Találatok a következő kifejezésre: Mit szokás ajándékba (35 db)

Mit szokás ajándékba adni szalag tűzőre fiúnak?

Legjobb válasz: hát mifelénk semmit nem szokás ilyenkor ajándékba adni, semelyik nem képviselõinek.

hát mifelénk semmit nem szokás ilyenkor ajándékba adni, semelyik nem képviselõinek.
semmit se! (a suli egy szalagot szokott ajándékba adni nekik (is) :D )

Mit szokás ajándékba adni?

Hamarosan esküv?re megyek és kicsit tanácstalan vagyok, mivel én vidéken élek ez pedig a f?városban lesz, így mivel mindenhol mások a szokások, így nemis tudom hogyan kellene.

Legjobb válasz: Én babaholmit semmiképpen sem adnék, hiszem nem is biztos, hogy akarnak gyereket, vagy, ha akarnak is, lehet, hogy csak évek múlva... Ha nem tudod pontosan, mit szeretnének, akkor szerintem a pénz a legmegfelelõbb ajándék.

Én babaholmit semmiképpen sem adnék, hiszem nem is biztos, hogy akarnak gyereket, vagy, ha akarnak is, lehet, hogy csak évek múlva... Ha nem tudod pontosan, mit szeretnének, akkor szerintem a pénz a legmegfelelõbb ajándék.
Babholmit tényleg ne!!! Hogy mennyi pénzt adtok, azt a ti anyagi helyzetetek dönti el (10-30.000Ft, ha annyi sincs rá, hát kevesebbet). Én a barátnõmnek adtam pénzt úgy, hogy vettem két szép pezsgõs poharat, mindkettõbe beletettem egy szalaggal átkötött pénzhengert. A poharak "fogóját" apró fehér selyemvirágokkal díszítettem. Szépen becsomagoltam ajándékdobozba (selyempapírral kibélelve). Így maradt tárgyi emlék is, és kaptak pénzt is.
Úgy 20-30 ezer forintból, vagy többõl, csináljatok ilyen pénz fát. Tökéletes ajándék lenne. (baba holmit ne ajándékozzatok)
Bocsi a link lemaradt. http://kreativanyuka.lapunk.hu/
A kérdező hozzászólása: Szeretnének babát, már most tervben van. De lehet igazatok van.
babaholmit akkor sem szabad, már csak babonából sem ékszeresládika, benne pénz vagy gravirozott pezsgõspohárba bele a pénz (gravir: kettejük neve, esküvõ dátuma)

Keresztelőre mit szokás ajándékba adni kisfiúnak?

Vagy ha pénzt, mennyit?

Legjobb válasz: Keresztszülõ leszel vagy családtag? Leírom mi mit kaptunk. Keresztszülõktõl a ruhát+5000Ft-ot mamáéktól 5-10e Ft dédi 5e ft. Én egy autósülést vettem a kicsinek az összegyûjtött pénzbõl.

Keresztszülõ leszel vagy családtag? Leírom mi mit kaptunk. Keresztszülõktõl a ruhát+5000Ft-ot mamáéktól 5-10e Ft dédi 5e ft. Én egy autósülést vettem a kicsinek az összegyûjtött pénzbõl.
A kérdező hozzászólása: Köszi Rokonok vagyunk, nem keresztszülõ. Bár kérték, hogy pénzt adjon mindenki inkább, amennyit rászánna ajándékra, mert rengeteg a játéka, viszont kinéztek egy elég húzós árú autósülést, mert sokat utaznak, és fontos nekik, hogy csúcsszuper legyen. De mégis szeretnék valami apróságot is, aminek a pici örül (1 éves lesz), meg kicsit tanácstalan vagyok, mennyi pénzt illik ilyenkor.
Hát szerintem 5-10e elég ha még mellé ajándékot is szeretnél adni. 1 éves kicsinek lehetne már négykerekû kismotort, (2-3 e ft)Azt legalább tudja késõbb is használni, tartós és emlékezetes.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, már van neki mindene van, ez a baj vagy nem baj...:D úgy gondoltam, ilyenkor 20 körül illik adni, nem?


Aranylakodalomra mit szokás ajándékba vinni?

Legjobb válasz: Arany óra,arany gyûrû,arany lánc....

Arany óra, arany gyûrû, arany lánc....
bizsut

Most leszunk a baratommal fel evesek.. ilyenkor mit szokas ajandekbe adni vagy venni?

Kerem segitsenek..Kell egyaltalan ennek akkora felhajtas vagy csak majd ha egy evesek leszunk??koszonom a valaszat mindenkinek :)

Legjobb válasz: szerintem a pasidat egyáltalán nem fogja meg a dolog. A pasik már csak ilyenek. Az ajándékok meg pláne nem. Inkább csináljatok közösen valamit. Valami nagyobbat, amit amúgy nem szoktatok. Nem tudom mennyi idõsek vagytok, így nem nagyon tudok ennél konkrétabb lenni.

szerintem a pasidat egyáltalán nem fogja meg a dolog. A pasik már csak ilyenek. Az ajándékok meg pláne nem. Inkább csináljatok közösen valamit. Valami nagyobbat, amit amúgy nem szoktatok. Nem tudom mennyi idõsek vagytok, így nem nagyon tudok ennél konkrétabb lenni.
Szerintem csak kerek évfordulókat érdemes megtartani. Én ha fél éve voltam együtt egy pasival, akkor kb. annyival emlékeztem meg a dologról, hogy "Jé drágám, ma vagyunk fél évesek." Szerintem nem kell ennek nagy feneket keríteni, hiszen pl. azt sem ünnepli az ember, hogy 28 és fél éves lett, vagy ilyesmik.
Szerintem ne kerits ennek kerdesnek olyan nagy feneket!!!es ha nagyon akarsz venni neki valamit akkor olyn valamit vagyrl aminek orulni fog, de szerintem nem fog vele torodni..inkabb talaj ki valami izgi programot, manjartak al valahova, valami romantikus helyre!!!a tobbi meg jon utana...
Szerintem is csak az 1, 2 stb. években vegyél neki valamit.Én is így csinálom!De ha mégis megakarod lepni valamivel, olyat válassz aminek nagyon örül és tuti, hogy nem csalódik/csalódsz!
mi nem vettünk egymásnak semmit. sztem hülyeség, vagyis nem értem miért kell a fél évest megünnepelni. majd az EGY évet ;)
hát ha mindenképp ünnepelni akarsz, akkor valami olyat ami személyes...vagy menjetek el valahova..:)
De sztem õ nem fog ünnepeli (vagy magától nem jutna eszébe)és akkor milyen már h te adsz vmit neki õ neked meg semmit, pedig elsõ sorban neki kéne......
Én vettem egy nagyon szexy combfixet, felveettem egy olyan rövidebb szoknyát ami alól ki tudom villantani és úgy mentünk el ünnepelni - nekem akkor volt a szülinapom:-) Amúgy hülyeség, hogy elsõsorban a fiúnak kell ajándékot venni...
Szokás, nem szokás én nem adtam semmit. Elég pénzt elvitt a felkészítés.
oktatófüggõ.. nekem egy nagyon rendes fiatalember volt akival össze is barátkoztunk, így én vettem neki egy üveg Jägermeister-t.. ha úgy gondolod hogy megérdemli és szeretnél kedveskedni akkor teis vegyél neki jelképesen valamit, ha szemétkedett veled akkor ne :)

A bölcsisnéniknek szokás ajándékot adni? Ha igen, mit?

Legjobb válasz: Én most nagyon büszke vagyok magamra:) Olyan ajándékot tudok adni nekik amit senki más. Idõben sikerült befejeznem a két futót amit nekik hímeztem. Így saját készítésû dologgal lephetem meg õket. Hiszen amit õk csinálnak a gyerekeinkkel az is szívbõl jön ezt igazán csak szívbõl jövõ ajándékkal lehet megköszönni. ( Lehet ez nem saját készítésû is:)

A kérdező hozzászólása: Jaj hagyjátok már abba!
Én most nagyon büszke vagyok magamra:) Olyan ajándékot tudok adni nekik amit senki más. Idõben sikerült befejeznem a két futót amit nekik hímeztem. Így saját készítésû dologgal lephetem meg õket. Hiszen amit õk csinálnak a gyerekeinkkel az is szívbõl jön ezt igazán csak szívbõl jövõ ajándékkal lehet megköszönni. ( Lehet ez nem saját készítésû is:)
Mi ma peldaul ferrero bonbont kaptunk, nem szamitottunk ra, es majdnem megcsokoltuk az anyukat, mert lassuk be, a sikito, ordito, taknyos kis tomeget konnyebb elviselni egy adag boldogsag hormon novelo csokival:) )))
Elnézést az offért... De ez a "sikító, ordító taknyos kis tömeget... ELVISELNI" ??? egy kicsit mellen szúrt... fõleg bölcsis néni szájából... Ilyet viccbõl sem írunk, gratulálok az elhivatottságodhoz kedves 3. hozzászóló! A kérdésre: Hogy szoktak-e ajándékot adni, azt nem tudom... de én fogok adni, azt tudom. Ha egy óvó- illetve tanító néninek szokás, akkor a bölcsis néniknek is ugyanúgy illene, hisz õk is ugyanúgy a gyerekeinkkel foglalkoznak. (Már amelyik, ugye...)
Igazából nem. De ha szeretnél adhatsz valami apróságot. Inkább év végén szokás ballagáskor mikor befejezitek a bölcsit.
Ujra 3. 26 eves vagyok. Nem vagyok elfaradva, es nem is akarok en itt mentegetozni. A taknyos-visito , nos igen, nem a legelfogadottabb modja a viccelodesnek, de lassuk be, igaz. De en imadom ezeket a kis taknyosokat, akik sikitanak, nyugoskodnek, megeszik a festeket, kismajomkent csimpaszkodnak ram, lehanynak, lepisilnek, lekakilnak... vagy ha olyanjuk van, a ket pottom kezuk koze fogjak az arcomat es ugy csokolnak homlokon masfel evesen. Nem is tudom, melyik valaszolo irta, nagyon banto akart lenni, vagy epp o volt nagyon megbantva, de latszott, hogy lovese sincs milyen az elet egy ovodaban, en eleg sok ovo- es bolcsis nenit ismerek, hat van akitol meg en is felek :) Na o nem hivja taknyosoknak oket (le sem irom a felhaborodasok utan, mik forognak meg kozszajon), de nem is szeretnem, ha engem allitana sarokba. En, aki hempergek veluk a foldon, olelem oket, amig el nem alszanak, vagy le sem teszem, ha betegek (mert eljen az olyan anya, aki behozza akkor is, mikor a kicsi masfel eves fetreng a laztol :S), en ugy erzem, nekem jogom van neha le kis taknyosozni oket, csak ugy szeretetbol. Aki meg nem ismer, nem haragszom, nyugodtan sertodjon meg, lazadjon fel, szive joga, akik ismernek, vagy tenyleg ateltek mar hasonlot, amit egy kisgyerek gondozo (20-21 totyogo napi 9 oran at, es meg este is mosolyogsz), az igen is megerti a humort a csoki es a sikito gyerek kozti osszefuggesben. Egyebkent szegeny kerdezonek, mert nem sok valaszt kap a sajat kerdesere, mi itt erkolcsi vitat vivunk. Megint sutit kaptunk egy anyukatol, ha ez igy megy tovabb, el fogunk gurulni, mert nagyon finomatak hoznak. Bar ujfennt megemlitnem, nem varjuk el. De en peldaul orulnek (mar ha nagyon adni akarna valaki) egy rajznak, amit a kicsi csinalt, es rajta van a fenykepe, ugy sosem felejtenem el, meg 20 ev mulva sem:) )
Kedves Bölcsis Gondozó néni:) Szarkazmus ide vagy oda a mondandódból süt, ohgy amit a kölökrõl mondasz komolyan gondolod. Felteszem már nem 3 éve vagy a pályán, mint a sógornõm óvónõként. Õ bödöskölköknek hívja az ovisait és komolyan gondolja. Te inkább elfáradhattál az életed során. Sok gyereket gondozhattál. Csak szívbõl merem remélni , ohgy nm így állsz hozzájuk. Nekünk két arany gondozó nénink van: 20 éve a pályán és még egyszer sem törtek ki így.. pedig magánemberként is ismerem õket.
Ooooooo! A harmadik vagyok, senkut nem akartam en mellbe vagni, a szarkazmust meg erteni kell, anelkul tenyleg elvezhetetlen. Egyebkent azert babysittelek ebben a szent pillanatban is, mert ki nem allhatom a gyerekeket (ujfenn ironia, aki nem ertene). A bezzeg anyak, es a felhaborodokat nagyon szivesen latom egy napra, csatlakozzanak hozzam, estere mar csak a humor segit, mire 50 pelenkat kicserelsz, 1000 meg egyszer orrot torolsz, konnyeket szaritasz, es mindezt ugy, hogy valaki biztosan sikit a fuledbe ;)
4. vagyok! Muszáj írnom megint! :) Csak azért írok, mert nem én pontoztam le a 3. válaszolót! Úgy érzem van humorérzékem, csak ezt egy kicsit morbidnak tartottam. (Illetve tartom továbbra is.) De a nézetbeli különbségek miatt sosem húzok le senkit. Ahány ház annyi szokás. Szóval nem akartam tüzet szítani, csak tényleg szíven ütött. Mindannyiatoknak Kellemes Ünnepeket!
A kérdező hozzászólása: Szerintem akinek van egy csöpp humorérzéke, az jót mosolygott a bölcsisnéni beírásán. :) Az én kisfiam most kezdte a bölcsit, és két évig lesz itt. Nagyon elégedettek vagyunk a gondozónénikkel, és biztosan adunk nekik valami apróságot. Nekem közben a karácsonyfadísz jutott eszembe, azt még használni is tudják, és tényleg apróság. De lehet, hogy egy kis csokit is hozzácsapunk. ;)) Köszi a tippeket!
Mi adtunk annak idején névnapra, karácsonyra, húsvétra meg amikor befejezte a bölcsödét. Mivel a rokonságban van gondozónõ, tudtam, hogy valamilyen szinten elvárják és jól is esik nekik, ha megajándékozod. Nem nagy dolgot kell adni-én pl fényképkeretet adtam, vagy albumot, karácsonyra mécsest. A lényeg a megemlékezés volt.
Én mint bölcsõdés gyermek anyukája nem sértõdtem meg a megjegyzéseden.Én értem a humort. És a kérdésre válaszolva én fogok ajándékot adni mind a három gondozónéninek aki velük van.Egy illatgyertyát és egy üveg bort.

Keresztelõre szokás ajándékot adni? És ha igen mit?

Legjobb válasz: A lányom kapott, a keresztszüleitõl játékot, nagyszülõtõl fülbevalót és a másik oldalról nagymama+sógor+barátnõje pénz. (mondjuk én személy szerint nagy pénzellenes vagyok, nekem az olyan hogy "hmm majd vesznek neki valamit", pedig szerintem egy kisgyereknek rengeteg ajándék ötlettel elõ lehet állni,+ megjegyezném azt is hogy õk meg se kérdezték esetleg mire lenne szükség csak adták, de a téli szerelésekre elég volt,így örültünk neki)

A lányom kapott, a keresztszüleitõl játékot, nagyszülõtõl fülbevalót és a másik oldalról nagymama+sógor+barátnõje pénz. (mondjuk én személy szerint nagy pénzellenes vagyok, nekem az olyan hogy "hmm majd vesznek neki valamit", pedig szerintem egy kisgyereknek rengeteg ajándék ötlettel elõ lehet állni, + megjegyezném azt is hogy õk meg se kérdezték esetleg mire lenne szükség csak adták, de a téli szerelésekre elég volt, így örültünk neki)
Aranyat szokás adni, vagy pénzt. Arany fúlbevaló, nyaklánc, karlánc. Nem baj ha nagy, bajod bele nõ:) Egyi nagybátyámtól annó a kereszteleõmre kaptam egy arany láncot kereszt medállal. Szegény rákban meghalt, de ez cég örök emlék tõle. Kaptam 3 arany gyûrût, valamikor 14 evesen lettek jók, de az is egy örök emlék, s az mindig értek. Mondja Anyu kaptam ruhát, de azt mikor kinõtte oda adta valakinek. Szóval a ruha, játék olyan személytelen.

Akik csak meghívottak egy keresztelőre, azoknak is szokás ajándékot vinni? Ha igen mit?

Legjobb válasz: Unokatesóm gyerkõcének hétfõn volt a keresztelõje. Nem volt túl nagy inkább csak a család. 1-2 távolabbi rokon. A keresztszülõk fizették a keresztelõt,vettek a kisfiúnak ajándékot,az anyjának adtak pénzt. Mi egy 10-est adtunk nekik+a kisfiúnak egy kisautó,csokik. Még az anyum tesójáék adtak tízezret. A többiek ötezreket.

Unokatesóm gyerkõcének hétfõn volt a keresztelõje. Nem volt túl nagy inkább csak a család. 1-2 távolabbi rokon. A keresztszülõk fizették a keresztelõt, vettek a kisfiúnak ajándékot, az anyjának adtak pénzt. Mi egy 10-est adtunk nekik+a kisfiúnak egy kisautó, csokik. Még az anyum tesójáék adtak tízezret. A többiek ötezreket.
Igen, illik. Mindenki "csak" meghívott, kivéve a keresztszülõket, nem? Ne haragudj, de én nem igazán értem a kérdésed.
Nálunk voltak a közvetlen rokonok, plusz pár barát. A keresztszülõ hozott nagyobb ajándékot (a lányomnak pl. arany fülbevalót), a többiek kisebbet, de mindenkitõl kaptunk valamit. Nagymamám pl. 10 ezret adott mindkét gyerkõcnél, de pl. barátanink hoztak kis ruhát, játszószõnyeget, volt aki megkérdezte, milyen pelust használunk és abból kaptunk egy nagy halommal, stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Kedves elsõ úgy látom csak te nem értetted a kérdést....Igen azokra gondoltam akik nem annyira közeli rokonok.Pl:Barátok, ismerõsök.
Nem akarlak bántani, de felteszek egy kérdést. Ha egy esküvõre csak meghívott vagy, akkor viszel ajándékot?

Szalagavatóra szokás ajándékot venni, ha igen mit?

Legjobb válasz: Szalagavatóra nem szokás.

Szalagavatóra nem szokás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!