Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyünk nimfa papagáj (10 db)

Nimfa papagájon nagyon rágós lett mostanában mit tegyek?

Mindent megrág, de a kedvence az elektromos vezetékek. :) A laptop táp kábelt, a hangvezetéket mindent megrágott már rézig. És ez számomra kellemetlen. A papagájnak mind1 nem rázza úgysem meg az a pár volt. de mégis mit tegyek, mert ez így nem meg és bezárni nem szeretném... Csőrkoptatója van nem lehet ráfogni, hogy csak koptatni szeretné, játéka is van.

Legjobb válasz: Ez szerintem papagáj szokás. Az én nimfám is ezt csinálta nem lehet védekezni ellene. Egyébként vigyázz, mert az a "pár volt" is lehet veszélyes a nimfára, egyrészt az állatok sokkal érzékenyebbek az elektromosságra, másrészt meglehetõsen kis testû. Tehát ha nem akarod, hogy összerágjon mindent csukd be.

Ez szerintem papagáj szokás. Az én nimfám is ezt csinálta nem lehet védekezni ellene. Egyébként vigyázz, mert az a "pár volt" is lehet veszélyes a nimfára, egyrészt az állatok sokkal érzékenyebbek az elektromosságra, másrészt meglehetõsen kis testû. Tehát ha nem akarod, hogy összerágjon mindent csukd be.
A kérdező hozzászólása: Épp ezt akarom elkerülni, hogy becsukjam mert ha becsukom és ott vagyok rikácsol és össze-vissza ugrál a kalitkában és összetöri magát. :(
Miért nem veszel mellé egy párt? Lefoglalnák egymást, és akkor nem rikácsol, meg "töri össze magát" esetlegesen.

Már 1 hónapja nálam van egy hím nimfa papagáj, foglalkozok vele, de még mindig fél Mit tegyek?

ha oda nyújtom neki a kölest,akkor eszik belöle,de ha a tenyerembe rakom,akkor már elhúzódik tölem!

Legjobb válasz: Meg kell szoknia az új környezetet. So nimfa papagájom volt/van,és mindegyik ilyen volt eleinte.de megszokták. A kölest szerintem ne te nyújtsd oda neki,mert talán még fél tõled.Inkább rakd bele az etetõbe,és egy idõ után rájön majd ,hogy mit kell csinálnia. :)

Meg kell szoknia az új környezetet. So nimfa papagájom volt/van, és mindegyik ilyen volt eleinte.de megszokták. A kölest szerintem ne te nyújtsd oda neki, mert talán még fél tõled.Inkább rakd bele az etetõbe, és egy idõ után rájön majd , hogy mit kell csinálnia. :)
SOK*

A nimfa papagájomnak 3 hete hasmenése van. Mit tegyek?

Megfogni nem tudom, tehát valami olyan gyógyszer kéne, amit nem a cs?rébe kell beletennem. Kapott már mákot és valami fekete apró cuccot, amit a kajájába kell beleszórni, ez van ráírva a dobozra: "Trixie Vogelkohle Bird Coal"

Legjobb válasz: Nem csak a nimfák hanem minden madár titkolja hogy beteg addig amíg tudja azaz nem túl gyenge hozzá. El kéne vinned egy madárspecialistához egy alapos kivizsgálásra. Mit szoktál neki enni adni? Van a kalitkában madárhomok?

Nem csak a nimfák hanem minden madár titkolja hogy beteg addig amíg tudja azaz nem túl gyenge hozzá. El kéne vinned egy madárspecialistához egy alapos kivizsgálásra. Mit szoktál neki enni adni? Van a kalitkában madárhomok?
A kérdező hozzászólása: Adok neki homokot, és rendes nimfáknak való kaját kap. Tehát magok és szotyi van benne, a kölest nagyon szereti. Igazából 3 hete találtam, és vettem neki nagy kalitkát, mert csak kicsi volt itthon, most már full extrás a kalitka minden bigyót beletettem, elején azt hittem azért van hasmenése, mert fél, és megviselte a vihar, ami alatt kiszökhetett. A csõre szürkés, ebbõl gondolom, hogy idõsebb lehet, eddig csak hullámosaink voltak.
Én úgy tudom, hogy ha egy hullámos papagájnak van hasmenése, meg kell vonni tõle a zöld eleséget. Hogy nimfáknál így van-e, sajnos nem tudom.
A kérdező hozzászólása: már nem kap semmi zöldséget! csak nimfa kaját (magok és napraforgó mag)
Akkor sajnos nem tudok segíteni, a nimfákról nem sokat tudok. Arra figyelj hogy kajája meg vize mindig legyen elõtte, mert gyorsan kiürül a szervezetük. Talán interneten lesz valami hasznosabb tanács is. Arra figyelj, hogy ki ne száradjon.
S még ezt is...: Súlyosabb esetben a vízben oldott Neo-Te-Sol vagy Tetrán adását javasoljuk, 4-5 napon keresztül. Amennyiben a gyógyszeres vizet a madár még szomjaztatás esetén sem issza meg, akkor szemcseppentõvel adagoljuk a csõrébe.
Remélem már jól van a papagájod. Mindenképpen nézesd meg. Az én hullámos papagájomnak is hasmenése volt. 2 hétig szenvedett és most vasárnap elhunyt. Elvittem állatorvoshoz (2x is) adott neki gyógyszert és vitamint de nem lett jobban. Bánom hogy nem vittem el egy másikhoz is. Igaz õ már 12 éves volt, szóval nagyon idõs, de energikus. Nagyon hiányzik, õ volt a legjobb barátom. Kérlek, tegyél meg mindent hogy meggyógyuljon a nimfád és nagyon vigyázz rá!


Van egy 15 év körüli nimfa papagájom de most nem tudom mi van vele. Mit tegyek?

a kalitka alján ül a feje rángatózik, és olyan mintha egyensúly zavara lenne, amikor dülöngél csipog és valamikor nagyon hangosan rikácsol. most mit tegyek? az állatorvos ami itt van nem a legjobb miatta pusztult el a szamarunk.

Legjobb válasz: Hívd fel! http://www.univet.hu/sc1/user.php?id=284&lang=hu

A családommal találtunk egy nimfa papagájt (jobban szólva inkább ő talált meg minket, mivel szimplán berepült hozzánk). Mit tegyünk vele?

Nem tudjuk mit kezdjünk vele, miképp gondozzuk, hogyan, mekkora ketrecben tartsuk stb. További gondunk, hogy fajtájához mérten még kicsinek mondható, fiatal példány. Elég piszkosan érkezett hozzánk, így nem tudni hogy, elkapott-e esetleg valamiféle betegséget. Ha igen, azt miből lehet észrevenni, miként viselkedne ilyen esetben a madár? Az érdemleges válaszokat nagyon megköszönnénk!

Legjobb válasz: Szia! Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, hasznos volt! A körülményekhez képest már most is nagyon beszédes és kíváncsi, nem is igazán fél. A "zajával" meg majd elbírunk. :) Mégegyszer köszi!

A kérdező hozzászólása: Szia! Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, hasznos volt! A körülményekhez képest már most is nagyon beszédes és kíváncsi, nem is igazán fél. A "zajával" meg majd elbírunk. :) Mégegyszer köszi!
Ha ilyen, mint írod, akkor valakinek biztos nagyon hiányzik. De hát mit lehet tenni. A gazdáját nem ismeritek. Biztosan jó helye lesz nálatok is. A kérdésedbõl azt szûrtem le, hogy szereted az állatokat. Ez nagyon fontos.
Akkora kalitka amiben tud repkedni Kaja: magkeverék + zöldség (levelesek kizárva, mint a saláta, és csak bio jöhet szóba) + gyümölcs Kalciumnak szépiacsont Legyen mellette egy fajtárs - pár Érje õket napfény, legyen árnyék is természetes fa ülõrudak - fûzfa gally, gyümölcsfûk ágai (nem gyantás) naponta friss víz játékok (tükör, csenegõ kizárva) és játékok
Kiegészítés: egy-két hetente szükséges a fõtt tojás, ritkábban, de ízletes és fontos csemege a fõtt krumpli is. Ezeket só nélkül kell elkészíteni. Illetve kertbõl füvek, pitypanglevél, tyúkhúr.. a lényeg, hogy ne autóút mellõl származzon, illetve ne olyan helyrõl, ahol gyakran sétáltatnak kutyát.. Ágak: Jöhet a nyírfa is, ami ki van teljesen zárva, azok a csonthéjasok ágai. Ezek mérgezõek.

Mit tegyünk a nimfa papagáj alá ha tojni és keltetni szeretne?

Legjobb válasz: A fû a legjobb,ha elkezd kapirgálni akkor vegyél neki keltetõt vagy mi az,azt szeretik,mert eltudnak bújni,csak utána ne nagyon nézegesd ha rajta ül meg ha már kikeltek a tojások.

A fû a legjobb, ha elkezd kapirgálni akkor vegyél neki keltetõt vagy mi az, azt szeretik, mert eltudnak bújni, csak utána ne nagyon nézegesd ha rajta ül meg ha már kikeltek a tojások.
mi is keltetõt vettünk, meg bele kisállatkeresbõl alá szárított füvet, lettek is tojások, picik sajna nem..:( de vigyázz, irtóó nagyokat trottyant a lányka olyantájt.... sztem szerezz be nagy újságokat is a kalitka köré..:D
Mindenképpen természetes anyagokat (például a szivacs egy remek negatív példa, ugyanis a mdár lenyetheti) Rakhasz be nagymennyiségû szalmát, ujságpapírcafatokat (de azt nhéz kitakarítani utána) fakéregdarabkákat, vagy szárazfüvet. Ha a madár kevében akarsz járni, egy marék friss tyúkhúrt adhatsz neki naponta, azt szeretik csípkedni a madarak.

Nimfa papagájom nekem jön! Mit tegyek?

Eddig semmi baj nem volt vele, repkedett igaz nem tudott még hozzánk szokni már vagy 3 éve megvan. És még mindig fúj ránk. De amikor eszünk ő is odajön és nézi és tésztát szokott csipkedni. De mostanság Nekünk jön. Ki van engedve és nekünk akar jönni. Majdnem megcsípett. A szárnyával engem többször is megpofozott. Már ki voltam és ellöktem magamtól. De állandóan jön utánam és csapkodja a szárnyaival az arcom. Ilyenkor mit kell tenni? Létszi segítsetek.

Legjobb válasz: Ugorj félre.

Ugorj félre.
Fújj vissza! :D
Biztosan nem kézreszoktatott volt, amikor vetted, én ugyanígy jártam egy kecskepapagájjal, örökké vad maradt, csak akkor jött hozzám, amikor görögdinnyét ettem, azt képes volt a kezembõl enni, annyira szerette. Egyébként õ is támadott, de szerintem csak azért, mert védte a területét. :-)))))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a linket és az utolsó választ :D (elsõ kettõnek: normális választ kértem de mind1 -.-)
Ha teljesen szabadon van mindig, akkor azt hiszi, hogy az egész lakás az õ területe, a mi kis kecskénk csak a saját szobájában támadott, volt egy kisszoba, amiben csak neki volt egy kalitka, és ott volt szabadon engedve, ha néha átreült hozzánk, csak tett pár kört és visszament a helyére, oda viszont mi nem mehettünk be, mert legtöbbször nekünk jött. :-)) Bántani nem szabad, mert akkor még vadabb lesz, ha odamegy hozzád és csapok, akkor próbálj neki valami kedvenc kaját adni, hátha megenyhül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Kb 3 hete vettem egy nimfa papagájt (tojót). Elégé nagy helye van és a 3. nap után már evett is, én minden nap beszélek hozzá és nem túl közel megyek oda mert még mindig fél tőlem. Mit tegyek, hogy jól megszokjon?

Legjobb válasz: A madarakhoz a gyomrukon át vezet az út. Vegyél fürtös kölest, szedj le róla egy fürtöt, és nagyon lassan dugd oda a csõre alá és tartsd ott ameddig nem csipeget belõle. Ha miközben lassan viszed oda a kezed és fél, állítsd meg egy kicsit a kezed aztán folytasd egy kis idõ múlva. Ezt csináld meg minden nap. Sok szerencsét. :))

A madarakhoz a gyomrukon át vezet az út. Vegyél fürtös kölest, szedj le róla egy fürtöt, és nagyon lassan dugd oda a csõre alá és tartsd ott ameddig nem csipeget belõle. Ha miközben lassan viszed oda a kezed és fél, állítsd meg egy kicsit a kezed aztán folytasd egy kis idõ múlva. Ezt csináld meg minden nap. Sok szerencsét. :) )
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen:)

Mit tegyek a nimfa papagájommal, hogy szelíd legyen? Már karácsony óta meg van.

Legjobb válasz: Köszi szépen :) Ha tudtok még valamit,hogy hogyan,mint csináljam akkor írjatok légyszi!!!! most épp fontos lenne !!!! Nagyon szereti a ricát akkor válogassam ki a kajájából és anélkül adjam neki????? és egy idõ után próbáljam adni neki a kezembõl?????

A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :) Ha tudtok még valamit, hogy hogyan, mint csináljam akkor írjatok légyszi!!!! most épp fontos lenne !!!! Nagyon szereti a ricát akkor válogassam ki a kajájából és anélkül adjam neki????? és egy idõ után próbáljam adni neki a kezembõl?????
A kérdező hozzászólása: Még annyit, hogy kb. mekkora legyen a kalitkája(ketrece)???!!! (hosszúság, szélesség, magasság).
Elsõ vagyok :) Igen, próbáld meg. Nálunk nagyon bejött ez a módszer. Aztán mikor már hagyta magát meg simizni, akkor próbáltam kézbe venni. Na elõször volt egy kis csipkedés, karmolás és hiszti, de két nap után azt is hagyta. Ha már hagyja magát simizni akkor vakargasd a feje két oldalát, ahol a "füle" van. Az enyém imádja. Behunyja a szemét, és tisztára olyan fejet vág mintha mosolyogna :) Viszont nincsen ketrece. Anyukám csinált neki egy amolyan madárház félét ahova estére elvonulhat. Aztán ha nem figyelünk a szennyesbõl kiszedi a zoknikat, bugyikat, és abból csinál fészket... :D de napközben szabadon mászkál és borzolja a kedélyeket, vagy a kutyusom kosarában alszik. Vagy fogja magát és elbújik a jó isten tudja hova, majd mikor nem figyelünk elõ jön és ellopja a kaját amit kint hagyunk... Szóval egy földre szállt angyalka :D
Na megint én szóróm az észt :) Ha minden áron ketrecben szeretnéd tartani, akkor ha egyedül van, egy 1m hosszú 50-60 cm széles és 80 cm magas ketrec totálisan jó, persze a napi röptetés mellett :) Remélem tudtam segíteni, és végre megszelídül a te angyalkád is :P
ma 12:51 Ez azért nincs teljesen jól így. Nem kéne ennyit megengednetek neki és nem kéne felügyelet nélkül hagynotok fél percre se. Rengeteg olyan dolog van egy házban amitõl mérgezést kaphat vagy meghalhat vagy észrevétlenül károsítja a szerveit. http://mizoblogja.blogspot.com/search/label/%C3%B3vint%C3%A9..
A kérdező hozzászólása: meg kérdezhetem, hogy hánázalékban fog sikerülni a fürtösköles??????
A kérdező hozzászólása: Am te mióta meg van az ANGYALKÁD :) AZÓTA SZABADON VAN??????
Jaj basszus csak most láttam a kérdésed :) Nos a fürtös kölest nem tudom, ha az a kedvence akkor biztosan... de már jó idõ eltelt a kérdéstõl, hogy álltok? Különben meg az én angyalkám, pár hétig a kalitkában volt, nyitott ajtó mellett, de nem jött ki, csak meg akarta enni az embereket, aztán kijött a kalitka tetejére és onnan osztotta az észt :)
mi a 3 éves nimfa papagájunkat(három évesen találtuk)úgy szelídítettük meg hogy pár hétig de egy hónapig is lehetett...na de úgy hogy nagyon sokat beszéltünk hozzá, és amikor úgy éreztük hogy el érkezett az idõ akkor az apum be nyúlt a ketrecbe megröptettük és vissza szált az apumhoz...nem volt nagyon nehéz :D és még mindeg jóban vagyunk vele :)

Hogy keltsem ki a nimfapapagájom tojását? Van egy pár nimfa papagájom és nekik van eddig még 1 tojásuk de ök nem tudják ki kelteni nem toom mér mindig leszálnak róla vagy megeszik, stb de én ki szeretném kelteni mit tegyek?

Legjobb válasz: Hát Te csak keltetõben tudnád keltetni, az meg iszonyú drága. Bízd rájuk. Van nekik odújuk? Mert ha nincs, vagy nem megfelelõ, akkor lehet, hogy tojik a tojó, de megfelelõ fészek nélkül nemigen fog vele semmit sem csinálni...

Hát Te csak keltetõben tudnád keltetni, az meg iszonyú drága. Bízd rájuk. Van nekik odújuk? Mert ha nincs, vagy nem megfelelõ, akkor lehet, hogy tojik a tojó, de megfelelõ fészek nélkül nemigen fog vele semmit sem csinálni...
A kérdező hozzászólása: igen van odújuk és én faforgácsal béleltem ki! ja és sok tanácsot kértem valaki azt mondta hogy fõttojást agyak nekik enni és homokot tegyek be a kalitkába ezeket is megtettem de nem tom mért szálnak le a tojásról egy idõ után! mert az a baj hogy amikor leszánlak akkor utána már nem mennek vissza és megzáposodik a tojás!
én nem tudok segíteni de talán ha egy állatorvost megkérdeznél lehet, hogy õ tudna segíteni
A kérdező hozzászólása: aham értem hát jó ha nincs más megoldás akkor az lessz


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!