Találatok a következő kifejezésre: Mit takar a (1005 db)

Ez mit takar a phpban? pl:xy. Inc. Php az inc mit takar a fájlnévben?

Legjobb válasz: Nem önálló programok, általában csak funkciókat vagy változókat tartalmaznak.

Nem önálló programok, általában csak funkciókat vagy változókat tartalmaznak.
Semmi, csak "jelölés". Egy fájlnak lehet pont a nevében.
A kérdező hozzászólása: Értem.
A kérdező hozzászólása: Tehát, ha jól értelmezem teljesen felesleges, hogy mi a név.
Nem fölösleges, hiszen nem kell belenézned a fájlba ahhoz, hogy tudd, nem önálló programról van szó.
A kérdező hozzászólása: Aha értem mert itt a könyvben nem nagyon írtak róla konkrétan semmit :) és letöltöttem egy php programot és volt benne ilyen fájl :) köszi a segítséget :)
Tk. arra használod, amire akarod. Változókat, programrészeket, funkciókat tárolhatsz bennük anélkül, hogy a fõ programodban ezek bármennyi helyet foglalnának, s ezáltal azt átláthatatlanabbá tennék. Eredményes tanulást!

Az angolban pontosan mit takar a szóhasználat? A beszélőkésséget vagy mit?

Bocsi, ha furán hangzik a kérdés, de nem jöttem rá.

Legjobb válasz: Semmit nem takar, ilyen szó nincs, hogy „beszélõkésség”. Olyan van, hogy k é z s é g .

Semmit nem takar, ilyen szó nincs, hogy „beszélõkésség”. Olyan van, hogy k é z s é g .
azt hogy milyen szavakat használsz, megfelel -e a szintednek ha emelt érettségire mész vagy felsõfokú nyelvvizsgára ott azért több és magasabb szintû szavakat kell tudni
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)

Mit takar a liftügyelet?

Jelentkeztem egy házmesteri állásra, a feladatkörök közt szerepel a 24 órás liftügyelet ellátása. Mit jelent ez pontosan?

Legjobb válasz: Az hogyha valaki beragad a liftben és csönget éjjel 2 kor hogy engedd ki akkor fel kell kellned és ki kell nyitanod az ajtót ezt takarja :)

Az hogyha valaki beragad a liftben és csönget éjjel 2 kor hogy engedd ki akkor fel kell kellned és ki kell nyitanod az ajtót ezt takarja :)
Talán még kiegészíteném, ha elmész kenyérért akkor is otthon kell lennie valakinek a családból aki intézkedhet ilyen esetekben.
Igen és van egy lift kulcs azzal kell kinyitani :)
Ha csak a piacra mész akkor is olyannak adhatod át az ügyeletet aki levizsgázott liftkezelõibõl ez lehet családtag is. Szóval nem egy leányállom meló.
Ez inkább nyugdíjasoknak jó, akik nem járnak, nem utaznak sehova.
Igen ahogy fent leírták ezt takarja , de annyira nem vészes a helyzet mert a felvonószerelõnek is ki kell jönni ha mondjuk te nem vagy otthon :D
szóval a lényeg az, hogy nem csak rád hárul ez a feladat , csak a szerelõ nem jön ki hajnali 2-kor.


Ki mivel takarít a terhessége alatt. Tudom, hogy sok mindent nem szabad használni, de akkor mégis mivel takarítsak?

Legjobb válasz: SZia! Max-ban takaríthatsz. De az még jobb ha a férjed takarít helyetted :)! Nekem már Õ takarítja pl: a kádat!! :) 24 hetes

SZia! Max-ban takaríthatsz. De az még jobb ha a férjed takarít helyetted :) ! Nekem már Õ takarítja pl: a kádat!! :) 24 hetes
Nálunk is férjem csinálja inkább, de néha azért szoktam Domestost használni, de nyitott ablaknál, és nem lélegzem be közvetlen, meg rögtön megyek a levegõre utána.
Én ugyanúgy takarítok, mint a terhesség elõtt. Bár lehet, hogy kicsit tovább tart. Minden tisztítószert haszn. 30 hetes km
A kérdező hozzászólása: köszönöm a jó tanácsokat! aranyosak vagytok! :) Mindenkinek boldog babavárást!
Ne felejtsük el, hogy a terhesség nem betegség, hanem egy állapot!!!!!! Lehet takarítószereket használni, nem kell kényeskedni!!!!! Én minden fajtát használok és nem haltam bele!!! Nem kell elhagyni magunkat és a férjeinkre zúdítani az egész háztartást!!!! Ha nem tudja bevállalni megesz a retek minket???? Nyugodtan takaríts, ne hallgass senkire!!!!!! 28hetes km
Én a CIF termékeket használom, különösen jók fürdõszoba takarításhoz. Nem erõs a szaguk és kiválóan tisztítanak. (Active Cream súrolószer, Cif Power Cream Univerzális Tisztítószer, CIF Super Cream súrolószer, Cif vízkõoldó stb.) Sajnos pl. a domestos szagát én terhesség elõtt sem bírtam. Természetesen nem muszáj egybõl mindent kitakarítani, elég ha beosztod magadnak, egy kicsit délelõtt, aztán kicsit délután... Én is így csinálom, és nem fáradok el annyira.
Szia! Mivel lakásban lakunk, így a fürdõben nincs ablak, így nem szívesen domestos-ozok, kevesebbet használok, mint eddig, és pl nekem nagyon bevállt az alcoholos clin:) ))) Levisz minden szennyezõdést, és persze nincs is benn annyi vegyszer:) De ha tudsz ablakot nyitni, nyugodtan használhatsz bármit:) Boldog Babavárást! 34+4 heteske
Én egy Ecover nevû termékcsaládot használok (PL a Mammut Bioritmusában, vagy a Csörsz utcai biopiacon is lehet kapni). Semmi vegyszer-szerû dolog nincs itthon. Ecet jól tisztít, szódabikarbóna is, na meg egy jó kefe is sokat segít... Egyszer láttam egy jó kis technikát: lehet kapni színes dörzsis mosdókesztyût (5 ujjas kb 2-300 Ft), azzal tök jól lehet pl kádat súrolni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is takarítok, természetesen :) Sajnos a párom nagyon sokat dolgozik. Örülök, ha picit együtt vagyunk, így nem szívesen kérem meg ilyenekre. Más nincs, aki megcsinálja, úgyhogy rám marad. De van-e esetleg olyan házi praktikátok, amivel lehet csökkenteni a vegyszer használatot?
Szinte mindent lehet ecettel takarítani. Csak a mosogatáshoz használok bolti szert.

Június 3-ra kaptam behívót a TF-re a felvételi miatt. Az a problémám, hogy nem tudom mit takar a motoros alkalmassági vizsga és így azt se tudom, hogy milyen cuccal készüljek. Bárki más aki kapott ilyet, felvilágosítana?

testnevelő-edző és rekreáció szakot jelöltem meg az egyetemen belül.

Legjobb válasz: A motoros alkalmassági nem a motorozásról szól, hanem a motoritikus képességeidrõl, azaz hogy hogy mozogsz, mennyire jók az ízületeid. Nem tudom pontosan mit takar egy ilyen vizsgálat, de sztem edzõcuccot érdemes vinni, bár inkább orvosi vizsgálatra tippelek, de ártani nem árthat.

A motoros alkalmassági nem a motorozásról szól, hanem a motoritikus képességeidrõl, azaz hogy hogy mozogsz, mennyire jók az ízületeid. Nem tudom pontosan mit takar egy ilyen vizsgálat, de sztem edzõcuccot érdemes vinni, bár inkább orvosi vizsgálatra tippelek, de ártani nem árthat.

Blog.hu-n mit takar a Kommentezők fülnél alatt a "Hivatkozók" fülecskéje?

Legjobb válasz: Bocsánat, elrontottam a kérdést! Szóval: Blog.hu-n mit takar a Statisztika fülen belül a Hivatkozók fülecske?

A kérdező hozzászólása: Bocsánat, elrontottam a kérdést! Szóval: Blog.hu-n mit takar a Statisztika fülen belül a Hivatkozók fülecske?
A kérdező hozzászólása: fülÖN, NA! :D
aki kimásolta a linkedet és valahova beillesztette
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi! :)

Mit jelent ha egy laptop infórmációknál az van írva hogy Videó kártya : Dedikált . Ez mit jelent mit takar a dedikált?

Legjobb válasz: Hogy nem chipsetbe vagy prociba integrált, hanem külön hardver (ténylegesen videokártya).

Hogy nem chipsetbe vagy prociba integrált, hanem külön hardver (ténylegesen videokártya).
A Dedikált sokkal jobb mert az integrált a procit és a memót is leszívja elég keményen! Ám én is kérdeznék! Van a lapimba egy Integrált és egy dedikált ati 7370-es vidikarim! Hogy tudom be állítani azt , hogy a dedikáltatt használja?
A kérdező hozzászólása: Fogalmam nincs

Mit csinál egy HR-es? Mit takarnak a HR-folyamatok?

Legjobb válasz: Mit csinál egy HR-es? Engem idegesít...

Mit csinál egy HR-es? Engem idegesít...

Sharp EL-W506XSL és Casio fx-570ES Plus tudományos számológépekben mit takar a megoldó funkció?

Mindenhol lehet használni, vagy csak speciális feladatokban? Akinek van ilyen írja le hogy mennyire funkcionális a gyakorlatban ez a funkció.

Legjobb válasz: Egyenletet tudsz vele megoldani. Pl 2X=26, kiszámolja, mennyi az X értéke. Na meg persze sokkal bonyolultabbakat is. Adnak hozzájuk jó vaskos használati útmutatót, abban le van írva, hogy hogyan és mire lehet használni.

Egyenletet tudsz vele megoldani. Pl 2X=26, kiszámolja, mennyi az X értéke. Na meg persze sokkal bonyolultabbakat is. Adnak hozzájuk jó vaskos használati útmutatót, abban le van írva, hogy hogyan és mire lehet használni.

ELTE, programtervező informatikus szakon mit takarnak a szakirányok? Tehát mi (k) ben különböznek?

Legjobb válasz: Modellezõ Informatikus szakirány - matematikai modellek megfogalmazása, numerikus és szimbolikus számítási módszerek.. röviden tehát "elvont". Szoftverfejlesztõ Informatikus szakirány - összetett szoftverrendszerek létrehozása, szoftvertechnológia.. igen gyakorlatias programozás. Szoftveralkalmazó Informatikus szakirány - az informatika gyakorlati vonatkozásai, elsõsorban meglévõ szoftverekkel létrehozott alkalmazói megoldások.. tehát mondjuk teszter, vagy egy meglévõ program tovább fejlesztõje. Elhelyezkedésben nincs különbség köztük, menj arra, amelyik jobban érdekel.

Modellezõ Informatikus szakirány - matematikai modellek megfogalmazása, numerikus és szimbolikus számítási módszerek.. röviden tehát "elvont". Szoftverfejlesztõ Informatikus szakirány - összetett szoftverrendszerek létrehozása, szoftvertechnológia.. igen gyakorlatias programozás. Szoftveralkalmazó Informatikus szakirány - az informatika gyakorlati vonatkozásai, elsõsorban meglévõ szoftverekkel létrehozott alkalmazói megoldások.. tehát mondjuk teszter, vagy egy meglévõ program tovább fejlesztõje. Elhelyezkedésben nincs különbség köztük, menj arra, amelyik jobban érdekel.
Nem fogom kikeresni a felvin az aktuális szak megnevezéseket, de ha ide beírod, akkor megmagyarázom õket.
A kérdező hozzászólása: Modellezõ Informatikus szakirány Szoftverfejlesztõ Informatikus szakirány Szoftveralkalmazó Informatikus szakirány Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, azt hiszem a második lesz a befutó. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!