Találatok a következő kifejezésre: Mit tapasztaltatok epiduralis (2 db)

Mit tapasztaltatok epidurális érzéstelenítésnél? Hatásos volt?

Elvették mikor nyomni kellett? És akkor hirtelen nagyon erős lett a fájdalom?

Legjobb válasz: Nekem kezdetben hatásos volt, de fájás gyenge lettem tõle, szóval nem kaphattam többet. Mikor a gátmetszést varrták, akkor kaptam ismét, de akkor már nem hatott semmit, rohadtul fájt, valószínû elmozdult... Egyébként egyik barátnõm ajánlotta nekem, mert õ végig azzal szült, nem vették el a kitolásnál sem, azt mesélte érezte, a tolójást, persze nem fájásként, csak székelési ingerként, és a varrásnál is végig tartott neki..

Nekem kezdetben hatásos volt, de fájás gyenge lettem tõle, szóval nem kaphattam többet. Mikor a gátmetszést varrták, akkor kaptam ismét, de akkor már nem hatott semmit, rohadtul fájt, valószínû elmozdult... Egyébként egyik barátnõm ajánlotta nekem, mert õ végig azzal szült, nem vették el a kitolásnál sem, azt mesélte érezte, a tolójást, persze nem fájásként, csak székelési ingerként, és a varrásnál is végig tartott neki..
nekem egy percig sem hatott. :(
Nekem 3-szor szúrtak elõször olyat, ami 1 óráig hat, csökkenti a fájdalmat. A 3. nem hatott. Aztán kaptam olyat, ami folyamatosan adagolja a fájdalom csillapítót, az meg csak fél oldalra hatott. Iszonyatosan fájt, de legalább nem az egész hasam... (14 óra volt, ebbõl 8 óra oxival) Amikor nyomni kellett, akkor is folyt be a gerincembe, amikor kint volt a baba és összevarrtak, akkor állították le. Nyomni úgy mondtam, hogy a párom a fejemnél volt, nézte a monitort és mondta, mikor jön a fájás, úgy irányított a szülésznõ, mikor nyomjak.
Nekem nagyon jó volt, 2x szültem, mindkétszer kértem és kaptam. Az elsõnél hatott a tolófájásoknál is, igaz, hogy 1 órás volt a kitolás, de igazából fájdalommentes. A varrásra is hatott. A második szülésnél csak a vajúdásnál hatott, a tolókra már kiment. Na, akkor lepõdtem meg, hogy mennyire fájdalmas is a szülés. Igaz, hogy a Fiam alig 12 perc alatt kint volt, de 1000x jobban fájt, mint az elsõ szülés. Viszont a varrásnál itt is hatott, szuper volt!
Szia, én nem szerettem volna kérni, mert féltem tõle, mivel korábban jött a baba az orvosom ragaszkodott hozzá. Szerintem az a lényeg mennyire profi a doki, az én orvosom nagyon jó volt.Szuper volt ahogy berakta, a tolófájásaim éreztem, de nem olyan félelmetes fájdalomként. 5 ször nyomtam és kint volt a babám mindennel együtt kb. másfél óra volt:) Kismama aki rettegett a szüléstõl( kár volt)! Így egy élmény volt:)

Mit tapasztaltatok az epiduralis erzestelenitessel kapcsolatban?

Nem felek a szulestol es termeszetes uton akarok szulni, de nem tudom hogy ha szoba kerul visszautasitsam-e.

Legjobb válasz: Nekem nagyon nehéz volt az elsõ szülésem ezért a másodiknál már kértem érzéstelenítõt. Csak egy pillanatig fáj még berakják aztán egy álom a vajúdás. Én bele is aludtam a nagy fájdalmakba, pedig majd kiugrott a mutató. Nem tudom máshol, hogy van ez de nekem elzárták amikor elkezdõdött a kitolási szakasz, de 2 tolásra kint volt a baba. Viszont nekem utána egy pár napig fájt a hátam. Azt mondták ez normális. Könnyû szülést!

Nekem nagyon nehéz volt az elsõ szülésem ezért a másodiknál már kértem érzéstelenítõt. Csak egy pillanatig fáj még berakják aztán egy álom a vajúdás. Én bele is aludtam a nagy fájdalmakba, pedig majd kiugrott a mutató. Nem tudom máshol, hogy van ez de nekem elzárták amikor elkezdõdött a kitolási szakasz, de 2 tolásra kint volt a baba. Viszont nekem utána egy pár napig fájt a hátam. Azt mondták ez normális. Könnyû szülést!
Nekem a lányom születésénél epidurális érzéstelenítést adtak. Egy kanült hagytak bennt, amit a válamhoz rögzítettek és ha kellett, akkor nem szurtak újra, csak ott adták be a fájdalomcsillapítót! Ki.... jó érzés volt, amikor megkaptam, mintha egy darab jéggel símítottak volna végig a gerincemen és a fájdalom is elmúlt! Akár hiszed, akár nem én a fájások között vagy 20 percet ALUDTAM!!!! Kb óránként kaphatsz egy- egy ujabb adagot. A baj csak az vele, hogy csak a tágulásnál adják, a kitolásnál nem, mert akkor már semmit sem használ. Na szóval az elsõ adag hatott, de többi már egyre kevésbé... Az egyetlen hátulütõje, hogy a szülõágyról nem kelhetsz fel és mocorogni is csak picit lehet. Így aztán én nagyon elzsibbadtam. A dokim azt mondta utólag, hogy az epis érzéstelenítés a méhszájat nagyon szépen kisimítja és a baba könnyebben tud kifelé jönni. Maga a "szuri" cseppet sem fáj jobban, mint egy akármilyen injekció. Én csak ajánlanio tudom!!!!!! Szerintem bízd magad az orvosra, õ tudni fogja, hogy neked és a babádnak mi a legjobb!!!!
Nekem nem jók a tapasztalataim, mert amíg hat, azt a fájdalmat el lehet viselni, de a tolófájásoknál már nem hat. És így nincs meg a fokozatosság, hirtelen nagyon erõsnek fogod érezni a fájdalmat, nem lesz módod rákészülni, hozzászokni. De persze mindenkinek más jön be.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!