Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyük, a kutya (764 db)

Mit tegyek a kutyammal? Buntetes kellene? Fogalmam sincs.

Cocker Spaniel kutyam 1 eve van nalunk, most 4 eves. Es eddig szobakutya volt de most egy nagy udvaron el.Mikor megkotom folyton vonyit es pattog. De ha nem kotom meg az ajtot kaparja, es dorombol. Ha pedig meglat az ablakon keresztul akkor szinten az ablakot kaparja. Mit tegyek? Ha megkotom sajnalom es vonyit ha elengedem tonkre teszi az ajtot meg az ablakot. Egy szitat mar szetragott. Nagyon kotodik hozzam de nem engedhetem be :( SEGiTESEK kerlek imadom ot :(

Legjobb válasz: Legszívesebben kikötném azokat, akik képesek egy kutyát megkötni. Én biztosan azt dobnám ki a házból, aki nem engedi, hogy a kutya bejöjjön. Nálunk is apukám elõször úgy gondolta, hogy a kutyának éjszaka a kertben van a helye, a kutya persze sírt, anyukám be akarta hozni, mire apukám kijelentette, hogy vagy a kutya vagy õ van a házban, erre anyukám elkezdte kihordani apukám ágynemûjét a kertbe, mire apukám röhögve meggondolta magát, a kutya meg attól fogva egész életében a házban aludt. Határozottan kell képviselni a kutya érdekeit, nem megadni magad mások önzésének és finnyáskodásának.

szerintem a kutyának kell a szabadság és a tér. jó az ha kint van az udvaron, nektek is és a kutyának is egészségesebb. bár jelen esetben ti már beszokattátok a házba és egy 4 éves kutyát már nehéz másra nevelni, de megpróbálhatod. megkötni nem szabad! ahányszor kaparja az ajtót vagy az ablakot koppints az orrára és találj ki egy mondatot (pl. menj a helyedre) amit mindig megismételsz majd neki! fontos , hogy ne akkorát üss , hogy fájjon neki, mert akkor félni fog tõled, de azért érezze meg és egy idõ után már csak rá kellesz szólnod és tudni fogja, hogy nem szabad.
Az én kutyámat is meg kellet kötni. Szóval megkeményítettem a szívemet és megkötöttem. Õ is nyüszített meg minden de 2-3 nap után megszokta/megunta. Utána már nem reklamált ha megkötöttem.
Legszívesebben kikötném azokat, akik képesek egy kutyát megkötni. Én biztosan azt dobnám ki a házból, aki nem engedi, hogy a kutya bejöjjön. Nálunk is apukám elõször úgy gondolta, hogy a kutyának éjszaka a kertben van a helye, a kutya persze sírt, anyukám be akarta hozni, mire apukám kijelentette, hogy vagy a kutya vagy õ van a házban, erre anyukám elkezdte kihordani apukám ágynemûjét a kertbe, mire apukám röhögve meggondolta magát, a kutya meg attól fogva egész életében a házban aludt. Határozottan kell képviselni a kutya érdekeit, nem megadni magad mások önzésének és finnyáskodásának.
A kérdező hozzászólása: Nem nalam nott fel, Magyarorszagon elt.Es ha tehetnem ejjel nappal vele lennek akar bent akar kint. azert koszi megfogtam par otletet
nagyon rossz lehet neki, hogy eddig bent élhetett, most meg kint kell lennie ebbe a rohadt hidegbe.miért kellett kiköltöznie?a megkötés a lehetõ legrosszabb, amit tehetsz.építs neki egy nagyobb kennelt.de én is vonyítanék ha megkötnének!legyen egy jó huzatmentes kutyaháza is.
Szia.Tudom milyen érzés a megkötés és az ajtó kaparás. Az én kutyámat se engedhetem be mert az anyukám barátja nem engedi hogy bejöjjön. Azota se sikerült megkérnem hogy legalább estére had jöjjön be. Ha kaparja az ajtót azellen nem tudsz semmit tenni vagy veszel egy távoltartó spray-t lehet kapni kissebb kereskedésekbe is. azzal fujd be az ajtót és még a közelébe se fog menni. és aakor a megkötés se kell. Remélem segitettem.
Foglalkozni kell vele, ez a megoldás. Hiányol téged, szeret emberek között lenni, és borzasztó nehéz megszoknia, hogy egyszer csak ki lett zárva a falka életébõl. Ha elég idõt tölthet veled, akkor már jogosan várod el, hogy nyugodt legyen egyedül is, de ne gondold, hogy majd elfoglalja magát láncra kötve; persze, hogy társaságot keres minden áron, ha azt szokta meg, és nincs mivel pótolnia... Egyébként miért nem engedheted be? Már meg ne sértõdj, de egy spánielt kegyetlenség kikötni, annyira nem árt senkinek és semminek, ha eleget foglalkoznak vele. Miért nem mehet be, vagy miért nem lehet szabadon a kertben? Okos, tanulékony állat, szerintem hozzá lehetne szoktatni az új hely új szabályaihoz.
Na igen, jó a kutyának az udvar, de ha 3 évig szobakutya volt, nem várható tõle hogy beéri csak a kerttel! Következetesen kellett volna nevelni. Ha már ennyi ideig bent lehetett miért kellett most kitenni? ... A büntetést gyorsan felejtsd el! Most is folyamatosan bünteted azzal, hogy kiraktad és megkötöd. Szerintem beszélj a szüleiddel és ha végképp hajthatatlanok, add örökbe. Tudom hogy ez nagyon rosszul hangzik, de gondolom szeretnéd ha boldog kutyus lenne...és ha te ezt nem tudod neki biztosítani el kell tudni engedni az Õ érdekében! Szerintem nem ilyen életet érdemel és ezt te is érzed! Te vagy a gazdija, mindent meg kell tenned érte...és ez azt is jelenti hogy nem hagyod az udvaron szenvedni, mert biztos hogy majd meg szakad a szíve amiért a családja - számára érthetetlen módon - kiközösítette.
A kérdező hozzászólása: Hat eloszoris koszi a valaszokat.Kaptam egy ket otletet. Ami a kutyumat illeti sajna apam miatt nem lehet beengedni.En ha ugy volna behoznam anelkul hogy o megengedi de akkor apam ordibal vele es utalom ha bantjak ot.Es hat ott a nagy udvra es a nagy kert ott futkarozhatna de kis butuskam hejette inkabb dorombol:( es e ugy sajnalom. sokszor kint vagyok vele. es mikor esik az eso akkor sem megy be a fedo ala inkabb megy setalni de legalabb elfoglalja magat. De inkabb olyankor szokott dorombolni ha hall valami zajt egyebkent megy a szagok utan a kertben es neha jatszik a masik 2 kutyaval. Megprobalom az otleteiteket felhasznalni es remelem sikerulni fog.Koszonom a Tobi neveben is :*
A kutyát megkötni kínzás, ne tedd. Azt nem lhet megcsinálni, h mikor apukád nincs itthon, beengeded?
Sztem úgy is kiderülne ha beengednéd. A mienk is meg volt kötve de nem volt kínzás jó hosszú láncon volt és persze minden nap elvolt engedve h szaladgáljon.

Mit tegyek a kutyámmal, aki problémás sétáltatásnál?

A kutyám még kevesebb, mint 5 hónapos és eléggé problémás más kutyákkal sétáltatás közben. Kutyamentes területen már elég ügyesen jön mellettem, de mikor el kezdenek rá ugatni a kutyák, konkrétan ?rült módon oda akar rohanni hozzájuk, de nem hinném, hogy bántaná ?ket, inkább játszana. Azt olvastam, hogy ilyenkor meg kell büntetni a kutyát és ha jól viselkedik, akkor meg dicsérni, de el sem tudom érni, hogy jól viselkedjen, mert nem használ semmilyen büntetés. Esetleg ha komolyan bántalmaznám, de azt nem fogom, meg szerintem az is csak egy pillanatra használna. Gondolom az baj, hogy már én is belül nyugtalan vagyok mikor közeledünk a problémás kutyák felé (mert egyébként nem minden kutyával ilyen) és megérezheti. Talán a falkavezér szerep is kezd kicsúszni a kezeim közül. Ezeken próbálok javítani, de jó lenne tudni, hogy magában a helyzetben mit kellene tennem, amivel nem rontok a helyzeten??

Legjobb válasz: Amikor közeledtek egy kutya felé próbáld meg magadra vonni a figyelmét, valami finom jutalomfalattal menni fog. Egészen addig tartsd magadon a figyelmét, amíg el nem halad melletted a másik kutya. Egy idõ után már annyira rád fog figyelni, hogy le tudod ültetni, akkor már csak ilyenkor adj neki falatot. Hamarosan tudomást sem fog venni más kutyákról, mert tudja hogy ha nem foglalkozik velük, akkor jó dolog történik vele. Fiatal még, fogékony, pikk pakk rögzülni fog. Hidd el, hamar meg fog szûnni ez a gond, mivel nem is akkora gond. Hiszen még kölyök kutya, teljesen normális ez a viselkedés. :)

Amikor közeledtek egy kutya felé próbáld meg magadra vonni a figyelmét, valami finom jutalomfalattal menni fog. Egészen addig tartsd magadon a figyelmét, amíg el nem halad melletted a másik kutya. Egy idõ után már annyira rád fog figyelni, hogy le tudod ültetni, akkor már csak ilyenkor adj neki falatot. Hamarosan tudomást sem fog venni más kutyákról, mert tudja hogy ha nem foglalkozik velük, akkor jó dolog történik vele. Fiatal még, fogékony, pikk pakk rögzülni fog. Hidd el, hamar meg fog szûnni ez a gond, mivel nem is akkora gond. Hiszen még kölyök kutya, teljesen normális ez a viselkedés. :)
Arra figyelj, hogy ne az legyen a buntetes, hogy nem jatszhat mas kutyakkal! Ez segit legjobban szocializalni.
Hatásos és nagyon egyszerû megoldás, ahogy a te kutyád elkezd õrjöngeni, oda akar rohanni a többi kutyához, egyszerûen csak szó nélkül, lendületesen fordulj meg, magad után rántva a kutyát. Csak akkor forduljatok vissza, ha már lenyugodott valamennyire a kutya. Ha következetes vagy, akkor hamar megszûnik ez a gond. Vagy pedig tiltsd le errõl a viselkedésrõl, szólj rá erélyesen. És próbálj nyugton maradni, ha izgulsz, valóban csak még idegesebb lesz a kölyök is. Más kutyákkal mennyit sétáltok? Mennyit játszhat hasonló korú kölykökkel?
Ne várj vele! A szocializáció nagyon kényes dolog, ezt lehetetlen teljesen bepótolni késõbb, ha most elrontasz valamit. Minél több idegen kutyával kell találkoznia még amíg ilyen fiatal.
A kérdező hozzászólása: Rendben, akkor szólok ismerõsömnek. Na meg hátha az is segít majd, hogy vele lesz elfoglalva inkább és nem a többi kutyával.
1. vagyok. Az általam leírt módszert ott lehet elrontani de nagyon, ha az elõtt megeheti a jutalomfalatot hogy rád figyelne. Ezzel pont az ellenkezõjét éred el, megjutalmazod azért hogy el akar futni. Ha úgy érzed nem tudod magadra vonni a kutya figyelmét, akkor inkább a más által leírt visszafordulós módszert használd. Bár nekem ez nem vált be egy másik sétáltatási problémánál amihez javasolták, de attól erre még jó lehet, és ezzel nem igen tudsz hibázni. Bár meg vagyok róla gyõzõdve hogy a jutalomfalatos módszer hatékonyabb, és nem csak ebben segít, hanem ezzel egyidejûleg már arra is elõkészíted, hogy ha majd tanuljátok a behívást, könnyebben el tudd hívni más kutyáktól. De ha nem vagy benne biztos tényleg ne ezt csináld, mert ha rosszul csinálod a visszájára sülhet el!

Mit tegyek a kutyámmal ilyenkor?

Mit tegyek mert barátnőm azt mondta hogy a beagle 1 éves kutyámnak egyre nagyobb lesz a bordálya de én nem vettem semmit észre pedig még minden képet át is néztem és én olyanak láttam mint volt. De ha mégsem mi baja lehet hogy nagyobb bordálya lesz? Barátnőm szerint vehemhes de nem biztos. Mi a jelei a vehemségnek? És ha tényleg ngyobbodik a bordály az mitől van. Ja meg még 2 szer hányt egy nap de szerintem az a baja hogy mikor porázon visszük és siet mi meg nem akkor megnyomja a kis nyakát vagy csak sokat ivot. és még barátnőm szerint nagyon lefogyot de én ezt se vettem észere. Barátnőm keltete fel ezt a gyanut kérlek ezekre válaszojatok: 1:mitől nyúlhat a bordái 2:miért hányhat 3:miért fogyhat köszönöm ja és ez sűrgős!!!!!!

Legjobb válasz: Mikor tüzelt a kutyád? Találkozhatott ezalatt kannal? Ha hány és fogy, akkor irány az orvos vele.

Mikor tüzelt a kutyád? Találkozhatott ezalatt kannal? Ha hány és fogy, akkor irány az orvos vele.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom szerintem nem találkozot vele kan kutya de azt nem tudjátok hogy miért nõ egyre jobban a borda?
ha vehemhes" lenne a bordáján nem sokat veszel észre, annál inkább a hasán, többet eszik, hány, és sokat pihen. olyan mintha beteg lenne kb. Hányhat azért is mert sokat evett. Fogyhat azért mert beteg. átnézted már a kutyád szõrzetét??? a bõrét?? nincs e benne valami?? Nekem volt egy 6hónapos kutyám.. és nem szenvedett táplálék hiányban. De mégis látszott az összes bordája. nem mertem hozzányulni..mert lehet hogy olyan baja van ami nekem is árthat. Állatorvos segít!!! Jobban jársz ha megkérdezel, vagy megvizsgáltatod a kutyádat 1 állatorvossal.


Mit tegyek? A kutyám nem jön vissza bizonyos helyeken. Nem tudom mihez kezdjek.7 hónapos de kiskorába is visszajött a parkaba.

A kutyám nem jön vissza sõt elmegy mikor a ház elé elviszem, elengedem had rohangáljon és csak úgy lazán elfut mintha semmi sem érdekelné. Elmegy a kukához szemetet enni aztán kimegy az utcába az útra. Elmegy sz*rt enni (mivel a csövesek ott "tanyáznak" reggel a padokon). Nem értem... Mikor délután a duna-partra (mivel nagy a mozgásigénye mert dalmata) nem megy el. Ott nagyon szépen hallgat rám. Sokan mondták h ne engeggyem el a parkba de kell neki azért a mozgás (mivel reggel oda viszem mert nincs idõm le vinni a duna-partra vagy más kutyafutattóra). Nem tudom mit tegyek. A kutya iskola is csak márciusba kezdõdik el. Kérlek irjatok valami hasznosat! Elõre is köszi:))

Legjobb válasz: Nem kell elengedi a háznál. Reggel ne futkározzon, amíg teljesen nem lesz behívható. Arra szánd rá az idõt, ha már kutyád van, hogy másik idõpontban elvidd olyan helyre, ahol futkározhat.

Nem kell elengedi a háznál. Reggel ne futkározzon, amíg teljesen nem lesz behívható. Arra szánd rá az idõt, ha már kutyád van, hogy másik idõpontban elvidd olyan helyre, ahol futkározhat.
7 hónapos, most kamaszodik. Ne engedd el, csak zárt futtatón. Ha reggel nincs rá mód, akkor este. "Elmegy a kukához szemetet... Elmegy sz*rt enni..." Már bocs, és te ennek ellenére elengeded? Az egy dolog, hogy emberi szemmel nézve gusztustalan (kutyaszemmel nézve néhány jó ízû potya falat), de ne csodálkozz, ha összeszed egy jó kis fertõzést esetleg mérgezést.
Az én kutyám már 2 éves, azt hiszem mondhatom róla, hogy jólnevelt, mégis ha szelektív hulladékgyûjtõ mellé keveredik, vagy esetleg emberürülék van a közelben, akkor mintha megsüketülne..., így ahol tudom, hogy ilyesmivel találkozhat, ott inkább nem engedem el én sem, csak pórázon sétálhat. Ha szeret labdázni, akkor esetleg kimozgathatod egy picit azzal is reggelente, az én kutyám annyira rá van kattanva a labdára, hogyha meglátja, akkor eszébe sem jutna máshova menni, olyankor csak a labda létezik neki, 10 perc intenzív labdázás, és már meg is volt a kimozgatása.
A kérdező hozzászólása: Köszikee mindenkinek:) )

Mit tegyek a kutya "utipoggyászába"?

Elutazunk egy hétre és magunkkal visszük a 6 hónapos törpe tacskónkat. Mit vigyek neki?

Legjobb válasz: Chip legyen a kutyában, és az oltási könyv az érvényes oltásokkal. Hová mentek?

Chip legyen a kutyában, és az oltási könyv az érvényes oltásokkal. Hová mentek?
A kérdező hozzászólása: Nem messzire csak a mamánkhoz. a kutyát azért kell vinni mert van 3 kiscicánk akikkel kicsit durván játszik.
táp, tál, a kedvenc játéka, nyakörv, póráz, oltáskönyv
esetleg még alvós pléd:) ja, és a kajája:)
A kérdező hozzászólása: Alvóhelynek a saját kosarát viszem hogy ne legyen neki rossz az éjszaka.
Ezen mit kell megkérdezni egyébként..? Nem tudod hogy mik a kutyád legfontosabb cuccai? Istenem.. Önállóság lvl 999...
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló! Vedd úgy hogy nem téged kérdeztelek.

Mit tegyek? A kutyámmal nem tudok sétálni, mert egyszerűen nem tud viselkedni, és más kutyákkal kritikán aluli a viselkedése. Van valakinek valami praktikája? Kinek milyen tapasztalata van?

Van két malamut kutyusom. Az egyik lány a másik fiú, és a fiú volt el?bb. A fiú 3 hónaposan került hozzánk, rengeteget foglalkoztam vele, nagyon okos, jól nevelt. A lány kutyust kb. 3 hónapja fogadtuk örökbe, és elég nehéz vele. Feladta a leckét, pedig jó tanárnak tartom magam. Nem vagyok hivatásos kutya kiképz? :) A gond az hogy ha elviszem a lányt sétálni és a kerítésen belül lév? kutyák ugatják egyszer?en megbolondul. Össze vissza ugrál, hörög, agresszíven lép fel, pedig alapvet?en nem ilyen. Nem tudom mit tegyek. Már sok mindent kipróbáltam de semmi. Kutyasulira nem nagyon van pénzem.

Legjobb válasz: Szia.Ez mióta van amióta nálad van vagy most alakult ki?!

Szia.Ez mióta van amióta nálad van vagy most alakult ki?!
Valószinüleg nem volt szocializálva.Ugy mint az én labradorom.A következö módon szoktattam le erröl.Mikor közeledtünk egy keritésen belül lévö ugató ebhez már elöre eröteljesen -nem szabad!!! parancsot adtam neki.Amikor ennek ellenére behülyült addig maradtam a keritésnél amig megnyugodott közben folyamatosan rángattam és nem szabadoztam.Ha ez se segitett a bottal kapott az orrára persze nem tul nagyot de azért kell hogy érezze.Mostanra a probléma megszünt.Lényeg hogy addig nem szabad továbbmenni amig nem hagyja abba .Amikor már halgat a nem szabadra akkor a jó kutya okos kutya dicsérgetés és ajándék falat ajánlott.Sok sikert !
Pontosan ahogy az elõttem szóló írja, ültesd le és terelgesd el addig a figyelmét amíg meg nem nyugszik.
A kérdező hozzászólása: 1.szóló, az elejétõl kezdve ezt csinálja, 2. próbáltam ezt is 4-5 alkalommal de nem volt változás. Neked mennyi idõ után hatott ez a fajta módszer? Az a baj hogy a kerítés ami elõtt megálltam megnyugtatni a kutyát, kijött az ott lakó h ne ugattassam már az õ kutyáit.

Mit tegyek a kutyámmal?

van egy kutyám luca és sokszor szoktam vinni sétálni egy dombra egyszer már elengedtem ott de anya nem örült mert azt mondta hallott már olyanokat hogy elszöktek meg ilyesmi akkor máskor ne engedjem a kutyák közé? de hát olyan aranyosan játszottak :( mit tegyek?

Legjobb válasz: A kutyád mindig visszjön, ha hívod? Akkor engedd el. Nem? Akkor neveld meg.

A kutyád mindig visszjön, ha hívod? Akkor engedd el. Nem? Akkor neveld meg.
Amikor hívod vissza jön???-Ha igen nincs mitõl tartanod.. de ha nem jön amikor hívod, akkor tanítsd meg , hogy vissza jöjjön..mert tényleg elszökhet.. szóval csak nevelni kell

Mit tegyek a kutyám kopott fogával?

Van egy 8 éves skótjuhász szuka kutyám. Imád labdázni és egész életében csak azt csinálná/csinálja. Egy baj van,hogy a fogai már az innyéig koptak majdnem. Ilyenkor mi a teendő? Szerintem még az evés is fáj neki ezért puha ételeket kap és tejben áztatott tápot. Segítsetek! Sürgős!

Legjobb válasz: A fogak kopása az életkorral együtt jár.Minden foga az ínyéig lekopott? Általában csak az elsõk szoktak lekopni . Az õrlõk nem annyira.Vannak a senior tápok, amelyek könnyebben rághatók. Ráadásul az összetevõk is benne az öreg kutya igényei alapján vannak benne.

A fogak kopása az életkorral együtt jár.Minden foga az ínyéig lekopott? Általában csak az elsõk szoktak lekopni . Az õrlõk nem annyira.Vannak a senior tápok, amelyek könnyebben rághatók. Ráadásul az összetevõk is benne az öreg kutya igényei alapján vannak benne.
A kérdező hozzászólása: Csak az elsõ fogai koptak le. Ma is direkt puhákat kapott, mint például a hurka. De ha nem labdázik depressziós lesz és túlpörög. Szóval meg kellene oldani a labdázást anélkül, hogy tovább kopnának. Ha plüssel játszok vele az kevésbé koptatja a fogát?
Az elsõ fogaival a kutya csak megragadja a nagyobb dolgokat, ételben is. Evéskor a hátsókat használja. Ne pépesítsed neki a kaját, felesleges, Ha nem senior tápot adsz neki, akkor egy kicsit áztasd meg a tápot . Ha fáj a foga evéskor, az inkább a fogkõ okozta gyulladástól lehet.
A kérdező hozzászólása: Értem. És a labdázás? Labdázhat még? Természetesen kisebb tenisz labdára vagy plüssre gondolok.
ha nem labdázik a kutya, általában az elsõ fogak akkor is lekopnak. Az állatorvos is a fogak állapotából tudja megállapítani a kutya körülbelüli korát.
Nézesd meg egy dokival, mert lehet hogy fogköves, ami akár tályogot is okozhat, és rettenetesen fáj.Ultrahangos fogkõ eltávolítást fog csinálni.Nálunk ez 4500 ft + altatás.Drágább helyeken max 6-8ezer ft + altatás. Senior táppal etesd, ez direkt idõsebb kutyáknak van kitalálva és ne tejbe áztasd, mert a tej nem jó a kutyának.Sima vízbe.Esetleg én szoktam neki csontot/farhátat kifõzni, annak a levébe is szoktam áztatni a tápot. A labda szerintem nem befolyásol érdemileg semmit.Nyugodtan labdázzatok.

Mit tegyek? A kutyám kezelhetetlen.

1 hónapja fogadtuk be, egyik ismer?sünk a tóparton találta (még kölyök kutya, rotwiler keverék) azóta megtanítottam neki azt hogy ül, pacsi. Viszont egyre kezelhetetlenebb. Folyamatosan felugrál. Harapdál minket. Odakap ránk. Nem hallgat rám séta közbe. Nagyon húzza a kötelet. Szörny?. Pedig a család többi tagja és természetesen én is próbálom fegyelmezni, de semmi. SOS. Mit tehetnék? Teljesen elvagyok keseredve.

Legjobb válasz: Ha nem kutyának hívják a lovad, akkor rossz lehet a kategória...

Ha nem kutyának hívják a lovad, akkor rossz lehet a kategória...
kölyök, próbálkozik hogy medig mehet el... figyelmet a kutyákat hogy kezelik: lakótelepen vannak kölykök a kutyám nem bántja õket játszik velük stb, de ha kezdenek szemtelenedni akkor bizony rájuk támad és fegyelmezi õket. ebbõl a kölyök megtanulja hogy van egy határ a játékban is amit nem szabad átlépni

Mit tegyek a kutyával, ha bántja a macskákat?

Legjobb válasz: Saját macska,picik még,most hoztuk õket,kutya meg már vénasszony:)

A kérdező hozzászólása: Saját macska, picik még, most hoztuk õket, kutya meg már vénasszony:)
A mi kutyánk egyszerûen képtelen megszokni a macskát, minden pillanatban el akarja kapni. Szerintem széttépné, ha elkapná.
A háznál lévõ macskákat vagy úgy általában minden macskát ami szembe jön? Ha a ti macskáitokról van szó akkor adj nekik enni a kutya elött a kutyát pedig ne engedd oda, nem mehet a macskákhoz és az ételükhöz mig a macsekok nyugiban esznek, csak távolról nézheti õket.
Nézzed!
A kérdező hozzászólása: #2 .I.
Az, hogy a kutya bántja a macskát tág kategória. (Nálunk három kutya mellé került két kismacska. De csak az egyik kutyánk nincs kezdettõl fogva kibékülve velük.) Legtöbb kutya csak a szaladó macskát kergeti, mert akkor ösztönösen zsákmánynak tekinti azt. Ha a macska leül elõtte, vagy sarokba szorul, akkor viszont barátkozik vele, nyalogatja. A macska persze félénk állat és menekül. Idõsebb kutyához nagyon sok idõ, türelem, kitartás, következetesség, jutalom és fegyelmezés kell ahhoz, hogy megtanulja tartósan visszafogni õsi ösztöneit. Ha a macsekok nagyobbak lesznek, már nincs gond, mert a kutyák általában nem tudnak magasra mászni, így könnyen el tudnak menekülni a kutya elõl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!