Találatok a következő kifejezésre: Mit szokás ajándékba egy (5 db)

Akik csak meghívottak egy keresztelőre, azoknak is szokás ajándékot vinni? Ha igen mit?

Legjobb válasz: Unokatesóm gyerkõcének hétfõn volt a keresztelõje. Nem volt túl nagy inkább csak a család. 1-2 távolabbi rokon. A keresztszülõk fizették a keresztelõt,vettek a kisfiúnak ajándékot,az anyjának adtak pénzt. Mi egy 10-est adtunk nekik+a kisfiúnak egy kisautó,csokik. Még az anyum tesójáék adtak tízezret. A többiek ötezreket.

Unokatesóm gyerkõcének hétfõn volt a keresztelõje. Nem volt túl nagy inkább csak a család. 1-2 távolabbi rokon. A keresztszülõk fizették a keresztelõt, vettek a kisfiúnak ajándékot, az anyjának adtak pénzt. Mi egy 10-est adtunk nekik+a kisfiúnak egy kisautó, csokik. Még az anyum tesójáék adtak tízezret. A többiek ötezreket.
Igen, illik. Mindenki "csak" meghívott, kivéve a keresztszülõket, nem? Ne haragudj, de én nem igazán értem a kérdésed.
Nálunk voltak a közvetlen rokonok, plusz pár barát. A keresztszülõ hozott nagyobb ajándékot (a lányomnak pl. arany fülbevalót), a többiek kisebbet, de mindenkitõl kaptunk valamit. Nagymamám pl. 10 ezret adott mindkét gyerkõcnél, de pl. barátanink hoztak kis ruhát, játszószõnyeget, volt aki megkérdezte, milyen pelust használunk és abból kaptunk egy nagy halommal, stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Kedves elsõ úgy látom csak te nem értetted a kérdést....Igen azokra gondoltam akik nem annyira közeli rokonok.Pl:Barátok, ismerõsök.
Nem akarlak bántani, de felteszek egy kérdést. Ha egy esküvõre csak meghívott vagy, akkor viszel ajándékot?

Mit lehetne venni egy 2 és fél éves kislánynak karácsonyra, akinek megvan mindene és ahol az a szokás, hogy sok és drága ajándékot vegyünk? Sajnos mi nem engedhetjük meg ezt magunknak.

Legjobb válasz: Hát erre kapásból mit lehet válaszolni??? Azt hogy semmit! Bármit veszel neki csak nem fogják kidobni mert nem került több 10.000-be! A szülõk meg csak nem olyan sznobok hogy mindenkitõl olyan ajándékot várnak amit õk megengedhetnek maguknak.

Hát erre kapásból mit lehet válaszolni??? Azt hogy semmit! Bármit veszel neki csak nem fogják kidobni mert nem került több 10.000-be! A szülõk meg csak nem olyan sznobok hogy mindenkitõl olyan ajándékot várnak amit õk megengedhetnek maguknak.
http://www.kopefajatek.hu/bolt/kreativ-hobby-jatekok/potyi-k.. pl.itt, vagy Régióban, én spec 100-as boltban vettem
Pötyi??? Bocsi, h belekontárkodok, hol lehet még ilyet kapni??
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!sógornõmékrõl van szó.az a baj, hogy náluk a sok ajándékról szól az ünnep.és hiába mondanám nekik, hogy van egy játék, amit a fiam szeretne, vegyük meg közösen azt, nem mennek bele.mert az csak egy ajándék.
Könyvet!!! De valami igényesebb, nem gagyi fajtát. (És itt most határozottan nem az árra gondolok, hanem a tartalomra) Nagyon szeretik pl. a böngészõ könyveket, amikben sok, nagyon aprólékos rajz van, órákig lehet nézegetni, és mindig fel lehet fedezni rajta valami újdonságot. De 2 és fél évesnek már lehet mesekönyvet is választani, nézz körül pl. a Pagony honlapján, náluk elég színvonalas a kínálat.
ÁÁÁÁ, megrohant a nosztalgia! Imádtam a pötyit!
Áhhh......így már ismerõs csak a nevérõl nem ugrott be!:D A lányom is 2, 5éves, és veszek is neki. Tuti érdekelné!
Nem kell neked is drága ajándékot venned, nevetséges ha ezt elvárnák. Nem az a lényeg, sokkal fontosabb hogy jó ötlet legyen, olyan aminek tényleg örül. Például ha tudod mi a kedvenc mesefigurája, rendelhetsz neki kézmûves oldalon keresztül (pl meska) mesefigurás evõeszközöket, olyan amilyennek te kéred és olcsó. Én ezen a vonalon indulnék el, és legalább nem fogják tudni, mennyibe került. Nem muszáj pont evõeszközt, lehet más is persze, csak a lényeg az egyediségen van, a személyre szabottságon.
Nem tudod mi a PÖTYI?????? :) a 30-as korosztály mind ezzel játszottunk oviban :D https://www.google.hu/search?q=p%C3%B6tyi+j%C3%A1t%C3%A9k&hl..
Mi az a PÖTYI???:)
Tudod mit vennék....PÖTYIT. Mibe, hogy az nincs neki? Nem túl drága és van olyan ami nagy szemû....2.5 évesem piszok sokáig elbabrál vele.
hát semmit.vagyis ami mindig sláger az a buborékfújó.minden korosztálynak jó, és lehet venni kis állatokat, vagy jármûveket amik buborékot fújnak ki.játék, szórakozás és nem is drága, vagyis van köztük drága is, mert láttam 3 ezerért is buborékfújót, de 3, 5 éves fiammal az a tapasztalatom, abból sosem elég.ebben a helyzetben amiben te vagy, most ne a szülõket nézd, hogy milyen drága ajándékot vesznek hanem a gyereket.mert a gyerekek általában nem nagyon csípik a drága ajándékot, az olcsó semmi kis vacakkal viszont órákik elvannak.
Én színesceruzát vennék neki és színezõket. Abba nem roppantok ti sem bele, rendkívûl hasznos, mutatós, tejedelmes.
Muszáj velük karácsonyozni ? Én inkább igyekszem "megúszni" az ilyen találkozásokat, lehet, hogy gáz vagyok, de az ilyen emberek társaságát megpróbálom elkerülni. Kik õk nektek egyébként? Fontosak annyira, hogy erre áldozzatok a szó szoros értelmében? Gyanítom egy ilyen kisgyerek még csak értékelni sem tudja a dolgokat a korából adódóan sem, meg a körülmények okán sem.
Vegyél neki amit akarsz! Tudod ajándék lónak ne nézd a fogát.....ez a szülõkre vonatkozik! #1 vagyok
Ezzel a pötyivel még most is ellennék :D

Mit szokás venni ajándékba egy főiskolai tanárnőnek?

Nála írtam a szakdolgozatomat, de emellett is egy nagyon jó embernek tartom, ezért szeretném meghálálni a segítségét valamilyen ajándékkal.

Legjobb válasz: Szerintem ne olyat vegyél neki, ami a szakmájához kapcsolódik úgy értem ne tollat, határidõnaplót stb.. hanem pl nyomozd ki a hobbiját, és ahhoz kapcsoló ajádnékot adj neki. Na meg egy cserepes virágnak bizti örülne.

Szerintem ne olyat vegyél neki, ami a szakmájához kapcsolódik úgy értem ne tollat, határidõnaplót stb.. hanem pl nyomozd ki a hobbiját, és ahhoz kapcsoló ajádnékot adj neki. Na meg egy cserepes virágnak bizti örülne.
Vmi szép dísztárgy, váza, ékszertartó, könyv, komoly zenei cd, gyertya, stb.
Könyvet meg zenei cédét annyira nem ajánlom, mert hátha pont azt nem szereti, vagy esetleg már megvan neki. A váza sem olyan nyerõ, pedagógus lakása mindig vázával van tele, anyukám is tanít, annyit kapott már, mint a fene, és a legtöbb nem is passzol a lakásba. Szerintem az a legjobb, ha kérdezõsködsz egy kicsit a többi diáktársadtól, hogy nem mondott-e valamikor olyat, amibõl következtetni lehet a hobbijára, vagy ilyesmi, esetleg más tanártól is kérdezhetsz. Vagy manapság nagy divat lett az élményajándék, mint pl. az "egy doboz szabadidõ" (amikor te megveszel egy ilyen dobozt, és aki kapja, annak minden elintéznivalóját elintézik helyette), vagy ami szerintem nagyon aranyos ötlet, lehet rendelni Oscar díjat (tök élethû), és az lesz a talapzatára írva, amit te akarsz, csak e-mailben elküldöd (ez az: http://www.meglepkek.hu/Exkluziv-meglepetes/Oscar-dij-a-legj.. ). Most ezek jutottak eszembe.
Esetleg egy vásárlási utalvány (pl. Ikea)?
Egg-gyy háom darab csokifa't!!!


Az iskolánkban szokás, hogy karácsony előtt húzunk és megajándékozzuk osztálytársainkat. Egy fiút húztam, velem egy korú (14 éves), verseny táncol és nem igazán érdekli semmi, mi lehet az ilyen praktikus mégis olcsó ajándék?

Legjobb válasz: Nem tudom, h mennyt szánnál rá. Mikor én anno olyan fiút húztam, akit nem ismertem annyira, vmi olcsóbb, de jó illatú parfümöt vettem neki. Ez nagyjából egy ezres, ha jó helyen veszed. Esetleg még egy tábla csoki hozzá.

Nem tudom, h mennyt szánnál rá. Mikor én anno olyan fiút húztam, akit nem ismertem annyira, vmi olcsóbb, de jó illatú parfümöt vettem neki. Ez nagyjából egy ezres, ha jó helyen veszed. Esetleg még egy tábla csoki hozzá.
Úristen! Te az ikrem vagy xD Csak poén :D Tök ugyanez :D Én vettem neki sok csokit és egy plüss állatot :D Õ is verseny táncol xD És õt sem érdekli nagyon semmi xD hát szurkolok neked :D Remélem örülni fog majd:D

Szombaton lesz egy hónapja hogy a barátnőmmel járok, ilyenkor szokás csinálni /gondolok én ajándék, közös program stb. /? Ti mit szoktatok ilyenkor csinálni?

Mintmár elmondtam szombaton lesz egy hónapja hogy a barátnőmmel járok akit nagyon szeretek. Õ az első olyan lány aki fontos számomra és akiért mindent megtennék. Tudom hogy hülye kérdés ,de ezelőtt nemvolt ennyi ideig tartó kapcsolatom ,mivel eddig minden lány átvert..szóval nemtudom ilyenkor mi a teendő.. Vegyek neki ajándékot ? Menjek el vele valahova? Mit csináljak ? Előre is köszönöm ! :)

Legjobb válasz: Egy vacsora, otthon vagy máshol, vagy csak egy esti borozgatás kettesben + filmnézés. Ilyeneket érdemes. Nem írtad hány évesek vagytok, de gondolom nem sok.

Egy vacsora, otthon vagy máshol, vagy csak egy esti borozgatás kettesben + filmnézés. Ilyeneket érdemes. Nem írtad hány évesek vagytok, de gondolom nem sok.
Vidd el vendéglõbe
Szerintem hülyeség a hónapokat számolni. A barátom is igy akarta elsõ hónapban vett nekem egy nyakláncot de akkor mondtam, hogy nem szokásom hónapokat csak éveket fejben tartani. Éppen elég akkor is meglepni valamivel. Ki se birnám ha havonta kéne kitalálnom mindig valamit. De múlt héten szakitottunk 3 hónap után, ugyhogy már értem hogy õ miért hónapokban akarta számolni. Hát sajnálatos.
Szerintem se érdemes a hónapokat ilyen nagy ünnepnek venni, esetleg félévet, de még azt se nagyon. Ha mindenáron meg akarod lepni valamivel, akkor szerintem 1. hónapos meglepinek egy szál rózsa pont jó. Esetleg valami esti romantikus filmezés...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!