Találatok a következő kifejezésre: Mit okozhatnak felhasznált növényvédő szerek a (1 db)

Mit okozhatnak a felhasznált növényvédő szerek a nem bio élelmiszereknél?

Legjobb válasz: Alapvetõen a permetszerek szabályozása elég szigorú, és ez még szigorodni is fog, ha minden jólmegy, a természeti értékek védelme miatt-> veszélyeztetett növények, érzékeny természeti területek, kímélõ gazdálkodás alatt álló nemzetiparkok és környékük. nem szabad azonban elfelejteni hogy ezek a szerek teszik biztonságossá a nagytermelést, ezek miatt nincsenek szennyezõ növények, betegséget okozó növények a gabona közé keveredve, messzire riaszthatják a rovarokat, így egyszerre védik a termést és a fát. problémás ha permetmaradék marad a gyümölcsön, zöldségen, de alapos mosás ezt sokszor eltávolíthatja. A természetvédelem egyébként nema bio termesztést hanem a népi, természetközeli gazdálkodási módszereket igyekszik alkalmazni a saját területén is.

Alapvetõen a permetszerek szabályozása elég szigorú, és ez még szigorodni is fog, ha minden jólmegy, a természeti értékek védelme miatt-> veszélyeztetett növények, érzékeny természeti területek, kímélõ gazdálkodás alatt álló nemzetiparkok és környékük. nem szabad azonban elfelejteni hogy ezek a szerek teszik biztonságossá a nagytermelést, ezek miatt nincsenek szennyezõ növények, betegséget okozó növények a gabona közé keveredve, messzire riaszthatják a rovarokat, így egyszerre védik a termést és a fát. problémás ha permetmaradék marad a gyümölcsön, zöldségen, de alapos mosás ezt sokszor eltávolíthatja. A természetvédelem egyébként nema bio termesztést hanem a népi, természetközeli gazdálkodási módszereket igyekszik alkalmazni a saját területén is.
A legtöbb növényvédõ szer még teljes odafigyelés, és a felhasználás szabályainak teljes betartása mellett is jelenthet a termékek fogyasztóira kockázatot. A növényvédõ szerek egészségkárosító hatásai között a következõket tartják számon: - daganatos megbetegedéseket okozhatnak; - fejlõdési rendellenességeket okozhatnak; - károsíthatják a hormonális rendszert; - károsíthatják az immunrendszert; - károsíthatják az idegrendszer; - károsíthatják az örökítõ anyagot; - allergiát okozhatnak, vagy segíthetnek elõ.
Az elõttem szóló tipikus riogató. Budapesti lakosok a légszennyezettséggel több káros anyagot szívnak be naponta, mint amennyi a szermaradványok miatt- mázsaszámra elfogyasztott élelmiszerekkel kerülhetnek szervezetünkbe. Az elõírások betartása mellett is kerülhetnek mérgek a szervezetünkbe, de ezek nem olyan mértékûek, hogy bárkinek is aggódni kellene miatta. Ma már a piacokon rendszeresen ellenõrzik a terményeket és elkobozzák, ha nincs rendben.-inkább vonakodj a parízerektõl, az instant kotyvalékoktól, konzervektõl .
..és akkor még nem is szóltunk a dihidrogén-oxid által okozott károkkal. Sose vegyél dihodrogén-oxidos gyümölcsöt! http://szubjekt.blog.hu/2008/03/25/napi_hahota_tiltakozas_a_..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Légyölő galóca fogyasztásra. Hogyan?

Na most a helyzet az hogy erdélyben élek méghozzá nagyon közel a kárpátokhoz és annyi nálunk a légyölő galóca hogy csak na. Füvet már nyomtam sokszor csak az vele a gond hogy kb kétszer annyiba kerül nálunk mint nálatok. Épp a napokban hallottam hogy be lehet tőle állni meg hogy régen a sámánok is ezt használták. A kérdésem az hogy szárítva vagy inkább frissen és hogy a tönköt vagy a kalapot kell megenni.És amúgy milyen mennyiségben és hogy mennyire csap szét. Amúgy persze felügyelet mellett próbálnám. Amúgy utána olvastam és azt írják hogy a halálos dózis az a 10 vagy a még több test elfogyasztása.

4

Ti honnan szerzitek be a paleolit alapanyagokat?

1

Aki nem használ mikrót, hogyan melegíti az ételt?

A levest és a folyadékokat oké hogy tűzhelyen, de pl főtt tésztát vagy rizst?
Elég sok rosszat hallani arról hogy mi történik az ételek molekuláris struktúrájával a mikrohullám hatására. Szeretném minél kevesebbet használni a mikrót, de egyes ételek felmelegítése igen problémásnak tűnik.

9

Szerintetek ha xilites rágót és fogkrémet használok akkor hasmenésem lesz?

8

Kárpit, textília fertőtlenítése bio módon, hogy lehetséges? Levendulaolaj vagy teafaolaj feloldására gondoltam alkoholban és vízben, és mint egy spray használni.

Gyermekeimnem használt babakocsit vásároltunk, hamarosan megszületnek, és bár nem koszosak, szép állapotúak a mózesek, nyugodtabb lennék, ha valamivel azért lefújhatnám. Szétszedni nem lehet annyira, hogy gépbe tegyem, ezért gondoltam rá, hogy valamiféle házi szert kotyvasztanék, amivel lefújhatom, és az elpárolog, megszárad szépen.

Köszi a válaszokat!

1

Kollath reggelit szeretnék készíteni, de a gabonapelyhekkel gondban vagyok. Ötlet?

Attól tartok hogy ha vmi bio és teljes kiörlésű még nem jelenti azt hogy nem lehet veszélyes. Pl a gabonaszemeken a fuzárium gomba
És a kollath reggeli egyik fő alapanyaga az a gabona. pl. árpapehely, kölespehely, zabpehely, kukoricapehely ..stb
Én úghy tudom hogy a tönkölyt nem támadja meg , melyiket vegyem meg?

2

Szerintetek 1 kg kókuszzsír meddig elég, egy átlagos 3 fős családban /2 felnőtt és egy 5 éves gyerek/, simán főzésre, 2 naponta főzök és nagyon ritkán sütök bő olajban!? Mennyiszer használható fel a használt cucc?

2

Alora Szappanmanufaktúra vélemények?

Ezeket szeretném megrendelni:
zöld frissesség szappan
mézes puszedli szappan
rózsakert szappan
teafa szappan

Nem merek tőlük rendelni csak úgy látatlanban, mert elég drágák. Rendelt valaki már innen? Vélemények?

Köszönöm szépen minden válaszolónak!

0

Ha sok zöldséget és gyümit eszek hamarabb fogyok le?

ööö vanak ezke a zsírégető gyümik és zöldségek amik negativ kaloriát tartalmaznak PL: alma, paradicsom...stb ha ezekböl anyit eszek amenyit bírok, fogyok?

5

Van valahol a neten videó arról, hogy hogyan csinálják a "tesco"-s csirkét?

(A "tesco" itt egy jelzőként szolgál)

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!