Találatok a következő kifejezésre: Mit szeretnek macskák (11 db)

Mit szeretnek a macskák a legjobban játszani?

Legjobb válasz: legjobban a fonallal szeretnek játszani

legjobban a fonallal szeretnek játszani
mû egér, az a leges-leges legjobb nekem elhiheted!
Szerintem a fonallal, vagy valami madzaggal szeretnek legeslegjobban játszani!!!! Vagy eldobsz egy követ, vagy valamit, ami épp ott van, és máris rohan utána(az én cicám legalábbis...) :D
Az enyém az ásványvizes kupakokat és a zoknicsomókat szereti a legjobban. A kimondottan macskajátékok nem érdeklik különösebben.
Szerintem egy felhúzhatós mûegér vagy egy kislabda!!Figyelmedbe ajánlom hogy a FONAL veszélyes!!Az egyik barátnõmnek a cicája lenyelte és az élete csk kicsin múlott!!Csak a mûtét segített!Csak akkor játsz vele fonalall ha tudsz rá vigyázni!
Az én cicám kedvenc játéka a gomboccá gyúrt alufólia. Órákig tudja kergetni, pofozgatni, hordozza egyik helyrõl a másikra.
A cicák mindennel eljátszanak ami mozog!

Mit szeretnek a macskák a legjobban enni?

Legjobb válasz: Van egy csoda, ami az én macskámnak nagyon bevált. A neve Whiskas Temptations. A sajttal töltött változatot próbáltuk ki. Kinézetre olyan mint a macskatáp, de a cicus egyszerûen oda van érte. Általában kézbõl etetem vele, mert azért nem olcsó (de megéri!), és mi sem jobb bizonyíték, mint hogy falja, mint akit éheztetnek, illetve ha elfogyott, még egy percig nyalogatja a kezemet utána. Próbáljátok ki, nekem nagyon bevált!

Van egy csoda, ami az én macskámnak nagyon bevált. A neve Whiskas Temptations. A sajttal töltött változatot próbáltuk ki. Kinézetre olyan mint a macskatáp, de a cicus egyszerûen oda van érte. Általában kézbõl etetem vele, mert azért nem olcsó (de megéri!), és mi sem jobb bizonyíték, mint hogy falja, mint akit éheztetnek, illetve ha elfogyott, még egy percig nyalogatja a kezemet utána. Próbáljátok ki, nekem nagyon bevált!
Whiskas nagyon egeszsegtelen a macskaknak, tele van konzervalo anyagokkal es ertektelen tappal. A cicak imadjak a halat meg a tonhalat, de nem ajanlatos nekik, mivel koveket kepezhet a hugyholyagukban, ami eltorlaszolhatja a hugycsovet es halalhoz vezethet, mert nem tudnak pisilni.
Szerintem minden macska mást szeret, ki kell tapasztalni. Természetesen mindegyik a nyers husit szeretné a legjobban, de persze ez nem egészséges. Az enyémek csak húspucoláskor kapnak egy-két cafrangot, de azért be tudnak vadulni. Egyébként az egyik macskám a száraz tápot imádja, rendesen ráfekszik a tálkájára és úgy eszi, hogy más ne férjen hozzá, míg a másik csak akkor fanyalodik a tápra, ha nincs elõtte konzerv. Mivel egyébként sem dúsgazdag, sem bolond nem vagyok, a legolcsóbb tápot és konzervet kapják, emellett a mi kajánk maradékát is mindig megeszik, (különösen a zöldbab fõzeléket szeretik) és tökéletesen egészségesek.
Attól függ kiscica vagy felnõtt! Az én kiscicám imádja a Whiskas juniort imádja!

A macskak mit szeretnek jobbam enni vagy aludnig?

Legjobb válasz: Enyém mind 2-t imádja csinálni. Tele tömi a hasát aztán képes fél napokat is aludni :D

Enyém mind 2-t imádja csinálni. Tele tömi a hasát aztán képes fél napokat is aludni :D
Természetesen evés után jó nagyot aludni! Te tudnál jót aludni éhesen?
Ha éhesek, enni. Ha jóllaktak, aludni. :) )
Ezt nem tudom eldönteni. Talán felváltva a kettõt. :)

Jó tippet szeretnék kérni, hogy a kertben mivel lehet elriasztani a szomszédból nálunk a frissen vetett füvet szétkaparó kárt okozó idegen macskákat?

Legjobb válasz: Állítólag a macskák nem szeretik a szekfûszeg illatát, illetve bármilyen erõs szagú fûszert. CSak egy tipp, hátha beválik.

Állítólag a macskák nem szeretik a szekfûszeg illatát, illetve bármilyen erõs szagú fûszert. CSak egy tipp, hátha beválik.
kutya
A kutya is szétkaparja:) ))
kerítés.
Macska ellen nem véd a kerítés. Starkl-nál van Macskajaj nevû növény, elriasztja,
Macskafogó :D

Mi van akkor, ha a barátom nem szereti a macskákat?

Addig jól el van velük, amíg alszanak vagy bújnak. De ha játékra kerül a sor és véletlen megkarmolják, akkor bedühödik és megüti őket vagy eldobja őket. Úgy viselkedik, mint egy 7 éves gyerek.. Mondtam neki, hogy akkor inkább ne is foglalkozzon velük, de az sem működik. Egyszerűen nem lehet vele beszélni, mert szerinte nem a macska kéne az első legyen és ezek csak állatok. Nem lehet vele megértetni, hogy a macska nem direkt kapja el az ujját, hanem simán csak játszik és a játékra megy a kezében. Ha megszólom ezért általában összeveszünk, mert én "jobban szeretem a macskákat". Hogy van ez?

Legjobb válasz: Jajjj!!! Elfogja érni, hogy már bújni és játszani sem fognak, mert megutálják õt, ha üti vagy dobálja õket. Inkább olyan, mintha rejtett agressziója lenne a barátodnak. Én a helyedben elgondolkodnék ezen a viselkedésen. És önzõ is. Tudom nem ezt a választ vártad... Inkább úgy kéne játszania velük, hogy a kezét nem használja. Botos játék, aminek a végén kötél és valami kütyû van vagy mássokkal. Természetes, hogy a macskák így játszanak, karmokkal, harapással.

Jajjj!!! Elfogja érni, hogy már bújni és játszani sem fognak, mert megutálják õt, ha üti vagy dobálja õket. Inkább olyan, mintha rejtett agressziója lenne a barátodnak. Én a helyedben elgondolkodnék ezen a viselkedésen. És önzõ is. Tudom nem ezt a választ vártad... Inkább úgy kéne játszania velük, hogy a kezét nem használja. Botos játék, aminek a végén kötél és valami kütyû van vagy mássokkal. Természetes, hogy a macskák így játszanak, karmokkal, harapással.
Egyetlen egyszer utne, vagy dobna el az allatomat (kutya/macska/vizilo, mindegy) duhbol a baratom, elosszor, es utoljara. Kesobb majd az lesz a baj, ha gyereket helyezed ele...
Ez pontosan úgy van, ahogy leírtad.
Én ott hagynám a barátodat, keressen egy másik embert helyetted! Egy épeszû ember nem bánik így az állattal!
A kérdező hozzászólása: Valóban, nem írtam le az igazi kérdésem. Mégis mit tegyek, hogy mindkettõnknek jó legyen?
A kérdező hozzászólása: Sosem volt saját macskája vagy kutyája. Elmondtam neki sokszor, hogyha játszik a macskákkal (kettõ cicám van), akkor ez gyakran elõfordul. Azt is mondtam neki már, hogy ez agresszív viselkedés tõle és nem értem, hogy teheti magát egy lapra a macskával. Az hogy azt hiszi, hogy a macska szándékosan bántja és gyerekesen visszaadja neki, pont erre utal. Most már azért figyelik a macskák és pontosan tudják, mikor akarja megijeszteni õket. A másik véglet akkor van, amikor este felülnek az ágyra és velünk alszanak. Az egyáltalán nem zavarja. Nem hiszem, hogy a szakítás a megoldás, de dolgozni kell az ügyön. Ezt viszont nem csak nekem kell akarnom... Nem túl nyitott a témára...
De ha így viselkedik velük, így felhúzza ez a dolog, netán erõszakos is lesz, és megüti a cicákat, (...) Akkor ne csodálkozz ha egyszer téged is meglegyint. Ez általában így mutatkozik meg, egyszer csak megunja és dönt-borít. Vigyázz vele mert ez akár több veszélyt' is hordhat magában.

Tud-e valaki valami olyan növényt/illóolajat amit a macskák nem szeretnek? Mert akárhogy is próbálom az ágy kaparászáról nem akar leszokni pedig van már kaparófája és nem tudom hogy mit csináljak. Bármilyen ötletnek nagyon örülnék.

Nem sokkal több mint 7 hónapos lánycica, még nem jutottunk el vele ivartalanítani de kövi hónapban megyünk. Lehet hogy ivartalanítás után sikerülhet?

Legjobb válasz: A citrusféléket utálják, próbálj meg narancs vagy citrom olajat szerezni. Egyszer láttam a pokoli macskákban hogy egy elvetemült macska mindent megrágott, többek között a székeket is. Ott azt tanácsolták nekik, hogy ragasszák le kétoldalú ragasztószalaggal. Nem tudom ez kaparásnál is beválik-e, de egy próbát biztos megér.

A citrusféléket utálják, próbálj meg narancs vagy citrom olajat szerezni. Egyszer láttam a pokoli macskákban hogy egy elvetemült macska mindent megrágott, többek között a székeket is. Ott azt tanácsolták nekik, hogy ragasszák le kétoldalú ragasztószalaggal. Nem tudom ez kaparásnál is beválik-e, de egy próbát biztos megér.
szia ! nekem is lány cicám van, 3 éves nincs ivartalanitva, de jó lenne, mert rémesen szerelemes tud lenni a férjembe..pedig már nem sok tesztoszteron lehet e szagában 60 évesen.. na szóval én mentolos masszázsolajat próbáltam, például a székek lábát bekentem vele, akkor kapart mást, szép kis háza van kaparófával, amit szalonnával dörzsöltem be... de nem kell neki szerintem nem lehet ezzel semmit csinálni, kapar mindent, amit akar
Még annyi hogy az ivartalanítás nem hinném hogy összefüggésben van ezzel...
Próbáld meg, hogy amikor kapar, egy újsággal legyintsd meg. Egy idõ után elég lesz megzörgetni a papírt, el fog rohanni. Elõbb-utóbb leszokik róla. Egyébként hol kaparja: az oldalán vagy fenn?
Ecet???És a vízipisztolyt/vízspriccelõt használtad már?Igaz, az csak akkor hatásos, ha azonnal tetten éred, különben.. És a kaparófához szoktatáshoz macskagyökér (jó büdös lábszagú, de a cicáimnak az a kábítószere, teljesen oda vannak érte!!)-lehet kapni gyógynövényesnél)

Van egy cicám, ivartalanítva van, és nem eszik meg semmilyen ivartalanított macskáknak, , kitalált" kaját. Viszont a normál kajától hízik, és nem szeretném, ha meghízna, mivel hosszú életet szeretnék neki. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Én azt csinálnám, mint a kutyáknál. Ha nem eszi meg, akkor vedd el. Nem fog éhenhalni, rá fog jönni, hogy meg kell enni. Vagy keverd neki egy ideig, és utána térj rá rendesen.

Én azt csinálnám, mint a kutyáknál. Ha nem eszi meg, akkor vedd el. Nem fog éhenhalni, rá fog jönni, hogy meg kell enni. Vagy keverd neki egy ideig, és utána térj rá rendesen.
Nálam se ették soha az ivartalanított tápot..Nem is tukmáltam hisz a vadonba sincs 7+os kaja.. Mérd ki a napi adagot és csak annyit egyen a sima tápból, ha hízik akkor csökkenteni kell és nem fog hízni.
Elõzõ hozzászólóval teljesen egyetértek. Ne erõltesd az ivartalanított cicáknak való tápot. Ez csak egy reklámfogás. Adj neki kevesebbet abból, amit megeszik. A cicák nagyon válogatósak. Nem olyanok, mit a kutyák.
Így van, csökkentett adag a megoldás-de csak nagyon lassan csökkentsd az adagot!!! (Esetleg gabonamentes táp??? az kevesebb szénhidrát is!!)
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
A kérdező hozzászólása: És hagy kérdezzem már meg még azt hogy van egy cicám úgy hívják hogy Bogyi XD... és a macska mentát meg kel etetni vagy csak oda kel tenni elé és meg kel szagoltatni vele??
A macskamentával a játékait, fekvõhelyét kell kicsit bedörzsölni, hogy érdekessé, vagy újra érdekessé tedd számára. Mivel ugyanúgy menta, mint a többi (hétköznapi neve gyöngymenta), így nem gond, ha megeszi/lenyalja esetleg. :)
Nem kell vele megetetni, amit linkeltem ahhoz a kérdéshez leírtam (ezek szerint nem sikerült elolvasni), hogy szájon át elfogyasztva nyugtató hatása van a cicákra is. Szagoltatni kell vele. És tévhit hogy minden macska reagál rá, lehet hogy a tiéd nem is fog. Az enyém sem reagál rá. Viszont lehet hogy imádni fogja, majd meglátod, egy pár másodperc alapján kiderül.

Aki nem szereti a macskákat, mit nem szeret rajtuk, bennük?

Legjobb válasz: A toxoplazmózist sokkal gyakrabban kapják meg nyers hústól vagy mosatlan zöldségtõl. Csak a pontosság kedvéért.....

Miért nem utálod inkább a nagymamát vagy anyád aki nem vigyázott magára? Az állat az aki a legkevésbé tehet errõl. Buta dolog õt ezért nem szeretni. Nem kell imádni, de ne röhögtess már azzal, hogy megölték a bátyád, hisz semmirõl sem tehetnek!
A toxoplazmózist sokkal gyakrabban kapják meg nyers hústól vagy mosatlan zöldségtõl. Csak a pontosság kedvéért.....
Én pl. azért nem szeretem õket, mert a macskáknak hála halt meg a bátyám. Ezen kívül unszimpatikus a személyiségük (pl. nagyon sok barátnõmet "elhagyta" már azért a macskájuk, mert máshol több kaját kapott). Úgyhogy köszönöm szépen, a macska nem a kedvenc állatom...
Miben halt meg a testvéred, hogy a macskát hibáztatod ezért?
A macska egy különleges lény. Soha nem fog behódolni az embernek...ezért nem szeretik sokan, viszont hogy célját elérje, képes hízelegni, is:) Szerintem csodálatos állatkák. Sohasem ismerheted ki õket. Bocs, nem a kérdésre válaszoltam, de én csak csodálni tudom õket. Elhagyatott cicák szocializációjával foglalkoztam pár éve, és rengeteget tanultam tõlük. (nem nem fára mászni:) ))
ma 14:24 Toxoplasma fertõzésnek egy olyan válfajában, amit csak macskák terjesztenek. Édesanyám is úgy kapta el, hogy nekünk nem volt macskánk, de túl sok idõt kellett töltenie a nagymamámnál, aki tele volt macskával, akik mindenhova mehettek... Eredmény: a bátyám meghalt a terhesség utolsó heteiben, édesanyámban pedig betokosodva megmaradt (ha jól tudom, az állkapocscsont alatti nyirokcsomóban). Tõlem ne várja el senki, hogy szeressem a macskákat...
ma 14:40 Az mind szép és jó, de mint írtam, ez egy olyan válfaja, amit CSAK a macskák terjesztenek. Nem vagyok orvos, de bízom annyira bennük, hogy elhiszem amit mondanak. Fõleg, hogy utána megvizsgálta az állatorvos a macskákat, és mindben volt ilyen...
Én nagyon szeretem a macskákat és van is, de azt nem bírom bennük, hogy nem képesek rendesen alkalmazkodni, és úgy viselkednek mintha még mindig az erdõben élnének a fán és a poén az hogy ezzel saját maguknak ártanak csak sokszor a makacsságukkal, és ezt nem "látják be". Pl évek óta a macskám minden egyes alkalommal a lábam alá szalad mert ki akar követelni valamit vagy mert azt hiszi hogy azért keltem fel, hogy kiszolgáljam. És mindegy hogy én épp egy kanapét cipelek a kezemben vagy akármit, õ akkor is. És rálépek meg ráejtem a dolgokat (nem széndékosan) és neki rossz és fáj és nyávog de õ csak azért is legközelebb megint a lábam alá ugrik ha beledöglik is! Egy kiskutya kb 2 alkalom után megtanulja, hogy neki jó ha vigyáz...
Én se szeretem a macskákat mintha isten lenne az képzelik magukról!! Valahogy sosem szeret igazán a macska , ahol több a kaja oda megy ezért nem szeretem õket!!!!!
utolsó: szerinted egy olyan ember, aki makacs, érdekbõl cselekvõ stb. szerethet egy ugyanolyan makacs, érdekbõl cselekvõt? tehát ha õ is a saját érdeket tartja szem elõtt, hogyan zárhatna valaki olyat a szívébe, aki szintén a saját érdekeit tartja szem elõtt és nem az övét? ez szimpla paradoxon :D az írásodban azt állítod, te azt várod, istenként kezeljen az állatod. ki is itt az önzõ?
Nem mondom, hogy nem szeretem, de inkább kutyás vagyok. Van cicám, de gyakrabban felidegesít, mint a kutyáim. Azt hiszem azért nem szeretem annyira, mert vannak olyan tulajdonságai, amit emberben sem szeretek. Kicsit önzõ, érdekbõl cselekvõ, makacs és szófogadatlan. Talán úgy tudok leginkább válaszolni a kérdésedre, hogy megválaszolom az ellenkezõjét, aki szereti, miért szereti: Az, hogy ki milyen állatot szeret, az tükrözi az ember személyiségét. A sógornõm macska imádó, a kutyákat nem szereti és õ pont egy önzõ, makacs és érdekbõl cselekvõ ember. Azt mondta, hogy a kutyákat azért nem szereti, mert azokkal állandóan foglalkozni kell és nem önállóak. Ez utóbbi szerintem nem igaz, de mindegy. Az én kutyáimmal pl. folyton szemétkedik, ha épp itt van (hál' Istennek ritkán van itt) csak azért szemétkedik, mert én õket tolerálom jobban. Fordított esetben én pl. nem szemétkednék egy macskával, csak mert a másik szereti. Elvagyok a macsekkal, tök jópofa sokszor, meg zabálni való, ahogy fetreng, tollászkodik a napon, és aranyos, mikor össze bújik a kutyákkal, de bosszantó, hogy csak akkor lehet hozzá érni, amikor neki olyanja van. Végezetül egy eb/maccs gondolat: Kutya gondolatai: Itt van ez az ember, ételt szállást biztosít nekem, megsimogat, Ezek szerint Õ az Isten. Egy macska gondolatai: Itt van ez az ember, ételt szállást biztosít nekem, ha akarom megsimogat, Ezek szerint Én vagyok az Isten.
én szeretem a jó puha bundájukat simogatni ja és nem sunyi!! :) 14/F
Aki ismerõsöm nem szereti õket, az azért, mert a macska makacs, nem ragaszkodó, hûséges, és nem lojális 100%-ban. Én pont ezért imádom õket, mert én is mindig szabad emberként kezelem magam, ugyanolyan makacs és önfejû vagyok, viszont nagyon tudok szeretni. A mi cicáink mind egyemberes macskák voltak, az elõzõ engem szeretett, velem aludt, ha sírtam, a fejét a fejemhez nyomta, mintha le akarná törölni a könnyeimet. A mostani cica anyukámhoz ragaszkodik, mást csak minimális simogatásig tûr meg. A kutyánk mindenkit szeretett, imádott középpontban lenni, és már a legkisebb elszakadás után is mind a hármunknak nagyon örült. Épp a macskák fent felsorolt tulajdonságai miatt megértem azokat, akik nem kedvelik õket kifejezetten. :)
szerintem nem lehet egy kalap alá venni az összes macskát, a barátnõm macskái igen idióták vadak buták és kis szemetek voltak, fuj de rühelltem õket, magamban csak vigyorogtam mikor megszöktek, az én cicám viszont nagyon okos, teli van érzelmekkel, duzzog, ha kiabálok vele, sír ha nem vagyok ott, de mindig hozzám bújik és játszani akar érdek nélkül....
82% Látom nem tûnt fel, hogy a hozzászólásom második felének köze sincs hozzád. A másik megszólalásodhoz inkább nem fûzök semmit, értékelhetetlen.
"Megkérdeztem fiamat, mert õ sem szereti a macskákat, azt mondta azért, mert a macska sunyi." Én viszont nagyon szeretem a macskákat, mindig volt cicám, az elsõ 16 évig élt, minden nap elémjött amikor érezte, hogy jövök hazafelé a suliból.
81%, kérlek ne játszd itt a bírót, hogy te döntöd el, mit kell szeretni... Én nem szeretem a macskákat, más a tökfõzeléket etc. Mindenkinek joga van, hogy ne szeressen bizonyos dolgokat. A kutyák lebecsmérlését külön kikérem. Még jó, hogy itt azok lettek lepontozva, akik a kérdésre válaszoltak, nem csak vitatkoztak...
A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad. Hibáztasd azért a macskákat, tehát az ÖSSZES macskát, mert a családod képtelen a helyes állattartásra (Y) Az emberi ostobaság mérhetetlen. A kérdéshez: A legtöbb ember azért nem szereti a macskákat, mert önzõ éa egyoldalú barátságot, szolgaságot, behódolást vár, nem egyenrangú társként kezeli az állatot, pedig õ is ugyanolyan érzõ lélek. "Szerencsére" van egy másik, kutyának nevezett állat, ami tökéletesen megfelel ezen kritériumoknak.
A kérdező hozzászólása: Megköszönném, ha nem pontoznátok le azokat a válaszolókat, akik szeretik a macskákat, mert a tiétek egy vélemény, és az övék egy másik. Én nem pontozok senkit sem.
Megkérdeztem fiamat, mert õ sem szereti a macskákat, azt mondta azért, mert a macska sunyi.
Nem azt írtam, hogy utálom, hanem hogy NEM SZERETEM õket (ezt a nagymamámat utálom, rá is szolgált, de ez nem tartozik a tárgyhoz). És tudod mit? Szívem joga nem szeretni egy olyan állatfajtát, ami miatt nem ismerhettem a bátyámat, és ráadásul még a személyiségük sem szimpatikus. Ha látok egy macskát nem rúgom fel/ütöm el, tehát hagyom õket békén, viszont hogy nem szeretem õket, az teljesen magánügy, nem érdekel, hogy egy macskás mit gondol róla.
Nem kell behódolni, de én bírom megérteni azt hogy képes valaki saját magának is ártani mérhetetlen makacsságból... Soket ér a különlegességévél ha legközelebb leütöm a kanapéval mert felbukok benne... :/ Ha az ilyeneket megértené az nem behófolás lenne hanem egyszerû létfentartás.
23. Eléggé felületesen olvastad el amit írtam. Kezdem a végével: Ez egy ezer éves vicc, nem én gondolom így, hanem a kutya és a macska. A másik tény, amit szintén nem én találtam ki, hogy az emberek tulajdonságát tükrözi, hogy milyen állatot szeretnek. Megint a sógornõmet hozom példának, mert elmondta, hogy õ azért nem szereti a kutyákat, mert azokkal folyton foglalkozni kell és pitiznek a szeretetért, jobban gazdifüggõk, viszont a macska bizalmát meg kell nyerni és a macska önállóbb.

Mi az a növény, amit a macskák álítólag nem szeretnek és messze elkerülnek?

Mi a neve, hol lehet beszerezni, mennyibe kerül, és tényleg nem mennek a közelébe?

Legjobb válasz: hát ami biztos h mérgezõ az a (macskakönyvbõl írom tehát jó) -gyûszûvirág -muskátli -liliom -körömvirág -nárcisz -rododendron + még tudom hogy undorodnak a citrom és a narancs héjától

hát ami biztos h mérgezõ az a (macskakönyvbõl írom tehát jó) -gyûszûvirág -muskátli -liliom -körömvirág -nárcisz -rododendron + még tudom hogy undorodnak a citrom és a narancs héjától

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!