Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyünk nimfa (25 db)

Nimfa papagájon nagyon rágós lett mostanában mit tegyek?

Mindent megrág, de a kedvence az elektromos vezetékek. :) A laptop táp kábelt, a hangvezetéket mindent megrágott már rézig. És ez számomra kellemetlen. A papagájnak mind1 nem rázza úgysem meg az a pár volt. de mégis mit tegyek, mert ez így nem meg és bezárni nem szeretném... Csőrkoptatója van nem lehet ráfogni, hogy csak koptatni szeretné, játéka is van.

Legjobb válasz: Ez szerintem papagáj szokás. Az én nimfám is ezt csinálta nem lehet védekezni ellene. Egyébként vigyázz, mert az a "pár volt" is lehet veszélyes a nimfára, egyrészt az állatok sokkal érzékenyebbek az elektromosságra, másrészt meglehetõsen kis testû. Tehát ha nem akarod, hogy összerágjon mindent csukd be.

Ez szerintem papagáj szokás. Az én nimfám is ezt csinálta nem lehet védekezni ellene. Egyébként vigyázz, mert az a "pár volt" is lehet veszélyes a nimfára, egyrészt az állatok sokkal érzékenyebbek az elektromosságra, másrészt meglehetõsen kis testû. Tehát ha nem akarod, hogy összerágjon mindent csukd be.
A kérdező hozzászólása: Épp ezt akarom elkerülni, hogy becsukjam mert ha becsukom és ott vagyok rikácsol és össze-vissza ugrál a kalitkában és összetöri magát. :(
Miért nem veszel mellé egy párt? Lefoglalnák egymást, és akkor nem rikácsol, meg "töri össze magát" esetlegesen.

A nimfa papagájomnak 3 hete hasmenése van. Mit tegyek?

Megfogni nem tudom, tehát valami olyan gyógyszer kéne, amit nem a cs?rébe kell beletennem. Kapott már mákot és valami fekete apró cuccot, amit a kajájába kell beleszórni, ez van ráírva a dobozra: "Trixie Vogelkohle Bird Coal"

Legjobb válasz: Nem csak a nimfák hanem minden madár titkolja hogy beteg addig amíg tudja azaz nem túl gyenge hozzá. El kéne vinned egy madárspecialistához egy alapos kivizsgálásra. Mit szoktál neki enni adni? Van a kalitkában madárhomok?

Nem csak a nimfák hanem minden madár titkolja hogy beteg addig amíg tudja azaz nem túl gyenge hozzá. El kéne vinned egy madárspecialistához egy alapos kivizsgálásra. Mit szoktál neki enni adni? Van a kalitkában madárhomok?
A kérdező hozzászólása: Adok neki homokot, és rendes nimfáknak való kaját kap. Tehát magok és szotyi van benne, a kölest nagyon szereti. Igazából 3 hete találtam, és vettem neki nagy kalitkát, mert csak kicsi volt itthon, most már full extrás a kalitka minden bigyót beletettem, elején azt hittem azért van hasmenése, mert fél, és megviselte a vihar, ami alatt kiszökhetett. A csõre szürkés, ebbõl gondolom, hogy idõsebb lehet, eddig csak hullámosaink voltak.
Én úgy tudom, hogy ha egy hullámos papagájnak van hasmenése, meg kell vonni tõle a zöld eleséget. Hogy nimfáknál így van-e, sajnos nem tudom.
A kérdező hozzászólása: már nem kap semmi zöldséget! csak nimfa kaját (magok és napraforgó mag)
Akkor sajnos nem tudok segíteni, a nimfákról nem sokat tudok. Arra figyelj hogy kajája meg vize mindig legyen elõtte, mert gyorsan kiürül a szervezetük. Talán interneten lesz valami hasznosabb tanács is. Arra figyelj, hogy ki ne száradjon.
S még ezt is...: Súlyosabb esetben a vízben oldott Neo-Te-Sol vagy Tetrán adását javasoljuk, 4-5 napon keresztül. Amennyiben a gyógyszeres vizet a madár még szomjaztatás esetén sem issza meg, akkor szemcseppentõvel adagoljuk a csõrébe.
Remélem már jól van a papagájod. Mindenképpen nézesd meg. Az én hullámos papagájomnak is hasmenése volt. 2 hétig szenvedett és most vasárnap elhunyt. Elvittem állatorvoshoz (2x is) adott neki gyógyszert és vitamint de nem lett jobban. Bánom hogy nem vittem el egy másikhoz is. Igaz õ már 12 éves volt, szóval nagyon idõs, de energikus. Nagyon hiányzik, õ volt a legjobb barátom. Kérlek, tegyél meg mindent hogy meggyógyuljon a nimfád és nagyon vigyázz rá!

Már 1 hónapja nálam van egy hím nimfa papagáj, foglalkozok vele, de még mindig fél Mit tegyek?

ha oda nyújtom neki a kölest,akkor eszik belöle,de ha a tenyerembe rakom,akkor már elhúzódik tölem!

Legjobb válasz: Meg kell szoknia az új környezetet. So nimfa papagájom volt/van,és mindegyik ilyen volt eleinte.de megszokták. A kölest szerintem ne te nyújtsd oda neki,mert talán még fél tõled.Inkább rakd bele az etetõbe,és egy idõ után rájön majd ,hogy mit kell csinálnia. :)

Meg kell szoknia az új környezetet. So nimfa papagájom volt/van, és mindegyik ilyen volt eleinte.de megszokták. A kölest szerintem ne te nyújtsd oda neki, mert talán még fél tõled.Inkább rakd bele az etetõbe, és egy idõ után rájön majd , hogy mit kell csinálnia. :)
SOK*


Segítség! Nem bírok a nimfámmal! Mit tegyek?

1 hónapja vettünk egy fiatal hím nimfa papagájt és azóta szelidítgetem ahogy a szakértők mondják (már sok hullámost szelidítettem meg). A gond az hogy ennyi idő alatt még semmit nem szelídült. Csíp, fujtat és össze-vissza repked ha közelnyúlok hozzá. Már olyanokon gondolkodunk hogy visszavisszük a kereskedésben h ba###ák meg vagy kiéheztetem és megpróbálom kézből megetetni vagy elengedem az udvaron (mondjuk ez nem olyan jó ötlet). MIT TEGYEK??

Legjobb válasz: nekem volt régen 2 olyan nimfám is, akik elfogadtak, mint gazdit, de sosem voltak hajlandóak akár ráülni az ujjamra, vagy kézbõl enni,még a fejemre sem ültek, õket így szerettem, erõltetni nincs értelme szerintem.

nekem volt régen 2 olyan nimfám is, akik elfogadtak, mint gazdit, de sosem voltak hajlandóak akár ráülni az ujjamra, vagy kézbõl enni, még a fejemre sem ültek, õket így szerettem, erõltetni nincs értelme szerintem.
A kérdező hozzászólása: Én eddig mindig mindig úgy szelidítettem hogy ha fújtatott akkor kihútam a kezem utánna visszadugtam... 1 nap 100x De már sajnos elveszítettem a türelmemet. Amúgy elméletileg még fiatal madár.
Ha egy hónap alatt elveszted a türelmed, akkor meg is értem, hogy nem szelídül. Ha érzi rajtad, hogy "b. meg szelídüjjé'má", jóhogy nem fog. Hü.lye lenne nem fújni rád.. Próbálkozz fürtöskölessel. Nem kell éheztetni, ez hülyeség. Egyszerûen azt a kaját, amivel szelídítesz, kihagyod a napi menüsorból és azzal kínálod.
A kérdező hozzászólása: Már szelidítettem több mint 10 madarat úgy hogy a vállamon ülve puszilgattak kb 2 hét alatt és ezért nem hiszem hogy az normális hogy ennél a nimfánál ennyi idõ alatt eddig jutottam.
Minden normális. Nem veszed figyelembe, hogy minden papagáj más és más. Ahogyan 10 5 éves gyereket leveszel a lábáról azzal, hogy adsz nekik egy csokit és a legújabb Minimax rajzfilmrõl beszélgetsz velük, úgy nem biztos, hogy ez a 11.-nél is beválik, lehet, hogy vele a kiskutyájáról kell és az almát szereti. Próbálkozz.
Elõzõ vagyok, esetleg tudom ajánlani még Bíró Bálint papagájidomítás címû könyvét! Nem olcsó de hátha...
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy a kaját még sehogyan se fogadja el. A klikker lehet hogy jó lenne. A helyesírási hibákért elnézést ( android helyesírás javító többet árt mint használ)

A családommal találtunk egy nimfa papagájt (jobban szólva inkább ő talált meg minket, mivel szimplán berepült hozzánk). Mit tegyünk vele?

Nem tudjuk mit kezdjünk vele, miképp gondozzuk, hogyan, mekkora ketrecben tartsuk stb. További gondunk, hogy fajtájához mérten még kicsinek mondható, fiatal példány. Elég piszkosan érkezett hozzánk, így nem tudni hogy, elkapott-e esetleg valamiféle betegséget. Ha igen, azt miből lehet észrevenni, miként viselkedne ilyen esetben a madár? Az érdemleges válaszokat nagyon megköszönnénk!

Legjobb válasz: Szia! Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, hasznos volt! A körülményekhez képest már most is nagyon beszédes és kíváncsi, nem is igazán fél. A "zajával" meg majd elbírunk. :) Mégegyszer köszi!

A kérdező hozzászólása: Szia! Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, hasznos volt! A körülményekhez képest már most is nagyon beszédes és kíváncsi, nem is igazán fél. A "zajával" meg majd elbírunk. :) Mégegyszer köszi!
Ha ilyen, mint írod, akkor valakinek biztos nagyon hiányzik. De hát mit lehet tenni. A gazdáját nem ismeritek. Biztosan jó helye lesz nálatok is. A kérdésedbõl azt szûrtem le, hogy szereted az állatokat. Ez nagyon fontos.
Akkora kalitka amiben tud repkedni Kaja: magkeverék + zöldség (levelesek kizárva, mint a saláta, és csak bio jöhet szóba) + gyümölcs Kalciumnak szépiacsont Legyen mellette egy fajtárs - pár Érje õket napfény, legyen árnyék is természetes fa ülõrudak - fûzfa gally, gyümölcsfûk ágai (nem gyantás) naponta friss víz játékok (tükör, csenegõ kizárva) és játékok
Kiegészítés: egy-két hetente szükséges a fõtt tojás, ritkábban, de ízletes és fontos csemege a fõtt krumpli is. Ezeket só nélkül kell elkészíteni. Illetve kertbõl füvek, pitypanglevél, tyúkhúr.. a lényeg, hogy ne autóút mellõl származzon, illetve ne olyan helyrõl, ahol gyakran sétáltatnak kutyát.. Ágak: Jöhet a nyírfa is, ami ki van teljesen zárva, azok a csonthéjasok ágai. Ezek mérgezõek.

Pár napja kaptam egy hím nimfát, kézhez szoktatva. Tegnap még minden oké volt, kezemre mászott meg minden, de ma már enyhén csipked és nem akar jönni, mit tegyek?

A röptetéssel is vannak problémák, nem akar kijönni és a kaja meg nem érdekli. Baj az ha nem röpköd,?vagy van valakinek egyéb ötlete?

Legjobb válasz: Ha nem akar repkedni és enni akkor vidd állatorvoshoz. Ha csipked, ezt is jelentheti: "Hagyjál most békén, el innen!" De mivel hím, lehet hogy ivarérett lett, vagy párzási idõszak van.

Ha nem akar repkedni és enni akkor vidd állatorvoshoz. Ha csipked, ezt is jelentheti: "Hagyjál most békén, el innen!" De mivel hím, lehet hogy ivarérett lett, vagy párzási idõszak van.
A kérdező hozzászólása: A kaja nem úgy nem érdekli hogy nem akar enni hanem nem lehet vele kicsalni.
A kérdező hozzászólása: Még én is csak 12 vagyok de nem szoktam hangoskodni, ugrándozni max. zongorázok. De néha beszökik a macska vagy a kutya, mind a kettõtõl frászt kap. Megpróbáltam kézbõl etetni de nem fogadja el. Nem szeret semmi mást csak a kölest és a tyúkhúrt, a tyúkhúrnak nincs szezonja a kölest meg nem vehetem el tõle.
a szotyit is szeretnie kell. azt mindegyik nimfa szereti. az alap magkeverékükben is benne van, amit lehet kapni a boltban. azt pl adogathatod kézbõl. azon kívül az enyémek imádják a tojást is (rántottaként, vagy fõtt tojás fehétjét lereszelve), meg a fõtt rízst. sajtot is szoktam nekik adni vékony szeletre szelve. a salátát is szeretik, és azt mindig lehet kapni.
és azért arra figyelj, hogy a többi állat ne zavarja szegényt, még akkor sem ha bent van a kalitkában. egyébként van azóta valami változás?
A kérdező hozzászólása: Mostmár szívesebben áll az ujjamra, jelzi már hogy mikor hagyjam békén így már nem csipked ha nem provokálom. Egyszer sikerült kiszednem: repült 2 kört aztán annyi, visszarepült. Sgyébként sokkal javult a helyzet.

Van egy 15 év körüli nimfa papagájom de most nem tudom mi van vele. Mit tegyek?

a kalitka alján ül a feje rángatózik, és olyan mintha egyensúly zavara lenne, amikor dülöngél csipog és valamikor nagyon hangosan rikácsol. most mit tegyek? az állatorvos ami itt van nem a legjobb miatta pusztult el a szamarunk.

Legjobb válasz: Hívd fel! http://www.univet.hu/sc1/user.php?id=284&lang=hu

Mit tegyek hogy a nimfám rámásszon a kezemre?

1napja hoztuk el és az érdekelne hogy hogyan szoktassam a kezemhez

Legjobb válasz: Várj vele vagy egy hetet legalább mire kézhez akarod szoktatni. Fõleg ha úgy vetted, hogy alapból nem szelídített. Keress rá googlbena továbbiakra, vagy itt gyk-n, vagy ezen az oldalon: http://nimfapapagajok.blogspot.hu/ már számtalanszor le lett írva, csak venni kéne a fáradságot és utána nézni. De ha ez is nehezedre esik, akkor ne szelídíts papagájt, mert az meg fõleg türelmi játék :)

Várj vele vagy egy hetet legalább mire kézhez akarod szoktatni. Fõleg ha úgy vetted, hogy alapból nem szelídített. Keress rá googlbena továbbiakra, vagy itt gyk-n, vagy ezen az oldalon: http://nimfapapagajok.blogspot.hu/ már számtalanszor le lett írva, csak venni kéne a fáradságot és utána nézni. De ha ez is nehezedre esik, akkor ne szelídíts papagájt, mert az meg fõleg türelmi játék :)
hát ne az elsõ napon kezdd... elõször meg kell szoknia az új környezetet, utána a gazdáit. tölts sok idõt vele, adj neki néha kézbõl egy-egy magot, próbálj meg hozzá érni... fokozatosan kell, türelmesen kézhez szoktatni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Nimfám 1 hete tojta élete első tojását és azóta egyet se tojt és azt is állandóan ide oda lökdösi az odúba vagy nem ül bent rajta! Mi baja lehet? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Azt akarod hogy költsenek? Felkészítetted õket a tojásra? Mekkora az odú? Mekkora a kalitka? Az elsõ költés nagyon gyakran de néha még a második,harmadik is sikertelen mert tapasztalatlanok,fiatalok a madarak. Ebbõl a tojásból már nem lesz semmi de csak akkor vedd el tõle ha már tuti nem foglalkozik vele tehát nem lökdösi,nem ül rá soha.

Azt akarod hogy költsenek? Felkészítetted õket a tojásra? Mekkora az odú? Mekkora a kalitka? Az elsõ költés nagyon gyakran de néha még a második, harmadik is sikertelen mert tapasztalatlanok, fiatalok a madarak. Ebbõl a tojásból már nem lesz semmi de csak akkor vedd el tõle ha már tuti nem foglalkozik vele tehát nem lökdösi, nem ül rá soha.
A kérdező hozzászólása: És ha közel megyek hozzá a lány fújtat rám az mitõl van??? Tojást félti???
Ha az odúban vagy az odú közelében fúj akkor a fészkét védi. Ha messzebb van az odútól akkor azért fúj mert fél tõled.

Mit tegyek a nimfámmal? Ha elvenném tőle a tojásokat, mi történne vele?

A madár pár napja kotlik 4 darab tojáson. Vistont én nem vagyok felkészülve sem anyagilag, sem helyileg arra, hogy kismadaraim legyenek! Mit tegyek? Arra gondoltam, hogy kereskedésb?l vennék m?anyag tojásokat, esetleg azokat raknám be alá, az eredetiek helyett! Ez jó ötlet? Ha nincs tojás a boltban, akkor mit tegyek? S?t, a madárnak (tojó) pár napja hasmenése van, de csak akkor ha ideges...Lehet ez a tojástól és a nagy melegt?l? (persze próbálom ?ket 'h?teni'....)

Legjobb válasz: Az se biztos, hogy termékeny tojások. Nekünk a papagájunk (igaz hullámos) 4x költött de egyszer se keltek ki a tojások sõt megette a tojásokat O.o

Az se biztos, hogy termékeny tojások. Nekünk a papagájunk (igaz hullámos) 4x költött de egyszer se keltek ki a tojások sõt megette a tojásokat O.o
Egyre kevesebba a fecske M.O. erre ez az okos rántottát csinál belõlük :S vedd el a tojásokat
Te amúgy van hím nimfád is? Mert ha nem akkor szûz foggantatás miatt agódsz mindenkép szólj a PÁPÁ-nak.
vedd el tõle a tojásokat
Ki a fene viccelt? Fecskék költöztek a garázsomban, nemrég csináltam tükörtojást az ottani tojásokból. Nem voltak nagyok, de legalább ízletesek voltak.
Csinálj rántottát.
A kérdező hozzászólása: anyám, hova kerültem. Igen, van hím is a háznál...:D
A kérdező hozzászólása: uhh, ha nem vicc, akkor bocsi...nekem ez durva...a kérdésemre netalán valami jó válasz? A tojóm a kérdés....
A kérdező hozzászólása: Utolsó, jó poén, de most nem nevetek, inkább aggódok. Hát kettõnél félig biztos vagyok, hogy nem termékeny, de a többit még nem tudtam megnézni...idegesíteni nem akarom, mert mindig kiömlik belõle minden, pl. ma is benyúltam, enni adni stb. õ szegényke ijedten felmászott és telibe a kezemre mindent rányomott/öntött....
A kérdező hozzászólása: elvettem tõle tegnap. Rögtön elkezdett enni, amit örömmel láttam:) A tojásokat mielõtt kidobtam felbontottam, mind véres volt...akkor ezek a tojások fiasak voltak? *szerrintem tuti nem sütötte meg a fecske tojásokat! Csak játsza a 'nagyot':P


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!