Találatok a következő kifejezésre: Mit okozhatnak felhasznált növényvédő (1 db)

Mit okozhatnak a felhasznált növényvédő szerek a nem bio élelmiszereknél?

Legjobb válasz: Alapvetõen a permetszerek szabályozása elég szigorú, és ez még szigorodni is fog, ha minden jólmegy, a természeti értékek védelme miatt-> veszélyeztetett növények, érzékeny természeti területek, kímélõ gazdálkodás alatt álló nemzetiparkok és környékük. nem szabad azonban elfelejteni hogy ezek a szerek teszik biztonságossá a nagytermelést, ezek miatt nincsenek szennyezõ növények, betegséget okozó növények a gabona közé keveredve, messzire riaszthatják a rovarokat, így egyszerre védik a termést és a fát. problémás ha permetmaradék marad a gyümölcsön, zöldségen, de alapos mosás ezt sokszor eltávolíthatja. A természetvédelem egyébként nema bio termesztést hanem a népi, természetközeli gazdálkodási módszereket igyekszik alkalmazni a saját területén is.

Alapvetõen a permetszerek szabályozása elég szigorú, és ez még szigorodni is fog, ha minden jólmegy, a természeti értékek védelme miatt-> veszélyeztetett növények, érzékeny természeti területek, kímélõ gazdálkodás alatt álló nemzetiparkok és környékük. nem szabad azonban elfelejteni hogy ezek a szerek teszik biztonságossá a nagytermelést, ezek miatt nincsenek szennyezõ növények, betegséget okozó növények a gabona közé keveredve, messzire riaszthatják a rovarokat, így egyszerre védik a termést és a fát. problémás ha permetmaradék marad a gyümölcsön, zöldségen, de alapos mosás ezt sokszor eltávolíthatja. A természetvédelem egyébként nema bio termesztést hanem a népi, természetközeli gazdálkodási módszereket igyekszik alkalmazni a saját területén is.
A legtöbb növényvédõ szer még teljes odafigyelés, és a felhasználás szabályainak teljes betartása mellett is jelenthet a termékek fogyasztóira kockázatot. A növényvédõ szerek egészségkárosító hatásai között a következõket tartják számon: - daganatos megbetegedéseket okozhatnak; - fejlõdési rendellenességeket okozhatnak; - károsíthatják a hormonális rendszert; - károsíthatják az immunrendszert; - károsíthatják az idegrendszer; - károsíthatják az örökítõ anyagot; - allergiát okozhatnak, vagy segíthetnek elõ.
Az elõttem szóló tipikus riogató. Budapesti lakosok a légszennyezettséggel több káros anyagot szívnak be naponta, mint amennyi a szermaradványok miatt- mázsaszámra elfogyasztott élelmiszerekkel kerülhetnek szervezetünkbe. Az elõírások betartása mellett is kerülhetnek mérgek a szervezetünkbe, de ezek nem olyan mértékûek, hogy bárkinek is aggódni kellene miatta. Ma már a piacokon rendszeresen ellenõrzik a terményeket és elkobozzák, ha nincs rendben.-inkább vonakodj a parízerektõl, az instant kotyvalékoktól, konzervektõl .
..és akkor még nem is szóltunk a dihidrogén-oxid által okozott károkkal. Sose vegyél dihodrogén-oxidos gyümölcsöt! http://szubjekt.blog.hu/2008/03/25/napi_hahota_tiltakozas_a_..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Auchan-ban kapható biohús és biozöldség?

1

Ha bio teát veszek akkor mindegy, hogy filteres vagy szálas?

Mert ha bio akkor gondolom a filteres is ugyanolyan jó minőségű, mint a szálas. Vagy rosszul gondolom?

1

A Blue 2in1 asztali víztisztítóval kapcsolatban milyen rossz tapasztalataitok vannak?

0

Tud-e valaki támpontot adni, hogy a keserű uborka (Momordica charantia) magja hol szerezhetô be?

1

Ha kevés lehetősgetek van arra, hogy házi zöldség, gyümölcs és húsfélét egyetek, hogy oldjátok meg az aránylag bio étkezést? Milyen húsokat, zöldség és gyümölcsféléket lehet megenni? Miből lehet ráismerni ha valami nem "tiszta"?

5

A mai gyümölcsök és zöldségek miért nem tartalmaznak már annyi vitamint és ásványi anyagot?

Illetve mennyivel tartalmaznak ma kevesebbet? Vagy ez egy kamu?

4

Hot Blood és Lcarnitin eggyutt?

2

A böjtöléstől elmúlnak a pattanások?

6

Tényleg minden mérgező?

Manapság mindenhol azt hallom, hogy minden kozmetikai termék és minden élelmiszer mérgező. Sőt, filmet is láttam arról, hogy a paplanok, párnák, cumisüvegek stb. is mérgező vegyszerek segítségével készülnek. Ez tényleg igaz? Vagy ez is csak egy reklámfogás, hogy ezentúl a bio termékeket vegyük? Mi az igazság? Tulajdonképpen bizonyított tények ezek? És ha a tényt is hamisan tárják elénk?

7

Csontkovácshoz szeretnék menni, csak nagyon félek hogy fájni fog, valós a félelmem?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!