Találatok a következő kifejezésre: Mit okozhatnak felhasznált növényvédő szerek a (1 db)

Mit okozhatnak a felhasznált növényvédő szerek a nem bio élelmiszereknél?

Legjobb válasz: Alapvetõen a permetszerek szabályozása elég szigorú, és ez még szigorodni is fog, ha minden jólmegy, a természeti értékek védelme miatt-> veszélyeztetett növények, érzékeny természeti területek, kímélõ gazdálkodás alatt álló nemzetiparkok és környékük. nem szabad azonban elfelejteni hogy ezek a szerek teszik biztonságossá a nagytermelést, ezek miatt nincsenek szennyezõ növények, betegséget okozó növények a gabona közé keveredve, messzire riaszthatják a rovarokat, így egyszerre védik a termést és a fát. problémás ha permetmaradék marad a gyümölcsön, zöldségen, de alapos mosás ezt sokszor eltávolíthatja. A természetvédelem egyébként nema bio termesztést hanem a népi, természetközeli gazdálkodási módszereket igyekszik alkalmazni a saját területén is.

Alapvetõen a permetszerek szabályozása elég szigorú, és ez még szigorodni is fog, ha minden jólmegy, a természeti értékek védelme miatt-> veszélyeztetett növények, érzékeny természeti területek, kímélõ gazdálkodás alatt álló nemzetiparkok és környékük. nem szabad azonban elfelejteni hogy ezek a szerek teszik biztonságossá a nagytermelést, ezek miatt nincsenek szennyezõ növények, betegséget okozó növények a gabona közé keveredve, messzire riaszthatják a rovarokat, így egyszerre védik a termést és a fát. problémás ha permetmaradék marad a gyümölcsön, zöldségen, de alapos mosás ezt sokszor eltávolíthatja. A természetvédelem egyébként nema bio termesztést hanem a népi, természetközeli gazdálkodási módszereket igyekszik alkalmazni a saját területén is.
A legtöbb növényvédõ szer még teljes odafigyelés, és a felhasználás szabályainak teljes betartása mellett is jelenthet a termékek fogyasztóira kockázatot. A növényvédõ szerek egészségkárosító hatásai között a következõket tartják számon: - daganatos megbetegedéseket okozhatnak; - fejlõdési rendellenességeket okozhatnak; - károsíthatják a hormonális rendszert; - károsíthatják az immunrendszert; - károsíthatják az idegrendszer; - károsíthatják az örökítõ anyagot; - allergiát okozhatnak, vagy segíthetnek elõ.
Az elõttem szóló tipikus riogató. Budapesti lakosok a légszennyezettséggel több káros anyagot szívnak be naponta, mint amennyi a szermaradványok miatt- mázsaszámra elfogyasztott élelmiszerekkel kerülhetnek szervezetünkbe. Az elõírások betartása mellett is kerülhetnek mérgek a szervezetünkbe, de ezek nem olyan mértékûek, hogy bárkinek is aggódni kellene miatta. Ma már a piacokon rendszeresen ellenõrzik a terményeket és elkobozzák, ha nincs rendben.-inkább vonakodj a parízerektõl, az instant kotyvalékoktól, konzervektõl .
..és akkor még nem is szóltunk a dihidrogén-oxid által okozott károkkal. Sose vegyél dihodrogén-oxidos gyümölcsöt! http://szubjekt.blog.hu/2008/03/25/napi_hahota_tiltakozas_a_..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Búzakorpa - vagy Zabkorpa tabletta a jobb?

0

Milyen nem génmódosított szójakészítmények vannak?

Hol lehet ilyet kapni, linket tudtok adni? Granulátum és kocka formában is jó lenne, persze GM-mentesen.

9

Békéscsabán tudtok BIO zöldség termelőt vagy zöldség bioboltot?

Esetleg a piacon valahol?

0

A chipsben van ASPARTAN?

6

Megfázásra torokfájásra gyógytea? Már csak 3 napom van a gyógyulásra.

11

A lúgosító teából mennyit kell meginni naponta, hogy legyen valami hatása?

Úgy gondolom,hogy savas a szervezetem 10 tünetb?l 7 nálam meg van,és szeretném kipróbálni a teát hátha jobb lenne.

6

Rooibos teát nehéz beszerezni? Nyíregyházán be lehet szerezni?

5

Milyen fogkefével mossam meg a babám fogát?

2

Hogyan tudom magam gyorsan és könyen méregteleniteni?

Mostanában nagyon rosz hangulatom van nyagyon el lustultam illetve vanak napok mikor egyaltalan nincskedvem felkelni illetve mikor egész nap nem eszem semit meg meg sem éhezem és ara gondoltam hogy lehet hogy a benem lev? ugymond "mérgekt?l" lehet.Hogyan lehetne kitisztitani olcsón és gyorsan?

4

Paleolit ételekhez hol lehet hozzájutni Győrben?

Érdekelne, hogy van olyan bolt Gy?rben ahol kész paleolit kenyeret lehet vásárolni? Hol lehet és érdemes minden egyéb hozzávalót, alapanyagot vásárolni a paleolit ételekhez?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!