Találatok a következő kifejezésre: Mit takar az (594 db)

Mit takar az, hogy pénzügyi és számviteli kar pontosan?

Köszönöm

Legjobb válasz: Mit takar a kérdésed pontosan? :D Szerintem pénzügy-számvitel szak van, mondjuk a gazdaságtudományi karon belül, amit fene tudja még, hányféleképpen hívhatnak egyetemtõl függõen. Pontosítanál?

Mit takar a kérdésed pontosan? :D Szerintem pénzügy-számvitel szak van, mondjuk a gazdaságtudományi karon belül, amit fene tudja még, hányféleképpen hívhatnak egyetemtõl függõen. Pontosítanál?
A kérdező hozzászólása: Bocsánat. Egyetemeket nézegetek, és hogy mit tartalmaz, mirõl szól, hol lehet elhelyezkedni ezzel a képesítéssel. Köszönöm!

A Táplálékallergia Centrum Webáruházat ismeri valaki? Gyerkőc lisztérzékeny, neki rendelnék. Mit takar az akciós nap?

Legjobb válasz: Én nem rendeltem még innen (az enyém tej-, tojás allergiás), de van egy lisztérzékeny ismerõsöm, és úgy emlékszem, hogy errõl beszélt, hogy havonta egyszer rendel innen, mert akkor ingyenes a kiszállítás. Nem lehet, hogy az akciós nap ezt takarja? Ha elérem telefonon, megkérdezem tõle!

Én nem rendeltem még innen (az enyém tej-, tojás allergiás), de van egy lisztérzékeny ismerõsöm, és úgy emlékszem, hogy errõl beszélt, hogy havonta egyszer rendel innen, mert akkor ingyenes a kiszállítás. Nem lehet, hogy az akciós nap ezt takarja? Ha elérem telefonon, megkérdezem tõle!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Elvileg holnap lesz.

Lehetséges 6/8 órás munka mellett egyetemi tanulmányokat folytatni? Mit takar az egyéni tanrend? Hogyan egyeztethetem össze a munkát a tanulással?

Legjobb válasz: Egyéni tanrend azt takarja, hogy év közben melózol, közben kapod az anyagokat a tanártól e-mai-en és félév végén vizsgázol. Esetleg lehet pár konzultáció, beadandó feladat. Egyenként kell levadászni az oktatókat, hogy hogyan oldják meg meg ilyenek. Elég macerás elintézni, de utána már csak magadnak tanulsz a kapott anyagokból, esetleg hétvégi konzultáción is részt kell venned. Tanár függõ, viszont abból a tárgyból is vizsgáznod kell, ami félévközinek van meghirdetve.

Egyéni tanrend azt takarja, hogy év közben melózol, közben kapod az anyagokat a tanártól e-mai-en és félév végén vizsgázol. Esetleg lehet pár konzultáció, beadandó feladat. Egyenként kell levadászni az oktatókat, hogy hogyan oldják meg meg ilyenek. Elég macerás elintézni, de utána már csak magadnak tanulsz a kapott anyagokból, esetleg hétvégi konzultáción is részt kell venned. Tanár függõ, viszont abból a tárgyból is vizsgáznod kell, ami félévközinek van meghirdetve.
Munka miatt nem adnak egyéni tanrendet legalábbis az én sulimban nem. Sport, vagy párhuzamos képzés, vagy egészségügyi okokból adnak. Ennek is nézz utána.
Nincs tapasztalatom. Nehéz szitu, de jó, hogy tanulni akarsz a rövid távon könnyebb út (munka) helyett. De tartok töle, hogy esélyes, hogy igy jó sokáig fog így tartani. Sokkal-sokkal könnyebb ugy tanulni, ha része vagy a közösségnek. Nem tudod máshogy megoldani? Pl. csak 4 órát dolgozni, nyáron többet/külföldön dölgozni, diákhitelböl élni? (A levelezö szakokat gondolom már nézted.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, már megoldódott a problémám. Nappali képzésben tanulok, nyáron dolgozom, illetve ösztöndíjból kijövök. :)
elözö vagyok, és cooool! :-D


Motorosruházat. Mit takar az, hogy: "CE keményprotektor"?

Legjobb válasz: azt takarja hogy nem tudod benyomni az újjaddal a protektort a komolyabb fajtákon még ha a kocsi átmegy akkor se törik el.Ha meg azt hallod hogy full protektoros az azt jelenti hogy mindenhol van benne protektor pl kabát könyök váll gerinc hát az enyém még gerincpúpos is nekem ilyen van. Remélem fel tudtalak világosítani további szép napot:D

azt takarja hogy nem tudod benyomni az újjaddal a protektort a komolyabb fajtákon még ha a kocsi átmegy akkor se törik el.Ha meg azt hallod hogy full protektoros az azt jelenti hogy mindenhol van benne protektor pl kabát könyök váll gerinc hát az enyém még gerincpúpos is nekem ilyen van. Remélem fel tudtalak világosítani további szép napot:D
A kérdező hozzászólása: igen köszi szépen

Féltékeny vagy a párodra? Mit takar az, ha valaki féltékeny? Miért tagadja le sok férfi, hogy az?

Legjobb válasz: féltékeny nem csak a párodra lehetsz. hanem a párod körül keringõ konkurenciára is. ha féltékeny vagy a párodra, az azt jelenti, h tõle irigyelsz vmit. ha pedig más vkire vagy féltékeny, akkor tõle félted a párod. ezt takarja: félted a párod. Izgulsz azon, h megcsal, h elhagy téged egy jobbért... a harmadik kérdésre nem tudok érdemleges választ adni. amúgy nem szoktam féltékenykedni, megbízom a páromban, mert nem adott okot arra, h ne bízzak. (23/L)

féltékeny nem csak a párodra lehetsz. hanem a párod körül keringõ konkurenciára is. ha féltékeny vagy a párodra, az azt jelenti, h tõle irigyelsz vmit. ha pedig más vkire vagy féltékeny, akkor tõle félted a párod. ezt takarja: félted a párod. Izgulsz azon, h megcsal, h elhagy téged egy jobbért... a harmadik kérdésre nem tudok érdemleges választ adni. amúgy nem szoktam féltékenykedni, megbízom a páromban, mert nem adott okot arra, h ne bízzak. (23/L)
Engem nagyon csúnyán átbäsztak egy szép(?) kapcsolatban, azóta nem bírok megbízni senkiben kellõképpen. Nagyon nehezen tudom felépíteni a dolgok bizalmi oldalát, és ha egy icipici rossz dolog történik, azonnal összeomlik minden. Nem feltétlenül egy harmadik személy által kell, hogy történjenek dolgok, akármi, ami nekem nagyon rosszul esik :(
huh, én rettenetesen. Mikor összejöttünk, 4éve én 22voltam, õ 38. Nekem õ volt a második, neki meg én kb a századik. Tudom, hogy megcsalta az összes nõjét, és hogy nagy szoknyapecér volt, és igazán egy nõt szeretett az életében. Mindig kételkedtem benne, hogy ki vagyok én, 22éves csitri létemre, hogy miattam megváltozzon? Mondtam is neki, hogy nem 12éves naív p.csa vagyok, aki azt is elhiszi, ha azt mondják neki, hogy az ég piros. De már együtt vagyunk 4éve. Elvett feleségül, mindig mondja, hogy soha nem szeretett még senkit sem ennyire. Hogy olyan dolgokat hozok ki belõle, amit eddig még senki sem. Hogy meg van lepõdve saját magán, hogy 4év után elég csak megcsókolnom, hogy felálljon neki. Tudom, hogy nem csal meg, hiszen nem "túlórázik", nem jár el sehova. Dolgozni jár, néha edzeni, és otthon van. Inkább nekem segít, hogy mire hazaérek már fõzzön illetve kimosson. Ennek ellenére a zöld szemû szörny néha nem hagy nyugodni és féltékenykedek, de már nem annyira, mint régen.
én így utólag mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy ne legyen egészségtelenül féltékeny, én ebbe a hibába estem, és hát megsínyli a kapcsolatunk, most meg kapkodok a fejemhez hogy ezt miért csináltam, próbálom helyrehozni a dolgokat.. szóval minden apróságért rögtön berágtam, ha már ránézett valakire, ha beszélt mással, még a volt barátnõre is pedig már 3 éve nincs :S :'(
Azért tagadjuk le, mert nem tudom, de én is mindig letagadom:D Amúgy nem, nem vagyok féltékeny, pont tegnap szakítottam barátnõmmel... Ez van, ilyen az élet:) Amúgy a nevében van, hogy mit takar... Féltékenységet, a konkurenciával, etc-vel szemben, hogy megcsal, ehagy, egy szebbért, jobbért
Utolsó vagyok, ez lemaradt... 23/F :D
Szerintem én nagyon szerencsés vagyok, mert abszolút nem vagyok féltékeny. És nem azért mert nem szeretem a férjem. Kezdetektõl fogva megbízok benne, szerintem jobban ismerem mint õ saját magát. Igyekeztem mindig tudatosan kezelni mindent és nem hagytam, hogy csak az érzelmek vezéreljenek. Mivel nekem jópár féltékeny férfi volt az életemben megtanultam, hogy ezzel csak elüldözöm azt akit szeretek, és tényleg nincs annál rosszabb mikor valakit ok nélkül gyanusítgatnak.
Hát én sajna féltékeny tipus vagyok, néha összekeverem a féltékenységet a büszkeséggel sajna. Még ok nélkül is, félreértek dolgokat, vagy belelovallom magam, mi lenne ha.... Félek elveszíteni ami jó... Meg félek kígyót melengetni a keblemen. Az elhagyástól mégjobban félek, mint a megcsalástól, vagy h velem van de mást szeret. Pedig engem nem nagyon csaltak meg, csak kakor nem ovltam éfltékeny, mikor nem voltam szerelmes- Akár magamból is indulhatnék ki. Csak magunkban a gerendát nem látjuk meg annyira, mint más szemében a szálkát. Szerintem önértékelési hiba, ha valaki féltékeny, vagy irigy, vagy folyton másoknak akar megfelelni. Ha leégedett vagy magaddal és szereted magad, akkor elhiszed, h szerethetõ vagy, akkor sugárzol, akkor hagyod hogy mások közeledjenek hozzád, és te is tudsz felhõtlenül szeretni :) Neked se esne jól pl ha alaptalanul vádolnának, és ha mindent megteszel a kedvesedért, akkor is boldogtalan lenne, meg hazugnak és hõtlennek hinne. Elrontaná az idegeskedése és rágalmazása a szép pillanatokat, amik jók is lehetnének. Ha valaki megcsalja a másikat, vagy szakít vele a másikért, akkor abban a kapcsiban alapba gondok voltak, akit szeretünk azt sose hagyjuk el másért, és nem csaljuk meg olyannal, aki nem fontos, akkor csak õ van, akkor a kedvébe akarunk járni, elkápráztatni, mégjobban megszerettetni magunkat vele, jobbak lenni nála. Aki nem féltékeny soha, és nem zavarja ha más pasik udvarolnak a csajának vagy õ nézegeti a pasikat, a tök közömbös ember az nem is szerelmes sztem. Nálam sajna alapba van a bizalmatlanság, nem kell hozzá történnie semminek, nálam a bizalmat ki kell harcolni. Inkább bizaalmatlan leszek, mint naiv, akit ki lehet használni. Jólesik ha párom féltékeny kicsit, de az hogy én féltékeny vagyok, meg h ezzel dühítem szegényt az aggaszt, félek egyszer emiatt un meg. meg zavar az is hogy mikor elsõ szerelmérõl beszélt, szexben õk voltak elsõk kölcsönösen egymásnak, nekem ilyen nem volt, és félek h azt al ányt jobban szerette akkor, mnit most engem, hogy az volt a legnagyobb szerelme, és h õt keresi bennem, h olyanná akar formálni. Meg nem vagyok az esete, mer a nagyszemü göndör haju csajok jönnek be neki, az az ideálja, ja meg a japánok, én tök más vagyok, de azért megszeretett, õ sem az ideálom volt, mégis megszerettem. Sõt ovlt barátnõjéért annyi hülyeséget megtett már, nemtom h értem képes lenne ilyemsire, igaz akkor gyerek volt még. Akori barinõje meg sem érdemelte õt, sok rosszat tett vele, mégis megbocsájtott neki, velem meg egy apró félreértés miatt, mairõl nem is én tehetek, és amúgyse lett ovlna nagy probléma, felfujta, és majdnem szakitott velem :( ezek miatt a dolgok miatt zavar minden. De tudom h utána is volt csaja, meg hogy már 4 éve szakitott az elsõvel, meg hogy elöttem másfél évig nem volt kapcsija, és hogy sose csalt meg senkit. Õt csalták meg. Meg messze is laknak a volt nõi, plusz foglaltak. Meg jólesik h mindent õszintén meg tudunk beszélni. Csak 5 hónapja leszünk együtt.

Segítenének nekem abban, hogy mit takar az immunológiai illetve a genetikai vizsgálat?

2 sikertelen lombikon vagyunk túl.....

Legjobb válasz: Mindkét helyen vesznek vért. A genetikán a párodtól is (nekünk legalább is úgy volt). Aztán mindenféle betegségre vizsgálódnak. Több hét is lehet mire megvannak az eredmények. Természetesen ha megvannak még ott konzultáció lesz. Elmondják,hogy mit láttak vagy mit nem.

Mindkét helyen vesznek vért. A genetikán a párodtól is (nekünk legalább is úgy volt). Aztán mindenféle betegségre vizsgálódnak. Több hét is lehet mire megvannak az eredmények. Természetesen ha megvannak még ott konzultáció lesz. Elmondják, hogy mit láttak vagy mit nem.

Mi vagy mit takar az egészséges életmód?

Táplálkozás: miből mennyit, mit, mikor? Testmozgás stb. A válaszotokat erőre is köszi:)

Legjobb válasz: -káros szenvedélyek ne legyenek (dohányzás, pia, koffein még ritkán sem, semennyi) -étel: fõleg gyümölcs-zöldség, másodsorban tejtermékek, kevés hús, gabonafélék -lehetõleg semennyi chips, csoki, cukorka, és más olyan ételek, amelyek nem tartalmaznak hasznos tápanyagokat, de sok károsat igen -rendszeres testmozgás: nem az a lényeg, hogy mi, mikor és mennyit, de legalább heti 1-2x 1 óra, lehet akár csak sétálás is -elég, de nem túl sok táplálék elfogyasztása -minden nap eleget reggelizni, mert ez a nap legfontosabb étkezése -este már nem sokat enni, és nem nehezet

-káros szenvedélyek ne legyenek (dohányzás, pia, koffein még ritkán sem, semennyi) -étel: fõleg gyümölcs-zöldség, másodsorban tejtermékek, kevés hús, gabonafélék -lehetõleg semennyi chips, csoki, cukorka, és más olyan ételek, amelyek nem tartalmaznak hasznos tápanyagokat, de sok károsat igen -rendszeres testmozgás: nem az a lényeg, hogy mi, mikor és mennyit, de legalább heti 1-2x 1 óra, lehet akár csak sétálás is -elég, de nem túl sok táplálék elfogyasztása -minden nap eleget reggelizni, mert ez a nap legfontosabb étkezése -este már nem sokat enni, és nem nehezet
Röviden és tömören: a szöges ellentéte annak, amit a mai átlagember csinál!

Pontosan mit takarnak az S M L képminősigi módokon belül lévő sima és darabos lépcső ikonnal jelölt képminőségi módok a Canon EOS 500D-ban?

A leírásból nem derül ki. Melyiket érdemes választani a simát, vagy az egyel jobbból a darabosan, mert méretre szinte ugyanaz.

Legjobb válasz: Bocsánat de ezt én is tudtam, nem a kérdésemre válaszoltál. Hogy mi a felbontás, az oda van írva, azt tudom, és azt is hogy a sima ikon az kisebb tömörítést jelent. Az is világos, hogy melzik csökkentve vagy növelve milzen irányba változik a kép minõsége. Csak mivl nem tudom pontosan a tömörítési eljárást, az nem derül ki, hogy melyik jobb, a nagyobb felbontású jobban tömörített, vagy a kisebb felbonású kevsbé tömörített. Filemértere ugyanannyi kb, de valyon melyiknek jobb a minõsége valójában? Melyikben van több információ? Vagy tök mindegy?

A kérdező hozzászólása: Bocsánat de ezt én is tudtam, nem a kérdésemre válaszoltál. Hogy mi a felbontás, az oda van írva, azt tudom, és azt is hogy a sima ikon az kisebb tömörítést jelent. Az is világos, hogy melzik csökkentve vagy növelve milzen irányba változik a kép minõsége. Csak mivl nem tudom pontosan a tömörítési eljárást, az nem derül ki, hogy melyik jobb, a nagyobb felbontású jobban tömörített, vagy a kisebb felbonású kevsbé tömörített. Filemértere ugyanannyi kb, de valyon melyiknek jobb a minõsége valójában? Melyikben van több információ? Vagy tök mindegy?

Minek kell kitanulnia az embernek, hogy diplomata lehessen? Mit takar az a szó, hogy diplomata? Mit csinál?

Legjobb válasz: Nemzetközi kapcsolatok szak. Képviseli Magyarországot külföldön. Reprezentál, adminisztratív munka, beszédeket mond, tárgyal, sajtó közleményeket ad ki. Esetleg külföldi magyar kulturális intézetekben dolgozik. Segít a külföldön bajba jutott magyaroknak. De annyi tudni kell, hogy ez nem úgy mûködik h elvégzed a szakot és pályázol egy diplomata állásra. Elsõsorban politika függõ munka, jó kapcsolatok kellenek egy ilyen kinevezéshez. Kezdetnek a külügyminisztérium mint munkahely lehet a cél, annak aki ezt a szakot végezte. A többi karrier függõ.

Nemzetközi kapcsolatok szak. Képviseli Magyarországot külföldön. Reprezentál, adminisztratív munka, beszédeket mond, tárgyal, sajtó közleményeket ad ki. Esetleg külföldi magyar kulturális intézetekben dolgozik. Segít a külföldön bajba jutott magyaroknak. De annyi tudni kell, hogy ez nem úgy mûködik h elvégzed a szakot és pályázol egy diplomata állásra. Elsõsorban politika függõ munka, jó kapcsolatok kellenek egy ilyen kinevezéshez. Kezdetnek a külügyminisztérium mint munkahely lehet a cél, annak aki ezt a szakot végezte. A többi karrier függõ.
Követségen, külképviseleten dolgozhat. Esetleg minisztériumban
kibukik, kiborul, kiakad, kifakad
Mindenbõl elege van, és nem látja a kiutat a sz*rból.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!