Találatok a következő kifejezésre: Mit okozhatnak felhasznált növényvédő (1 db)

Mit okozhatnak a felhasznált növényvédő szerek a nem bio élelmiszereknél?

Legjobb válasz: Alapvetõen a permetszerek szabályozása elég szigorú, és ez még szigorodni is fog, ha minden jólmegy, a természeti értékek védelme miatt-> veszélyeztetett növények, érzékeny természeti területek, kímélõ gazdálkodás alatt álló nemzetiparkok és környékük. nem szabad azonban elfelejteni hogy ezek a szerek teszik biztonságossá a nagytermelést, ezek miatt nincsenek szennyezõ növények, betegséget okozó növények a gabona közé keveredve, messzire riaszthatják a rovarokat, így egyszerre védik a termést és a fát. problémás ha permetmaradék marad a gyümölcsön, zöldségen, de alapos mosás ezt sokszor eltávolíthatja. A természetvédelem egyébként nema bio termesztést hanem a népi, természetközeli gazdálkodási módszereket igyekszik alkalmazni a saját területén is.

Alapvetõen a permetszerek szabályozása elég szigorú, és ez még szigorodni is fog, ha minden jólmegy, a természeti értékek védelme miatt-> veszélyeztetett növények, érzékeny természeti területek, kímélõ gazdálkodás alatt álló nemzetiparkok és környékük. nem szabad azonban elfelejteni hogy ezek a szerek teszik biztonságossá a nagytermelést, ezek miatt nincsenek szennyezõ növények, betegséget okozó növények a gabona közé keveredve, messzire riaszthatják a rovarokat, így egyszerre védik a termést és a fát. problémás ha permetmaradék marad a gyümölcsön, zöldségen, de alapos mosás ezt sokszor eltávolíthatja. A természetvédelem egyébként nema bio termesztést hanem a népi, természetközeli gazdálkodási módszereket igyekszik alkalmazni a saját területén is.
A legtöbb növényvédõ szer még teljes odafigyelés, és a felhasználás szabályainak teljes betartása mellett is jelenthet a termékek fogyasztóira kockázatot. A növényvédõ szerek egészségkárosító hatásai között a következõket tartják számon: - daganatos megbetegedéseket okozhatnak; - fejlõdési rendellenességeket okozhatnak; - károsíthatják a hormonális rendszert; - károsíthatják az immunrendszert; - károsíthatják az idegrendszer; - károsíthatják az örökítõ anyagot; - allergiát okozhatnak, vagy segíthetnek elõ.
Az elõttem szóló tipikus riogató. Budapesti lakosok a légszennyezettséggel több káros anyagot szívnak be naponta, mint amennyi a szermaradványok miatt- mázsaszámra elfogyasztott élelmiszerekkel kerülhetnek szervezetünkbe. Az elõírások betartása mellett is kerülhetnek mérgek a szervezetünkbe, de ezek nem olyan mértékûek, hogy bárkinek is aggódni kellene miatta. Ma már a piacokon rendszeresen ellenõrzik a terményeket és elkobozzák, ha nincs rendben.-inkább vonakodj a parízerektõl, az instant kotyvalékoktól, konzervektõl .
..és akkor még nem is szóltunk a dihidrogén-oxid által okozott károkkal. Sose vegyél dihodrogén-oxidos gyümölcsöt! http://szubjekt.blog.hu/2008/03/25/napi_hahota_tiltakozas_a_..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek miért fontos az egészséges életmód?

csak kíváncsi vagyok a véleményetekre:)

8

Pecsen van biopiac? Illetve hol tudnek bio zöldsegeket vasarolni a varosban?

2

Tojást, tejtermékeket (tej, vaj, túró, sajt, stb) milyen növényi anyaggal lehet helyettesíteni? Lehet-e mellékhatása, vitaminhiány, bármi más, ha nem eszem ilyesmit?

4

Állatkísérlet, állati származékok nélküli termékek? Milyen márkájú termékeket keressek és hol lehet megvásárolni?

Olyan arckrémet, sampont, hajbalzsamot, szóval mindennapi tisztálkodási szereket keresek, amelyeknél semmiféle állatkísérletet, ill. állati származékot nem használnak fel.

7

Milyen nevet adnátok egy étrendkiegészítő termékeket forgalmazó webáruháznak?

7

Milyen egészséges ételízesítőt ajánlanátok?

Bolti hagyományos ételízesít?t húsleveskockát nem szoktam venni.

4

Milyen biocuccot ajánlanátok? Vagy vitamint, Aloe terméket, teát vagy bármit. Második lombikunkra készülünk.

Gynexet már kipróbáltam, de nem ért semmit. Csak amíg várakozunk a beültetésre (3 hónap), addig szeretnék vmit tenni a siker érdekében.

5

Ha a búza csíráztatása közben "szőrös" lesz, akkor az azt jelenti, hogy penészes?

Most el?ször próbáltam magokat csíráztatni, vettem is csíráztató tálat. Kb a 2-3 napon azt vettem észre, hogy a búza csírája sz?rös, és úgy gondolom, hogy ez penész rajta. Jól gondolom? Dobhatom ki az egészet, vagy elég, ha kiszedem a penészes darabokat? Lehet, hogy az volt a baj, hogy sokat magot tettem a tálba?

3

Szeretitek a hajdinát?

Szerintem én rosszul csináltam, mert tisztára m?anyag íze lett.

8

Természetes anyagokat tartalmazó energizáló érdekelne ha tudtok?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!