Találatok a következő kifejezésre: Mit szokás az ifjú (2 db)

Ha valaki "csak" a polgári esküvői szertartásra hivatalos, mit szokás adni az ifjú párnak?

Legjobb válasz: ilyen esetben szerintem semmit. Nálunk akik csak a polgárira (nem volt egyházi) jöttek általában nem hoztak semmit, vagy a legkedvesebb kollégáim egy poénos hûtõmágnest, egy szép képkeretet. Ajándékot csak azoktól kaptunk, akik a vacsorára is hivatalosak voltak.

ilyen esetben szerintem semmit. Nálunk akik csak a polgárira (nem volt egyházi) jöttek általában nem hoztak semmit, vagy a legkedvesebb kollégáim egy poénos hûtõmágnest, egy szép képkeretet. Ajándékot csak azoktól kaptunk, akik a vacsorára is hivatalosak voltak.
Semmit nem szokás, csak a vacsorára. De, ha szeretnél valamit emlékbe adni, akkor elég valami apróságot.
Sok-sok jó kívánságot. Ajándékot, pénzt csak a lakodalomba is hivatalosak szoktak adni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor csak egy gratulációt kapnak :)
Azért tegyük hozzá, hogy bár ilyen esetben nem várják el az ajándékot, DE nagyon szép gesztus. És nem kell nagy ajándékra gondolni. Ha közel állnak hozzád és szereted õket, akkor egy kis aprósággal, egy kis személyes aprósággal meglepheted õket és nagyon fognak örülni! Pláne mivel nem is fognak számítani rá.
Egy jó nagy PUSZIT !!!
Nálunk a nõvéremék esetében aki csak a polgári esküvõn volt, az is adott egy borítékot... valaki tízezerrel, valaki százezerrel. Ez családonként és szokásonként változó.
Férjnek pl háztartási keményítõ.
hát ha rám hallgatsz ezt ne a férjnek add....
az egyik rokonom egy táblácskát kapott egy súlyzóval oda lentre
a haveromék egy olyan szakácskönyvet kaptak, amiben vágyfokozó ételek receptjei voltak...
Pelenkát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!