Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek, édesapám (24 db)

Mit tegyek? Édesapám 71 éves és feledékeny. A barátja elcsalja a nyugdíját és szinte semmi se marad neki, de elfelejti.

Legjobb válasz: Vedd el te apádtól és oszd be neki,vásárolj be neki, kérdezd meg mire van szüksége stb. Ha van ismeretséged veresd el a barátját.

Vedd el te apádtól és oszd be neki, vásárolj be neki, kérdezd meg mire van szüksége stb. Ha van ismeretséged veresd el a barátját.
Írass alá édesapáddal egy postai meghatalmazást, miszerint te veheted át a nyugdíját, és akkor te adsz neki amennyi kell. Mi is így csináljuk a 82 éves apósommal. Ami megmarad, azt berakjuk a számlájára (neki megas a nyugdíja hálistennek). Vagy intézzétek el, hogy utalva kapja, és használjon kártyát, igy nehezebb lesz tõle kp-t kicsalni.
22.40-es! Ez a megoldás, nincs is errõl tovább mit beszélni.
Mármint a második 22.40-es! :)
Köszi! :) Tapasztalatból írtam, úgyhogy bevált módszer(ek) ezek. :)
Az én apám még csak 58 éves, de már most feledékeny, és még a hallása se jó, de rajta nem lehet segíteni, mert okosabbnak gondolja magát mindenkinél. Ha a papád elfogadja a segítséged, akkor figyelj oda rá jobban.
most mi bajotok van az elveretéssel? én is tapasztalatból mondom, h hatásos megoldás:D
Elõzõ válaszoló vagyok.:) Hát elég szomorú, hogy ilyen módszerekhez kell folyamodni. A "barátok" már csak ilyenek.... És nemcsak a barátok. Néha a rokonok is. Kihasználni egy beteg-feledékeny-alzheimer-kóros beteg embert... Áááá, sajnos ilyen világot élünk. Nem is találok rá szavakat. Még jó, hogy a kérdezõ egy - valószínûleg - megbízható emberke.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok hasznos tanácsot. Én is azt érzem h elveretném a barátját, mert olyan szemtelenûl jár utána és csalja el vásárolgatni. Számlára jön a pénze és bankkártyával vásárolgat.Havi 160 ezer a nyugdíja és magának semmit sem vesz a kenyeren és felvágottan kívûl.Plussz a napi kávéja.Se rezsi se semmi. Én sose vettem el a pénzét és nem tudom hogy mondjam neki nehogy megharagudjon.

Mit tegyek? Elmondjam édesapámnak hogy mi van? Édesapam mit tudna csinalni?

A szüleim elváltak lassan 8 éve.Kezdem élni a tini korszakomat s ezt édesanyám ugy éli meg mintha nem is tudom mi történt volna! Minden kis dologért kiakad s megvert a múltkor is ugy hogy még rugdosott is! Nem tudom mit tegyek!Nem akarom édesanyamat megbantani de el szeretnek költözni!

Legjobb válasz: Kérdezõ, bármit is tettél, tök mindegy, egyáltalán nem normális egy gyereket verni meg rugdosni. És igen, szólj apukádnak mihamarabb, hátha észhez tudja téríteni anyukádat... Megkérdezheted apukádtól azt is, hogy tudnál-e vele élni, ha vállalja, és te betöltötted a 14-et, akkor praktikusan te döntesz.

Kérdezõ, bármit is tettél, tök mindegy, egyáltalán nem normális egy gyereket verni meg rugdosni. És igen, szólj apukádnak mihamarabb, hátha észhez tudja téríteni anyukádat... Megkérdezheted apukádtól azt is, hogy tudnál-e vele élni, ha vállalja, és te betöltötted a 14-et, akkor praktikusan te döntesz.
Hát, attól is függ hogy csak a semmiért rugdosott meg, vagy valami rosszat csináltál. De, amúgy kérdezd meg apukádat, mert alapjáraton az se a legértelmesebb ha megrugdosnak.
Mit tettél, amiért megvert? Mi történt?
Mindenképpen mondd el, egyáltalán nem normális egy gyereket megrugdosni. Lehet, hogy apukádnál jobb helyed lenne.
A kérdező hozzászólása: Állítolag azt mondtam a telefonba hogy õ hülye. Ami egyáltalán nem igaz. De szerintem ha ha azt mondanám sem érdemelném meg a rugdosást, hiszen ez ebben a korban természetes, és komolyan sem gondolnám.
Ezért rugdosott meg?????? Ez túlzás.Ezért nagy hülyeség megrugdosni valakit. Mással is elõfordult már, és tényleg, nem gondolod komolyan.

Mit tegyek, hogy anyósom ne tegye tönkre a párom kapcsolatát az édesapjával?

Régen elváltak, sok évig nem beszélt apa a fiával, mert anyós eltiltotta az apát a fiától. Most végre kibékültek és beszélnek, páromra rendkívül jó hatással van, hogy végre kitudja valakinek beszélni magát és legalább az egyik szül?jére számíthat. (azt nem írnám le, miért nem számíthat az édesanyjára, hosszú lenne)

Legjobb válasz: Ne te,hanem a párod tegye "helyre" az anyját!

Ne te, hanem a párod tegye "helyre" az anyját!
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt kéne. Csak ez nem olyan egyszerû dolog.
A párodnak meg kell értetni az anyjával, hogy attól függetlenül, hogy jóban van az apjával, még nem jelenti azt, hogy az anyját nem szereti.
A kérdező hozzászólása: Ezt már próbáltuk.
Én megértem, hogy nem tetszik Neked az anyósod viselkedése, viszont valahol nem a Te dolgod. Annyit tehetsz, hogy egyszer elmondod a férjednek hogy hogyan látod a dolgot. Aztán a férjed vagy megfogadja vagy sem. Felnõtt embereket sajnos néha hagyni kell, hogy a saját hülyeségük levét megigyák. Esetleg beszélhetnél az apóssal, hogy az anyós hogyan keveri a szart ellene, hogy tudja mi ellen kell védekeznie.


Elkeseredett asszony vagyok van két beteg tesvérem és még ráadásul az édesapám is beteg a testvérem 13 éve beteg és édesanyám ki van készülve nincs senki segítségem! Mit tegyék?

Válaszotokat előre is köszönöm !

Legjobb válasz: Mégis mire gondolsz hogy mit kéne tenned?? A testvéreid, apukád idõvel meggyógyulnak vagy az orvosok segítenek nekik. A betegségüket nem tudod megszüntetni.. Anyukádnak segíthetsz hogy egy kisebb teher leessen a válláról, így neki is könnyebb lesz elviselni a nehéz idõket.. Mást nem tudsz csinálni..

Mégis mire gondolsz hogy mit kéne tenned?? A testvéreid, apukád idõvel meggyógyulnak vagy az orvosok segítenek nekik. A betegségüket nem tudod megszüntetni.. Anyukádnak segíthetsz hogy egy kisebb teher leessen a válláról, így neki is könnyebb lesz elviselni a nehéz idõket.. Mást nem tudsz csinálni..

Édesapám nem engedi meg, hogy levágjam a bajszam, mit tegyek? SOS

10-be megyek és hétf?n kezd?dik a suli, megyek vissza a bennlakásba.Sokat szívattak a bajszam miatt de apám azt mondta ha levágom akkor végeztem vele, költözhetek el,stb hülyeségek.Most jön egy csomó 9-es csaj és nem akarok ápolatlannak t?nni.Mit tegyek?? Tanácsok?? Kérlek segítsetek!!!!!

Legjobb válasz: Fogod bevajazod vastagon a bajszot, azt lekanyarintod, nem kell apád engedélyére várni mert még jövõre is Rákóczi bajuszú leszel.. Agyonverni csak nem fog, ha jön a dumával hogy mit mondtam neked hogy le ne merd borotválni, akkor mondd neki hogy nem csinálsz magadból ennyi idõsen hülyét hogy bajusszal mászkálsz Mi lesz még ha a fütykösrõl jön lefelé a szõr?:)) arra kíváncsi lennék Sok sikert 20/F

Fogod bevajazod vastagon a bajszot, azt lekanyarintod, nem kell apád engedélyére várni mert még jövõre is Rákóczi bajuszú leszel.. Agyonverni csak nem fog, ha jön a dumával hogy mit mondtam neked hogy le ne merd borotválni, akkor mondd neki hogy nem csinálsz magadból ennyi idõsen hülyét hogy bajusszal mászkálsz Mi lesz még ha a fütykösrõl jön lefelé a szõr?:) ) arra kíváncsi lennék Sok sikert 20/F
Borotváld le nyugodtan, emiatt nem fog kidobni, fõleg hogy nem is teheti meg mivel gyerek vagy... nem dobhat csak úgy ki akkor sem ha akarna.
Na ezt kapd ki:D ugy látszik, ehhez már nincs mit hozzá tenni...felnõtt a kisfiu....;-)
Szerintem meg kéne ezt beszélned édesapáddal. Mivel érvel, miért nem szeretné, ha leborotválnád? Neki van bajusza? Mondd meg neki õszintén, hogy neked ez kellemetlen, és jobban éreznéd magad csupasz arccal. Elvégre kamasz vagy, ha nem akarsz szõrbundát az arcodra, lassan el kell kezdened borotválkozni, ez a normális. Amúgy kutya legyek, ha értem, hogy aki még csak most megy 10.-be, az miért borotválja a fanszõrzetét... Ha még csak nem is látja senki... De biztos öreg vagyok már ehhez. 29/N
Mondd azt apukádnak, hogy a lányoknak akarsz tetszeni! Ha õ is biztat a lányokkal való ismerkedésre, akkor ez beválhat!
A kérdező hozzászólása: A hónaljam borotválom ezt tudja és a fütykösömöt is ezt nem és nem is mondom meg ez már intim dolog.
Hát én félnék a helyedbe, nehogy tényleg elküldjön otthonról:D Bár sztem orvoshoz kéne fordulnia apádnak!:D
A kérdező hozzászólása: Igen neki van.És azért borotválom ott lent mert milyen lenne nagy bundával dugni?! :)

Eltelt 7 év Édesapám halála óta és én még mindig Anyámat okolom érte. Mit tegyek?

Édesapám az utóbbi években rengeteget ivott és ez vitte el. Amikor bekerült a halála előtt a kórházba 2 hétig altatták és az orvosok megmondták, ha még egyszer az alkoholhoz nyúl akkor végzetes lesz. Amikor haza jött a kórházból Anyám rábeszélte, hogy egy sörtől nem lesz baja... ami nem csak egy lett, hanem egyre több... Én mindössze 15 éves voltam mikor Õ meghalt. Eltelt azóta 7 év és Anyámat okolom Apám halála miatt, mert egy alkoholistát nem beszélünk rá az alkoholra... Nem tudom túl tenni magam rajta... főleg azért sem, mert Anyámnak azóta új pasija van és a temetőbe egy szál virágot nem visz ki Apám sírjára, akivel 18 évet leélt, ha szóba jön Apa, Õ eltereli a szót és ez rettenetesen bánt. Már annyira, hogy a napokban ismét Apámmal álmodtam, hogy koporsóban fekszik és a kezembe nyomnak egy papírt, hogy nem természetes halált halt, hanem van felelős a haláláért. Már a tudatalattimban is ez van és már lelkileg nem tudom elviselni ezt a terhet. Már a munkahelyemen is sírva fakadok ez miatt. Nem tudom mit tudnék tenni. Nem megy a felejtés... :(

Legjobb válasz: Ez elég szomorú hogy az alkoholista apádat többre tartod mint az anyukád. Nem tudhatod mi volt közöttük, lehet verte õt, lehet csak lelkileg terrorizálta.. Honnan tudod hogy anyukád beszélte rá? Ott voltál, láttad, hallottad? Mellesleg nem hiszem hogy annyira rá kellett volna beszélni.. Ha alkoholt ivott, annak ellenére hogy közölték vele hogy bele fog halni, akkor nem is igazán akart õ tovább élni. Hidd el, jobb hogy így történt, mint hogy végignézd egy alkoholista agonizálását éveken keresztül.

Ez elég szomorú hogy az alkoholista apádat többre tartod mint az anyukád. Nem tudhatod mi volt közöttük, lehet verte õt, lehet csak lelkileg terrorizálta.. Honnan tudod hogy anyukád beszélte rá? Ott voltál, láttad, hallottad? Mellesleg nem hiszem hogy annyira rá kellett volna beszélni.. Ha alkoholt ivott, annak ellenére hogy közölték vele hogy bele fog halni, akkor nem is igazán akart õ tovább élni. Hidd el, jobb hogy így történt, mint hogy végignézd egy alkoholista agonizálását éveken keresztül.
Lehet, hogy tudta. Eszméletlen teher egy alkoholistával együtt élni, és ne haragudj, de akit kórházba szállítanak, meg hetekig altatnak, az már nem az a szint, aki leállna bárkinek a "két szép szeméért" - ha már a tizenéves gyermekéért és a feleségéért nem tette.
apám alkoholista volt és a párom apja is pontosan tudom milyen teher mert a párom is majdnem az lett egész gyerekorom ráment az apámra és a fiatal felnõttségem meg az apósomra kegyetlenség ezt mondani, de örülök h meghaltak anyám szinte újra fiatal lett és végre él és mosolyog ölel szeretget minket elõtte alig szólt hozzánk mindig búskomor volt veszekedett velünk de neked az a tanácsom h menj orvoshoz nem jó amiket gondolsz
Édesapád döntése volt...és az õ kettejük közötti párbeszédet nem ismerhetjük, legalábbis arról nem írsz, kehet, hogy te hallottál valamit, de annak már volt elõzménye is. Édesanyáddal errõl beszéltél?....Ne engedd neki, hogy elterelje errõl a szót, hiszen a te lelki megnyugvásodról van szó. Lehet, hogy nagyon egyszerû a magyarázat, amibe te így bele fogsz csavarodni, ha nem deríted ki az igazságot...
Nyilván tudta anyud, hogy mit mond neki és miért. Egy alkoholistával élni nem egy leányálom.
Sajnos nem tudok a kérdésedre válaszolni, de kötelezettségemnek érzem hogy leírjam neked ezt: Õszinte részvétem, szívbõl sajnálom, erõt és kitartást kívánok neked! Hihetetlen amit végig kell csinálnod!
Szerintem sürgösen menj pszichológushoz, mert ha igy folytatod, rövidesen megbolondulsz. Ez nem mormális, amit csinálsz meg gondolsz, professzionális segitségre van szükséged.
Gondolj csak bele...Ha apud annira ivott, azt szószerint el is kellett viselni éveken keresztül. :( Sajnálom ami történt. Próbáld magad ezen túltenni.Ha nem megy, kérj segítséget.
A kérdező hozzászólása: Nyilván tudta, hogy ezzel a halálba kergeti???
A kérdező hozzászólása: Na ezt most fejezd be!!! Itt voltam!!! Hallottam!!! Mindent az ég világon!!! Àllandoan tömte a fejét minden butasággal! Anya is ugyan ugy megitta az italt. 20 éve nem dolgozik! Még Apa élt és dolgozott ugy várta haza mint a messiást hogy mehessenek a kocsmába! Leszart engem is meg a tesomat is! Ütött vágott minket, Apa soha egy ujjal nem nyúlt hozzám! Õ mindig csak védett! Akármikor összevesztek mindig Anya kezdte, neki ment Apának, tépte a haját, de Apa akkor sem ütötte meg õt soha. Õ nem egy anya!!!
A kérdező hozzászólása: Betöltöttem a 18 at elkellett mennem dolgozni, mert Anya lusta volt! Èn tartottam el addig amig oda nem költözött a mostani pasijához!!"
Oké akkor csatlakozom az elõttem szólókhoz. Pszichiátria, de sürgõsen, ha így folytatod ön- és közveszélyes leszel! Valami nincs rendben ott benn, és ezt nem bántásból mondom, de ha nem fordulsz segítségért záros határidõn belül, nem is olyan sokára találkozni fogsz apukáddal!
Ha anyukád is alkoholista volt, és ugye neki nem kezelték, persze, hogy elbagatelizálta az orvosi utasítást, hogy apád ne igyon. Nem védem anyádat, mert szerintem lényegében tényleg az õ hibája, de ha belegondolsz õ is beteg volt. Õ sem tudta megállni. Csak folytatni akarta az apáddal közös ivászatot. Persze ez nem jó, de meg kell tanuld elfogadni a dolgot. Ha nem megy, akkor irány a pszichológus, vagy a rendõrség, már ha szerinted anyád okozta.
Öszintién nem az történt hogy apád elvonási delériumban az alkoholért szó szerint remegve obégatott anyádnak hogy inni akar mire anyád felajálott neki 1 poharat amibõl aztán tíz lett de nem anyád miatt hanem mert apád néz szembe a tényel egy önzõ, felelötlen alak volt aki le'arta mi lesz vele mi lesz veletek. Csak az érdekelte ami minden függöt a saját pillanyatni jóléte.
Egy budhista bölcsességet mondok. Vésd az agyadba, és ha rád tör, hogy anyukád mit tesz és mit tett, ezt mondogasd magadban: Lám, nem kell ítélkezned, akkor nem lesz mit megbocsátanod.
"Apámmal álmodtam, hogy koporsóban fekszik és a kezembe nyomnak egy papírt, hogy nem természetes halált halt, hanem van felelõs a haláláért. Már a tudatalattimban is ez van..." Ha ezt álmodod, akkor tényleg nagyon mélyen mar belül az egész. Ideje volna elmenned pszichiáterhez vagy pszichológushoz, mert nagyon úgy tûnik, hogy a gyászt nem tudtad feldolgozni. Neked számít a legtöbbet az, hogy mi lesz belõled késõbb, hogyan tudod a veszteségeket feldolgozni, amelyek majd idõvel téged is érnek (nem csak a tényleges halál a veszteség). Ne édesanyáddal törõdj - az õ lelki egésszége az õ dolga -, hanem csakis magaddal. Keress meg szaksegítõt! A gyászcsoport nem jó, mert ez nem friss gyász, hanem régi, és biztosan torzult. Ilyenkor szaksegítségre van szükség, aki pontosan tudja, hogy egy ilyen betokozódott fájdalmat hogyan lehet kicsellózni az emberbõl.

A barátomnak tegnap halt meg az édesapja, és nem tudom ilyenkor mi a teendő nekem is halt már meg valakim. Most itt vagyok nálunk az anyával és vele, de nem tudom meddig illik vagy hogy mit tegyek. Egyátalán itt kéne lennem?

Legjobb válasz: Azt írod: ... itt vagyok nálunk ... tehát õk vannak tinálatok, vagy te vagy õnáluk? Ha õk vannak tinálatok, nem rakhatokód ki õket, próbáld vígasztalni õket, már amennyire ilyen helyzetben lehet, és biztosítsd arról a barátodat, hogy bármikor szüksége van rád, csak szóljon nyugodtan. Ha te vagy õnáluk, akkor kívánj részvétet a barátodnak is és az anyujának is. Mondd el, ha bármiben tudsz nekik segíteni, csak szóljanak nyugodtan, rád számíthatnak. És gyere el tõlük, sokáig ne maradj.

Azt írod: ... itt vagyok nálunk ... tehát õk vannak tinálatok, vagy te vagy õnáluk? Ha õk vannak tinálatok, nem rakhatokód ki õket, próbáld vígasztalni õket, már amennyire ilyen helyzetben lehet, és biztosítsd arról a barátodat, hogy bármikor szüksége van rád, csak szóljon nyugodtan. Ha te vagy õnáluk, akkor kívánj részvétet a barátodnak is és az anyujának is. Mondd el, ha bármiben tudsz nekik segíteni, csak szóljanak nyugodtan, rád számíthatnak. És gyere el tõlük, sokáig ne maradj.
ha már ott vagy szerintem nem a telefont kéne nyomkodnod ha nagyon feszült a légkör és nincs kedve beszélgetni a barátodnak akkor ne maradj sokáig
Bocsi! Szóval: ... nem rakhatod ki õket ... (Ezek a billentyûk!)
legyél vele õszinte. mondd neki, hogy zavarni nem akarod, de ha akarja, hogy ott legyél maradsz
A kérdező hozzászólása: Az anyáéknál vagyunk, de néha kellemetlen. Együtt vagyunk 2 és fél éve de mégis olyan mintha nem idetartoznék. A fiu 32 és én 18
Kis korkülönbség. Szerintem kérdezd meg tõlük, hogy hogy gondolják, hogy maradj, vagy inkább hagyd õket. Van testvére a barátodnak? Hogy halt meg? Mármint hirtelen vagy betegségben?
Szia. Nem tehetsz semmit, van hozzá joga, mivel közös felügyeleti jog van.
A kérdező hozzászólása: És akkor a kislány 18 éves koráig meg sem mozdulhatok? Én ezt nem hiszem el, mert nekem azt mondták, hogy mehetek, ebbe nem szólhat bele.Nekem ezen a megélhetésem múlik.Akkor ha nem mehetek kérem azt a havi fizetést tõle, amit ott keresnék!
Menni mehetsz bárhová, de amíg közös a felügyelet, addig elveheti a gyermeket!

20 éves lány vagyok, orvostanhallgató, édesapám állandoan veszekedik velem semmi ok nélkül. Mit tegyek?

folyamatosan kiabál velem meg anyuval,mindketten probáljuk nyugtatni de nem hat rá semmi, nem tetszik semmi amit mi csinálunk de tényleg ok nélkül teszi, már nem birom,érzem,hogy olykor kifutnák a vilagból, nagyon el vagyok keseredve, a barátomat sem fogadja el és félek hogy e viselkedés miatt elveszitem öt.Adjatok vmi tippet mit tehetek?elköltözni meg nem tudok, mert a szüleim tartanak el az egyetem miatt, meert mellette nem tudnák dolgozni is.Pszihológushoz nem megy, mert azt állitja hogy ? nem hülye és ne küldjük oda

Legjobb válasz: A másik gond meg az, hogy 20éves vagyok és csak úgy mehetek el vhova ha elkérezek és elenged, 20évesen ez nagyon ciki, mit tudnák tenni,hogy megváltozzon, próbáltam beszélni vele de csak visszakiabál

A kérdező hozzászólása: A másik gond meg az, hogy 20éves vagyok és csak úgy mehetek el vhova ha elkérezek és elenged, 20évesen ez nagyon ciki, mit tudnák tenni, hogy megváltozzon, próbáltam beszélni vele de csak visszakiabál
Én vagyok az a gyanakvó válaszoló, aki a választ kérte. Mint írtam, én minden Neked válaszolót pozitívra értékeltem, úgy találtam, és most is úgy vélem, hogy õk megértõek, és segítõkészek voltak. Valóban vannak olyanok, akiknek az a szórakozásuk, hogy mindenkit lecikízzenek. Hidd el, hogy én nem tartozom ezek közé! De a kérdezõk között is nagyon sok van, aki csak, hogy szerepeljen azért jön erre az oldalra, valójában nem a segítségért. Sokszor nem valósak a kérdések, sõt a kérdezõk sem! Ezeket kéne kiszûrni, és akkor sokkal hasznosabb lenne itt megtárgyani a dolgainkat. Így, ha nem volt igazam, akkor elnézésedet kérem, otthon pedig békességet kívánok!
A kérdező hozzászólása: Elnézést a helyesitásért és a nákozásért, mivel nem vagyok teljesen magyar nemzetiségü igy ejtek hibát és ha nem lenne igaz amit irok akkor nem fárasztottam volna magam a megirással.én csak segitséget kértem de látom vannak olyan személyek is akik kritizálni is jól tudnak, csak nem tudom akkor miért nem hallgatnak vele, nem erre számitottam egyes személyektöl, akik meg probáltak segiteni és együttéreztek velem azoknak nagyon köszönöm.Szomorú hogy egyes személyek csak azért jönnek fel erre az oldalra hogy kritizálják és lenézzék a másik személyt, sajnos hogy ilyen helyzetbe került a világ s ez csak romlani fog....
Az összes, erre a kérdésre válaszolót pozitívan értékeltem! Bennük a jó szándék megvolt, de lehet, hogy kicsit meg lettek vezetve! Visszakérdezek: > Biztos, hogy az Apuban van a hiba? > Nem lehet, hogy a kérdésedben 'csúsztatsz' egy kicsit? > Biztos, hogy orvostanhallgató vagy? Én ellentmondásokat látok: A nyák-olás egy dolog, de a pongyola fogalmazás...? Ez ellentmondani látszik, a magyar felsõoktatásba való való bekerülés szigorú feltételeinek! Apád veszekedéseinek, már ha vannak, biztos semmi oka? Nem lehet, hogy Neked kéne pszihológushoz menned? Állok a pontozás elé, de inkább a válaszodat olvasnám!
Szia! En is ebben a helyzetben voltam anno! Nekem apukam ivott, es emiatt voltak a csaladi balhek! Persze o nem dolgozott, ami penze volt, azzal rogton a kocsmaba ment! En is egyetemre jartam , de feladtam :-(( Elkezdtem dolgozni, megismertem a paromat, es elkoltoztem! Meglett a nyugalmam! Azota kulfoldon dolgozunk, apukam azota mar meghalt! Anyukamnak uj kapcsolata van! DE! Azt, hogy akkor feladtam, a mai napig nagyon banom! Szoval, ha egy mod van ra probalj meg dolgozni az egyetem mellett, es koltozz el otthonrol, amint lehet, de semmikeppen ne hagyd ott a sulit! Pusszant sorstarsad!
Nem tudnál kollégiumba menni? Nem tudsz vele mit csinálni és anyukádnak sem kellene tûrnie! Nagyon sajnállak, de mivel általában egy ilyen ember nem változik meg csak a másik fél tud változtatni. Beszélj vele ha le tudtok ülni. Mond meg neki, hogy figyelj apa nagyon bánt, rosszul esik, hogy így viselkedsz velem, felnõtt nõ vagyok és nem érdemlem meg ezt a fajta bánásmódot.Mondja el ha v.mi problémája van.És szólj neki, hogy te szereted a barátodat úh.ne riassza el!
Szerintem simán elmehetnél dolgozni a suli mellett és összeköltözhetnél a barátoddal. 20 éves vagy, felnõtt ember, ha akarsz valamit, tegyél érte. Én 21 éves egyetemista vagyok, mellette van egy egy éves fiam. Tanulok, ha idõm engedi dolgozom is, persze ehhez a fiamnak bölcsisnek kell lennie, de ez téged úgysem érint, a párom is dolgozik, szóval meg lehet élni. Én 20 évesen már nem várnám el, hogy a szüleim tartsanak el. Apukád olyan, amilyen, de neked ezt nem kell elviselned, mivel felnõtt vagy már. Anyukád elviselheti, ha akarja, mert õ választotta magának, de majd ha elege lesz belõle, akkor majd meri kimondani, hogy õ boldogtalan így, és akkor talán apukád is elgondolkodik. És a NÁKolás tényleg nagyon igénytelen egy orvostanhallgatótól.
nálam is ez volt, nem engedtek szinte sehova21évesen, mindig balhézott apu mindenért. Ha dolgoztam azért, ha nem dolgoztam azért. Akkor még suliba jártam. AMit kerestem pénzt diákmunkával neki kellett odaadnom. Aztán betelt a pohár, odaálltam eléjük és közöltem holnap elköltözöm. Azóta sokkal jobb a viszonyunk és még büszke is rám.
Ugyanez volt velem is. Kenytelen voltam felbehagyni a foiskolat a csaladi balhek miatt. Az en apam sem akart dokihoz menni. Egyre durvabban csinalta a dolgait, egyre kevesbe hasonlitott regi onmagara. Egyszer egy apro hulyeseg miatt nekemugrott, akkor telt be a pohar. Megigertem neki, ha megegyszer hozzamer, a sajat hazaban verem agyon (fiu vagyok), azota csak a szajat meri jartatni. Ez harom eve tortent. Az eredmeny jelenleg: anyam elvalt tole, es mindket fia jelenleg kulfoldon van. En csak itt kulfoldon talaltam nyugalmat tole, szerencsere itt mar nem tud terrorizalni. Az ilyen elviselhetetlen emberrel nem lehet mit kezdeni, csak akkor lesz nyugtod ha jo messzire elkerulod(a masik megoldast a torveny bunteti, ugye). Ha sokaig hagyod hogy terrorizaljon annak nyoma marad, en meg manapsag is felriadok almombol ha jarkalast hallok ejjel. Szomoru de ez van. Van akinek korabban kell felnonie mint ahogy szeretne.
off persze, meglehet - bár, háromszor egymás után... on tetszik a tanácsod és lehet, hogy mûködik is, bár van egy olyan gyanúm, hogy apukánál súlyosabb a gond annál, hogy ilyen "egyszerûen" meg lehessen oldani...
Talán kérdezzétek meg mi baja, hogy mi zavarja õt? Lehet valamiért ideges, és ezt így tudja csak kimutatni, rejtetten. És mondd meg szépen, nem kiabálva, hogy nagylány vagy már, szeretnéd ha bízna benned, és amiket ide leírtál azt is mondd el neki, hogy tönkreteheti a kapcsolatodat is a viselkedése. ( Egyébként meg lehet hogy csak szimplán elírta a kérdezõ azt a szót, ugyanis az é és az á betû egymás mellett van.)
A helyzeted elég ciki ahogy te fogalmazol de nem hiszem, hogy nincs rá megoldás. Sok ember egyetem mellett dolgozik, próbáld meg te is. Talán a barátod tud segiteni, esetleg költözz hozzá vagy vegyetek ki egy közös albérletet. 20évesen az ember már felnõtt viselkedj úgy és nehagyd magad terrorizálni! Más nem jut eszembe.....
Utolsó válaszoló vagyok: természetesen a barátaimat sem fogadta el, mindig ordítozott anyámmal, hogy túl sokat pasizom, és ha megtudja, hogy "az" is megtörténik, elköttet... ezért mondom, hogy kísértetiesen hasonlók a tünetek...
off 20 éves egyetemi hallgató...valószínûleg még érettségije is van, de a nyolc osztályt bizonyosan kijárta...orvos lesz... de "NÁK"-ol tudom, hogy a problémájához ennek semmi köze, de akkor nagyon zavaró, hogy egy leendõ értelmiségi ennyire nem ismeri a saját anyanyelvét.... ...... én kérek elnézést

Mit tegyek, hogy édesapám kevesebbet igyon?

Én 21 éves vagyok, és ugy érzem családunkban ha feszültség van, akkor azt mindig az okozza, hogy édesapám többet iszsik. Nem részeg ne értsetek félr, csak épp egy két pohár sör után már másképp viselkedik. Soha nem vert meg minket (3an vagyunk testvérek), és édesanyámra sem emelt kezet, viszont ennél sokkal több volt a "lelki terror". Sajnos kiskoromban olyat is át kellett élnem, hogy az ablakba kiállt, azzal, hogy ? leugrik, persze ezt is kissé italos állapotban. Volt h éjszaka közepén kisebb csetepaté után fogta magát felöltözött és utnak indult, de hogy hova..? sem tudta szerintem. És mostanában megint sokat veszekednek. Van egy párom, akinél több id?t töltök, nagyon aranyos a családja, persze ?k mit sem tudnak ezekr?l. Néha úgy érzem, náluk sokkal jobb, mint itthon. Mit tegyek?? Szeretem szüleimet nagyon, d kikészülök mellettük!! Lelkileg már kész vagyok nagyon, néha nyugtatót kell bevennem. szerintetek hogy mondjam el nekeik? F?leg édesapámnak, akinek ha szólok szerintem eggyel több okot adok az alkoholra, mert abba fogyja folytani bánatát.

Legjobb válasz: Teljesen egyetértek az elõttem szólóval! Sajnos nálunk is ez a helyzet én is 21 vagyok de már 2 éve a párommal élek és azóta sokkal nyugodtabb vagyok. Sajos nem lehet vele mit kezdeni nálunk anyukám próbálta lebeszélni szépszóval veszekedéssel de semmi nem használ Próbálj elköltözni mert az évek múlásával a helyzet csak rosszabb lesz. Inkább anyukád miatt aggódj mert neki valószinüleg vele kell leélnie az életét.

Teljesen egyetértek az elõttem szólóval! Sajnos nálunk is ez a helyzet én is 21 vagyok de már 2 éve a párommal élek és azóta sokkal nyugodtabb vagyok. Sajos nem lehet vele mit kezdeni nálunk anyukám próbálta lebeszélni szépszóval veszekedéssel de semmi nem használ Próbálj elköltözni mert az évek múlásával a helyzet csak rosszabb lesz. Inkább anyukád miatt aggódj mert neki valószinüleg vele kell leélnie az életét.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!