Találatok a következő kifejezésre: Mit okozhatnak felhasznált (1 db)

Mit okozhatnak a felhasznált növényvédő szerek a nem bio élelmiszereknél?

Legjobb válasz: Alapvetõen a permetszerek szabályozása elég szigorú, és ez még szigorodni is fog, ha minden jólmegy, a természeti értékek védelme miatt-> veszélyeztetett növények, érzékeny természeti területek, kímélõ gazdálkodás alatt álló nemzetiparkok és környékük. nem szabad azonban elfelejteni hogy ezek a szerek teszik biztonságossá a nagytermelést, ezek miatt nincsenek szennyezõ növények, betegséget okozó növények a gabona közé keveredve, messzire riaszthatják a rovarokat, így egyszerre védik a termést és a fát. problémás ha permetmaradék marad a gyümölcsön, zöldségen, de alapos mosás ezt sokszor eltávolíthatja. A természetvédelem egyébként nema bio termesztést hanem a népi, természetközeli gazdálkodási módszereket igyekszik alkalmazni a saját területén is.

Alapvetõen a permetszerek szabályozása elég szigorú, és ez még szigorodni is fog, ha minden jólmegy, a természeti értékek védelme miatt-> veszélyeztetett növények, érzékeny természeti területek, kímélõ gazdálkodás alatt álló nemzetiparkok és környékük. nem szabad azonban elfelejteni hogy ezek a szerek teszik biztonságossá a nagytermelést, ezek miatt nincsenek szennyezõ növények, betegséget okozó növények a gabona közé keveredve, messzire riaszthatják a rovarokat, így egyszerre védik a termést és a fát. problémás ha permetmaradék marad a gyümölcsön, zöldségen, de alapos mosás ezt sokszor eltávolíthatja. A természetvédelem egyébként nema bio termesztést hanem a népi, természetközeli gazdálkodási módszereket igyekszik alkalmazni a saját területén is.
A legtöbb növényvédõ szer még teljes odafigyelés, és a felhasználás szabályainak teljes betartása mellett is jelenthet a termékek fogyasztóira kockázatot. A növényvédõ szerek egészségkárosító hatásai között a következõket tartják számon: - daganatos megbetegedéseket okozhatnak; - fejlõdési rendellenességeket okozhatnak; - károsíthatják a hormonális rendszert; - károsíthatják az immunrendszert; - károsíthatják az idegrendszer; - károsíthatják az örökítõ anyagot; - allergiát okozhatnak, vagy segíthetnek elõ.
Az elõttem szóló tipikus riogató. Budapesti lakosok a légszennyezettséggel több káros anyagot szívnak be naponta, mint amennyi a szermaradványok miatt- mázsaszámra elfogyasztott élelmiszerekkel kerülhetnek szervezetünkbe. Az elõírások betartása mellett is kerülhetnek mérgek a szervezetünkbe, de ezek nem olyan mértékûek, hogy bárkinek is aggódni kellene miatta. Ma már a piacokon rendszeresen ellenõrzik a terményeket és elkobozzák, ha nincs rendben.-inkább vonakodj a parízerektõl, az instant kotyvalékoktól, konzervektõl .
..és akkor még nem is szóltunk a dihidrogén-oxid által okozott károkkal. Sose vegyél dihodrogén-oxidos gyümölcsöt! http://szubjekt.blog.hu/2008/03/25/napi_hahota_tiltakozas_a_..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Autóvezetés hóban?

9

Hogyan tudom felmérni az általános egészségi állapotom egy bioéletmód elkezdéséhez?

Szeretném komolyabban venni az egészségem, szedek is pár vitamint, szerintem egészségesen táplálkozok és élek, de szeretnék a rejtett betegségeimről is tudni.
Mivel a vitamintúladagolás veszélyes lehet, ezért nagyon óvatosnak kell lennem.
Honnan tudom, milyen vitaminból mennyire van szüksége a szervezetemnek? Laborvizsgálat elegendő erre?
Hogyan lehet felmérni azt, hogy vannak-e sportsérüléseim, vagy nem látható (pl idegi/érrendszeri) probléémáim?

2

Hol lehet kapni görögszénamag teát? És körülbelül mennyibe kerül?

Köszönöm:)

2

Hol lehet kapni Aronia, vagy fekete berkenyéből készült kivonatot, por vagy kapszula formájában?

2

Milyen tapasztalatotok van a Biola Bio Orvosi zsályás dezodorral kapcsolatban? Azon kívül hogy szagtalanít, működik is? Elég drága, szóval csak akkor venném meg, ha tényleg használ.

1

Melyek a leghatékonyabb méregtelenítőkúrák?

Elhatároztam, hogy leteszem a cigit 4 év után! Ezzel együtt szeretnék elkezdeni egy méregtelenítő kúrát is! Mit ajánlanátok?

4

Igaz, hogy Ny-Európában már betiltották a fluoridos fogkrémeket (vagy a fluoridot), vagy ez csak a "natúrtérítők" kitalálmánya?

Már csak azért is, mert pl. az alverde fogkrémben van, pedig az elvileg német...

3

Metodic valaki fogyott már vele?

0

Tudnátok ajánlani valamilyen természetes anyagcseregyorsítót?

Teafélére (gyógynövényre) gondoltam, ha van ilyen. Előre leszögezném, nem fogyni akarok vele. Eddig elég stresszesen éltem, az étkezésemre sem figyeltem oda túlzottan, az alkoholfogyasztásról és a dohányzásról nem is beszélve. Szeretném egy kicsit "kitisztítani" a szerveztemet, azt remélem, úgy jobban érezném magam. És ehhez a teljes kiőrlésű kenyér, a sok folyadék és a napi testmozgást én nem érzem elégnek. köszönöm előre is a segítséget:)

3

Valaki végigcsinálta már a citromos méregtelenítést (tisztítókúrát)? Milyen tapasztalaitok vannak?

Én ezt szeretném kiprobálni. Vélemenyek?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!