Találatok a következő kifejezésre: Mit szabad a (949 db)

Honnan lehet tudni mikor szabad a regisztráció a majomparade oldalra?

Legjobb válasz: Szabad regisztráió belátható idõn belül nem lesz. Amikor lesz, az ki lesz írva a fõoldalra. Ncore-ra ne is reménykedj benne, hogy bárki így ismeretlenül meghív a kínkeservesen összegyûjtött 500 pontját feláldozva...

Szabad regisztráió belátható idõn belül nem lesz. Amikor lesz, az ki lesz írva a fõoldalra. Ncore-ra ne is reménykedj benne, hogy bárki így ismeretlenül meghív a kínkeservesen összegyûjtött 500 pontját feláldozva...
Mi az a majomparádé, hogy oda csak a kiváltságosok jutnak be? Milyen tartalommal szolgál?
Ne dudd meg......:)
Pontosabban 5000 pont után!Én nagyon szeretem!
Nekem van eladó meghívóm 20E Ft-ért Vagy egy 18-as arányú account 13 TB eddigi feltöltéssel 80E Ft-ért ha érdekel írj ide és adok egy e-mail címet
mber...Ez csak egy saros oldal.énis fenn vok, és beload 100x jobb.80rugót kérni egyy accért....LOW
KAR KUNYIZNI MEG HIVOÉRT MIKOR VAN EGY CSOMO INGYENS TORRENT OLDAL ÉN IS AZOKAT HASNÁLOM { TITAN TORRENT TORRENT VAR HHWF FORUM ELIET VAREZ VAGY THE PIRATEBAY ORG} A TOBBIT NE IS MONDJAM MINDENT MEG LEHET TALÁLNI

Mi a véleményetek erről a gyerekülésről? Mikor szabad a babát ebben utaztatni?

http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/35158?storetype=s.. Mennyi id?s kortól biztonságos ebben utaznia a babának? Most 8.5 hós

Legjobb válasz: Látszatra ok, de próbáld bele a gyereket. Nálunk jöttek így ki problémák, pl vágta a nyakát az öv... Ott van a lapon hogy mikortól ajánlják, 9 kg....Persze gongolom ha extra duci, vagy vékony akkor lehet kicsit más.

Látszatra ok, de próbáld bele a gyereket. Nálunk jöttek így ki problémák, pl vágta a nyakát az öv... Ott van a lapon hogy mikortól ajánlják, 9 kg....Persze gongolom ha extra duci, vagy vékony akkor lehet kicsit más.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, h 9 kg-tól utazhat benne a baba, de mikortól tartja meg a baba úgy a fejét, hogy esetleges baleset során ne legyen baja a nyakának. Ülni már szépen ül, de mégsem merném még belerakni. Ti mennyi idõs korban tennétek / tettétek bele?
Ezek jó fajta ülések. Pedig nyugodtan tedd bele, dönthetõs. 9kg-tól, de amikor már szépen ül magától. 8.5 hósan pedig már a fejét is rendesen kell hogy tartsa. Ne aggódj ennyire, azért van a gyerekülés, hogy biztonsággal védje. Olyan nincs és nem is vehetsz, amiben leszíjazod a fejét, hogy ha netalán baleseteztek ne ránduljon meg.
A kérdező hozzászólása: Ja azt elfelejtettem, h kisfiam vékonyka, 7.5 kg. Várjam meg míg 9kg lesz?
Szerintem igen, várd meg. Addigra megerõsödnek az izmai is. 9 kilótól javasolják, én nem rakném bele a 7, 5 kilós babámat, még ha szépne ül már, akkor sem.
Az én lányom 16 hónapos, de még csak most lett 9 kg...Én nem mertem belerakni, több helyen is azt mondták, hogy a súlyhatár nem véletlen. Így 0-18-as ülést vettünk.
Mi is hasonlót szeretnénk majd. Én a 0-18 kg-os kategóriát néztem, mert elég mütyür a babám, viszont már nem kényelmes neki a hordozó. Olyat szeretnék, amit menetiránynak szembe és háttal is be lehet kötni. Ezt is néztem már, de elmegyünk és kipróbálunk párat.

Charles Manson mikor szabadul a börtönből?

Úgy tudom hogy mostanság...

Legjobb válasz: A kaliforniai Corcoran Állami Börtönbe került, ahonnan 2007-ben, 73 éves korában feltételesen szabadulhatott volna, ám erre nem került sor. Legközelebb 2012-ben kerülhet szóba a szabadlábra helyezése. forrás : Wiki

A kaliforniai Corcoran Állami Börtönbe került, ahonnan 2007-ben, 73 éves korában feltételesen szabadulhatott volna, ám erre nem került sor. Legközelebb 2012-ben kerülhet szóba a szabadlábra helyezése. forrás : Wiki


Csak a szexre megy? Van egy srác akivel 1 hete járok de 1* már jártunk. Mostanában nagyon sokat kérdezi hogy nem e alszom náluk, mikor szabad a lakás. Stb.

És mikor megkérdezem hogy csak azt akarja e akkor azt mondja hogy nem csak szeretné hogy mellette legyek. Mégis bizonytalan vagyok. Lécci aki tud segítsen! Köszi.

Legjobb válasz: Mert ha nem üres akkor nem aludhatsz ott...? Logikátlan,tehát nem megbízható a srác. Én vigyáznék vele.

Mert ha nem üres akkor nem aludhatsz ott...? Logikátlan, tehát nem megbízható a srác. Én vigyáznék vele.
A kérdező hozzászólása: Nem nem tudja az anyja hogy járunk szóval...:/
és miért nem tudja? szerintem nyugodtan ott aludhatsz nála, de még semmiképp se feküdj le vele :S
Lehet a srác szülei nem engedik, ezért akarja hogy akkor aludj nála mikor üres lakás. Meg amúgy is ha nem akarsz lefeküdni vele akkor nem fogsz, ha meg próbálkozik akkor külön alszotok, de akkor tuti a sexre megy, engem bnõm tesztelt igy, és átmentem, nem erõltettem soha semmit meg nem is próbálkoztam mikor nálam aludt (õ is szûz volt akkor) én meg nem vagyok egy õrült állat aki lefogja és csak akkor is megtesszük XD Valószinû a te barátod se az de ezt csak te tudod milyen õ, ha tesztelni akarod átmész és megtudod mit akar, de mondom ha nem akarod nem fog megtörténni. de vigyázz ha felizgat akkor tuti elfogsz gondolkozni azon lehet még is belemész XD. Viszont ha most járnátok elösszõr akkor aztmondanám ne aludj nála 1 hét után, talán 1-2 hónap után, de már irtad jártatok egyszer és ez miatt mondom azt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat sokat segítettetek:)

Mit szabad és mit nem a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Nem szabad: dohányozni, alkoholt fogyasztani Szabad: szexelni/ amennyiben az orvos nem tilt el tõle!/, és mindent amit addig nem terhesen tettél. Merthogy nem áll meg az élet.

Nem szabad: dohányozni, alkoholt fogyasztani Szabad: szexelni/ amennyiben az orvos nem tilt el tõle!/, és mindent amit addig nem terhesen tettél. Merthogy nem áll meg az élet.
Konkrétan mire gondolsz?Lehet majdnem mindent kellõ odafigyeléssel.Ne ugrálj, cipelj, emelj stb.Figyelj a táplálkozásra is, sok vitamindusat egyél és nagyon sokat igyál.Annyi mindent le tudnék írni, de itt a netem bõven olvashatsz vagy vegyél könyvet.
Ezt most mire érted pontosan? Amikor nekem a dokim megállapította a terhességet az volt az elsõ amit mondott, hogy mindent ugyanúgy csináljak mint eddig. Ha a szexre gondolsz, akkor abban is mindent szabad, de csak addig amíg neked jó. Néhány dolog azonban persze van amit pl én betartok: nem cipelek nehéz dolgokat(egy nagy bevásárlás...), nem megyek strandra, csak szabadstrandra (Balaton, tenger...), az állandó higiéniámtól pedig már néhányan kikészültek (állandó kézmosás, intim higiénia) azt mondják, hogy túlzásba viszem.

Mik tartalmaznak szénhidrátot meg ilyeneket? Mit szabad enni és mit nem ha fogyni szeretnék? Nem diéta, csak egészséges ételek +sok mozgás, milyen mozgás a legjobb? kocogá? Bicaj?

14/L vok,és nem fogok diétázni meg semmi.kérlek segítsetek...

Legjobb válasz: Mik tartalmaznak szénhidrátot meg ilyeneket? -Kalóriatáblázat Mit szabad enni és mit nem ha fogyni szeretnék? -Szénhidrátot vissza kell fogni erõsen. Max 1-2g szénhidrát/testsúlykilógramm. -Sovány hús, zöldség mehet nyugodtan. -Napi 5X egyél keveset. Napi 60perc szobabicaj 130-as (kb 20km/h)pulzuson teljesen jó.

Mik tartalmaznak szénhidrátot meg ilyeneket? -Kalóriatáblázat Mit szabad enni és mit nem ha fogyni szeretnék? -Szénhidrátot vissza kell fogni erõsen. Max 1-2g szénhidrát/testsúlykilógramm. -Sovány hús, zöldség mehet nyugodtan. -Napi 5X egyél keveset. Napi 60perc szobabicaj 130-as (kb 20km/h)pulzuson teljesen jó.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen.

Kellemetlen hüvelyégés, viszketés a második trimeszter elején! Mit írnak erre? Mit szabad és mi az ami használ is rá?

Legjobb válasz: Nekem Candibene hüvelytablettát írtak, 2 adagot, ezt szabad a terhesség 2. és 3. trimesztere alatt. Viszont azt nem mondták, hogy mindenképp kézzel tegyem fel a kúpot, terhesen nem szabad használni az applikátort. Még jó, hogy elolvastam a tájékoztatót.

Nekem Candibene hüvelytablettát írtak, 2 adagot, ezt szabad a terhesség 2. és 3. trimesztere alatt. Viszont azt nem mondták, hogy mindenképp kézzel tegyem fel a kúpot, terhesen nem szabad használni az applikátort. Még jó, hogy elolvastam a tájékoztatót.
Én is ugyan azt használtam, amit az 1. válaszoló is írt.A 3 tabisat írta ki a dokim, , tökéletesen rendbe tette a dolgokat.
Nekem Klion-D 100 hüvelytablettát írt a doki.Ez tíz napos kúra már az elsõ tabletta használt.
Szia!Ha szeretnél valami természetes gyógymódot is kipróbálni, akkor ami nekem nagyon bevált(Canesten nem használt), az a teafaolaj tisztasági betétre csepegtetve.A másik, ezüst kolloid 4 evõkanál egy liter vízhez, és azzal irrigálni.Teljesen természetes, semmi gyógyszer alapanyag nincs benne.Nekem bevált.Remélem segítettem.Boldog babavárást.
Ha nem tudod, hogy pontosan mi a gondod, márpedig gyanítom hogy így van, menj a problémáddal orvoshoz. Õ majd ír belátása szerint valamit. Én gombát és fertõzést is bekaptam terhesség alatt, így használtam Canesten krémet (de lehet tablettát is) és kaptam receptre antibiiotikumot is. Ne kezelgesd magad otthon, fõleg terhesség alatt.

Mivel magyarázható a "lelkünk"? Ha a szabad akarat valóban illúzió lenne, nem tudnánk saját létezésünkről. Ha van szabad akaratunk, ezt a fizika hogy engedi meg?

Természetesen a "lélek" szó alatt semmi spirituálisra nem gondolok.

Legjobb válasz: Attól függ, mit nevezünk léleknek és szabad akaratnak. Nevezzük a lelket most öntudatnak, az akaratot pedig döntési képességnek. Döntést lehet hozni a pillanatnyi körülmények, korábbi tapasztalatok és a célok alapján. A lehetséges döntések közül pedig a legjobbat válszhatjuk, bizonyos hibával. (Merthogy nem vagyunk tökéletesek.) Ez elvileg akár szimulálható is lenne. (Egyelõre csak elvileg.) Az öntudat egy nehezebb téma, nem tisztán tudományos kérdés, bár a mesterséges intelligencia foglalkozik a kérdéssel, de ott is erõsen elõjönnek filózófiai fejtegetések. "Ha a szabad akarat valóban illúzió lenne, nem tudnánk saját létezésünkrõl." Ezt nem értem. Miért is? :)

Attól függ, mit nevezünk léleknek és szabad akaratnak. Nevezzük a lelket most öntudatnak, az akaratot pedig döntési képességnek. Döntést lehet hozni a pillanatnyi körülmények, korábbi tapasztalatok és a célok alapján. A lehetséges döntések közül pedig a legjobbat válszhatjuk, bizonyos hibával. (Merthogy nem vagyunk tökéletesek.) Ez elvileg akár szimulálható is lenne. (Egyelõre csak elvileg.) Az öntudat egy nehezebb téma, nem tisztán tudományos kérdés, bár a mesterséges intelligencia foglalkozik a kérdéssel, de ott is erõsen elõjönnek filózófiai fejtegetések. "Ha a szabad akarat valóban illúzió lenne, nem tudnánk saját létezésünkrõl." Ezt nem értem. Miért is? :)
Kérdezõnek: Mivel nem léteznek még értelmes robotok, nemigen beszélhetsz a robotok lelkének létezésérõl vagy nemlétezésérõl. Amúgy a szabad akarat léte nem zárja ki a teljes determinizmust. Hiszen elõre senki nem tudja, hogyan fog dönteni, dönthet akárhogy. Az meg csak természetes, hogy a végén úgy dönt, ahogyan dönt. :)
"Természetesen a "lélek" szó alatt semmi spirituálisra nem gondolok." És egészpontosan mit értesz alatta? Mi a lélek?
Tetszik ez a kérdés :) De szerintem ezt nem lehet csak természetes dolgokkal magyarázni, a lélek és a saját akarat valahogy mindenképp spirituális dolgok, természetesen nem tudjuk meg magyarázni õket.Ha nem így lenne a tudósok tudnának olyan robotokat gyártani akiknek szabad akaratuk van, és ezáltal tudnának a saját létezésükrõl(mert ösztönösen ha az ember dönt mindig a maga szemszögébõl nézi a dolgokat, és ha vkinek szabad akarata van nyilvánvalóan döntések elé kerül majd).De bármennyire is úgy tûnik, hogy léteznek robotok szabad akarattal és döntési képességgel, ez nem igaz.A mesterséges intelligenciában készült robotok nem tesznek mást csak több millió lehetõséget, szót, kifejezést vizsgálnak meg egy másodperc alatt, és kiválasztják az emberek számára legtermészetesebbnek tûnõ viselkedésformát. :) remélem segítettem
" Ha a szabad akarat valóban illúzió lenne, nem tudnánk saját létezésünkrõl." Miõl gondolod, hogy a két tagmondat között van logikai kapcsolat?
attól még, hogy egy biokémiai gép vagyok, és azt hiszem, hogy van szabad akaratom, amit biológiai, kémiai folyamatok befolyásolnak és irányítanak az agyamban, és azt hiszem, hogy van öntudatom, mert egy programsor a fejemben ezt a jelet produkálja, attól még egyáltalán nem biztos, hogy ez a szabad akarat... tényleg olyan szabad lenne... ellenkezõ esetben szerintem sokkal különbözõbb lenne az emberek jelleme, nagy tömegben nézve sem lehetne olyan egyszerûen csoportosítani õket, mint karrieristák, gyilkosok, munkások stb stb...
Na, most aztán jól megkaptuk a kérdezõtõl a lepontozást. Nesze, ide beírok még két kommentet, azokat is pontozd csak le. Elsõ.
Ezt még a tudósok sem tudják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Második.
Kedves kérdezõ: A probléma inkább ott van, hogy noha te kérdezel, mégis az adott válaszok ellenére a saját elméletedet erõlteted, a válaszadókat próbálod meggyõzni a magad igazáról. Akinek olyan határozott válaszai vannak a saját maga által feltett kérdésre, mint neked, az minek kérdez? A viselkedésedbõl az jön le, hogy a kérdésfeltevésed csak ürügy arra, hogy kifejtsed a saját elképzeléseidet a kérdésrõl. A gondolataidat inkább írd meg könyv formájában, úgy kevesebben fognak vitatkozni veled. Minden vélemény megtalálja a maga támogatóit, a te könyvednek is lesz rajongótábora. Ez most komoly javaslat volt, nem irónia. "Az utolsó kérdéseimre azért válaszolnál? " Nem válaszolok rá. Nincs kedvem parttalan vitákat folytatni veled. Elégedj meg azokkal a válaszokkal, amiket eddig kaptál.
"számomra ez az elmélet sokkal valószínûbbnek hangzik mint szembe menni minden empirikus tapasztalással" Mégis milyen empíriáról beszélsz? Dobálózol nem definiált kifejezésekkel, állításaid megalapozatlanok, és belõlük nem logikusan következtetsz... :D Az eddigiekbõl úgy tûnik, hogy van egy 'lelkednek' kedves elméleted, amit semmivel nem tudsz alátámasztani... hárítasz, olyan kijelentéseket tulajdonítasz másoknak, amit nem mondtak.
"Milyen ok okozhatta, hogy egy vegyianyag öntudatra ébred?" Nem tudom. Te tudod? De ettõl még megtörténhetett. Amúgy lehet, hogy az ok magának az anyagnak inherens tulajdonsága. Vagy amit írtam korábban, emergens tulajdonság. "Elõször definiáld nekem, mit értesz élet alatt, OK? " Definiáld te, hiszen a lélek szerinted az élethez köthetõ. Ne tõlem várd, hogy felépítsem a TE gondolatrendszeredet. "A kutyákat a tudomány ösztönlényeknek tartja, nem jól gondolom? " És ez szerinted miért zárja ki a lélek meglétét bennük? Egykoron az ember õsei is ösztönlények voltak. Mikor szûntek meg ösztönlények lenni? Ez a megszûnés szerinted fokozatos volt vagy hirtelen? Hány darab atomtól kezdve beszélhetünk nyomásról vagy hõmérsékletrõl? Hány darab vízmolekulára lehet már azt mondani, hogy nedves? Amúgy az állatoknál az öntudat megjelenése fokozatos dolog, pl. már pár madár is átmegy a tükörteszten. "Éppen ezt tartom abszurdnak, hogy a tudomány az öntudatnak a spontán létrejöttét állítja." Miért, szerinted hogyan jött létre, ha nem spontán? Valaki létrehozta? Mert akkor csak továbbtolod a kérdést, mert annak a valakinek az öntudata hogyan jött létre? Azt is létrehozta valaki más? Azt írod, nem vagy vallásos, tehát az a valaki nem lehet Isten. Na de akkor ki vagy mi? Talán mégis spontán jött létre? "Vagy talán úgy tartod hogy ma is élnek egészséges emberek, akik nem rendelkeznek az öntudat, a lélek tulajdonságával?" Honnan veszed, hogy én ezt gondolom? "Én azt tartom lehetségesnek, hogy az élet nem itt a Földön keletkezett spontán" Ezzel csak kitolod az élet keletkezésének kérdését egy távolabbi helyre és idõre. És egyáltalán, definiáld az élet fogalmát, különben nem világos, mit értesz életen. "mint szembe menni minden empirikus tapasztalással a korábbi elméletek bizonyítása érdekében. " Miféle empirikus tapasztalással? Kifejtenéd bõvebben? "azt gondolod magadról, hogy "rabszolga vagy"? Hogy nem te irányítod saját magadat? " Írtam én ilyet?
"most a kvantumfizikát vegyük kivételnek, mivel azon törvényszerûségek csak szubatomi szinten érzékelhetõk" Csodákat. Nemrég fullerénmolekulákkal végezték el a kétréses kísérletet, és volt interferencia. "így az agyi tevékenységeit is elõrejelezhetjük" Csak úgy, mint pl. az idõjárást. Minden okunk megvan annak feltételezésére, hogy az agy is kaotikus rendszer, így bár nyilván engedelmeskedik a fizikai törvényeknek, nem jelezhetõ elõre a viselkedése. "Minden determinálva van, tehát nem vagyunk több, mint vegyi anyagok végtelenül komplex reakciói, így nincs OKA a lélek létrejöttének, és nincs is miben létrejönnie" Biztos azt akartad mondani, hogy oka van, csak célja nincs. Sok dolog úgy jön létre, hogy csak oka van, de célja nincs. Az evolúció tipikusan ilyen dolog: nincs célja, csak oka. Az evolúcióban ne keress teleológiát. De maradjunk abban, hogy a lélek fogalmát sem tudjuk egyértelmûen definiálni, így nehéz lenne az okáról, céljáról vagy létrejötte helyérõl beszélni, fõleg pedig ezeket tagadni. Avagy elõször definiáld, mit értesz a lélek fogalmán, OK? "Egy egyszerû kémiai reakciónak sincs lelke. Miért kéne feltételeznünk, hogy egy ilyen hihetetlenül összetettnek akkor van?" Hibás az érvelésed. Ismerõs neked az emergens tulajdonság fogalma? Mondok neked két példát. 1. hõmérséklet. Ahol csak 1-2 molekula van, ott nincs értelme hõmérsékletrõl beszélni, de ettõl még egy nagyobb anyagmennyiségnek (bizonyos darab atomnak, molekulának) már vanhõmérséklete. 2. piac. Ahol csak 1-2 ember él, ott nincs piac. Ahol azonban sokan élnek, ott van piac, kereslet és kínálat. Érted? Ilyen lehet a lélek is, akár. "Egy nem annyira összetett gépezetben, például egy kutya agyában miért "nem jött létre lélek"?" Mibõl gondolod, hogy neki nincs lelke? Abból, hogy a kereszténység szerint csak az embernek van lelke? "mekkora adathálózatot kell kiépíteni egy robot programozásában, hogy úgymond beinduljon a lelke?" Honnan gondolod, hogy ez olyan dolog, hogy egyik ppillanatról a "másikra indul be"? az emberiségnél vajon mikor jelent meg? Az egyik õsembernek mág nem volt, a fiának meg már volt? Na neee. "A lélek érzése pedig -feltéve hogy a szabad akarat illúzió- természetesen semmilyen evolúciós elõnyt nem jelent, mert így lélek nélkül is pontosan ugyanazt tenné a testünk, mint a lélek érzésével, úgymond saját "jelenlétünkkel"." Egy tulajdonság véletlen mutáció során jelenik meg, és ha nem jelent evolúciós hátrányt, úgy akkor is fennmaradhat, ha nincs elõnye. Elég az, hogy ne legyen hátránya. "Általában egyetértek a tudomány legtöbb állításával, de ez az egy a józan, racionális gondolkodás ellen megy." A józan paraszti ész, vagy ahogy te fogalmazol, a józan racionalitás már megdõlt a relativitáselmélettel és a kvantumfizikával. Avagy szerinted a józan rációval összeegyeztethetõ, hogy 200000km/s + 200000km/s nem egyenlõ 400000km/s-mal? Avagy összeegyeztethetõ a józan racionalitással, hogy egy részecske egyszerre több helyen, több kvantumállapotban lehet?
"Ha tényleg determinált lenne a létezésünk, és nem lennének választásaink, nincs szükség az öntudatunkra." 1. Ha a világ determinisztikus, akkor attól még lehet választásunk. A választás a mienk, hiszen bárhogy választunk, nem tudhatjuk, hogy választhattunk volna másképp is. Vagy másképpen: akárhogy választunk, akkor is csak egyféleképpen, vagyis ez akár lehet az egyetlen, kötelezõ eredmény is. Ha meggondoljuk magunkat az utolsó pillanatban, az is lehet egy elõre determinált döntés, bár nekünk szabadnak tûnik. (Ha jól értettem, döncike is hasonlót említett.) 2. Az öntudat nem azért létezik, mert szükség van rá. Azért sem, hogy szabad akaratunk legyen. Egyszerûen nem következnek egymásból, a már a természettudományokhoz raktad. Filozófiai értelemben lehetne hosszú parttalan vitákat folytatni róla, de egyébként maguk a fogalmak is pontatlanok és szubjektíven értelmezhetõk.
A kérdező hozzászólása: "Miõl gondolod, hogy a két tagmondat között van logikai kapcsolat?" Megint csak a robotos hasonlatot tudom említeni: Ha tényleg determinált lenne a létezésünk, és nem lennének választásaink, nincs szükség az öntudatunkra. Pontosan úgy, mint egy robotnál. Akármennyire komplex programot írsz neki, soha nem fog öntudatra ébredni. Ez az egész elmélet nemcsak hogy fizikailag értelmetlen, de még evolúciósan is, mivel semmilyen elõny nem származik belõle.
A kérdező hozzászólása: Elég nehezen definiálandó szóról van szó (mint pl. az isten vagy az élet), legjobban egy érzésként lehet szerintem leírni, a saját létünknek az érzése. Mindenki tudja a lélek jelentését, mégis szinte lehetetlen definiálni (pont úgy mint a fent említett másik két fogalmat).
A kérdező hozzászólása: Ez viszont még mindig nem válaszolja meg a kérdést, csak megkerüli: Miért van lelkünk? Ha csak determinisztikus gépek lennénk, nem jöhetett volna létre.
A kérdező hozzászólása: "Ezt nem értem. Miért is? :) " Robotoknak van öntudatuk?
"Na, most aztán jól megkaptuk a kérdezõtõl a lepontozást." Szerintem nem csak a kérdezõtõl, tuti kavarog itt még pár nagyon egyszerû figura, aki egy szót nem ért az egészbõl, úgyhogy mérgében lepontozgat.

Mit kell az első randin csinálni és mit nem szabad (a beszélgetésen kívül)?

Legjobb válasz: szabad: - lazának lenni - sokat mosolyogni - viccelõdni - bókolni - érdeklõdni udvariasan nem szabad: - hányni - fagyit enni, miközben biciklizel - kiugrani egy ház 55. emeletérõl - lepisilni egy fát és közben ordítani - inzultálni a rendõröket - néniket rugdosni a többit már te is tudod.

szabad: - lazának lenni - sokat mosolyogni - viccelõdni - bókolni - érdeklõdni udvariasan nem szabad: - hányni - fagyit enni, miközben biciklizel - kiugrani egy ház 55. emeletérõl - lepisilni egy fát és közben ordítani - inzultálni a rendõröket - néniket rugdosni a többit már te is tudod.
A kérdező hozzászólása: Nem... én is 21 vagyok. Ez most gáz, hogy 21 évesen kérdezek ilyet? Én is tudom, hogy nem lehet mindent kiszámítani, csak valahogy úgy látom, hogy apró hibák is tönkrevághatnak dolgokat.
ugyan, miért lenne gáz? érthetõ, h félsz kicsit, ha tetszik a jány, nem akarod elszúrni. én se csókolóztam még úgy igazán (csak ilyen kis h.lye játékokban, képzelheted :D) mégsem érzem gáznak :P persze, de nem retteghetsz azon folyton, h jaj most mit fogsz hibázni? mert úgyis fogsz. elbukhatsz egy kõben, lelökhetsz egy villát az asztalról. na és? tudni kell kezelni ezeket a helyzeteket és akkor igazán nem kell ezen pörgetned az agyad.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, rendes vagy, remélem fogsz egy fiút, aki majd téged hív randira :)
szokásuk. :) )
A kérdező hozzászólása: akkor hogy nem csókolóztál még?
a kettõ nem jár együtt :P egyszerûen csak nem vagyok az a típus, aki szereti elsiettetni ezeket a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: és mondani kell valamit...? hogy szépnek tartom, tetszik, kedves?
mértékkel. egy-két bók bõven elég. de ne sablonos legyen, hanem olyan, amit megjegyez, amire azt gondolja: nahát, figyel rám, mondok példát: - Jó így a hajad. - Csinos ez a szoknyád. - Szép vagy, amikor mosolyogsz. Ilyenek, nem kell ezt se túlspilázni.
A kérdező hozzászólása: Szép vagy, mikor mosolyogsz? :D De hisz ez olyan, mintha azt mondanám, hogy máskor nem szép.
a viszonyítás miatt 21 vagyok. snassz? figyelj, ezeken görcsölhetsz örökké, h na de mi van, ha ez ...? na és ha erre õ...? nem számíthatsz ki mindent elõre, h ezt fogom mondani és akkor majd jó lesz minden, mert õ nevet, én megcsókolom...stb. nem így mûködik. ha elég laza vagy (tudom, h ezt hajtogatom, de ez az igazság), akkor semmi nem lesz gáz. tudni kell magad elõadni. ha viszont látja rajtad, h rettegsz attól, h megcsókold, ideges vagy, attól õ is ideges lesz és nem fogsz jól kijönni a szituból. nem tudom, érted-e, mit mondok. hány éves is vagy? 16?
A kérdező hozzászólása: De... nem snassz ezt megkérdezni...? Hány éves vagy amúgy (viszonyítás miatt)?
A kérdező hozzászólása: Mondjuk ezt magamtól is tudom, amiket írtál... nem erre gondoltam.
hát akkor mégis mire vagy kíváncsi? semmi extra nem kell egy randin, nem kell fejreállnod! légy olyan, amilyet a "szabad" kategóriába írtam és akkor baj nem lehet. (ha betartod azokat, amiket meg a tiltólistára írtam, az se árt)
A kérdező hozzászólása: mikor kell/illik ezeket: lány kezét fogni, csók, átölelni s mikor nem illik még, mikor korai?
na így már mindjárt más. átölelni pl simán átölelheted, DE ne túl gyakran, az visszatetszést kelt. csók... hát, ha úgy látod, h õ is a témán van, akkor simán belefér. kezét szerintem korai megfogni, az olyan furcsa, nagyon zavarban lesztek tõle. puszi a végén, ha nagyon összemelegedtek, akkor csók is. de ezt neked kell látnod, minden eset más.
A kérdező hozzászólása: Nehezen lehet felmérni ezeket... ez a bajom nekem. Nem akarom, hogy "biztonság kedvéért" várjak vele és gyávának tartson... de azt se, hogy túl hamar csináljam és ezzel elszúrjam...
A kérdező hozzászólása: meg ezeket mikor, hol? kávézóban? séta közben?
amugy mi a nemed ?:) lehet kicsit más lenne ..
A kérdező hozzászólása: Szerinted, ha azt írom, hogy "a lány kezét megfogni", akkor mi a nemem?
szóval parázol. az nem baj, tök normális. azt mondom, ha tartasz ezektõl, akkor beszélj róla viccesen. :) bár én soha nem gondoltam még töketlennek egy fiút, csak azért, mert nem csókolt meg az elsõ randin. és nem is ismerek olyat, akinél elásta volna magát ezért egy srác. ha nagyon parázol e miatt, mondd neki, h: - Megcsókolnálak, de nem tudom, h szeretnéd-e. bevágsz egy mosolyt, lazán és kész. aztán úgyis látod a reakcióját, és abból leveheted, h mi is a szitu. de figy, nincs erre aranyszabály, h a kávézóban egy szerelmes szám fölött, 16:30 perckor: CSÓK. ez nem így megy az életben. tudom, h nehéz elfogadni, de a való életben az ilyen dolgok érzésre mennek. nem lehet ezeket betervezni.
jó ég, dehogy :D ez csak arra fogja ösztökélni, h mééég többet mosolyogjon :)

Tudnátok segíteni? Mit tegyek? A kisfiam legújabb szokása, hogy mindenkinek köszön, hogy szia szívem. ( két éves, és a férjemtől szokta hallani, mikor nekem mondja ) és nem tudom neki megmagyarázni, hogy nem szabad.

Nem merek utcára menni! Segítséget, és komoly válaszokat várok!

Legjobb válasz: És miért is nem szabad ezt? én nem látok ebben semmi rosszat, amibõl ekkora ügyet kéne csinálni. Mégha az utcán belerúgna az emberekbe, vagy leköpdösné õket-oké nem szabad és nem szívesen mennék vele utcára. Na de, hogy köszön az embereknek? Ez legyen a legrosszabb szokása.

És miért is nem szabad ezt? én nem látok ebben semmi rosszat, amibõl ekkora ügyet kéne csinálni. Mégha az utcán belerúgna az emberekbe, vagy leköpdösné õket-oké nem szabad és nem szívesen mennék vele utcára. Na de, hogy köszön az embereknek? Ez legyen a legrosszabb szokása.
és a kérdést a problémás gyerekek kategóriába tetted fel? :) hát ez legyen az életben a legnagyobb problémátok!!!
nem igazán tudom hogy milyen választ vársz erre ugyanis szerintem sincs ezzel semmi gond, 2 éves, akinek így köszön, az is látja, nem gondolnám, hogy ezzel bárkit megbántana, inkább aranyos az enyém éppen a hülyézõs korszakát éli, pár napja mondogatja mindenre mindenkinek hogy hülye, hiába magyarázok neki, mindegy majd leszokik errõl is, attól még megyünk mindenfelé
A fiam meg úgy köszön, hogy szia, csá, csá. Ezt így egyben. Vagy úgy, hogy szia-mia. Remélem megtartja ezt a köszönõs szokását, inkább köszönjön mindenkinek, mint senkinek.
A barátnõm kisfia mostanában azt mondja az anyjának boltban, meg nyilvános helyen, hogy szia te kis popsis. Hozzá kell tennem abszolút nincs nagy feneke a barátnõmnek. Õ ezt nagyon cikinek érzi, de szerintem meg aranyos. Ez kb ugyanaz a kategória. Csak te érzed kínosnak, más meg jót mosolyog rajta.
Szerintem ez tök cuki. Nincs ebben semmi. Nem is értem, hogy ezért miért nem mész utcára? Az a gáz, amikor a lányom hallotta az utcán, hogy a pi*c*s*á*ba, és utána két hétig ez ment úton-útfélen, köszönés helyett is, mert azt hitte, arra való :S :S Nem tõlem hallotta, hanem egy vadidegentõl :(
Nincs ezzel semmi baj.Ne vedd észre, és ha rájön, hogy nem vagy mérges, nincs szidás meg magyarázat, majd leszokik róla. Az enyém ilyen idõs korában minden részeghez odaszaladt, hogy apuci és a lábát ölelgette.Soha nem látta sz apját részegen.Az is nagyon kellemetlen volt, mert rögtön nekem udvaroltak a részegek.Elõször én is szégyenkeztem, meg magyarázkodtam, annál jobban csinálta , aztán pár hónap alatt leszokott.Mindig csak azt mondd, hogy sziával kell köszönni, De ennyi.
Szerintem ez nem gond. Inkább cukiiiii:) . Ha egy két éves kisfiú így köszönne nekem, biztosan elmosolyodnék. :)
Ha ezért nem mentek utcára akkor meg is érdemled :_)))))) Ugyanúgy 2 napig lesz neki érdekes mint bármi más amit 2 napig kántál utána majd abbahagyja. minél jobban tiltod, v. próbálod hogy mást mondjon helyette annál izgisebb lesz. Semmmit nem kell vele tenni. Ha K@pd be a facomat üvöltene az tényleg zavaró, nade, hogy ettõl mit vagy úgy oda.... ?!?!!?!?!?!?!?!
Mond el neki, hogy mindenkit máshogy hívnak. Nyugodtan köszönjön mindenkinek, de Õneki az idegeneknek azt kell mondani, hogy bácsi vagy néni. Szia bácsi, szia néni.
ez nagyon aranyos :) )
hát ez még annyira nem is baj de az én lányom meg minden jött menthez odamegy valakit meg is ölel és köszön nem örülök neki mert nem tudhatom ki milyen ember meg ki tudja és ha felkapja és elrohan vele valami gonosz ember sohasem lehet tudni elis magyaráztam már neki párszor 3 éves
A kérdező hozzászólása: fogd a kezét, ne hagyd h elfusson :) meg szerintem hamar leszokik róla. az én fiam is egyre kevesebben köszön szia szívemmel :)
Szerintem aranyos! Legalább mosolyt csal az emberek arcára!
Mondogasd a kisfiad elõtt sokszor: Csókolom! Szia! Csókolom!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a bíztató hozzászólásokat! Jól esik látni, hogy ez valójában aranyos, csak én fújtam fel! Hálás vagyok! :)
Szerintem ez nagyon aranyos, én biztos visszaköszönnék a kicsinek, hogy Szia kicsi szívem! :D Örülj neki, hogy ilyeneket tanul a férjedtõl, ennivaló lehet. Az egyik válaszoló nénis- bácsis tanácsát nehogy megfogadd! Rosszul lennék, ha néninek szólítana egy kétéves. 22/L
ez irtó aranyos :D Mondd, hogy csak apa köszön így anyának, ennyi. Mondjuk, ha mindenki csak vigyorog rá, akkor ki tudja, mikor hagyja abba. Ne aggódj, ettõl senki nem fog rossz anyának nézni.
Ez nagyon cuki. Képzeld, az én apám Törpének hivta anyámat. Gondold el, hogy a Szia Szívem mennyivel szebb, mint a Szia Törpe. Ez amúgy azt is mutatja, hogy szeret téged a férjed, és egy kivülálló is ezt fogja gondolni. Szerintem aranyos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. lehet, hogy kicsit túlreagáltam. Csak mikor például egy volt egyetemi tanáromnak köszön így, az tud kínos lenni. és igen, remélem, hogy ennél nagyobb bajom soha nem lesz vele :)
Nagyon aranyos, maradjon is ilyen mindig.
Az én fiam is hallja az édesapjától hogy:Kéz csók...!minden boltban ezt mondja!!!És????büszke vagyok rá imádják az eladók!!!Ebben mi a szégyen kedves kérdezõ?? Akkor éghetnél ha csúnyát mondana!!!Menny utcára és légy büszke akinek van gyermeke az nem néz hülyének hanem ellenkezõleg jópofának találja!!!
nekem 4 évesen az unokatesóm úgy köszönt az oviba , hogy Szevasztok parasztok.(falun lakik)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!