Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, 17 (331 db)

Én sem aludtam soha náluk.Ha összeköltöztök fogtok annyit együtt aludni hogy csak na :) 22/L
A kérdező hozzászólása: lány a tesom és õk csak félévet jártak.
Uncsitesómnak 21 évesen is tiltották, le is lépett otthonról 22 évesen, adok egy tippet, mond apudnak hogy akár a kocsiban parkban is csinálhatjátok barátoddal, tehát igazán nem akadályoz semmiben a tiltás legfeljebb hazudni fogsz, ezek után tuti elenged, mert belátja hogy ugyis együtt lesztek elõbb utóbb valahol.
a tesód fiú vagy lány?
Nincs köztetek valami konfliktus? Mert írtad, hogy tesódnak megengedte. Valahogy beszéld meg vele, mert ez így fura.
fura, mert én is 17 vagyok és nekem megengedték. ülj le vele nyugodtan, beszéld meg vele.
Gonosz egy apád van! Beszéltél már vele?
beszélj apuddal hogy miért nem engedi? 17 évesen nem vagy már kisgyerek. meg nekem az is hülyeségnek tûnik hogy nálatok nincs hely, gondolom neked van hol aludnod, egy személyes ágyon is elfér két ember simán...
Várj amíg 18 leszel és akkor beszélj vele. Apám is akkor engedte meg.
ülj le apukáddal és beszéd meg vele :)
Simán elfértek az ágyadon, még jobb is.

Nem tudom feldolgozni a legjobb barátnõm öngyilkosságát. Mit tegyek? 17/L

2013 februárjában történt az eset.

Legjobb válasz: Pedig mindenképp meg kellene próbálni beszélni egy pszichológussal, mert ezt magadtól nem hiszem, hogy le fogod tudni gyõzni, hiszen gyakorlatilag a barátnõd rád kente az egészet és ezzel akár egy életre megsebzett. Elképzelni nem tudom, hogy milyen érzés lehet, de abban biztos vagyok, hogy az lenne a legjobb, hogyha beszélnél valakivel errõl, de lehetõleg pszichológussal, aki tudja is, hogy mit kellene tennie.

Pedig mindenképp meg kellene próbálni beszélni egy pszichológussal, mert ezt magadtól nem hiszem, hogy le fogod tudni gyõzni, hiszen gyakorlatilag a barátnõd rád kente az egészet és ezzel akár egy életre megsebzett. Elképzelni nem tudom, hogy milyen érzés lehet, de abban biztos vagyok, hogy az lenne a legjobb, hogyha beszélnél valakivel errõl, de lehetõleg pszichológussal, aki tudja is, hogy mit kellene tennie.
ja és mellesleg én ehhez csak gratulálni tudnék neki.
Az öngyilkossági kísérletnek és rosszabb esetben az öngyilkosságnak egyet célja van, mégpedig a végsõ elkeseredésben történõ figyelemfelkeltés.Hogy ez önzõ dolog e? Természetesen az hiszen minden ember a saját érdekében tesz, vagy nem tesz dolgokat, ezen kár lenne, no meg nem is lehet szépíteni. Hogy a barátnõd ilyen módon okozott neked lelki traumát, az pedig a lehetõ legaljasabb dolog volt amit csak tehetett, azon felül hogy elvette a saját életét. Számomra egy olyan ember aki véget vet önnön életének, alapvetõen nem érdemel szánalmat, de még egy könnycseppet sem! Nem csak úgy a vakvilágba beszélek, volt barátom aki így tett, szerelmi bánat címszóval...az ilyen emberek gyengék, mert ugye könnyû megfutamodni az élet nehézségeitõl, akik meg élni szeretnének de esélyük sincs az életben maradásra pedig mindent megtesznek vagy megtennének érte azok le vannak szarva igaz? Lépj túl ezen, élj a jelenben, szerezz barátokat, nem a te hibád hogy így alakult! A helyzet az kedves kérdezõ hogy nem neked van szükséged pszichológusra, hanem a barátnõdnek lett volna, de megoldotta másképp, számára egyszerûbb módon...
Nem kell elfogadni, nem is lehet elfogadni! Ahányszor rágondolsz, sírsz. Késõbb megszokod, de mindig kínszenvedés, ha eszedbe jut. Ez van. Legfeljebb elfogadhatod, hogy ez van, hogy legalább már ne legyen annyival több teher, hogy harcolni is akarnál a megváltoztathatatlannal. Attól viszont ne félj, hogy bárkire is hatni tudsz, fõleg tönkretenni. Ahhoz nagyjából be kéne zárnod egy pincébe és fantáziadús thrillergyogyókkal elkápráztatni nap mint nap. Az emberi lélek mocskosul szívós egy valami ám. Fiatalon persze még pont nem nagyon, de egy-két év, és már terhedre se lesz, ha ideig-óráig elveket feladva is alkalmazkodnod kell valami igazságtalankodó lelkinyomorék kényéhez-kedvéhez. Ilyen kondíciók mellett nem tudom, hogy "szeretnél" bárkit is tönkretenni. A barátnõd rendesen meg volt rogyva. Ilyen szinten nem hogy nem te tetted tönkre, hanem egyedül semmit se tudtál volna tenni, hogy megelõzd. A pszichológushoz pedig járj sírni, és kész. Idõvel elszipogsz neki ezt-azt, vagy talán ennyi elég lesz, hogy nagyon helyesen megmoccanjon benned valami elemi erejû harag.
Az udvariaskodás megtarthatod, már nem tudsz mivel érvelni mert rájössz hogy nincs igazad. Önzõ embernek nevezni valakit akit már úgy a sárba tiportak hogy eldobja az életét. Kedves kérdezõ, ha te meg úgy érzed mindent megtettél érte, és tiszta a lelki ismereted, fölösleges emiatt aggódnod. Szörnyû állapotban lehetett mikor írt neked, és lehet minden problémája rajtad csattant. Ha jól ismerted, tudod hogy megakart-e bántani vele, vagy csak a pillanat hevében mondta.
Egy lany kozolte, hogy nem tudja feldolgozni a baratja halalat, ti meg nekialtok vitatkozni es igaza is van a masodik felnek, ilyen hangnemet mellozni kellene, legalabb az ilyen temaknal. Mint mindig most is megprobalom tobb oldalrol is megkozeliteni a helyzetet, nem vagyok spichiater, de segiteni megprobalhatok. Igen az onigyilkossag az menekules, igen hagy maga mogott lelki sebeket, de nem szabad leragadni ennel, o valasztotta az utjat es hozzateszem az ongyilkossaghoz hatalmas lelkiero kell, nem olyan egyszeru azt megtenni es aki megteszi az nyomos okkal rendelkezhet. Valamennyire hasonlitunk: a legjobb baratom ongyilkos akart lenni, neki is minden osszejott egyszerre, elhagyta a baratnoje, a szulei elvaltak mar egy par eve, rajuk nem tamaszkodhat, anyja pias, sorolhatnam meg egy ideig. Amikor ott alt a hidon es megtudtam, hogy az ugrani akar, sikerult lebeszelnem, azota vigyazok ra, belolem, az "optimizmusombol" probalok neki adni, probalom meggyogyitani. A te baratnod megtette, nem gyava volt hanem bator, hogy volt mersze az eletnek nemet mondani, de rosszul tette, lemondott a hatralevo eveirol. Tudom, hogy milyen ha az embert kigunyoljak valamiert. A borbetegsege az nem lehetne ok erre, viszont vannak olyanok akik ezzel nem torodnek es nezd hova kergetik a tobbieket. Ilyenkor ket dolog tarthatja benne a lelket: a csalad es a baratok. Ezt lehet mondani is, de ezt az emberek nagy resze nem ertheti, vannak olyanok akik 17 eves korukra tul sokat elnek, tapasztalnak. Es vannak olyanok akik siman elvannak a maguk kis vilagaban. Az eletet csak az elvezheti igazan aki lathatta mind a ket oldalat, es az juthat erre a sorsra aki tul sokat latott es nem azt amit akart. Ne temetkezz a gyaszba, ne menekulj a maganyba nagyon rosszul teszed mert nem lesz kibe kapaszkodnod. O meghalt, te viszont elhetsz tovabb.
Szóval már egész fajtám van. Örülök, hogy ilyen személyesre vetted a hangot. Nem tudok semmit az egészrõl? Nem tudhatod, nem ismersz. És valóban felesleges ezen vitatkozni. Másrészt pedig úgysem fogsz meggyõzni az ellenkezõjérõl és én se téged. Viszont örülnék, ha nem ilyen hangon állnál hozzám, mert én is normális hangnemben mondtam el a véleményem.
Önzõ vagy nem önzõ dolog, ez is csak szemszög kérdése... Van akinek teljesen tönkrement minden oldalról az élete évekig küzd és nem bírja tovább, most mond meg neki, hogy önzõ amit csinál és ne tegye már, pedig milliószor végiggondolta... Most szerintem nem ezen kéne vitatkozni, aki odáig eljut az gondolom tudja, hogy ezzel másnak is rosszat tesz, de egyszerûen már nem bírja tovább...
Nem hiába lesz valaki ÖNGYILKOS, tudod hányan bánthatták amíg eljutott oda? mennyi csalódás érthette? és te azt mondod erre hogy önzõ tett... a fajtád semmit nem tud az egészrõl csak okoskodik.
Kedves 5-ös. Igen, szerintem az öngyilkosság általánosságban egy önzõ tett. Nem egy barátnõ van a világon, hanem számos ember, a problémáiddal pedig neked kell megküzdened nem másoknak. Ha pedig úgy döntesz, hogy véget szeretnél vetni az életednek, úgy teszed azt, hogy másokra ne legyen kihatással és ne tipord össze mások lelkét. Szerinted a szülei és a kérdezõ, vagy bárki aki közeli és jó viszonyban állt vele most mit érez vagy érzett akkor? - Ezért gondolom, hogy az öngyilkosság önzõ tett, hiába mosolyogsz rajta.
A kérdező hozzászólása: Mindenben számíthatott rám, nagyon sokszor hívott fel sírva és beszélgettünk hajnalig, amikor csak tudtam próbáltam segíteni rajta, de februárban nagyon sok elfoglaltságom volt a nyelvvizsgám miatt. És ez lett belõle. Anyukája azt mondta vasárnap nagyon összevesztek mert nem engedte neki hogy elmenjen másik iskolába. Szegénynek annyira sok minden összejöhetett azon a hétvégén. Visszacsinálnám az egészet ha tehetném de már nem tudom õt visszahozni...
önzõ tett :D és neki milyen érzés lehetett hogy nem számíthatott a *legjobb* barátnõjére.
És a barátnõd elmondta, hogy miért teszi? Vagy a napallergia és az egyoldalú barátság gondolata volt az érv? Ez nem volt teljesen tiszta. Egyetértek teljesen az elsõ válaszolóval. Igen önzõ tett volt ez a barátnõdtõl és te maradtál itt egy életen át szóló emlékkel, sérüléssel. Ha nem is pszichológussal, de jó lenne pl.: szüleiddel beszélni róla, õk azért vannak, hogy támogassanak. Valamint a baráti kapcsolatok elvetését sem tartom jó ötletnek. Egy barát is sokat tud segíteni a túllendülésben.
Hát én nem nevezném legjobb barátnõmnek azt akin nem veszem észre hogy ilyen rosszul van. Már késõ ezen aggódnod szerintem.
Kérd, és Isten választ ad:)
Szerintem sem az a lényeg hogy önzõ dolognak számít-e vagy sem, a kérdezõn ez már nem segít, és a halott lányon sem. Kedves kérdezõ, elõször is, részvétem. Másodszor pedig ne vedd a szívedre amit írt, jól írta egyik válaszoló, mire ebbe a nagyon beszûkült világképbe eljutott hogy tudta, hogy meg fogja magát ölni, már elidegenedhetett mindenkitõl, magára hagyva érezte magát (akkor is ha mellette álltatok), haragban volt a világgal. Az öngyilkos, aki komolyan is gondolja (nem csak fenyegetõzik vele), nagyon súlyosan beteg, beszámíthatatlan, bármilyen bagatell is legyen esetleg a problémája, bármennyien is szeretik, õ ezt nem képes reálisan átlátni, csak annyi jön le neki, hogy élni maga a pokol, ebben a mentális állapotban pont, hogy nem képes megbékélni senkivel és semmivel. Ne magad hibáztasd a betegsége miatt, ha eljutott idáig, akkor nem tudtad volna visszahúzni, pláne 210 km távolságból. Nem szabad, hogy leépítsd a kapcsolataidat, a barátnõd se te tetted tönkre, másokat se fogsz. Érdemes szerintem is pszichológussal beszélni, hogy ne egyedül kelljen átvészelned ezt az érzést, jól jöhet a segítség túllépni.

Csomót találtam a mellemben mit tegyek? 17/l

Most éreztem hogy van egy csomó a jobb mellemben a mellbibóm alatt , tapogattam hogy mégis mekkora és a mellemből elkezdett folyni valami .... valaki tud erről valamit ? Mit tegyek ? Nagyon megijedtem. 17/l

Legjobb válasz: Menj el orvoshoz. Mégis mi mást kellene csinálnod?

Menj el orvoshoz. Mégis mi mást kellene csinálnod?
Nem kell félni, amíg nem muszáj. Lehet, hogy "csak" egy kicsit gyulladt tejmirigy az oka. Mindenesetre amint tudsz, menj el vele orvoshoz.
Mindenképpen menj orvoshoz, már csak a saját nyugalmad érdekében is! A legrosszabbra ne gondolj, de csak az a biztos amit orvos mond. Ha nincs semmi baj-amit tiszta szívbõl kívánok!, -akkor ezt legalább szakember mondja, és így legalább megnyugszol.
Begyulladt tejmirigy lesz. Menj el nõgyógyászatra, esetleg tini nõgyógyászhoz.


Van egy srác aki 2 évvel idősebb mint én és nagyon tetszik nekem. A baj csak az hogy most fog elballagni és már nem jár be mindennap a suliba, de mindeképpen elakarom neki mondani hogy mit érzek. Mi tegyek? 17/L

Első lépés a legnehezebb. Csak félek a visszautasításától, vagy hogy esetleg nem tetszem neki.Személyesen eddig nem mertem mert félénk vagyok és én még sosem kezdeményeztem pasinál.

Legjobb válasz: Beszélgettél már vele személyesen? Vagytok valamilyen kapcsolatban? Egyébként, ez a facebook-os remek ötlet. Bár, ha csak annyi közötök van egymáshoz, hogy egy iskolába jártatok, akkor tuti, hogy a köszönés után leesik neki a dolog. Ezek után meg sráca válogatja, én tuti belemennék a játékába, és játszanám a bamba pasit :D

Beszélgettél már vele személyesen? Vagytok valamilyen kapcsolatban? Egyébként, ez a facebook-os remek ötlet. Bár, ha csak annyi közötök van egymáshoz, hogy egy iskolába jártatok, akkor tuti, hogy a köszönés után leesik neki a dolog. Ezek után meg sráca válogatja, én tuti belemennék a játékába, és játszanám a bamba pasit :D
én is hasonlóan félénk vagyok, de szerintem írhatnál neki fb-n, szerintem is élõben jobb, de hát ott nehezebb, meg ha nem is látod minden nap fõleg..valami ürüggyel hogy nehéz az érettségi vagy akármi ráírsz, beszélgettek kicsit, aztán ha látod élõben, akkor már ott is tudtok beszélni :)
A kérdező hozzászólása: Még nem beszéltem vele személyesen eddig, de fb-valószínû írok neki, csak most még nemnagyon jut eszembe semmi frappáns :DDEgyébként leírjam neki h tetszik nekem vagy próbáljak elõször másról beszélni vele? csak nem ismerem ezért így nehéz! De köszönöm a segítségeteket :)
Indiában minden beszélgetést a "Hogy vagy"-gyal kezdik. Nincs kivétel az õsi hagyományok szerint :D Javaslom én is, vagy a "hogy sikerült az érettségi?" "Mire adtad be?" ilyesmik. :)
szerintem elõször csak beszélgess vele, majd ha kicsit összemelegedtek akkor mondd el neki :) elriaszthatod ha túl korán teszed
A kérdező hozzászólása: Tegnap bejelöltem facen este és visszajelölt de csak reggel láttam... Legalább jó jel hogy talán emlékszik rám :DD Majd akkor ha egyszer fennt leszünk mindketten akkor ráírok :)

Mit tegyek? 17 hónapos kislányom már január vége óta egyfolytában köhög a délutáni és éjjeli alvást megelőzően, közben is és mikor felébred, na az brutál. Elsősorban azok írjanak, akik hasonló cipőben jártak, járnak!

Már mindenhol voltunk (körzeti, fül-orr-gégészek, kórház is sajna) míg végre dr. Somi Ildikó maszek doki kiderítette hogy arcüreg mosás kell a gyereknek, és attól elmúlik a köhögése. Most tartunk a 8. (! ) kezelésnél, trutyit még mindig szívnak, köhögés nem múlik. Egy vagyon otthagytam nála, éjjel egy dekát nem alszom, a gyerekről nem is beszélve. Tanácstalan vagyok és elkeseredett is! Tanácsokat és tapasztalatokat várok Tőletek! Mit lehet ilyenkor tenni, kihez lehet még fordulni? Pénzem már nincs. Nem hiszem el, hogy nincs egy jó sztk-s fül-orr-gégész Budapesten!

Legjobb válasz: allergiavizsgálaton nem voltatok még?

allergiavizsgálaton nem voltatok még?
allergiavizsgálat 3 éves kor után van , addig nem értékelhetõ az eredmény esetleg a tejtermékeket kéne kivenni az étrendbõl próba gyanánt, mert ha arra érzékeny, az okozhat ilyen tüneteket, de gondolom ennyi orvos közül volt már, aki ezt tanácsolta és nem vált be
Ilyen súlyos esetben viszont ki kell és ki lehet zárni az esetleges allergéneket. Háziorvos nem tanácsol semmit?
A kérdező hozzászólása: allergia vizsgálatot eddig senki nem javasolt, a háziorvosról ne beszéljünk, egyszerre akart velünk szedetni köhögéscsillapítót, hurutoldót, fenistil cseppet, miután egyenként nem váltak be... 6 héten keresztül. tejet és tejtermékeket már jó ideje fogyasztunk és a köhögés az elsõ hurutos megfázás után jelentkezett. Nem hiszem, hogy allergia lenne...
Valami kiváltó oka lehet a gyulladásnak, az, hogy arcüregben váladék van az inkább következmény (persze nem rossz dolog eltávolítani mielõtt nagyobb bajt okozna, de tüneti beavatkozás). Talán az infralámpás kezelést helyette/mellé érdemes lenne bevezetni, persze nem a félmilliós zepter lámpára, csak a 3ezer forintos gyógyszertárira gondoltam. Azon kívül, hogy nézessétek meg más specialistákkal, orvosokkal sajnos nem tudok más okosat mondani - gyors gyógyulást kívánok szegény csemetének!
tüdõgyulladás szövõdmény? ha jól emlékszem, egy ismerõsömnek is ilyesmi volt a baja. :/ de szerintem a dokiknak ezt már ki kellett volna találniuk, ha ténylegesen ez lenne a probléma.
A kérdező hozzászólása: A kórházban pont a tüdõgyulladást és annak szövõdményeit zárták ki. Most van pont 2 hete, hogy a köhögés magától elmúlt... január vége óta elõször... ki érti ezt?! Mindenesetre köszönöm mindenkinek a válaszait, tanácsait!

Megbántottam egy számomra fontos lányt (csak barát). Mit tegyek? 17/F

Egy házi buliban nagyon ki ütötte magát és egyik haverom megdugta vagy 4 szer szegény lányt mi meg végig halgatuk többiek pár napra rá a lányal viccet csináltam belőle ő is nevetett rajta sokat meg minden de egy pontnál felkapta a vizet és elfutott utána mentem de le rázott ma találkoztunk de szoba se ált velem facebookon sem ír bissza mit tegyek?:((

Legjobb válasz: Felejtsed el!Ez neki örök sérelem marad!mekkora csitrik a mai kis pi csák!A csajnak a szülei vajon mit gondolnának a saját lányukról?

Felejtsed el!Ez neki örök sérelem marad!mekkora csitrik a mai kis pi csák!A csajnak a szülei vajon mit gondolnának a saját lányukról?
Ez fake.
A kérdező hozzászólása: Hát semmit mert gondolom nem tudják xD Csak az a baj h szerelmes a srácba meg ritkán iszik azt durván berugott.. hát jah kicsit megalázó neki de szerintem a srácnak égõbb h igy ki használ valakit...
mér nem dugtad meg teis?
A kérdező hozzászólása: Ki mondta h nem?:D
:D
És kié a születendõ gyerek? :)

Még is mit tegyek? 17/F

Most lett vége 4 hete egy másfél éves párkapcsolatomnak. Még mindig szeretem a lányt, és hiába könyörgök neki, már nem szeret.. Eddig 15x könyörögtem neki... és semmi hatása nem volt. Voltak veszekedéseink, és voltak "szakítás"-nak nem nevezhet? kissebb kihagyások.. 1-2 nap! Most össze ismerkedett egy másik sráccal, és engem már nem szeret.. Érdemes utána futnom még? Vagy hagyjam veszni a dolgot.. Még annyit, hogy úgy érzem sokkal szerelmesebb vagyok most, mint mikor elkezdtük a kapcsolatot... Viszont nem tudom mit tegyek, mert megcsaltam majd szakítottam.. Ennek voltak el?zményei, akit érdekel üzi..

Legjobb válasz: Még annyit, hogy 4 hete szenvedek, és fogalmam sincs mihez kezdjek.. Egyszerûen semmihez nincsen kedvem, és a legrosszabb, hogy csak õ jár a fejemben, és mindig megjelenik az álmaimban, ahol közli velem, mennyire rossz párja voltam..

A kérdező hozzászólása: Még annyit, hogy 4 hete szenvedek, és fogalmam sincs mihez kezdjek.. Egyszerûen semmihez nincsen kedvem, és a legrosszabb, hogy csak õ jár a fejemben, és mindig megjelenik az álmaimban, ahol közli velem, mennyire rossz párja voltam..
Ha 4 hét után másba szeret ne fuss utána.
rángasd meg mint majom a mangófát
elsõnek igaza van :// Ne fuss utána ._.
sztem se fuss utána van még elég csaj a világon 17 évesen ne remegj ezen.ha meg másfél éves kapcsolat után már 4 hét múlva mással kavar akkor tényleg nem szeretett igazán.vagy hát nemtom.lehet h azért menekül egy új kapcsolatba mert szeret még de elakar felejteni.vagy egyszerûen csak r*banc....:) 21/L
A kérdező hozzászólása: Igazság szerint még együtt voltunk... És elment egy másik sráccal moziba.. és nekem ez nem tetszett.. Meg amik persze elõtte történtek. :S És 1 hét után, már teljesen kiszeretett belõlem, oly annyira.. Hogy ez már megõrjítõ.. Lehet azért, mert beszéltem vele úgy ahogy nem kellett volna.. De nagyon feltudja nyomni a pumpát a fejembe :S És ez fáj! És ááh.. :S Remélem lesz valahogy. Most végre kiment a fejembõl, és nem gondolok rá, és tudom élvezni az életet. Viszont este (Ma) Megint vele álmodtam... hogy újra össze jöttünk.. :S Ez a jövõ? Vagy csak a rózsaszín kis világom? :(
az a rózsaszín köd a fejedbe, ha másfél év után így eltûnik hagyd a pi***ba és keress magadnak valaki mást, ne fuss utána mert nem éri, meg ha télleg szeretett akkor majd õ fog utánad menni
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy utánam jönne.. Mert van más =/ De rendben.. eddig 20-25 ember megmondta, hogy hagyjam.. akkor így fogok cselekedni köszönöm szépen ;)
Érti valaki a kérdést?
Ha még érdekel esetleg, én át tudnám venni, megbízhatsz bennem, gyorsan haladok a játékban, én is játszom.
Vannak kötekedõk, azokkal ne foglalkozz. Szerintem nézd át a játék fórumát, hátha írnak errõl, vagy kérdezd ott meg, biztosan jobban tudnak segíteni.
A kérdező hozzászólása: Szerintem azért gyakorikjérdések.hu mert itt bármit lehet kérdezni!!!!
A kérdező hozzászólása: Hat penzt nem, de nekem ez is fontos vagyis érdekelt volna..De nincs akkor mindegy...A zoomumba nem fontosabb, mint a tábor.Csak azt hittem ha megkérdezem okosabb leszek, de egyesek inkább letoltak...na ennyi
Ha ezt a szart választod a tábor helyett akkor sajnállak. De mivel lesz jobb neked ha olyan jól állsz benne? Érdekel valakit, kapsz érte pénzt? Azt hiszem nem.
A kérdező hozzászólása: Bocsi az értelmetlen kérdésemért..rosszul irtam.Szóval 17-én táborba megyek és neten van egy állatkertem (zoomumba).Nem tudom kire/mire bízni.Mit csináljak vele? mert már most elég magasan vagyok bbenne és nem szeretnék vissza esni!!az utolso valaszara annyit tudok mondani hogy vannak segédgondozok csak más fajta pénzért és 24 orara ...
Azt nem ismerem, de a Farmeramaban van "szabadság üzemmód", amivel a játék egy idõre felfüggeszthetõ, gondolom ott is van hasonló.
Semmit nem lehet érteni a kérdésbõl.
jah valami állatkertes hülyeség
A kérdező hozzászólása: utolsó írtam neked emailt...de már késô , de azért koszi.. az ertelmes válaszokat is megkoszonom :) )

Ez is depi? Mit tegyek? 17/F

Nem látom már nagyon értelmét az élletnek,ha elérek valami akkor már el?re tudom hogy valami sz*r fog történni,a testemet üresnek érzem és folyamatosan fáradt vagyok,Istenben elvesztetem a hitem ezért a sátánizmus lett az új vallásom,nem tudom mit tegyek mindig küzdök nap mint nap de csak szarabb lesz már bele törödtem minek harcoljak :S vannak céljaim de már azokat is reménytelenek tartom minél közelebb jutok hozájuk akkor tuti közbe jön valami,néha azt kivánom de jó lenne ezt az egész sz*rt it hagyni a pibe

Legjobb válasz: Na a hülye kommentekkel ne foglalkozz, szerintem nem hiszti... Igen ez lehet depresszió, de ez még nem vészes még most kell tenned valamit a javulás érdekében mert késõbb csak roszabb lesz minden. És ezt nálad mi okozza, mert csak úgy senki nem depressziós? Amúgy ez hogy elvesztetted a hited Istenben és Sátánista lettél... ... Na ennek tényleg semmi értelme, nem lesz neked semmivel jobb ha sátánista leszel. A problémáid azért vannak hogy megoldd õket, és ezzel fejlõdsz, tapasztalatot szerzel. Minél több és nagyobb problémát tudsz legyûrni annál erõsebb ember leszel. Mondjuk nekem is volt olyan idõszakon amikor elgondolkoztam azon hogy sátánista legyek, de inkább nem lettem az végül. Ne okold Istent a problémáidért...

Na a hülye kommentekkel ne foglalkozz, szerintem nem hiszti... Igen ez lehet depresszió, de ez még nem vészes még most kell tenned valamit a javulás érdekében mert késõbb csak roszabb lesz minden. És ezt nálad mi okozza, mert csak úgy senki nem depressziós? Amúgy ez hogy elvesztetted a hited Istenben és Sátánista lettél... ... Na ennek tényleg semmi értelme, nem lesz neked semmivel jobb ha sátánista leszel. A problémáid azért vannak hogy megoldd õket, és ezzel fejlõdsz, tapasztalatot szerzel. Minél több és nagyobb problémát tudsz legyûrni annál erõsebb ember leszel. Mondjuk nekem is volt olyan idõszakon amikor elgondolkoztam azon hogy sátánista legyek, de inkább nem lettem az végül. Ne okold Istent a problémáidért...
Ha depinek hívod, akkor nem az.
Szerintem csak hisztis vagy...
Ha tenleg erdekel hogy depis vagy vagy sem es akarsz is tenni ellene el kell menned egy pszihiaterhez vagy legalabb az iskola pszihologusnanal probalkozz.
Nem gyulai vagy véletlen? Ha igen, holnap szétrúgom a segged. Nem, ez nem depi, ez kétségbeesés. Fölösleges, lesz ennél rosszabb is, korán kezdted.
Az öngyilkosság nem megoldás. Minden pillanat sorsdöntõ lehet. Lehet, hogy holnap találkozol életed szerelmével és minden rózsaszín lesz. Egyébként simán lehet, hogy a hormonjaidtól van vagy csak valami átvivõanyag nem jól mûködik az agyadban.
ha van kedved beszélgetni, privátba megadom az msn-emet. nekem is hasonló problémáim vannak :(
Ne depizz, gondolj valami olyanra, ami mostanában vagy régebben örömöt okozott...
A kérdező hozzászólása: a fû :D

Mit tegyek? 17. hetes terhes vagyok, és ki derült, hogy a férjem csal! A terhességem elején el tiltottak a sextől, erre ő másnál keres vigaszt! Nem akarom el veszíteni, mert szeretem, de nem tudom meddig bírom!

Ráadásul a n? tudja, hogy terhes vagyok de nem zavarja!

Legjobb válasz: Szia! Nagyon sajnálom, hogy pont ilyenkor hagy cserben a férjed, de ha szereted és meg tudnád neki bocsájtani a félrelépését, akkor üljetek le és beszéljétek meg. Mondd el neki, hogy ez neked mennyire fáj, és hogy a pocakodban az a CSODA nem csak a tiéd, hanem az ÕVÉ is! Próbálj meg nem idegeskedni, tudom nagyon nehéz lehet. Kitartás! Majd írd meg kérlek, hogy mi lett!

Így meg aztán végképp kitenném a szûrét! Mivel házasok vagytok, gondolom, tervezett a baba, vagy legalábbis nem meglepetés. Kb. négy hónapja még teljes a boldogság, most meg más nõvel kufircol, mert te nem teheted meg. Hát, ez gyönyörû... A házasság pont errõl szól, tisztelet, hûség, kitartás jóban, rosszban. Amíg te is szexelhettél, addig remek a házasság, amint nem, akkor meg már máshoz szalad. Mi lesz késõbb????
Szia! Nagyon sajnálom, hogy pont ilyenkor hagy cserben a férjed, de ha szereted és meg tudnád neki bocsájtani a félrelépését, akkor üljetek le és beszéljétek meg. Mondd el neki, hogy ez neked mennyire fáj, és hogy a pocakodban az a CSODA nem csak a tiéd, hanem az ÕVÉ is! Próbálj meg nem idegeskedni, tudom nagyon nehéz lehet. Kitartás! Majd írd meg kérlek, hogy mi lett!
Nézd, szerintem sok száz olyan pár van, akit letiltottak a szexrõl a baba és a mama egészsége érdekében. Mégsem rohangálnak az apukák máshoz keresni a testi boldogságot. Egyébként is, meg lehet oldani másképpen is... Az az ember nem tisztel, nem szeret, és legalább annyira lehetne tekintettel rátok, hogy az õ gyerekével vagy várandós. Én kiraknám a fenébe.
A sz.rházi!!!!!! Nem írhatom mit tegyél, csak azt, hogy én mit tennék. Elküldeném melegebb éghajlatra!!! A gyerekét várod, problémás a terhességed és õ szarban hagy, megaláz? Milyen "emberek" vannak! Ha most ezt csinálja, mérget vehetsz rá, hogy késöbb se lesz máshogy. Akkor sem, amikor a baba megszületik, fáj a sebed, 3óránként eszik, és állva elalszol, - a szex lesz az utolsó, ami az eszedbe fog jutni.El tudod róla képzelni ezek után, hogy majd meló után megy haza segíteni neked fürdetni, pelenkázni, ápolja a lelked, meghallgat és odaadó férj válik belõle? Elszomorító helyzetben vagy!
HA nem hajlandó beszélni róla, akkor azonnali hatállyal elzavarnám. Ha meg ki is elégitetted eddig is, akkor nem tudom, mit lehet itt gondolkozni, elég egyértelmû helyzet. Én tanácsoltam, hogy beszélgess vele és elégitsd ki.
Még igy is szereted? Csak a szexet keresi v. érzelmei is vannak?... Valahol mentesitené hogy csak a szexre vágyik de én akkor is kiadnám az útját. Milyen már hogy nem méri fel azt hogy Te a gyereketekért teszed meg ezeket az erõfeszitéseket és erre Õ elmegy máshoz.. Én tuti kirúgnám.
Igaza van a 2. válaszolónak hogy beszéljétek meg de engem az sarkallna a kapcsolat szüneteltetésében hogy elsõ lehetõségnél megfutamodott.. A babának apa is kellene de ha hazahozzátok és átsirja a baba az éjszakát akkor is lelép majd??? Nagyon gusztustalan hogy a csaj is tud róla és mégse mondja hogy cica menjél vissza szépen a kisfeleségedhez.
Azt nem értem, hogy ha TÉGED eltiltottak a szextõl, akkor gondolod, õ se akar szexet 9 hónapig??? Attöl ki lehet (és kell is!) õt elégitened, legalábbis illett volna. Most már cseszheted, de azért még megpróbálkozhatnál vele. a férjeddel meg ülj le, mondd el neki, hogy tudsz róla és kérdezd meg, hogy mit gondol az egész dologról. Ha idõközben a szex mellett érzelmek is kialakultak, esetleg megrettent a felelõsségtõl, akkor akár válás is lehet a dolgból. De mindenképp a legfontosabb, hogy BESZÉLJETEK egymással, beszéljétek meg, hogy ki mit lát problémának és hogy ebben a másik tud-e, akar-e változtatni. Ettõl függ a jövõtök.
A kérdező hozzászólása: 27éves!igen tudnának támogatni, de anyagilag nincs rá szükségem, szerencsére!
de ha nem is látsz megbánást, akkor miért nem keményítesz be??azt hiszi a férjed, hogy ez így neked okés, vagy csinálhat akármit! Ne tudnál szüleidhez költözni egy idõre?mondd neki, hogy gondolkodnod kell vagy mitudomén, csak hogy észbe kapjon már kicsit!
Szia én kérdeztem a családi háttered. Csak arra gondoltam, ha esetleg úgy alakul tudnak-e téged, bennetek támogatni, segíteni a babakörül, mint lelkileg, mint anyagilag, mert az sokat számít egy esetleges döntésnél.
utólsó vagyok! Hány éves amúgy a férjed?
Ha így áll a helyzet én vagy a férjem zavarnám el a francba és zárat cserélnék, ha a lakás a férjem nevén lenne és azt a házasság elõtt szerezte, vagy átmennék a szüleimhez. Ha térden állva könyörögne és pitizne esetleg meggondolnám, de ha nem, akkor az elég jelzés értékû. Mint már az elsõ oldalon is írtam, én így tennék, de ez a döntés a tiéd. Kutyából nem lesz szalonna.
Igazából már csak azt áruld el, hogy miért irtad ki a kérdést? Kiváncsiságból? Szerintem anélkül is egyértelmû volt: aki a terhes feleségét megcsalja, az egy patkány. Viszont téged nem érdekelnek a válaszok, hiszen igy is, úgy is a patkánnyal maradsz, akármit is csinál és bármilyen egyformák is itt a reakciók. Akkor miért kellett a kérdés???
mondjuk ebben is van valami!én vagyok az elözö oldal utolsója igaza van az elöttem írónak, ezerrel véded azt a seggarcot, aki akkora fájdalmat okoz neked!miért?most magadat nyugtatgatod ezzel? te is tudod, h mit kéne tenned, de nem teszed hanem inkább sajnáltatod magad és türsz, szenvedsz? vagy bekeményítesz és kiállsz magadért/magatokért vagy maradj buta, mindent elnézö lábtörlö te döntesz viszont ha anyagilag meg nincs szükséged rá akkor meg még inkább nem értelek
Nekem is van egy olyan érzésem, hogy ez csak költõi kérdés volt, mert nme fogsz tenni semmit. Szépen megbocsátasz, és élitek a látszólag boldog életeteket. Egyébként simán elképzelhetõ, hogy már elõtte is csalt, mert milyen már ez, hogy el vagy tiltva a szextõl, és megy máshová? Nem vagyunk állatok! De ha õ annak érzi magát, akkor aludjon a kutyaolban! A megbánás apró jelét sem mutatja, bocsánatot sem kért, hát ne haragudj, ilyen körülmények között én igenis kiraknám. Persze mondani könnyû, de én megtenném, mert nem bírnék ezek után együtt élni vele, hozzá se tudnék érni, állandóan az járna a fejemben, hogy mikor volt másik nõvel...fújjjj! Ha most megbocsátasz neki, az csak idõhúzás. Mert aki a terhes feleségét nem tudja tiszteletben tartani, az késõbb is félre fog lépni, nem fog változni semmi. Fõleg hogy látja rajtad, hogy mindent megtehet veled, mert úgy is elnézed.... Állj a sarkadra, tessék kitenni a szûrét!
nem olyan könnyü!?de az, csak ennyiböl áll:MENJ A FRANCBA!!!!és szerinted a gyereknek könnyü lesz majd hallgatni ahogy a kedves szülei veszekednek, meg ajtót csapkodnak?az könnyü lesz?ha a gyerek érdekeit veszed figyelembe, mert nem akarod, h apa nélkül nöjjön fel( nem mintha apát a farkán kívül bármi is érdekelné)akkor most dobd inkább mintsem, h annyira kiábránduljon majd belöle a gyerek késöbb, h aztán egyálltalán ne akarja az apját!
egyébbként hol vagy kedves kérdezö?kemények voltak a válaszok és inkább meghátrálsz már itt is?
akkor tényleg ennyit a kérdezöröl...
Az utolsónál a pont! Ez igen jól kifejtetted.Na igy kell csinálni. :) A kérdezönek viszont csak annyit mondannék még hogy te nem úgy fogsz emlékezni a terhességre hogy milyen szép volt hanem úgy hogy a férjem megcsalt és én elnéztem.persze igaz hogy mi könnyen beszélünk de ez egy lépés és utána jobb lesz az idö mindent meg old ott lesz a picid aki tartja mbenned a lelket. ne hagyd hogy egy ilyen szemét tönkre tegye az életed.aki egyszer megcsalt az máskor is megteszi.Tudom nehéz átmentem már én is egy szakításon amit csak húztam húztam mert azt hittem szeretem de nem csak a megszokás volt.és mostmár azt mondom hogy bár csak meg se ismertem volna.találnál egy tényleg normális psast aki megérti mi az ha nem lehet és meglátod sokkal jobb lesz.
és miután megszületett a baba és letelt az a 6hét(ugye van még 6hét eltiltás szülés után)akkor vége lesz a kis románcnak és ugy tesz, mintha mi se történt volna?úgy csináltok majd, mintha minden okés lenne?vagy hogy?nem is értem.... nem akarlak bántani, de tényleg:de te miben reménykedsz ezek után?ha akkor képes volt félrakefélni amikor a babátokat várod, akit nem kis lelkitraumák után vártok akkor képes bármikor szarban hagyni!ráadásul õ támogatott, h próbáljátok újra erre meg félremegy? egy köcsög, egy ganéj, akár szereted akár nem...a nöje meg egy faszcibáló kis riherongy, az tuti, h tennék róla, h eltorzuljon az önelégült pofikája! anyám, most jól felhúztam magam, [email protected] Csajszi, dobd a francba az ilyet!legyen nyugtod, a stresszel galibát okozol a kicsinek is, nincs értelme egy ilyen lúzer miatt szét stresszelned életed legszebb hónapjait, nem éri meg a férjed!gondolj a babádra akire annyit és annyira vártál írj, h mi lett veletek!kitartást és rengeteg eröt neked ehhez a történethez
A kérdező hozzászólása: nem tudom, hogy vannak e érzései, de én azon se lepõdnék meg!persze, hogy szeretem, hisz a férjem!rengeteget sírok, és nem tudom mit tegyek, nem akarom, hogy egy hirtelen döntés miatt a gyerekünk apa nélkül nõljön fel!
A kérdező hozzászólása: természetesen tudom, hogy ki lehet elégíteni másképp is, és meg is történt!!nem hanyagoltam el!tudja, hogy tudom a másik nõt, de nem akar a dologról beszélni, mindíg csak azt mondja, hogy ne idegeskedjek!
A kérdező hozzászólása: igen!tervezett baba, vagyis én nagyon féltem, mert már 2babát el vesztettünk, korai szakaszba!õ mondta, hogy még egyszer próbáljuk meg!(szerencsére vele minden rendbe!!)
Így még kiábrándítóbb a helyzet. Milyen a családi háttered, ha nem vagyok tolakodó?
Bocsánatot kért, szakított a szeretõjével! Most neki kéne téged engesztelnie virágot vinnie kényeztetnie hogy megbocsáss neki, vissza fogadd, újra bízni tudj benne! Ezeket megteszi?! Én biztos elzavarnám hogy térjen észhez könyörögjön hogy fogadjàk vissza, alázkodjon meg, ha õbmegalázott engem! Azt hiszem hogy te annyira szereted hogy megbocsátassz neki, de magadban csak õrlõdsz! Ebben az a legrosszabb, ha most nem fenyítessz be, megint hülyére vesz, és csal majd tovább! Kell egy ilyen apa a gyerekednek?!
Ne haragudj a kérdésért, biztos vagy abban, hogy a szextilalom miatt lép félre? És, hogy az a kapcsolat azóta tart? Nehezen tudom elképzelni, hogy egy rendes, családját szeretõ férfi (fõleg ha igyekeztél ennek ellenére is "kényeztetni" õt) ilyen ok miatt másnál "keres vígaszt"-mármint ha ezt ennek lehet nevezni. Egyébként tökéletesen egyetértek az elõttem hozzászólókkal. Mi lesz késõbb ha már most így reagálja le a nehézségeket? A szeretõjérõl külön megvan a véleményem...szánalmas
szia!ha most megtette, amikor annyira akartátok a gyereket, akkor mindig meg fogja tenni. az ilyen férfi egy szemétláda.
nagyon gusztustalan amit csinál! szerintem legyél vele kemény, mert ha azt látja hogy neked az a fontos, hogy ne maradjon apa nélkül a pici, akkor tuti nem fogja magát izgatni e miatt, ahogy úgy tûnik most sem... mi az, hogy ne idegeskedj??nagyon kiakasztó!!!! Döntés elé kéne állítani...most kéne, hogy a leginkább támogasson, és igaza van az egyik hozzászólónak, mi lesz amikor megszületik a baba és sír egész éjjel??meg ugye a születés utáni hetek sem a szexrõl szólnak....
Úh ez nem semmi.. én sem szeretném, hogy a gyerekem apa nélkül nõljön fel, de ha nem lépsz most drasztikusat, akkor bármikor ugyanezt meg fogja csinálni, hiszen nincs mitõl tartania! Én tuti kirúgnám! Ha szeret, akkor pedig könyörögje vissza magát, de akkor is hagynám kicsit szenvedni. Ha pedig nem könyörög, akkor nem is szeret, onnantól kezdve úgyis mindegy!
A 12:23 nak te aztán nem is vagy bunkó.kíváncsi lennék ha veled történt volna ez akkor is így beszéltél.és ha nem volt az ugy jó a férjének hogy kiélégítse orálisan? nem is tudom hogy írhattál ilyet.igen azért mert öt eltiltották a sextöl a férje is kibírhatta volna azért 1 PÁR.szerintem kérdezö dobd ki mert ez az ember nem érdemel meg titeket.neki is ugyan olyan felelösség a terhesség mit neked.gondolom nem egyedül akartad ezt a gyereket.Én elvállnék mert ezután ugyan ugy csalni fog és szerintem te se akarod hogy hülyének nézzenek.egy gyerek nem old meg semmit, elöbb-utóbb ugy is elváltok.de ha neked ugy jó minden este lefeküdni hogy tudod hogy a férjed máshoz ért más csókolt és mást kívánt akkor tedd azt.Kívánom hogy oldódjon meg a problémád de akár hogy meg tudsz bocsájtani neki a tüske ott marad.
A kérdező hozzászólása: 12:49 a családi hátteremmel nincs probléma!!! mindenkinek! köszönöm ezt a rengeteg választ, és együtt érzést, de ugy gondolom, hogy könnyû azt mondani, hogy dobd ki, majd könyörög!valószínû, hogy igy lenne, de ha még se!minden nap õrõl, hogy mit is tegyek, de képtelen vagyok el hagyni!azt állitj, hogy már nincs a nõ de nem igazán hiszem el neki!soha nem kért bocsánatot, és még csak azt sem mondta, hogy bánná!ha érezném magamat olyan erõsnek....biztosan ki dobnám, de akkor még több lenne a fájdalom, és attol is félek, hogy ekkora stressztõl már el vetélnék!remélem meg oldódik és észhez tér!
Elég sok idõ telt el a válaszaid óta kérdezõ! Mi történt azóta veletek?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!