Találatok a következő kifejezésre: Mit okozhatnak felhasznált növényvédő szerek a (1 db)

Mit okozhatnak a felhasznált növényvédő szerek a nem bio élelmiszereknél?

Legjobb válasz: Alapvetõen a permetszerek szabályozása elég szigorú, és ez még szigorodni is fog, ha minden jólmegy, a természeti értékek védelme miatt-> veszélyeztetett növények, érzékeny természeti területek, kímélõ gazdálkodás alatt álló nemzetiparkok és környékük. nem szabad azonban elfelejteni hogy ezek a szerek teszik biztonságossá a nagytermelést, ezek miatt nincsenek szennyezõ növények, betegséget okozó növények a gabona közé keveredve, messzire riaszthatják a rovarokat, így egyszerre védik a termést és a fát. problémás ha permetmaradék marad a gyümölcsön, zöldségen, de alapos mosás ezt sokszor eltávolíthatja. A természetvédelem egyébként nema bio termesztést hanem a népi, természetközeli gazdálkodási módszereket igyekszik alkalmazni a saját területén is.

Alapvetõen a permetszerek szabályozása elég szigorú, és ez még szigorodni is fog, ha minden jólmegy, a természeti értékek védelme miatt-> veszélyeztetett növények, érzékeny természeti területek, kímélõ gazdálkodás alatt álló nemzetiparkok és környékük. nem szabad azonban elfelejteni hogy ezek a szerek teszik biztonságossá a nagytermelést, ezek miatt nincsenek szennyezõ növények, betegséget okozó növények a gabona közé keveredve, messzire riaszthatják a rovarokat, így egyszerre védik a termést és a fát. problémás ha permetmaradék marad a gyümölcsön, zöldségen, de alapos mosás ezt sokszor eltávolíthatja. A természetvédelem egyébként nema bio termesztést hanem a népi, természetközeli gazdálkodási módszereket igyekszik alkalmazni a saját területén is.
A legtöbb növényvédõ szer még teljes odafigyelés, és a felhasználás szabályainak teljes betartása mellett is jelenthet a termékek fogyasztóira kockázatot. A növényvédõ szerek egészségkárosító hatásai között a következõket tartják számon: - daganatos megbetegedéseket okozhatnak; - fejlõdési rendellenességeket okozhatnak; - károsíthatják a hormonális rendszert; - károsíthatják az immunrendszert; - károsíthatják az idegrendszer; - károsíthatják az örökítõ anyagot; - allergiát okozhatnak, vagy segíthetnek elõ.
Az elõttem szóló tipikus riogató. Budapesti lakosok a légszennyezettséggel több káros anyagot szívnak be naponta, mint amennyi a szermaradványok miatt- mázsaszámra elfogyasztott élelmiszerekkel kerülhetnek szervezetünkbe. Az elõírások betartása mellett is kerülhetnek mérgek a szervezetünkbe, de ezek nem olyan mértékûek, hogy bárkinek is aggódni kellene miatta. Ma már a piacokon rendszeresen ellenõrzik a terményeket és elkobozzák, ha nincs rendben.-inkább vonakodj a parízerektõl, az instant kotyvalékoktól, konzervektõl .
..és akkor még nem is szóltunk a dihidrogén-oxid által okozott károkkal. Sose vegyél dihodrogén-oxidos gyümölcsöt! http://szubjekt.blog.hu/2008/03/25/napi_hahota_tiltakozas_a_..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A dm-es Alnavit gluténmentes termékek jó minőségűek?

Előre köszönöm a válaszokat!

1

Ha fehérje port iszok, attól megállhatok a növésben?

nem töménytelen mennyiségben használom,de lehetséges? vagy más egészségügyi probléma felmerülhet?

7

Zöld teát, ha egész nap akarom fogyasztani, hogy csináljam? Mennyi teafüvet tegyek (nem filteres teám van) bele? Meg van szabva, hogy mennyi időn keresztül lehet zöld teát fogyasztani folyamatosan? Jázminteára ugyan ez.

4

Mit csináljak, hogy végre elfogadja a családom az új táplálkozási szokásaimat?

Sajnos 3 hónappal ezelőtt kiderült,hogy Candidám van.Orvosi javaslatra elkezdtem csinálni a Candida diétát,ami ugye azt jelenti,hogy rengeteg élelmiszer tiltólistára került.Az első 2 hét maga volt a pokol,de mostanra már hozzászoktam az új étrendemhez.Odafigyelek,hogy kellő mennyiségű vitamint és tápanyagot bevigyek a szervezetembe és a sok káros dolog elhagyása miatt nagyon jól érzem magam a bőrömben.Ehhez hozzátartozik az is,hogy szépen elkezdtem leadni a felesleges kilókat is(volt belőle bőven).Tehát összességében nagyon örülök,hogy belevágtam a dologba és nagyon jól érzem magam.
Az egyetlen probléma,hogy a családom rossz szemmel nézi ezt a dolgot.Õk abban a hitben élnek,hogy ha nem eszel szalonnát,meg kolbászt akkor nem lehetsz egészséges.Naponta veszekednek velem,mert szerintük nem eszem normálisan és folyton azzal jönnek,hogy rosszul nézek ki,nem kellett volna lefogynom stb.
Hiába próbálom nekik elmagyarázni a dolgot meg sem hallják,csak szajkózzák a saját begyepesedett eszméiket.
Tegnap volt az utolsó csepp a pohárban,amikor anyukám testvére szó szerint kijelentette,hogy az az ember szép,aki jó kövér!!!Nem értik meg,hogy valójában nem is a fogyás miatt kezdtem el diétázni,hanem egészségügyi okokból és az,hogy közben le is fogytam csak egy + pozitívum.Borzasztóan idegesítenek a folyamatos kommentárok.Mit csináljak,hogy ne piszkáljanak többet??
22/L

11

Hol vehetnék NEM filteres zöldteát? Egyszer apum volt Kínában, és onnan hozott egy nagy csomaggal, vajon ilyet itthon is lehet kapni?

7

Agave vagy xilit? Szerintetek melyik egészségesebb és melyik mennyibe kerül?

6

Miért jó a fémmentes ágy, mi ennek a jelentősége, hatása?

2

Hol Lehet természetes sót venni Budapesten?

2

Állandóan csak szarok, enni meg alig eszek! Ez mitől van? !

10

Próbálta már valaki a vércsoport diétát?

Ha igen, milyen tapasztalataitok vannak, ki ajánlotta? Van egy könyv, az AB0-terv, amit nem tudtam megszerezni, de el szeretném olvasni, ha esetleg valaki tudja, hogy hol lehet megvenni vagy letölteni, meghálálnám :)

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!