az albérlet vagy saját lakás. Addig az anyósod úgy sem fog békén hagyni. A kicsi megszületése után pedig még csak rosszabb lesz. valamit próbáljatok meg tenni azért, hogy elköltözhessetek tõlük.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat!!!
Szia! Lehet mégis inkább jobb lenne a Te szüleidhez költözni, ha ott nyugalmad lenne, szerintem ez a minimum amit megtehet a nyugalmad érdekében. Inkább alkalmazkodjon õ hozzád, hiszen most Ti vagytok a legfontosabbak. Átérzem a bánatod, az én anyósom is gonosz. Nem értem legalább ilyenkor hagynának minket békén. Boldog babavárást: 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: A párom megvéd és én örülök neki, de egy csomó olyan dolog akkor történik amikor nincs itt velem. Na és akkor mindí elmesélem neki, hogy ez volt meg az volt. Én mindíg kiakadok mert már unalmas, hogy olyan leszek már lassan mint egy árulkodós kisgyerek.
Nem irigyellek. Beszelj a paroddal, hogy az allando cseszegetestol nem fogod magad jobban erezni. Igenis vedjen meg teged ebben a helyzetben. Aztan beszeljetek kozosen a szulokkel. Szerintem a legjobb, ha mindannyian tisztazzatok a problemakat. Ha nagyon szeretitek egymast, akkor emiatt nem mehet szet egy kapcsolat.
úr isten!te is kifogtad az anyóst!amíg ott laktok addig nem leszel nyugodt fõleg ha a babád is meglesz.4.válaszoló voltam
A kérdező hozzászólása: sajnos nemtudunk hitelt felvenni.... válság is van.... albérlet meg drága :(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszkat. Amibe beleszólnak: - nem táplálkozól tudatossan, hova menntek, miért menntek, minek menntek, minek veszed meg ezt, a cigifüst amit ha én belélegeznék nem ártana, DE IGEN ÁRT!!! nem mész eleget, minek fõzöl ilyet, milyen olajszag van, koszos a tûzhely, ne legyél kívános, fogd vissza magad a kajaügyileg, mit urgáltatod a párod ......sorolhatnám még. A lényeg, hogy semmi sem úgy van ahogy õk gondolják.
A kérdező hozzászólása: igen szeretnék a párommal együtt lenni, hogy mi neveljük a babát. panelban

Mit tegyek? (5.1 hangrendszer, hangkártya beállítás)

A hetekben vettünk 5.1 hangrendszert és egy olyat kezelõ hangkártyát. Mindent szépen utasítás alapján bekötöttünk, de azzal a problémával szembesültünk, hogy a hangkártyán az utolsó 3 csatlakozót nem ismeri fel a gép így az új kis hangrendszerbõl csak 2 hangszóró szól a 6-ból.

Legjobb válasz: Hali lehet telepítés a baja, Rakd be a kapott lemezt a gépbe majd telepítsd fell, ha ezz megvan inditsd újra a géped, utánna ha megvagy akkor itt ellenõrizd megvan-e vezérlõpult, rendszer, ezközkezelõ ha megvan rendesen nem sárga akkor eddig jó minden, és útánna már csak keress a vezérlõpultban egy hanghoz tartozó programot ahol majd átt állítod 5.1 re mert telepítésnél én úgy tudom 2.1 en van. SOK SIKERT REMÉLEM SEGÍTETTEM!

Hali lehet telepítés a baja, Rakd be a kapott lemezt a gépbe majd telepítsd fell, ha ezz megvan inditsd újra a géped, utánna ha megvagy akkor itt ellenõrizd megvan-e vezérlõpult, rendszer, ezközkezelõ ha megvan rendesen nem sárga akkor eddig jó minden, és útánna már csak keress a vezérlõpultban egy hanghoz tartozó programot ahol majd átt állítod 5.1 re mert telepítésnél én úgy tudom 2.1 en van. SOK SIKERT REMÉLEM SEGÍTETTEM!
A kérdező hozzászólása: Feltelepítettem ott van az eszközkezelõnél, de a programban bármit állítok sehogy se jó, ugyan úgy csak 2 szól.

Mit tegyek? 5 hetes kislányom nagyon sokat cicizik.

Ezt úgy kell elképzelni, hogy 6-kor elkezdi eszik egy olyan másfél órát, megszakításokkal mert büfizik, majd megint kér, ha nem adok ordít. Ekkor vissza alszik 10-ig kb és innent?l szinte végig enne egéssze délután 3-4-ig amikor van egy nagy alvása. Este 7 fele megébre és este 10-ig megint csak eszik.Az éjszakát átalussza és én arra gondoltam hogy napközben pótolja be azt, hogy éjszaka nem eszik. Én nem tudom ez normális?

Legjobb válasz: 2.vagyok, én várnék még a helyedben a "beavatkozással", mert még picike...én kb 5-6 hetesen kezdetem "beleszólni" a ritmusába, de csak azért, mert nappal egyhuzamban aludt 4 órákat, éjjel meg alig aludt 1-2 órtá....ezt nem bírtam, így felkeltettem nappal, 3 óránként szoptattam, így beállt nagyjából, rájött, hogy éjjel kell aludni. De nálatok szerintem nincs gond, oszd szét a takarítást több napra, fõzz több napra olyat,ami gyorsan megvan, és várj még, hátha átalakul magától a napirend. Ja és aludj jól éjszaka:)

2.vagyok, én várnék még a helyedben a "beavatkozással", mert még picike...én kb 5-6 hetesen kezdetem "beleszólni" a ritmusába, de csak azért, mert nappal egyhuzamban aludt 4 órákat, éjjel meg alig aludt 1-2 órtá....ezt nem bírtam, így felkeltettem nappal, 3 óránként szoptattam, így beállt nagyjából, rájött, hogy éjjel kell aludni. De nálatok szerintem nincs gond, oszd szét a takarítást több napra, fõzz több napra olyat, ami gyorsan megvan, és várj még, hátha átalakul magától a napirend. Ja és aludj jól éjszaka:)
Én meg nem próbálkoznék semmivel... meleg van, nem csoda, hogy sokat szopizik Amúgy meg még picike, be fog állni neki a napirend. Ha végigalussza az éjszakát, ilyen picinek, akkor tedd össze a két kezedet, és nap közben szoptasd amikor éhes:) Ja és lehet nem csak a cici kell neki, hanem a közeléged is, amit szintén nem kap meg éjjel. Lehet ha nem adnál neki cicit, éjjel elkezdene felkelni. Ha az 1. babád, és ezekben az ébrenlevõs idõszakokban amúgy sincs más dolgod, akkor etesd, ahogy kéri, és örülj, hogy tudsz éjjel aludni:) Amúgy mikor ébren van, konkrétan ültök 5-6 órát és majdnem végig cicin van, vagy azért felállsz, sétálsz vele?Mennyi ideig van egyszerre a ciciden és mennyi ideig "pihen" utána kb, míg újra kéri?
tavaly ilyenkor ugynez ment a lányommal, júl 31én született és szinte csak akkor nem volt az ölemben (és ezáltal cicin) amikor aludt! pár hónapig igy volt, durván 5...és még az éjjelt sem aludta át, sokszor felébredt szopni, de nem aggódtam mert nõtt is! anyatejen kivûl enni inni 6 hós korától kapott, de csak most 1 évesen érdeklõdik komolyabban. nagyon szoros köztünk a kapcsolat, de kiegyensúlyozott! mindigis imádtam az ölemben tartani, fõleg újszülõtt korában, még éjjel is a testemen aludt! bocs ha mellébeszéltem, de olyan jó volt most ezekre visszaemlékezni!
Az hogy egész nap a szájában van a cici nem túl jó!!Lehetséges hogy szomjas, viszont a tejed zsírdús így nem oltja a szomját!Tudom hogy nem szoktak más folyadékot adni anyatejes babáknak, de én megpróbálnám!
A kérdező hozzászólása: Én is erre gondoltam, hogy szomjas. Ma kapott béby italt amit a korházban adtak. Úgy itta szegénykém. Én rakom cicire, de elég fárasztó szinte egész nap ott legyen. Persze nem kínzom õ a legfontosabb.
A kérdező hozzászólása: Hát eléggé leírtam mennyit van cicin, sokszor akár másfél órát is megszakítással. nekem természetesen ez a dolgom és szívesen is csinálom, de fõzni takarítani is kellene néha:)
A kérdező hozzászólása: Orsika nem nyugodt sajnos, mert mikor nem eszik és nem is alszik, akkor csak sír. És én már tanácstalan vagyok. Elfogadta a teát szívesen és az orvos is azt mondta ilyen nagy melegbe nyugdtan adjak.
Próbálj gyenge limonádét adni neki, lehet nagyon szomjas. Mi ma vagyunk 2 hónaposak, az elején õ is szinte folyton cicin volt, mára már kialakult a saját kis ritmusa, de pl. ma egész nap cicin volt, mert egyrészt meleg volt, másrészt apának el kellett utazni egy napra. Ne aggódj. Majd beáll az õ ritmusa is. Adj még neki idõt. Meleg is van, és megszoknia is nehéz. Mégiscsak a kényelmes "méhecskébõl" kikerült a "vad" világba...:) Ha szomjas, kéri a cicit... ha éhes, kéri a cicit. ha veled szeretne lenni, kéri a cicit...:)

Mit tegyek? 5 hónapos kislányom láza mindig felszökik 39, 5-re! Erről, hány fokra kell hűteni?

Priznic csak rövid ideig hat, most felválltva adom a nurofent, panadolt! Szopik, vizet plusszban nem fogadja el, és fogalmam sincs a szopi elég-e? Teljesen kikészülök már, nagyon féltem!

Legjobb válasz: Csinálj neki hûtõfürcsit! Nálunk bejött.

Csinálj neki hûtõfürcsit! Nálunk bejött.
Mexalen kúp lázcsillapítóként, ilyen piciknek az a legjobb! 6 óránként lehet adni, de ha nem ment le vagyegint felszökött 4-5 óra múlva a következõ mehet. Mi is átéltük ezt, igaz én egybõl kórházba vittem mert vasárnap volt, bent tartottak minket és mondták mit csináljak! Le kell vinni a lázat 38 alá mert ha sokáig magas a láza lázgörcsöt kaphat! Csinálj egy hûtõfürdõt, tedd a nagykádba a kiskádat, engedj a kiskádban vizet amilyet fürdéshez szoktál, locsold a mellkasát vízzel, 1 percig majd mindig engedj hozzá kus hideget, licsolgasd, megint hideget megint locsolgasd, és így fürdesd 5-10 percig. Majd törölgesd meg és mérd meg a lázát ment-e lejjebb. Ha nem, akkor tegyél le egy törölközõt, arra 2 hideg vizzel benedvesített textilpelenkát, tedd rá a babát, tekerd körbe a melkasán és feküdj mellette vagy fogd az öledben, és ezt hagyd rajta 10 percig, majd cseréld ki megint hidegbizesre a pelust és ismét tekerd bele, mikor ráteszed sírni fog de ki kell bírni hogy rendbe jöjjön. Ha álmos lesz, hagyhatod rajta a vizes borogatást hogy abban aludjon! Készíts gyenge cukros teát hátha azt megissza nehogy kiszáradjon! Kitartást és jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, sírni tudnék...

Mit tegyek? 5 és fél hónapos lányomnál felborult teljesen a napirend. Most fél nyolckor kel, és már kilenckor álmos. Alszik 20 percet, majd fent van másfél órát utána megint álmos, és ez így van egész nap.

Ha nem hagyom aludni ordít.De ha meg hagyom akkor nem alszik fél óránál többet még a leveg?n sem.

Legjobb válasz: Szia! Most látom a megválaszolatlan kérdések közt a tiédet. Ha mostanra megoldódott, kérlek írd meg, hogyan! Hátha tanulok belõle. Gondolom, már felesleges a válaszom, de én a dackorszak kezdetére tippelek. Amikor próbálgatják a babák, mit lehet és mit nem. Nálunk 3 hósan, karácsonykor volt egy ilyen "felborulás". Bár kicsit más: azután gyakrabban ébredt fel éjjel, míg mi ezzel ellentétben azt gondoltuk normálisnak, hogy egyre ritkábban ébredjen fel. Akkor változtattunk hálószobát, ez is befolyásolhatta, azóta keressük a megoldást.

Szia! Most látom a megválaszolatlan kérdések közt a tiédet. Ha mostanra megoldódott, kérlek írd meg, hogyan! Hátha tanulok belõle. Gondolom, már felesleges a válaszom, de én a dackorszak kezdetére tippelek. Amikor próbálgatják a babák, mit lehet és mit nem. Nálunk 3 hósan, karácsonykor volt egy ilyen "felborulás". Bár kicsit más: azután gyakrabban ébredt fel éjjel, míg mi ezzel ellentétben azt gondoltuk normálisnak, hogy egyre ritkábban ébredjen fel. Akkor változtattunk hálószobát, ez is befolyásolhatta, azóta keressük a megoldást.
A kérdező hozzászólása: Valamilyen szinten mgoldódott, de délután még most sem alszik fél óránál többet.Nekünk 4hótól újrafelkelt éjszaka, és eltartott 7és fél hós koráig.azóta megint alszik., és nem változtattam semmin.este 8tól reggel 8ig:)

Mit tegyek? 5 hós a babánk, és a párommal teljeen megromlott a kapcsolatunk!

Az a baj, hogy mióta meg van a törpik, teljesen elridegültünk egymástól. Én van hogy hetekig sem kívánom a sexuáli együtlétet, ? meg teljesen be van fordulva a számítógépbe!Mind a kett?nkben van hiba, próbálunk változtatni, de nem megy! Mit tegyek, hogy tudnék én is változni,vagy egy kicsit n?velni az "étvágyamat"?

Legjobb válasz: A gyerkõc esti lefektetése után üljetek be egy kád forró vízbe és beszélgessetek. Mondjátok el a másiknak, hogy mi az, ami ebben a helyzetben esetleg nem jó, min kellene változtatni és állapodjatok meg valamiben, amihez tartjátok magatokat (muszáj mindkettõtöknek kompromisszumot kötni). Ne nagy változások legyenek, mert azok úgyis tarthatatlanok. Utána pedig jöhet egy kiadós szex! Sok sikert!

A gyerkõc esti lefektetése után üljetek be egy kád forró vízbe és beszélgessetek. Mondjátok el a másiknak, hogy mi az, ami ebben a helyzetben esetleg nem jó, min kellene változtatni és állapodjatok meg valamiben, amihez tartjátok magatokat (muszáj mindkettõtöknek kompromisszumot kötni). Ne nagy változások legyenek, mert azok úgyis tarthatatlanok. Utána pedig jöhet egy kiadós szex! Sok sikert!
Megfigyeltem, általában itt olyan válaszok jönnek, hogy passzold le a babát egy napra. De egy ekkora babával ez nem olyan egyszerû...még egy 1 évessel is nehezen megoldható. Mi is küzdünk... 3 gyerek van, sok a gond mostanában, és ez nem teszi könnyûvé a dolgokat. Nagyon jól megvagyunk különben, csak sajnos az én étvágyam is a béka s..e alatt....A megoldás a sok türelem, beszélgetés, néha egy-egy pohár bor, a sérelmek megvitatása, kinek mi hiányzik, hogyan képzeli a változást. Még jó idõ van, és remélhetõleg szép õsz lesz, tudtok együtt kirándulgatni, sétálgatni, és sokat beszélgetni. Ilyenkor is fontos a napi néhány ölelés, a testkontaktus, egy-egy kis üzenet, levél, kedvesség. Csak lépésrõl lépésre lehet visszatalálni egymáshoz.
Miért nem passzolod le egy napra a babát valamelyik mamának, tesónak, rokonnak és mozdultok ki egy kicsit csak kettesbe? Hidd el, jót tenne a kapcsolatotoknak egy teljes üres nap kettesbe! ÉS ha már természetbe vagytok... Miért ne próbálkozhatnátok ott a szex-szel?

Mit tegyek? 5 hós kisfiam napi kb.10-11-szer eszik de nagyon keveseket, és már nem bírom az éjszakákat! Mi lehet a baj?

Nappal kb. 6-7-szer, és éjszaka 4-5-ször kel és szopizik. Napi szinten 700 ml körül eszik, ami hát nem igazán sok. A súlyával nincs gond, mert 3230 g-mal született, és most 7400 g körül van. Alkalmanként 60-100 ml között eszik, és egyszer?en nem tudok többet belediktálni. Er?ltetni meg nem akarom. Mit tegyek, hogy egyszerre többet egyen? És az éjszakák..., már nem bírom 4-5-ször:-(

Legjobb válasz: Hú, hát ez tényleg durva:-( nem irigyellek!!! Biztosan nagyon fárasztó:-( Hát én nem törõdnék a az orvossal és estére megpróbálnám egy kis péppel megetetni, hátha ellakatatja annyira hogy kevesebbszer kelljen(vagy egyszer sem:-))!)

Hú, hát ez tényleg durva:-( nem irigyellek!!! Biztosan nagyon fárasztó:-( Hát én nem törõdnék a az orvossal és estére megpróbálnám egy kis péppel megetetni, hátha ellakatatja annyira hogy kevesebbszer kelljen(vagy egyszer sem:-))!)
nem akartam okoskodni, de szerintem is azt jelzi a baba, hogy ideje elkezdeni a hozzátáplálást. csak azért mertem leírni, mert más is így gondolja, nem csak én. :) mutatok valamit: usa-ban a hozzátáplálást akkor kezdik, ha: a baba képes segitséggel ülni és a fejét stabilan tartja - ha megduplázta a születési súlyát és legalább 6.5 kg súlyú - éhes marad napi 8-10 szopás vagy 960 ml tápszer elfogyasztása után Ezek alapján a hozzátáplálás kb. 4-6 hónapos korra esik. szóval érted... a te babád érett rá már....
Ha így hízik akkor nem hiszem hogy már hozzá kellene táplálnod. Az én fiam is hasonlóan sokszor felkelt éjjelente is. A fogzással sûrûsödtek az éjjeli kelések. Cicivel próbálta megnyugtatni magát. 3-4 hónapos korától gyötörte a foga egészen 1 évesig. Akkorra rendezõdött az alvása. 8 hónapos koráig csak szopott, utána kezdte elfogadni az ételeket. 15 hónapos koráig szoptattam. Az esti etetéseket tanácsolták váltsam ki tápszerrel, majd eltelítõdik és jól alszik. Nem fogadta el olyan büdös az összes. (megkóstoltam, én sem enném meg). Még pici ahhoz is hogy teljesen megvonj tõle minden éjjeli evést. Napközben próbáljátok meg tartani a 3 órát, talán beáll rá éjjel is.
Azt mondod, keveset eszik, sokszor? tehát kéri vagy úgy látod éhes, és megszoptatod, igaz? Szerintem inkább az a baj, hogy hagyod "nassolni". Ha te is egész nap csipegetsz, nem eszel rendesen. Nem azon kell változtatnod, hogy a sok kis evés helyett sok nagyot egyen, hanem szopjon kevesebbszer. Ha kevesebbszer rakod cicire, többet is fog enni, ne aggódj! Ha van elég tejed, ne táplálj még hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok a válaszokat. Elfelejtettem írni, hogy azzal is van itt gond, hogy akár 2, 5 v 3 v 4 óránként etetem akkor sem eszik többet. Szóval kb. 80-at eszik ha 3 órát várok is, meg ha 4-et akkor is. És akkor már inkább azért adok többször neki nem 4 óránként mert akkor még kevesebbet enne. Olvasom itt, hogy szinte minden ennyi idõs baba 5-ször eszik egy nap...óóó...milyen szép is lenne:-)

Mit tegyek? 5 éves gyermekem rendszeresen nem mond igazat, mindezt olyan átéléssel, hogy senkinek meg sem fordul a fejében, hogy nem igaz amit mond.

Ok, nem komoly dolgokban, de nem értem, sose hazudtam neki,mindig őszintén megbeszélünk mindent, és ha rákérdezek bevallja, de miért csinálja? Mit tegyek? A beszélgetésen már túl vagyunk.

Legjobb válasz: Mert életkori sajátosság. Mesél, mesét talál ki. Ez teljesen természetes. Neki ez nem negatív, rossz dolog, csak játék.

Mert életkori sajátosság. Mesél, mesét talál ki. Ez teljesen természetes. Neki ez nem negatív, rossz dolog, csak játék.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez megnyugtató. De hihetetlen dolgokat tud kitalálni :)
Életkori sajátosság :) Pár hónapja volt itt egy apuka, aki már válni akart, mert a gyerek mesélte neki, hogy látta anyut csókolózni egy másik bácsival. Na jöttek a különbözõ kommentek, hogy kinek mit lódított a gyereke ilyen idõsen és ki milyen kínos szitukba keveredett miatta :) érdekes volt, ha megtalálom a kérdést majd linkelem.
Utóbbi kérdést én is olvastam, hónapokkal ezelõtt. :) Tanulságos. ;) És persze groteszk. ;) Egyébként osztom a véleményét a beíróknak. Életkori sajátosság, hogy gyakran fantáziálnak. Nem jellemzõ a szándékos hazudozás 5 éves korig. Bár 5-6 éveseknél már az is elõfordul, de nem rendszeresen. (Hacsak nem agyon rosszul szocializált gyermekrõl van szó, akkor jelentõs arányban állhat mögötte szándékos megtévesztés.)
Még valami. Kedves kérdezõ, gondolj az óvodás rajzokra. A többségük nem tûnik felnõtt szemmel hihetetlennek? ;) A szürrealizmus mint mûvészeti ág éppen ezekbõl fejlõdött ki! Álomszerû, szokatlan formák, képek, hangulatok. A picurok tudata még sokkal nyitottabb, mint a kamaszoké, meg mint a felnõtteké, így tágabban érzékelik a valóságot, úgy, ahogyan egy felnõtt is - amikor álmodik éjjel! :-)

Mit tegyek? 5 és fél hónapos babám nem akar enni!

Kislányom két hete egyszerűen nem akarja megenni a tápszert. Tejem már egy csepp sincs tehát ez nem opció. Már vàltottunk tápszert de ezt sem fogadja el. Már teljesen kétségbe vagyok esve. Aki tud tanácsolni valamit vagy hasonló helyzetben volt/van kérem válaszoljon. Előre is köszönöm a tanácsokat!

Legjobb válasz: "szopisztrájk"? kb 2-3 hétig szokott tartani. általában a hozzátáplálás elején szokott ez jelentkezni, nagyon rákap a kanalasra és azt hiszi, hogy ha eszik üvegbõl, akkor nem lesz kanalas kaja :) próbáld meg a sinlacot, tejpépeket, közben kínáld meg reggel/este tápival, elõbb utóbb rájön, hogy elfogadhatja :)

"szopisztrájk"? kb 2-3 hétig szokott tartani. általában a hozzátáplálás elején szokott ez jelentkezni, nagyon rákap a kanalasra és azt hiszi, hogy ha eszik üvegbõl, akkor nem lesz kanalas kaja :) próbáld meg a sinlacot, tejpépeket, közben kínáld meg reggel/este tápival, elõbb utóbb rájön, hogy elfogadhatja :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Tejpépet már kapott kétszer. Tehát akkor ne eröltessem Neki? Nem baj hogy így kevesebb a tejalapja?

Mitol kemeny a babam szeklete? Mit tegyek? 5 honapos.

Legjobb válasz: Anyatejes vagy tápszeres? Esetleg most táplálod hozzá?

Anyatejes vagy tápszeres? Esetleg most táplálod hozzá?
A kérdező hozzászólása: Anyatejes, ket hete kezdtem hozzataplalni, de a szeklete mar a hozzataplalas elott is kemenykes volt, probal kakilni de nem sikerul neki van hogy napokig nincs szeklete, olyankor glicerines kupot adok neki, altalaban az segit, de meg akkor is kemenyen meg nehezen jon ki.
Változtass az étrendeden, ne egyél fogós dolgokat (rizs, csoki, kakaó, banán) Adj neki szilvát meg barackot.
A kérdező hozzászólása: Koszi.ilyesmit eddig se ettem, barackot kb. egy hete adom neki, szilvat nem adtam meg neki majd megprobalom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!