Találatok a következő kifejezésre: Mit okoz dohányzás (3 db)

Mit okoz a dohányzás?

Legjobb válasz: Nem kétséges, hogy egyes légzõszervi, szív- és érrendszeri betegségek elõidézésében és fenntartásában a dohányzásnak döntõ szerepe van. Bizonyított, hogy a dohányzás a szervezet anyagcsere-folyamatait, a vitamin és ásványi-anyag háztartást, a hormonok és enzimek mûködését, valamint a gyógyszerek hatékonyságát is befolyásolja. Nem vitatható a dohányzás rákkeltõ és emésztõrendszeri káros hatása, valamint a várandóság alatti cigarettázás veszélyessége. A megfigyelések, a különbözõ felmérések a passzív dohányzás egészségkárosító hatását is igazolták.

Nem kétséges, hogy egyes légzõszervi, szív- és érrendszeri betegségek elõidézésében és fenntartásában a dohányzásnak döntõ szerepe van. Bizonyított, hogy a dohányzás a szervezet anyagcsere-folyamatait, a vitamin és ásványi-anyag háztartást, a hormonok és enzimek mûködését, valamint a gyógyszerek hatékonyságát is befolyásolja. Nem vitatható a dohányzás rákkeltõ és emésztõrendszeri káros hatása, valamint a várandóság alatti cigarettázás veszélyessége. A megfigyelések, a különbözõ felmérések a passzív dohányzás egészségkárosító hatását is igazolták.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Dohányzás#.C3.81rtalmak Egy közel sem teljes lista. Ha lesz rá idõm a közeljövõben, akkor kiegészítem.
HALÁLT, [email protected]!
ezek az indiánok jól kitalálták, mi? ti meg szívjátok:-)
rákot
semmit, mit okozna. EGYÉBKÉNT:Nem érdekel
minden szervedet a pusztulásba viszi! ennyi elég volt? xdxdxd
Az elõttem szólók többsége leírta a lényeget. # 6/7 - Ez a tudatlanság felsõfoka :)

Öt hónapnyi dohányzás (nem naponta de átlagosan napi 1-max2 szálat szívtam el akkor csak ha haverokkal voltam) mit okoz? Okozott? Már nem dohányzom.

Legjobb válasz: Semmit nem okoz, azon kívül hogy szánalmas a divat dohányzás. Persze majd most jönnie kéne ide egy nagyokosnak aki megmondja hogy milyen káros volt ez és akár még bele is halhatsz, de a valóság szerencsére nem ez.

Semmit nem okoz, azon kívül hogy szánalmas a divat dohányzás. Persze majd most jönnie kéne ide egy nagyokosnak aki megmondja hogy milyen káros volt ez és akár még bele is halhatsz, de a valóság szerencsére nem ez.
Semmit nem okoz.
Semmit.
Ez a mennyiség szépen kiürül a szervezetedbõl, mintha ott sem lett volna.

Mikor fogják betiltani a levegővétel (lélegzést), ha már a dohányzást is lassacskán betiltják? Hisz a levegővétel is függőséget okoz, életre szólót.

Hisz a leveg? is függ?séget okoz, olyan szinten, ha már egyszer rászok az ember, akkor már nem tud leszokni róla, ha mégis akkor meg az élete árán! :D Már egy kis szippantás a leveg?b?l képes minket rászoktatni. :D :) A legjobb lenne már születéskor elintézni, hogy az ember (csecsem?) egy csepp leveg?t se lélegezzen be és így nem fog rászokni. :)

Legjobb válasz: Attól,hogy te levegõt veszel nem okozol kárt másnak,dea dohányzással okozhatsz.

Attól, hogy te levegõt veszel nem okozol kárt másnak, dea dohányzással okozhatsz.
maximum a humorba írhattad volna. Én cigiztem pár évig. Ma sem értem miért. (divatból) felesleges pénzkidobás sárgák lesznek a fogaim, büdõs a szám, büdös a ruhám, a lakást festhettem 2 évente, és betegséget okoz. Akkor minek?
Ezzel az erõvel meg az élet és az AIDS között is lehetne párhuzamot vonni, mivel mindkettõ nemi úton terjedõ halálos betegség.
"A legjobb lenne már születéskor elintézni, hogy az ember (csecsemõ) egy csepp levegõt se lélegezzen be és így nem fog rászokni. :) " Kipróbálhatták volna nálad. Vicces ugye?:D
Hát akkor te szokjál le hamarosan a levegõvételrõl.
Neked miért nem intézték el születéskor?
A légzésbe nem halsz bele. Nem kell hisztizni hogy zárt helyen nem lehet dohányozni, mivel passzívan is igen nagy károkat tud okozni, hosszú távon meg pláne. Azt eldöntheted hogy dohányzol-e, és rászoksz-e, így össze sem hasonlíthatod a légzéssel. Mellesleg lehet hogy ezt a kísérletet elõször rajtad kellett volna elvégezni :)
Nagyon h.ülye hasonlatot mondtál. Na akkor le is írom , hogy miért. A levegõ kell az emberi szervezetnek, anélkül élni sem tudnál mert ez az élet rendje. Nálunk így alakult ki, hogy az élet feltétele lett. Nem lehet rászokni, mert már abban élünk. És ez így is fog maradni. A cigire meg könnyen rászokik az ember, de viszont képtelen belátni, hogy egy 'tárgy' nélkül az ember igenis letudja élni az életét!:) Az más kérdés, hogy intelligencia kérdése az, hogy ne fújja az arcomba a cigifüstöt. Intézze el ott, ahol nincs senki és így nem fog más embereket zavarni. Ja és gondolom akkor nem hallottál passzív dohányosokról', mert igen nekik is káros akárcsak 1 percre is az utcán. Azt is vedd figyelembe, hogy egy passzív d-os hányszor találkozik cigisekkel az utcán 1 nap. Vagy, akinek a munkahelyen engedélyezve van- az még többet szív(mindenféle szempontból).(bár szerencsére úgy látom ez is lassacskán belesz tiltva.)
Hát a levegõvel kárt okozunk másban, mert elszívjuk más elõl a levegõt...:D Beszívjuk, kifújjuk, más meg a "már" szennyzett levegõt szívja be, ami már benne volt másnak a tüdejébe... Lehet, hogy ezért halnak meg annyian nem??? A dohányzás fele ennyire nem káros :D:D:D:D:D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!