Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, 17 évesen terhes vagyok, (9 db)

Mit tegyek, ha 17 évesen terhes vagyok, el akarom vetetni, de a szüleimnek nem szólhatok róla?

Legjobb válasz: Szülõi beleegyezés nélkül,nem vehetik el tõled a babát.Ez végeredményben mûtét,és a szüleid tudta nélkül nem nyúlhatnak hozzád.Ez van.Próbáld meg megbeszélni a szüleiddel.

Szülõi beleegyezés nélkül, nem vehetik el tõled a babát.Ez végeredményben mûtét, és a szüleid tudta nélkül nem nyúlhatnak hozzád.Ez van.Próbáld meg megbeszélni a szüleiddel.
Szia! Ezt titokban nem fogod tudni megcsinálni, mert nem vagy 18 éves. Mivel valamelyik szülõvel kell menni a tanácsadásra.ott rengeteg kérdést tezsnek fel. MInd neked és vagy anyukádnak vagy apukádnak alá kell irni a papirt. Az árat nem tudom, de ahogy hallottam 20 ezer körül van. Én is átestem ezen annak idején és tudom, hogy mûködik. Mindenképp beszélj a szüleiddel. Tudom nehéz, de nincs más választásod. üdv
szia tudod mennyi idös terhes lehetsz?Mert csak a 12.hétig veszik el az embriot.Én azt javasolnám , hogy keres fel egy nögyógyászt de gyorsan Mivel kiskorú vagy még ezért lehet, hogy szolnod kell a szüleidnek de nem vagyok benne biztos amugy azt hiszem huszezer forintot is be kell fízetned.És azt hiszem pszihologushoz is elküldnek tanácsadásra leggalábbis engem el küldtek bár én akkor már elmultam 18 amugy nagyon nehéz lesz egyedül végig csinálnod meg viseli az embert .biztos nem tudod megbeszélni valamelyik szülöddel?Hogy meletted legyen .Most biztos lefognak hurogni azért amit írok de a te helyedben én is igy döntenék még elötted van az egész élet sok eröt kivánok és kitartást.
Szüld meg, hidd el, megéri, a szüleid pedig ble fognak nyugodni, még örülnek is babának. Én pont ilyen helyzetben voltam, de a babát választottam, és most nagyon boldog vagyok... Persze nem volt könnyû, de az a kis csöppség mindenért kárpótol.. Nem csak az õ életérõl van szó, hanem a késõbbi testvérei életérõl is... Nem olyan sima ügy ám újra teherbe esni vagy szülni utána! A gyerekek adnak értelmet az életnek. Ne foszd meg magad tõlük!
Mióta késik a mensesed. Csak azért, hogy hányadik héten lehetsz. A 12. héten végeznek abortuszt itthon. A szülõnek pedig szólni kell. Mikor jelentkezel abortuszta, részt kell majd venned 3 megbeszélésen, amin próbálnak majd lebeszélni az abortuszról. A szülõknek ezeken ott kell lenniük, mivel kiskorú vagy. És szerintem nincs olyan szülõ, aki kitagadná a 17 éves lányát, mert terhes lett. Támogatnának, segítenének, hisz ez nagy trauma. Bár jobb lett volna megelõzni. 12 hetes kismama
Szia! 18év alatt 18hétig végzik el a mütétet, 28500ft-ot kellett befizetnem de szülõ nélkül nem hiszem h menni fog, de jobb ha elmondod nekik könnyebb lesz feldolgozni. Én 21 éves vagyok nem terveztük, elszerettem volna vetetni, de már nem lehetett. Már 4 hónapos elmultam mikor anyukám megtudta, nem örült neki de mellettem áll és támogat. Ráadásul depressziós voltam és miután kiderült sokkal könnyebb volt helyrejönni. Mellettem is ott áll a párom, de anyukád más! A lánya vagy, nem lesz könnyü, de hidd el segiteni fog!
Rohadt egy dolog az egész. Szerintem NEM MEGY TITOKBAN. Felesleges húzni az idõt, mert minél többet húzod reménykedéssel, hogy összejön titokban, azzal inkább rontod a saját esélyeidet, jelen esetben a gyorsaság nagyon fontos. Én nem tudom, mi legyen, nagyon remélem, sosem kerülök ilyen helyzetbe, de ha 17 évesen gyereket szülsz, az elõször is nagyon megviseli a kapcsolatod, és hosszú távon bizony váláshoz vezethet (persze nem feltétlenül, de meggondolandó), plusz tanulás nuku innen, nem tudom, akarsz menni egyetemre, vagy ilyesmi? Szóval hááááát.... De a szülõknek szólni kell. Ess túl rajta. Most már rég mindegy. Egyébként meg ha igazán nagy baj van, azért többnyire lehet a szülõkre számítani, csak akkor legyél teljesen õszinte. Ha mondjuk aláhamisítod a nevüket, és aztán derül ki, az sokkal nagyobb ciki
A kérdező hozzászólása: mondtam anyukámnak h lehet terhes vagyok, holnap megyek dokihoz... erre az volt a reakciója, hogy ha az vagyok, többet ide fiú nem teszi a lábát és én se mehetek sehova
Nézd, tudom, hogy nagyon nehéz. Tulajdonképpen Te mit mondtál volna a helyében? Tuti, hogy teljesen váratlanul érte és ez azért igencsak komoly dolog. Lehet, most nem hiszed el, de melletted fog állni, ha baj van. Õ az édedsanyád. Nyilván azért szóltál neki, mert tudod, hogy egyedül igazán csak õrá számíthatsz, hiszen még õ tartozik érted felelõsséggel és ráadásul biztosan megérdemli ezt a bizalmat tõled. Ne várd, hogy most örömében körbe ugráljon! Én sem tudnék boldog lenni az õ helyében. Minden emberbõl más-más reakciót vált ki egy-egy váratlan, nehéz helyzet. Nem tudunk mindig úgy reagálni, ahogyan a másik fél (ez esetben Te) szeretné. Ha kérdez valamit, mond valamit, ne lázongj! Most a te türelmedre, higgadságodra is szükség van. Már persze, ha a doki azt mondja, hogy valóban terhes vagy. Írd meg, mi volt a dokinál! Addig is szorítok Neked!
szia! azóta mi a helyzet veled??????
Szia .. énis ugyanigy vagyok.. vagyis én csak félek hogy aaz leettem.. nyugodj meg énsem tudnám elmondani mert én apával élek..csak anyának merném mert ö támogatna ..de apa nem..úgyhogy énis nagyon félek.. igen sajnos ezt nem lehet szülök nélkül:S de tuti már hogy az vagy?csináltál tesztet? én még nem de nemsokára fogok és rreménykedem
Szia. Sajnos a szüleidnek muszály lesz szólnod. A hugom is így járt az elsõ babájával, a fiú is és a szülõk is támogaták, mert ez fontos. Nem örültek neki a szüleink, de nem volt mit tenni. A bizotság elé egyik szülõvel kellett megjelenie, aki alláírta a beleegyezõ nyilatkozatot, és természetesen elbeszélgettek velük. Az összeg akkor 30.000.- volt, melyett a két család fele-fele arányban fizetet. Nem lesz könnyû, de én is azt javaslom, hogy (SAJNOS!!!)a saját érdekedben beszélj a szüleiddel és keress fel egy nõdoktort. Átérzem a helyzeted, én is átestem már ezen, csak akkor 19 éves voltam, és még nagyon az elején volt a kapcsolatom a barátommal, imár a férjemmel aki akkor volt 16 éves. És most 31 évesen 7 hetes babás vagyok, tehát minden rendben lesz. Drukkolok neked..
Most sokan nem fognak megszeretni, de meg tudod csinálni a szüleid nélkül is. Tudom min mehetsz keresztül, és igen is van olyan hogy nincs más út, még ha az ember utána egész életén keresztül cipeli is a lelki terhet. Keress fel egy magánorvost. Ma már minden csak pénz kérdés. Nagyon nehéz lesz, és soha nem tudod majd elfelejteni! Gondoljátok át még egyszer!
Szülõk nélkül nem tudod elintézni, el kell veled mennie valamelyiküknek a családvédelmishez, aki majd meg akar gyõzni, hogy tartsd meg.
A kérdező hozzászólása: 2-3 hetes lehetek maximum. Még nem tudom mi lesz, remélem meg tudjuk oldani szülõk nélkül. :S
Hány hetes lehetsz?????? Szerintem biztos van valami segélyvonal, ahol ezt névtelenül mekérdezheted, vagy pedig hívj fel egy védõnõt névtelenül és kérdezd meg!!!!!!
A kérdező hozzászólása: A szüleimet ismerve ki is tagadnának a családból, ha megtudnák. Szóval jó lenne ezt valahogy titokban. :S
Szia a második válaszoló vagyok és ugy emlékszem , hogy meg kell jelenie a hivatalos gyámodnak pl (apa, anya)a tanácsadáson és valami papirt is alá kell írniuk .Örülök , hogy olyan barátod van aki kitart melleted és nem szívodot fel !De a nöhyogyász mindent elfog neked mondani , hogy hova fordulj.(annyit még hozzá teszek , hogy malyd megprobálnak rá beszélni, hogy tartsd meg vagy add örökbe, velem ez volt.a tanácsadáson)
Miért érzed úgy, hogy nem szólhatsz nekik? A lányuk egészségérõl van szó, no és az unokájukról, akiben ugyanúgy benne van az õ vérük is! Ez nem olyan dolog, amit el lehet hallgatni elõttük. Most ezt el kell mondanod nekik, ilyenekben nagyon fontos az õszinteség és a bizalom. Hiszen ha a szüleidre nem számíthatsz ilyen fiatalon, akkor kire akarsz? Kemény anyagi vonzata van, akárhogy döntesz. Elhiszem, hogy nehéz, de beszélj a szüleiddel, akár az orvosod segítségével, vagy egy olyan személy jelenlétében, akiben megbízol!
A kérdező hozzászólása: És a szülõi beleegyezés milyen formában történik? Alá kell íratnom velük vmit vagy nekik is beszélniük kell az orvossal? A lelkiekrõl még annyit, hogy a barátom szerencsére mindenben támogat és a pénzt is összeszedjük vhogy. Egyedül a szülõi beleegyezéssel van a probléma.
utolsó hozzászóló!! ez a kérdés már egy éve fent van hova csinálna már tesztet

17 éves kismama vagyok. A barátom amikor megtudta, hogy terhes vagyok, szakított velem. A szüleimnek még mindig nem mertem elmondani, kétségbe vagyok esve. Mit tegyek?

Legjobb válasz: A nagy kérdés hogy hetes terhes vagy? Biztos már a terhességed? A szüleiddel mindenképp meg kell beszélned mert mivel a barátod ilyen "intelligens" módon viselkedett nyilván csak rájuk számíthatsz. Minél elõbb beszéld meg velük mert ha esetleg az abortusz mellett döntesz (nem írtad hgy esetleg megtartanád-e) azt jobb minél elõbb megcsináltatni. 12 hét után már csak nagyon komoly okkal végzik el a mûtétet.

A nagy kérdés hogy hetes terhes vagy? Biztos már a terhességed? A szüleiddel mindenképp meg kell beszélned mert mivel a barátod ilyen "intelligens" módon viselkedett nyilván csak rájuk számíthatsz. Minél elõbb beszéld meg velük mert ha esetleg az abortusz mellett döntesz (nem írtad hgy esetleg megtartanád-e) azt jobb minél elõbb megcsináltatni. 12 hét után már csak nagyon komoly okkal végzik el a mûtétet.
Az a legjobb megoldás, ha minnél hamarabb elmondod a szüleidnek. Nagyon fital vagy még és szükséged van a támogatásra. Ha azon idegeskegsz, hogy mi lesz az nem tesz jót se a babának se neked. Szólnod kell minnél hamarabb. Legyél bátor és szólj nekik. Biztos fognak segíteni. Elõször nekik se lesz könnyû a hír feldogozása, de a gyerekük vagy és egy pici jövevényt vársz így biztos nem hagynak cserbe majd. Az apukával ne foglalkozz, de vannak kötelezettségei és vállalni kell a felelõsséget. Egy gyermek születéséhez 2 ember kell és mivel részese volt ezért neki is vannak kötelezettségei. Ne hagyd kibújni ezek alól. Nyugodj meg és legyél bátor. Vannak szerevezetek, ahol kérhetsz segítséget pl: a helyi családsegítõ szolgálat. Itt kérheted szakameberek segítségét, akik segítenek ezt az idõszakot átvészelni. Sok szerencsét és kitartást. Vigyázz magadra és a babára is.
Muszáj lesz elmondani a szüleidnek! Szükséges lesz rájuk! Tudom, hogy nehéz lesz, ezt nem egyszerû elmondani. Mondd nekik, hogy valami nagyon fontosat szeretnél velük megbeszélnio, kérd, hogy üljetek le beszélgetni. Ha kiakadnak, mondd, hogy tudod, hogy ezt nem egyszerû feldolgozni, folytassátok másnap. Biztosítsd õket arról, hogy Te számítasz rájuk! Ezután vonulj el, hagyd, hogy emésszék. Aztán másnap ismét üljetek le higgattabban megbeszélni, mi legyen.
Nagyon meg tudlak éretni.A sógornõm pont annyi idõs volt, mint te amikor teherbe esett igaz az öcsém nem hagyta el, de ilyenkor nem lehet megoldás a fiúra várni megoldásként.A sógornõm sem merte elmondani, mert félt az apjától így írt egy levelet a mamájának.A mama boldog volt, hogy ennyie megbízott benne a lánya és együtt mentek el az abortuszra apukának beadták, hogy nõgyógyászati probléma és azóta sem tudja az igazságot és most békében boldogan élnek.Gondolj arra, hogy a Te anyukád mindig mindenben melletted állt és segített neked amikor szükséged volt rá, ne rekeszd ki õt most amikor valóban nagy szükséged van rá./Egy anyuka /
Szerintem elsõ sorban neked kell tisztába raknod a gondolotaidat, hogy mit akarsz.Nekem van egy pár ismerõsöm aki annyi dõsem szült mint te, igaz tudták várhattak volna a dolggal a koruk miatt, de a baba melett döntöttek-nem bánták meg!Minden estre szerintem az a lényeg, hogy te mit érzel belül és bárhogy is döntessz, ne bánd meg!Igaz ma már modern technika van, de a szervezetünket nem tudjuk befolyásolni és gondold végig mi van ha esetleg egy abortusz miatt sosem lehet gyereked..nem riogatásként, csak az eshetõségeket át kell gondolni!A szüleidnek mindenképpen mond el, mert csak rájuk számíthatsz.Elõször biztos nem fogadják jól a dolgot, de ha már így esett, kérd meg õket segítsenek a döntésben.Légy erõs és ne sokat görcsölj rajta!Minnél hamarabb megoldódik annál jobb!
abortusz??ti mirol beszéltek?arrol még nem hallottatok hogymegeshet abortusz után hogy soha tobbet nem lehet gyereked??most lehet hogy nem zavarna de eljon az ido mikor nagyon is fog.fiatal anyukának lenni szerintem jo sokkal jobb mint 30-40 évesen fogytékos deformált gyereket szulni..anyukád is volt terhes megfog érteni, nem te vagy az egyetlen ..pasit apát találsz bármikor.

17 eves vagyok es leheth terhes...99% :( Mit tegyek te Ur Isten... ?

A parom mellettem van es szeret de hiszen en is csak 17 es o is csak 20eves..meg mi is gyerekek vagyunk.Mit tegyunk??Se lakas,se semmi.Mar nemjarok iskolaba,o pedig dolgozik.Szuleink meg nemtudnak rolla..nagyon fellek!!!!!

Legjobb válasz: Szia Én is 17 éves voltam amikor terhes lettem a párom 21 volt én megtartottam a babát és most van egy gyönyörû 10 éves nagyfiam senkinek nem adnám és egyáltalán nem bántam meg a döntésemet a lényeg az hogy az tedd amit te akarsz és ne engedd befojálsolni senkinek magad .Ha a szüleitek meletetek fognak álni hidd el semmi baj nem lehet. Vigyázz magadra 14 hetes kismama és ha megkérhetlek ird meg a döntésedet köszi

Szia Én is 17 éves voltam amikor terhes lettem a párom 21 volt én megtartottam a babát és most van egy gyönyörû 10 éves nagyfiam senkinek nem adnám és egyáltalán nem bántam meg a döntésemet a lényeg az hogy az tedd amit te akarsz és ne engedd befojálsolni senkinek magad .Ha a szüleitek meletetek fognak álni hidd el semmi baj nem lehet. Vigyázz magadra 14 hetes kismama és ha megkérhetlek ird meg a döntésedet köszi
Elõször is tudd meg, valóban terhes vagy-e. Menj el dokihoz, az a legbiztosabb. Utána pedig mondjátok el a szülõknek, nyilván ki lesznek akadva, tombolnak esetleg, de túl kell esni rajta, hiszen ez nem egy apróság, amit egyedül meg tudnátok oldani. A továbbiakról pedig közösen kell döntenetek... egyik döntés sem lesz könnyû, akár megtartod, akár örökbeadod, akár elveteted... az életed már nem lesz olyan, mint elõtte.
nehogy elvetesd. én 19 leszek a férjem 22 és babát várunk és akartuk is igaz én ferjnél vagyok .dee majd lessz házatok meg nminden.
Én 16 múltam mikor babás lettem. Anyukám el akarata vetetni, be is volt fizetve meg minden. A párom az végig mellettem volt. Végül anyu meghallgatott és megtarthattam. Mikor megszületett a kislányom 17 voltam. A párom akkor volt 20. Most májusba lesz 10 éves a leányzó, és van már egy 7 éves öcsikéje is. Ja és a párom mára a férjem. Gondoljátok végig, ti mit akartok. Készen álltok e egy babára. Nem csak anyagilag, de lelkileg is. Én nagyon örültem, mikor kiderült hogy babás lettem, a kemény dió az volt, hogy hogyan mondjam el otthon. Igazából ez volt a legrosszabb!!!! Nem tudtam elmondani anyunak, hogy mit érzek, csak hallgattam, vagy sírtam. Végül az nap mikor be kellett volna feküdnöm a korházba, nem öltöztem fel, csak sírtam (meg elötte egész éjszaka) és akkor döntöttem el, hogy na akkor most el kell mondanom, az érzéseim, és hogy hogyan tovább, mert ez az utolsó esélyünk. Leültünk anyuval, és elmondtam, hogy mindennél jobban szeretném ezt a kis babócát, és a párom is, csak nem tudtuk hogy elmondani neki.Ekkor már anya is sírt, és összeborultunk. És azt mondta hogy ha tényleg ennyire szeretnénk akkor nem kell elmennem. És ha a párom mégsem, marad velem akkor segít felnevelni a picúrt. Nem mi leszünk az elsõk akik ezt teszik. Szerncsére nekem lett igazam. A férjem egy kész fõnyeremény. :) ))) Nekünk sem volt lakás, anyósoméknál laktunk. Egy éve vettünk saját lakást. Szóval, ha akarjátok azt a babát, akkor mindent meg lehet oldani. Ha meg nem, akkor elláthatnak bármilyen tanáccsal, és lehet akármilyen a hátteretek úgysem lesz megtartva. (érvek és ellenérvek mindig lesznek) Csak azt kívánom, nektek, gondoljatok át mindent tövirõl hegyire. Rágjátok át magatokat rajta többször. Jó döntést!!!
Tudom, hogy itt mindenki azt javasolja, hogy tartsd meg, de azért gondolkozz el a dolgon. Ha nagyon úgyérzed, hogy nem vagytok még rá készek, ha szerinted nem tudnál felelõsségteljes szülõ lenni, akkor ne szüld meg azért, hogy késõbb megbánd és ne foglalkozz vele kellõképpen, vagy hogy a gyerek mindig érezze, hogy õ csak egy feladat, amit el kell végezni. Persze az abortusz egy borzalmas dolog, de akkor inkább add örökbe, ha úgy érzed, hogy képes vagy rá, de egy kisgyerek életét ne rotsd el (nem bántani akarlak, nyilván nem tennél ilyet szándékosan).

17 éves vagyok és terhes. Anyám nem akarja megtartani. Mit tegyek?

Nincs pénzem, de jómódúak vagyunk egy baba nem lenne hátrány számunkra. Anya mégsem szeretné. A védekezés az én hibám volt. Kiszakadt a gumi, felel?tlenek voltunk.

Legjobb válasz: Az én lányom is megtartotta a babát, még nem volt 18 éves mikor megszülte. Én is elleneztem, az apja is. Meg akarta tartani. Mondtam, hogy jó, de levelõzõn csinálja tovább a sulit, ha a kicsi két éves lesz kerítünk neki munkát, lakhat külön, a lakásunkban, így albérletet nem fizet, de ennyi. Nem fogjuk tartani. Szerintem azt hitte, hogy viccelünk, majd "megpuhulunk" Most 22 éves, minden baja, menne bulizni, ahelyett hogy két éve dolgozik reggel 8tól 4ig, utána rohan a gyerekért az oviba. Alig várja, hogy hétvégén lehozza a kicsit pár órára. Mi is megtehetnénk hogy továbbra is tartjuk õket, de nem fogjuk. Felneveltünk 2 gyereket, az unokánkat nem fogjuk, nem a mi dolgunk.

Az én lányom is megtartotta a babát, még nem volt 18 éves mikor megszülte. Én is elleneztem, az apja is. Meg akarta tartani. Mondtam, hogy jó, de levelõzõn csinálja tovább a sulit, ha a kicsi két éves lesz kerítünk neki munkát, lakhat külön, a lakásunkban, így albérletet nem fizet, de ennyi. Nem fogjuk tartani. Szerintem azt hitte, hogy viccelünk, majd "megpuhulunk" Most 22 éves, minden baja, menne bulizni, ahelyett hogy két éve dolgozik reggel 8tól 4ig, utána rohan a gyerekért az oviba. Alig várja, hogy hétvégén lehozza a kicsit pár órára. Mi is megtehetnénk hogy továbbra is tartjuk õket, de nem fogjuk. Felneveltünk 2 gyereket, az unokánkat nem fogjuk, nem a mi dolgunk.
Halgass anyádra! Tudja mirõl beszél! a gyerekvállalás nem csak pénz kérdés! fel is kell nevelni amire elég kicsi az esély hogy 17évesen képes lennél persze nem lehetetlen de egy gyerek 17 évesen igenis hátrány számodra!!!!
Mondjuk az a pasi sem semmi, aki gyereket csinál 27 éves fejjel, egy 17 éves lánynak!
És erre most mit írjunk? Ad örökbe, és egy pár öröké hálás lesz érte. Mi van az apával?
Mi az, hogy nem lenne hátrány számunkra?? Fel tudnád nevelni szülõi segítség nélkül?
Szerintem 17 évesen arra se szüljön, hogy a párjának van pénze. 30 évesen 5 év együttélés után lehet arra hivatkozni, hogy ketten el tudják tartani együtt, vagy megbízni a férfiban, de ilyen idõs korban felelõtlenség. Ugyan mióta vagytok együtt kedves kérdezõ? Max egy éve?
És ki a jómódú? A párod vagy a szüleid? Mert, ha a párod, akkor szüld meg és neveljétek fel!
Neked kell eldönteni, hogy mit szeretnél. Ha az apja is és Te is egyöntetûen azt válasszátok, hogy családot alapítotok, akkor akár anyukáddal szembefordulva is tegyétek meg. Ha meg korainak tartod/félsz/nem akarod, akkor irány az abortusz. Ennyi.
Fizikálisan is kényszeríteni lehet egy 17évest a szülõknek hogy abortáljon? Erre kellene valami jogszabályt keresni. Másrészt, ha a pároddal úgy döntötök hogy megtartjátok, és szeretnétek "valahogy" felnevelni, akkor nagykorúsíthatod magad házzaságkötés céljából, de sajna ehhez is szülõi hozzájárulás kell. De ha megszületne, már biztos nem lenne ellenvetése a szüleidnek.
19! Neked halvány fogalmad sincs, hogy az az osztálytársad min mehetett keresztül az évek során! Az, amit te kívülállóként látsz, messze állhat a valóságtól.
ha párod is szeretné , te is akor tarsd meg a babát , de az iskolát fejezd be .
Szüleid önzõek, bírt ki ezt a kis idõt amíg nagykorú leszel, utána költözz a barátodhoz. A babát meg tarsd meg.
Arra még nem gondoltál hogy anyukádék azért nem akarják hogy megtarsd a gyereket mert attól félnek, hogy akkor nem tudnak majd annyit utazgatni, mert véletlenül szükséged lehet rájuk, és támogatniuk kéne, ezzel pedig fucsba menne a luxus élet? Szerintem ha már így állnak az a legkevesebb hogy támogatnak, ha meg nem akkor is ott a párod aki támogat. S ne hidd hogy egy 17 éves lány nem képes érzelmileg felnevelni egy gyereket. Elég ha szeretni fogod és megpróbálsz megadni neki mindent. Egy szülõ megosztja azt amilye van a gyerekével, és nem mondja azt hogy ez az enyém ez a tiéd. De hát ilyenek a gazdagok, remélem te más leszel mint most a szüleid.
Ha a párod és a családja támogat, és te is szeretnéd, tartsd meg.Nem kényszeríthetnek hogy elvetesd.Kérj tanácsot a védõnõdtõl.Nem értem a szüleidet, hogy mondhatnak ilyet.Mond el a szüleidnek amit szeretnél.Ne öld meg a babádat!
A kérdező hozzászólása: Sosem voltam bulizós lány, õ az elsõ barátom, két éve vagyunk együtt. Mikor megszülöm a babát, már tizennyolc leszek. A párom jól keres, saját lakása nagy autója mindene van, még a szüleit is õ tartja el. A szüleim pedig nagyon gazdagok, állandóan nyaralnak, Egyiptom, Kenya, Görögország, most valentin napon Rómába mentek, szóval van pénz felnevelni. Igaz, hogy ez nem az én pénzem. Viszont õ mégis csak egy kis élet. Olyan önzõség lenne tõlem, ha elvárnám, hogy segítsenek egy kicsit? Én szívesen odaköltöznék a páromhoz is, õ eltartana és az anyja is majd kicsattan az örömtõl, hogy unokája lesz. Az én szüleim azt viszont nem engedik, hogy elmenjek otthonról.
A kérdező hozzászólása: Az egyetemet már nem tudom elkezdeni. Arra gondoltam, hogy maximum levelezõn, a dada mellett. Nekem is volt, szerintem a gyerekemnek sem lesz gond. Már ha nem dobnak ki otthonról.
Tehát a pároddal együtt sem élhetsz majd? És a gyerekedet is dada fogja nevelni? Hát ezért kár megszülni. Téged is dada nevelt? Na ezért estél teherbe.
Ajjj, miért nem volt egyszerûbb az esemény utánit felíratni? :(( Nehéz helyzetben vagy. A helyedben fogalmam sincs, hogy mit tennék.
Istenem! Azert mert fogad egy dadat a gyerek melle miert lesz rossz anya? Miert kell ilyeneket irni? Mikor ertik mar meg, hogy a szeretet nem azon mulik mennyit csung vki a gyereken? Miert baj, hogy a szerencsetlen kerdezo tovabb gondolkodik es nagyon is jol tudja, hogy megfelelo kepzettseg nelkul nem fogja tudni megkeresni azt az osszeget, amivel kenyelmes eletet tud majd biztositani a gyerekenek es maganak is? Vagy tan az a baj, hogy megteheti? Kerdezo! Ne hallgass a sok fafejure, akik ezert lehurrognak, mert igenis tanulnod kell. A masik meg. A szulei gazdagok, de gondolom megdolgoztak erte es most elvezik. Az a penz az ovek. Az sem igaz, hogy nem adtak a lanyuknak, mert gondolom van szep szobaja, mindenfele kutyuje, megteheti, hogy gond nelkul tanul, es feltetelezem, hogy nyaranta o is egyutt utazik a szuleivel erre arra a vilagban. Nem hinnem, hogy megoldas lenne, ha a lanyuknak adnak a vagyont, hogy itt van neveld a gyereked. Miert nem? Mert a lanyuk ebbol azt latna, hogy neki semmi dolga az eletben, a szulok majd ugyis elinteznek mindent. Arrol nem is beszelve, hogy ez a gyerek a lanye es a parjae. Az o kutya kotelesseguk gondoskodni rola es felnevelni, nem a nagyszuloknek. Amit nem ertek a kerdezo szuleinel, hogy ugyan tamogatni nem akarjak, de azt sem engedik meg, hogy a baratjahoz koltozzon. En azt kerdeznem meg toluk, hogy akkor mit akarnak azon kivul, hogy a lany akarata ellenere elvetesse a gyereket. Kerdezo, azzal tudod meggyozni oket, hogy erett vagy egy gyerekre, hogy elejuk allsz egy kesz tervvel, amiben felvazolod mit, hogy kepzelsz el a jovodet illetoen kezdve azzal hogy fogtok a paroddal egy valos csaladot alkotni, milyen anyagi bazisotok van es a jovoben hogy kepzeled el a tovabbtanulasod. Belefuzve a tortenetbe azt is, hogy igen, tisztaban vagy vele, hogy az eleje piszok nehez lesz es valszinu kell majd halasztanid a suliban es bizony dada mellett is nehez lesz a tanulas. Hogy lassak tudod, hogy a kisbaba nem csak egy cuki csomagocska, aki mindig az alkalomnak megfeleloen viselkedik. Amugy en biztos vagyok benne, hogy a szuleid nem akarnak neked rosszat es talan jobban megvannak ijedve, mint te. Es ez ertheto, mert ok tudjak mi var rad, de idovel majd megfognak enyhulni es tamogatni is fognak. De ehhez latniuk kell, hogy te is legalabb sejted mit csinalsz es van hatarozott elkepzelesed az elkovetkezendo idokrol.
Ja, nagyon érett a kérdezõ mondhatom. Az interneten akar dönteni a gyermek sorsáról, gratulálok. Ugyanolyan éretlen, mint itt a többi tini akit felcsináltak. Minek teszi fel itt a kérdést? És miért teszik fel sokan? Mert képtelenek még ezt a döntést is önállóan meghozni. Azt az ilyen akar felnevelni egy gyereket.
Végül is hogy döntöttél, megírnád priviben?
Hogy döntöttél?
Engem is érdekel hogy döntötél.
Hallgass a szivedre, ne arra mit mondanak vagy akarnak mások. Dönts úgy ahogy szeretnél, és hogy a döntésedet ne kelljen megbánnod.
Párod felnõtt te is az leszel nemsokára ha meg akarjátok tartani anyukád nem szólhat bele. Betöltöd a 18-at össze költöztök, párod dolgozik de halasztasz egy évet a suliba, utána bölcsibe adod a kicsit vissza mész tanulni, elmész te is dolgozni. Idõvel anyukád is megbékél, imádni fogja az unokáját. Abortuszra senkit se lehet kényszeríteni. A ti gyereketek lesz, nem a szüleiteké. Gondolom mivel nincsenek anyagi gondjaitok és a párod is melletted áll meg fogtok birkózni a feladattal.
A kérdező hozzászólása: A párom is szeretné, õ már idõsebb (27 éves)
Vetesd el vagy add örökbe. Tanulj, aztán húzz el dolgozni. Keress egy normális férfit, aki nem ilyen felelõtlen. Aztán majd, ha felnõsz és megtudod, hogy mi is az az ÉLET, akkor vállalj gyereket. Ne csodálkozz, hogy anyád nem akarja, tudja elõre, hogy neki kéne felnevelnie azt a gyereket, mert egy 17 éves kislány, aki annyira felelõtlen, hogy nem megy el 72 órás tablettáért sem, az a gyermekét sem tudja felelõsségteljesen felnevelni.
Persze cukik a babák... de azért 17 évesen szerintem is felelõtlenség lenne megtartani. Párod szakítana veled, ha nem tartanád meg? Amúgy meg akár bulizós vagy, akár nem, szerintem most ne tartsátok meg és majd sok-sok év múlva majd lesz tervezett gyereketek. Addig meg tudsz tanulni, dolgozni, karriert építeni és saját lábra állni.
Nem a szüleid nyakára kellene gyereket szülni. Oké, hogy lenne pénzetek, de ez nem csak errõl szól!
Tudom hogy más volt régen mint most, de gondolkozzunk csak el azon, a mi édesanyáink mikor is szültek minket?? 17vagy18 édes mindegy. Miért vetetné el mikor szeretné, szeretnék???? Így alakult, viseli a következményeket, felelõsséget vállal érte, és megpróbálják a tõlük telhetõ módon felnevelni. Nem törvényszerû hogyha egy 17éves lány szül egy kisbabát csak a buli jár a fejébe, nem lehet elképzelni hogy fel van nõve? Környezetembe kapásból fel tudok három olyan nõt sorolni aki már harminchoz közelít, de olyan mint egy tizenéves, sõt! Én sajnos nagyon sok babát veszítettem el, igaz a természet akarta úgy, na de hogy erõszakkal egy egészséges kisbabát? Kívánom a legjobbakat, és döntsetek úgy, ahogy a nektek a legjobb!! Az apuka már felnõtt ember, nem egy tini srác, tehát miért ne??????
Talán mert nem tudja eltartani saját pénzbõl? Talán mert még õ maga is gyerek? Aztán sorba áll a segélyért, amit az én pénzembõl vesz el az állam!
Ja, persze, anyáink is fiatalon szültek, és tisztességesen fel is neveltek! Most meg meglehet nézni a tini anyukákat, isznak, drogoznak, a gyerek meg egész nap lepasszolva a nagyiknak.
Ja és persze mind szentül hiszi, hogy nem így lesz!
Igen 50 éve még 17 évesen szültek. 50 éve még egy szobában laktak a szülõk öt gyerekkel, azelõtt meg a nõ a férfi tulajdona volt. Igen, akkor is felnõttek a gyerekek, mivel nem halt ki az emberiség, de hál istennek azért mostanra ezen túljutottun
Az egy dolog, hogy régen "anyáink" fiatalon szültek, de akkoriban nagyon más volt a rendszer, mint a mostani, felesleges ezzel elõhozakodni. még csak nem is 50 éve, hanem bõven 100 évvel ezelõtt volt az "divat", azóta rengeteg minden változott. Azt meg nem tudhatjuk, hogy a kérdezõ mennyire érett az anyaságra. Kérdezõ! Anyukád nem eröltetheti rád az abortuszt, ha te nem akarod, de azért jólgondold ezt át, és figyelembe kéne venned a szüleid véleményét, hiszen velük élsz, õket is érinti, hiszen tõlük várnád a segítséget, támogatást. Egy gyermek nagy felelõsség, lemondással jár, nem csak abból áll, hogy jaj de aranyos, öltöztetgetem, pelenkázgatom, gagyarászok neki. És hiába vagytok jómódúak, azért a szüleid dolgoztak meg, és nem te, az unokájukat nem nekik kéne eltartani, és felnevelni. Ha meg akaod tartani, akkor azt úgy, hogy a lehetõ legnagyobb mértékben a sajátlábadra állsz. A párod is akarja a babát?
Nehéz bárkinek bármit a leírt néhány mondta alapján javasolni. Ne is várd el tõlünk, mi csak véleményt írhatunk, ami valljuk be, mivel nem ismerünk, nem reális. Lehet, hogy anyukád ismer és azért javasolja, hogy mit tegyél és mit ne. Akárhogy döntesz, bánhatod. Bánhatod, ha megszülöd és megtartod, bánhatod, ha megszülöd és örökbe adod, bánhatod, hogy elveteted. A legjobb, ha saját magad esze és érzése szerint hozod meg a döntésed azért, hogy késõbb legalább mást ne kelljen hibáztatnod a döntésed miatt. Nem okoskodni szeretnék, de az ilyen 'balesetekre' is van 'megoldás'. Csak idõben kell bevenni a tablettát...
Azért elég furák itt a hozzászólók. Ha abortuszos kérdést tesznek fel, akkor azért szedik le a fejét a kérdezõnek. Ha meg akarja tartani, akkor meg azért.
Talán a legjobb lenne örökbe adni, nyílt örökbefogadással láthatod idõnként a gyermeked. Így nem ölöd meg a picit, lesz egy házaspár, akiknek lesz egy pici babájuk, akit régóta várnak, és te tovább élhetsz, miközben nem kell teljesen lemondanod a gyerekrõl. Ha jól tudom a törvény arra is lehetõséget ad, hogy szülés után meggondold magad örökbefogadás terén, tehát ha most megtartod, hogy örökbe add, akár meg is gondolhatod magad.
"Tudom hogy más volt régen mint most, de gondolkozzunk csak el azon, a mi édesanyáink mikor is szültek minket?? " 33. évesen házasságba hitelmentes saját lakásba. Azért régen sem szültek olyan hamar a nõk. Még a nagyim sem szült 28. éves kora elõtt.
Hogy vagy? Hogy döntöttetek?

17 éves vagyok és terhes a barátomtól! Mit tegyek?

Szüleimnek még nem mertem elmondani,de azt se tudom,hogy megtartsam-e a gyereket vagy csináltassak abortuszt??!!

Legjobb válasz: Szia! Én azt mondom elõször a barátodnak mondd el, utána együtt mondjátok el a szüleidnek. Õk már tapasztaltak, tudnak segíteni abban, hogy mi a leghelyesebb döntés. Biztosan terhes vagy egyébként, nem csak vaklárma?

Szia! Én azt mondom elõször a barátodnak mondd el, utána együtt mondjátok el a szüleidnek. Õk már tapasztaltak, tudnak segíteni abban, hogy mi a leghelyesebb döntés. Biztosan terhes vagy egyébként, nem csak vaklárma?
Kedves kérdezõ, nem bírom megállni, h ha a nõvéreddel ugyanez volt, hogy a viharba nem figyeltetek jobban?????? Jaj...
Jól meg kell gondolnod hogy mit akarsz! Fiatal vagy még és lehet már 18 leszel amikor megszülöd a gyereked de még akkor is gyerek vagy. Sokaktól hallottam akik fiatalon szûltek 18-20 évesen és mondták hogy nagyon megbánták mert nem bírták befejezni a sulit és mindenrõl le kellett mondaniuk, a gyereket sem bírják eltartani szülõi segítség nélkül és az egész jövõjüket eláshatták. Nézd nem elijeszteni meg megbántani akarlak de én szerintem az ember 23-24 éves kor alatt ne nagyon akarjon gyereket mert még simán élvezhetné az életet, szórakozzon tanuljon, építse a karrierjét. A gyerek késõbb is jöhet, ezért kell védekezni óvszerrel mert az a legmegbízhatóbb. Meg ugye te még csak 17 vagy egyedül nem is mehetsz megszakításra sem, tehát össze kell szedned magad és jól gondold meg hogy mit akarsz mert az abortusz sem játék, meg ugye ott a tudat hogy "megölted a gyereked", tehát nem igazán tudok erre mit mondani, én csak egy véleményt mondtam, egy biztos beszéld meg a szüleiddel a dolgot mindenképp szedd össze magad mondd azt hogy: "anya apa hülye voltam nem védekeztünk teherbe estem bal bal bal" bánd meg a dolgot hagyd hogy a szüleid feldolgozzák ezt és aztán közösen üljetek le mindannyian és döntsétek el hogy mi legyen. Erre van idõd addig ameddig 12 hetes leszel. Ne haragudj ha esetleg megbántottalak volna.
Akkor beszéljetek a szülõkkel. Jó a kapcsolatotok? A döntésben segíteni szinte lehetetlen. Van itt mindig pár abortusz ellenzõ, akiket egyébként a fene sem kérdezett, de mindig megjelennek, viszont õk sem látnak bele az életedbe. Ha ismernélek könnyebb lenne, látnám mennyire akarod, boldog vagy-e, egyáltalán belefér-e az életedbe, és reggelig sorolhatnám a szempontokat, amik megformálnák a véleményem, de így, szinte lehetetlen. Ha jóban vagy anyuval apuval, akkor velük beszélj elõször.
Ohh, akkor itt a megoldás. Beszélj a nõvéreddel és vele együtt közöljétek a szülõkkel.
abortusz.. ne tedd tönkre az életed ilyen fiatalon.. felesleges. ha már most anya leszel mikor fogod kiélni magad? buli, haverok, pasizás.. erre is gondolj.. mibõl nevelitek fel a gyereket.. ???
Mondtam, hogy itt vannak, pedig a fene nem kérdezi õket :)
Õrjöngött? Miért? Õ tán nem volt ott, amikor összehoztátok? És te még attól félsz, hogy eltiltanak tõle?
A kérdező hozzászólása: Jó neked!Én viszont félek, hogyha megszülöm meg fogom bánni, mert a barátom nem repesett az örömtõl és nem tudom mit kezdenék most egy gyerekkel!!
18 leszek és van egy lassan 4hós lányom! Nem bántam meg!
A kérdező hozzászólása: Nõvérem elvetette.A barátom pedig szinte õrjöngött mikor megtudta!!
1- abortusz vagy gyerek - a végsõ döntés nem a tiéd! 17 vagy, szülõi beleegyezés nélkül abortuszra se mehetsz. Nõvéreddel mi lett? Megtartotta, elvetette? A barátod is ilyen bizonytalan, mint te? Õ hogy reagált?
Szülõkkel beszélni, és magadban is tisztázni a dolgokat. Pánikolni nem kell, lehet hogy jól jársz ha most családot alapítasz, egy bnõm 17 évesen szült, most 25, és már a gyereke most kezdte a sulit, neki már van állása, a párjával meg még jobb kapcsolata van, lassan pedig építik a közös házat. Ha viszont te még erre nem állsz készen, akkor....
A kérdező hozzászólása: Igen attól félek, hogy eltiltanak tõle mert szeretem.És igen õrjöngött mert õ se tudja mi legyen és így vezeti le a feszültséget.De még az õ szüleinek se mertük elmondani!
Nem is az õ szüleinek kell elõször. Benned fejlõdik az a gyerek, és csak a te szüleid adhatnak engedélyt abortuszra, ha úgy döntenél. Nõvéreddel hogy volt? A szüleid vették rá az abortuszra, vagy engedték hogy õ döntsön? Beszéltél azóta errõl vele? Megbánta? Hogy alakult a sorsa? Jó lenne vele beszélned elõször! De ne húzd az idõt! Menj, keresd fel most azonnal! Itt nem fogsz megfelelõ választ kapni. Nem ismerünk téged. Az anyagi helyzetedet sem. A barátodét sem. Se a szüleiteket.
Jesszusom!Miért kell nektek ennyire negatívnak lenni?Nem, azért, de attól, hogy itt lehülyézitek, meg bántjátok attól még ez mind emgtörtént!Ezt sajnos már nem lehet megváltoztatniKedves kérdezõ, én a te helyedben nem vetetném el elsõkörben, mert én nem bírnám ki azt a lelkiismeret-furdolást, és sérülést ami ezzel járna.Mindig ott lenne bennem, hogy elvettem egy ember elõl az élet lehetõségét.Ez én vagyok, ha neke dmások az erkölcsi értékeid, persze megteheted.Szerintem mondd el elõször a nõvérednek, kérj tõle tanácsot.Aztán anyukádnak is, mert az anyák kicsit lazábban kezelik a rázós helyzeteket, már ha lehet így fogalmazni.Ha meg a szüleid eltiltanak a barátodtól nem evsztesz sokat, már ha valóban örjöngött.Amúgy meg annyi lehetõséged lenne!Sok olyan ember van, akiknek sajnos nem lehet gyerekük valamiylen okból kifolyólag, arra nem gondoltál még, hogy örökbe add a babát iylen módon?Nem az árvaházas módra gondotlam, hanem arra, hogy keresel két, oylan szülõt, akik érdeklõdnek, alkalmasnak találod õket és õk átveszik a gyereked.Most ez kcsit lehetlenül hangzik, és lehetséges, hogy Magyarországon ninc sis iylen lehetõség, de Amerikában biztosan van.Érdeklõdj utána! És kérlek gondol meg, hogy az, hogy "bulizzhass, és pasizhass, meg ki élhessd magadat" megéri neked egy ember élete ellenében?És én ezt veled egyidõsen mondom.
A kérdező hozzászólása: A nõvéremet a szüleim rávették az abortuszra bár õ elég jól viselte!Én nem tudom mit tennék mert félek az abortusztól de a szüléstõl is.Ahogy látszik elég bizonytalan személyiség vagyok de szerencsére a barátom aztmondta, hogy támogat mindenben.
Úgyis engedélyezik az abortuszt a szülõk. Ha nem engedélyeznék a kérdezõ joggal fordulna a gyámügyhöz.
25ös vagyok! Csak annyit hogy párom nekem se örült de beletörödött és elvan a lányunkkal. Apámnak mikor mondtam ö örült neki. Anyám meg... Elöször mondta hogy el kell vetetni de ö jött velem UH-ra és ö mondta hogy megtartsuk. Szerintem ne vetesd el. De kérdezz amit szeretnél
Félsz, nem tudod, mi lesz ezután. Teljesen érthetõ, hogy zavarosak az érzéseid, hiszen innentõl teljesen megváltozik az életed. Az új élet elindult már benned, ha akartad, ha nem. Van egy magzatod, ha megszülöd, ha nem. Megváltozik az életed, a mindennapjaid, ha megszülöd, de akkor is ha elveteted, és annak tudatában élsz tovább, hogy lett volna egy gyereked, akit eldobtál magadtól. Félsz, ha megszülöd, meg fogod bánni. Én olyat még nem nagyon hallottam, hogy valaki megbánta volna, hogy életet adott egy gyermeknek. Az ellenkezõjérõl viszont nem egyet. Amikor megbánta valaki, hogy megölte a gyerekét, és már nem tudja visszacsinálni, csak végigkíséri egész életét a gondolat, hogy neki lett volna még egy gyereke, csak nem engedte megszületni. Nem tudod, mit kezdenél most egy gyerekkel. Nem is kell most tudnod. Van rá 8-9 hónapod, hogy felkészülj. Félsz, hogy eltiltanak a barátodtól? Õ a gyereked apja. (Az unokájuk apja.) Nem eltiltani kéne, hanem segíteni benneteket. A döntést neked kell meghoznod, és nem a szüleidnek. Válaszd az életet, ne a halált. http://www.valsagterhesseg.hu - olvass bele
Bõven megkapta az oltás már..szerintem ennyi elég lesz neki ahhoz, hogy tanuljon a hülyeségébõl...
A kérdező hozzászólása: ismerem!!!!
A kérdező hozzászólása: Már elmondtam a barátomnak és igen biztos, hogy terhes vagyok.Már a teszt is pozitívat adott ki és a doki is megerõsítette!!!
A kérdező hozzászólása: Pont ez az, hogy nem merem megbeszélni a szüleimmel mert a nõvéremmel is ez volt 2éve és tõle mindent eltiltottak amit csak lehetett, a barátjától..mindentõl!!És félek, hogy velem is ez lesz!!!
Hagyjátok már békén! Nyilván õ tudja a legjobban, h hülyeséget csináltak. Kérdezõ: beszélj Anyukádékkal. (Elõször Anyukáddal, szerintem.) Ez komoly dolog. 18 évesen gyereket szülni nem lehetetlen, de nagyon nehéz, és az egész életedre kiható esemény. Végig kell gondolni mindent okosan, és ebben a szüleid tudnak a legtöbbet segíteni!
Honnan tudjátok, hogy miért esett teherbe? Tudjátok barátnõm jól képzett értelmes, biológia tudományban dolgozó nõ, mégis sikerült teherbe esnie orális fogamzásgátló mellett. Nála nem volt gond 30 évesen, de ez megtörténhet egy 17 évessel is.
A kérdező hozzászólása: Jó hát most tudom, hogy hülye voltam, a barátom is tudja de télleg nem tudjuk mi legyen és nagyon félek a jövõtõl meg a szüleimtõl!!És igen attól félek, hogy eltiltanak a barátomtól!!
Sose tanul belõle senki csak amikor már késõ.
Én is azt mondom, hogy beszélj a nõvéreddel, õ valoszínleg kicsit jobban kezeli majd a helyzetet, mint anyukàdék, vagy akár Te. Tedd fel a kérdést, elõször magadnak, hogy szeretnéd e a gyereket, a barâtod szeretné e, stb... Gondoljàtok át egy párszor, minden oldalról és utána dönts. Ne a barátod, ne a szüleid, õk csak tanácsot adhatnak, nem kell rájuk hallgatni, ha te érzed, mi a jó!!!
"Pont ez az, hogy nem merem megbeszélni a szüleimmel mert a nõvéremmel is ez volt 2éve és tõle mindent eltiltottak amit csak lehetett, a barátjától..mindentõl!!És félek, hogy velem is ez lesz!!!" Esetleg a védekezés nem jutott eszedbe?! Legalább a nõvéred példájából okulhatná! Az kevés, hogy ezt mormolod: Ki vétkezés nélkül szültél, add, hogy szülés nélkül vétkezhessek!
Ezekre a válaszolókra se, ha màr itt tartunk... 17 évesen nyilvàn még fiatal vagy egy ilyen döntéshez, de akkor is te hozd meg, mert mindig bele fog keverni az èletedbe, ha most ezt másra bízod.
Jól van elmondom. Na szal kezdjük azzal hogy ha valaki olyan fogamzásgátló használatának ellenére esik teherbe mint pl a rendes tabletta, akkor a kérdezõ gondolom rögtön írta volna azt, mert akkor teljesen más története lenne a dolognak, mert az is lehet hogy a tabletta miatt a gyerek betegségben fog szenvedni és akkor más megközelítést igényel a kérdés. Óvszernél lehet látni ha kiszakadna akkor ott a 72 órás. Ha valami más fajta fogamzásgátlót használ akkor az õ hibája mert másban nem igen lehet megbízni, mert csak arra való hogy behülyitség az embereket vele hogy ez megvéd meg minden amit persze tudni lehetne. Ha alapból nem használtak semmit, illetve úgy hogy berak, kivesz tipusban csinálták akkor nem csak felelõtlenek ha nem hülyék, szánalmasak stb. Szal így nézve a kérdezõt 100%-ban lehet hibáztatni, úgy mint a barátját, a testvérét aki ugyan olyan hülye és a szüleit hogy nem nevelték meg rendesen...
Most abortusz ellenzés ide vagy od, a szerintme mindenki látja, hogy a kérdezõ nem érett az anyaságra, nem tudna felnevelni egy gyereket, mikor az egészben a szüleitõl fél a legjobban, szinte szóba sem került, hogy akkor most neki gyereke lesz, meg anya lesz, meg ilyesmi.. És ez érthetõ is ennyi idõsen.. Kedves kérdezõ. Ezt akkor is el kell mondanod a szüleidnek, ez nem egy olyan dolog, hogy hûha csináltam egy tetkót eltitkolom.. Gyerek voltál a szexhez, mostmár késõ, de még megpróbálhatod felnõttként kezelni a helyzeted és õszintének lenni a szüleiddel. nem lesznek kedvesek, de ezt nem is várhatod el tõlük.. A gyermeket pedig szerintem vetesd el..
a nõvéred már gondolom el múlt 18.. mivel az abortuszhoz szülõi engedély kell.. ezért õ talán(!!) alá tudja hamisítani a szüleid aláírását.. nem tudom ott kell-e lenni a szülõnek.. ez csak egy ötlet..
Gratulálok, ismered azt a szót hogy védekezés?-.-
na megszültél vagy abortusz?

17 éves vagyok és terhes. Meg szeretném tartani a babát, de a párom nem. Mit tegyek?

Mindig is tudtam, hogy majd szeretnék babát, de azt nem gondoltam, hogy ilyen korán. A barátom (18 éves) nem örül neki, mert azt mondja, hogy még túl fiatalok vagyunk. (És ez igaz is...) De én érzem, hogy képesek lennénk megoldani a gyereknevelést, ha mindketten akarnánk. De az a baj, hogy csak én akarom. A barátom azt mondja, hogy döntsek én, hogy mi hogy legyen. Mármint hogy szakítsunk-e. Mert az biztos, hogy a babát megtartom, még ha egyedül is kell felnevelnem. Szeretjük egymást a barátommal nagyon, és nem akarunk szakítani, de ő nem tud (vagy nem akar) még babázni, én pedig nem tudom megölni a gyermekünk. Nem tudom, mit tegyek. Kérlek, segítsetek!

Legjobb válasz: Szüleid tudnak róla? Tartsd meg a babát, ha már így alakult, vállald a felelõsséget. Isten adjon neked erõt, mert ez nem bizos, hogy könnyû idõszak lesz. 17/L

Szüleid tudnak róla? Tartsd meg a babát, ha már így alakult, vállald a felelõsséget. Isten adjon neked erõt, mert ez nem bizos, hogy könnyû idõszak lesz. 17/L
Hát akkor jön a szokásos kérdés: mibõl tartod el 17 évesen? Mert mondani könnyû. Gyest és családit kapsz. Semmire nem elég. A szüleid nyakára akarsz szülni? Oda, hozzájuk a lakásba? Nem csak rólad van szó, hanem az egész családodról. Egy baba nagyon nagyon sokba kerül.
Ha már megcsinálta, vállalja a felelõsséget, hiszen nem csak te kellettél a "készítéséhez". Ezt nektek kell megbeszélni, itt nem igazán tudnak segíteni. Elsõ voltam.
Annyira csak nem szeret a barátod, ha ez a két lehetõség van. Én 16 évesen szultem, apukával szakítottunk. A lányunk egy éves korára észheztért azóta mintaapuka! Kulon élunk és tervezzuk a kistestvért.
Tehat a szüleid nyakára akarsz szülni egy gyereket, akit az apja nem akar..... Nem kellene.
Ha nagyon szeretne, nem hagyna el azért, mert megszülöd a gyerekét. Ne vetesd el! Soha nem tudod majd megbocsájtani magadnak.
Gyes és családi elég havonta a pelenkára és az eggyel nagyobb ruhára. Kelengye sokba van..bár használtan az se vészes . Majd ha nagyobb lesz kevés a pénz mert már nem anyatejezik így enni inni venni kell, ha igényei lesznek rá akkor mindenféle játékot. Lányom hello kitty mániás , minden gyereknek van ilyen kedvenc
Szerintem majd, ha elmondod szüleidnek, az nagyon sok mindent elárul a jövõtökrõl, hogy õk hogy állnak hozzá, mert azért mégis csak nem saját lakásba szülöd és édesanyád életét is megváltoztatod ezzel. Hiába, más az, hogy régebben azt mondta, hogyha terhes leszel akkor is támogat, de valósággal igazán szembesülni na az egy arconcsapás lesz szerintem neki. Nem lesz könnyû senkinek sem, de meg kell küzdeni, nincs már más választás.
A nyakamat merném tenni rá hogy õ is gyogyszer mellett lett terhes és benne van a 0.1%ban......
Hagyjátok már békén a kérdezõz az abortusszal! Azt mondta megtartja, és senkinek semmi köze hozzá, hogy mit csinál. Abortuszra pedig ne beszéljétek rá õt.
Bocs, utolsó elõtt.
Látom már döntöttél, akkor visszont nagyon sok boldogságot erõt és kitartást. A párod meg ha nem akar babázni ne tegye. Fiatal vagy még, majd találsz olyat aki melleted marad és szeret titeket. Utolsó voltam.
A kérdező hozzászólása: Be lehetne fejezni ezt az abortusz-témát? Már döntöttem. Megtartom a babát, és errõl senki nem fog tudni lebeszélni.
Jah, nem mondtad szó szerint, csak egy kicsit szuggesztív volt a hozzászólásod. Gyakorlatilag azt írtad, hogy ha megtartja, egy szarrakás lesz az egész élete. Áh...ez tényleg nem úgy hangzik, mintha rá akarnád beszélni az abortuszra..kicsit se.
Szüleid mit fognak szólni? Mi lesz ha nem támogatnak? Ha egyedül maradsz gyerek fejjel egy kisbabával. Munka nélkül, minden nélkül. Ha egyik nap arra ébredsz fel hogy egy kiló kennyére sincs pénzed és a gyereked éhezik? Mi lesz akkor ha majd rájössz hogy mi mindenbõl maradtál ki és mondtál le, és a gyereket fogod okolni? Anyának lenni csodás dolog a világ legszebb és legfelemelõbb érzése, de ugyan akkor hatalmas felelõsség és bizony lemondásokkal jár. Ha anya leszel az életed 100%-ban megváltozik, és már soha nem lesz a régi. Persze lehet hogy simán megbirkozol vele és hogy szép életetek lesz, hogy képes leszel rá, és hogy a szüleid mindenben támogatnak. De mielõtt döntesz egy ilyen fontos dologról mérlegelj, és gondolj arra már nem lehet vissza csinálni. Kívánom hogy minden rendben leszen.
A kérdező hozzászólása: Gumit használtunk, de késõn vettük észre, hogy kiszakadt, de mivel egy nap volt a menstruációmig, nem gondoltuk hogy baba lehet elõle.
Tehát szín tiszta felelõtlenség. De legalább beismered, ez becsülendõ.
Ebben mégis mi a felelõtlenség?
Nem értem miért kell leszúrni a kérdezõt azért, mert bár fiatalon szexelt, de volt elég bátorsága vállalni a felelõsséget, és nem rohanni abortuszra, mert hogy az milyen jó, és nem érdekel mi lesz a gyerekemmel, legalább az én életem könnyebb? Szerintem meg ehhez kell intelligencia és érettség. Sok boldogságot nektek.
Kamu volt az egész kérdés, csak hergelés. Így szokott menni. Mint amikor valaki terhes, direkt feltesz full nega tesztet, majd kérdezgeti, hogy "ugye ti is látjátok?? Ez pozi, ugyeee?" És mindenki beírja, hogy "bocsi, ez negatív, sajnálom"....és amikor már jó sok ilyen válasz jött, akkor nagy diadallal beteszi az egyértelmû pozitív tesztet. Mi ez, ha nem hergelés? Ne válaszoljatok az ilyen kérdésekre érdemben soha.
Ez jó hír. Akkor gondolom albérletben fogtok élni, de normális kis család lesztek. Remélhetõleg késõbb sem fog elõtörni nagyon a párodból, hogy õ még azért fiatalom máshogy képzelte el az életét. Minden jót nektek!
A kérdező hozzászólása: Beszéltem a barátommal tegnap este, és azt mondta, hogy velem marad, és segít, mert elvégre ez az õ gyereke is, és szeret mindkettõnket. Nagyon-nagyon megkönnyebbültem :) És amúgy dolgozik (még ha nem is keres olyan sokat), most is munkában van. Szóval együtt maradunk :) Ennek nagyon örülök, mert nem akartam, hogy a gyermekemnek olyan kapcsolata legyen az apjával, mint amilyen nekem volt (azaz kb. semmilyen).
Neeem, a pozitív oldaláról rengetegen beszélnek, csak az árnyoldalról nem.
Nem az volt a kerdes, hogy mit csinaljon a gyerekkel, hanem az, hogy szakitson e a baratjaval. Mit nem lehet ezen erteni? Kedves kerdezo! A baratoddal tokmindegy mit csinalsz, adott helyzetben ez meg alakul. Amugy is pici az eselye, hogy ilyen fiatalon eleted parjaval talalkoztal es, ha nem lenne gyerek is egyutt maradtarok volna holtomiglan, holtodiglan. Raeroszakolni nem tudod a gyereket, de ahogy vki irta kirabban, meg meggondolhatja magat. Akar jesobb is. A lenyeg, akarhogy is alakul ne zard ki a gyerek eletebol, akarmikir is gondolja ugy reszt akar venni benne. Amugy meg probalj meg vele sokat beszelgetni, de ne legyel eroszakos. A delelosseg a te valladon van.
Miért, utolsó, szerinted az eseményi utáni egy cukorka, hogy csak úgy bekapkodják az emberek? Egy épeszû nõgyógyász is jó eséllyel azt mondta volna, hogy nem javasolja a tabit, mert teljesen minimális 1 nappal a vérzés elõtt a terhesség esélye. jó, persze, van rá esély, d e akkor is. Én sem vettem volna be, az is biztos. "A barátaid el fognak fordulni tõled, mert már nem lesz közös témátok. Nem mehetsz többet bulizni, csavarogni, vásárolgatni. Otthon kell lenned a babával, szoptatnod kell egész nap. Az alvást is elfelejtheted ha hasfájós babád lesz. A terhesség alatt meghízol, ami vagy lemegy majd, vagy nem. A bõröd csíkos lesz, és lógni fog. A melled olyan lesz, mint egy üres tejeszacskó, a bimbóudvar nagy lesz, lehet, hogy vissza sem húzódik. Ezek ellen nem tehetsz semmit. Egy ideig a gátsebbel is szenvedsz, mert remélem tudod, hogy szülés közben vágnak ott lenn. Beöntést kapsz, leborotválnak, a fél kórház benned fog nyúlkálni, ha nincs pénzed magánorvosra. A fájdalomról ne is beszéljünk. Szóval amíg az összes barátod szórakozik, bulizik, a barátjával utazgat, te otthon állsz a visító gyerekkel a kezedben, szakadt hányásos ruhában, kócos hajjal, mosatlan foggal, és bõgsz a gyerekkel együtt, mert nem aludtál egy hete. Majd rájössz, hogy magányos vagy. Nem fogsz egykönnyen párt találni, mert egy férfinek nem biztos, hogy a te megváltozott csúnya tested, és a gyereked kell. Ezzel számolj, mert bekövetkezhet." Neee már, ennyi öröm és boldogság és pozitív dolog jut eszedbe egy gyerekrõl? Hát, nem irigyellek. :)
83%, nem rád gondoltam, nyugodj most már le. Senki nem mondta, hogy vetesse el. Azt csinál, amit akar, csak legyen tisztában a következményekkel.
Nekem missed ab-om volt, magyarul elvetéltem, és ezért kellett abortusz. Borzalmas volt még így is, pedig nem élõ gyerekkel mentem. Ha akarod a babát, ne tedd ki magad ennek. Lelkileg borzalmas.
Nem azt mondtam, hogy vetesse el. Csak ne lepõdjön meg ezeken. Nem azt mondtam, hogy senki ne szüljön. Csak hát az a normális, ha az ember egy olyan férfinek szül gyereket, aki elfogadja a külsõ-belsõ változásokat. Mindenki eltervezi, hogy majd mi lesz a jövõje egy babával, aztán koppan nagyot, amikor megérti, hogy az nem úgy van, ahogy gondolta. Érettségi, OKJ, 3 nyelvvizsga, mi? Kérdezz meg egy kisgyerekes tini anyukát, mennyire lehetséges ez. Elmondom én: semennyire.
A kérdező hozzászólása: 18 leszek, mire megszülöm a babánk. És akár mellettünk lesz az apja, akár nem, a gyermekem tudni fogja, hogy szeretve van, és mindent meg fog kapni, ami csak kell. Én is csonka családból való vagyok, és anyukám csodálatosan felnevelt. És ha neki ment, nekem is fog.
A kérdező hozzászólása: Nem ez lesz a jövõm. Ki fogom járni az iskolát, csak éppen nem nappali, hanem esti tagozaton. Lesz három nyelvvizsgám is, és vagy felvesznek valahova, vagy elvégzek egy OKJ-t, és utána dolgozom. Afelõl nem aggódok, hogy magányos leszek, mert a családom és a barátaim mellettem fognak állni. Igaz barátaim vannak. A bulizás meg nem fog hiányozni, m eddig se buliztam, ezután se fogok. Az biztos hogy nehéz lesz, de megoldom. Lesz segítségem és támogatásom. Minden rendben lesz. Már csak az a kérdés, hogy az apa akar-e minket.
JÉZUSOM milyen emberek vannak itt. Utolsó: te észnél vagy? Ennyi erõvel ne szüljön SOHA SENKI, mert lógni fog a melle, tág lesz a puncija, csíkos lesz a hasa, a férje elhagyja emiatt. Új párt nem fog találni, és majd a gyerekével fog megrohadni egy 30 nm-es lukban. Hát az eszem megáll komolyan. Honnan tudod, hogy a kérdezõ milyen helyzetben van? Honnan tudod, hogy a szülei milyen helyzetben vannak? Csak tudja már bakker, hogy mit tud vállalni és mit nem. Komolyan hányinger, hogy ennyire rá akarjátok beszélni az abortuszra. Én nem vagyok a nagy "szülje meg mindenki amit összehozott" aktivista, nem szoktam senkit rábeszélni arra, hogy szülje meg a gyerekét akkor is, ha nem akarja. De a kérdezõ döntött, és gusztustalannak tartom ezt a hangnemet. Miért ne lehetne boldog élete azért, mert nem 25, hanem 17 évesen szül? Miért ne végezhetné el az iskolát? Miért ne találhatna párt? Ugyan már. Majd talán te fogod neki fizetni a pszichiátert, ha összeomlik az abortusz után, mert néhány ember rábeszélte?
A kérdezõ írta, hogy megtartja a gyereket. Komolyan nem értem, hogy minek állnak neki itt páran lebeszélni. Minek? Nem ez volt a kérdés. Megtartja, kész. Kérdezõ: Azt, hogy mi lesz a kapcsolattal, sajna nem te fogod eldönteni ahogy elnézem a kérdést. A párod fogja kitalálni, hogy vállalja-e a gyereket vagy sem. Ha nem, akkor nem tudsz mit tenni, neveled egyedül. Ha meg vállalja, akkor happy end. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Apámnak az új házasságából két éve született egy lány, és a barátomnak is vagy egy egyéves kishúga, szóval ruhákat meg ilyeneket kapnánk. És anyukám megõrizte a kiságyat meg a pelenkázót amit még akkor használt, amikor még én voltam kicsi. Szóval vannak ruhák is, meg felszerelés is. Pelenka meg ilyenek kellenek csak.
A kérdező hozzászólása: Még amikor összejöttünk a barátommal, anyukám azt mondta, hogy ha terhes leszek, támogat ha úgy döntök, hogy megtartom a kicsit. Tudom hogy nem örülne, de segítene. A szüleim elváltak, de szerintem apám is segítene.
A kérdező hozzászólása: Az biztos, hogy megtartom a picit. A kérdés az, hogy mi legyen a kapcsolatunkkal. Mindketten együtt szeretnénk lenni, de a barátom nem akar még babát. Nem tudom, mit tegyek. Nem akarom elrontani az életét, elvenni a fiatalságát...
Énis gyerek mellett fejeztem be az érettségit. Fáj a szulés? Igen. És? Túl lehet élni. Gátseb sokáig fáj ? Én szulés után két nappal ulve szoptattam. Fiatalabbak hamarabb regenerálódnak . Striák.. 12 kg-mit szedtem fel est csak a csak a combomon van pár kósza csik. Este kevesebbet alszik..igen. De ha 20 ev múlva szil gyereket ezek ugyanúgy ott lesznek. Most meg buli nelkul lehet élni
Mindig csak magadra számíts!!! Ne alapozz másra! Ez a te életed!
66%-os: Csak tudod én nem vagyok habzószájú abortuszellenes! Tudod én nem megyek oda tüntetni egy abortusszal kapcsolatos kérdéshez se, hogy márpedig szülje meg. Mert az õ döntése. Ha nem akarja, ne szülje meg. Csak õ tud saját magával elszámolni. De a kérdezõ világosan leírta, hogy õ MEG AKARJA TARTANI. Mit nem lehet ezen megérteni? Ti vagytok itt a habzószájú abortuszpártiak ahogy elnézem.
A kérdező hozzászólása: Most mindenki elutazott nyaralni, csak én nem mentem, de ha visszajönnek, beszélek anyukámmal.
Anyukáddal mikor beszélsz?
Egy dacos tini vagy! De! Kívánom, hogy sikerüljön; Váltsd meg a Világot! Azért anyuddal beszéld meg! Sok sikert és boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Bármit is mondtok, NEM fogom elvetetni a gyermekem. Ez a gyerek egy áldás, nem vagyok hajlandó megölni. Tudom, hogy nehéz lesz, de megoldom. NEM fogom megölni a gyermekem.
Igen, ez is lehetséges, bár ha itt a véresszájú abortuszellenesek nem keltenének felesleges bûntudatot benne, könnyebb lenne az élete.
Kedves utolsó, aki ez miatt öngyilkos lenne, az bármilyen másik nehéz élethelyzet miatt is megtenné, akkor mi lenne a kicsivel? Pl: szülés utáni depresszió?!
Akkor én is felvázolok egy lehetséges jövõt: A lány elveteti a gyereket úgy, hogy nem akarja. Természetesen emiatt mély depresszióba kerül, a párjának sosem tud megbocsátani. Örök életében azt fogja sajnálni, hogy megölette a gyerekét, akit õ meg akart tartani, és egész életében a bûntudattól fog szenvedni. Esetleg még öngyilkos is lesz. Na?
A kérdező hozzászólása: Még senki nem tud róla, csak a párom.

17 éves vagyok és terhes. A barátommal meg szeretnénk tartani a picit. Hogyan induljak el? Mit tegyek, hogy jó anyja tudjak lenni a babának?

Hol kell majd szülnöm vagy vizsgálatokra mennem? Igényelhetek az iskolámtól valamiféle támogatást? Legyek magántanuló, hogy otthon tudjak maradni majd a babával? Minden érdekel. Szeretnék jó anya lenni. A barátom segít és támogat mindenben (ő 18 éves). (Amúgy védekeztünk gumival, de miután kimaradt a menstruációm csináltam először 2 tesztet, majd másnap még kettőt és mind pozitív. 10-es erősségű, x-epiles tesztek.)

Legjobb válasz: Édesanyáddal nem tudod megbeszélni ezeket a dolgokat?

Édesanyáddal nem tudod megbeszélni ezeket a dolgokat?
OMG. Ha meg abortusz felõl érdeklõdne, azért csesztetné a nép. Szülõkkel mindenképp beszéljetek. A terhességgel kapcsolatos orvosi dolgokat el fogja majd mondani mindig az orvos, meg a védõnõ. De a családdal mindenképp vitassátok meg a kérdést. Ki fog vigyázni a picire, meddig maradsz vele otthon, esetleg esti suliba átmész-e, hol fogtok lakni, mibõl fogtok élni... Szurkolok, és kitartást kívánok. Szükségetek lesz rá. Támogatásokkal kapcsolatban érdeklõdjetek a Kormányablaknál, a suliban pedig biztosan van valamilyen adminisztrátor (bár a sulitól sztem nem jár támogatás)
bocsánat elküldte, szóval szép dolog, hogy vállalod a tetteidért a következményeket, és nem ölöd meg
És el is tudjátok majd tartani?
Nem. Mi fogjuk eltartani. HURRÁÁÁ :@
Van jó pár kérdés, de ezt mond a szüleitekkel kell megbeszélnetek.Fõleg azért, mert te még kiskorú vagy, és mert õk fognak titeket eltartani nagy valószínûséggel egy darabig.Minél hamarabb üljetek le a szülõkkel megbeszélni hogyan képzelitek, a sulit ne hagyjátok abba semmiképp, mert érettségivel sincs nagyon munka nem hogy 8 általánossal.Mióta vagytok együtt?Pl ha 17 évesen már szexuális életet éltem volna és teherbe esem visszaemlékezve inkább örökbe adtam volna, mert éretlen lettem volna az anyasághoz, ráadásul nagyon gyerek, és 20 évesen lettem terhes szintén védekezés mellett de megtartottam én is.
gratulálok, hogy lepontoztatok semmi rosszat nem írtam csak leírtam én hogy csináltam volna magamból kiindulva de pontozzatok csak le amilyen agyi szinten vagytok másra nem futja
Ne tõlünk várd, hogy megmondjuk, hogy mit kell tenned. Elõször is a szülõkkel kell beszélni, hogy miben tudnak támogatni, támogatni fognak-e egyáltalán. Nõgyógyászhoz és ultrahangra is kell menned, hogy megállapítsa a terhességet és azt, hogy hány hetes a magzat. És majd õ irányít tovább terhesgondozásra, védõnõhöz. Ott is mindent el fognak neked mondani. De elsõ a szülõkkel való beszélgetés! Utána jöhet a többi fontos kérdés.
Elõször mindenképp beszéld meg a szüleiddel. Én is váratatlanul lettem terhes, az iskolát estin fejeztem be. Mondjuk engem mindenki próbált lebeszélni, mégis megtartottam. Szerencsére! Ugyanis most pár évvel késõbb egy betegség miatt már sajnos nem lehet gyerekem. Nehéz volt, de örülök hogy így döntöttem akkor. Gratulálok és minden jót nektek!
Az elsõ és legfontosabb dolgod, hogy beszélsz a szüleiddel. Utána el kell menned nõgyógyászhoz, lehet magán is, de az sztk-ban ugyanúgy ellátnak. Ott megállapítja az orvos a terhességedet, és elküld a védõnõhöz, aki kiállítja a terhes kiskönyvedet. Van egy csomó vizsgálat a 9 hónap alatt, de ezekre folyamatosan kapod majd a beutalókat. Hogy mi legyen a sulival, azt a szüleiddel közösen kell eldöntened. De azt mindenképp vedd figyelembe, hogy bizonyos tornagyakorlatokat nem végezhetsz, úgyhogy a tesitanárral is mielõbb beszélj.

17 éves vagyok és terhes, miért néznének le ennyien? Mit tegyek?

17 éves vagyok és terhes, édesanyám egyedül nevel engem és a testvéremet és úgy döntöttünk megtartjuk a babát. A suliba mindenki engem piszkál, gúnyolódik rajtam, mert kiderült a terhességem. Édesanyám meg abba a suliba ahova járok ott tanárn?. ( Engem is tanít) Mit tegyek?

Legjobb válasz: A büszke apáról, miért nem esik szó?:D

A büszke apáról, miért nem esik szó?:D
Ha te úgy döntöttél megtartod, akkor ne foglalkozz mások véleményével, már csak azért sem, mert ha úgy döntöttél volna, hogy elveteted, akkor meg azért beszélnének ki a hátad mögött. Mindenkinek nem tudsz megfelelni, és nem is kell!! Boldog babavárást kívánok!:) 31/N
Minden csoda három napig tart. Anyukádnak sem lehet egyszerû a dolog, de tartsatok ki! Sok boldogságot!
1. mert aki ilyenkor vállal gyereket az elrontja általában az életét-értem ez alatt hogy még nincs végzettséged, munkát nehezen kapsz majd- 2. ilyenkor mindenkivel lekezelõen bánnak mert nem normális hogy 10en akárhány évesen gyereket vár 3. ahogy írtad anyud pedagógus, én általában többet várok egy pedagógus gyerekétõl- értem ez alatt azt hogy kicsit érettebbek + jobb tanulók + valahogy többet várnék egyszerüen
védekezés miatt is teherbe lehet esni kedves utolsó. és amúgy meg szerintem se foglalkozz senkivel, ha abortuszra mentél volna akkor meg azért szólnának be. ne foglalkozz senkivel, boldog babavárást!
bocsánat nem miatt hanem mellett.
Én a mai világban biztos nem tartanám meg, de ez a te döntésed, majd rájössz egy pár év múlva hogy semmit sem éltél, csak a gyerek. Az emberek hozzáállásával meg szerintem nem tudsz mit kezdeni.
Miért néznek le? Ezt komolyan nem tudod? Szomorú.
Mert egy elõrelátó, felelõsségteljes ember tudatosan vállal gyereket, nem csak úgy... hozza a gólya. Tehát butaságra vagy nemtörõdömségre, hanyagságra vall az ilyesmi, esetleg mindegyikre. Észnélküliségre, hogy nem voltál képes védekezni.
Ne foglalkozz velük, koncentrálj a babádra és szeresd õt!!! Lehet éretlenek, vagy irigyek, vagy egyszerûen csak rosszindulatúak!!!
utolsó, az írásod stílusára kaptál egy szép nagy zöld kezet:D te barom, te...:D
Nem olvastam végig a kommenteket, mert az elsõ vagy a második oldalon volt egy, ami kiakasztott. Üzenem annak, aki szerint a média hiteti el mindenkivel, hogy csak akkor szabad gyereket szülni, ha valakinek biztos háttere van, hogy egyszer szívesen bemutatnám neki a józan ész fogalmát. Te barom, te. Szerinted mit eszik egy gyerek? Szeretetet? Vagy mibe öltöztetik? Jókedvbe? Remélem nincs gyereked, vagy ha van is, meg tudtál adni neki mindent, amire szüksége volt, mert ha nem, te vagy a legnagyobb állat, aki Isten állatkertjébõl kiszabadult.
Idióta :D 2%ban szakad :D jót nevettem. Mielõtt olyan témában osztod az észt, amihez lövésed sincs, tájékozódjál már, kérlek szépen, mert csak magadat járatod le.
Utolsó, a 98% az a nem szakadó esetekre vonatkozik. 2% pedig szakad.. Ha nem szakad ki, akkor nem lehet mellette teherbe esni. Maximum nem veszik észre, hogy szakadt, illetve amikor elmesélik mi történt akkor senki nem fogja azt mondani, hogy nem védekezett, mindenki óvszert fog mondani..
1. Lehet védekezés mellett is teherbe esni, csak kicsi az esélye. Példát viszont tudok mondani, mert közvetlen környezetemben volt, nem tinédzserek voltak és nem is verte át egyik se a másikat. 2. Taníthatja középiskolában az anyja. Nekem gimiben a magyar tanárunk lánya az osztályunkban járt.
Kedves 28as (16:09-es) válaszoló: Te ritka primitív vagy :) Ha kicsit is értenél a témához, tudnád jól, hogy megfelelõ használat mellett SEM nyújt 100%os védelmet a kondom. Nem kell kilyukadnia, sérülnie, a tájékoztatóban is le van írva, hogy 98%ban véd. Tehát minden 100 óvszerrel történõ szeretkezésnél 2 terhességgel végzõdik. Csak ezt a reklámokban nem verik nagy dobra :) Még fogamzásgátló tabletta mellett is teherbe lehet esni (hangsúlyozom itt is, hogy megfelelõ alkalmazás mellett is).
pont tegnap este volt egy kis balesetünk, kiszakadt a gumi. ma reggel mentünk orvoshoz, írattunk esemény utánit, 6000 ft volt. nem mondom, hogy olcsó, de manapság egy csomag pelenka is ennyibe kerül kb. szóval marha jófej vagy, hogy anyukáddal tartatod el magad, és a gyerekedet is, akinek az apja meg rég lelépett. gratulálok, nagyon felelõsen, felnõtt módjára gondolkodsz... már elõre sajnálom azt a szegény babát, aki nem tehet róla, h ilyen körülmények közé születik...
és miért ne taníthatná az anyja? nekem is volt osztálytársam akit az apja tanított és még az osztályfõnök is õ volt
Kamu! Eleve nem taníthat téged anyád, fõleg nem a középiskolában. Találtál volna ki valami jobb sztorit.
Én is olyan sok helyen olvasom, hogy védekezés mellett estem teherbe, de számomra ez elég érthetetlen. Az ilyen esetek nagy részében biztos vagyok, hogy valamit nem használtak megfelelõen. (Például óvszerrel védekeztek, de csak mondjuk az aktus közepén vette fel a pasi az óvszert, stb.) Na mindegy. Én nem ítéllek el, mert a te életed és senkinek nincs joga beleszólni. Én biztos nem tudnék még gyereket vállalni. Ennyi idõsen mint te pedig még nagyon gyerek voltam. De remélem azért minden rendben lesz veletek, ha már így alakult. 20L
pereld be apucit!!!
egyébként apuka vállalja az apaságot, fizet majd gyerektartást?
Nem szoktam ilyeneket írni, de az a komment nagyon felhúzott. :)
49-es: Jogos. Én is szeretnék gyereket majd, de amíg nem tudok/tudunk felelõsséget vállalni érte anyagilag is, akkor miért okozzak neki rosszat? Fõleg a mai világban, legalábbis Magyarországon. Nem vagyok pesszimista, de próbálok 2 lábbal a földön maradni. Nem akarom, hogy éhezzen a gyerekem, nem akarom, hogy rossz körülmények között éljen. Nem azt mondom, hogy el akarom kényeztetni (mindent megkap amit kiejt a száján elvet nem vallom), csak az alap dolgokat szeretném neki biztosítani. Sajnos a mai világban már ezt is egyre nehezebb.Próbálok elõre látó lenni, hisz nem csak megszülöm azt a gyereket, hanem felnevelem, s példát mutatok neki, hogy tisztességes ember legyen.
A kérdező hozzászólása: Most miért kéne magam szégyellni?
Szomorú, hogy még csak nem is szégyelled magad.
A kérdező hozzászólása: Aki a babakocsit ajánlotta, mi Budapesten lakunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :)
Szerintem azért néznek le, mert a te korodban még többnyire felelõtlenségbõl esnek teherbe, és nehezebben hiszik el, hogy ilyenkor is becsúszhat véletlenül is. Elég gáz, hogy a gyereked „apját” meg nem cikizik (nekem az tökre tetszik, amit vmelyik feminista weboldalon olvastam, hogy ha semjénzsóti és társai rákényszerítenének egy nõt, hogy hordja ki a nem kívánt gyerekét, akkor a pasinak is kelljen 9 hónapig egy pólót hordani, amin az van, hogy „felelõtlen szexbõl születendõ gyereket nemzettem, akit örökbe fogunk adni”, mondjuk a te esetedre kevésbé áll, mert szabadon döntöttél úgy, hogy megszülöd). Rendes anyád van, hogy támogat ebben (gondolom, nem keres túl jól tanárként...) Aztán meg mehetsz nyugodtan egyetemre emellett is :) na amúgy engem is feldühített, amit az a válaszoló írt, aki szerint a média agymosása, hogy átok a gyerek... köze nincs ehhez a médiának, csak nem lehet megélni normálisan ebben az országban, köszönjük fidesz és összes elõzõ kormánypárt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)
Ja és ha gondolod(nem tudom merre felé laksz) akkor egy kedvezményes áron átadom neked a babakocsinkat. (Egy régebbi tipus, de ha nem pesti vagy vagy rosszabbak az utak akkor szivesen átadom!) http://apromix.hu/baba/babakocsi/2db_babakocsi_elado_1_araer.. Ilyesmi.. Egyébként lehet valamit már tudni a picurról? utolsó elötti)
Gratulálok a babucihoz!Akkor már én is ajánlok egy filmet: Juno!:) Szerintem ne foglalkozz a lenézõkkel. Babakocsit, ágyat szerintem felesleges megvenni. A lányunk 1éve nem alszik az ágyában, babakocsiban már 15hónapja nem volt... Mt-ben van rajtam ha megyünk valahova. Akciókat is ki lehet fogni. Mi most 8ezerért vettünk pelust a tescoban, pedig az 16ezer szokott lenni. Vettünk 4csomaggal.2cs volt 1áráért. :) Figyeljétek ezeket! Egyébként nem kell mindenbõl a legjobbat, legujabbat megvenni. Pl ha szerencsés vagy akkor legalább 6hónapig nem kell neki tápszert venned! 26L lányom 19.5hós
Én a helyedben átkérném magam levelezõ/egyéni tanrendbe, fõleg, ha már eltelt néhány hónap a terhességedbõl. Így csak néha kellene bemenned az iskolába, pl. ha témazárót írtok, vagy osztályozó vizsgákra. Ezt beszéld meg az osztályfõnököddel és anyukáddal. Ne foglalkozz a többiekkel, gondolj a babára, és tanulj sokat, mert ha megérkezik, mindenre kevesebb idõd lesz. A többiek azért gúnyolnak, mert nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, ilyen idõsen nem mindennapi szülni. Szerintem szép dolog, hogy nem vetetted el; sok sikert és egészséget kívánok a továbbiakban! 24/L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Tudom, hogy nem mindenkinek olyan az anyja mint nekem.
javaslom neked a fiuk az eletembol cimu filmet, ha gondolod itt megnezheted, persze ha elotte letoltod a cacaowebet ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
50-es Te hány éves vagy? Milyen családból származol? Régebben könnyebb volt egy gyereket felnevelni egy fizetésbõl is, de most? Illetve megint más ha a szülõk olyan anyagi háttérrel rendelkeznek, hogy támogatják a kismama lányukat. De gondolj már bele, ahol nincs a család részérõl anyagi támogatás, mibõl neveli fel a gyereket? Fõleg ha az a helyzet mint a kérdezõnél (a leendõ apuka elhagyta)
A kérdező hozzászólása: Nem viccelek.
Kezdem azt hinni, hogy ez egy kamukérdés, és jót szórakozol a barátnõddel a gép elõtt a válaszokon. Na, mindegy, úgy értettem, hogy anyukád a gyerekedre költi azt a pénzt, amit a testvéredre költhetne. De hogy ezt hogy nem láttad át, hogy nem tudtad értelmezni, rejtély. Fõleg, hogy írod, hogy nehéz nektek mostanában. Szerintem nem is vagy terhes, csak hülyíted itt a jónépet. De ha bevallod, hogy így van, én nem haragszom, nevetek én is egy jót a vicceden. :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :)
Elsõre is sok sikert kívánok a babához, és kívánom, hogy soha ne bánd meg. Én azt mondom, hogy engedd el a füled mellett a megjegyzéseket, sõt, légy büszke magadra, hogy te vállalni tudtad a dolgok következményét - én biztos képtelen lettem volna rá. Ne is vedd a szívedre mások megszólalásait, nem éri meg, ha idegeskedsz vagy egyéb érzelmi reakciókat mutatsz, mások látják, hogy vevõ vagy rá, és a babának is árthat. Arra készülj fel, hogy emiatt egész életedben lesz valaki, aki megszól vagy furcsán néz rád. Az emberek sajnos hajlamosak ítélkezni, de egyszerûen nem szabad velük foglalkozni - inkább a babával foglalkozz, több örömöd is lesz benne, remélem. :) 22/L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnézem a linket. Ezt én is tudom, majd valahogy megfogunk élni, nekem is van félretett pénzem, mert idén nyáron dolgoztam.
miért nem vagytok képesek felfogni, hogy normális védekezés mellett is teherbe lehet esni? mint ahogy az a kérdezõ esetében is történt. az egyetlen dolog ami belõlem is ellenszenvet vált ki, az az, hogy az apuka elhagyott. ha anyukád egy tanári fizetésbõl el tud tartani négyõtöket.. hát, sok boldogságot:)
Gratulálok! Mindenképp fejezd be az iskolát, nehéz lesz de ne hagyd abba!! Ne törõdj a sok korlátolt elmebeteggel!Boldog leszel ha akarod és kész!Kitartás!!!!! Nézd meg a neten ezt az oldalt, nagyon sokat tanulhatsz belõle!!!: http://www.mtv.co.hu/shows/varandos-tinik-2/episodes/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Iskolába fogok járni ameddig tudok, most is járok.Utána meg magántanuló leszek, és szeretnék majd menni Fõiskolára.
és ki mondta, hogy csak érettségije lehet? mért akinek gyereke van az nem mehet fõiskolára? plusz azért nézz már körül hány diplomás munkanélküli van manapság...
Persze estin betudja fejezni, csak érettségivel nem kap rendes munkát. WC-s néniként nehéz lesz eltartani a gyereket.
Helyesen döntöttél! Azért gúnyolódnak, met agymosottak. A média és a divat elhiteti velük, hogy a gyermekáldás teher, szégyen, csak az szülhet, akinek van karrierje, meg anyagi háttere stb.Kíváncsi vagyok, hogy akik ennyire ellenzik, milyen pic*ából jöttek ki.Így, hogy édesanyád támogat nem lesz olyan nehéz dolgod.Gondold csak végig mi azaz abortusz, és nem fog többet érdekelni, hogy mit mondanak. Vigyázz a kisbabádra!Jó egészséget kívánok!
Ma 13:47-esel kell egyetértenem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Az apáról azért nem esik szó mert elhagyott. Én se vagyok büszke magamra. Védekeztünk, de mégis terhes lettem.
Én képtelen lennék úgy gyereket vállani, de akár még csak kutyát is tartani, hogy majd valami lesz. Valahogy mindig van, csak nem mindegy, hogy hogy. Négyen fogtok tengõdni anyud tanári fizetésébõl meg a te kis pár tízezer ft-odból, amit diákmunkából szereztél. Ez sztem még a "valahogy" szintet sem üti meg. Utána pedig munkát iszonyat nehezen fogsz kapni, arra készülj fel, lehet 3 diplomád is akár. Sztem amúgy a többiek nem azért szólnak le, mert terhes vagy, hanem mert felelõtlen. Védekezni meg gumival kellett volna, mert az 100%-os, gondolom te tablettát szedtél.
a gumi sem 100%os, én vagyok erre a legjobb példa (eddig 3x! szakadt)
A kérdező hozzászólása: Gumival védekeztem. Tudom, hogy nehéz lesz nekünk, erre rájöttem, de a babát meg nem lenne szívem elvetetni, és elhihetitek anyukám se nagyon örült Neki.
kérdezõ most nem téged akarlak bántani, de olyan érdekes, hogy aki fiatalon teherbe esik azok mind védekezés mellette stek teherbe mi a fenéért nem lehet bevallani, hogy nem védekeztünk, felelõtlen voltam és kész én 20 évesen estem teherbe, és nem védekeztem, nem tudom miért de nem, szedtem a gyógyszert de abba hagyta a fiúnak nem szóltam, az én hülyeségem miatt este teherbe, de nem tartottam meg és most nagyon is úgy érzem, hogy a legjobb döntést hoztam akkor 20 évesen a gyereket simán eltudtam volna tartani egyedül is, mert jól fizetõ állásom volt, de a pozitív teszt után döbbentem rá, hogy ez nem játék az pedig a te döntésed, hogy megtartod vagy sem, de ha megszülöd akkor egy pillanatra se forduljon meg a fejedben, hogy mi lett volna ha......
A kérdező hozzászólása: " Nincs szíved elvetetni a babát, ez rendben, csak sajnálatos, hogy ahhoz meg van szíved, hogy kizsigereld anyukádat, és meglopd a testvéredet." Ezt hogy érted? Testvérem még nem olyan nagy, tehát Õ nem sokat ért még ebbõl, anyukámmal meg beszéltem hogy mi hogyan lehet. Látom, itt is vannak negatív és pozitív vélemények, de ez érthetõ. Köszönöm annak aki rendesen válaszol. Meg nekünk se volt ám egyszerû mostanába.
Nincs szíved elvetetni a babát, ez rendben, csak sajnálatos, hogy ahhoz meg van szíved, hogy kizsigereld anyukádat, és meglopd a testvéredet.
5. nem hatékony védekezés mellett, igen. de azt én nem nevezem védekezésnek.
A védekezés melletti teherbeesésrõl nem tehetsz. A többiek agyán meg szerintem iszonyú buta, aki nem lát át. Azért gúnyolódnak, mert a tanárnõ lánya esett teherbe.
A 72 órás tablettáról annyit, hogy nekünk is óvszer szakadás volt. Még az nap hozzájutottunk a tablettához és ennek ellenére terhes maradtam! Úgy hogy véletlenek mindig elõfordulhatnak!
Szia/Sziasztok! Én nem ítéllek el, hogy megtartod a babát, a te döntésed, a te dolgod. Csak azért nem értek vele egyet, mert 17 évesen még nem vagy felelõsségteljes ember, szinte még te is gyerek vagy. Annyiból viszont könnyebb helyzetben vagy, hogy anyukád melletted van és támogat. Én biztos nem tudnék úgy vállalni egy gyereket, hogy nem teremtettem meg neki az alapvetõ dolgokat. Babaruhák, kiságy, babakocsi stb. Valahogy nekem nem úgy esne, ha más venne meg mindent neki. Azt vallom, hogyha én vállaltam( normál esetben 2 ember vállalja), akkor ne mástól várjam el, hogy ad mindig, amit kell. Tényleg háláld meg édesanyádnak, ha mindenben támogat és melletted áll, ha már így döntöttél, mert sok szülõ nem így tenne.
Sokmindent nem tudsz tenni, és ne is erre koncentrálj. Az a baj ám, hogy annyira fiatal vagy, és tudom, hogy most nem hiszed el, de tényleg nagyon nehéz lesz. Még akkor is nehéz, ha szeretõ pár van melletted. A gyerek óriási felelõsség, és valljuk be, sok pénzbe kerül, sok gonddal jár. Emellett a világ legjobb dolga édesanyának lenni. Akik csúnyán néznek rád, csak arra gondolnak, hogy nem ez az az idõ, amikor gyereket kellene szülnöd, és ebben igazuk is van. De ne foglalkozz velük inkább, koncentrálj magadra, és a babázásra! Könnyû szülést!
De miért kell agy anonim oldalon hazudni? Ha gumival védekeztél volna, akkor nem lennél terhes. Ha esetleg kiszakadt, ami csak ritkán fordul elõ, akkor azt rögtön látni lehet, akkor rohanás a nõgyógyászhoz 72 órás sürgõsségi fogamzásgátlóért. Vagy az óvszerbaleset után nem tettél semmit, úgy voltál vele, hogy majd lesz valahogy? Mindegy, lényeg, hogy szerintem senki nem néz le téged, mert senkit nem érdekel, hogy mi van veled... magadnak szúrtad el az életedet, illetve édesanyádnak, a testvérednek, meg a saját kisbabádnak okozol most nehéz éveket, mert mindannyiukra ráterhelted a saját felelõtlenséged következményét, de ez csakis a ti dolgotok, másokat egy percig sem érdekel. Nem hiszem, hogy mész az utcán és rádfintorognak.
Gratulálok a pici babához, és jól döntöttél.A sulit ne hagyd abba, többiekkel ne foglalkozz.Boldog babavárást!
Azért néznek le, mert azt hiszik, hogy nem vigyázásból lett a baba, és ekkora korban már lehet hallani védekezési módszerekrõl. Azt, hgy védekezve lett meg nem tudják, lehet nem is érdekli õket. Amit tenni tudsz, hogy elengeded füled mellett a megjegyzéseket, csakis magatokra koncentrálsz, és a családod békéjére összpontosítassz. Elfog múlni ez az idõszak, nem fog örökké tartani. Remélem jól fogsz kijönni belõle, hogy majd a tanulás is menjen, és a baba se szenvedjen semmiféle hiányt. Reméelm feltudsz majd hirtelen nõni a feladathoz, mert az nem lesz kicsi. Egyebek mellett most jut eszembe, (bár nem vagyok a párti, hogy ilyen fiatalon legyen valakinek babája, apa nélkül, munka nélkül stb., ) De ha eltudjátok tartani, akkor jó, suliba járni még akkor sincs késõ, neked amikor a gyerek már ovis lesz. Bár újrakezdeni kizökkenni suliból tud gondot okozni. Nem mindig titeket fognak bámulni, és megjegyszéseket tenni ne félj, nemsoká lejár a ti idõtök ne izgulj. Figyelj a családra, értékeld, és tegyél érte !
A fiatalkorod ellenére is úgy gondolom jól döntöttetek, hogy megtartottátok a babát! Az iskolát magántanulóként vagy estin is betudnád fejezni. Ne foglalkozz mások véleményével. A baba miatt lehet, hogy egy kicsit hamarabb kell felnõnöd, de azt az egyet mindig tartsd szem elõtt, hogy nem az Anyukádnak szülöd majd a gyermeket. Biztos vagyok benne, hogy támogatni fog mindenben, de a gyermek felnevelése az a te felelõsséged lesz. Remélem a gyámhatóságnál elindítottátok az apasági per elõkészületeit. A kisbabához erõt, egészséget, nagyon sok türelmet!

17 éves vagyok, a barátommal gumit használtunk. Julius 9. én jött meg legutóbb azóta késik. Szurkálást érzek a hasamban és sokat eszek valamint elundorodtam a dohányfüsttől. Terhes lennék? Csináltam egy tesztet egy hete de negatív. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem szakadt el a gumi véletlenül? Csinálj még egy tesztet szerintem, én is undorodtam a cigifüsttõl, pedig dohányoztam. Aztán pozitiv lett a teszt.

Nem szakadt el a gumi véletlenül? Csinálj még egy tesztet szerintem, én is undorodtam a cigifüsttõl, pedig dohányoztam. Aztán pozitiv lett a teszt.
Egy hete még simán lehetett negatív a teszt akkor is, ha babás vagy. Azóta sok idõ eltelt. Csinálj még egyet, és akár pozitív, akár negatív, menj el orvoshoz.
Szerintem te is akkor nyugodnál meg a legjobban, ha elmennél egy orvoshoz. Te is tudod... jelentkezz be és azonnal kiderül! Ha rendesen védekeztetek, akkor kevés az esélye a teherbeesésnek, talán csak a stressz és a teherbeeséstõl való félelem miatt késik. De a legmegnyugtatóbb az lenne, ha egy orvos mondaná ezt el neked, nem? És az is kiderülne, minden rendben van-e. Amúgy nem tudom, ez az elsõ szeretkezéseid egyike volt-e, mert az okozhat hormoniális változásokat érzékenyebb lányokban. Sok szerencsét!
A kérdező hozzászólása: Csináltam ma reggel egy új tesztet ami halványan de két csíkos lett! Nem az elsõ szeretkezésem volt, megszámolni sem tudom :S de ez most annyira furcsa. nem tudom mit tegyek!Dokihoz elmegyek hamarosan!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!