Találatok a következő kifejezésre: Mit okozhatnak felhasznált növényvédő (1 db)

Mit okozhatnak a felhasznált növényvédő szerek a nem bio élelmiszereknél?

Legjobb válasz: Alapvetõen a permetszerek szabályozása elég szigorú, és ez még szigorodni is fog, ha minden jólmegy, a természeti értékek védelme miatt-> veszélyeztetett növények, érzékeny természeti területek, kímélõ gazdálkodás alatt álló nemzetiparkok és környékük. nem szabad azonban elfelejteni hogy ezek a szerek teszik biztonságossá a nagytermelést, ezek miatt nincsenek szennyezõ növények, betegséget okozó növények a gabona közé keveredve, messzire riaszthatják a rovarokat, így egyszerre védik a termést és a fát. problémás ha permetmaradék marad a gyümölcsön, zöldségen, de alapos mosás ezt sokszor eltávolíthatja. A természetvédelem egyébként nema bio termesztést hanem a népi, természetközeli gazdálkodási módszereket igyekszik alkalmazni a saját területén is.

Alapvetõen a permetszerek szabályozása elég szigorú, és ez még szigorodni is fog, ha minden jólmegy, a természeti értékek védelme miatt-> veszélyeztetett növények, érzékeny természeti területek, kímélõ gazdálkodás alatt álló nemzetiparkok és környékük. nem szabad azonban elfelejteni hogy ezek a szerek teszik biztonságossá a nagytermelést, ezek miatt nincsenek szennyezõ növények, betegséget okozó növények a gabona közé keveredve, messzire riaszthatják a rovarokat, így egyszerre védik a termést és a fát. problémás ha permetmaradék marad a gyümölcsön, zöldségen, de alapos mosás ezt sokszor eltávolíthatja. A természetvédelem egyébként nema bio termesztést hanem a népi, természetközeli gazdálkodási módszereket igyekszik alkalmazni a saját területén is.
A legtöbb növényvédõ szer még teljes odafigyelés, és a felhasználás szabályainak teljes betartása mellett is jelenthet a termékek fogyasztóira kockázatot. A növényvédõ szerek egészségkárosító hatásai között a következõket tartják számon: - daganatos megbetegedéseket okozhatnak; - fejlõdési rendellenességeket okozhatnak; - károsíthatják a hormonális rendszert; - károsíthatják az immunrendszert; - károsíthatják az idegrendszer; - károsíthatják az örökítõ anyagot; - allergiát okozhatnak, vagy segíthetnek elõ.
Az elõttem szóló tipikus riogató. Budapesti lakosok a légszennyezettséggel több káros anyagot szívnak be naponta, mint amennyi a szermaradványok miatt- mázsaszámra elfogyasztott élelmiszerekkel kerülhetnek szervezetünkbe. Az elõírások betartása mellett is kerülhetnek mérgek a szervezetünkbe, de ezek nem olyan mértékûek, hogy bárkinek is aggódni kellene miatta. Ma már a piacokon rendszeresen ellenõrzik a terményeket és elkobozzák, ha nincs rendben.-inkább vonakodj a parízerektõl, az instant kotyvalékoktól, konzervektõl .
..és akkor még nem is szóltunk a dihidrogén-oxid által okozott károkkal. Sose vegyél dihodrogén-oxidos gyümölcsöt! http://szubjekt.blog.hu/2008/03/25/napi_hahota_tiltakozas_a_..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Honnan lehet nősziromgyökér port beszerezni?

Száraz hajsampon elkélszítéséhez szükségem lenne nősziromgyökér porra, de hiába böngésztem a neten, eddig egyetlen olyan boltot sem találtam, ahonnan be lehetne szerezni. Pedig rengeteg otthon összekotyvasztható szépségápolási készítménynek az összetevője. Tudnátok segíteni? Vajon, hol lehet ilyet kapni? Köszönöm!

2

A spirulinától lehet vasmérgezést kapni?

2

Hol lehet terpentinolajat venni?

Szeretnék terpentinolajat venni, mert meg akarom szivatni az egyik barátomat, mert az kis mennyiségben gyors hashajtó hatása van. Ha nem jól tudom javítsatok ki:)

4

Ha napokig nem alszok és sok kávét iszok lehet valami egészségügyi következménye?

4

Hogyan lehet innen vásárolni? Flpshop.hu

Flpshop.hu

Ismerőseimel beszélgettünk ezekről a termékekről, de már hónapok óta képtelen vagyok hozzájutni, hogy kipróbáljam. Minek van egyáltalán honlapjuk? Házas vagyok-e, meg születési idő? Minek kell ilyen adat egy cégnek a vevőitől? nem mintha lehetne regisztrálni, mert valami ajánló kell hozzá amúgy, hogy minek azt ne kérdezzétek.

14

Mi történik a belső környezetemben. Ha megeszek egy nagy dinnyét?

Hogyan állítja helyre a kiválasztórendszer a vér normális összetételét?

1

A brokoli száritva vagy fagyasztva tartja meg jobban vitamin tartalmát?

1

Melyik gluténmentes lisztkeveréket használjátok? És mennyibe kerül? Gépi kenyérsütéshez kéne.

2

Kakaó vaj, Shea vaj és 10 csepp avokádó olaj, házi krémet készítettem, de nagyon nehezen kenhető, miért?

13

Hogyan legyek nagyobb termetű?

Hali!Voltam konditeremben 2x és ahogy néztem az embereket nem olyan vékonyak mint én.Azt szeretném kérdezni hogy van-e rá esély hogy én is nagyobb/izmosabb termet? legyek?Porok nélkül.

13/F (tudom még n?ni fogok)

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!