Találatok a következő kifejezésre: Mit szedjek ami (47 db)

Terhesvitamin? Védönőm szerint ne szedjem a terhesség utolsó hónapjában a terhesvitamint, mert túl nagyra fog nőni a baba, igaz ez? Melyik a legjobb, mit szedjek ami mindent tartalmaz? Van olyan amelyik növeszti a babát? Én még nem hallottam.

Legjobb válasz: Jó régrõl maradt itt a védõnõd :-) Minden gyerekemnél végig szedtem a vitamint, és teljesen normális súllyal születtek. Ez a növeszti a babát szöveg egyfajta városi legenda. Képzeld el a szervezetedet, mint egyfajta raktárat, amiben vannak vitaminok, nyomelemek,m ásványi anyagok. A babának elsõbbsége van ebben a raktárban, mindent levesz a polcról, amire szüksége van. Ha kevesebb van, mint ami kell neki, az rá van rossz hatással, ha pont annyi, az meg rád. Leüríti a polcokat, neked meg nem marad semmi. Tehát a terhesvitaminra mindkettõtöknek komoly szüksége van. A hízásról meg annyit, hogy te hízol a multivitamintól? Nyilván nem. Max. ha étvágyjavító hatása van, de a babánál odabenn ez sem jelent semmit.

Jó régrõl maradt itt a védõnõd :-) Minden gyerekemnél végig szedtem a vitamint, és teljesen normális súllyal születtek. Ez a növeszti a babát szöveg egyfajta városi legenda. Képzeld el a szervezetedet, mint egyfajta raktárat, amiben vannak vitaminok, nyomelemek, m ásványi anyagok. A babának elsõbbsége van ebben a raktárban, mindent levesz a polcról, amire szüksége van. Ha kevesebb van, mint ami kell neki, az rá van rossz hatással, ha pont annyi, az meg rád. Leüríti a polcokat, neked meg nem marad semmi. Tehát a terhesvitaminra mindkettõtöknek komoly szüksége van. A hízásról meg annyit, hogy te hízol a multivitamintól? Nyilván nem. Max. ha étvágyjavító hatása van, de a babánál odabenn ez sem jelent semmit.
Nem növeszti, velem pont, hogy szedetni akarja, de a férjemre hallgatok (õ orvos is egyben), és így tavasszal, az utolsó hetekben csak halolajat szedek, és rengeteg gyümölcsöt-zöldséget eszek. Fõleg, hogy már az összes vitamintól rosszul vagyok. Ha akarsz valamit, akkor femibiont, az nem olyan batár adag vitamin. 34 hetes km
Elsõ vagyok, azt én is ki szeretném hangsúlyozni, hogy nem hízik tõle. :) Semmiképp. Én sem ettõl tartok, egyszerûen már csak rettentõ bénán vagyok a vitaminoktól. :/
A kérdező hozzászólása: Mióta terhes vagyok, nem is kívánok mást csak a sok gyümölcs, zöldség, sajtok, egészséges ételek, szerintem mindent eszek amire szükségünk van, de eddig szedtem a vitamint, nehogy valami baj legyen - alapon - akkor ezután is fogom, ártani nem árt.... a babanövesztést pedig elfelejtem a védõnõvel együtt :-)
Az elsõvel végig szedtem becsületesen, igaz õ télen született 3400 gr lett. A másodikkal 20 hétig rendszeresen, azután csak hetente kétszer, de õ nyáron született, volt mibõl válogatni, hogy vitaminhoz jussak, mégis 4050 gr lett a drága:)
Én szedtem végig a Hipp Natalt, 40+2 naposan szültem, 3400 grammos volt a Baba. Úgy van, ahogy elõttem is leírták. A Baba elveszi a szervezetbõl, ami neki kell. A nõgyógyász így magyarázta a Páromnak: tegyük fel, hogy van egy darab vasam, azt a Baba kapja meg ha neki kell, nekem meg nem marad. Boldog Babavárást! 12 napos Kisfiú anyukája
Elég szomorú, hogy védõnõként dolgozhat az, aki ilyen hülyeségeket beszél. Ez kb olyan legenda, mint az, hogy ha megütöd magad valahol akkor a babán is folt lesz ott, ahol megsérültél... Nyugodtan szedd a vitamint, nem fogsz tõle sem te, se a baba meghízni. Csak úgy mellesleg: én végig szedtem a vitamint, 2150 gramm lett a babám.
Elõzõ terhességemnél nekem is azt mondta a védõnõ, hogy elég egy héten 2x szednem. Sajnos így tettem, többet nem is hallgatok rá.... A mostaninál azt mondta egyek több tejterméket (így napi 1 joghurt), rá két hétre csökkentsem le. Már azt se tudják mit találjanak ki. Szedd nyugodtan. Inkább legyen nagy a baba, ha egyáltalán a vitamintól lenne nagyobb. Én gravidát szedek, ezt terhesség alatt és szoptatás alatt is lehet szedni.

Hullámos lett a körmöm, és nagyon hullik a hajam, mit szedjek ami segíthet?

5 hónapja szoptatok..

Legjobb válasz: A hajnak és a körömnek az A vitamin a fontos. De a hajhullás a szoptatás alatt "normális". Azt mondják, hogy ami a terhesség alatt nem hullott ki, az ilyenkor fog.

A hajnak és a körömnek az A vitamin a fontos. De a hajhullás a szoptatás alatt "normális". Azt mondják, hogy ami a terhesség alatt nem hullott ki, az ilyenkor fog.
mindenki azt gondolja, h az övé már nem normális. de sajnos ez a hajhullás norm mérték. elkeserítõ, de majd rendejön... :)
Az elsõ vagyok: nekem a fodrászom ledöbbent, hogy mennyire lecsökkent a hajam mennyisége. Én is azt hittem, hogy ez már nem normális, de egyszer aztán már nem hullott annyira. Szerintem szedj terhesvitamint, az elég, benne van minden.
A kérdező hozzászólása: D vitamint is szedni kell, vagy elég az A? Tudom, hogy normális a hajhullás, de szerintem nem ilyen mértékben.
szia, ahogy írták, ilyesztõ mindenkié. Halomban állt reggelente az ágyban nekem is. Levágattam sokkal rövidebbre, és sima élesztõt csipegettem egy hétig. Teljesen rendbejött mire a babócám öt hós lett. Egyébként asszem a Revalid kapszula alapanyaga is nagyjából élesztõ, azt szokták javasolni, próbáld meg az élesztõt. (Nem szárítottat!)
Nekem azt mondta egy ismerõs gyógyszerész, hogy ha már nem szedem a terhesvitamint (szoptatás alatt is szedem), akkor lehet majd Biovanne nevû vitaminkomplexet szedni. Ez hajra, körömre, bõrre jó kifejezetten! Kérdezd meg a patikában.

Mit szedjek ami a legobb talán?

3 éve kondizok 90 kg nagyon minimális zsir van a hasamon. eldöntötem hogy most elkezdem fehérjével,kreatin,tömegn?vel stb kérlek linkeljetek amit ti a legjobbnak találtok 15000/hónap ebben az árban mozogjon ha lehet

Legjobb válasz: /nagyon minimális zsír van a hasamon. eldöntöttem hogy most elkezdem fehérjével,kreatin,tömegnõvel stb/ most mi van,mit döntöttel el,mert az nem derült ki a kérdésedbõl????

/nagyon minimális zsír van a hasamon. eldöntöttem hogy most elkezdem fehérjével, kreatin, tömegnõvel stb/ most mi van, mit döntöttel el, mert az nem derült ki a kérdésedbõl????
Na 90 kilósan minimális zsírral, akár el is indulhatnál versenyen. Elõbb nézz meg egy 90 kilós minimál zsírú embert utána gondolkozz el. 15000/hóval meg nem mi a legjobbat kell keresni, hanem egyáltalán mi van annyiért.

7-én szültem és szoptatok, mit tehetek, h megelözzem az influenzát, mit szedjek, ami a kicsinek se árt, söt ajánlatos?

Legjobb válasz: Orvos nincs a közeledben, hogy tõle kérdezz? Rendkívül boldog vagyok, hogy ilyen emberek nevelik fel a jövõ társadalmát, akik bennüket fognak eltartani nyugdíjas korunkban.

Orvos nincs a közeledben, hogy tõle kérdezz? Rendkívül boldog vagyok, hogy ilyen emberek nevelik fel a jövõ társadalmát, akik bennüket fognak eltartani nyugdíjas korunkban.
Nem tudom szedtél-e kismama vitamint(pl.Gravida, stb.), de azt ajánlatos a szoptatás alatt is szedni.
Már bocs, de az anyatej nem egy hiper-szupererõs védõpajzs. Csak azok az ellenanyagok vannak benne, amelyek az általad valaha elkapott betegségeket okozó kórokozók ellen alakultak ki. (Remélem, érthetõen írtam le.) Tehát azok ellen az influenza-vírusok ellen, melyek évrõl-évre, szezonról-szezonra újonnan jelennek meg (tehát még senki nem találkozott vele), a gyermeked ugyan úgy védtelen, mint te. Egyébként bizonyos idõbe telik a védettség kialakulásához, és a baba immunrendszerének megerõsödéséhez is. Én hiába szoptattam, mikor elõször kivittem, rögtön taknyos lett! Ezért mondják, hogy várni kell 1 hónapot a téli hónapokban.
Helló, természetesen nem mindenkinek jön be a homeopátia, nekem bejön, oscillococcilumot szedtem és szedek ilyen idõszakokban. Heti 1-2 alkalommal, megelõzésképpen: üdv:)
Nem kell aggódni mivel az anya tej védi a kicsit, de ha betegség lép fel van még kettõ megoldás a kecske tej valamint van egy cég aki a világon egyedül foglalkozik olyan táplálkozási programmal mely csecsemõknek is segít illetve mindent meg lehet oldani több mint 20 éves tapasztalatom ez. Amennyiben érdekel segíthetek
Egyet értek az elõttem szólóval! A baba miatt ne aggódj, mert szoptatod és az anyatejben benne van minden ellenanyag. Ha ne adj Isten mégis megbetegszel, akkor szoptasd csak igazán! Bár remélem, errõl egy gyerekorvos is felvilágosítást ad.
Amúgy ne izgulj! Ha szoptatsz a baba a tejjel megkapja azokat az ellenanyagokat, amikre szüksége van ahhoz, h ne legyen beteg.Úgyhogy Neki ez a legjobb védekezés.Abba ne hagyd!
Az influenzát mindenki megkapja. Akinek gyenge az immunrendszere, az lebetegszik, akinek jobban mûködik, az meg azt hiszi, nem fertõzõdött meg. Pedig dehogynem, csak a szervezet elintézte észrevétlenül. Az immunrendszered legtöbbször tápanyaghiányos táplálkozás miatt gyengül le. Úgyhogy amit tehetsz a szervezetedért, (és amivel természetesen nem ártasz a kicsinek, ) az az, hogy megadod neki azt, amire szüksége van. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, fitotápanyagok. Változatos, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étkezés, plusz multivitamin tabletta. Sajnos ez utóbbi is elkerülhetetlen. Jó egészséget!
C vitamin nagy mennyiségben, és pecsétviasz gomba kapszula. Minkettõ hatékonyan erõsíti az immunrendszert. Fontos, hogy egyiket sem lehet túladagolni, mert a felesleges mennyiség kiürül a szervezetbõl.Allergiás reakciótól sem kell tartani. Baba barát természetes módszer a fertõzések megelõzésére.
Az, h azzal az influenza vírussal még senki sem találkozott, csak részben igaz. Vannak kiemelkedõ évek, amikor nagyon sok az influenzás és vannak, amikor jóval kevesebb.Ez úgy lehetséges, h az immunrendszer még az influenza vírusra is évekig "emlékezni" tud.Általában egy komoly influenza járvány utáni 1-2 évben sokkal kevesebb, könnyebb lefolyású az influenza fertõzés.Sõt, az idõsek kevesebbszer kapják el, mert életük során többször találkoztak vele. Náluk azért fontos a védõoltás, mert általános állapotuk miatt gyakoribbak és súlyosabbak a szövõdmények. De ez nem ide tartozik. A Te kérdésedre csak annyit lehet írni, h a vitaminok szedése mellett, azt tudod tenni, h ilyenkor nem mész olyan helyre, ahol sok az ember.De ez piszok nehéz.

Mit szedjek, ami "felfúj"?

175cm vagyok, vékony, szálkás, 60-65kg.

Legjobb válasz: Egyél sok spenótot.

Egyél sok spenótot.
Vegyél levegõt. Vagy pumpálj valami durva hélium keveréket az ereidbe. Az majd felfúj.
Mibõl gondolod, hogy a por ad neked majd tömeget ? Ekkora marhaságot. Amit te pornak nevezel, az táplálék kiegészítõ, Kaja, por formájában. Ami annyit tesz a por = étel . Olvass utánna a dolgoknak, hülyegyerek !
[link]
Syntholt, de minimum egy 5literes kannával. Az tuti felfúj.
Nem szégyen tájékozódni. Bazzeg, te ennyi ismerettel edzel?
A kérdező hozzászólása: Ennyi f_szfejet egyhelyen :O
Ennyi hülye kérdést...
disznótápot

AZ Elevitet mikor szedjem? Amikor babát várok, vagy előtte?

Volt Decemberben Spontán vetélésem, azóta nem tudok teherbe esni,az orvosom most irt fel, e gyogyszert /Clostilbegyt/ezt kell szednem. Szerintetek szedhetem az Elevitet is és mikor?

Legjobb válasz: Lehet próbálkozás alatt is szedni, de célszerûbb akkor, ha teherbe estél.

Lehet próbálkozás alatt is szedni, de célszerûbb akkor, ha teherbe estél.
3 hónappal elõbb kezdtem szedni, mint, hogy próbálkoztunk volna. Mire megtudod, hogy várandós vagy 4-5 hetes terhes leszel, a babának meg már elõtte is szüksége van a vitaminokra, folsavra különösen.
A kérdező hozzászólása: 11 honapja nem tudok terhes lenni. Párom is nagyon szeretne babát
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak, köszönöm szépen akkor szedjem? nem lesz baja a babának ha még is terhes leszek? a gyogyszer is szedem meg akkor az elevitet is
Én akkor kezdtem el szedni, ahogy elkezdtünk próbálkozni. Bár az ELEVIT-et nem szedtem csak 1 hónapig, mert nem vált be, Nekem sokkal jobb volt a LADEEVIT, abban van Omega3 is. Folyamatosan szedtem, pedig a baba nem sikerült, csak a 11. hónapban.Vitamin Neked is kell, nem ártasz vele ha szeded folyamatosan! Sok sikert! :) 32hkm
Az egész Elevitbõl ami igazán fontos, az a terhesség elején az a folsav - én ezt szedtem elõtte. Az Elevitet csak akkor, amikor már tudtam, hogy terhes vagyok. Tudom, hogy ilyenkor nem ez a legfontosabb szempont, de azért az Elevit árának töredéke a folsavé.
A kérdező hozzászólása: Köszönõm szépe Várom még válaszotokat Akkor ezek szerint nem gond ha szedném az elevitet , és a Colstbegyt 2×1/
A Closty és az Elevit nem azonos kategória, ettõl nem kell tartanod. Ha egész életedben szednél Elevitet sem befolyásolna semmit, az csak vitamin. Mint ha sok zöldséget és gyümölcsöt ennél. Teljesen lényegtelen, hogy mellette szeded a Closty-t is. Nem befolyásolják egymást. Én szedtem elõtte és várandósság alatt is, és szoptatás alatt is fogom.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen. Akkor nem kell agodnom ez miat

Ha nagyon vízes vagyok, mit szedjek, ami kihajtja belőlem? Gyógyszer, tea?

Legjobb válasz: zöld tea, de akkor hosszú szabira kell menned, és rendezd be az életed a wc-n

zöld tea, de akkor hosszú szabira kell menned, és rendezd be az életed a wc-n
Zsúrlófû tea az is vízhajtó hatású, de nem drasztikus.
Iszol eleget? mert ha keveset iszol, akkor az is vízvisszatartást okozhat! Napi 2-3l lenne az alap. Amikor én vizesedtem nyáron, még több vizet ittam, és nagyon hamar helyrejött a dolog. Veséid rendben?
Szia! Egyél retket, remek vízhajtó hatású, és még vitamin is van benne. Ma már azt mondják napi 2-2, 5 liter folyadékot kellene inni, legutóbb az orvosnál azt mondták belefér a 2, 5-3 liter is
A kérdező hozzászólása: 1.5 l-t iszom egy nap.
Az nem olyan nagyon rossz:) próbáltad emelni? úgy hogy reagál a szervezeted? kipróbálod? érdekelne hogy reagál rá a szervezeted! Az enyém nagyon jól:) jó lenne, ha másnak is beválna, és nem kellene gyógyszer:) Van olyan teakeverék, hogy vízhajtó tea.. gyógyszertárban is lehet kapni, ha gondolod, arra is rákereshetsz:)
A kérdező hozzászólása: Rendben!:)
Remek tanácsok (bár nem értem, mi köze a zöld teának a szabihoz - nálam semmi hatása, élvezeti cikként iszom), csak éppen ki kéne vizsgálni, mitõl vagy vizes, és az alapbetegséget kezelni. Pl. a szívedtõl is lehet, az meg nem vicces.

Erősen hullik a hajam és már alig van valami ami a fejemre tapad. Mit javasolsz mit szedjek?

Régebben derékig ér? dús hajam volt, annyira, hogy ritkítani kellett a fodrásznak. De elkezdtem vágatgatni, vasalgatni, festegetni, és mára hullik mint a fene, és alig maradt bel?le valami. Már közvetlen hajmosás után sem t?nik dúsnak. Mit szedhetnék, ami megállítja a hajhullást, és újra dússá varázsolja azt, de megfizethet? is?

Legjobb válasz: Elõször is ne szedjél semmit amíg nem tudod mi okozza a hajhullást. Napi 100 szál alatt még normális. Ha ennél több hullik ki akkor menj vizsgálatra vele. Ha még mindig fested, vasalod akkor azokat hagyd abba.

Elõször is ne szedjél semmit amíg nem tudod mi okozza a hajhullást. Napi 100 szál alatt még normális. Ha ennél több hullik ki akkor menj vizsgálatra vele. Ha még mindig fested, vasalod akkor azokat hagyd abba.
A vágástól nem ritkul a haj. A vasalás csak a kinõtt hajszálakat rongálhatja, attól hullani nem fog. A festés hozzájárulhat a hulláshoz, de önmagában az is kevés. Valamilyen súlyos probléma is lehet az egész hátterében, hiánybetegség, gyulladás (pl. mandula) vagy más. Azt kéne megkeresni és kezelni, mert a hajhullás az csak egy tünet, nem az a baj.
Szia! Irány a körzeti doki és egy teljes kivizsgálás! A második hozzászólónak igaza van, ez csak egy tünet.
Nekem pár hónapja kezdett el látványosan hullani a hajam, de betudtam õszi hajhullásnak. Mikor nem múlt el, azonnal mentem a dokihoz. Te is minél hamarabb menj el! Én a bõrgyógyászatra mentem kapásból, ott megnézte a doktornõ, tényleg nagyon hullik-e, vagy csak beképzelem. Aztán elküldött vérvételre, fogászatra, stb..., hogy megtaláljuk a gócot. Szerencsére nálam nem szervi eredetû a baj, de mindenesetre errõl meg kellet bizonyosodni. Szóval ezután én sokat olvasgattam utána, és a legtöbb helyen (itt GyK-en is), a Stella hajhullás elleni hajszeszét ajánlották, egy hete használom; illetve szintén netes ajánlások miatt meg a bõrgyógyász tanácsára vettem koffeines sampont is, szintén egy hete. Remélem, beválik! Nem annyira drágák, talán neked is megérnének egy próbát, de elõször mindenképp menj orvoshoz!
'Varga' hajsampont használj
A kérdező hozzászólása: *ami
Semmit. Fiatal az agyad, nem kell telenyomni szerekkel. Csak önuralom kell és nekiállni és csinálni.
Csokit. :) Az a tuti agyfényesítõ. Csak vigyázz vele, ha nem figyelsz, összemegy tõle a ruhád.
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Én hipp natalt iszom amiben minden van mint a terhes vitaminban csak kálcium nincs. Milyen formában szedjek kálciumot pezsgőtabletta vagy mi az ami jó a kismamáknak?

Legjobb válasz: irass fel a háziorvosoddal calcicarb tablettát. Így a legolcsóbb, 10 db van egy dobozban és 100-200 Ft között mozog valahol. Én is azt szedtem. Sima fehér tabletta, így még szinezék sincs benne. Én is hipp natalt ittam (és iszom most a szoptatás alatt is). Szerintem így teljesen jó kombináció. Gratula a pocaklakódhoz.

irass fel a háziorvosoddal calcicarb tablettát. Így a legolcsóbb, 10 db van egy dobozban és 100-200 Ft között mozog valahol. Én is azt szedtem. Sima fehér tabletta, így még szinezék sincs benne. Én is hipp natalt ittam (és iszom most a szoptatás alatt is). Szerintem így teljesen jó kombináció. Gratula a pocaklakódhoz.
bocs elõzö vagyok, azt nem írtam, hogy 500 mg-os tabletta van a calcicarb-ban.
A pezsgõtabletta nem a legjobb forma sajna.. Ha megteheted, akkor korall kálciumot, mert az 100%os természetes, vagy kolloid formában keress valamit- fytomineralban van mindenféle és kolloid forma az egész. De ha ez sem tetszik, én anno, mivel ezekrõl nem tudtam, das gesunde plus kálciumját szedtem 3 db 800 mg.. simán szétrágtam, fini volt:D ez elég olcsó.
Ja, de a kövi babánál az elsõ kettõre fogok voksolni! kifelejtettem, bocsi
A kérdező hozzászólása: Kedves 15:35-ös Akkor ha fel szeretném íratni a házi orvosommal akkor ennek az a pontos neve hogy Calcicarb 500. Akkor ha 10 db van egy dobozban, a doki felírhat egy hónapnyi adagot is?
A kérdező hozzászólása: Egyébként köszönöm a válaszaitokat, és köszönöm a gratulációt.:)
Én is a DM féle Ca-t szedem a 24. héttõl, elmúltak az éjszakai lábgörcseim, úgyhogy eddig bevált. :) A dokinál azért kérdezz rá, mert ha hamar kezded szedni, meszesítheti a méhlepényt! A pezsgõtabi tényleg nem a legjobb forma, úgy tudom, ami miatt pezseg, az nem jó az érrendszernek. Bár nekem gyerekkorom óta kisvuk formájában visszajön, úgyhogy ilyen gondom nincs. :) 32 hetes pocis
Én is Hipp Natalt szedtem az elsõ 3 hónapban. De! Feleannyi a folsavtartalma, mint amit újabban ajánlanak... ( 0.8 mg helyett csak 0.4 mg ) Amikor erre rájöttem, Femibionra váltottam. Egyébként Korall kálciumot szedek mellé, abban magnézium is van. Szerintem kérd ki az orvosod tanácsát! Boldog babavárást! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!