Találatok a következő kifejezésre: Mit okozhat, napi (20 db)

Mi okozhat napok óta tartó hőemelkedést 4 éves kislányomnál?

Kislányomnak hétfő óta 37,6-38 a hője, innen feljebb nem megy. Köhög, folyik az orra. Doktornő szerint felső léguti fertőzés. Lehetséges, hogy téved?

Legjobb válasz: Ha a doktor nõ közölte, hogy beteg a lányod, akkor miért vagy meglepõdve, hogy hõemelkedése van? Ezzel jár. Így védekezik a szervezete a vírus ellen, amit összeszedett. Majd ha meggyógyul, akkor elmúlik a hõemelkedés.

Ha a doktor nõ közölte, hogy beteg a lányod, akkor miért vagy meglepõdve, hogy hõemelkedése van? Ezzel jár. Így védekezik a szervezete a vírus ellen, amit összeszedett. Majd ha meggyógyul, akkor elmúlik a hõemelkedés.
Persze, tuti téved. Orra folyik, kohog. Szerintem gyomorrontas, csak a doki felrenezte.
Nézd, ha folyik az orra és köhög, az már éppen elég "ok" lehet arra, hogy hõemelkedése is legyen. Nem egészséges nyilvánvaló és a sok trutyi (bocsánat) ellen így dolgozik a szervezete. 4, 5 éves kislány anyukája.
Mert most ilyen vírus van a levegõben. A 3, 5 éves fiamnak is hõemelkedése volt enyhén piros torokkal, se köhögés, se orrfolyás. De miért nem hiszel az orvosnak??
nem hiném hogy téved , kislányom is köhög, és lázas volt , kapot rá antibiotikumot, és most már jobban van.
A kérdező hozzászólása: 3 hete folyamatossan betegek a gyerkõceim, újból- és újból visszaesnek A mi doktornõnk csak akkor ír fel antibiotikumot, ha már nagyon-nagyon beteg a gyerek.

Mi okozhat izomlázszerű fájdalmat, ha kihagyok pár nap edzést? Mit tehetnék ellene, azon kívül, hogy nem hagyok ki?

Azzal kezdem, hogy nincs más célom a sporttal, mint jól érezni magam. Nem akarok fogyni, izmosodni, erősödni, semmi ilyesmi. Ezt csak azért írom le, mert különben jön a lehordás, hogy nem szabad minden nap edzeni. Nekem szükségem van rá testileg-lelkileg, úgy alakítottam az életem, hogy bele is fér napi 1 óra közepesen intenzív mozgás, legalább 20 éve. Csak az a furcsa, hogy ha mégis ki kell hagynom 3-4 napot (betegség, utazás, stb miatt) akkor az izmaim elkezdenek fájni, elsősorban a fenekemben. Nem nagyon zavaró, csak fogalmam sincs, mi a magyarázata. Van valakinek ötlete?

Legjobb válasz: Valószínûleg izomláz. Máskor már fel sem tûnik. Mozgás után kardiós levezetés, nyújtás legyen meg mindig. Valószínûleg azért ismeretlen ez számodra, mert ritkán akad sportnélküli nap az életedben. Ez legyen a legnagyobb bajod. :)

Valószínûleg izomláz. Máskor már fel sem tûnik. Mozgás után kardiós levezetés, nyújtás legyen meg mindig. Valószínûleg azért ismeretlen ez számodra, mert ritkán akad sportnélküli nap az életedben. Ez legyen a legnagyobb bajod. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Bár szerintem nem izomláz, mert kb a 3.-4. sportmentes napon szokott jelentkezni. Viszont annyira hasonlít rá, hogy az elsõ reakcióm mindig az, hogy végig kell gondolnom, mit is csináltam elõzõ nap. Meg az a furcsa, hogy akárkinek mondtam eddig, mindenki csak a szemét meresztette meg hümmögött, szóval úgy tûnik, mások nem ismerik ezt a jelenséget.
A kérdező hozzászólása: Az lemaradt, hogy persze normálisan szoktam levezetni-nyújtani :)
Nemtom, segít-e: nekem nem másnap, hanem harmadnapra szokott izomlázam lenni. Nyújtással. Azt viszont észrevettem magamon, hogy zavaró izomláz csak a lábamban, fenekemben marad. Lehet, hogy mert felsõtestre nem edzek olyan keményen? Combra hízok, úgyhogy azzal többet foglalkozok. Összefoglalva: azt gondolom, te majd eldöntöd, hogy te is fõleg lent dolgoztatod magad, és nem rögtön jön ki az izomlázad. Nem aggódnék a helyedben.
A kérdező hozzászólása: Nem aggódom egyáltalán, inkább csak kíváncsi természetem van. És igen, valószínû igaz, hogy többet edzek alsó-, mint felsõtestre. De ha valami újat próbálok, vagy épp kihagyás után nekem már másnap is szokott izomlázam lenni, nem csak harmadnap. Köszi neked is a választ, de még reménykedek, hogy elõáll valaki a tuti megfejtéssel :)

Ha nem étkeztem pár napig normálisan az okozhatott hasmenést? Mi okozhat hasmenést betegségen kívül? Egy kis húslevest ettem ma talán ropit és egy kis csokit. Talán amiatt jött rám?

Legjobb válasz: Nekem vizsgák környékén szokott hasmenésem lenni. Szóval ha valamitõl nagyon félek. Vagy ha valami olyat eszem, ami meghajt. Ez nem feltétlen romlott étel, csak éppen egy rossz kombináció. Egy napig egyél csak ropit, almát, sós vízben fõtt krumplit, meg háztartási kekszet, és sok folyadékot fogyassz, kicsit megnyugszik a hasad. :)

Nekem vizsgák környékén szokott hasmenésem lenni. Szóval ha valamitõl nagyon félek. Vagy ha valami olyat eszem, ami meghajt. Ez nem feltétlen romlott étel, csak éppen egy rossz kombináció. Egy napig egyél csak ropit, almát, sós vízben fõtt krumplit, meg háztartási kekszet, és sok folyadékot fogyassz, kicsit megnyugszik a hasad. :)
Stressz.

Menstruáció után 1 héttel mi okozhat mellfeszülést/mellfájást? Sosem fájt eddig a mellem, mindig csak közvetlenül a menses előtti napokban.

A Jónás naptár szerint a menstruációm végén eshettem teherbe, de ilyen hamar érezném az els? tünetet?

Legjobb válasz: jónás naptárhoz nem értek, de régen nekem is csak mensi elõtt kb 5 nappal voltak ilyen tünetek, de a múlt hónapban és most is mintha a peteérés napján a mellem fájdalmassan feszült, és azóta is olyan,már sehogy sem jó.

jónás naptárhoz nem értek, de régen nekem is csak mensi elõtt kb 5 nappal voltak ilyen tünetek, de a múlt hónapban és most is mintha a peteérés napján a mellem fájdalmassan feszült, és azóta is olyan, már sehogy sem jó.
nekem mostanában mindig fáj a cicim mensi után (2-3 hónapja), pedig elõtte sosem. szerintem nem baba, és a jónás naptár peteérés nélkül nem hiszem, hogy bármit is jelent... ha esetleg méred a hõdet, akkor tudhatod, hogy volt-e peteérésed.

Két napig tartó mensest mi okozhat?

Nekem 5 napos szokott lenni, de most annak ellenére, hogy id?ben megjött, csak két napig volt. Ill. a harmadig napon, már csak pecsételés volt. Er?s görcsök és élénkpiros vérzés volt, de nem volt darabos. Nekem mindig nagyon darabos de most nem volt. Mi okozhatja ezt? A h?met mensiig mértem, akkor visszaesett több tizedet is.

Legjobb válasz: Altalabn azt szoktak mondani, hogy akkor is megjon a menszid az elso 2-3om honapban, hogyha terhes vagy. De valtozik szine, allaga, es csak 1-2 napot tart! Lehet babas vagy, szerintem tesztelj!

Altalabn azt szoktak mondani, hogy akkor is megjon a menszid az elso 2-3om honapban, hogyha terhes vagy. De valtozik szine, allaga, es csak 1-2 napot tart! Lehet babas vagy, szerintem tesztelj!
Szia!Csinálj egy tesztet, lehet mégis terhes vagy!Az majd megmutatja!
Szia! Szerintem is csinálj tesztet! Velem is úgyan ez volt, mármint, hogy megvolt, de nem normálisan! Utána csináltam tesztet és + lett. :o) Az orvosom is azt mondta, hogy lehet ilyen, ezt ún. emlékeztetõ vérzésnek hívják!
Ha az elsõ 2 nap nem volt rendes, erõs vérzés, csak barnázás, vagy éppen csak pecsételés, akkor lehet baba is. De lehet ciszta miatt is (nálam így volt egyszer normális egyszer olyan mint a tied és kiderült a pcos), és attól hogy nem volt pé-d. És még ki tudja mi okozhatja. Az idõjárás is befolyásolhatja Tehát több dologtól lehet! Csinálj egy tesztet azért, hátha baba van.
5 napos volt nekem is az átlag, próbálkoztunk mi is, de amikor csak néhány napos lett, kiderült, hogy nem volt peteérésem.

Mi okozhat ilyen mozgást? Alhasi részen mocorgást, "bugyborékolást" érzek kb 2 hete minden nap többször. Bővebben lent:

Menstuációm 3 hónapja lerövidült, egy hét helyett 2-3 napig tart, nem er?s. Terhességi tesztek negatívak vagy szellemcsíkosak. Kép, hogy hol is érzem ezt a mocorgást:

Legjobb válasz: Ha ott érzed a bugyborékolást, ahol rajzoltad, az nem baba, mert azt nagyon lent kell érezned, oda majd a 20. héten megy a baba. De mivel a menstruációd megváltozott, mennj el dokihoz, mert lehet, hogy nem baba, de azért jó lenne tudni, mi okozta a változást. Szellemcsíkos? errõl töltenél fel képet léci, mert lehet, hogy amit te szellemcsíknak hívsz, azt én halvány 2. csíknak:D És az pozitív:D

Ha ott érzed a bugyborékolást, ahol rajzoltad, az nem baba, mert azt nagyon lent kell érezned, oda majd a 20. héten megy a baba. De mivel a menstruációd megváltozott, mennj el dokihoz, mert lehet, hogy nem baba, de azért jó lenne tudni, mi okozta a változást. Szellemcsíkos? errõl töltenél fel képet léci, mert lehet, hogy amit te szellemcsíknak hívsz, azt én halvány 2. csíknak:D És az pozitív:D
a bugyborékolás és az idõ nagyon babagyanús! Nekem is kb ennyi idõs volt a babó, mikor érezni kezdtem hasonlókat. Szerintem irány a doki :) Ha nem baba, fogalmam sincs, viszont akkor a doki majd megmondja. Legjobbakat!
Tesztnek már régen mutatnia kellene, létezhet terhesség alatti menstruácio is, mindneképpen nõgyogyász, uh.
nem tudom, mi lehet, de én is szoktam érezni. (babától függetlenül) tudom, hogy nem baba, de mégis olyan jó érzés :) majd õ is így fog mocorogni. (én egész lent szoktam érezni)
én is kiváncsi vagyok, nálom is ez van védekeztunk elvileg terhes nem lehetek+szoptatok is.pár nap múlva kellene majd megjöjön a menstruáció , ha nem jön meg akkor teszt , majd kiderül, lassan bebeszélem magamnak hogy baba, de tényleg olyan mint ha baba lenne.

Szúrások a méh baloldalán, mintha beszorult volna a levegő és belenyilallna párszor. Ilyen érzést mi okozhat? 1 héttel a nemvárt előtt kezd. , 3-4 napja+mensi szerű, de enyhébb nyomás-görcsös érzések. Ha nem beágyazódás, akkor mitől lehet még? Ciszta?

Sok kérdés van itt hasszúrkáról, meg mindjárt megjön érzésről, csak olyan nehéz körülírni egy fájdalmat, ezért lennék rá kiváncsi, h ilyen jellegűt érzett-e vki és mit jelentett, mensit vagy beágyazódást? (csak azért volna jó idő előtt sejteni, mert pont az esedékes mensikor utazunk el 2 hétre, és nehogy vmi gáz legyen)A mellem is fáj, meg néha az egyikbe szintén belenyilall. ja és ez volt a 2. clostis ciklusom, attól is lehet esetleg?

Legjobb válasz: csak azért bizakodom, mert ált uott fáj (amikor konkrétan szúr) amúgy meg csak úgy érzem, mint mensi elõtt írjatok már légyszi, annyira szívesen hallanék véleményeket

A kérdező hozzászólása: csak azért bizakodom, mert ált uott fáj (amikor konkrétan szúr) amúgy meg csak úgy érzem, mint mensi elõtt írjatok már légyszi, annyira szívesen hallanék véleményeket
Szia:) én is éppen így vagyok mint most te.Én holnapra nem várom a menszim.Sokszor szúrkál hol a bal hol a jobb oldali petefészkem.1 éve szeretnénk babát de én nem merek bizakodni, mert mindig csalódás a vége.Tavaly augusztusban 5 hetesen elvetéltem, de akkor konkrétan éreztem a beágyazódást.Érezem a méhem körül enyhe csipkelõdõ szúrkáló érzést és éreztem hogy zajlik odabent valami.De nem feltétlen érezhetõ minden terhességnél.Pl az elsõnél a 8 héten esett be hogy elmaradt 2 menszim:) és semmi tünetem nem volt.Írd meg majd hogy mi lett veled:) Legyen szép napod!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, én is drukkolok neked, te is írj mindenképp, fõleg, h te elõrébb jársz akkor a ciklusban, szal hamarabb tudni fogod. Nekem még mindig van bõven idõ szerdáig.. Annyiból érzek mást mint te, h nekem mintha mindig ugyanott szúrna. A méhem bal alsó "sarkában". Szóval már nem a petefészeknél fáj (az csak a 21.napon volt, az is bal o.), hanem kpen a méhemben és azon belül mindig egy ponton. Stzed ez bíztató? Mert nem tudok másra gondolni csak beágyazódásra vagy cisztára-. Különben még mi okozhatna ilyet? (azt tudom vannak kis cisztáim (PCO), de miért csak az egyik szúrna vagy ez egy még mindig kiszaadulni próbáló tüszõ lenne?
Ha kellemetlen szagú a folyás, jobb lenne orvoshoz menni.
A kérdező hozzászólása: De az is lehet, hogy a vizelet a kellemetlen szagú, mert ugye mindig a wc-n nézem meg és ott érzem. Nem ittam ma túl sokat. Pótolom. Talán semmi baj. Meglátom, holnap is jelentkezik e a jelenség.
Elsõ vagyok. Ha keveset iszol, akkor tényleg lehet büdös és sötétebb a pisid.
A kérdező hozzászólása: Ittam és helyrejöttem. Barna folt sincs. Vajon mi lehetett... De meg se jött, pedig reggel görcsöltem, s azt hittem, azért, de semmi.
Megint az elsõ vagyok. Az volt a baj, hogy keveset ittál, és amikor pisiltél a bugyidra csöppent. Ez volt a halvány barna kellemetlen szagú folt. De lényeg, hogy most jól vagy, és remélem ez örökre így is marad!!! :)
A kérdező hozzászólása: Nem csöppenhetett a bugyimra. Na mindegy.

Fél éve időnket szorít a szívem, eddig nem vettem komolyan mert úgy gondoltam, hogy ebből semmi baj nem lehet. De néhány napja már egyre rosszabb Mitől lehet ez, mi okozhat ilyen tünetet?

kértem is id?pontot orvoshoz de nincs mostanában id?pont és nem tudom kivárni

Legjobb válasz: Látatlanban nem lehet választ adni a kérdésre. Ha van beutalója kardiológiára akkor szerintem elmehet a vizsgálatra, nem tudom miért kapott idõpontot? Ha tovább romlik az állapota és szükségesnek érzi akkor hívhat mentõt vagy keresse fel a legközelebbi sürgõsségi osztályt, ott fogadni tudják.

Látatlanban nem lehet választ adni a kérdésre. Ha van beutalója kardiológiára akkor szerintem elmehet a vizsgálatra, nem tudom miért kapott idõpontot? Ha tovább romlik az állapota és szükségesnek érzi akkor hívhat mentõt vagy keresse fel a legközelebbi sürgõsségi osztályt, ott fogadni tudják.
Menj orvoshoz!!!

Mi okozhat egy napos menzit? Életemben egyszer volt nagyon régen, hogy nagyon erős felfázás miatt kimaradt a menzim, de általában rendesen 6 napig tart. Most biztos hogy felfázásom, gyulladásom nincs, azt mindig megérzem.

Sajnos a páromnak voltak szemölcsök az intim részen, de leégették neki, és azt mondták nem a méhnyakot okozó szemölcs ez és csak vér útján átadható. Ennek több hónapja, de ez jutott eszembe, hogy esetleg a nemi részen kialakuló szemölcsök befolyásolhatják a menzit? Illetve ha esetleg mégis méhnyakrák lenne, annak ez lehet el?jele? Megyek orvoshoz, de még egy hét mire kaptam id?pontot és tiszta ideg vagyok.. Ja és nem hormonzavar, mert olyan problémám volt, akkor gyakrabban jött meg a kelleténél, de már beállt évek óta 25-28 napos ciklusra. Vérszegénység/vashiány esetleg? Szóval ezekre gondoltam. Van valami ötletetek?

Legjobb válasz: pl terhesség

pl terhesség
Hát az étvágytalanság, aluszékonyság nem jó jel, azért gondoltam rá. Aztán lehet, hogy a vérzés nem is menzszi volt, hanem az egyéb tüneteidet okozó betegség miatti vérzés. Szerintem az se normális, hogy elõtte több napig "cseperegtél" és csak utána volt rendes vérzés. Vagy nálad így szokott lenni? Mert tudtommal max egy vagy egy fél napnyi kezdõdõ vérzés után mindig belelendül, és az eleje ugye a véresebb meg ha szedsz vaspótlót akkor nem lehetsz túlzottan vérszegény, az gondoskodik róla mindenesetre én nem tudlak diagnosztizálni, majd az orvos fog, addig kitartást és sok szerencsét, és próbálj ne stresszelni annyira, mert az nem segít hm, egyébként eszembe jutott valami, hogy esetleg korai menopauza tudom, hogy nagyon fiatal vagy ahhoz, de nagymamámnak is kb 32 évesen akart elmaradni, csak azt tanácsolták, hogy szüljön gyorsan egy gyereket, az pár évre meggátolja (a csontritkulás veszélyei miatt volt ez)
A kérdező hozzászólása: Szedek vaspótlót, csak arra gondoltam hogy hátha nem elég. Rákos?? Te jó ég.. Konkrétan mire gondoltál?
A terhesseget azert ne zard ki, sose lehet tudni. Viszont ez az etvagytalansag kicsit aggaszto, remelem nem vagy rakos vagy ilyesmi, mindekepp menj szuresre. Amugy ha verszegeny vagy es nem is eszel eleg vasban gazdag etelt, miert nem szedsz vaspotlo tablettat? Lehet, hogy a vashiany miatt nem tudtal teherbe esni evek ota. A szervezet vasszintje igenis fontos tenyezo a terhesseg szempontjabol.
A kérdező hozzászólása: Még "csak" 31 éves vagyok, de már 10 évvel ezelõtt kiéltem a tesztvásárlási lázam.:) Már a csepegés elsõ napján azt éreztem valami nem stimmel és el kell majd mennem orvoshoz, pedig akkor még nem tudtam, hogy egy napos menzim lesz. Ha terhes lennék (amit kizárok), akkor gondolom nem éreztem volna hogy valami nem stimmel. Ma nyilall kicsit a méhem és a petefészkeim, lehet hogy mégis valami gyulladás lesz.
"Nem védekeztünk, de évek óta nem esek teherbe, így azt szinte biztosra kizárom." tesztelj! és gratulálok ;)
A kérdező hozzászólása: Nem védekeztünk, de évek óta nem esek teherbe, így azt szinte biztosra kizárom. Az megnyugtató, ha méhnyakráknak nincs ilyen tünete.:) Azért csináltatok citológiát. Nem fogytam le, standard a súlyom, csak mostanában nem kívánok enni, néha érzem hogy éhes vagyok, de nem kívánok semmit, fõleg nem húst és folyton aludnék. Nagyon erõs vashiány sem okoz ilyet? Mert mióta az eszemet tudom vérszegény vagyok, legutóbbi vérképem már igen rusnya volt vashiányt tekintve. Annyi volt hogy a várt menzi elõtt 3 nappal enyhe csöpögés volt, nagyon enyhe, majd megjött és egy napig erõsen vérzett, de a görcs nem volt vészes, máskor belehalok és utána 3 napig megint enyhe cseppek, de kis tisztasági betét elég volt bõven.
Nekem vashiányom van, de ilyen tünetem nincs. Méhnyakráknak szerintem ilyen tünete nincs. Szedsz gyógyszert vagy gumival védekeztek? Lehet a gyógyszernek esetleg mellékhatása.
terhességnél elõfordulhat úgynevezett köztesvérzés, ami általában jóval gyengébb egy normális menstruációnál, de sokan összetévesztik vele, mivel úgy gondolják, ha már véreznek, akkor biztos megjött és nem lehetnek terhesek jah és ha élsz nemi életet, akkor lehetsz terhes, mindegy hogyan védekezel vérszegénység/vashiány nem okoz ilyet, nekem és a húgomnak is volt, de attól nem lesz ilyen esetleg étrendbeli változás okozhatja a dolgot, ha pl jóval kevesebb húst ettél az utóbbi idõben, szal pl átálltál vegára vagy diétáztál vagy vmi súlyod rendben van? akkor is gyengülhet vagy elmaradhat a menszesz, ha túlságosan le vagy fogyva
A kérdező hozzászólása: Hû, hát a menopauza durva lenne 31 évesen.. Nem így szokott lenni, bár néha elõfordul hogy nehezen indul be a vérzés és pár napig van kis elõjel, mint most is, de olyan még nem volt hogy csak egy napig tartson a rendes vérzés.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!