Találatok a következő kifejezésre: Mit tartalmaz első (7 db)

Pasik! Ti mit gondoltok, milyen egy "tökéletes" nő az akit teljes mértékben eltudnátok fogadni mint külső mint belső tulajdonságként? Illetve mit gondoltok a randizásról, nálatok mit tartalmaz az első néhány randi? 20/L

Kort írjatok légyszíves.

Legjobb válasz: Külsõ: Legyen ápolt, hosszú haja. Az ápoltság számomra azt jelenti, hogy ne legyen csapzott, zsíros. Az, hogy töredezett a hajvége meg mit tudom én, szerintem minket férfiakat nem érdekel. Legyen nõies arca, finom vonásokkal, ami smink nélkül is szép. Lehetõleg ne, vagy csak visszafogottan sminkelje magát. Ne legyen elhízva. Belsõ: Legyen jóindulatú, megértõ, egyenes, intelligens - ami nem azt jelenti, hogy legyen atomfizikus vagy ilyesmi, de legyen neki önálló véleménye és lehessen vele sokmindenrõl beszélgetni, filozofálgatni. Ne csak magára gondoljon, jó, ha tud különféle helyzeteket más szemszögbõl is vizsgálni. Ne legyen bulizós fajta, ne piáljon, ne dohányozzon, ne drogozzon, ne adja könnyen magát. Komoly érzelmeken alapuló kapcsolatba gondolkodjon, amiben jóban-rosszban kitartunk a másik mellett és nem adjuk fel mindenféle apróság miatt. Szeressen és fogadjon el olyan tökéletlennek, amilyen vagyok. Számomra nem igazán létezik a szó klasszikus értelmében a "randizás". Ha találnék ilyen lányt, akkor beszélgetnénk, arra törekednék, hogy minél több idõt töltsünk el együtt pl. séta egy parkban, filmnézés (akár otthon, akár moziban) vagy csak simán egy beszélgetés egy pizza mellett vagy valami kis vendéglõben, ilyesmik. Aztán ha úgy érzem, hogy alakul valami akkor lassan, fokozatosan, intimebb módon közelednék felé pl átkarolnám, megsimogatnám az arcát, és ha idõvel látnám rajta, hogy szeretné, illetve szerelmes lennék belé, akkor végül megcsókolnám és megkérdezném, hogy lenne-e a barátnõm. Amúgy még nem találtam egyetlen ilyen lányt sem, de nem gondolom, hogy magas lenne a léc. A belsõ tulajdonság alatt felsorolt dolgokat tudnám viszonozni, a külsõ meg... hát nincs hosszú hajam, meg ilyenek. :D 21/F

Külsõ: Legyen ápolt, hosszú haja. Az ápoltság számomra azt jelenti, hogy ne legyen csapzott, zsíros. Az, hogy töredezett a hajvége meg mit tudom én, szerintem minket férfiakat nem érdekel. Legyen nõies arca, finom vonásokkal, ami smink nélkül is szép. Lehetõleg ne, vagy csak visszafogottan sminkelje magát. Ne legyen elhízva. Belsõ: Legyen jóindulatú, megértõ, egyenes, intelligens - ami nem azt jelenti, hogy legyen atomfizikus vagy ilyesmi, de legyen neki önálló véleménye és lehessen vele sokmindenrõl beszélgetni, filozofálgatni. Ne csak magára gondoljon, jó, ha tud különféle helyzeteket más szemszögbõl is vizsgálni. Ne legyen bulizós fajta, ne piáljon, ne dohányozzon, ne drogozzon, ne adja könnyen magát. Komoly érzelmeken alapuló kapcsolatba gondolkodjon, amiben jóban-rosszban kitartunk a másik mellett és nem adjuk fel mindenféle apróság miatt. Szeressen és fogadjon el olyan tökéletlennek, amilyen vagyok. Számomra nem igazán létezik a szó klasszikus értelmében a "randizás". Ha találnék ilyen lányt, akkor beszélgetnénk, arra törekednék, hogy minél több idõt töltsünk el együtt pl. séta egy parkban, filmnézés (akár otthon, akár moziban) vagy csak simán egy beszélgetés egy pizza mellett vagy valami kis vendéglõben, ilyesmik. Aztán ha úgy érzem, hogy alakul valami akkor lassan, fokozatosan, intimebb módon közelednék felé pl átkarolnám, megsimogatnám az arcát, és ha idõvel látnám rajta, hogy szeretné, illetve szerelmes lennék belé, akkor végül megcsókolnám és megkérdezném, hogy lenne-e a barátnõm. Amúgy még nem találtam egyetlen ilyen lányt sem, de nem gondolom, hogy magas lenne a léc. A belsõ tulajdonság alatt felsorolt dolgokat tudnám viszonozni, a külsõ meg... hát nincs hosszú hajam, meg ilyenek. :D 21/F
Ugye? És fordítva is, ezért ijesztõ, hogy miért nem találkoztam eddig ilyen lánnyal. :|
Külsõ: Konkrétan nem lehet leírni. Vékony legyen, nálam alacsonyabb(177cm alatt). Az arca legyen szép, a haj igazából mind1 milyen. A vöröseket nem szeretem, a többivel nincs baj. Legyen ápolt. Belsõ: Legyen kedves, türelmes, barátságos, hûséges. Ne legyen beképzelt, ne legyen hisztis, ne legyen hirtelen haragú, ne legyen haragtartó, ne legyen hazudós. Legyen intelligens. Nem kell hogy egyetemre járjon , nem baj ha még érettségije sincs, de azért ne legyen sík hülye. Legyen valami életcélja, legyen kicsit önálló. Legyen mindenrõl véleménye, ne legyen naiv. Bízzon meg bennem. Bulizhat, az nem bûn de ne drogozzon, ne legyen könnyûvérû, ne cigizzen, ne igyon(ha néha egy keveset az nem baj. Olyan lány legyen aki a komoly kapcsolatokat szereti. A randizásról annyit hogy kezdetnek elég ha találkozgatok vele a szabadidõmben. Megkeresném vele a közös hangot. Aki igazán tetszik arról mindent tudni szeretek, minden érdekel ami vele kapcsolatos, a gyerekkora, a rokonai, barátai, élményei... Elmennénk pl kajálni valahova, ilyenkor télen korizni. Késõbb elmennék hozzá vagy õ jönne el hozzám délutánonként vagy hétvégenként. Fontos hogy ne lakjon messze, ez azt jelenti hogy 30-35km-en belül.
ez túl bonyolult kérdés
szép, ápolt, jol kinézõ, vicces de mégis legyen komoly, ne legyen a tipikus rib*nc, 15/f :D
A kérdező hozzászólása: Utolsó: Baromi jól megírtad, körülbelül ilyen részletes leírást vártam. És az amiket leírtál. Hát ez nagyszerû :) Szavakat nem találok =) És egyáltalán nem magas a léc. Ezek sztem pont olyan dolgok amiket nyugodtan el lehet várni egy nõtõl.
A kérdező hozzászólása: hidd el vannak ilyen lányok :)
A kérdező hozzászólása: Na de mi van akkor ha vki nem fejezte be a középiskolát mármint ott hagyta bizonyos okok miatt, viszont ettõl függetlenül nem mûveletlen, mármint nem sík hülye? Ettõl még vannak az életben elképzelései, tervei a jövõre nézve?! Viszont annyira még nem önálló de a véleményét mindig kifejti bármirõl is legyen szó?!

Mit tartalmaz az első "terhesgondozás"? Mert én nagyon felháborodtam.

Orvossal nem találkoztam, uh-t nem csináltak, közölték, h majd a 13. héten.

Legjobb válasz: minimum egy uh-t kéne csinálni, ha nem is nagyon tépi a száját utána a doki, hogy tanácsokkal ellásson. akkor meg honnan tudják, hogy mikor leszel 13 hetes, ha meg sem állapítják, hogy most mennyi vagy?

minimum egy uh-t kéne csinálni, ha nem is nagyon tépi a száját utána a doki, hogy tanácsokkal ellásson. akkor meg honnan tudják, hogy mikor leszel 13 hetes, ha meg sem állapítják, hogy most mennyi vagy?
A kérdező hozzászólása: Én akkor is nyugodtabb lennék, ha legalább az elején nem 7 hetente néznének. Szerintem mindenhol más a szokás, simán eélhiszem, h téged így vizsgáltak, hiszen nálunk is így van, de nekem ez akkor sem elég! Mindenki más és minden hey is más.
"kedves utolsó" vagyok. És veszélyeztetett terhes. Jó, hogy így egybõl ítélsz, anélkül, hogy bármit is tudnál rólam. Végigfeküdtem a várandósságom, jó esetben kihúzunk még két hetet, akkor betöltöm a 36-ot, és nem lesz koraszülött a lányom. A véleményem ennek ellenére tartom, hozzátéve, hogy minden uh-on azt láttam, éreztem, hogy a lányomnak nem tetszik. Nem uh-oznak kéthetente. Az ilyen gyakori uh-ot nagyon ritka esetek indokolják csak, szerencsére a kérdezõnél egyik ilyen sem áll fenn.
Nem kell 2 hetente uh-ozni, mert felesleges, és bár a tudomány mai állása szerint valószínûleg nem ártalmas, az is biztos, hogy nem használ. Engem a 7. hét után 12 hetes genetikai uh-on néztek legközelebb.
Az enyém is végig hasival vizsgált, úgyhogy az nem kifogás.
ha nagyon nézni akar egy doki uh-t akkor hasit csinál (valakinél még a 12.heti is hasi, orvostól függ). szóval az egy kifogás lenne, hogy hüvelyit nem csinál h. ne okozzon gondot. a köv. csak a 13. héten??? és ha kombinált tesztet szeretnél akkor mi van?! mert az a 12. héten van. (és megbízhatóbb mint a 16. heti afp. menj másik dokihoz ha tudsz.
A barátnõm is lombikos volt, 3. vagy 4. alkalommal jött nekik össze, végig veszélyeztetett volt, és õt is a 12-13. héten ultrahangozták meg elõször. A doki azt mondta neki, hogy elõtte hüvelyi uh lenne, és nem akarja piszkálni a picit. A 12. heti már hasi, az nem zavarja annyira.
A kérdező hozzászólása: Szerintem is :S Nem az orvosom szerencsére, csak õ volt ott, amikorra idõpontot kaptam :( De ezek után biztos el fogom kerülni messzire ezt az alakot. Miközben az aszzisztenssel beszélgettem, a másik szobában telefonált, be se tolta a képét! Teljesen jól írtad, hogy TERMÉSZETESEN uh. Na mindegy, nem éri meg az idegeskedést. Köszi a választ!
Nincs igaza az orvosodnak, én panaszt tennék, bár nem éri meg ezzel foglalkozini és idegeskedni ilyen állapotban, inkább keress másik orvost mindenképpen. Nekem a 12. hét elõtt, a 8. héten a terhesgondozáson volt belgyógyászati vizsgálatom, vérvétel (kötelezõ szûrések és a többi), vizelet vizsgálat, kenetvétel és tesmészetes ultrahang vizsgálat. Felháborító az orvosod hozzáállása.
A kérdező hozzászólása: Ja persze, és nyilván én se azt akarom, h a terhesség végéig 2 hetente nézzenek, csak a 12. hétig szeretném, ami pontosan +2 uh-t jelent az elõírthoz képest. Köszönöm, h leírtátok a véleményeteket!
A kérdező hozzászólása: 19:O5 egyetértek teljesen 19:58 Nem a te orvosod lett kikáltva lelkiismeretlennek, hanem az "enyém". Ha te úgy érzed, h jól teszi a dolgát annak ellenére, h 6 hetente uh-oz, akkor minden rendben. Nálam viszont a meddõségis dokim javasolta a gyakoribb uh-t, aki nyilván jobban ért hozzá, mint az sztk-s doki. Másrészt pedig ha túl is teszem magam az uh kérdésen, még mindig itt van az, hogy BE SE JÖTT a vizsgálóba, tehát ott voltam elsõ alkalommal fél órát és NEM IS LÁTTAM AZ ORVOST. Ezek után persze nem is vagyok rá kíváncsi. Szóval én csak errõl az orvosról ítélkeztem.
Az MSZNUT sem ajánlja a gyakori uh-ot, mert (ez is tény) az idegsejtek kifejlõdésére bizonyítottan hat az uh frekvenciája. Igaz, hogy (egyelõre) nem bizonyított, hogy károsan. (Ez olyan, mint ahogy a mobiltelefonról is tudjuk, hogy hatással van a sejtekre, felmelegíti a szöveteket, csak éppen nem bizonyított, hogy ez a hatás káros.) A lombik program önmagában nem indokolja a gyakoribb uh-ot. Nyilvánvaló, hogy vérzés, görcs, magzatvíz szivárgás gyanúja esetén pl. kell, hogy uh készüljön. Ha valakinek "saját orvosa" van, mármint magán doki, akinek fizet egy kalap pénzt, nyilván el is várja, hogy a pénzéért kapjon valamit, még akkor is, ha nem feltétlenül szolgálja az érdekeit. Ez már átment amolyan szolgáltatás félébe. Az sztk-s terhesgondozáson (amiért amúgy szintén fizetünk, méghozzá a tb-t) klinikai, kórházi orvosok dolgoznak, és meggyõzõdésem, hogy néhány kivételtõl eltekintve megfelelõen teszik a dolgukat. Nem akkor van baj, ha nem csinálnak felesleges vizsgálatokat, hanem akkor, ha nem magyarázzák el, mit, mikor, miért, vagy éppen miért nem kell. (Kommunikáció hiánya.) Ha valaki nincs olyan viszonyban az orvosával, legyen az magán vagy sztk-s doki, hogy 100%-ban megbízik a döntéseiben, akkor keressen sürgõsen másikat. Az igazi lelkiismeretesség nem azt jelenti, hogy az orvos azt teszi, amit Te mondasz neki, hanem azt, hogy legjobb tudása alapján mindent megtesz. Valamint hogy a szakmailag indokolt döntéseit a pácienssel megbeszéli, a kérdésekre, kétségekre megnyugtatóan válaszol, hajlandó õt partnernek tekinteni. (És nem mellesleg kell ehhez az is, hogy a kismama "hiszti" helyett hajlandó legyen együttmûködni.) Én megtapasztaltam nem is egyszer, hogy (az egyébként sztk-s) orvosom a babánk és az én érdekeimet helyezi elsõ helyre, és fontos számára, hogy ezt én is lássam. Ha nem így lenne, rég ott hagytam volna. Ezt azért írtam le, mert úgy éreztem, hogy lelkiismeretlennek lett kikiáltva az orvosom, ha tévednék, és az újabb ítélet nem erre vonatkozott, akkor én kérek elnézést.
Megkérdik mikor volt az utolsó menstruációd. Engem elõször megvizsgált az orvos.Akkor mondta, hogy igen itt valószínû baba van és átküldött uh-ra.Ott megnézték mekkora a petezsák, a kicsi szívét meghallgattuk és ennyi volt.Itt is megkérdezték az utolsó vérzés idõpontját. Ez nem a magándokimnál volt, mert inszemre jártunk.Pár napra rá elmentem hozzá és õ alaposabban megnézett ultrahangon. 35hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azt mondták, h náluk a 13. héten szokás, nem a 12.-en. persze, kifogásokat kerestek, meg hát az asszisztens nem tudott megvizsgálni, ha a doki a képét se dugja be :S
A kérdező hozzászólása: Lombikos vagyok, veszélyeztetett terhes. Azelõtt megnéztek 5 és 6 hetesen is (még a meddõségiben), most itt meg közölték, h majd a 13.-on :( Nagyon kiakasztó. Szerintem ebben az esetben gyakrabban kellene uh, min. 2 hetente. Vagy én vagyok nagyigényû? Köszönöm a válaszokat!!
Tényleg, kedves utolsó? Akkor szerencséd van, hogy nem voltál veszélyeztetett terhes. Mert ebben az esetben igenis szokták a kismamákat gyakrabban vizsgálni.
ha volt szívhang, akkor nem feltétlenül néznek utána. Legalábbis nálunk úgy van, hogy ha hallják a szívhangot, akkor megállapítják a terhességet és utána legközelebb csak a genetikai uh-ra kell menni. Engem vérvételre, védõnõhöz is akkor küldtek elõször.
Elvileg a 13. héten van az elsõ hivatalos uh. az orvosi protokoll szerint. Veled úgy törõdnek, mint egy rendes kismamával, nem egy ombikossal. Keress egy másik dokit. De szerintem nem feltétlenül kell két hetente uh. És az elsõ terhesgondozáson te már 6 hetesen túl vagy....
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a meddõségis dokim, h legyen még uh a 12. heti elõtt. Csak nem írta le, így meg elég nehéz kereztülvinni a másik dokin.. Én nagyon aggódok, nem bírom ki, h 7 hétig ne lássam a picimet! Biztos túlaggódom, dehát.. :S
A kérdező hozzászólása: Szerintem egy, a hüvelybe félig bevezetett uh-nak nincs köze a babához. Fõleg, h Crinone-t kell használnom minden nap, azt teljesen a méhszájig kell bedugni és oda benyomni. Köszi a válaszodat, de szerintem ez csak etetés :(
A kérdező hozzászólása: Teljesen egyetértek. Hogy lehet valakit vérvételre, 1OO vizsgálatra elküldeni úgy, h az orvos nem látta a saját szemével a terhességet. Ilyen erõvel bárki bemehet, h terhes és a 13. hétig ki se derül, h mi van! Nem akarlak megijeszteni, de mikor én mentem oda a 8. héten elõször, álmomban nem gondoltam volna, h nem lesz uh. Reméljük, nálatok lelkiismeretesebbek.

6hetes terhes vagyok. Mit tartalmaz az első vizsgálat?

A héten megyek n?gyógyászhoz Tatabányán. Ultrahangon megnéznek? Van a rendel?ben ultrahang vagy külön el?jegyzést kell erre kérni?

Legjobb válasz: Hüvelyi ultrahangot csinálnak ilyenkor. A nõgyógyászati rendelõben van ilyen készülék. Pisiljél elõtte, hogy a hólyagod ne legyen zavaróan nagy.

Hüvelyi ultrahangot csinálnak ilyenkor. A nõgyógyászati rendelõben van ilyen készülék. Pisiljél elõtte, hogy a hólyagod ne legyen zavaróan nagy.
Szia! Tatabányáról részletest nem tudok de általában mindenhol ultrahangot csinálnak(ez az elsõ még hüvelyi ultrahang szokott lenni)amit ott helyben csinálnak nálunk nem kell külön idõt kérni.Ezzel meg tudják mondani, hogy terhes vagy-e tényleg ill.hogy jó helyen van-e a pici(nem méhenkívüli esetleg).Nálunk még megkérdezték, hogy mikor voltam rákszûrésen és ha egy hónapnál régebben akkor egyúttal azt is csinálnak.Lehet, hogy már most el fognak küldeni a védõnõhöz is de van akit csak majd 12 hetesen küldenek elõször(orvosa és városa válogatja).Amikor pedig majd mész a védõnõhöz õ kiállítja a terhes-kiskönyvedet is és onnantól rendszeresen kell majd terhes-tanácsadásra járni.Hát, ennyi az eleje a többit meg majd úgyis mondani fogják.Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Köszönöm szépen a válaszokat.

Mit tartalmaz az első vizsgálat, csak ultrahangot vagy még valamit? Mennyibe kerül ez a vizsgálat?

Legjobb válasz: Általános nõgyógy. vizsgálat + hüvelyi ultrahang és kérdezz-felelek. Ha magánorvoshoz mész 5.000-tõl felfelé, SZTK ingyen.

Általános nõgyógy. vizsgálat + hüvelyi ultrahang és kérdezz-felelek. Ha magánorvoshoz mész 5.000-tõl felfelé, SZTK ingyen.
Nekem hüvelyi ulrtahanggal, dumcsival, magán dokinál:4000ft.
Nekem magánorvosnál volt egy rákszûrés, hüvelyi ultrahang, és beszélgetés: ez összesen 8000Ft. De haanincs rákszûrés, amit évente csak egyszer végeznek, akkor 5000.

Prolactin szintem 1268, 3 mU/L volt az első vérvételkor. Ez a megengedett duplájánál is több. Másodjára 9, 47 ug/L ami normálisnak mondható. Viszont ez volt megjegyzésbe írva: A minta többségében monomer Prolactint tartalmaz! Mit jelent ez?

Természetesen babát szeretnék!Nem kaptam gyógyszert. És mit?l ugrál a prolactin szintem ha nem vagyok stresszes?

Legjobb válasz: A prolaktin attól is emelkedhet, ha felugrik az ösztrogénszint (a fogamzásgátlóknál is ez okozza a mellváladékozást), ami a ciklus bizonyos részén normálisnak mondható. De emelkedhet pl. mechanikai ingerre is. Egy minta, nem minta, szóval ha többször normális lesz, akkor szerintem nem kell vele foglalkozni, de ha baj lenne, az orvos biztos adott volna gyógyszert!

A prolaktin attól is emelkedhet, ha felugrik az ösztrogénszint (a fogamzásgátlóknál is ez okozza a mellváladékozást), ami a ciklus bizonyos részén normálisnak mondható. De emelkedhet pl. mechanikai ingerre is. Egy minta, nem minta, szóval ha többször normális lesz, akkor szerintem nem kell vele foglalkozni, de ha baj lenne, az orvos biztos adott volna gyógyszert!
mielöbb nézesd meg újra ciklus elején.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!