Találatok a következő kifejezésre: Mit olvassak szereplőválogatáson (1 db)

Mit olvassak fel szereplőválogatáson?

Szerepl?válogatásra megyek és fel kell valamit olvasnom. Mit olvassak ami jó benyomást tesz? 13 éves vagyok. SÜRGÕS!

Legjobb válasz: Valami vers?De szereplõválogatáson adnak szöveget nem??

Valami vers?De szereplõválogatáson adnak szöveget nem??
A kérdező hozzászólása: Szabadon választott és utána szerepjáték. De verset elég ha felolvasom és nem tanulom meg?
én logopédia szakra jelentkeztem egyetemre és oda az alkalmassági vizsgára Örkény egypercest(novellát) vittem.van választék bõven...:-)sztem élvezetesek, mindenféle hangulatot tükröznek, szóval ez alapján el tudják dönteni h.alkalmas vagy-e?
http://inform.uw.hu/adat/tort_vers/text/orkeny.php itt van Örkényhez 1-2 példa..
Örkényt én is javaslom, de csak akkor, ha érted a mûvet, amit felolvasol. És tükrözd hûen a stílusát. Ha ez nem megy, akkor van pár szövegem, amit Kazinczy szép magyar beszéd versenyeken olvastam fel, ha gondolod, segítek. Milyen szereplõválogatás lesz ez amúgy? :)
Szerintem ez szép: Radnóti Miklós:Éjszaka Alszik a szív és alszik a szívben az aggodalom, alszik a pókháló közelében a légy a falon; csönd van a házban, az éber egér se kapargál, alszik a kert, a faág, a fatörzsben a harkály, kasban a méh, rózsában a rózsabogár, alszik a pergõ búzaszemekben a nyár; alszik a holdban a láng, hideg érem az égen; fölkel az õsz és lopni lopakszik az éjben.
szerintem ne verset vigyél. mivel gyerekszereplönek válogatnak a kordobol ítélve akár egy mesét is vihetsz. a lényeg hogy ne legyen hosszú és bele tudd magad élni. pl andersen, vagy más mesékböl. vagy olvass fel egy részt egy kötelezöböl mint a pálutcai fiuk, vagy egri csillagok. olyan részt válassz ami esemény dús és jól elötudod adni. nézd meg mi bvolt a suliban az elözö és következö év kötelezöi vagy ajánlott olvasmányai és abbol olvass egy jó kis részt fel. olyat keress ami egy 13 éves gyerekhez illik ne valami felnöttes dolgot.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen férfi parfümök jó illatúak?

2

Mostanában elég szar kedvem van, mindig eszembe juttnak a régi emlékek, és azért gondolom rossz a kedvem:/ Mitől lehetne jobb?

2

Hogy tudok egy fuvolakottát átírni furulyakottává? Részletesebben alul

A fuvolakottában nulla db előjegyzés van. Ezt szeretném átírni c-s hangolású furulyára. Ezt hogy kell? hozzá kísérőszólam a b-s hangolású klarinét 2db kereszttel.

1

Karácsonyra meg kell lepni osztálytársainkat valami saját kezüleg készített dologgal. Ti mit ajánlanátok?

2

Hullagyalázásért hány év börtön jár?

1

Holnapra Abigél legendájából fogalmazást kell írjak egy A4-S oldalt valaki legyen olyan kedves írjon nekem egyet a sztori ott kell kezdődjön h belebotlik a szoborba és addig kell tartson, hogy rájön hogy valóban ereje van annak a szobornak? !

0

A franciák nagyon megharagszanak, ha összekeverem a nemeket?

4

Hogyan fejlesszem az artikulációmat? Hogyan tudnék szebben beszélni?

6

Hogy hívta a Szulejmán sorozatba Victoria (szadika) Sümbül agát?

4

Szulejmánnak miért nem lehetett megtudni, hogy Hürremnek a előtte volt jegyese?

Szulejmán nézők válaszát várom!

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!