Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, 1 hónapos (72 db)

Mit tegyek? 9 hónapos a fiam, néhány hete nagyon "anyás". A férjem tegnapelőtt kórházba került, a nagyszülők messze laknak, nincs segítségem. Rá merjem bízni a szomszédra a babámat 1-1, 5 órára, amíg meglátogatom a páromat?

Megérti, ha nem tudok menni, de elég rossz a kórházi koszt, szeretnék neki házi kaját vinni, meg hát hiányzik is...

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy végig sírni fog. Talán csak pár percig, amikor elmész, utána játszik majd tovább. Nyugodtan menjél!

Nem hiszem, hogy végig sírni fog. Talán csak pár percig, amikor elmész, utána játszik majd tovább. Nyugodtan menjél!
Ha csak egy órára mész szerintem nem lesz baj.De csak akkor ha feltétel nélkül bízol a szomszédban. Esetleg az is megoldás lehet, hogy szolsz egy barátnõdnek vagy kolléganõdnek aki elkisér a babával benneteket a kórházhoz és ott õ vigyázz rá még te be mész a férjedhez. És ha bármi baj van akkor le tudsz menni hozzá.
Enyém is 9 hónapos. Nagyon barátságos (egyelõre) az idegenekkel is. Én 1-2 órára simán itt tudom hagyni anyukámmal, vagy a szomszéd lányokat is imádja, elvan velük nagyon jól. (igaz, a lányok tündériek)
A kérdező hozzászólása: Nem tudok magammal hívni sajnos senkit, akire szóba jöhetne, dolgozik abban az idõben, amikor el tudok menni úgy, hogy a baba napirendjét se borítsam fel (altatni, etetni csak én tudom). Az én kisfiam is barátságos az idegenekkel, de eddig mindig ott voltam én is... Köszi a bíztatást, holnap megpróbálom. Végülis ki kell derülnie, hogy mire számíthatok, lehet, hogy jövõ héten is bent tartják a páromat.

Mit tegyek? 11 hónapos fiamnak szeptember közepe óta jönnek az őrlő fogai. Nagyon szenved tőle, Viburcol kúpot kapott, valamit segített.1, 5 hete azonban ez már nem elég, ezért fájdalomcsillapító kúpot adtam neki.

Ezzel viszonylag jól telnek az éjszakái. Nurofent kapott 3 napig, aztán a gyermekorvos felírt Noraminophenazonit, ezt 6 éjjel adtam be neki. Meddig adhatok neki fájdalomcsillapítót? Félek, nehogy valami baja legyen t?le, hogy ilyen sokáig kapja. Váltsak át egy újabbra? A második ?rl? fog már kidugta a fejét, remélhet?leg néhány nap múlva már nem okoz neki ekkora fájdalmat. De addig?

Legjobb válasz: Jaj,mi is ebben a cipõben járunk.:( Én úgy csinálom,hogy este adok neki fájdalomcsillapítót,4-5 naponta változtatva,ami hatásos:Norami kúp,Nurofen kúp,Panadol szirup,Nurofen szirup....nekünk 3 hete tart ez a fogmizéria,nem kell minden nap adnom neki gyógyszert,szerencsére,de vannak rosszabb napjaink. Cataflam cseppeket is írt a gyerekorvos(extra vészhelyzetre),de abból még nem adtam neki. Kitartás!

Jaj, mi is ebben a cipõben járunk.:( Én úgy csinálom, hogy este adok neki fájdalomcsillapítót, 4-5 naponta változtatva, ami hatásos:Norami kúp, Nurofen kúp, Panadol szirup, Nurofen szirup....nekünk 3 hete tart ez a fogmizéria, nem kell minden nap adnom neki gyógyszert, szerencsére, de vannak rosszabb napjaink. Cataflam cseppeket is írt a gyerekorvos(extra vészhelyzetre), de abból még nem adtam neki. Kitartás!
Nagyon sajnálom a babákat a fogzás miatt! A GERMICID C kúpot nem próbáltátok? Annál nincs korlátozva, hogy mennyi ideig szabad adni a babának. De az orvos biztos megtudja mondani , hogy lehet adni a babáknak. Kitartás!
Ha kihányja a szirupokat, adj neki kúp formájában fájdalomcsillapítót(Nurofen), vagy van Mexalen kúp, Germicid-c kúp (ez nyugtató is, ezért csak végsõ esetben, ha már nem tud aludni se a fogzástól), a Dentinox gél csak akkor jó, ha épp töri át a fogat. Az én kisfiam is szenved, neki 4 örlõ jön alul felül (14 hós). Sok sikert!
Szia! A Cataflan cseppet én ajánlom, mi is nagyon szenvedtünk vele és csak az segített! Bár nekünk nagyon magas lázzal járt, de csak az enyhített szegény gyerek szenvedésén! Mert szenvedett! :-(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat és a bíztatást. A mi gyermekorvosunk azt mondta, hogy a Germicid C kúpot akkor lehet adni, ha már volt a babának lázgörcse.

Mit tegyek, hogy 15 hónapos kislányom végre egyen darabosat? Gyakorlatilag még mindig tápszeren él, megiszik cumisüvegből napi 1 l tápszert, plusz megeszik kanállal 100-200 ml bébiételt, de azt is csak a pépes állagút.

Eddig még semmi darabosat nem sikerült vele megetetni, pedig folyamatosan próbálkozom, a földön ülve eszem, hogy megkóstolhassa az ételemet, de csak belenyúl, szétkeni, szétdobálja, a szájába nem veszi. Anyukám egyszer próbált beletömni a szájába egy kis kenyérhéjat, hát hányás lett a vége. Ha valakinek volt hasonló problémája, kérlek írjon, mikor és hogyan oldódott meg.

Legjobb válasz: magától oldódott meg,de már 20 hónapos volt a fiam.addig minden nap kínlódtam,kínáltam neki a darabost,de nem sikerült.bár õ nem ivott ennyi tápszert.ennyi idõsen reggel 2 deci tejital,délben pépesített kaja a miénkbõl,uzsonna krémtúró,puding vagy joghurt,vacsora szintén fõtt kaja a miénkbõl.õ mondjuk a kekszet,kukit,ilyesmit elrágcsálta,de 20 hónaposan fogadta el a darabos fõtt kaját.kenyeret is megette 1,5 éves korától,virslit,felvágottat,sajtot is,csak a fõtt kaját nem

magától oldódott meg, de már 20 hónapos volt a fiam.addig minden nap kínlódtam, kínáltam neki a darabost, de nem sikerült.bár õ nem ivott ennyi tápszert.ennyi idõsen reggel 2 deci tejital, délben pépesített kaja a miénkbõl, uzsonna krémtúró, puding vagy joghurt, vacsora szintén fõtt kaja a miénkbõl.õ mondjuk a kekszet, kukit, ilyesmit elrágcsálta, de 20 hónaposan fogadta el a darabos fõtt kaját.kenyeret is megette 1, 5 éves korától, virslit, felvágottat, sajtot is, csak a fõtt kaját nem
Segíteni nem tudok, de ebbõl is látszik mennyire mások a gyerekek. Az én lányomnál pont fordítva volt, sehogy sem tudtam beletuszmákolni a pépes ételt. 4hónapos korától hozzátáplálunk, és kb 2hétig próbálkoztam nem sok sikerrel. Mindig rám fújta a kaját. Aztán ahogy hagytam benne darabokat egybõl megette. 1éves korától mindenevõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nekünk sajnos kezdettõl fogva gond van az evéssel. Kezdõdött azzal, hogy nem volt semmi tejem, 2 hétig próbálkoztam a szoptatással, de szegény kislányom épp csak éhen nem halt, 10%-ot lefogyott, és majdnem 4 hetes volt, amikor visszanyerte a születési súlyát. Sajnos azóta sem egy díjbirkozó, most 15 hónaposan 8, 5 kg. Folytatódott azzal, hogy amikor áttértünk a tápszerre, és végre rendes mennyiséget evett, nagyon elkezdett bukni. Emiatt orvosnál is voltunk többször, az ultrahangból megállapították, hogy refluxos, de nincs mit tenni, majd kinövi. A reflux miatt javasolták a minél korábbi hozzátáplálást, amit el is kezdtünk 4 hónaposan. De nem igazán haladtunk vele, legjobb idõszakában, úgy 11 hónaposan, napi 4-szer evett kb. 80 ml-t, de nem tudtunk kiváltani egy étkezést sem, mert nem evett annyit, mindig kapott utána tápszert. Aztán visszafejlõdött, valószínûleg azért is, mert a védõnõ tanácsára kipróbáltuk, hogy napközben nem adunk neki tápszert, ezt 1-2 napig bírtuk, mert csak hisztizett, nem evett, és ezért nem is aludt. 1 éves kora körül volt egy hónap, amikor szó szerint csak tápszert evett, pedig minden nap próbálkoztam a pépekkel. Most megint lassú javulás figyelhetõ meg, napi 1-2-szer eszik 80-100-120 ml-t, tegnap egy egész üveggel megevett! Valóban bébiételeket adok neki, nem házit, mert nincs idõm-energiám ezzel pepecselni, amikor úgyis olyan lutri, hogy épp hajlandó-e enni, és ha igen mennyit. Azért néha csinálok neki házi kosztot is, a sütõtököt és az õszibarackot nagyon szereti. Az biztos probléma, hogy hozzászokott a bébiételek nagyon sima állagához és egyen ízéhez. Várom a további válaszokat!
Segíteni nem tudok, a 13.10-esre reagálnék. A mi idõnkben már 6 hetesen elkezdték a hozzátáplálást, az öcsém mégsem volt hajlandó másfél éves koráig semmi darabosat megenni! Mivel akkor még nem volt üveges bébiétel, nem tudom, min élt, de anyu sokat meséli, mennyit szenvedtek vele. Aztán egyszer csak elfogadta. Szóval a jelenség régen is fennált, csak nem volt kismamafórum. :)
13:01es vagyok. Az én lányom is hasonló helyzetben volt. 2hónapos koráig tudtam szoptatni, hiába volt tejem nem kellett neki, és csak fogyott. Születése után fél kgmal kevesebbel jöttünk haza. Õ is refluxos, és hasfájós volt. Spéci tápszert evett. Orvosi javaslatra 4hónaposan elkezdtük a hozzátáplálást. Nekünk ez nagyon sokat segített. De a pépes kaja elsõ perctõl nem kellett neki. 10hónapos korától már majdnem csak azt ette amiket mi, ritkán fõztem külön. 1évesen áttértünk a tejre, és mindent megeszik. Most 1, 5éves nagylány.
És ha nem lenne annyira központi kérdés az evés?A kisfiam sem akart darabosat enni(bár Õ fiatalabb volt, jóval)de én nem foglalkoztam vele.Kapott azt amit megevett.Ha ettem akkor sem ültem le mellé.Fönt az asztalon volt a tányér, így elkezdte érdekelni a dolog, hogy mit nem lát.Aztán rájöttem hogy az én villámmal bármilyen kaja jó.A saját kanalával nem eszi meg a darabost.Már egy éves és mindent eszik.Szerintem kicsit kellene csökkenteni a tápszert, hátha az éhség elmozditaná a holtpontról.Na, nem megvonni tõle csak 1-1 deci-vel kevesebbet adni neki.De sajnos itt most lehetek okos látatlanban, az igazi megoldást azt ti fogjátok tudni kitapasztalni.
Én vagyok az off-oló. :) Ezért írtam 98%-ot. Nagyon sajnálom, hogy refluxos a babátok! :( Biztos ezért utálják az evést is. Az viszont eszembe jutott, hogy azt próbáltad, hogy kézzel csipegetsz neki? Akár vajas kenyeret? Vagy a fõtt krumliból is kézzel adsz neki kis falatkákat? Remélem lassan kinövi! (A refluxot is és, hogy darabosat nem kér.)
Szia! Az én babám 1 éves, de ugyanez van, mint nálatok, azzal a különbséggel, hogy õ mégcsak nem is refluxos, viszont nincs még foga... Én szoktam fõzni is, meg bébiételt is adni, de mindent totál turmixolnom kell, mert ha van benne egy pici darab, már öklendezik, és hány! Egy ideig én is paráztam, hogy "húúú, lemaradunk a többiekhez képest", meg ilyenek, de inkább turmixolok, mint hogy félrenyeljen, és megfulladjon... Tudom, segíteni valszeg nem tudtam, de legalább tudod, hogy nem vagy egyedül...?! :)
A gyümiket szereti turmixolva? Próbáltál már túróval (ami nem olyan gurulós, de mégis darabos (pl.: félzsíros OKÉ tehéntúró, ami papírba van csomagolva)) õszibarackot és/vagy ringlót és/vagy banánt összekeverni? Csak mert a túró ugye kicsit darabos, de a gyümi kellemesen sikamlóssá teszi.


Mit tegyek? Kislányom visít ha megpróbálom hasra tenni, éppen ezért még nem tartja a fejecskéjét, és a kitolást sem tudjuk így gyakorolni.1 percet sincs el hason, keserves sírásba kezd, 3 hónapos lesz jövő héten.

Legjobb válasz: ugyanez volt a mi kislányunknál is. õ kicsit hipotón volt, még most is gyengék az izmai. 3 hónapos korától vittük Dévény tornára, és minden nagymotorikus fázis kicsit késõbb jött el nála. Szerintem mutasd meg egy Dévényesnek. Lehet hogy azt mondja minden rendben és nektek nem is kell járnotok, csak valamivel lekötnöd a pici figyelmét mindig 1-2 perccel hosszabb ideig.

ugyanez volt a mi kislányunknál is. õ kicsit hipotón volt, még most is gyengék az izmai. 3 hónapos korától vittük Dévény tornára, és minden nagymotorikus fázis kicsit késõbb jött el nála. Szerintem mutasd meg egy Dévényesnek. Lehet hogy azt mondja minden rendben és nektek nem is kell járnotok, csak valamivel lekötnöd a pici figyelmét mindig 1-2 perccel hosszabb ideig.
Az enyém ugyanezt csinálja, 2 nap múlva lesz 3 hós. Én nem erõltetem. A babák 70%-a ezt csinálja. Amíg õ egyedül nem fordul hasra addig utálni fogja állítólag. Ha hasra teszem, 10mp múlva keservesen sír és utána 10 perc mire megnyugtatom. Hát nem tudom...majd jövõ héten megkérdezem a dokinénit, hogy mi van ilyenkor. Nekem nem vált be az sem, hogy magamon teszem hasra. Ugyanúgy sír akkor is. :-(
Probáld eleinte magadon hasra rakni, igy beszélni neki.Egy idö után megy majd külön is, de elöször itt is hajolj oda hozzá.
Egy ismerõsöm manója hasonlóan viselkedett, neki letapadtak az izmai, és fájt is neki, azért nem akart hason lenni. A védõnéninek az tûnt fel, hogy a pici csak ökölben tartja a kezeit, mint az újszülöttek. Neki fel kellett "tépni" az izmait.
Mi ez a Dévény??
Dévényi Anna, módszere, a mozgásban lemaradt gyerekek fejlesztése. A baj csak anyni azzal, ha nem fordul, nincs hason, nem mászik, majd csak feláll stb, h a baba idegrendszerének szüksége van ezeknek a mozgásoknak az elsajátítására. Egy gyógypedagógus
Ha a keze is ökölben van még, és ennyire tiltakozik hason, ne félj szakembertõl tanácsot kérni! Minden városban van már dévényes gyógytornász! Ne félj attól, amit mond! Minél elõbb segit neki, annál könnyebb megoldani a problémát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A keze ökölben is van, de ki is szokta nyújtjani az ujjacskáit, és akkor teljesen "lazák". Jövõ héten megyünk oltásra, akkor megkérdezem a doktornõt, hátha tud segíteni. :-((

Mit tegyek, hogy 1 hónapos kisfiam könnyen elaludjon napközben?

Este nincs vele gond, de nappal folyton csak ny?gl?dik, hiába van teljesen rendben minden ( kaja, pelus, hasika). Van, hogy egész nap csupán 3-4 órát alszik, de ezt is 20 perces fázisokban.

Legjobb válasz: na a mi babánk alszik nappal (mint most is :) ) és éjszaka nem. nekem azt tanácsolták, hogy délután ne hagyjuk aludni és akkor éjszaka fog. egyszer nem hagytuk este 6-tól 11 ig , és éjszaka aludt. na ez nem mindig jön be. sok sikert és minden jót. 1 hónapos kifiú anyukája

na a mi babánk alszik nappal (mint most is :) ) és éjszaka nem. nekem azt tanácsolták, hogy délután ne hagyjuk aludni és akkor éjszaka fog. egyszer nem hagytuk este 6-tól 11 ig , és éjszaka aludt. na ez nem mindig jön be. sok sikert és minden jót. 1 hónapos kifiú anyukája
Szia! Nekem két hónapos a kislányom, s õ sem alszik el napközben. Csak abban az esetben, ha a babakocsiban van, vagy pedig a hordozóban. S azt nagyon szereti, ha zaj van körülötte. Szereti a zenét, az állandó beszédet. Állandóan el kell foglalni valamivel. De minden baba más és más. Nálunk az éjszaka keserves, akkor nem hajlandó aludni. Ti hogy csináljátok? Jó babázást, sok sikert!
A mi két hónapos kisfiunk sem sokat alszik nappal, és egy hónaposan sem volt nagy alvó. Kb. úgy ahogy írtad, nálunk is az történt, és most sem alszik többet, sem másképp. Azt jelenti, hogy nekük ennyire van csak szükségük. Amúgy mi örülünk, hogy éjszaka jó alvó baba, és nappal is valahogy eltelik. Észrevettem, hogy ha többet foglalkozom vele jobban elfárad, így próbálok minél többször énekelni neki, játszani vele s mikor hagyom egyedül játszani, legtöbbször hagyok neki mit nézegetni, vagy zenét teszek, szóval mindig valami inger éri ami fárasztja. Igaz nem alszik hosszasan napközben, de éjszaka most már volt olyan, hogy 8 órát is aludt. De a 6ot mindenképp kialussza. Sok sikert, jó babázást!

16 hónapos gyermeketek mennyi ideig játszik egyedül? A lányom most annyira anyás, hogy 1 percre sem lehet elmozdulni, ha mégis akkor jön a sírás, a hiszti. Nem tudom mit tegyek? !

Legjobb válasz: Nem azzal van gond, hogy nem tudom megcsinálni a teendõket, az eddig is ment(fõzés, mosás, takarítás) Csak arra gondoltam, hogy 16 hónaposan egy fél órácskát egyedül is képesek játszani a kisgyerekek. Pl. néhány hónapja még nem volt gond játszott akár 1 órán keresztül is egyedül...

A kérdező hozzászólása: Nem azzal van gond, hogy nem tudom megcsinálni a teendõket, az eddig is ment(fõzés, mosás, takarítás) Csak arra gondoltam, hogy 16 hónaposan egy fél órácskát egyedül is képesek játszani a kisgyerekek. Pl. néhány hónapja még nem volt gond játszott akár 1 órán keresztül is egyedül...
Az én 16hónaposom is max.10-15percet van elegyedül.Reggel míg zuhanyzok a járókában el van a kedvenc meséjével, utána segít össze pakolni a lakást.Én is bevonom mindenbe és nagyon élvezi.Beviszi a spejzba az üres ásványvizes flakont, kihozza a cica kaját, segíti a mosógépbe pakolni stb.Amíg sepregetek õ is hozza a kis seprût és segít.Néha formabedobóik, vagy meg eteti a babáját, nézegeti a könyvét.Én hiába ülök le vele játszani ott hagy 2perc múlva és intézi a kis dolgait.Labdázni lehet vele, kergetõzni, bújócskázni.

3 hónapos babám az esti etetés után csak 1, 5-2 órával hajlandó elaludni. Mit tegyek, hogy hamarabb elaludjon?

Tegnap este 9 el?tt evett, bealudt szopizás közben, de kb. 20 perc múlva kipattant a szeme, elkezdett g?gicsélni...stb. A kiságyába betéve 20 perc fejemelgetés után már sírt. Ezután ölbe vettem, de ott se aludt el.11 után lehunyta a szemét az ölemben, cumival a szájában, de 10 perc múlva felébredt megint. Nyöszörgött nagyon. Végül újra adtam neki enni, és ekkor bealudt a cicin, majd beraktam az ágyába.Ja, és este 6-tól ébren volt, ezért nem értem, miért nem alszik el rögtön az esti etetés után.

Legjobb válasz: Nálunk ez nagyon változó. 11 hónapos a lányom, és szinte kéthavonta változik, hogy hogy alszik el. Régen bealudt evés közben, aztán sokáig nem (csak babakocsiban ringatv). Aztán újra evés közben, majd pár hétig újra csak babakocsiban. Most 11 hónapos, kb. 6 napja evés közben bealszik újra.

Nálunk ez nagyon változó. 11 hónapos a lányom, és szinte kéthavonta változik, hogy hogy alszik el. Régen bealudt evés közben, aztán sokáig nem (csak babakocsiban ringatv). Aztán újra evés közben, majd pár hétig újra csak babakocsiban. Most 11 hónapos, kb. 6 napja evés közben bealszik újra.
Szia! Én a helyedben megpróbálnám délután elõbb ébreszteni, szerintem ha este 6-ig alszik az sok.
6 hónapos a babám.azt vettem észre egy ideje, hogy délután alszik 3-4ig, megetetem játszunk vele stb....nincs napirendünk a nagyobbiknál sem volt.miután játszottunk vele 7 fél nyolcig elvan utána tisztába teszem megetetem és lekapcsolom a villanyt beteszem a kiságyba és rá 5 percre aszik is.az elsõ két három alkalommal volt sírás de nem foglalkoztam vele azóta rájött magától, hogy ez neki jó.most már igényli is.én is csodálkoztam.az enyém is 6 kór már kukorékol.
Nálunk is volt ilyen pár hete. Most 8 hetes a kisfiam. Mi rátértünk a 9:30-as fürdetésre. 10:15 körül legkésõbb szopizunk. Kb 11-re végzünk és azóta ismét cicin elalszik az esetek 90%-ában és le tudjuk tenni aludni. A maradék 10%-nál pedig leteszem, cumit adok neki és simogatom a hátát, amíg elalszik. Nálunk ez bevált. Illetve arra figyelünk, hogy az esti fürcsi elõtt se ne legyen túl fáradt, se nagyon éhes. Mióta ezeket kontrolláljuk, ismét elalszik szopi után rendesen. Sok sikert!

1 hónapos babám bőre szárad, főleg a lábszárán, és a feje tetején. Mit tegyek vele?

Fürdés el?tt gyógyszertári olajjal lekenem a hajlatait,majd gyógyszertári fürdet?vel fürdetem. Ti mit használtok, vehetek neki más terméket drogériában?

Legjobb válasz: szia.én a johnsons fürdetöt használom a fejére is vagy a neogranormon sampont és fürdés után gabi babaolajat kenek rá popsitörlövel nekem ez vált be lányom 1,5 honapos.sok boldogságot

szia.én a johnsons fürdetöt használom a fejére is vagy a neogranormon sampont és fürdés után gabi babaolajat kenek rá popsitörlövel nekem ez vált be lányom 1, 5 honapos.sok boldogságot
szrintem ekcéma
Az én 3 hónapos kisfiamnak is száraz a bõre, és Niveát használok ami nagyon bevált!Amúgy a Gabi fürdetõket ajánlom, azok nagyon beváltak.Régen minket is azzal fürdettek, és nagyon jó volt, nagyon finom illata is van.
Fürdés után olajozd be a feje búbjától a lába hegyéig. Mi kb. 1 hónapig a gyógyszertárival csináltuk, csak a baba tiszta olajszagú lett. Így áttértünk a Johnsonra. Ha egy kicsit kevesebb olaj érte, vagy kimaradt egy folt, az én fiam bõre is hámlott olyan száraz volt. Nem ekcémás, csak a víz nagyon szárít. Nyugi! Bármilyen olajjal kenheted, ami szimpi, csak elõször kis helyen próbáld ki, nem-e allergiás rá. Ha nem múlik egy nap alatt, vidd inkább orvoshoz. Boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Vettem nivea baba testápolót, az olajat nem szeretem, utánna ragad, kipróbálom, szerdán megyünk úgyis dokihoz, de hátha addigra rendbejön.
Sajna nekünk is ekkor kezdõdött atópiás a bõre, sõt valószínû ekcéma. Vagy kinövi vagy nem. Több tízezer Ft elkültése után a következõ "mûvelet" vált be: fürcsi elõtt gyógyszertári krémmel vastagon bemaszírozni. VASTAGON! 1 tégely nálunk 5-6 nap. Ezután gógyszertári bõrpuhító krém. HA bevörösödik és nagy száraz, vörös foltok jelennek meg, akkor gyógyszis /szteroidos/ krém, helyileg, vékonyan. Napközben ha épp nem kell krémezni hintõ valami egyszerû, minden mentes. Johnson felejtõs, fürdetõk szintén, illatos krémek szintén. Olajat nagy ívben kerõld, mert az erre hajlamos gyerekek bõrét kifejzetten szárítja. Pamut ruhák és vigyázz, hogy ne izzadjon be, mert attól is szárad.
Szia! Mi a gyógyszertári fürdetõt (Hydrofil-nonion) fürdéshez, és krémezéshez is használjuk. A gyerekorvosunk ajánlotta, és nagyon bevállt. Fürcsi után bekenem vele a bõrét, elég nehéz mert kicsit tapadós, de megéri. Szépen beszívódik, és finom puha lesz tõle a bõre. Szerintem jobb mint a drága illatos kütyük, ezek inkább úgyis a mi kedvünket szolgálják nem a babáét. Fontos hogy allergén mentes és jó hidratáló legyen a krém. Ez a legtöbb "nagy" márkáról nem mondható el.
Elõzõ vagyok! Három hónapos korig mindenképpen ajánlott a gyógyszertári fürdetõt használni, és testápolót is lehet felíratni a dokival. Nekünk az újszülöttkori hámlás is a fenti módszerrel múlt el. Lehet hogy a te babádnak is ez van!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kipróbálom!

Mit tegyek ha a babám 1 hónapos és cicifühhő lett? Állandóan szopni akar, de nem szopik, csak a szájában akarja érezni a cicit. A cumit próbáltam, nem fogadja el.

Napközben felóránkén akar enni ha ébren van, ezért próbálom altatni... Hogy tudnám leszoktani a cuclizásról és rávenni, hogy egyen ha cicin van?

Legjobb válasz: Nekem a babám olyan 2-3 hónapos korában fogadta el csak a cumit, addig fulldokolt tõle. Szerintem nem olyan nagy gond, ha ennyire az elején cumizza. Megnyugtatja õt a közelséged, az illatod. De, ha akadályoz abban, amit meg szertnél csinálni (házimunka pl) akkor meg lehet próbálni, hogy amint evett, még kicsit hagyod rajta punnyadni aztán elveszed tõle. Biztosan rossz lesz neki (ha csak nem bealudt) és sírni is fog. Eleinte talán 3/4-1 órát próbáld húzni az idõt, majd növeld. Amikor csak cicizik és nem szopizik is megy egy minimális mennyiségû tej hozzá. Nem lehet, hogy kevés, vagy nem elég tápláló neki? Rendesen étkezel? (Már bocsi, de pont a napokban olvastam errõl, ha a mama nem táplálkozik helyesen, a babához sem jut megfelelõ anyagok)

Nekem a babám olyan 2-3 hónapos korában fogadta el csak a cumit, addig fulldokolt tõle. Szerintem nem olyan nagy gond, ha ennyire az elején cumizza. Megnyugtatja õt a közelséged, az illatod. De, ha akadályoz abban, amit meg szertnél csinálni (házimunka pl) akkor meg lehet próbálni, hogy amint evett, még kicsit hagyod rajta punnyadni aztán elveszed tõle. Biztosan rossz lesz neki (ha csak nem bealudt) és sírni is fog. Eleinte talán 3/4-1 órát próbáld húzni az idõt, majd növeld. Amikor csak cicizik és nem szopizik is megy egy minimális mennyiségû tej hozzá. Nem lehet, hogy kevés, vagy nem elég tápláló neki? Rendesen étkezel? (Már bocsi, de pont a napokban olvastam errõl, ha a mama nem táplálkozik helyesen, a babához sem jut megfelelõ anyagok)
Cumi Ideális esetben tehát a baba szopizási igényét teljes mértékben a cicin elégíti ki. A cumi amellett, hogy cumizavarhoz, szopizási problémákhoz vezet (különösen az "anatómiailag formázottak"), mivel egészen másfajta ingert okoznak a szájban, egészen másképp kell a babának a szájában tartania, a tejtermelés visszaesését is okozhatják. Ugyanis ha a baba idõnként cumit kap, ahelyett, hogy mellre kerülne, nem tudja elég tej termelésére késztetni a mellet. Ez különösen növekedési ugrások idején okozhat gondot. A mell azonban sosem teljesen üres, tehát komfortszopizás idején is jön belõle némi tej. Egyes babák ezt nehezményezhetik, mivel már pukkadásig laktak, csak épp még szopiznának. Vannak babák, akik ezt úgy oldják meg, hogy ilyenkor a fölösleges tejet kifolyatják a szájukból. Más babák viszont kellemetlenül érzik magukat a folyó tejtõl. Nekik segíthet, ha ilyenkor az "üresebbik" mellre tesszük rá õket. Ha ez sem válik be, akkor odaadhatjuk szopizni a tiszta, rövidre vágott körmû ujjunkat, ezen általában meg szoktak nyugodni. Az ujj sokkal jobban hasonlít a cicire, mint a cumi, így nem okoz cumizavart. Ezek a babák általában hamar fölfedezik az ujjukat, és utána azt szopizzák. Az ujjszopós babák azonban mindig jelentkeznek, amikor ténylegesen tejre van szükségük, tehát nekik nem lehet "betömni" a szájukat az ujjacskával. Mindamellett tehát, hogy a hétköznapi életben nem javasolható a cumi használata, egyes terápiás esetekben beválhat, pl. olyan babáknál, akiknél gyenge a száj körüli izmok tónusa tornázásra, vagy huzamosabb idõt inkubátorban tölteni kényszerülõ babáknál fájdalomcsillapításra. Csak cumizik a cicin" Gyakran intik az édesanyákat arra, hogy ne hagyják, hogy a babájuk cumizzon a cicin... Amikor a baba szopizik, megkülönböztetünk nutritív, azaz táplálékfelvételre szolgáló, és nem nutritív, ún. komfortszopást. Ez utóbbira szokták azt mondani, hogy csak cumizik. A közhiedelemmel ellentétben ennek a cumizós szopizásnak is nagyon fontos funkciói vannak. Egyrészt a babának nagyon erõs igénye a szopizás a táplálkozáson túl is. Ilyenkor megnyugtató, ellazító hatású anyagok szabadulnak föl benne, ez jó érzés neki. És hát a cumizásnak a természetes helye az édesanya cicije, nem a gumicumi! Fontos észben tartanunk, hogy a cumit a valamilyen okból szopizni nem tudó babák számára találták ki az anyamell helyettesítésére. Az igény szerint szoptatott, komfortszopizni hagyott babák között nagyon kevesen vannak, akik cumit igényelnének vagy az ujjukat szopnák. Másfelõl az édesanyában is termelõdnek ilyenkor olyan anyagok, amik ellazítják a mamát. Sokan tapasztalják, hogy szoptatás közben ugyanúgy elbóbiskolnak, elálmosodnak, mint a kisbaba. A komfortszopizás a tejtermelés szempontjából is fontos, hiszen minél tovább van mellen a baba, annál több ingert kap a mell, és így annál több tej termelésére érez késztetést. Végül a baba szempontjából még egy nagyon fontos funkciója van: a komfortszopizás segít fölszabadulni azoknak az emésztõenzimeknek, amik megemésztik az elõzõleg elfogyasztott tejcsit.

Mennyit alszik a 3 honapos babátok és hogy oldjátok meg asétát mikor mentek (de. -du. ), mennyi idöre? A fiam mindig sir ha sétálni megyünk 20percet legalább de volt hogy az 1 orás sétát végisirt mit tegyek?

3 honapos de soha nem volt oda asétáér mikor kicsi volt még elég sokat aludt séta közben de 1honapos kora ota 3/4ora után felébred és sir,probáltam kevesebb,több ruhát adni de nem jo és miota ezek a hidegek vannak az elsö 20 perc sirás aztán vagy alszik vagy nem.De igazán nem tudom mikor kéne vinnem sétálni mert reggel 9körül kel eszik 1,5ora mulva(mire átöltöztetem,szik)már nyügös álmos elalszik 1ig aztán evés és 2ora mulva alszik 1-2orát addigra már etste van sötétbe meg nem szeret még annyira sem sétálni(talán fél a sötétöl hiába a közvilágitás),mit tegyek már gondoltam hogy melege van a bundazsákba de csak bady és plüss rugi van alatta de akkor mit adjak rá mert igy is forro a gyerek pedig csak lábzsák van rajta.

Legjobb válasz: Eleinte a mi babánk is imádott sétálni,de most hogy hidegebb van,és több ruha kell-egyszerûen nem akar aludni a babakocsiban.Én is próbáltam több kevesebb ruhával-de semmi,nézeget és egy idõ után hely hiány miatt sír.Igaz õ még csak kicsivel több mint 2 hónapos.Mi olyan 11-és 14 óra között sétálunk,fõleg ha süt a napocska,attól függõen mikor ébred meg.Bár mostanság az a csoda,ha egyáltalán elalszik.Nem tudom hogy a hidegtõl van e,vagy hogy már bizsereg a foga helye

Eleinte a mi babánk is imádott sétálni, de most hogy hidegebb van, és több ruha kell-egyszerûen nem akar aludni a babakocsiban.Én is próbáltam több kevesebb ruhával-de semmi, nézeget és egy idõ után hely hiány miatt sír.Igaz õ még csak kicsivel több mint 2 hónapos.Mi olyan 11-és 14 óra között sétálunk, fõleg ha süt a napocska, attól függõen mikor ébred meg.Bár mostanság az a csoda, ha egyáltalán elalszik.Nem tudom hogy a hidegtõl van e, vagy hogy már bizsereg a foga helye
Ja és csak 1 rövidujjú body egy vékony pulcsika harisnya kisnadrág és egy vastag kabát van rajta.a babkocsi meg ki van bélelve egy pléddel, rajta egy lábzsák, azon belül egy pólya és így megy bele a gyerek.Az egész meg le van takarva egy takaróval meg a kocsi takarójával-és garantáltan így se fázik
Az én kisfiam is 3 hós és õ is egy ideje már nem annyira szeret sétálni. Itthon nagyon jól elvan a babakocsiban, de ha felõltöztetve rakom bele, rögtön elkezd keservesen sírni. Van amikor már megnyugszik amikorra leérünk a lifttel, de van hogy még vagy 10 percig sír az utcán. Én sem öltöztetem túl szerintem, vékony rugira adok egy kardigánt, meg egy termo kisnadrágot, beledugom az overálba és betakarom.Szerintem annyi ruha kell rá, amit írtál. Az enyém reggel 7-7.30 kor kel, alszik egy fél órát 9-10 közt, utána eszünk és olyan 11 körül megyünk sétálni. Ilyenkor nem viszem mindennap le és ha megyünk csak 10-15 percre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!